📖 تقویم شیعه
☀️ امروز:
شمسی: چهارشنبه - ۰۸ آبان ۱۳۹۸
میلادی: Wednesday - 30 October 2019
قمری: الأربعاء، 1 ربيع أول 1441
🌹 امروز متعلق است به:
🔸امام موسي بن جعفر حضرت كاظم عليه السّلام
🔸السلطان ابالحسن حضرت علي بن موسي الرضا عليهما السّلام
🔸جواد الائمه حضرت محمد بن علي التقي عليهما السّلام
🔸امام هادي حضرت علي بن محمد النقي عليهما السّلام
💠 اذکار روز:
- یا حَیُّ یا قَیّوم (100 مرتبه)
- حسبی الله و نعم الوکیل (1000 مرتبه)
- یا متعال (541 مرتبه) برای عزت در دو دنیا
❇️ وقایع مهم شیعه
🔹دفن بدن مطهر پیامبر (صلی الله علیه و آله)
🔹لیلة المبیت
🔹هجرت پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) از مکه به مدینه
🔹ابتدای وضع تاریخ هجری قمری
🔹هجوم به خانه وحی8
🔹مسمومیت امام حسن عسكری (علیهم السلام)
🔹روز نوجوان و بسیج دانش آموزی
🔹 شهادت محمدحسین فهمیده (بسیجی 13 ساله)
📆 روزشمار:
▪️4 روز تا وفات حضرت سکینه بنت الحسین علیها السلام
▪️7 روز تا شهادت امام حسن عسکری علیه السلام
▪️8 روز تا عید غدیر ثانی، آغاز امامت امام زمان عج
▪️16 روز تا ولادت پیامبر و امام صادق علیهما السلام
▪️33 روز تا ولادت حضرت عبدالعظیم حسنی علیه السلام
•┈┈┈┈┈••✾••┈┈┈┈┈•
نداءالاسلام
@masjed_emam_reza
May 11
#طب_سنتی 1
🌺میوه
بطور کلی میوهها به عنوان غذای اصلی محسوب نمیشوند، اما میتوان به عنوان یک مکمل به آنها نگاه کرد؛ یعنی برای دریافت ریزمغذیها و ویتامینها، بسیار میتوانند مفید باشند؛ علاوه بر این، بسیاری از میوهها در روایات اهل بیت علیهمالسلام، برای درمان بیماریهایی ذکر شدهاند که در ادامه به آنها پرداختهایم...
نمیتوان با خوردن میوه، از انواع نانها، گوشتها بینیاز بود و اگر کسی فقط به میوهخوری و یا سبزی خوری عادت داشته باشد، در درازمدت عوارض به دنبال خواهد داشت؛ قرآن نیز به بهشتیان اینگونه وعده میدهد: «و فاکهةٍ مِن ما یَتَخَیَّرونَ و لَحمِ طیرٍ مِن ما یَشتَهُونَ»و برای آنان [میوههایی از هر نوع که انتخاب کنند و گوشت پرنده از هر نوع که به آن میل داشته باشند]؛ یعنی در کنار میوه از گوشت نیز تناول میکنند.
🌺برخی از روایات در مورد میوه:
1- میوه بعد از آنکه خوب رسید (قرمز یا زرد)، خورده شود و هنگامی که سبز رنگ و نارس است، چیده نشود؛ زیرا در چنین حالتی مضر بوده و گاهی اوقات خوردن آن میتواند زمینهای برای فراموشی و ضعف حافظه باشد؛ حتی تعبیر روایت این است: در هنگامی که میوه رسیده، در آن شفاء است، زیرا خداوند در قرآن کریم میفرماید: هر زمان که میوههای باغها رسید، از میوههایش بخورید؛ «أنّ الثّمارَ إذا أد رَکَت فَفیها الشِفاءُ لقوله تعالی: کُلُوا مِن ثَمرِه إذا أثمَرَ»
2- پیامبر اکرم صلوات الله علیه توصیه میکنند که میوهها در ابتدای فصل خورده شوند، زیرا باعث سلامتی بدن و برطرف شدن اندوه میشود؛ در آخر فصل نیز از خوردن آنها پرهیز شود زیرا موجب بیماری بدن میشود؛ «علیکُم بالفاکِهةِ فی إقبالِها؛ فإنّها مَصَحَّةٌ للأبدانِ مَطرَدَةٌ للأحزانِ، و ألقُوها فی إدبارِها، فإنّها داءُ الأبدانِ»
3- امروزه به دلیل شرایط چهار فصل کشور، حمل و نقل آسان و نگهداری میوهها در سردخانهها و کشتهای نا به هنگام آنها، برخی از میوهها مثل گوجه و خیار در همه فصول سال و در همه جای کشور در دسترس قرار دارند؛ ظاهراً شبیه چنین اتفاقاتی در گذشته – البته نه به کمیت و کیفیت امروزی - نیز اتفاق میافتاده است؛ مضمون بخشی از سخنان امام صادق علیهالسلام به مفضل بن عمر اینگونه است:
«نگاه کن که چگونه بعضی از گیاهان (و درختان) در زمان خاصی به بهرهبرداری میرسند، مثل اینکه بعضی از آنهادر شدت گرما ثمر میدهند تا انسان با شور و اشتیاق بیشتری به طرف آنها برود؛ و اگر زمان این میوه تابستانی در فصل زمستان بود، مردم برای برداشت آنها اشتیاقی نداشتند، علاوه بر اینکه رنگ میوه تغییر میکرد و به بدن نیز ضرر میرساند؛ مگر نمیبینی که گاهی خیار در فصل زمستان میرسد و مردم از خوردن آن دوری میکنند؛ همانطوری که انسانهایی هستند که از خوردن چیزهای مضر و ناسازگار با معده دوری نمیکنند»
♦️قاعده کلی در مورد میوهها این است که با پوست خورده شوند؛ مگر آنکه میوهای وجود داشته باشد که با پوست خورده نمیشود و یا اینکه پوست آن ضرر داشته باشد؛ براساس روایتی از ابن قداح در کتاب کافی، امام صادق علیهالسلام پوست کندن میوه را ناپسند میدانستند.
خداوند خاستگاه هر میوهای را در شرایط مکانی و زمانی خاصی قرار داده تا بتوان از آنها در جهت سلامتی به درستی استفاده کرد؛ مثلاً مصرف هندوانه و خربزه - با توجه به نوع مزاج و ترکیبات آنها – در فصل سرما، به هیچ عنوان مورد قبول نیست چرا که موجب بیماری میشوند.
در نسخهای از رساله ذهبیه، که منسوب به امام رضا علیهالسلام است، گفته شدکه در ماه حزیران (گفته میشود تقریباً از اواخر خرداد شروع شده و چند روز مانده به انتهای تیرماه، پایان مییابد) از خیار، خیار چنبر و میوههای مرطوب استفاده شود؛ ایشان در هرماه، غذاهای مخصوص به آن ماه را ذکر میکنند.
4- میوهها قبل از خوردن، حتماً باید به خوبی شسته شوند؛ این کار منحصر به زمان حاضر که انواع کودها و سمهای خطرناک رایج است، نمیباشد بلکه از گذشته مورد توصیه بوده است؛ بنابر روایتی از امام صادق علیهالسلام، روی هر میوهای سمی وجود دارد، اگر برای شما میوهای آوردند، به آن آبی بزنید یا آن را در آب فرو ببرید؛ «إنّ لکلِّ ثَمَرةٍ سمّاً، فإذا أتیتُم بِها فَمَسُّوها بالماءِ – أو اغمِسُوها فی الماءِ – یعنی اغسِلُوها»
5- قاعده کلی در مورد میوهها این است که با پوست خورده شوند؛ مگر آنکه میوهای وجود داشته باشد که با پوست خورده نمیشود و یا اینکه پوست آن ضرر داشته باشد؛ براساس روایتی از ابن قداح در کتاب کافی، امام صادق علیهالسلام پوست کندن میوه را ناپسند میدانستند.
♦️پوست میوهها در معرض نور مستقیم آفتاب قرار دارد و حاوی انواع ویتامینها و فیبر (تنظیمکننده حرکات دودی روده) است؛ از آنجایی که امروزه بر اثر کم کاریهای صورت گرفته و نبود نظارت کافی، پوست میوهها میتواند آلوده به سمهای خطرناک باشد.
#طب_سنتی 2
🌺 آداب خوردن میوه در اسلام
1. وقتی رسول اکرم صلی الله علیه و آله و سلم میوه تازهای را میدیدند، آن را بوسیده و بر روی چشمان و دهانشان مینهادند و سپس میگفتند: «اللهمّ کَما أَریتَنا أوَّلَها فی عافیةٍ، فأَرِنا آخِرَها فی عافیةٍ» خداوندا، همانگونه که آغاز این را در عافیت به ما نشان دادی، پایان آن را نیز در عافیت به ما بنمایان.
2. میوههای با طعم تلخ و کرم زده باید دور انداخته شوند و از سایر قسمتهای آن خورده نشود؛ در بحارالأنوار علامه مجلسی و مستدرک الوسائل محدث نوری در چند مورد، روایات مفصلی آمده است که امیرالمؤمنین علی علیهالسلام توصیه کردهاند که خربزه یا هندوانه تلخ، یا ترش و یا کرم زده دور انداخته شود و شیرین آن خورده شود.
در هر صورت احتمال اینکه این توصیه محدود به خربزه یا هندوانه باشد بسیار بعید است؛ امروزه گفته میشود که مثلاً کپک درون میوه، کم و بیش به تمام اجزاء آن سرایت میکند؛ ممکن است کرم زدگی میوه نشان از سلامت و استفاده نکردن سموم شیمیایی نسبت به آن میوه باشد اما بهتر است از سایر میوههای آن سبد و یا درخت استفاده شود.
3. بهتر است که چند میوه با هم خورده نشود؛ پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم میفرمایند: «مَن أکَل َالفاکهةَ وِتراً لم تضُرَّهُ» هرکس میوه را دانه دانه بخورد آن میوه به او زیان نمیرساند؛ البته در مورد انگور و انار استثناء وجود دارد و میتوان آن دو را کنار یکدیگر قرار داد؛ اما به طور کلی، مناسب است که انسان تا جایی که ممکن است به چند غذایی عادت نداشته باشد، تا توانایی هضم و جذب غذا آسانتر و بهتر صورت بگیرد.
🌺میوه های بهشتی
از میوههای زیادی در کلام معصومین علیهمالسلام نام برده و خواص آنها گفته شده است؛ اما با بررسی روایت درمییابیم که بعضی از آنها جایگاه و ارزش بالاتری نسبت به سایر میوهها دارند؛ در روایتی از امام صادق علیهالسلام آمده است: «خمسٌ مِن فواکهِ الجنّةِ فی الدّنیا، الرُّمّان الإِملیسیُّ، و التُفّاحُ الشَیسَقَانُ، و السَّفَرجَلُ، و العِنبُ الرّازِقیُّ، و الرُّطَبُ المُشانُ»
پنج میوه از میوههای بهشتی که در دنیا هستند عبارتند از: انار املیسی، سیب شیسقان، به، انگور رازقی و خرمای مشان؛
از این روایت درمییابیم که گاهی اوقات در بین میوهها نیز برخی از انواع آن بهتر از نوع دیگر ذکر شده است.
🌺اهمیت انار
از امام باقر و امام صادق علیهماالسلام نقل است که: «مَا عَلَی وَجْهِ الْأَرْضِ ثَمَرَةٌ کانَ أَحَبَّ إِلَی رَسُولِ اللَّهِ (ص) مِنَ الرُّمَّانِ» بر روی زمین میوهای دوستداشتنیتر از انار در نزد رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلّم نبود؛ از جمعبندی روایات میتوانیم بگوییم که این میوه بهشتی، سید و سرور میوهها است و روایات فراوانی در مورد خواص عجیب و متنوع انار گفته شده که بعضی از آن آثار، در هیچ میوهای یافت نمیشود، که ذکر آنها تحقیق جداگانهای را میطلبد.
ان شاالله در هفته های آینده
والحمدلله رب العالمین
نداء الاسلام
🌺🌺🌺توجه 👆 توجه🌺🌺🌺 به یک نیروی جوان متأهل ترجیحا طلبه در قسمت فرهنگی مسجد امام رضا(ع) پردیسان ن
👆آنچه برایش به کانال دعوت شده اید
📖 تقویم شیعه
☀️ امروز:
شمسی: پنجشنبه - ۰۹ آبان ۱۳۹۸
میلادی: Thursday - 31 October 2019
قمری: الخميس، 2 ربيع أول 1441
🌹 امروز متعلق است به:
🔸حضرت حسن بن علي العسكري عليهما السّلام
💠 اذکار روز:
- لا اِلهَ اِلّا اللهُ الْمَلِكُ الْحَقُّ الْمُبین (100 مرتبه)
- یا غفور یا رحیم (1000 مرتبه)
- یا رزاق (308 مرتبه) برای وسعت رزق
❇️ وقایع مهم شیعه:
🔹امروز مناسبتی نداریم
📆 روزشمار:
▪️3 روز تا وفات حضرت سکینه بنت الحسین علیها السلام
▪️6 روز تا شهادت امام حسن عسکری علیه السلام
▪️7 روز تا عید غدیر ثانی، آغاز امامت امام زمان عج
▪️15 روز تا ولادت پیامبر و امام صادق علیهما السلام
▪️31 روز تا ولادت حضرت عبدالعظیم حسنی علیه السلام
•┈┈┈┈┈••✾••┈┈┈┈┈•
نداءالاسلام
@masjed_emam_reza
#حدیث_روز
✍️امام صادق عليه السلام:
🌺كمالُ الاَْدَبِ وَالْمُروءَةِ سَبْعُ خِصالٍ:
اَلْعَقلُ وَ الْحِلْمُ ، وَالصَّبْرُ ،وَالرِّفْقُ ، وَالصَّمْتُ ، وَحُسْنُ الْخُلْقِ وَ الْمُداراةُ
🌺كمال ادب و مروت در هفت چيز است:
عقل، بردبارى، صبر، ملايمت، سكوت،خوش اخلاقى و مدارا.
معدن الجواهر، ص59
•┈┈┈┈┈••✾••┈┈┈┈┈•
نداءالاسلام
@masjed_emam_reza
#آداب_زندگی_اسلامی
🌺حفظ تن و حرمت اضرار به نفس
انسان که آفريده خدا و خليفه و امانتدار اوست، براي زندگي و حياتي آفريده شده است كه بر اساس آيه کريمه ﴿اسْتَجِيبُوا لِلهِ وَلِلرَّسُولِ إِذَا دَعَاكُمْ لِمَا يُحْيِيكُمْ﴾ در پيوندهاي گوناگون خود، خدامحور است و در اين زندگي و بندگي، به بدن سالم نياز دارد و بهرهمندي همه جانبه او از سلامتي، اساس فعاليت هاي وي در زندگي مادي و معنوي است كه در زبان پيامبر گرامي صلی الله علیه و آله وسلم از آن به «نعمت پنهان و ناشناخته» ياد شده است، زيرا يكي از عوامل آرامش زندگي و بندگي خدا، برخورداري از جسم و جان سالم است، از اين رو، عقل و نقل، حفظ تندرستي و حفظ نفس را لازم و واجب شمردهاند و روا نميدارند كه انسان حتي هنگام سخت ترين مصيبت و اندوه به عمد به جسم و جان خود آسيب برساند و اضرار به آن را حرام ميشمارند.
رسول خداصلی الله علیه و آله وسلمميفرمايد: گوش، چشم، زبان و قلب امانت هستند و هر كس امانت را رعايت نكند ايمان ندارد.
🌸رسول گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله وسلم)در باره "اهميت حفظ جان و سلامت"خطاب به علی (سلام الله علیه)فرموده اند:
اي علي! هر كس شراب را براي غيرخدا ترك كند خدا او را از شراب بهشتي سيراب سازد. علي سلام الله علیه پرسيد: براي غيرخدا؟ حضرت صلی الله علیه و آله وسلم فرمود: آري، به خدا سوگند! هر كس آن را براي حفظ جانش ترك كند خدا او را بدين سبب سپاس ميگزارد.
🌸درمورد "عوامل سلامت" نیز اميرمؤمنان سلام الله علیه به امام حسن سلام الله علیه ميفرمايد: ميخواهي چهار خصلت به تو بياموزم تا از [زحمت] درمان بينياز گردي؟ عرض كرد: آري. فرمود: بر سر سفره منشين مگر آنگاه که گرسنهاي و از كنار سفره بر نخيز مگر وقتي كه هنوز اشتها داري و جويدن غذا را به نيكي انجام ده، و پيش از خوابيدن به دستشويي برو. هرگاه اينها را رعايت كردي از درمان بينياز ميشوي.
ویا حضرت در جای دیگر "شب زنده داری" و "سکوت" را مایۀ سلامتی بدن برشمرده اند.
🌸رسول خدا صلی الله علیه و آله وسلم ميفرمايد: اي علي! آغاز و پايان غذايت نمك باشد، زيرا نمك شفاي هفتاد درد است كه كمترينش جنون، جذام و پيسي است.
🌺 اهمیت "استراحت بدن"
امام كاظم سلام الله علیه ميفرمايد: اساس پرهيز [و رژيم غذايي]، مدارا كردن با بدن است وامام رضا سلام الله علیه نیز ميفرمايد: خواب [به موقع و به اندازه] به تن، قدرت و نيرو ميبخشد.
🌺 عوامل بیماری به مادی و غیر مادی تقسیم شده است روایتی زیبا از امام رضا(علیه السلام)در مورد عوامل غیر مادی :
هرگاه مردم گناه تازهاي مرتكب شوند كه در گذشته انجام نميدادند، خدا آنان را به گرفتاري و بيماري تازه و بيسابقه مبتلا كند.
📗گزیده ای از کتاب مفاتیحالحیاة
هدایت شده از نداء الاسلام
🌺🌺🌺توجه 👆 توجه🌺🌺🌺
به یک نیروی جوان متأهل ترجیحا طلبه
در قسمت فرهنگی مسجد امام رضا(ع)
پردیسان نیازمندیم..
ابتدا شرایط را در تصویر بالا مطالعه
فرمایید... درصورتیکه واجد شرایط
هستید؛ به ادمین کانال نداء الاسلام
مراجعه و رزومه خود را بفرستید.
•┈┈┈┈┈••✾••┈┈┈┈┈•
@parhizgar_mohamadhossein
•┈┈┈┈┈••✾••┈┈┈┈┈•
📖 تقویم شیعه
☀️ امروز:
شمسی: جمعه - ۱۰ آبان ۱۳۹۸
میلادی: Friday - 01 November 2019
قمری: الجمعة، 3 ربيع أول 1441
🌹 امروز متعلق است به:
🔸صاحب العصر و الزمان حضرت حجة بن الحسن العسكري عليهما السّلام
💠 اذکار روز:
- اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَعَجِّلْ فَرَجَهُمْ (100 مرتبه)
- یا ذاالجلال و الاکرام (1000 مرتبه)
- یا نور (256 مرتبه) برای عزیز شدن
❇️ وقایع مهم شیعه:
🔹امروز مناسبتی نداریم
📚 رویدادهای این روز:
🔹تخریب كعبه توسط یزید
🔹احتجاج سلمان فارسی رحمة الله بر مردم
🔹آبان روز (جشن آبانگان - از جشن های ایران باستان)
🔹 شهادت آیت الله قاضی طباطبایی اولین شهید محراب به دست منافقان (1358 ه ش)
📆 روزشمار:
▪️1 روز تا وفات حضرت سکینه بنت الحسین علیها السلام
▪️4 روز تا شهادت امام حسن عسکری علیه السلام
▪️5 روز تا عید غدیر ثانی، آغاز امامت امام زمان عج
▪️13 روز تا ولادت پیامبر و امام صادقح علیهما السلام
▪️30 روز تا ولادت حضرت عبدالعظیم حسنی علیه السلام
•┈┈┈┈┈••✾••┈┈┈┈┈•
نداءالاسلام
@masjed_emam_reza
#حدیث_روز
🌹لَو أدرَكتُهُ لَخَدَمتُهُ أيّامَ حَياتي🌹
✍امام صادق علیه السلام می فرمایند:
اگر او [امام زمان عليه السلام] را در يابم ، تمام عمر به او خدمت مى كنم.
الغيبه، نعمانى، ص245
•┈┈┈┈┈••✾••┈┈┈┈┈•
نداءالاسلام
@masjed_emam_reza
#مهدویت
🌺معرفت به امام عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف
🌺یکی از مهمترین عواملی که منتظران باید آویزه گوش و چراغ راه خود قرار دهند، معرفت به امام عصر(عج) است به این معنا که واقعا امام زمانِ خود را بشناسند و صرفا اعتقادشان به زبان نباشد بلکه در عمل به شناخت واقعی رسیده و از این رهگذر رنگ و بوی توحیدی به زندگی خود بدهند.
میتوان گفت حدیث « مَنْ مَاتَ بِغَیرِ إِمَامٍ مَاتَ مِیتَةً جَاهِلِیةً» از معتبرترین احادیثی است که فریقین از وجود مبارک پیامبر اکرم(ص) نقل کرده اند، این حدیث در مجامع معتبر و کتب روایی شیعه مکرر نقل شده است.
مرحوم کلینی، صاحب بصائرالدرجات و دیگران نیز این حدیث را نقل کردهاند، همچنین اهل سنت نیز نقل کرده اند البته کمی اختلاف در تعبیر و در نقل این روایات وجود است اما معنا مشترک است.
مرحوم کلینی این چنین حدیث را نقل کرده است: « من مات لا یعرف امامه مات میتة جاهلیة»، در کمال الدین صدوق نیز این حدیث هم آمده و در آنجا نیز این تعبیر مشهور است « مَنْ مَاتَ بِغَیرِ إِمَامٍ مَاتَ مِیتَةً جَاهِلِیةً» (اگر کسی بمیرد و امام خود را نشناسد مرگ اش جاهلی است).
از حضرت سوال کردند که مقصود از این جاهلیت چیست. حضرت توضیح دادند: «مِیتَة کفر و نفاق و ضلال» مقصود از این مرگ کفر و نفاق و ضلال است.
این حدیث از زوایای مختلفی بحث شده است، از نظر سند جزو احادیثی است که قابل مناقشه نیست و همان طور که گفتم فریقین نیز آن را قبول دارند. این معنا از وجود مقدس پیامبر اکرم(ص) نقل شده است که اگر کسی تا زمان مرگ خود نتواند به معرفت امام برسد، مرگ این انسان به مردن جاهلیت یعنی مردن در کفر و نفاق و ضلال است.
با توجه به این مطالب ذکر شده نکاتی را یادآور میشویم:
🌹نکته اول اینکه مقصود از موت کفر ضلال و نفاق چیست و چرا معرفت امام(ع) شرط نجات از این مرگ کفر و نفاق و ضلال است.
🌹نکته دیگر اینکه در این حدیث تعبیر به موت شده است، حال سوال آن است که چرا از خود حیات صحبت به میان نیامده است؟ کسی اگر زندگی کند و در حیات خود به معرفت امام نرسد حیات اش هم حیات جاهلی است.
🌹و نکته دیگر اینکه نقش امام و معرفت امام در رسیدن به حیات توحیدی چیست؟ آیا ما نوعی از حیات و موت داریم که این نوع از حیات و موت، حیات و موت ایمانی است و نوع دیگری از حیات و مرگ وجود دارد که ضلال و کفر است؟
در پاسخ به این پرسش که مقصود از معرفت در حیات چیست، میگوییم: منظور معرفتی است که اگر انسان به دست آورد از مرگ جاهلی نجات پیدا می کند و اگر به دست نیاورد و بدون این معرفت از دنیا برود مرگ او مرگ جاهلی است.
🌺بر اساس معارف نورانی اهل بیت(ع)، توحید و معرفت یافتن به خدای متعال، وابسته به معرفت امام(ع) است. اگر کسی به معرفت امام نرسید، این انسان به مقام توحید، به مقام عبودیت و بندگی راه پیدا نکرده است. این معنا با روایات فراوان و آیات فراوان توضیح داده شده است.
ما با خدای متعال قراری داریم و آن قرار معرفت الله است، عهد عبودیت و بندگی خداوند است، این پیمان از ما بندگان گرفته شده است که: « أَلَمْ أَعْهَدْ إِلَيْكُمْ يَا بَنِي آدَمَ أَنْ لَا تَعْبُدُوا الشَّيْطَانَ إِنَّهُ لَكُمْ عَدُوٌّ مُبِينٌ» در این آیه یک ایجاب و یک سلب وجود دارد.
سلب این است که از ما عهد گرفته شده که شیطان را عبادت نکنیم و عهد دوم آن است که ما در مقام بندگی و عبودیت خدای متعال و در مقام معرفت باشیم.
صراط مستقیم هم همین صراط عبودیت و بندگی خدای متعال است، اگر کسی بخواهد به مقام معرفت الله و مقام محبت خدای متعال برسد باید در این صراط گام بردارد و اگر در صراط عبودیت خداوند قرار نگرفت هرچه که تلاش کند حاصل این تلاش عبودیت و معرفت نیست، این همان عدم بصیرت است.
در واقع اگر کسی بدون بصیرت عمل کند تلاش هایش به جای آنکه او را به مقصد برساند از مقصد دور می کند.
بنابراین معیار زحمت و تلاش نیست، اگر کسی بخواهد به معرفت خدای متعال برسد باید در صراط و وادی محبت الهی قرار گیرد. اما سوال آن است که این صراط محبت و معرفت چیست؟ چه چیزی انسان را به عبودیت می رساند؟
به تعبیر قرآن این صراط مستقیم است، و در ذیل سوره حمد از خداوند درخواست می کنیم که ما را به صراط مستقیم هدایت کند.
لذا انسان هر قدمی که به سوی خداوند بر می دارد به مقام معرفت نزدیک تر میشود، در برخی روایات آمده است: که از حضرت در مورد طریق محبت سوال شد که در پاسخ فرموده اند اهدنا الصراط المستقیم یعنی خداوند ما را ملازم با محبت قرار دهد. یعنی همیشه در طریق محبت باشیم.
📜برگرفته از بیانات استاد میرباقری
نداء الاسلام
🌺🌺🌺توجه 👆 توجه🌺🌺🌺 به یک نیروی جوان متأهل ترجیحا طلبه در قسمت فرهنگی مسجد امام رضا(ع) پردیسان ن
👆آنچه برایش به کانال دعوت شده اید