🌷🌱🌷🌱🌷🌱🌷
🌷🌱🌷🌱🌷🌱🌷
روشهاي راضي نگه داشتن پدر و مادر
🌷واقعا راضی نگه داشتن والدین یكی از بزرگترین و با فضیلتترین و آرامش بخشترین اعمال است؛ وظیفهای است كه خداوند بر عهده فرزندان گذاشته است، محبت كردن راهی است كه بدترین دشمنان را به بهترین دوستان تبدیل میكند و جلوی بسیاری از خونریزیها و قتلها و قهرها را میگیرد و اگر محبت در حق والدین كه فرزندانشان را در حد جانشان دوست دارند باشد قطعا قلب مهربان و دلسوزشان را به خروش میاندازد و امواج رضایت و شادی را در دل و چهرهشان نمایان میسازد و البته بلند نكردن صدا و بد دهنی نكردن نیز اگر چاشنی این محبت و مهربانی شود قطعا قلب مهربانشان را جولانگاه رضایت و دوستی قرار خواهد داد همان گونه كه حضرت احدیت در قرآن كریم به این شیوه اساسی پرداخته و فرموده است:
«و پروردگارت فرمان داده: جز او را نپرستید! و به پدر و مادر نیكى كنید! هر گاه یكى از آن دو، یا هر دوى آنها، نزد تو به سن پیرى رسند، كمترین اهانتى به آنها روا مدار! و بر آنها فریاد مزن! و گفتار لطیف و سنجیده و بزرگوارانه به آنها بگو.». [[ اسراء آیه 23]]
🌷یكی دیگر از راههایی كه در راضی كردن والدین بسیار موثر است و در واقع بعد از محبت شاه كلید همه راههای دیگر است تواضع و فروتنی نسبت به والدین است همان گونه كه خداوند در قرآن كریم به این راه بسیار موثر اشاره كرده و میفرماید:
«و بالهاى تواضع خویش را از محبّت و لطف، در برابر آنان فرود آر! و بگو: «پروردگارا! همانگونه كه آنها مرا در كوچكى تربیت كردند، مشمول رحمتشان قرار داده.». [اسراء آیه 24]
🌷خطاب قرار دادن والدین با كلماتی مانند «پدرجان» «بابای عزیز» نیز در جلب رضایت این عزیزان بسیار موثر است همان گونه كه در حدیثی از امام كاظم علیه السلام وارد شده كه حضرت فرمودند:
كسى نزد پیامبر صل الله علیه و آله آمد و از حق پدر و فرزند سؤال كرد، حضرت فرمود:
«باید او را با نام صدا نزند (بلكه بگوید پدرم!) و جلوتر از او راه نرود، و قبل از او ننشیند، و كارى نكند كه مردم به پدرش بدگویى كند و نگویند خدا پدرت را نیامرزد كه چنین كردى.». [نور الثقلين جلد 3 صفحه 14]
🌷نگاه مهربانانه همه دلها را به تسخیر خود در میآورد؛ این چشمان انسان است كه میتواند با نگاهی انسانی را برنجاند و همچنین با نگاهی میتواند چنان محبتش را به خود جلب كند كه قلبش را لبریز از عشق كند و این نگاه اگر در مقابل پدر و مادر باشد علاوه بر این كه قلب آنها را تسخیر میكند باعث قرب الی الله نیز میگردد و انسان به پاداشهای بزرگی دست مییابد همان گونه كه از پیامبر مهر و رحمت نقل شده است كه فرمودند:
«هر فرزند نیکوکاری که با مهربانی به پدر و مادرش نگاه کند در مقابل هر نگاه، ثواب یک حج کامل مقبول به او داده میشود، سؤال کردند، حتی اگر روزی صد مرتبه به آنها نگاه کند؟ فرمود: آری خداوند بزرگتر و پاکتر است.». [بحارالانوار جلد ۷۴ صفحه ۷۳]
🌷اجرای فرامین و خواستههای پدر و مادر نیز راه دیگری جهت راضی نگه داشتن عزیزترین عضو خانواده است، بله والدین وقتی خواستهای دارند انتظار دارند كه فرزندان با گوش دل به حرفشان توجه كرده و فرمانشان را عملی سازند و قطعا فرزندی كه از پدر و مادرش اطاعت كند در دل آنها از جایگاه خاصی برخوردار خواهد شد، پیامبر اکرم (صل الله علیه و آله) در این خصوص میفرمود :
«بندهای که مطیع پدر و مادر - البته مطیع بودن در برابر پدر و مادر در راه دین و گرنه اگر پدر و مادر معصیت از ما خواستند نباید انجام دهیم - و پروردگارش باشد، روز قیامت در بالاترین جایگاه است.». [کنزالاعمال جلد ۱۶ صفحه]
🌷اگر والدین خدایی نكرده بدهكاری دارند شما میتوانید با پرداخت بدهی آنها خیالشان را راحت كرده و رضایتشان را به دست بیاورید ويا میتوانید با انجام حج به نیابتشان هدیهای دهيد، پاسخ آنها در مقابل این هدیه شما رضایت خواهد بود همان گونه كه پیامبر خدا فرمودند:
«کسی که به نیت پدر و مادرش حج انجام دهد یا بدهکاری آنها را بپردازد خداوند او را در روز قیامت با نیکان برمیانگیزد.». [کنزالاعمال جلد ۱۶ صفحه ۴۶۸]
و در نهایت در مقابل این خدمات بشر دوستانه و مورد نیاز، انسان به گنج بزرگی دست خواهد یافت كه نظیر آن در هیچ جای جهان دیده نمیشود. بله با راضی نگه داشتن والدین انسان به مقام رضایت خداوند نائل میشود و در واقع رضایت پدر و مادر مساوی با رضایت خداست همان گونه كه از وجود پیامبر نقل شده است كه حضرت فرمودند:
«آنکه پدر و مادرش را خشنود کند، خدا را خشنود کرده و کسی که پدر و مادر خود را به خشم آورد، خدا را به خشم آورده است.». [کنزالاعمال جلد ۱۶ صفحه ۴۷۰]
🌷🌱🌷🌱🌷🌱🌷
🌷🌱🌷🌱🌷🌱🌷
#ندای_تهذیب
🌷 @nedaye_tahzib
✅ tahzib-howzeh.ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کیپ_تصویری
احترام به پدر و مادر | آیت الله فاطمی نیا
#ندای_تهذیب
🌷 @nedaye_tahzib
✅ tahzib-howzeh.ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
از بابا خبر داری؟ | #استاد_انصاریان
برای پرواز به دو بال نیاز داریم... چرا عبادت تنها مورد پذیرش قرار نمیگیرد؟
امام هشتم(ع) روایتی دارند که خیلی روایت باارزشی است، می فرمایند: بعضی چیزها با گره خوردن به بعضی چیزها قبول می شود و تک قبول نمی شود. عبادتْ تک قبول نمی شود؛ یعنی فقط خدا را عبادت کنم. حضرت می فرمایند: عبادت خدا با گره خوردن به احسان به پدر و مادر قبول می شود. «وَ قَضی رَبُّکَ أَلاَّ تَعْبُدُوا إِلاَّ إِیَّاهُ وَ بِالْوالِدَیْنِ إِحْساناً»(سورهٔ اسراء، آیهٔ 23)، یعنی پدر و مادر را کنار خودش گذاشته است و می گوید: من و پدر و مادر؛ منِ تنها نمی شود، پدر و مادر هم تنها نمی شود. عبادت بدون احسان و خدمت به پدر و مادر نمی شود. ما دین را باید به صورت جمعی احکامش را نگاه بکنیم و اگر تک نگر باشیم، به انحراف کشیده می شویم.
#ندای_تهذیب
🌷 @nedaye_tahzib
✅ tahzib-howzeh.ir
🔺اعمال استحبابی ایام البیض
🔸خواندن دو رکعت نماز در شب سیزدهم ماه رجب، مستحب است، به این صورت که در هر رکعت بعد از سورۀ حمد، سورههای «یاسین»، «تبارک» و «توحید» خوانده شود.
همچنین مستحب است شب چهاردهم چهار رکعت با این کیفیت و شب پانزدهم شش رکعت با این کیفیت خوانده شود.
🔹روزه گرفتن در روز سیزدهم ماه رجب بسیار سفارش شده و دو روز بعد از آن هم مستحب است و اگر کسى قصد انجام اعمال اُمّ داوُد را دارد باید این روز را روزه بگیرد.
برگرفته از #مفاتیح الجنان.
#قرآن_کریم
✅سوره مبارکه #قصص، صفحه 391، آیات 44 تا 50
🗓1399/12/07
🌺 @nedaye_tahzib
🍃 tahzib-howzeh.ir
#حدیث_ولایت
🌷تبریک به همه شیعیان🌷
پيامبر اکرم (صلی الله علیه و آله):
🔸 فَعَلَيْكَ بِعَلِيِّ بْنِ أَبِي طَالِبٍ
فَإِنَّهُ إِمَامُ أُمَّتِي وَ خَلِيفَتِي عَلَيْهِمْ مِنْ بَعْدِي
وَ هُوَ اَلْفَارُوقُ اَلَّذِي يُمَيِّزُ بَيْنَ اَلْحَقِّ وَ اَلْبَاطِلِ
مَنْ سَأَلَهُ أَجَابَهُ
وَ مَنِ اِسْتَرْشَدَهُ أَرْشَدَه
ُ وَ مَنْ طَلَبَ اَلْحَقَّ مِنْ عِنْدِهِ وَجَدَهُ
وَ مَنِ اِلْتَمَسَ اَلْهُدَى لَدَيْهِ صَادَفَهُ
وَ مَنْ لَجَأَ إِلَيْهِ أَمِنَهُ
وَ مَنِ اِسْتَمْسَكَ بِهِ نَجَّاهُ
وَ مَنِ اِقْتَدَى بِهِ هَدَاهُ
🔹همراه على بن ابى طالب باش كه او پيشوا و جانشين پيامبر در ميان شما بعد از من است.
پس از من على ميان حق و باطل را جدا مىكند.
هركس از على سؤال كند،به او پاسخ مىگويد
و هركس به او پناه ببرد،آسايش بخشد و هركس به او تمسك پيدا كند،نجاتش مىدهد
و هركس به او اقتدا كند،او را به حق هدايتش مىكند.
اى پسر سمره!هركس تسليم على شد،دوستش باشد،سالم مىماند
و هركس او را رد كرده و دشمنش باشد،نابود مىشود
🔸إِنَّ عَلِيّاً مِنِّي
رُوحُهُ مِنْ رُوحِي
وَ طِينَتُهُ مِنْ طِينَتِي
وَ هُوَ أَخِي وَ أَنَا أَخُوهُ
وَ هُوَ زَوْجُ اِبْنَتِي فَاطِمَةَ سَيِّدَةِ نِسَاءِ اَلْعَالَمِينَ مِنَ اَلْأَوَّلِينَ وَ اَلْآخِرِينَ
وَ اِبْنَيْهِ إِمَامَا أُمَّتِي وَ سَيِّدَا شَبَابِ أَهْلِ اَلْجَنَّةِ اَلْحَسَنُ وَ اَلْحُسَيْنُ
وَ تِسْعَةٌ مِنْ وُلْدِ اَلْحُسَيْنِ عَلَيْهِمُ السَّلاَمُ تَاسِعُهُمْ قَائِمُ أُمَّتِي يَمْلَأُ اَلْأَرْضَ قِسْطاً وَ عَدْلاً كَمَا مُلِئَتْ جَوْراً وَ ظُلْماً
🔹بىگمان على از من است و روح او از روح من است
و سرشت او از سرشت من است.
على برادر من است و من برادر او هستم.
او شوهر دخترم فاطمه است كه بهترين زنان جهان است از آغاز تا پايان دنيا.
پسران على امامان امت من هستند و نيز سرور جوانان بهشت كه حسن و حسين هستند.
از نسل او،نه امام هستند كه نهمين آنان قائم آنان است در ميان امتم.
مهدى(عج)زمين را از دادگرى پر مىكند،در حاليكه پيش از او از بيداد پر شده بود
الأمالی (للصدوق) , جلد۱ , صفحه۲۶
🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷
#ندای_تهذیب
🌺 @nedaye_tahzib
🍃 tahzib-howzeh.ir
#عید_ولایت
🌷راز ولادت علی علیه السلام در درون کعبه🌷
◀️ به دنیا آمدن امیرمؤمنان، علی علیه السلام در درون خانه خدا فضیلتی است که محدّثان شیعه و دانشمندان علم انساب آن را در کتابهای خود نقل کرده اند و در میان دانشمندان اهل تسنن گروه زیادی به این حقیقت، تصریح و آن را یک فضیلت بی نظیر خوانده اند که به نمونه هایی اشاره می شود:
1. محمد مالکی می گوید: «وُلِدَ بِمکَّةَ الْمُشَرّفَةَ داخِلَ بَیْتِ الْحَرامِ فی یَوْمِ الْجُمعَةِ الثَّالِثَ عَشَرَ مِنْ شَهْرِاللّه ِ رَجَبِ سَنَةِ ثَلاثینَ مِنْ عامِ الْفیلِ... وَلَمْ یُولَدْ فِی الْبَیْتِ الْحَرامِ قَبْلَهُ اَحَدٌ سِواهُ، وَهِیَ فَضیلَةٌ خَصَّهُ اللّه تَعالی بِها اِجْلالاً لَهُ وَاِعْلاءً لَمَرْتَبَتِهِ وَاِظْهارا لِکَرامَتِهِ؛(1) علی در داخل خانه خدا در مکه، روز جمعه سیزدهم ماه خدا، رجب سال سی از عام الفیل به دنیا آمد... قبل از او کسی در داخل خانه خدا به دنیا نیامده بود و این ولادت فضیلتی است که خدای بلند مرتبه علی علیه السلام را به آن اختصاص داده است، برای تجلیل او و بالا بردن مرتبه او و آشکار نمودن کرامت و بزرگواری او».
2. حاکم نیشابوری می گوید: «ولادت علی در داخل کعبه به طور تواتر به ما رسیده است.»(2)
تاکنون کسی به این فضیلت دست نیافته است.»(3)
#راز_ولادت
◀️ آنچه مهم و ضروری است که جامعه اسلامی، اعم از شیعه و سنی به آن توجه نمایند، راز و فلسفه این ولادت در درون خانه خداوند و کعبه است. مریم با آن عظمت که به تصریح قرآن معصومه است و فرزند او از پیامبران اولوالعزم بود، وقتی درد زایمان او فرا می رسد، به او دستور داده می شود که محراب و عبادتگاه را ترک گوید و به نقطه دوردستی پناه برد؛(4) چرا که اینجا عبادتگاه است، نه زایشگاه؛ ولی فاطمه بنت اسد را به درون مقدس ترین عبادتگاه، یعنی کعبه فرا می خوانند و با معجزه دیوار شکافته می شود و در برخی منابع آمده که به فاطمه بنت اسد الهام شد که وارد خانه کعبه گردد.(5)
روی علی است قبله این دل حق پرست ما
کوی علی است منزل و جایگه نشست ما
بوی علی است باعث حال خراب و مست ما
سوی علی است هر زمان به التماس دست ما
◀️ اگر به روایات امامت و ولایت ائمه اطهار علیهم السلام مخصوصا امیرمؤمنان علیه السلام دقّت شود، در می یابیم که اساسی ترین شرط توحید، ولایت امامان معصوم است؛ چنان که در حدیث سلسلة الذهب و دهها حدیث دیگر به آن تصریح شده است که کلمه توحید دژ نفوذناپذیر الهی است، به شرطی که ولایت و امامت امامان در کنار آن باشد.(6) این از نظر فکری و اعتقادی، و امّا از نظر رفتاری و عمل نیز اساسی ترین شرط قبولی اعمال، پذیرفتن امامت علی علیه السلام و فرزندان اوست.
امام باقر علیه السلام فرمود: «هر کس به خداوند عزّتمند تقرّب جوید با عبادتی که تلاش خود را در انجام آن به کار برد، ولی امامی نصب شده از جانب خداوند برای او نباشد، تلاشش پذیرفته نمی شود و گمراه و سرگردان خواهد بود، و خداوند نیز اعمال او را دشمن می دارد.»(7)
پی نوشت:
1. الفصول المهمة، ص12 ـ13؛ بحارالانوار، ج35، ص8.
2. مستدرک حاکم، ج3، ص483.
3. شرح قصیده عبدالباقی افندی، ص15.
4. مریم/22 ـ 23.
5. سنة الهدایة، ص129.
6. ر.ک: توحید صدوق.
7. اصول کافی، ج1، ص183.
#ندای_تهذیب
🌺 @nedaye_tahzib
🍃 tahzib-howzeh.ir
#عید_ولایت
🌷امام علی علیه السلام از زبان دیگران (قسمت اول)👇👇🌷
1. عبد الرحمن سیوطی (از علمای اهل سنت) :
«علی رضی الله عنه یکی از ده نفری است که رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم به آنها مژده بهشت داده است و او برادر و داماد رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم و همسر فاطمه علیها السلام سرور زنان عالم و یکی از پیشقدمان اسلامی و یکی از مشهورترین افراد شجاع و از معروفترین زهاد، و رساترین سخنوران، و یکی از کسانی است که قرآن را جمع و به پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم عرضه کرد» . (1)
2. شبلی شمیل (دانشمند مسیحی) :
«بدون تردید علی بن ابی طالب علیه السلام بزرگ بزرگان و تنها نسخه ای است که نمونه آن در غرب، شرق، گذشته و حال دیده نشده است » . (2)
3. جاحظ (از بزرگان اهل سنت) :
«سخن گفتن درباره علی علیه السلام ممکن نیست ، اگر قرار است حق علی ادا شود گویند غلو است، و اگر حق او ادا نشود درباره علی علیه السلام ظلم است » . (3)
4. خلیل غوی از (بزرگان اهل سنت) :
«چه بگویم درباره کسی که دوست و دشمن فضایل او را انکار نمودند، دوست به واسطه ترس، دشمن به واسطه حسد، مع الوصف عالم از فضایل او پر شد» . (4)
5. معاویه:
«خیر البریة بعد احمد حیدر و الناس ارض و الوصی سماء» (5)
6. قاسم حبیب جابر (از علمای اهل سنت) در اوایل کتابش با عنوان «الاهداء» می نویسد:
«این کتاب را به رهبری تقدیم می کنم که نرمی و خشونت و رحمت و سخت گیری را جمع کرد... به اسلام عظمت بخشید و راهش را روشن ساخت... به مبادی حق و عدل و نیکی و دوستی پای بند ماند... وبالاخره به امیرمؤمنان علی بن ابی طالب علیه السلام ... شهید حق تقدیم می کنم » . (6)
7. دکتر صبحی صالح (استاد دانشگاه لبنان و شارح نهج البلاغه) :
«عشق من به امام علی علیه السلام و بر اهل بیت پاک و هر مبارز مخلصی است که پرچم اسلام را برافراشته می سازد... معتقدم که ضروری است نهج البلاغه ی امیرالمؤمنین امام علی علیه السلام در سراسر جهان چاپ و توزیع گردد تا نسل جدید مسلمان از آن بهره مند شود» . (7)
8. عبد الفتاح عبد المقصود (نویسنده ی مشهور مصری) :
«علی علیه السلام سراسر عمرش را در پیروی از نمونه عالی کمال و فضیلت (پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم) گذرانده، پیوسته ملازم آخرین حد کمال در اخلاق بود» . (8)
9. ابن ابی الحدید (شارح نهج البلاغه) :
«علی علیه السلام مانند خورشید تابان بود که با کف دست پوشیده نمی شود و مثل روز روشن است که اگر یک تن آن را بیند، دیدگان دیگران خواهد دید. ...علی سرآمد همه فضایل و سرچشمه آنهاست » . (9)
10. شیخ محمد عبده:
«کلام امام علی بن ابی طالب ، پس از کلام خدای متعال و پیغمبرش صلی الله علیه و آله و سلم شریف ترین و برترین سخن و سرشارترین کلام از لحاظ مواد و دارای بهترین شیوه است و بیشترین معانی و محتوا را دارد» . (10)
11. کاردینو (دانشمند مسیحی) :
«علی آن قهرمان دردمند خونین دل و آن یکه سوار ژنده پوش و آن امام شهیدی است که صاحب روح ژرف است و رمز عذاب الهی در اعماق آن نهفته است » . (11)
پی نوشت:
1. تاریخ الخلفاء، ص 197، عبد الرحمن سیوطی.
2. علی بن ابی طالب، ص 6، محمد کامل حسن الحمامی.
3. چهارده معصوم علیهم السلام ص 42، آیت الله مظاهری.
4. همان. 9.همان، ص 55.
5. فلسفة الاعتزال فی نهج البلاغة، صفحه الاهداء، دکتر قاسم حبیب جابر.
6. مقدمه نهج البلاغه، ص 29، دکتر صبحی صالح.
7. روزنامه سلام، مورخه 16/10/71، شماره 475.
8. چهره درخشان اسلام، ابن ابی الحدید، ص 33 33، ترجمه علی دوانی.
9. مقدمه تصحیح نهج البلاغه، ص 43، شیخ محمد عبده.
10. الامام علی صوت العدالة الانسانیة: 5/233، جرج جرداق مسیحی.
11. الامام علی صوت العدالة الانسانیة: 5/233، جرج جرداق مسیحی
#ندای_تهذیب
🌺 @nedaye_tahzib
🍃 tahzib-howzeh.ir
#عید_ولایت
🌷امام علی علیه السلام از زبان دیگران (قسمت دوم)👇👇🌷
1. سلیمان کتانی:
«هر سخنی درباره علی بن ابی طالب گفته شود که او را در مکان و زمان محصور دارد جز سخن پردازی و ترتیب الفاظ نخواهد بود و آن هم الفاظی بسته ومرده که روح معانی بدان در نتواند آمد» . (1)
2. میخائیل نعیمه (نویسنده معروف مسیحی) :
«قهرمانیهای امام علی علیه السلام فقط منحصر به میدانهای کارزار نیست، بلکه او در روشن اندیشی، پاکی وجدان، سحر بیان، عمق و کمال انسانیت، شور وحرارت ایمان، بلندی همت و فکر، یاوری و هواداری از رنجیده ها در قبال جفاکاران و فروتنی در مقابل حق، هر کجا که تجلی کند، نیز قهرمان بود» . (2)
3. جرج جرداق (مسیحی دانشمند و نویسنده معاصر) :
«ای روزگار! چه می شد اگر تمام نیروهای خود را بسیج می کردی و در هر عصری و زمانی بزرگ مردی، چون علی علیه السلام با همان عقل و دهان و قلب، با همان زبان و همان شمشیر به جهان ارمغان می دادی؟» . (3)
4. توماس کارلایل (فیلسوف انگلیسی) :
«علی علیه السلام به خاطر شدت عدالتش به شهادت رسید» . (4)
5. گابریل دی انگیری:
«علی علیه السلام یگانه و تنها نمونه ای است که تاریخ از این حیث (قهرمان قهرمانان بودن) به ما نشان می دهد» . (5)
6. جرجی زیدان (دانشمند مسیحی) :
«علی علیه السلام همچون آفتاب نیمروز می درخشد» . (6)
7. اقبال لاهوری:
«علی علیه السلام سر نبوت پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم است » .
ای سر نبوت محمد ای وصف تو مدحت محمد بی تو نتوان به او رسیدن بی او نتوان به تو رسیدن (7)
1. الامام علی نبراس و متراس، ص 13و 14، سلیمان کتانی.
2. مقدمه کتاب صوت العدالة الانسانیة، ص 23، جرج جرداق مسیحی.
3.همان ج 1، ص 47.
4.همان ، ج 5، ص 236.
5. شهسوار اسلام، ص 243، کابریل انگیری، ترجمه عمادی.
6. مقدمه کتاب شهید رمضان، جرجی زیدان.
7. توصیه هایی جهت اتحاد مسلمانان جهان از آثار اقبال لاهوری، ص 106.
#ندای_تهذیب
🌺 @nedaye_tahzib
🍃 tahzib-howzeh.ir
مداحی آنلاین - امیرالمومنین - استاد عالی.mp3
461.3K
🌸 #میلاد_امام_علی(ع)
♨️امیرالمومنین
👌 #سخنرانی بسیار شنیدنی
🎤حجت الاسلام #عالی
🎤 #استاد_عالی✅
#ندای_تهذیب
🌺 @nedaye_tahzib
🍃 tahzib-howzeh.ir
#قرآن_کریم
✅سوره مبارکه #قصص، صفحه 392، آیات 51 تا 59
🗓1399/12/08
🌼 @nedaye_tahzib
🍀 tahzib-howzeh.ir
🔴 منتظران واقعی هم درجه امام علی علیه السلام در قیامت
🔹 بهترین هدیه و بشارت مولود کعبه امیر المومنین علیه سلام به همه ی مهدی باوران و شیعیان در دوران غیبت....
🌕 مي فرمايد: «أَلَا فَمَنْ ثَبَتَ مِنْهُمْ عَلَي دِينِهِ [وَ] لَمْ يَقْسُ قَلْبُهُ لِطُولِ أَمَدِ غَيْبَةِ إِمَامِهِ فَهُوَ مَعِي فِي دَرَجَتِي يَوْمَ الْقِيَامَةِ ( كمال الدين , جلد۱ , صفحه۳۰۳)
🔺 هر كه در دوران غیبت در دينش استوار باشد و قلبش به واسطه ی طول غیبت امامش قسی نشود،او در قیامت با من و هم درجه ی من خواهد بود...
🔹 اگر هیچ ثواب و بشارتی بجز این کلام مولا نبود سزوار و شایسته بود که در تمام لحظات عمر، اصل عبادتمان را ذکر و معرفت امام زمانمان قرار دهیم
🌺 گوارای وجودتان باد محبت و عشق به مولا علی علیه السلام
#ندای_تهذیب
🌼 @nedaye_tahzib
🍀 tahzib-howzeh.ir
🔹اولین جشنواره اخلاق و معنویت عصر انقلاب اسلامی
🔸این جشنواره در راستای گام دوم انقلاب و با هدف ایجاد انگیزه در میان طلاب سراسر کشور در عرصه تهذیب و تربیت و همچنین شناسایی و معرفی افراد نخبه هنری و رسانه ای در میان طلاب برگزار خواهد شد.
🔹طلاب محترم آثار گرانبهای خود را به همراه نام و نام خانوادگی، پایه تحصیلی ، کد طلبگی و شماره تلفن به آدرس @MTahzib ارسال نمایند .
🔸بدیهی است نسبت به آثار فاقد مشخصات کامل، ترتیب اثر داده نخواهد شد.
#ندای_تهذیب
🌻 @nedaye_tahzib
🌿 tahzib-howzeh.ir
#جمعه_های_مهدوی
شماره 19
🌸ضرورت طرح مباحث مهدویت / بعد سیاسی (قسمت اول) 🌸
—————-👇👇👇
همه مکتب ها در تلاش اند تا به خواسته ها و علایق پاسخ دهند؛ زیرا نیازهایی در وجود انسان هست: مثل عدالت خواهی، کمال جویی، میل به آسایش و آرامش، امیدها و… . تحقق این خواسته ها نیاز به ساز و کارهایی نظیر تدوین و تنظیم قوانین، تشکیل حکومت و نظام مند کردن جامعه دارد، مکاتب با توجه به دیدگاه انسان شناسانه خود درصدد برآوردن این نیازها هستند و هر یک مدل خاصی را در این زمینه ارائه کرده و می کنند تا به نیازها لباس تحقق بپوشانند.
براساس بینش ها حکومت های گوناگون آمدند، طرح ها و ایده هایی را مطرح کردند، اما پس از چندی مردم شاهد ناکارآمدی این اندیشه ها و از دست دادن اعتماد توده ها و سرانجام شکست مکتب ها و حکومت های مختلف در صحنه جهانی بودند. لازم به یادآوری است که بعضی از این حکومت ها از روی فریب و نیرنگ شکل گرفته بودند. به عنوان مثال:
سالیان دراز دو ایده غالب _ کاپیتالیسم نماینده اندیشه لیبرال دموکراسی غرب و کمونیسم مدّعی نمایندگی در دفاع از حقوق کارگر _ همچون دو درنده ای با سلاح های مخرب اتمی و هسته ای و… جهان معاصر را تهدید کردند؛ به طوری که بهداشت روانی ملت ها به خطر افتاد، کابوس جنگ و تنازعات سالیان طولانی بر سر افراد بشر سایه افکند، و امنیت عمومی جهان را به مخاطره انداخت.
این تهدیدها و ثمرات آن، آشکارترین دلیل بر عجز و درماندگی برنامه ها و ایده های این دو مکتب بوده است. این دو تفکر اگر چه سالیان متمادی بر افکار و اندیشه سیاسی جوامع بشری تأثیر گذاشته بودند، ولی به مرور زمان، یکی از آنها ناکارآمدی خود را نشان داد و به تاریخ _ خاطره ها _ پیوست.
◀️ قدرت دوم که در مقابل کمونیسم قرار داشت، سرمست از غرور بی رقیب بودن، با نشان دادن چنگال های خود به جهان معاصر، خود را تنها ایدئولوژی شایسته برای رهبری بر نظم نوین جهانی می داند و سعی دارد به هر شکل ممکن، هر ندای مخالفی را در سینه ها خفه کند؛ اما این خیالی بیش نیست؛ زیرا می توان چالش های لیبرال _ دموکراسی را در جهان به راحتی مشاهده کرد. این مکتب نه تنها بشر را به ساحل نجات نرسانده، بلکه او را در گردابی از بحران های معرفتی، اخلاقی، روانی، تکنولوژی و فناوری و… گرفتار کرده است. به عنوان نمونه، روزگاری در ابتدای رنسانس افرادی چون فرانسیس بیکن، مؤسس تفکر تجربه گرایی در غرب، ادّعا می نمودند که انسان با علوم تجربی می تواند بر طبیعت سیطره پیدا کند؛ اما امروزه اندیشمندان با این پارادوکس مواجه هستند که چرا با رشد علوم تجربی و خردگرایی عقل ابزاری یا عقل معاش، هنوز مدرنیته و تکنولوژی نتوانسته جهان را به رفاه و عدالت جهانی برساند و هر روز به شمار کشورهایی که زیر خط فقر هستند، افزوده می شود و هم چنان انسان معاصر در ناآرامی به سر می برد؟ و ده ها سؤال دیگر. اینها همه نشان از شکست حتمی و نزدیک این امپراتوری بزرگ دارد.
ادامه دارد...
#مهدویت
#بعد_سیاسی
#امام_زمان
#ندای_تهذیب
🌼 @nedaye_tahzib
🍀 tahzib-howzeh.ir
#قرآن_کریم
✅سوره مبارکه #قصص، صفحه 393، آیات 60 تا 70
🗓1399/12/09
🌹 @nedaye_tahzib
☘️tahzib-howzeh.ir
ای زینب (سلام الله علیها)
تو کوه صبر باشی و من نگاهم به بی صبرانی باشد که ادعای اسوه بودن دارند!؟
تو فرمانبردار امام خویش باشی و من غافل از امام حاضر و حیّ خود باشم؟
یاریام کن!
وفات حضرت زینب (س) تسلیت باد
🌹 @nedaye_tahzib
☘️tahzib-howzeh.ir
💠رزمایش تهذیب و تربیت
🍃{اخلاق و معنویت عصر امام خمینی ره}
📌با موضوع:
👈سلوک اخلاقی و وظیفه اجتماعی
✅ استاد: حجت الاسلام والمسلمین ملکی(زیدعزه)
⏰ شنبه، 9 اسفند 99 – ساعت 10 صبح
🎥 پخش:🔻
https://www.hawzahnews.com/service/live
🌹@nedaye_tahzib
☘️tahzib-howzeh.ir
32.74M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
روضه ای که حضرت زینب(س) خواند!
وقتی زنان و دختران با پیکرهای روی خاک روبرو شدند
استاد انصاریان
🌹 @nedaye_tahzib
☘️tahzib-howzeh.ir
عمل و دعای ام داود (ام داوود)
عمل اُمّ داود مهمترین اعمال این روز [نیمهی رجب] است و برای برآمدن حاجات و برطرف شدن سختیها و دفع ستم ستمکاران بسیار مؤثّر است؛ و کیفیت آن بنابر آنچه در کتاب «مصباح» شیخ آمده چنین است:
چون بخواهد این عمل را انجام دهد، روزهای سیزدهم، چهاردهم و پانزدهم را روزه بدارد، سپس در روز پانزدهم هنگام ظهر غسل کند و چون وقت ظهر درآید، نماز ظهر و عصر را با رکوع و سجود نیکو در جایی خلوت بخواند که چیزی او را مشغول نکند و کسی با او سخن نگوید.
چون از نماز فراغت یابد، رو بهسوی قبله کند و سوره «حمد» را «صد مرتبه» و سوره «توحید» را نیز «صد مرتبه» و «آیتالکرسی» را «ده مرتبه» بخواند و بعد از اینها سورههای «انعام، بنیاسرائیل (اسراء)، کهف، لقمان، یس، صافات، حم سجده، حم عسق، حم دخان، فتح، واقعه، ملک، ن، اذَا السَّماءُ انْشَقَّتْ را بخواند و پس از آن را تا آخر قرآن» و چون از اینها فارغ شود، درحالیکه رو به قبله میباشد، بگوید:
👇👇👇👇👇
و از تو درخواست میکنم هر حلقهای که میان من و آزاردهنده من است باز کنی؛ و هر دری را برایم باز کنی و هر سختی را برایم آسان نمایی و هر مشکلی را برایم هموار سازی و زبان هر بدگوی از من را ناگویا کنی و هر متجاوزی را از من بازداری و هر دشمن و حسود بر من را نابود کنی و هر ستمگری را از من بازداری و مرا از هر مانعی که بین من و حاجتم حائل میشود و میخواهد بین من و طاعتت جدایی اندازد و از عبادتت بازدارد بازداری،
يَا مَنْ أَلْجَمَ الْجِنَّ الْمُتَمَرِّدِينَ، وَقَهَرَ عُتاةَ الشَّياطِينِ، وَأَذَلَّ رِقابَ الْمُتَجَبِّرِينَ، وَرَدَّ كَيْدَ الْمُتَسَلِّطِينَ عَنِ الْمُسْتَضْعَفِينَ، أَسْأَلُك بِقُدْرَتِكَ عَلَىٰ مَا تَشاءُ، وَتَسْهِيلِكَ لِما تَشاءُ كَيْفَ تَشاءُ أَنْ تَجْعَلَ قَضاءَ حاجَتِى فِيما تَشاءُ.
ای آنکه پریان سرکش را مهار کردی و شیاطین متکبّر را شکست دادی و گردن گردنکشان را به خاک ذلّت افکندی و بداندیشی چیرهجویان را از مستضعفان بازگرداندی، از تو میخواهم با قدرتت بر هرچه میخواهی و آسان نمودنت هرچه را بخواهی به هرگونه که بخواهی اینکه برآوردن حاجتم را در زمره آنچه میخواهی قرار دهی.
سپس بر زمین سجده کن و دو طرف رخسار خود را بر خاک بگذار و بگو:
اللّٰهُمَّ لَكَ سَجَدْتُ، وَبِكَ آمَنْتُ، فَارْحَمْ ذُلِّي وَفاقَتِي وَاجْتِهادِي وَتَضَرُّعِي وَمَسْكَنَتِي وَفَقْرِي إِلَيْكَ يَا رَبِّ.
خدایا! برای تو سجده کردم و به تو ایمان آوردم، پس رحمت آور بر خواریام و تنگدستیام و کوششم و زاریام و درماندگیام و نیازم به سویت ای پروردگار من.
بکوش که دیدههایت اشکریزان باشد، هرچند به اندازه سر سوزن که این خود نشانه برآورده شدن دعاست.
يَا رازِقَ مَنْ يَشاءُ بِغَيْرِ حِسابٍ، وَيا فاعِلَ مَا يَشاءُ كَيْفَ يَشاءُ، وَيا ذَا الْجَلالِ وَالْإِكْرامِ، يَا حَىُّ يَا قَيُّومُ، يَا حَيّاً حِينَ لا حَىَّ، يَا حَىُّ يَا مُحْيِىَ الْمَوْتىٰ، يَا حَىُّ لَاإِلٰهَ إِلّا أَنْتَ بَدِيعُ السَّماواتِ وَالْأَرْضِ .
ای روزیبخش بیحساب به هرکه خواهی، ای انجامدهنده آنچه خواهی هرگونه که خواهی، ای صاحب بزرگی و رأفت و محبت، ای زندهی به خود پاینده، ای زنده آنگاه که نباشد زنده، ای زنده کننده مردگان، ای زندهای که معبودی جز تو نیست، پدیدآورنده آسمانها و زمین،
يَا إِلٰهِى وَسَيِّدِى صَلِّ عَلَىٰ مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ، وَارْحَمْ مُحَمَّداً وَآلَ مُحَمَّدٍ، وَبارِكْ عَلَىٰ مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ، كَما صَلَّيْتَ وَبارَكْتَ وَرَحِمْتَ عَلَىٰ إِبْراهِيمَ وَآلِ إِبْراهِيمَ، إِنَّكَ حَمِيدٌ مَجِيدٌ، وَارْحَمْ ذُلِّى وَفاقَتِى وَفَقْرِى وَانْفِرادِى وَوَحْدَتِى، وَخُضُوعِى بَيْنَ يَدَيْكَ، وَاعْتِمادِى عَلَيْكَ، وَتَضَرُّعِى إِلَيْكَ؛
ای خدای من و آقای من، بر محمّد و خاندان محمّد درود فرست و بر محمّد و خاندان محمّد رحمت فرست و بر محمّد و خاندان محمّد برکت فرست، آنچنانکه درود و برکت و رحمت خویش را بر ابراهیم و خاندان ابراهیم فرستادی، به یقین که ستوده و بزرگواری و رحمت آر بر خواری و نداری و تهیدستی من و بر تک بودن و تنهایی و فروتنی من در برابرت و بر اعتمادم بر تو و زاریام به درگاهت؛
أَدْعُوكَ دُعاءَ الْخاضِعِ الذَّلِيلِ الْخاشِعِ الْخائِفِ الْمُشْفِقِ الْبائِسِ الْمَهِينِ الْحَقِيرِ الْجائِعِ الْفَقِيرِ الْعائِذِ الْمُسْتَجِيرِ الْمُقِرِّ بِذَنْبِهِ، الْمُسْتَغْفِرِ مِنْهُ، الْمُسْتَكِينِ لِرَبِّهِ، دُعاءَ مَنْ أَسْلَمَتْهُ ثِقَتُهُ وَرَفَضَتْهُ أَحِبَّتُهُ، وَعَظُمَتْ فَجِيعَتُهُ، دُعاءَ حَرِقٍ حَزِينٍ ضَعِيفٍ مَهِينٍ بائِسٍ مُسْتَكِينٍ بِكَ مُسْتَجِيرٍ .
تو را میخوانم، خواندن آن فروتن خوار افتادۀ ترسان بیمناک دلسوز بینوا خوار و کوچک گرسنهی تهیدست، پناهندۀ پناهخواه، معترف به گناه، آمرزشخواه از گناه، درمانده به درگاه پروردگارش، میخوانمت خواندن آنکه معتمدانش او را واگذاشتهاند و دوستانش او را ترک گفتهاند و درد جانکاهش بزرگ شده، میخوانمت خواندن آن دلسوخته غمگین ناتوان بیمقدار بینوای درمانده پناهجوی به تو،
اللّٰهُمَّ وَأَسْأَلُك بِأَنَّكَ مَلِيكٌ وَأَنَّكَ مَا تَشاءُ مِنْ أَمْرٍ يَكُونُ، وَأَنَّكَ عَلَىٰ مَا تَشاءُ قَدِيرٌ . وَأَسْأَلُك بِحُرْمَةِ هٰذَا الشَّهْرِ الْحَرامِ، وَالْبَيْتِ الْحَرامِ، وَالْبَلَدِ الْحَرامِ، وَالرُّكْنِ وَالْمَقامِ، وَالْمَشاعِرِ الْعِظامِ، وَبِحَقِّ نَبِيِّكَ مُحَمَّدٍ عَلَيْهِ وَآلِهِ السَّلامُ؛
خدایا! از تو میخواهم بهحق اینکه فرمانروایی و آنچه بخواهی میشود و بر آنچه بخواهی توانایی و از تو میخواهم به احترام این ماه محترم و خانه محترم و شهر محترم و رکن و مقام و مشاعر بزرگ و بهحق پیامبرت محمّد که بر او و خاندانش سلام؛
يَا مَنْ وَهَبَ لِآدَمَ شَيْثاً، وَلِإِ بْراهِيمَ إِسْماعِيلَ وَ إِسْحاقَ، وَيَا مَنْ رَدَّ يُوسُفَ عَلَىٰ يَعْقُوبَ، وَيا مَنْ كَشَفَ بَعْدَ الْبَلاءِ ضُرَّ أَيُّوْبَ، يَا رادَّ مُوسىٰ عَلَىٰ أُمِّهِ، وَزائِدَ الْخِضْرِ فِى عِلْمِهِ، وَيا مَنْ وَهَبَ لِداوُدَ سُلَيْمانَ، وَلِزَكَرِيَّا يَحْيىٰ، وَ لِمَرْيَمَ عِيسىٰ، يَا حافِظَ بِنْتِ شُعَيْبٍ، وَيا كافِلَ وَلَدِ أُمِّ مُوسىٰ أَسْأَلُك أَنْ تُصَلِّىَ عَلَىٰ مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ وَأَنْ تَغْفِرَ لِى ذُنُوبِى كُلَّها، وَتُجِيرَنِى مِنْ عَذابِكَ، وَتُوجِبَ لِى رِضْوانَكَ وَأَمانَكَ وَ إِحْسانَكَ وَغُفْرانَكَ وَجِنانَكَ .
ای آنکه به آدم شیث را بخشید و به ابراهیم اسماعیل و اسحاق را و ای آنکه یوسف را به یعقوب بازگرداند و ای آنکه بدحالی ایوب را پس از آزمون برطرف ساخت، ای بازگرداننده موسی به مادرش و فزونیبخش دانش خضر، ای آنکه سلیمان را به داود بخشید و یحیی را به زکریا و عیسی را به مریم، ای نگهدار دختر شعیب، ای سرپرست فرزند مادر موسی، از تو میخواهم بر محمّد و خاندان محمّد درود فرستی و همه گناهان مرا بیامرزی و از عذابت پناهم دهی و مرا مستوجب خشنودی و ایمنی و احسان و آمرزش و بهشت خویش قرار دهی
وَأَسْأَلُك أَنْ تَفُكَّ عَنِّى كُلَّ حَلْقَةٍ بَيْنِى وَبَيْنَ مَنْ يُؤْذِينِى؛ وَتَفْتَحَ لِى كُلَّ بابٍ، وَتُلَيِّنَ لِى كُلَّ صَعْبٍ، وَتُسَهِّلَ لِى كُلَّ عَسِيرٍ، وَتُخْرِسَ عَنِّى كُلَّ ناطِقٍ بِشَرٍّ، وَتَكُفَّ عَنِّى كُلَّ باغٍ، وَتَكْبِتَ عَنِّى كُلَّ عَدُوٍّ لِى وَحاسِدٍ، وَتَمْنَعَ مِنِّى كُلَّ ظالِمٍ، وَتَكْفِيَنِى كُلَّ عائِقٍ يَحُولُ بَيْنِى وَبَيْنَ حاجَتِى وَيُحاوِلُ أَنْ يُفَرِّقَ بَيْنِى وَبَيْنَ طاعَتِكَ وَيُثَبِّطَنِى عَنْ عِبادَتِكَ .