فرش هر مجلسی نباشید
یعنی آقاجون هرجا رسیدی ننشین!با هرکسی نشست و برخاست نداشته باش
از آدم هایی که از تو کم میکنند
فاصله بگیر....
علامه طباطبایی قدس سره
#کلام_علما
@nedayandisheh
با برنامه های مان چه کنیم؟
نباید آنقدر تنبل و بی برنامه باشیم که کارهایمان روی هم تلنبار شود و برایمان سخت شود و زمانمان ضیق شود و
همینطور نباید اینقدر عجول و شتابزده باشیم که از درون بر خودمان فشار وارد کنیم و کارها را نیمه تمام و بدون کیفیت رها کنیم و از ترس نرسیدن به برنامه ها، واقعا به برنامه هامون نرسیم.
این دو حالت رو باید مدیریت کنیم و به مد وسط برسیم.
موفق باشید.
#مدیر
@nedayandisheh
#تجربیاتم
خاطره ای از آینده
فقط یک ماه دیگر در دانشگاه هستم. بعد از آن باید به شهر خودم برگردم. دوره ی ارشد خیلی عجیب بود. نصف بیشتر آن را در دوران کرونا، بصورت مجازی گذراندم. بقیه ش هم مثل برق گذشت و الان فقط یک ماه باقی مانده.
می خواهم خاطره ی حال و هوای بعد از این یک ماه را بنویسم. خاطره که فقط نباید متعلق به گذشته باشد. من می خواهم خاطره ی آینده ام را بنویسم.
بعد از این یک ماه دیگر نیازی نیست هر روز برای غذا به سلف خوابگاه بروم، نیازی نیست در سایت غذا ثبت نام کنم چون از قبل، محبت مادرانه غذاها را در خانه سفارش داده است.
شب ها دیگر به نمازخانه نمیروم و دوستان هیئتی ام را دیگر نمیبینم همان بچه هایی که بدون آنها تحمل این فضای سرد و بی روح برای سخت بود.
دیگر نمای شهر تهران که غالبا با آلودگی هوا همراه بود را از این ارتفاع نمی بینم. گربه های حیاط که وقتی غذا می گرفتم و دنبالم می کردند تا از غذا چیزی به آن ها بدهم را هم نمی بینم.
برای خواب لازم نیست از پله های تخت بالا روم و در طبقه ی دوم تخت بخوابم.
فضای شلوغ مترو و دست فروش هایش و انسان هایی که هر کدام موبایل به دست و هندزفری به گوش هستند نمیبینم و صدای حرکت مترو و گوینده ی مسیر را که می گفت «ایستگاه تجریش ایستگاه پایانی» نخواهم شنید.
دوست کُرد عراقی ام آقای شهرام که هر وقت او را می دیدم سرشار از نشاط و خنده و امید میشدم را نمیبینم.
مسیر سربالایی حد فاصل خوابگاه تا دانشگاه که هر بار میرفتم و در راه سوره ی واقعه را گوش می دادم و گاهی هم مداحی گوش می کردم را دیگر تجربه نمی کنم. نفس نفس زدن ها و خستگی این راه سربالایی برایم تکرار نمی شود..
در خانه و شهر خودم اتفاقات جدید و بهتر و مهم تر در انتظار من هستند ان شالله
به امید موفق
با قدرت و تلاش بیشتر
#مدیر
@nedayandisheh
روزی كه «روشنفكر»
در كافههای شهر پرآشوب
دور از هياهوها
عرق میخورد
با جان فشانیهای جانبازان «حزب الله»
تاريخ اين ملت
ورق میخورد.
#امام_زمان
#لبیک_یا_خامنه_ای
@nedayandisheh
🥀﷽🥀
#حدیث_روز
🍂هر صبح_ یک حدیث🍂
🔆 امام علی(علیهالسلام) میفرمایند:
✍🏻راستی، تو را نجات میدهد، هر چند از آن بیمناک باشی
و دروغ، تو را نابود میکند، گرچه از آن خطری برای خود حسّ نکنی.
📚 میزان الحکمه، ج ۶، ص ۱۷۷
@nedayandisheh
✅ کسانی که به قول خودشان خیلی «زرنگ» هستند نمیدانند که ...
🔸بسیاری از مردم دچار این اشتباه هستند که نفاق و دورویی و مکر و خدعه را یک امتیاز برای خود میشمارند و به آن نام «زرنگی» میدهند. صداقت و صراحت و یکرویی را از کمشعوری میشمارند، گمان میکنند که با مکر و خدعه و نفاق بهتر میتوان با عوامل حیات هماهنگی کرد و پیش رفت. غافل از اینکه طبع عالم بر درستی و صداقت است. آن کس که با خدا مکر کند خداوند فوق همه مکرکنندگان است.
🔹قرآن کریم همواره از راستی و صداقت و صراحت دم میزند و با ندای بلند میفرماید که مکر و نیرنگ و نفاق -با همه پیشرفتهای موقت- محکوم به شکست خوردن است؛ روزگار٬ بساط نیرنگ و دورویی را درهم میپیچد و شیشه نفاق را میشکند. اساس عالم بر حقیقت است نه بر مَجاز، و نمیتوان نظام راستین جهان را به بازی گرفت.
📝 استاد مطهری، حکمتها و اندرزها، ج۱، ص۲۵۲
#متن_نوشت
#نیرنگ
#صداقت
@nedayandisheh
امام هادى عليه السلام:
إنَّ الحَرامَ لا يَنمي، وإن نَمى لا يُبارَكُ لَهُ فيهِ، وما أنفَقَهُ لَم يُؤجَر عَلَيهِ، وما خَلَّفَهُ كانَ زادَهُ إلَى النّارِ
همانا حرام رشد نمى كند و اگر هم رشد كند، بركت ندارد، و اگر آن را انفاق كند، پاداشى نمى برد، و آنچه بر جاى مى گذارد، توشه اش به سوى آتش خواهد بود
الكافی جلد5 صفحه125
@nedayandisheh
✅ هدف خود را بزرگ انتخاب کنیم ، بزرگ در حدی مثل استاد دانشگاه شدن ، مدیر کل یک اداره شدن ، معاون وزیر شدن ، وزیر شدن ، عالم دینی شدن ، جزء بهترین مهندسان و پزشکان و حقوق دانان یا هر رشته دیگر شدن
👌 اما یادتان باشد گام هایی که برای رسیدن به آن هدف بر می دارید باید آرام آرام و سنجیده و عقلانی باشد ، کوهنوردان هرگز در ابتدای راه نباید سریع و با عجله گام بردارند وگرنه هیچ وقت به قله نمی رسند .
⬅️ هدفتان را تعیین کنید که دوست دارید به کدام نقطه برسید برای خدمت به نظام و اسلام ، سپس برنامه ریزی کنید و وسایل راه را فراهم کنید و آرام آرام شروع به حرکت کنید ، آخر هفته ها را هم بگذارید برای رفع اشکالات برنامه ها و حرکت خودتان و طراحی یک برنامه قوی تر از هفته ای که گذشت. حرکت همراه با عجله و هیجان به شدت ممنوع.
👌👌 آینده این نظام و انقلاب به شما عزیزان قوی نیاز دارد ، در هر سن و سالی که هستید قوی شوید ، به تمام معنا قوی شوید ، یک انقلابی اهل فکر و علم و صاحب نظر شوید ، یک انقلابی همراه با تحلیل و استدلال، نه اینکه فقط حفظ کننده حرفهای این و آن است!
🔰انقلابی باید قوی شود🔰
http://eitaa.com/joinchat/4235001869C41c082
مادر از بستر خود آمده امشب به حرم
با عصا آمده، انگار خودش بیمار است...
#شب_جمعه
@nedayandisheh
🌷آیت الله سیدعلی قاضی،
🔸در دنیا به صاحبان خانه دوهزار متری و ریاست و ماشین میگویند اشراف مملکت؛ اما در قیامت اشراف آن کسانی هستند که #نماز_شب خوان هستند..
#نماز_شب
@nedayandisheh
امیرالمؤمنین عليه السلام:
أيُّهَا النّاسُ ! اِعلَموا أنَّهُ لَيسَ بِعاقِلٍ مَنِ انزَعَجَ مِن قَولِ الزّورِ فيهِ ، ولا بِحَكيمٍ مَن رَضِيَ بِثَناءِ الجاهِلِ عَلَيهِ ، النّاسُ أبناءُ ما يُحسِنونَ ، وقَدرُ كُلِّ امرِىًءما يُحسِنُ ، فَتَكَلَّموا فِي العِلمِ تَبَيَّن أقدارُكُم
اى مردم! بدانيد كه آن كه از سخنى ناروا درباره خويش ناراحت گردد، خردمند نيست و آن كه از ستايش نادان، خشنود گردد، حكيم نيست. مردم، فرزند چيزى هستند كه به نيكى از عهده انجام دادن آن بر مى آيند و منزلت هر شخص، به اندازه كارى است كه به نيكى از عهده آن بر مى آيد. پس در حوزه دانش، سخن بگوييد تا منزلَتتان آشكار گردد
الكافی جلد1 صفحه50
@nedayandisheh
همانا حقّ سنگين است اما گوارا، و باطل سبك و آسان است اما كشنده
📜 امام علی (ع)
@nedayandisheh
پيامبر خدا صلی الله علیه و آله:
الدُّنيا دُوَلٌ، فَما كانَ لَكَ مِنها أتاكَ عَلى ضَعفِكَ، وما كانَ عَلَيكَ لَم تَدفَعهُ بِقُوَّتِكَ، ومَنِ انقَطَعَ رَجاؤُهُ مِمّا فاتَ استَراحَ بَدَنُهُ، ومَن رَضِيَ بما رَزَقَهُ اللّهُ قَرَّت عَينُهُ
دنيا مى چرخد؛ هر چه از آن براى تو باشد، به تو مى رسد، هر چند ناتوان باشى و آنچه به زيان تو باشد، نمى توانى آن را با نيرويت برانى. هر كس اميدش به آنچه از دست رفته، قطع گردد، بدنش آسوده مى گردد و هر كس به آنچه خدا روزى اش كرده، خشنود شود، چشمش روشن مى شود
بحارالأنوار ج77 ص121
@nedayandisheh
کسب تمامی افتخارات ممکن فردی و تیمی توسط لیونل مسی
پ ن:
مسی خیلی تلاش و کوشش داشته که تونسته این موفقیت ها رو کسب کنه.
از همینجا من به فکر فرو رفتم. شکی در این نیست که تلاش امری مطلوب و پسندیده است اما سوال اینه که جهت تلاش ما باید چی باشه؟ اگر این تلاش ها رو در راه کسب فضیلت انسانی و تقرب به خدا می کردیم چه جایگاهی داشتیم الان..
تمام این تلاش ها و پاداش های مسی فقط در این زندگی زودگذر اهمیت داره، اما در زندگی اصلی اخروی ما خبری از این چیزا نیست.
بخاطر همینه که جهت تلاش های ما باید یک جهت درست باشه
#مدیر
@nedayandisheh
#تجربیاتم
تجربه ی فضای دانشگاه از نگاه یک طلبه
سال گذشته در کنکور ارشد شرکت کردم و در یکی از دانشگاه های تهران با رتبه ی خوب قبول شدم.
دوره ی ارشد کوتاه ترین دوره ی دانشگاهی به حساب میاد، که البته دو ترم اولش برای ما بخاطر کرونا بصورت مجازی سپری شد.
ورود به دانشگاه یک ترجمه ی جدید و هیجان آور هست، چه در سن ۱۸ سالگی باشی چه ۲۵ سالگی و چه بالاتر.
🔸در ورود به دانشگاه، اولین چیزی که باهاش مواجه شدم، ساختمان های بزرگ آموزشی و تحقیقاتی و فضای سبز بسیار زیبا و چشم نواز بود. حوزه هایی که در آن درس خوانده بودم، در مقایسه با اینجا شاید یک بند انگشت در مقایسه با تمام بدن باشد.
🔹 مختلط بودن کلاس ها و محیط دانشگاه هم تجربه ی جدیدی بود که نه در مدرسه و نه در حوزه ندیده بودم. شوخی ها و خنده های دخترها و پسر ها با هم، در راه رو های دانشکده ها معمولا طنین انداز می شد.
🔸 در دانشگاه مسأله ی زبان انگلیسی به شدت جدی است. بسیاری از منابع درسی در رشته های گوناگون از علوم انسانی تا کشاورزی و مهندسی و.. به زبان انگلیسی هستند. گذشته از اینکه در برخی موارد حتی زبان انگلیسی هم کفاف نمیدهد و باید علاوه بر آن، یک زبان دیگر هم یاد بگیری مثل آلمانی.
🔹 یک فایده ی مهمی که دانشگاه برای من داشت این بود که نگاهم را به مسائل وسیع تر کرد. از تنگ نظری ای که در آن بودم مرا بالاتر آورد و دیدم را گسترده تر کرد.
دانشگاه از محافظه کاری ها فاصله داشت و با امور مختلف بصورت چالشی تر برخورد می کرد.
برخلاف حوزه که در حوزه معمولا نگاه تک بعدی به قضایا هست و بخاطر همین نگاه، خود را به چالش نمیکشند و مخالف تغییر هستند.
🔸کلاس های دانشگاه چندان مفید و قابل استفاده نبودند و بیشتر کار بر عهده ی خود فرد و مطالعات و تلاش های شخصی است، استاد در بهترین حالت فقط کلیات مطالب را می گوید و به فکر جهت دهی می کند.
اما در حوزه، محور آموزش در کلاس هاست و استاد سعی می کند خط به خط و کلمه به کلمه مطالب را توضیح دهد.
🔹 دانشگاه از جهت فضای معنوی، به شدت تُهی بود. طلبه احساس غربت می کند در این فضا. اگر نبود هیئت هفتگی خوابگاه ، حقیقتا تحمل این فضا بسیار سخت می شد.
🔸احترام به اساتید و همچنین دلسوزی اساتید برای آموزش، در دانشگاه به هیچ وجه قابل مقایسه با حوزه نیست. رابطه ی دانشجو با استاد تقریبا شبیه به رابطه ی کارمند با مراجعه کننده است. ولی رابطه ی استاد حوزه با طلبه شبیه رابطه ی مشاور دلسوز با طالب مشاوره است.
🔹 با وجود تمام تفاوت ها بین این دو فضا، هر دو در یک امر شریک هستند و آن هم عبارت است از اینکه هم حوزه و هم دانشگاه انسان را از زندگی انضمامی اش دور می کند. محیط علمی و درسی، فضایی را فراهم می کند که ممکن است فرد را از واقعیت های زندگی دور کند و او را محصور در کتاب ها و نظریه ها کند.
#مدیر
@nedayandisheh
👓 مرفهان بی درد مبارز راه آزادی نمیشوند...
امام خمینی ۱۳۶۷/۴/۲۹
📌 لیدرهای براندازی یکی از یکی مرفه تر!
علی کریمی، مسیح، بنیادی، گلشیفته و...
@nedayandisheh
عالمی را پرسیدند:
خوب بودن را کدام روز بهتر است؟
عالم فرمود:
یک روز قبل از مرگ
دیگران حیران شدند و گفتند:
ولی زمان مرگ را هیچکس نمیداند
عالم فرمود:
پس هر روز زندگی را روز آخر فکر کن
و خوب باش شاید فردایی نباشد!
- علی اکبر دهخدا
@nedayandisheh
Don't start because it's easy. Start because it's worth trying. Don't stop because it's hard. Stop because you've tried your best.
شروع نکنید چون آسان است.
شروع کنید چون ارزش امتحان کردن را دارد.
توقف نکنید چون سخت است.
توقف کنید چون تمام تلاش خود را کرده اید.
@nedayandisheh