#شنبه_های_قرآنی
◀️ قرآن شناسی از دیدگاه قرآن و عترت ▶️
شماره 11
🔅قرآن باید در متن زندگی همه مردم حضور داشته باشد
فَاِنَّما یَسَّرْناهُ بِلِسانِکَ لَعَلَّهُمْ یَتَذَکَّروُنَ
ما آن (قرآن) را بر زبان تو آسان ساختیم، تا متذکر شوند .(1)
با این که محتوایش فوق العاده عمیق و ابعادش بسیار گسترده است ، اما ساده ، روان ، همه کس فهم و قابل استفاده برای همه قشرها می باشد ، مثال هایش زیبا ، تشبیهاتش طبیعی و رسا ، داستان هایش واقعی و آموزنده ، دلایلش روشن و محکم ، بیانش ساده و فشرده و پرمحتوا و در عین حال شیرین و جذاب ، تا در اعماق قلوب انسان ها نفوذ کند ، بی خبران را آگاه و دل های آماده را متذکر سازد .
آیات فوق به خوبی نشان می دهد که قرآن مجید تعلق به قشر و گروه خاصی ندارد ، بلکه برای فهم و تذکر و پندگیری عموم است ، بنابراین آن ها که قرآن را در پیچ و خم مفاهیم مبهم و مسائل نامفهومی قرار می دهند که درک آن تعلق به قشر خاصی دارد و حتی آن قشر هم چیزی از آن نمی فهمند ، در حقیقت از روح قرآن غافلند .
قرآن باید در زندگی همه مردم حضور داشته باشد، در شهر و روستا، در خلوت و جمع ، در دبستان و دانشگاه ، در مسجد و میدان جنگ و در همه جا ، چراکه « خداوند آن را سهل و ساده و روان ساخته تا همگان متذکر شوند » .
و نیز این آیه قلم بطلان بر افکار کسانی که قرآن را در طرز تلاوت و پیچ و خم قواعد تجوید خلاصه کرده و تنها همتشان ، ادای الفاظ آن از مخارج و رعایت آداب وقف و وصل است ، می کشد و می گوید : همه این ها برای تذکر است ، تذکری که عامل حرکت و سازندگی در عمل شود ، رعایت ظواهر الفاظ در جای خود صحیح ولی هدف نهایی ، معانی است نه الفاظ.
#قرآن
#قرآن_شناسی
#ندای_تهذیب
🌹 @nedaye_tahzib
☘️tahzib-howzeh.ir
یک عمر منتظر از راه رسیدن فقط یک پیام است...
🌼 @nedaye_tahzib
🍀 tahzib-howzeh.ir
#شنبه_های_قرآنی / اندیشه قرآنی امام خامنه ای (مدظله العالی)
شماره 9
❇️📚«طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن» ❇️
——————————-👇👇👇👇
🔅فوری ترین ضرورت های تفکر مذهبی
طرح اسلام به صورت مسلکی اجتماعی و دارای اصولی منسجم و یک آهنگ و ناظر به زندگی جمعی انسانها، یکی از فوری ترین ضرورت های تفکر مذهبی است.
مباحثات و تحقیقات اسلامی، پیش از این به طور غالب، فاقد این دو ویژگی بس مهم بوده و از این رو، در مقایسه اسلام با مکاتب و مسالک اجتماعی این روزگار، باحثان و جویندگان را چندان که شاید و باید، به نتیجه ثمربخش و قضاوت قاطع نرسانیده است؛ یعنی از اینکه بتواند مجموعة طرح و نقشه یک آیین متحدالاجزا و متماسک را ارائه دهد و نسبت آن را با مکتب ها و آیین های دیگر مشخص سازد، عاجز مانده است.
به علاوه، چون عمومأ بحثها ذهنی و دور از حيطه تأثير عملی و عینی و مخصوصأ اجتماعی، انجام گرفته، بیش از معرفتی ذهنی به بار نیاورده و نسبت به زندگی جمعی انسان ها، على الخصوص نسبت به تعيين شكل و قواره جامعه، تعهد و تکلیف و حتی نظریه روشن و مشخصی را ارائه نداده است.
سخن دیگر آنکه قرآن - سند قاطع و تردیدناپذیر اسلام - در بیشترین موارد، سهمی در روشنگری و راهگشایی نیافته و به جای آن، دقتها و تعمقات شبه عقلی یا روایات و منقولات ظنی - و گاه با اعتباری بیشتر - میدان دار و مسئول شناخته شده و بالنتيجه، تفکرات اعتقادی جدا از قرآن و بی اعتناء به آن، نشو و نما یافته و شکل گرفته است.
شاید همین بی ارتباطی و بی اعتنایی با احساس بی نیازی یا نومیدی از امکان استفاده ای صحیح - که هر یک به نوبه خود، معلول عوامل خاص است به موجب آن گشته که تدبر در آیات قرآن، جای خود را به قرائت و تلاوتی سطحی و سرسری و فاقد نتیجه و ثواب دنیوی و یکسره برای پاداش و جزای اخروی داده و کتاب کریم الهی دستمایه عوامیها و عوام فریبی ها بشود.
ادامه دارد...
#طرح_کلی_اندیشه_اسلامی_در_قرآن
#امام_خامنه_ای
#ندای_تهذیب
🌹 @nedaye_tahzib
☘️tahzib-howzeh.ir
04 - طرح کلی اندیشۀ اسلامی در قرآن - ایمان زاینده و همراه با تعهدات عملی.mp3
14.79M
#شنبه_های_قرآنی
#کلیپ_صوتی
«طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن» را با صدای استاد #امام_خامنه_ای بشنویم
موضوع: جلسۀ چهارم: ایمان زاینده و همراه با تعهدات عملیهی
#ندای_تهذیب
🌹 @nedaye_tahzib
☘️ tahzib-howzeh.com
درس اخلاق مجازی طلاب کردستانی برگزار می شود
طلاب می توانند برای مشاهده این برنامه وارد لینک https://ac.ismc.ir/akhlagh شوند
گفتنی است درس اخلاق مجازی طلاب کردستان دوشنبه هر هفته راس ساعت 11 برگزار می شود
🌼 @nedaye_tahzib
🍀 tahzib-howzeh.ir
حضرت آیت الله سبحانی:
▫️یکی از شخصیت هایی که به کمال انسانی رسیده و می تواند کمال را در وجود همه انسان ها شکوفا کند، حضرت زهرا(س) است.
▫️آیه تطهیر از آیات معروفی است که در شأن حضرت زهرا(س) و اهل بیت(ع) نازل شده و آنها را انسان هایی پاک و پیراسته از گناه معرفی می کند؛ این پیراستگی ظاهری نیست، بلکه تطهیر نفوس از گناه است.
🌼 @nedaye_tahzib
🍀 tahzib-howzeh.ir
#پرسش_و_پاسخ از آیتالله #بهجت
سؤال: معنای جمله «فَاذْكُرُوني أَذْكُرْكُمْ؛ پس مرا یاد کنید، تا شما را یاد کنم» چیست؟
✅ حضرت آیتالله بهجت قدسسره:
▫️ در برخی تفاسیر معنای آن، اینگونه ذکر شده است: «أذْکرونی بِالدعآءِ أَذْکرْکمْ بِالإجابَةِ؛ مرا با دعا یاد کنید، تا من نیز با اجابت آن، شما را یاد کنم».
▫️ و در روایات شارحه مرویه آمده است: «أَنَا مَعَ عَبْدِي إِذَا ذَكَرَنِي فَمَنْ ذَكَرَنِي فِي نَفْسِهِ ذَكَرْتُهُ فِي نَفْسِي وَ مَنْ ذَكَرَنِي فِي مَلَإٍ ذَكَرْتُهُ فِي مَلَإٍ خَيْرٍ مِنْهُ؛ هرگاه بندهام مرا یاد کند، من با اویم؛ بنابراین، هرکس مرا در دل خود یاد کند، او را در نزد خود یاد میکنم و هرکس مرا در میان گروهی یاد کند، او را در میان گروهی بهتر از آن یاد خواهم نمود».
🌼 @nedaye_tahzib
🍀 tahzib-howzeh.ir
شیخ محمداسماعیل #دولابی ره:
در دنیا اگر خودت را مهمان خدا کنی و حق تعالی را میزبان ، همه غصه ها می رود؛ چون هزار غصه به دل میزبان است که دل مهمان از یکی از آنها خبر ندارد.
🌼 @nedaye_tahzib
🍀 tahzib-howzeh.ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#نکات_اخلاقی #کلیپ_تصویری
*سلسله مباحث: دروس اخلاق با محوریت نامه 31 نهج البلاغه / قسمت هفدهم
استاد: حجت الاسلام و المسلمین همتیان
با مدیریت سه عضو از بدن، میتوانیم تقوای خود را تضمین کنیم:
1.. چشم
2.. زبان
اگر میخواهیم دینمان را سالم نگه داریم، باید زبانمان را حفظ کنیم
#همتیان
#ندای_تهذیب
🌻 @nedaye_tahzib
🌿 tahzib-howzeh.ir
🔹اولین جشنواره اخلاق و معنویت عصر انقلاب اسلامی تا آخر فروردین 1400 تمدید شد .
🔸این جشنواره در راستای گام دوم انقلاب و با هدف ایجاد انگیزه در میان طلاب سراسر کشور در عرصه تهذیب و تربیت و همچنین شناسایی و معرفی افراد نخبه هنری و رسانه ای در میان طلاب برگزار خواهد شد.
🔹طلاب محترم آثار گرانبهای خود را به همراه نام و نام خانوادگی، پایه تحصیلی ، کد طلبگی و شماره تلفن به آدرس @MTahzib ارسال نمایند .
🔸بدیهی است نسبت به آثار فاقد مشخصات کامل، ترتیب اثر داده نخواهد شد.
#ندای_تهذیب
🌻 @nedaye_tahzib
🌿 tahzib-howzeh.ir
May 11
#دوشنبه_های_بصیرتی
➖➖اقتصاد مقاومتی در کلام امام خمینی / قسمت سیزدهم➖➖
🔹تقابل استقلال و تولید ملی با نقشه های دشمنان (قسمت سوم)👇🏿👇🏿🔹
♻️تلاش و جدیّت برای رفع تحریم های اقتصادی
امام خمینی رحمه الله:
آن روزی که این ملت فهمید که اگر ما جدیت نکنیم برای کشاورزی مان، جدیت نکنیم برای صنعت نفتمان، جدیت نکنیم برای کارخانه های خودمان، از بین خواهیم رفت و کسی نیست که به ما بدهد، وقتی این احساس پیدا شد در یک ملتی که من خودم باید هر چیز می خواهم تهیه کنم، دیگران به من نمی دهند؛ این احساس اگر پیدا شد، مغزها به راه می افتد و متخصص پیدا می شود در هر رشته ای و بازوهایی که هر عملی را می توانند انجام بدهند، به کار می افتند (و) کشاورزی را خودشان درست می کنند؛ کارخانه ها را خودشان راه می اندازند.
چنانچه می بینید که کارخانه ها را راه انداخته اند خودشان. در تلویزیون هم گاهی دیده می شود که خود، راه انداخته اند و یا ابتکاراتی کرده اند اینها. این ابتکارات از برکات این محاصره اقتصادی بود. اگر ما هر چیزی می خواستیم، می فرستادند، جوان های ما دیگر نمی رفتند دنبال اینکه خودمان بکنیم. هست دیگر! می خواهیم چه کنیم. این محاصره اقتصادی را که خیلی از آن می ترسند، من یک هدیه ای می دانم برای کشور خودمان.
[صحیفه امام، ج 14، صص 114 و 116]
#اقتصاد_مقاومتی_و_امام_خمینی
#ندای_تهذیب
🌹 @nedaye_tahzib
☘️tahzib-howzeh.ir
💠پخش درس اخلاق
👈 با حضور آیت الله توکل(دامت برکاته)
⏰ دوشنبه - 20 بهمن ماه ۱۳۹۹ - ساعت 19
پخش زنده نما:🔻
www.hawzahnews.com
مستقیم: 🔻
https://www.hawzahnews.com/service/live
پخشایتا:🔻
https://aparat.com/hawzahnews/live?eitaafly
🌹 @nedaye_tahzib
☘️tahzib-howzeh.ir