نماز، رکن اصلی دین است و باید اصلی ترینجایگاه را در زندگی مردم داشته باشد. حیات طیبهی انسان در سایهی حاکمیت دین خدا، وقتی حاصل خواهد شد که انسانها دل خود را با یاد خدا زندهنگهدارند و به کمک آن بتوانند با همهی جاذبههای شر و فساد مبارزه کنند وهمهی بتها را بشکنند و دست تطاول همهی شیطانهای درونی و برونی را از وجود خود قطع کنند. این ذکر و حضور دایمی فقط به برکت نماز حاصل میشود; ونماز درحقیقت، پشتوانهی مستحکم و ذخیرهیی تمام نشدنی در مبارزهیی است که آدمی با شیطان نفس خود که او را به پستی و زبونی میکشد، و شیطانهای قدرت که با زر و زور، او را وادار به ذلت و تسلیم میکنند، همیشه و درهمه حال دارد.
پیام به اولین اجلاس سالیانهی اقامهی نماز در مشهد مقدس،۱۳۷۰/۰۷/۱۶
پیام [به ملت ایران؛ رسیدگی به فقرا در زمستان]،۳ بهمن ۱۳۴۲/ ۷ رمضان ۱۳۸۳،تهران
بسم الله الرحمن الرحیم
وضع دلخراش فقرای محترم در این سرمای سخت زمستان موجب تاثر شدید و نگرانی اینجانب است. معالاسف نمیتوانم خدمت مستقیمی به آنها بکنم، لهذا از اهالی محترم و ثروتمندان تقاضا میکنم که از رسیدگی به آنها دریغ نکنند. اگر خدای نخواسته صدمهای به آنها وارد شود موجب مسئولیت در پیشگاه مقدس الهی میشود.
اگر از وجوه بریه و زکات کفاف خاکه ذغال و سایر ضروریات آنها داده نشد مومنین محترم مجازند از محل سهم مبارک امام- علیهالسلام- به مقدار رفع ضرورت آنها صرف نمایند و البته سهم امام- علیهالسلام- باید با نظر هیاتی از علمای اعلام محل و معتمدین صرف شود.
از خداوند تعالی رفاه و آسایش فقرا و توفیق برکت اغنیا را خواستارم.
به تاریخ لیله هفتم شهر رمضان المبارک 1383
روحالله الموسوی الخمینی
جلد ۲۱ صحیفه امام خمینی (رضوان الله علیه)، صفحه ۵۰۵
بيشتر بخوانيد: http://emam.com/posts/sahifehbydate/42/11/03/1
پروردگارا از همه قبول کن؛ از مستمعین، از گویندگان، از فراهمآورندگان، از برادران عزیز خدمتگزار، از پاسداران و همهی حضّار به کَرمت این توسل را در این چند شب مورد قبول قرار بده، پروردگارا به محمد و آل محمد قلب مقدس ولیعصر را از ما راضی کن، روح مطهر فاطمهی زهرا سلاماللهعلیها را از ما راضی کن، معرفت کامل به آنها به ما عنایت بفرما، محبت آنها را در دل ما روزبهروز افزونتر بفرما، ما را از آنها در دنیا و آخرت جدا مفرما، پروردگارا مهمّات و مشکلات مردم را حل کن، پروردگارا این ملت را بر دشمنانش پیروز کن، پروردگارا به محمد و آل محمد خدمتگزاران را توفیق خدمت روزافزون به این ملت عنایت کن، پروردگارا ما را بر آنچه که مورد رضای تو است عارف و واقف و عامل بفرما، آنچه ما را از تو دور میکند ما را از او دور کن، تعجیل در فرج ولیعصر بفرما؛ ما، پدرانِ ما، مادرانِ ما، گذشتگانِ ما را مشمول رحمت و مغفرت خودت قرار بده. رحم الله من قرأ الفاتحة مع الصلوات.
#دعای_پایانی رهبر انقلاب پایان مراسم عزاداری فاطمیه ۱۴۴۰، ۱۳۹۷/۱۱/۲۰
هدایت شده از نهضتِ روایت
🌺به کانال تبیینی و تحلیلی مَنار خوش آمدید🌺
✍️ در منار می خوانید:
رسانهِ رهبر باشیم
ائمه جمعه؛ دیپلمات های فرهنگی
ساز نظام با هتاکی کوک نمی شود
خداوند بحران کرونا را چگونه تدبیر می کند؟
ادکلن های سَمّی
بایست مردم بفهمند
از زمین به آسمان می بارد؟
گفتمانِ این مرتیکه یا اون مرتیکه؟
فریادهای بی صدا
بسیج مستضعفان،اندیشه نابِ پیر جماران
مَنار (معارف ناب امام و رهبری)
بروز ترین یادداشت ها و محتواهای تبیینی و تحلیلی را از آدرس زیر دنبال کنید:
🆔@manaar_ir
1358-11-04_128k_پيام_راديو-_تلويزيونى_به_ملت_ايران_(اولين_انتخابات_رياست_جمهورى).mp3
7.62M
پیام رادیو- تلویزیونی به ملت ایران (اولین انتخابات ریاست جمهوری)،۴ بهمن ۱۳۵۸/ ۶ ربیع الاول ۱۴۰۰،تهران، بیمارستان قلب
توضیح تاریخی
چند روز پیش قلب امام برای لحظاتی ایستاد و ایشان را به بیمارستان قلب منتقل کردند اما در این شرایط هم نگران انتخابات پیشرو هستند. به سید احمد گفته بودند که بیماریشان نباید موجب تضعیف انتخابات شود: "احمد چیزی شد اعلام نکنید که انتخابات بیدردسر انجام شود." ر.ک. دایرهالمعارف مصوّر تاریخ زندگی امام خمینی، جعفر شیرعلینیا، نشر سایان، صفحه 281.
بسم الله الرحمن الرحیم
بهرهمندی یکسان همه از خدمات دولتی
من دو کلمه میخواهم صحبت کنم: یکی راجع به حال خودم که الحمد للَّه بد نیست و شاید تشریفات زیاد برای من مهیا کردند آقایان اطبا، آقای وزیر بهداری. تشریفاتی که ما عادت به آن نداریم. ما طلبهها عادی نیستیم به آن. و من وقتی خوشحال میشوم که بفهمم آقایان در صدد این هستند که به این زاغهنشینان شهرها، به این چادرنشینهای شهرها که در زمان طاغوت به آنها هیچ عنایتی نشده بود، در این زمان عنایت بشود. بهداری که اول مرتبه احتیاجی است که مردم به آن دارند طوری باشد که برای همه مهیا باشد. برای یکی تشریفات و برای یکی هیچی نباشد.
جلد ۱۲ صحیفه امام خمینی (رضوان الله علیه)، از صفحه ۱۲۶ تا صفحه ۱۲۸
متن کامل را از اینجا بخوانید:
http://emam.com/posts/sahifehbydate/58/11/04/1
#امروز_در_صحیفه
#مشارکت_در_انتخابات
#تربیت_اسلامی
از خداوند متعال مسئلت میکنیم که روح مطهّر شهدای بزرگوار ما را که آنها این راه را باز کردند، این فضای امن را برای کشور به وجود آوردند، با ارواح مطهّر شهدای صدر اسلام و کربلا محشور کند، و قلب مقدّس ولیّعصر (ارواحنا فداه) و روح مطهّر امام بزرگوار و شهدای ابرار را از همهی ما راضی کند؛ ما را به وظایف خودمان آشنا و انشاءالله در انجام آن وظایف، همهی ما را موفّق کند.
#دعای_پایانی رهبر انقلاب در دیدار دانشآموزان و دانشجویان،۱۳۹۷/۰۸/۱۲
آن کسانى که با تلاوت قرآن مأنوسند، این رشتهى مبارک را از دست ندهند، رها نکنند؛ آن کسانى که با قرآن مرتبطند، تدبّر در قرآن را، تدبّر در معانى قرآن را، تعمّق در مفاهیم قرآنى را، هدف خودشان قرار بدهند؛ اینها چیزهایى است که ما را قدمبهقدم به قرآن نزدیک میکند.
بیانات در دیدار شرکت کنندگان در سىویکمین دورهى مسابقات بینالمللى قرآن کریم،۱۳۹۳/۰۳/۱۳
#ما_و_قرآن
موهبت نماز را جدی بگیریم
نماز، موهبتی بیبدیل و سرچشمهی فیضی لایزال، در اختیار ما است که با آن، نخست از خویش و سپس از هر آنکه بدو مهر میورزیم، انسان صالح بسازیم. این دروازهیی است گشاده به عرصهیی پهنا و رو مصفا. دریغ است که آدمی عمری را در جوار بهشت مصفایی بگذراند و سری بدان نکشد و عزیزان خود را بدان سوق ندهد. وحی الهی به پیامبر عظیمالشأن (صلّیاللَّهعلیهوالهوسلّم) چنین فرمان داد: «و أمر اهلک بالصلوة و اصطبر علیها». امروز همهی شما خود را طرف این خطاب بشمرید و نماز را، حقیقت مقدس و گوهر درخشان را که عطیهی الهی به امت محمّد مصطفی (صلّیاللَّهعلیهواله) است، قدر بشناسید.
پیام به سومین سمینار نماز، ۱۳۷۲/۰۶/۱۶
#ما_و_نماز
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
مصاحبه با خبرنگاران و اتمام حجت به دولت بختیار،۵ بهمن ۱۳۵۷/ ۲۶ صفر ۱۳۹۹،پاریس، نوفل لوشاتو
توضیح تاریخی
دولت بختیار، برای جلوگیری از ورود امام، در 4بهمن1357به کلیه شرکتهای هواپیمایی بین المللی اعلام کرد که به تهران پرواز نکنند. علاوه بر این به دستور بختیار، تعداد زیادی تانک و زرهپوش در فرودگاه مهرآباد تهران مستقر شدند تا از ورود امام به میهن اسلامی جلوگیری نمایند. همچنین کلیه فرودگاههای کشور برای سه روز بسته اعلام شد و در نتیجه، نزدیکان امام اعلام کردند، به مناسبت بسته بودن فرودگاهها، سفر امام به تهران، دو روز به تعویق افتاد. خبر بازگشت امام در جمعه 6 بهمن را همه باور کردند. همه آماده استقبال شدند و جمعه، انبوه جمعیت در بهشت زهرا جمع بودند و شعار میدادند "وای به حالت بختیار اگر خمینی دیر بیاد." عکس العمل مردم در برابر این عمل بختیار به حدی شدید بود که دستور بختیار ظرف چند روز لغو شد. ر.ک. www.irdc.ir و ر.ک. دایره المعارف مصوّر تاریخ زندگی امام خمینی، جعفر شیرعلینیا، نشر سایان، صفحه 232.
من از ایرانیانی که با من همراهی کردند متشکرم. من بنا داشتم که فردا را در میان ملت باشم و هر رنجی که آنها میبرند من هم با آنها باشم. لکن دولت خائن از این امر مانع شده و همه فرودگاههای ایران را بست.
متن کامل را از اینجا بخوانید:
http://emam.com/posts/sahifehbydate/57/11/05/2
جلد ۵ صحیفه امام خمینی (رضوان الله علیه)، از صفحه ۵۳۰ تا صفحه ۵۳۱
#امروز_در_صحیفه
#نهضت_ادامه_دارد
اَللَهُمَّ املَأ قُلوبَنا شَوقاً لَکَ وَ خَشیَةً مِنکَ وَ تَصدیقاً وَ ایماناً بِکَ وَ فَرَقاً مِنکَ وَ شَوقاً اِلَیکَ یا ربّ العالمین، اَللَهُمَّ اَلحِقنا بِالصّالِحین وَ اجعَلنا مِن صالِحِ مَن بَقی، اَللَهُمَّ اَعطِنا نَصراً فی دینِکَ وَ قُوَّةً فی عِبادَتِکَ وَ فَهماً فی خَلقِکَ وَ کِفلَینِ مِن رَحمَتِک، اَللَهُمَّ بَیِّض وُجوهَنا بِنورِکَ وَ اجعَل رَغبَتَنا فیما عِندَکَ وَ تَوَفَّنا فی سَبیلِکَ عَلیٰ مِلَّتِکَ وَ مِلَّةِ رَسولِک.
#دعای_پایانی در پایان مراسم عزاداری هیئتهای دانشجویی بهمناسبت اربعین حسینی،۱۳۹۷/۰۸/۰۸
بحمدالله امروز جامعهی ما با قرآن مأنوس شدهاند. البته ما به این قانع نیستیم؛ ما معتقدیم همهی آحاد جامعه باید با قرآن ارتباط برقرار كنند، بتوانند قرآن را بخوانند، بتوانند قرآن را بفهمند، بتوانند در قرآن تدبر كنند. آنچه كه ما را به حقایق نورانی میرساند، تدبر در قرآن است؛ و این حفظ قرآن كه بحمدالله امروز در بین شما جوانها، در بین جوانهای كشور، در سرتاسر كشور رواج پیدا كرده است، یك مقدمهی خوبی است برای تدبر. یعنی حفظ و تكرار و انس با آیات كریمهی قرآن و پیدرپی آیات الهی را مورد توجه قرار دادن، موجب میشود كه انسان بتواند در قرآن تدبر كند.
بیانات در محفل انس با قرآن،۱۳۹۲/۰۴/۱۹
#ما_و_قرآن
🗒 بازدارندگی از شاهراه مقاومت میگذرد
✍️ #زهرا_نجاتی
"سلیمانی یک مکتب است."
این سخنِ رهبر انقلاب درباره حاج قاسم تأملبرانگیز است.
چرایی و چگونگی این مکتب مطلبی جداگانه است اما این مکتب شاخهای از دانشگاه حضرت روحالله و دریک کلام، مکتب مقاومت است.
بر اساس منظومهٔ فکری امامین انقلاب، هدف از مقاومت فراهمسازی بازدارندگی دشمن در همهٔ زمینههاست.
هدفی پرهزینه، اما سرآغاز خلاصی یافتن از دشمنیهای دشمن خواهد بود.
عنصر بازدارندگی، هرقدر گستردهتر باشد سبب افزایش سرافرازی و اقتدار نظام میشود.
مسئلهای که نهتنها در جمهوری اسلامی بلکه بهعنوان یک عنصر سازنده، سایر کشورها نیز از آن بهره میبرند. یک نمونه کره شمالی است که با تولید بمب هستهای آمریکا را تسلیم خودکرده و به گوشهٔ رینگ فرستاده است.
سؤال این است که شاخصههای این مکتب چیست؟ در منظومه فکری امامین انقلاب فهرست این ویژگیها وجود دارد:
۱/ واکنش طبیعی: این اولین واکنش هر ملت آزاده در برابر تجاوزگریهای دولتهای قدرتمند است. مسئلهای طبیعی که حتی حیوانات هم از آن بهره میبرند.
۲/ عامل عقبنشینی دشمن: بارها رهبری در سخنرانیهای خود، خطاب به مردم و دولت، به این حقیقت اشارهکردهاند که مشکل دشمن با ما طبق آیات قرآن، و طبیعت دشمنی او، در موضوعاتی نظیر موشک، انرژی هستهای و حتی هرگونه عقبنشینی دیگری از مواضع ملی نیست، بلکه بهتصریح آیات قرآن: آنها دوست میدارند که کافر شوید.
این طبیعی است که وقتی دشمن در برابر هر گام عقبنشینی، گام بلندتری برمیدارد، اولین و بهترین اقدام، مقاومت کردن و هرگز عقب ننشستن است. اگر هم تاکنون، برای این استدلال، دلایل محکمی نبود، اکنون تجربهٔ فرجام برجام، و هفت سال، و بلکه بیشتر عقبماندگی به امید کم شدن دشمنی دشمن و در عوض، تحریمهای بیشتر و پیدرپی، راه را بر هر کتمان کنندهای میبندد.
۳/هزینهی کمتر مقاومت نسبت به عقبنشینی: این ویژگی نیمنگاهی هم به منطق پیشین دارد و این هزینه، هرقدر هم باشد، از هزینهی عقبنشینی کمتراست. نمونهاش، ایران درزمان حکومت شاهنشاهی و در زمانهٔ کنونی، عربستان سعودی که مانند آینهای برای ایران در دوران پهلوی، هم هزینه میدهد، هم استقلال از دست میدهد، هم عزت ملی را به فنا میدهد وهم توهین میشنود و گاو شیرده مینامندش.
این در حالی است که در فرهنگ مقاومت عزت و اقتدار در روابط، حرف اول را میزند.
۴/ خداوند درباره مقاومت نوید پیروزی میدهد.
۵/امکان عقلی و عملی مقاومت: چهل سال است این کشور با مشکلات بزرگی از خیانتهای ستون پنجم دشمن، در داخل کشور گرفته تا تحمیل جنگ تحمیلی هشتساله و تحریمهای پیاپی سنگین جهانی مواجه است.
بارها، تجربه نشان داده هر جا با منطق مقاومت و ادبیات مقتدرانه، با دشمن برخورد شده، آنجا زمینه رویشهای پیدرپی در کشور بوده و هر جا، گامی کوچک به نفع دشمن و با دیپلماسی سازش به عقب برگشتهایم، عقبنشینی به آن نقطه، خلاصه نشده و دشمن حداقل قدمی، پا را فراتر نهاده است.
بر اساس منظومه فکری امام و رهبری و مکتب حاج قاسم، مقاومت حرف اول را میزند و رشد و تعالی جامعه از شاهراه مقاومت میگذرد.
شاهراهی که شاید شهید «سلیمانی»،«فخری زاده»، «احمدی روشن» جانشان را در آن فدا کردند.
#یادداشت
#اندیشه_مقاومت
حضرت آیتالله خامنهای: «این مرد، دست فلسطینیها را پُر کرد؛ کاری کرد که یک منطقهی کوچکی، یک وجب جا مثل نوار غزّه در مقابل رژیم صهیونیستیِ با آن همه ادّعا میایستد، کاری و بلایی سرِ آنها میآورد که آنها سرِ ۴۸ ساعت میگویند آقا بیایید آتشبس بدهید؛ اینها را حاج قاسم سلیمانی کرد. دستشان را پُر کرد. کاری کرد که بتوانند بِایستند، بتوانند مقاومت کنند.» ۱۳۹۸/۱۰/۱۸
پایگاه اطلاعرسانی KHAMENEI.IR براساس این بخش از بیانات رهبر انقلاب، در گزارش خبری «از خرمشهر تا دروازههای فلسطین» نقش سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی از آزادسازی خرمشهر تا شکست نقشههای آمریکا در منطقه و پُر کردن دست فلسطینیها برای مبارزه با رژیم صهیونیستی را مرور میکند.
#حاج_قاسم_سلیمانی
در میان مجموعهی وظائف خطیری که با استقرار حاکمیت الهی در نقطهیی از زمین، بر دوش مؤمنان و بندگان زبدهی خداوند قرار میگیرد، قرآن اقامهی نماز را شأنی ویژه بخشیده و آن را در صدر فهرست جای داده است: «الذین ان مکناهم فی الارض اقاموا الصّلاة». اگر بر پا داشتن نماز در میان مردم، نقشی بنیانی نمیداشت و همچون پایهی استواری برای پیشبرد هدفهای بزرگ نظام اسلامی به شمار نمیآمد، چنین تأکید بلیغی بر اهمیت نماز نمیشد.
پیام به هفتمین اجلاس سراسری نماز،۱۳۷۶/۰۷/۰۷
#ما_و_نماز
گفتگو با سه تن از شخصیتهای امریکایی،۶ بهمن ۱۳۵۷/ ۲۷ صفر ۱۳۹۹،پاریس، نوفل لوشاتو
توضیح تاریخی
سید جلال الدین تهرانی دو روز پس از خروج شاه از ایران به توصیه اعضای شورای سلطنت مخصوصا شاهپور بختیار برای ملاقات و مذاکره با امام خمینی عازم پاریس شد. ولی پیام امام مبنی بر غیر قانونی بودن شورای سلطنت این ملاقات را غیر ممکن ساخت و شرط ملاقات، استعفای کتبی با اعلام این نکته که شورای سلطنت غیر قانونی است اعلام شد و این مسئله در حاشیه نامه تهرانی که تقاضای ملاقات کرده بود نوشته و برای او ارسال شد. سید جلال الدین روز اول بهمن ماه استعفای خود را از ریاست شورای سلطنت در اختیار مطبوعات قرار داد. ر.ک. بیست و پنج سال در ایران چه گذشت؟ (از بازرگان تا خاتمی)، داود علی بابائی، انتشارات امید فردا، جلد اول، صفحه 116
مصاحبهکننده: رمزی کلارک (دادستان کل اسبق امریکا)، ریچارد فالک (استاد دانشگاه پرینستون امریکا)، دان لویی (نماینده سازمانهای مذهبی امریکا)
[رمزی کلارک، دادستان کل اسبق امریکا و ریچارد فالک، استاد دانشگاه پرینستون در ایالت نیوجرسی و رئیس بخش مطالعات خارجی آن، همچنین دان لوئی نماینده سازمانهای مذهبی امریکا در اوایل ژانویه 1979 برای بررسی وضع ایران از نزدیک، به تهران سفر کردند. هر سه نفر، از رهبران جنبش مخالف با جنگ ویتنام و شرکت فعال امریکا در جنگ بودند.
جلد ۵ صحیفه امام خمینی (رضوان الله علیه)، از صفحه ۵۳۲ تا صفحه ۵۳۵
متن کامل را از اینجا بخوانید:
http://emam.com/posts/sahifehbydate/57/11/06/1
#امروز_در_صحیفه
پروردگارا! آرمانها و آرزوهای بزرگ انقلاب اسلامی را برای این نسل جوان محقّق بفرما.
پروردگارا! تفضّلات خودت و نگاه رحیمانه و متفضّلانهی خودت را بر این ملّت بخصوص بر این جوانها از آنها بازمگیر.
پروردگارا! روزبهروز بر نصرت اسلام و مسلمین و جمهوری اسلامی بیفزا.
#دعای_پایانی در پایان مراسم عزاداری هیئتهای دانشجویی بهمناسبت اربعین حسینی،۱۳۹۷/۰۸/۰۸
اقامهی نماز فقط این نیست که صالحان، خود نماز بگزارند. این چیزی نیست که بر تشکیل حکومت الهی متوقف باشد، بلکه باید این ستون دین در جامعه، به پا داشته شود و همه کس با رازها و اشارههای آن آشنا واز برکات آن برخوردار گردند، درخشش معنویت و صفای ذکر الهی، همهی آفاق جامعه را روشن و مصفا کند و تنها و جانها با هم به نماز بشتابند و در پناه آن طمأنینه و استحکام یابند.
پیام به اولین اجلاس سالیانهی اقامهی نماز در مشهد مقدس،۱۳۷۰/۰۷/۱۶
#ما_و_نماز
پیام و هشدار به دولت امریکا و ترسیم اهداف کلی جمهوری اسلامی،۷ بهمن ۱۳۵۷/ ۲۸ صفر ۱۳۹۹،پاریس، نوفل لوشاتو
کارها و عملیات بختیار و سران کنونی ارتش نه تنها برای ملت ایران بلکه برای دولت امریکا هم، بخصوص آینده خود امریکا هم در ایران، سخت ضرر دارد و من ممکن است مجبور شوم دستور جدیدی درباره اوضاع ایران بدهم. بهتر است شما به ارتش توصیه کنید که از بختیار اطاعت نکند؛ دست از این حرکات بردارند. ادامه این عملیات توسط بختیار و سران ارتش ممکن است فاجعهای بزرگ به بار آورد. اگر او و ارتش در امور دخالت نکنند و ما ملت را ساکت کنیم ضرری برای امریکا ندارد. این گونه حرکات و رفتار، ثبات و آرامش منطقه را باعث نخواهد شد. ملت از من حرف شنوی دارد، و ثبات به دستور من و با اجرای برنامه من به وجود خواهد آمد.
وقتی من دولت موقت را اعلام کنم خواهید دید که رفع بسیاری از ابهامات خواهد شد و خواهید دید که ما با مردم امریکا دشمنی خاصی نداریم و خواهید دید که جمهوری اسلامی که بر مبانی فقه و احکام اسلامی استوار است چیزی نیست جز بشر دوستی و به نفع صلح و آرامش همه بشریت است...
جلد ۵ صحیفه امام خمینی (رضوان الله علیه)، صفحه ۵۳۷
بيشتر بخوانيد: http://emam.com/posts/sahifehbydate/57/11/07/2
#امروز_در_صحیفه
پروردگارا! دلهای ما را که پُر از امید به تو است، از این نور امید فارغ و خاموش مفرما.
پروردگارا! به محمّد و آل محمّد تو را سوگند میدهیم شهدای عزیز ما را با پیغمبر و اولادش و شهدای کربلا محشور کن.
پروردگارا! ما را هم به آنها ملحق بفرما. اَللَهُمَّ ارحَمنی لِضَعفی وَ اَعطِنی لِفَقری.
#دعای_پایانی در پایان مراسم عزاداری هیئتهای دانشجویی بهمناسبت اربعین حسینی،۱۳۹۷/۰۸/۰۸
نماز، رکن اصلی دین است و باید اصلی ترینجایگاه را در زندگی مردم داشته باشد. حیات طیبهی انسان در سایهی حاکمیت دین خدا، وقتی حاصل خواهد شد که انسانها دل خود را با یاد خدا زندهنگهدارند و به کمک آن بتوانند با همهی جاذبههای شر و فساد مبارزه کنند وهمهی بتها را بشکنند و دست تطاول همهی شیطانهای درونی و برونی را از وجود خود قطع کنند. این ذکر و حضور دایمی فقط به برکت نماز حاصل میشود; ونماز درحقیقت، پشتوانهی مستحکم و ذخیرهیی تمام نشدنی در مبارزهیی است که آدمی با شیطان نفس خود که او را به پستی و زبونی میکشد، و شیطانهای قدرت که با زر و زور، او را وادار به ذلت و تسلیم میکنند، همیشه و درهمه حال دارد.
پیام به اولین اجلاس سالیانهی اقامهی نماز در مشهد مقدس،۱۳۷۰/۰۷/۱۶
#ما_و_نماز
📋 دخترانِ فاطمه/به مناسبت سالروز وفات حضرت ام البنین سلام الله علیها و روز تکریم مادران و همسران شهدا
#یادداشت
#مادران_شهدا
#همسران_شهدا
نهضتِ روایت
📋 دخترانِ فاطمه/به مناسبت سالروز وفات حضرت ام البنین سلام الله علیها و روز تکریم مادران و همسران شهدا
✍️#زهرا_نجاتی
بهخوبی تنها دیدارم با او را به خاطر دارم؛ مانند بیشتر همسران شهدای مدافع حرم، خانم جوانی که انگیزهٔ زندگی در او و دو دخترک زیبایش موج میزد.
همسرش روحانیای بود که در اوج جوانی و درخشش علمی به سوریه و برای همراهی بیشتر با مدافعین فاطمیون، به خط مقدم رفت و دیگر هرگز بازنگشت؛ اما ذرهای در نگاه و حرفهای زن و حتی دو دخترش پشیمانی یا اندوهی بهجز دلتنگی دیده نمیشد.
این نگاه پرافتخار به شکل تابلویی جاودان در ذهنم نقشبست. تابلویی که با شناخت بیشتر مادران شهدا، بیشتر رنگ میگرفت.
نگرش به جنس لطیف زن، چه ازنظر ماهیت و چه ازنظر نقشهای مختلف و تأثیر زن بر جامعه، همواره در اسلام و به دنبال آن در نگاه مقام معظم رهبری، نگاهی بلند، نامحدود، ستایشگرانه و انسانی بوده است.
بهویژه وقتی سخن از جایگاه مادران شهدا میشود. این نگرش، درخششی خاص مییابد. شاید به همین خاطر، رهبری در دیدار با خانوادههای شهدا، این دیدارها را برای خودشان از توفیقات خاص الهی میدانند.
در نگاه بلند رهبری، مادران شهدا، به خاطر این شاخصها، جایگاه ویژهتری دارند:
۱/اعزام و تشویق جوانی که با عشق مادرانه بزرگش کردهاند، به جبههای که شاید بیبازگشت باشد.
2/پایمردی فراوان تا جایی که در برخی موارد از صبر و استقامت پدران شهدا در فراق فرزندشان نیز، بیشتر به چشم میآید.
3/ خصوصیات منحصربهفرد در میان زنان جهان:
امروز در هیچ جای دنیا زنانی که مانند این مادران شهدای ما، مادر دو شهید، مادر سه شهید، مادر چهار شهید باشند، نیستند. در جامعه ما، مادرانی با این خصوصیات که از پدرها بهتر و قویتر و آگاهانهتر ایستادهاند.
4/افتخار به شهادت فرزندشان که در این راه مقدس، قدم نهادند و به شهادت رسیدند.
ایشان همچنین، دربارهٔ همسران شهدا و جانبازان نیز، با تعبیراتی اینچنین تجلیل میکنند: اولاً شور و حال جوانی خودشان و همسرشان مانع از حضور آنها و پشتیبانی نشد و ثانیاً خودشان با میل خودشان، همسری این عزیزان بخصوص جانبازان را برگزیدند و البته که بدینوسیله به جایگاه والایی دست مییابند.
ایشان در دیدار جمعی از مادران شهدا به خصوصیت و مقام والای این مادران اشاره میکنند و این خصوصیت را همان تربیت اسلامی برخاسته از دامان پاک و مطهر و نورانی فاطمه زهرا (سلام الله علیها) میدانند. و خطاب به ایشان میفرمایند:" شما دختران فاطمه هستید؛ فرزندان فاطمه زهرا هستید؛ دنبالهروان فاطمه زهرا هستید.»
بیشک این دستزنان، بیشترین سهم را در افتخارآفرینی برای ملت و کشور دارند. سهمی که به دلیل جایگاه والایش در تربیت دینی، شاید با هیچ افتخار دیگری قابل قیاس نباشد.
#یادداشت
#مادران_شهدا
#همسران_شهدا
1357-11-08_032k_سخنرانى_در_جمع_ايرانيان_مقيم_خارج_(پيوستن_ارتش_به_ملت،_اندرز_و_اتمام_حجت).mp3
6.35M
سخنرانی در جمع ایرانیان مقیم خارج (پیوستن ارتش به ملت، اندرز و اتمام حجت)،۸ بهمن ۱۳۵۷/ ۲۹ صفر ۱۳۹۹،پاریس، نوفل لوشاتو
توضیح تاریخی
بهمنماه، هر روزش با خبری از بازگشت نزدیک امام به وطن آغاز میشد. خبر باز امام در جمعه 6 بهمن را همه باور کردند. همه آماده استقبال شدند و جمعه، انبوه جمعیت در بهشت زهرا س جمع بودند و شعار میدادند "وای به حالت بختیار اگر خمینی دیر بیاد." سیل جمعیت موج میزد اما امام نیامد. به دستور بختیار، فرودگاه مهرآباد در سیطره تانکها درآمده بود. ر.ک. دایرهالمعارف مصوّر تاریخ زندگی امام خمینی، جعفر شیرعلینیا، نشر سایان، صفحه 232.
اگرچه فرماندهان ارتش تا 21 بهمن 1357 از حکومت سابق حمایت میکردند اما بسیاری از ارتشیها با انقلاب همراه بودند و رژه همافرها در 19 بهمن در مقابل امام، نمونه بارز آن بود؛ رژهای که تیر خلاصی بر رژیم شاهنشاهی بود. برخی از گروهها از جمله سازمان مجاهدین خلق، چریکهای فدایی خلق و احزاب کومله و دموکرات کردستان خواستار انحلال ارتش بودند. امام اما مخالف انحلال بودند و میگفتند میخواهند ارتش را کنار بزنند بعد به سراغ انقلاب و روحانیت و مردم بیایند. ر.ک. دایرهالمعارف مصوّر تاریخ تاریخ جنگ ایران و عراق، جعفر شیرعلینیا، نشر سایان، صفحه 27.
جلد ۵ صحیفه امام خمینی (رضوان الله علیه)، از صفحه ۵۴۳ تا صفحه ۵۵۰
متن کامل را از اینجا بخوانید:
http://emam.com/posts/sahifehbydate/57/11/08/1
#امروز_در_صحیفه
#تشکیل_حکومت_اسلامی
پروردگارا! به عدم قابلیّت ما برای استجابت این دعاها نظر مفرما؛ به لطف و رحمت و تفضّل خودت نظر بفرما.
پروردگارا! به محمّد و آل محمّد کید و مکر دشمن را از این ملّت دور کن؛ ملّت ما را بر دشمنان سوگندخورده و خبیث پیروز بفرما.
پروردگارا! همچنانکه در این چهل سال همهی قدمهای ما را در این راه استوار قرار دادی، باز هم قدمهای ما را استوارتر و مستحکمتر در این راه قرار بده.
#دعای_پایانی در پایان مراسم عزاداری هیئتهای دانشجویی بهمناسبت اربعین حسینی،۱۳۹۷/۰۸/۰۸
نامه به مدیر عامل صدا و سیما (اعتراض به توهین به مقدسات و تنبیه عاملین آن)،۹ بهمن ۱۳۶۷/ ۲۱ جمادی الثانی ۱۴۰۹،تهران، جماران
بسمه تعالی
آقای محمد هاشمی، مدیر عامل صدا و سیمای جمهوری اسلامی
با کمال تاسف و تاثر روز گذشته «۱» از صدای جمهوری اسلامی مطلبی در مورد الگوی زن پخش گردیده است که انسان شرم دارد بازگو نماید. فردی که این مطلب را پخش کرده است تعزیر و اخراج میگردد، و دستاندرکاران آن تعزیر خواهند شد. در صورتی که ثابت شود قصد توهین در کار بوده است، بلاشک فرد توهینکننده محکوم به اعدام است. اگر بار دیگر از این گونه قضایا تکرار گردد، موجب تنبیه و توبیخ و مجازات شدید و جدی مسئولین بالای صدا و سیما خواهد شد. البته در تمامی زمینهها قوه قضاییه اقدام مینماید. «۲»
- 9/ 11/ 67
روح الله الموسوی الخمینی
(۱) - شنبه ۸ بهمن
(۲) - پس از ارسال نامه امام خمینی، تلفنگرامی از سوی آقای سید عبد الکریم موسوی اردبیلی( رئیس دیوان عالی کشور) به این شرح مخابره شد:[ بسمه تعالی. محضر مبارک حضرت آیت اللَّه العظمی امام خمینی- مد ظله العالی درباره محکومیت مسئولین چهارگانه پخش الگوی زن، من با قاضی محکمه صحبت کردم جرم آنها تسامح و سهلانگاری در انجام وظیفه خطیری است که در عهده دارند و از نظر قضایی با توجه به حساسیت مسئولیت، مجازات نامتناسب نیست ولی...
جلد ۲۱ صحیفه امام خمینی (رضوان الله علیه)، صفحه ۲۵۱
متن کامل را از اینجا بخوانید:
http://emam.com/posts/sahifehbydate/67/11/09/2
#امروز_در_صحیفه
#رسانه_ملی
#توهین_به_مقدسات
نهضتِ روایت
🗒عطر جهاد و شهادت/ بازخوانی اندیشه رهبر انقلاب درباره شهید و شهادت/ شماره ۸ ✍️ #طیبه_قائمی_بافقی
📋 عطر جهاد و شهادت/ بازخوانی اندیشه رهبر انقلاب درباره شهید و شهادت/ شماره 9
✍️ #طیبه_قائمی_بافقی
شهید در دیدگاه شامخ رهبر انقلاب، از جایگاهی عظیم و حقیقتی شگفتآور برخوردار است. ایشان دراینباره فرمودند: مبادا عادت به برخورداری از گنجینه ارزشمند شهدا، ما را دچار غفلت نموده و گذشتها و ایثارها و عظمتهای آنها را از خاطراتمان محو کند و عظمت و حقیقت نورانی و بهشتی فرهنگ شهادت برایمان مخفی بماند؛ مثل عظمت خورشید و آفتاب که از شدّت ظهور، برای کسانی که دائم در آفتاباند، مخفی میماند. (۱۳۷۶/۰۲/۱۷)
در نظام ناب فکری ایشان، ایثار یکی از مهمترین فصول فرهنگ شهادت و نیاز امروز ما به شمار میآید و میفرمایند: «شهادت که به معنای مجاهدت تمامعیار درراه خدا است، در جامعه ماندگار خواهد شد؛ و اگر این شد، برای این جامعه دیگر شکست وجود نخواهد داشت و شکست معنا نخواهد داشت؛ پیش خواهد رفت»(۱۳۹۳/۱۱/۲۷)
برای دستیابی به زندگی برتر شهادت بایست روحیه ایثار و ازخودگذشتگی را در خود تقویت کنیم. در نظام فکری رهبر انقلاب ایثار و شهادت تساوق دارند: «فرهنگ شهادت یعنی فرهنگ ایثار و ازخودگذشتگی برای اهداف بلندمدت و مشترک مردم و همه بشریت و این فرهنگ، درست در نقطهٔ مقابل فرهنگ فردگرایی غربی است که همهچیز را برای خود و با محاسبهٔ شخصی و مادی میسنجد.»(۱۳۹۳/۱۱/۲۷) رمزگشایی این رویکرد را در بیان گوهربار رهبر کبیر انقلاب (ره) مییابیم که فرمودند: «منطق شهید، منطق اسلام است.»(۱۳۷۵/۱۲/۱۴) زیرا شهید میرود تا آرمانهایش بماند و این را از فرهنگ راقی اسلام آموخته است. امام خمینی (ره) صریح میفرمایند: «ما خودمان را باید فدا کنیم برای اسلام؛ آمال و آرزویمان را باید فدا کنیم برای اسلام»(۱۳۴۳/۱/۲۶) امام خامنهای ایثار را از صریحترین رویکردهای شهید میدانند: «ایثار، یعنی ندیدن و بهحساب نیاوردن خود. این، اولین موضعگیری شهید است.»(۱۳۷۶/۰۲/۱۷) امام خمینی (ره) فرهنگ ایثار و ازخودگذشتگی را میراث ارزشمندی میدانند که از بزرگان دین به ما رسیده است و میفرمایند: «بزرگان اسلام ما، درراه حفظ اسلام و احکام قرآن کریم کشته شدند، زندان رفتند، فداکاریها کردند تا توانستند اسلام را تا به امروز حفظ کنند و به دست ما برسانند. امروز وظیفهٔ ماست که در برابر خطراتی که متوجه اسلام و مسلمین میباشد، برای تحمل هرگونه ناملایمات آمادهباشیم تا بتوانیم دست خائنین به اسلام را قطع نماییم و جلو اغراض و مطامع آنها را بگیریم.»(۱۳۴۲/۱/۲)
ایثار و دست شستن از علاقهها و دلبستگیها در کلام شهید روشنضمیر عمران همرنگ موج میزند و میفرماید: «رسالت ما در مقابل اسلام و انقلاب و همه شهیدان و کیفیت ادامه راه آنان در رساندن پیام مظلومیت اسلام و مظلومیت این انقلاب که بر همه جهانیان بسی سنگین است بر عهده ماست من هم مثل تمامی برادران جانبرکف بهغیراز جان چیزی ندارم که به دین اسلام هدیه کنم لذا خواستم جان خود را درراه اسلام و عقیدهام و قرآنم قربانی کنم ایمان ما استوار و قلب ما آرام است ما را گریه مادران داغدیده و زاری خواهران بیبرادر و اشک سالخوردگان و خردسالان از راه خویش بازنمی گرداند...»
این روزها چقدر نیاز است برخی مسئولین وصیتنامه ارزشمند شهید ابوالفضل طیبی بخوانند و عمل کنند که فرمود: «این جمهوری اسلامی نعمتی است که خداوند به ما داده است، ابرقدرتها و عوامل آنها در خارج و داخل کشور هیچگونه آسیبی نمیتوانند به انقلاب اسلامی بزنند. این تنها ما هستیم که با اعمال و رفتار خود میتوانیم این نعمت را حفظ و یا خدایناکرده از دست بدهیم».
در آستانه دهه پیروزی انقلاب چقدر لازم است فرهنگ شهیدان پاک اندیشمان را مرور کنیم شهید باقر یوسفی: این انقلاب اسلامی است که دریچه جدیدی در مقابل افکار انسانهای دربند بازکرده است و آنان را بهسوی خداوند و رستگاری و سعادت میخواند.
یادمان باشد: این روزها بیش از همیشه، برای حفظ آرمانهای امام و شهدا، فرهنگ ایثار را به خودمان و مسئولین، متذکر شویم؛ زیرا فرهنگ ایثار، فرهنگ گذشت، فرهنگ مایه گذاشتن از خود برای سرنوشت جامعه و برای سرنوشت مردم. این فرهنگ اگر عمومی شد، این کشور و هر جامعهای که این فرهنگ را داشته باشد، هرگز متوقّف نخواهد شد؛ به عقب بر نخواهد گشت و پیش خواهد رفت. (۱۳۹۳/۱۱/۲۷)
#آرمان_شهدا
#یادداشت
#فرهنگ_شهادت
مَنار (معارف ناب امام و رهبری)
@MANAAR_IR