📣📣📣🌿🌹﷽🌹🌿📣📣📣
📣درباره حكمين دو داور عراق و شام و نکوهش کوفیان فرمود:
1⃣وصف شاميان
♦️شاميان درشت خويانی پست، بردگانی فرومايه اند كه از هر گوشه ای گرد آمده، و از گروههای مختلفی تركيب يافته اند، مردمی كه سزاوار بودند احكام دين را بياموزند، و تربيت شوند، و دانش فرا گيرند، و كارآزموده شوند، و سرپرست داشته باشند، و دستشان گيرند، و آنها را به كار مفيد وادارند. آنان نه از مهاجرانند و نه از انصار، و نه آنان كه خانه و زندگی خود را برای مهاجران آماده كرده، و از جان و دل ايمان آوردند.
2⃣ نكوهش از انتخاب حكم
♦️ آگاه باشيد كه شاميان در انتخاب حكم، نزديك ترين فردی را كه دوست داشتند برگزيدند، و شما فردی را كه از همه به ناخشنودی نزديك تر بود انتخاب كرديد، همانا سر و كار شما با عبدالله پسر قيس است كه می گفت: 《جنگ فتنه است بند كمانها را ببريد و شمشيرها را در نيام كشيد.》 اگر راست می گفت پس چرا بدون اجبار در جنگ شركت كرد؟ و اگر دروغ می گفت پس متهم است. برای داوری، عبدالله ابن عباس را رو در روی عمروعاص قرار دهيد، و از فرصت مناسب استفاده كنيد، و مرزهای دوردست كشور اسلامی را در دست خود نگهداريد، آيا نمی بينيد كه شهرهای شما ميدان نبردشده؟ و خانه های شما هدف تيرهای دشمنان قرار گرفته است؟
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه238
📣🌹🕊
📣🌿🌹
📣📣📣📣
📣📣📣🌿🌹﷽🌹🌿📣📣📣
📣 در كار خير شتاب كنيد
🔹سفارش به نيكوكاری
♦️پس عمل نيكو انجام دهيد، حال كه زنده و برقراريد، پرونده ها گشوده، راه توبه آماده، و خدا فراریان را فرا می خواند، و بدكاران اميد بازگشت دارند، عمل كنيد پيش از آنكه چراغ عمل خاموش، و فرصت پايان يافته، و اجل فرا رسيده، و در توبه بسته، و فرشتگان به آسمان پرواز كنند. پس هر كسی با تلاش خود برای خود، از روزگار زندگانی برای ايام پس از مرگ، از دنيای فناپذير برای جهان پايدار، و از گذرگاه دنيا برای زندگی جاودانه آخرت، توشه برگيرد، انسان بايد از خدا بترسد، زيرا تا لحظه مرگ فرصت داده شده، و مهلت عمل نيكو دارد، انسان بايد نفس را مهار زند، و آن را در اختيار گرفته از طغيان و گناهان باز دارد، و زمام آن را به سوی اطاعت پروردگار بكشاند.
#نهج_البلاغه، #خطبه237
📣🌹🕊
📣🌿🌹
📣📣📣📣
📣📣📣🌿🌹﷽🌹🌿📣📣📣
📣 از هجرت و پیوستن به پیامبر (صلی الله علیه و آله وسلم ) سخن می گوید:
🔹ياد مشكلات هجرت
♦️خود را در راهی قرار دادم كه پيامبر (صلی الله علیه و آله وسلم) رفته بود، و همه جا از او پرسيدم تا به سرزمين (عرج) رسيدم.
(اين جملات در يك سخن طولانی آمده است، جمله 《فاطا ذكره》 در همه جا از او می پرسيدم.) يكی از سخنانی است كه در اوج فصاحت قرار دارد، يعنی خبر حركت پيامبر (صلی الله علیه و آله وسلم) از ابتداء حركت تا پايان به من می رسيد، كه امام اين معنا را با كنايه آورده است)
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه236
📣🌹🕊
📣🌿🌹
📣📣📣📣
📣📣📣🌿🌹﷽🌹🌿📣📣📣
📣هنگام غسل دادن پيامبر (صلی الله علیه و آله وسلم )
🔹(به هنگام غسل دادن پيامبر صلّی اللّه عليه و آله و سلّم فرمود)
♦️پدر و مادرم فدای تو ای رسول خدا! با مرگ تو رشته ای بريد كه در مرگ ديگران نبريد، با مرگ تو رشته پيامبری، و فرود آمدن پيام و اخبار آسمانی گسست، مصيبت تو، ديگر مصيبت ديدگان را به شكيبایی واداشت، و همه را در مصيبت تو يكسان عزادار كرد، اگر به شكيبایی امر نمي كردی، و از بي تابی نهی نمی فرمودی، آنقدر اشك می ريختم تا اشكهایم تمام شود، و اين درد جانكاه هميشه در من می ماند، و اندوهم جاودانه می شد، كه همه اينها در مصيبت تو ناچيز است. چه بايد كرد كه زندگی را دوباره نمی توان باز گرداند، و مرگ را نمی شود مانع شد، پدر و مادرم فدای تو! ما را در پيشگاه پروردگارت ياد كن، و در خاطرات نگه دار.!.
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه235
📣🌹🕊
📣🌿🌹
📣📣📣📣
ختم #نهج_البلاغه در ١١٠ روز.
🌷تقدیم به روح پاک و مطهر سردار دلها، شهید حاج قاسم سلیمانی.
🔷سهم روز سی و نهم: از خطبه۲۴۱ تا خطبه۲۳۵
🌹لطفا با ورود به کانال، سهم روزانه را مطالعه بفرمایید.👇👇
http://eitaa.com/joinchat/4186308623C524dd26156
هدایت شده از استاد مهدوی ارفع
شاخصها و ویژگیهای یک نماینده تراز و یک کارگزار شایسته اسلامی.mp3
39.85M
🔈شاخصها و ویژگیهای یک نماینده تراز و یک کارگزار شایسته اسلامی
🔷حجت الاسلام #مهدوی_ارفع
🔶هیأت هفتگی نهضت جهانی نهج البلاغه خوانی، شهر مقدس قم، مصلی۹۸/۱۱/۲۸
💡شرکت در انتخابات تکلیف مردم در مقابل حق مردم
💡وظیفه اصلی: تبیین بحث شرکت در انتخابات
🔴 شاخصهای یک نماینده تراز از #نهج_البلاغه:
1️⃣ ایمان
- به انقلاب اسلامی
- به ارزشهای الهی
- به این مسیری که انتخاب کرده ایم و چهل سالش را پشت سر گذاشته ایم
- به آرمانهای انقلاب اسلامی
- به وعده های خدا
2️⃣ تخصص و کارآمدی
3️⃣ عقلانیت
-شور انقلابی با ریشه شعور
4️⃣ بصیرت
-توانایی شناخت تودرتوهای فتنه های دشمن
-توانایی تشخیص درست مصلحت های عمیق انقلاب و مردم
5️⃣ داشتن اعتدال واقعی، با شاخص ولیّ جامعه، نه اعتدال کاذب
6️⃣ اطاعت از ولیّ و امام جامعه
- وفادار به بیعت خود
- خیرخواه در حضور و غیبت امام
- عدم تردید و تعلّل در اجابت دعوت امام و امر ولیّ
7️⃣ ساده زیستی
- عدم همنشینی با اصحاب زر و ثروت
#نشر_حداکثری
🆔 @mahdavi_arfae
📣📣📣🌿🌹﷽🌹🌿📣📣📣
📣ذعلب یمانی از احمد بن قتبیه، از عبدالله بن یزید، از مالک بن دحیحه نقل کرد که در حضور امام علیه السلام از علت تفاوت های میان مردم پرسیدند امام علیه السلام فرمود:
🔹علل تفاوتها ميان انسانها
♦️علت تفاوت های ميان مردم، گوناگونی سرشت آنان است؛ زيرا آدميان در آغاز، تركيبی از خاك شور و شيرين، سخت و نرم،بودند، پس آنان به ميزان نزديك بودن خاكشان با هم نزديك، و به اندازه دوری آن از هم دور و متفاوتند يكی زيباروی و كم خرد، ديگری بلندقامت و كم همت، يكی زشت روی و نيكوكار، ديگری كوتاه قامت و خوش فكر، يكی پاك سرشت و بداخلاق، ديگری خوش قلب و آشفته عقل، و آن ديگر سخنوری دل آگاه است.!.
📜 #نهج_البلاغه ، #خطبه234
📣🌹🕊
📣🌿🌹
📣📣📣📣
📣📣📣🌿🌹﷽🌹🌿📣📣📣
📣هنگامی که 《جعده بن حریره》خواهر زاده امام علیه السلام نتوانست در حضور آن حضرت سخن بگوید، فرمود:
1⃣فصاحت و بلاغت اهل بيت (علیه السلام)
♦️آگاه باشيد، همانا زبان پاره ای از وجود انسان است، اگر آمادگی نداشته نباشد سخن نمی گويد، و به هنگام آمادگی ، گفتار او را مهلت نمی دهد، همانا ما اميران سخن می باشيم، درخت سخن در ما ريشه دوانده، و شاخه های آن بر ما سايه افكنده است.
2⃣علل سقوط جامعه انسانی
♦️ خدا شما را رحمت كند، بدانيد كه همانا شما در روزگاری هستيد كه گوينده حق اندك، و زبان از راستگویی عاجز، و حق طلبان بی ارزشند، مردم گرفتار گناه، و به سازشكاری هم داستانند، جوانشان بداخلاق، و پيرانشان گناهكار، و عالمشان دورو، و نزديكشان سودجويند، نه خردسالانشان بزرگان را احترام می کنند و نه توانگرانشان دست مستمندان را می گيرند.
📜 #نهج_البلاغه ، #خطبه233
📣🌹🕊
📣🌿🌹
📣📣📣📣
📣📣📣🌿🌹﷽🌹🌿📣📣📣
📣عبدالله بن زمعه از یاران امام بود ودر خواست مالی داشت، در جوابش فرمود:
🔹احتياط در مصرف بيت المال
♦️اين اموال كه می بينی نه مال من و نه از آن توست، غنيمتی گردآمده از مسلمانان است كه با شمشيرهای خود به دست آوردند، اگر تو در جهاد همراهشان بودی، سهمی چونان سهم آنان داشتی، وگرنه دسترنج آنان خوراك ديگران نخواهد بود.
📜 #نهج_البلاغه ، #خطبه232
📣🌹🕊
📣🌿🌹
📣📣📣📣