✅اهميت ذمّ نفس
🔸«و فى رواية حسنِ بنِ الجَهمِ قال: سمِعتُ أبا الحَسنِ- عليه السّلام- [موسى- عليه السّلام-] يَقولُ: إنّ رجلًا في بَني إسرائيلَ عَبَد اللَّهُ أربَعينَ سَنةً، ثمّ قرَّبَ قُرباناً فلمُ يقبَل منه، فقال لِنَفْسه: ما أتيتُ إلّا منكِ و ما الذنبُ إلّا لكِ. قال: فأوحَى اللَّهُ- عزّ و جَلَّ- إليه: ذُمّك لِنَفْسك أفضَلُ من عبادَتك أربَعينَ سَنةً.»
🔹حسن بن جهم مىگويد: از حضرت كاظم- عليه السّلام- شنيدم كه مىفرمود: مردى در بنى اسراييل، چهل سال خدا را عبادت كرد و آن گاه قربانى در پيشگاه خداوند آورد اما پذيرفته نشد.
🔹 پس عابد نفس خويش را مخاطب ساخته و گفت: آن چه بر من آمد از جانب توست و گناه نپذيرفته شدن قربانيت به گردن خودت مىباشد.
خداوند به او وحى كرد: سرزنشى كه نسبت به خود داشتى از عبادت چهل سالهات برتر و بهتر است.
📚وسايل الشيعة، ج 15، ص 2232، حديث 20357
@nedayesaadat
http://Ketabrah24.ir
✅ فقیه عارف حضرت آیة الله سعادت پرور (قدس سره):
💠از بعضی از ادعیه معلوم می شود تقاضای اول «صلوات برمحمّد وآلش» از اهمّ حوايج است
💠و چه حاجتى بالاتر و برتر از«رَحْمَةً لَنا وَ كَفّارَةً لِذُنُوبَنا» قابل تصور است؟
📚برگرفته از شرح معارف ادعیه🌱
@nedayesaadat
http://Ketabrah24.ir
🔸... وَ لَوْ أَنِّي قَدَّمْتُ حَسَنَاتِ جَمِيعِ خَلْقِكَ ثُمَّ خَالَفْتُ طَاعَةَ أَوْلِيَائِكَ لَكَانَتْ تِلْكَ الْحَسَنَاتُ مُزْعِجَةً لِي عَنْ جِوَارِكَ غَيْرَ حَائِلَةٍ بَيْنِي وَ بَيْنَ نَارِكَ فَلِذَلِكَ عَلِمْتُ أَنَّ أَفْضَلَ طَاعَتِكَ طَاعَةُ أَوْلِيَائِك.»
🔹خدايا! اگر من نيكىهاى همه بندگانت را انجام دهم ولى از اولياء و دوستانت سرپيچى نمايم، آن نيكىها مرا از همنشينى با تو دور مىسازد و مرا از آتشت نگه نمىدارد و به همين سبب دانستم كه برترين فرمانبردارى، فرمانبردارى دوستان و اولياء توست.
📚منتخبی از زيارت #امام_هادى (علیه السلام) توسط آیة الله #سعادت_پرور به نقل از : بحار الانوار، ج 99، ص 178- 184.
@nedayesaadat
http://Ketabrah24.ir
🟢نكات مهمى در فضيلت عيد غدير و امير المؤمنين ع
🔻نكته اوّل: «عِيدُ اللَّهِ الْأَكْبَر» نسبت آن عيد به خداوند...
🔻نكته دوّم: «ما بَعَثَ اللَّهُ- عَزَّ وَ جَلَّ- نَبِيّاً ...عَرَّفَ حُرْمَتَهُ» آگاهى همه انبيا نسبت به حرمت عيد غدير:
🔻نكته سوم: «ما بَعَثَ اللَّهُ- عَزَّ وَ جَلَّ- نَبِيّاً إِلّا وَ تَعَبَّدَ فِى هذَا الْيَوْمِ»تعبُّد داشتن انبيا- عليهم السّلام- در آن روز ...
🔻نكته چهارم: «وَ اسْمُهُ فِى السَّماءِ يَوْمُ الْعَهْدِ الْمَعْهُودِ» روز عيد در آسمان، روزِ عهدِ معهود نام گذارى شده است:
مراد از «سماء» اهل آسمان و ملايكه مىباشند و اين لقب نيز به اعتبار آن بزرگوار- عليه السّلام- نزد آنان شهرت يافته؛ به اعتبار اين كه آنان از ميثاقى كه در ازل بر ولايت حضرت- عليه السّلام- گرفته شده و در اين عالم تجديد شده آگاه بودهاند.
نكتۀ پنجم: «وَ فِى الْأَرْضِ يَوْمُ الْمِيثاقِ الْمَأْخُوذِ وَ الْجَمْعِ الْمَشْهُودِ.» اسم آن روز در زمين، روز ميثاق است: ... كه در ازل و جمع مشهود از همۀ خلق، بلكه از انبيا- عليهم السّلام- بر ولايت و منزلت حضرت على عليه السّلام (هم چون اخذ ميثاق بر توحيد) ميثاق و پيمان گرفته شده است...
نكتۀ ششم: «لَعَلَّكَ تَرى أَنَّ اللَّهَ- عَزَّ و جَلَّ- خَلَقَ يَوْماً أَعْظَمَ حُرْمَة مِنْهُ» حرمت و احترام آن روز بر تمام ايّام سال است...
📚برگرفته از شرح معارف ادعیه حضرت آیة الله سعادت پرور
@nedayesaadat
http://Ketabrah24.ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
امیرالمؤمنین علیه السلام در بیان امام خمینی(ره)
هرکجا میرویم وصف علی علیهالسلام را میشنویم...
#عید_غدیر
#غدیر
#امیر_المومنین
@nedayesaadat
📌... یکی از بهترین زیارتنامه ها، زیارت شریف امین الله است که امام سجاد علیه السلام هنگام زیارت امیرالمؤمنین علیه السلام می خواندند... و دربردارنده معارف بلند و مسائل اخلاقی والایی است که در قالب دعا نفس انسانی را ترغیب می کند تا به این کمالات متصف شود.
📖 به زودی...
شرح زیارت امین الله
تالیف فقیه عارف حضرت آیت الله سعادت پرور ره
@nedayesaadat
http://Ketabrah24.ir
May 11
🌸امام موسی کاظم علیه السلام
✅«لَيْسَ بَيْنَهُ وَبَيْنَ خَلْقِهِ حِجابٌ غَيْرُ خَلْقِهِ، إحْتَجَبَ بِغَيْرِ حِجابٍ مَحْجُوبٍ، وَاستَتَرَ بِغَيْرِ سَتْرٍ مَسْتُورٍ، لا إلهَ إلّا هُوَ الكَبيرُ المُتعالِ.»
💠(ميان خدا و مخلوقات حجابى جز خود خلق نيست، محجوب است بدون آنكه به حجابى محجوب شده باشد، و مستور است بى آنكه پرده اى او را پوشانده باشد. معبودى جز او، كه بزرگ و بلند مرتبه است، نمى باشد.)
🔸ميان عاشق و معشوق، هيچ حايل نيست
🔸تو خود حجاب خودى، حافظ! از ميان برخيز
💢ندای سعادت؛ مرجع رسمی دفتر حفظ و نشر آثار آیة الله سعادت پرور (ره)
@Nedayesaadat
https://ketabrah24.ir
📚 معرفی کتاب «فروغ شهادت»
اثر فخر المحققین حضرت آیت الله حاج شیخ علی سعادتپرور(ره)
✍ مؤلف محترم در بیان هدف از تألیف این کتاب در مقدمه کتاب می نویسند:
✨ «درباره سیّدالشهدا(ع) و وقایع عاشورای حسینی کتب ...و مقاتل فراوانی نوشته شده است ... و کمتر به اسرار معنوی مقتل سیدالشهداء(ع) و رموز عرفانی این حرکت عظیم و تاریخ ساز عالم بشری توجه شده است.
غرض ما از تدوین این رساله بررسی پاره ای از اسرار مقتل سیدالشهداء(ع)، خصوصا دقت در کلمات آن حضرت در طول حرکت و پاره ای از زیارت های وارده دربارۀ ایشان است». ✨
💎 شما میتوانید جهت تهیهی این کتاب ارزشمند به لینکزیر مراجعه فرمائید:
🆔 لینک خرید کتاب فروغ شهادت
🌐 شبکههای مجازی عارف واصل آیت الحق حاج شیخ علی سعادت پرور(ره) 🔻
ایتا | سایت
💠 امر به معروف و نهى از منكر، معناى وسيع عملى، قولى، واجبى، استحبابى، كراهتى، ارشادى ، اخلاقى، فردى و اجتماعى دارد، (اگرچه در اصطلاح و در نظر عموم، در واجبات و محرمات استعمال شود) .
📚برگرفته از شرح معارف ادعیه
@Nedayesaadat
https://ketabrah24.ir
إِنّٰا لِلّٰهِ وَ إِنّٰا إِلَيْهِ رٰاجِعُونَ
رحلت جانسوز خادم الحسين (علیه السلام) ، آقا سید مصطفی آل داود را به والدین محترم و داغدیده، برادران عزیز و همکاران آن مرحوم در موسسه معارفی فقهی برهان تسلیت و تعزیت عرض می کنیم.
بیت فقیه عارف حضرت آیت الله سعادت پرور ره
@Nedayesaadat
🔹مباهله🔹
🔸 شناخت اهل بيت و ذوى القرباى حضرت رسول- صلوات الله علیهم اجمعین - (كه در جريان آيات شريفه مباهله به آن اشاره شده)، مطلبى است كه اگر رسول اللَّه- صلّى اللَّه عليه و آله و سلّم- آن را در آن روز بیان ننموده بود و مؤمنين به آن آشنا نمى شدند، در ضلالت و گمراهى قرار مى گرفتند.
🔸همان گونه كه هنوز بعد از 1400 سال معاندين اهل بيت ع به سبب بد معنى كردن آيات، در ضلالت و هلاكت بوده و هستند.
📚برگرفته از شرح معارف ادعیه فقیه عارف حضرت آیت الله سعادت پرور ره
@nedayesaadat
✍دربارۀ #حضرت_سيّد_الشّهدا- عليه السّلام- و وقايع عاشوراى حسينى، كتابها، رساله ها و مقتلهاى فراوانى نوشته شده است كه هر يك، از زاويهاى خاصّ به غوّاصى در درياى ژرف معارف امامت، ولايت و نهضت عظيم حسينى پرداختهاند... و كمتر به اسرار معنوى مقتل سيّدالشّهدا- عليهالسّلام- و رموز عرفانى اين حركت عظيم و تاريخ ساز عالم بشرى، توجّه شده است.
✍غرض ما از تدوين اين رساله، بررسى پارهاى از اسرار مقتل سيّدالشّهدا- عليهالسّلام-، به ويژه دقت در كلمات آن حضرت در طول حركت از مكه تا كربلا و پارهاى از زيارتهاى وارده دربارهى ايشان است. ✍اميد است مطالب كوتاه و ناقص ما، انگيزهاى براى اهل دقّت و نظر، در تحقيق بيشتر دربارۀ حقايق معنوى زندگى پيامبران و اولياى الهى، به ويژه حضرت سيّدالشهدا- عليهالسّلام- و نهضت عظيم عاشوراى حسينى باشد تا اين بُعد تابناك، نورانى و تاريخ ساز كربلا نيز، روشنگر راه شيعيان و دوستداران اهلبيت- عليهمالسّلام- گردد.
📚بخشی از مقدمه فقیه عارف حضرت آیة الله سعادت پرور بر کتاب #فروغ_شهادت، ص 23
@aftabefetrat
Ketabrah24.ir
◼️مراسم عزاداری شبهای محرم
▪️با حضور شاگردان و علاقمندان عارف واصل مرحوم آیت الله سعادت پرور (ره)▪️
🖇از سه شنبه ۲۷ تیرماه به مدت ۱۳ شب از نماز مغرب و عشا
◻️خیابان صفاییه کوچه ممتاز، فرعی سوم پلاک ۴۱
🔲همچنین جلسه شرح کتاب فروغ شهادت مرحوم آیت الله سعادت پرور (ره) در ساختمان خیابان بهار بمدت ۱۵ روز ساعت ۱۸تا۱۹
➖بیت مرحوم آیت الله سعادت پرور(ره)
➖موسسه معارفی فقهی برهان
https://eitaa.com/joinchat/1898971287C4526c7bcf1
@nedayesaadat
حضرت آیة الله #سعادت_پرور (قدس سره):
📎... بايد توجّه داشت که اساس دين اسلام و بلکه ديگر اديان الهى، بر اصل «تولّى و تبرّى» استوار است و آن روزى که اين اصل اساسى فراموش شود، بايد اسلام را فراموش شده تلّقى نمود.
📎نيز روشن است که تولّى و تبرّى ـ که آن همه در سخنان معصومان مورد نظر قرار گرفته ـ تنها به گفتار نيست؛ بلکه بايد با تمام وجود تا سر حدّ نثار جان، در راه زنده نگه داشتن آن کوشيد؛ چنان که سيّدالشّهدا (علیه السلام) از آغاز تا پايان حرکتش، و نيز اسيران اهلبيت از کربلا تا بازگشت به مدينه، در عمل، اين هدف را دنبال کردند. پس از ايشان نيز، شيعيان امام حسين(علیه اسلام) مأموريّت يافتند، هدف نهضت حضرت را با آثار تولّى و تبرّى نسبت به وى (گريستن، ندبه، تباکى و شعر گفتن براى او و زيارت مزارش و...) حفظ نموده و در قول و عمل مخالفت و انزجار و تبرّى را با يزيديان زمان، و موافقت و محبّت و تولّى خود را با حسينيان وقت اعلان نمايند، تا ديگر دشمنان اسلام نتوانند، همچون کسانى که از زمان رسول اللّه ص پيش از سيّدالشّهدا ع به اسلام ضربه زدند، کوچکترين خللى در راه رشد و پيشرفت اسلام ايجاد کنند.
📎در سايۀ همين حفظ آثار تولّى و تبرّى نسبت به آن بزرگوار بود که پس از جريان کربلا، هر کس و يا گروه و يا حکومتى خواست به اعتقادات شيعه ضربه وارد کند، ضربه خورد. و اگر هم چنين نشد، از سستى ما در حفظ و زنده نگاه داشتن همين سنّتهاى وارده نسبت به سيّدالشّهدا ع و اظهار تولّى و تبرّى بود.
📚برگرفته از کتاب #فروغ_شهادت، ص 319
@Nedayesaadat
Www.ketabrah24.ir
📖شرح زیارت امین الله
تالیف فقیه عارف حضرت آیت الله سعادت پرور ره
👈منتشر شد👉
📌... یکی از بهترین زیارتنامه ها، زیارت شریف امین الله است که امام سجاد علیه السلام هنگام زیارت امیرالمؤمنین علیه السلام می خواندند... و دربردارنده معارف بلند و مسائل اخلاقی والایی است که در قالب دعا نفس انسانی را ترغیب می کند تا به این کمالات متصف شود...
☎️ 02537709488
📌09034892982
روزهای اداری از ساعت 10 تا 14
@nedayesaadat
http://Ketabrah24.ir
May 11
🏴 یا کاشِفَ الْکَرْبِ عَنْ وَجهِ الْحُسَینِ اِکْشِفْ کَرْبى بِحَقِّ اَخیکَ الْحُسَیْنِ علیهالسلام.
◼️علامه طباطبائی (قدس سره):
▪️استادمامىفرمودند:...درب خانه امام حسين علیه السلام را بايد زد و به وى توسل نمود ولى از طريق حضرت ابوالفضل عليه السّلام
📚ثمرات حیات، ج1، ص: 165
#حضرت_عباس_بن_علی
#آقا_سید_علی_قاضی
#علامه_طباطبائی
#آیة_الله_سعادت_پرور
#ثمرات_حیات
@nedayesaadat
✅حجة الحق آیة الله حاج شیخ علی آقا سعادت پرور(ره):
✍در زيارات و رواياتى كه درباره ى سيّدا لشّهدا- عليه السّلام- وارد شده است، جريان تأثّر موجودات عالم از واقعه ى شهادت آن حضرت، از جايگاه خاصّى برخوردار است، به گونه اى كه در كمتر زيارتى از سيّد الشّهدا- عليه السّلام- است كه به اين مسأله اشاره نشده باشد، در زيارت عاشورا.. مى خوانيم: «يا أَبا عَبْدِاللَّهِ، لَقَدْ عَظُمَتِ الرَّزِيَّةُ وَ جَلَّتِ الْمُصِيبَةُ بِكَ عَلَيْنا وَ عَلى جَميعِ أَهْلِ السَّمَواتِ وَ الْأَرْض.» يا ابا عبداللَّه، سوگ و مصيبت تو بر ما و بر همه ى اهل آسمان ها و زمين، عظيم و سنگين است.
📖فروغ شهادت
https://eitaa.com/Nedayesaadat
🏴حضرت زينب- عليها السّلام- در مدخل شهر كوفه، خطبه اى ايراد نمود.
🏴 راوى گفته: آن روز، زينب، دختر علىّ- عليهالسّلام- را ديدم كه ... به مردم اشاره كرد كه ساكت شويد، پس نَفَسها برگشت و زنگ [مركبها] از كار افتاد.
🏴 سكوت ناگهانى مردم و خاموش شدن صداى زنگها، با اشاره ى حضرتش كه: «أَنِ اسْكُتُوا»،جز تصرّف ولايى حضرت زينب، چه مى تواند باشد، واگر شخصيّتى مثل حضرت زينب- عليها السّلام- به آثار «حديث قرب نوافل» كه مى فرمايد: «وَ لِسانَهُ الّذى يَنْطِقُ بِهِ.» نرسيده باشد، ديگر چه كسى غير از معصوم مى تواند برسد!
🏴شروع خطبه با جمله ى «أَلْحَمْدُ للَّهِ وَ ...» بعد از آن همه گرفتارى، تنها لفظِ بدون معنا نيست؛ بلكه اظهار «مافى الضّمير» است...
🏴 وقتى اين كلام به تنهايى استعمال شود، مراد توحيد خالص، در فعل و صفت و اسم و ذات است. يعنى شخصِ عارف، با اين كلام، ستايش را در تمام امور (فعل و صفت و اسم و ذات) مخصوص حقّ سبحانه قرار مى دهد، و خلاصه، همه ى چيزها و كمالات را به او، و از او، و به سوى او مشاهده مى كند، خواه امور به سود وى؛ و يا به ظاهر به ضررش باشد. و به اين ترتيب، در آرامش كامل است؛ اگر چه به ظاهر و به اقتضاى عالم بشرى و يا وظيفه، كلامى از او صادرشود، و يا اظهار ناراحتى كند.
📚برگرفته از کتاب #فروغ_شهادت 🌱
http://eitaa.com/nedayesaadat
🏴 در شام، هنگامى كه خطيبى به فرمان يزيد به منبر مى رود و در ذمّ اميرمؤمنان و امام حسين- عليهما السّلام- سخنانى مى گويد، امام سجّاد- عليه السّلام- با صداى بلند به او مى فرمايد:
🏴 «وَيْلَكَ، أَيُّهَا الْخاطِبُ، إِشْتَرَيْتَ مَرْضاةَ الْمَخْلُوقِ بِسَخَطِ الْخالِقِ، فَتَبوّا مَقْعَدَكَ مِنَ النّارِ.» (بحارالانوار، ج 45، ص 137)
🏴 واى بر تو اى خطيب، خشنودى مخلوق را به قيمت غضب خالق خريدى؛ پس جايگاه خود از آتش [جهنّم] را انتخاب كن.
🏴 چه خوب است شيعيانِ آن امام راستين، و بلكه هر مسلمان خداپرستى، در همه ى امور، و در زندگى فردى و اجتماعى خود، اين كلام امام را سرلوحه ى كارهاى خود قرار دهند؛ خواه حاكم باشند، خواه عالم، و خواه از مردم معمولى؛ چه در محيط خانوادگى و چه در جامعه.
📚برگرفته از کتاب شریف #فروغ_شهادت، تالیف حضرت آیة الله سعادت پرور ره🌱
https://eitaa.com/Nedayesaadat
http://ketabrah24.ir
«أَشْهَدُ لَقَدْ جاهَدْتَ يا أَمِيرَ الْمُؤْمِنِينَ! فِى اللَّهِ حَقَّ جِهادِهِ.»
شهادتهايى كه در كلمات معصومين(ع ) و در قرآن و دعا و زيارات مأثوره واقع شده، حكايت از اين مىكند كه آن بزرگواران، شهادت براعمال را تنها برامور و كارهاى زمان خود ندارند، بلكه برگذشته و آينده نيز شاهدند و مىتوانند شهادت دهند و اين، منزلت والايى است كه هدايت شدگان صراط مستقيم الهى آن را دارا مىباشند.
📚#شرح_زیارت_امین_الله، ص 40
@nedayesaadat
www.ketabrah24.ir
"تکلیف"
🔰سلوک آیت الله پهلوانی قدس سره در رابطه با شاگردان.
💠مرحوم استاد،آیت الله پهلوانی قدس سره از روی اختیار،تقریباً خود را از حداقل امتیازات مادی و معاشرتها و تفریحات و حتی حضور در مشاهد مشرفه محروم کرده بودند تا به امور معنوی شاگردان خود برسند و گره از کار آنها بگشایند و آنان را عروج دهند؛
🔸و آن چیزی که همواره برای ما حیرت آور بوده،همراهی همسر مکرمه ایشان می باشد که اینگونه سختی ها را تحمل نمودند و با صبر و تحمل خیره کننده خویش،خود را در پاداش آثار بیانی و بنانی مرحوم استاد شریک کردند.
🔰کتاب ندیم شاه کربلا، صفحه 32
#کتاب_ندیم_شاه_کربلا #آیت_الله_سعادت_پرور #آیت_الله_علی_پهلوانی
@nedayesaadat
http://www.ketabrah24.ir
@maktabeislam
✅عارف واصل حضرت آیة الله سعادت پرور (پهلوانی تهرانی) در تعریف عرفانی زیارت - در سفارشات شفاهی خود - میفرمودند:
💠زائر وقتی به زیارت میرود شخص مورد زیارت، خود به دیدار او میآید؛ توجه داشته باشید [مثلاً] وقتی به زیارت پیامبر (ص) میروید خود ایشان به دیدار شما میآیند.
💠یک وقت فقیری دربِ خانه میآید و شما به اشکال مختلف پاسخگویی میکنید و شاید خودتان هم نروید و دیگری را بفرستید اما اگر به شما خبر بدهند کسی آمده و در خانه نشسته که شما را ببیند، آیا ممکن است شما به دیدار او نروید حتی اگر حال مساعدی نداشته باشید؟
📚مقدمه #شرح_زیارت_امین_الله، ص 12🌱
@nedayesaadat
www.ketabrah24.ir
📎ترفیع مقام در بهشت
🔷تلمیذ: آیا می توان از آیات و روایات استفاده نمودکسانی که در دنیا صالح بوده و عمل صالح انجام داده و قابلیت بهشت رفتن را داشته اند ولی به کمال نرسیده اند و سیر صعودی خود را - که برگشت به اصل و مبدء خود است - تمام نکرده اند، در بهشت ترفیع مقام پیدا می کنند؛ تا اینکه سیر صعودی خود را تمام نموده و به کمال اعلی برسند؟
🔶استاد: از برخی روایات، استفاده می شود کسانی که در راه تعلم بوده اند و مرده اند، مَلَکی آنها را تا قیامت تعلیم می کند و به کمال می رساند.
📚#ثمرات_حیات، ج 4، ص 72🌱
@nedayesaadat
www.ketabrah24.ir