نهضتِ روایت
به مناسبت دهم آذرماه، سالروز شهادت آیت الله سید حسن مدرس و روز مجلس مجلس باید مجلسی باشد که بتواند
📋 مجلس از نگاه رهبر انقلاب
✍️ مجتبی میرزایی، معاون پژوهش حوزه علمیه امام زینالعابدین (علیهالسلام)، شعبه انصار المهدی (ارواحنا فداه)
"اگر قانون، درست و بسنده و قابلاجرا باشد و از ضمانتهای اجرایی آن بهدرستی استفاده شود، کشور به هدفهای والای خود دست مییابد. این است شأن والای مجلس و این است تکلیف حیاتی و مهمّ آن."
این جمله بخشی از پیام رهبر فرزانه انقلاب به مناسبت آغاز به کار یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی است.
بهراستی جایگاه مجلس چیست که ایشان از آن تعبیر به شأن والا و تکلیف حیاتی و مهمّ میکنند؟
در ادامه بر اساس بیانات آیتالله خامنهای در ارتباط تصویری با نمایندگان یازدهمین دوره مجلس و همچنین پیام ایشان به مناسبت آغاز به کار مجلس یازدهم، به برخی از شئون مجلس یازدهم اشاره میکنیم که قابل انطباق با ویژگیهای اصحاب پیغمبر اکرم (صلیالله علیه و آله) است.
1- مجلس پیشانی پیکره انقلاب
رهبر انقلاب، در پیام صادره به مناسبت شروع به کار مجلس یازدهم، مردمسالاری دینی را بهمنزله یک پیکره در نظر گرفتهاند که پیشانی آن، مجلس شورای اسلامی است و مجلس را پیشانی درخشان و باشکوه پیکره مردمسالاری اسلامی میدانند و اینیک شأن بالا محسوب میشود.
همانگونه که خداوند نشانه شناختیاران رسولالله (صلیالله علیه و آله) را، شناخت از سیما و چهره درخشان و نورانی و پیشانی آنان برمیشمارد: «سِیمَاهُمْ فِی وُجُوهِهِمْ مِنْ أَثَرِ السُّجُودِ.» (سوره فتح، آیه ۲۹).
رهبر انقلاب اسلامی نیز مجلس را بهعنوان پیشانی پیکره انقلاب برمیشمارند که بیننده این پیکره با مشاهده پیشانی آن_یعنی مجلس_ پی به محتوا و حقیقت این پیکره میبرد.
شاید دلیل آنکه امام خمینی (رضوانالله علیه) مجلس را رأس امور میدانستند نیز همین باشد که مجلس مثل پیشانی برای یک پیکره است.
2- انسجام داخلی و اتحاد در برخورد با دشمنان
مقام معظم رهبری از دیگر شئون بالای مجلس را حفظ انسجام داخلی میدانند. ایشان قائلاند که مجلس و نمایندگان باوجود اختلافنظرها و اختلافسلیقههایی که با دولتمردان دارند، اما لازم هست که بین یکدیگر اتحاد کلمه داشته و در مقابل کفار و دشمنان یکصدا و یککلام بلند و محکم اظهارنظر کنند.
این ویژگی درواقع همان وصف یاران پیغمبر خاتم است که قرآن آن را چنین توصیف میکند: «أَشِدَّاءُ عَلَی الْکفَّارِ رُحَمَاءُ بَینَهُمْ». (سوره فتح، آیه 29). مؤمنین با یکدیگر مهرباناند اما با کفار رفتار خشن دارند.
3- عبادت و خدمتگزاری
پیامبر اکرم (صلواتاللهعلیه و آله) خدمت به مردم را در کنار ایمان به خدا میدانند و میفرمایند که هیچ خیری بالاتر از این دو نیست. (تحف العقول، ص 35).
بر همین اساس حضرت آیتالله خامنهای کار برای خدا و خدمت به مردم را از دیگر شئون والای مجلس میدانند. ایشان کار برای خدا را اینگونه تعریف میکنند:
"برای خدا، یعنی حقیقتاً با نیّت خالص، تصمیم بگیرید برای مردم کارکنید. اسیر جَو و مانند این چیزها هم نشوید".
قرآن کریم یاران پیغمبر اکرم را همیشه به دنبال فضل و رحمت و خشنودی خداوند معرفی میکند. «یبْتَغُونَ فَضْلًا مِنَ اللَّهِ وَرِضْوَانًا». (سوره فتح، آیه 29) چه از طریق رکوع و سجود و عبادت خداوند و چه از طریق خدمت به بندگان خدا.
4- مایه امید مردم
انتخابات مجلس یازدهم در شرایط بد اقتصادی و کرونایی رخ داد و بسیاری به دنبال مأیوس سازی مردم از تحقق مجلسی قوی بودند؛ اما بااینوجود مردم امید خود را به مجلس از دست ندادند و این همان شأن بالای مجلس است که نقطه امید مردم برای حلّ مشکلات اقتصادی و معیشتشان است.
مقام معظم رهبری دراینباره میفرمایند:
"مجلس یازدهم، مجلس امید و انتظار مردم است، نقطه امید مردم و مظهر امید مردم است".
اصحاب پیغمبر اکرم (صلواتاللهعلیه و آله) بیشترشان جوانانی بودند که هیچکسی انتظار و امید ایجاد حکومت اسلامی بهواسطه آنها را نداشت؛ اما با عنایت و فضل الهی نور امید را در دل تمامی مستضعفین روشن کردند. «مَثَلُهُمْ فِی الْإِنْجِیلِ کزَرْعٍ أَخْرَجَ شَطْأَهُ فَآزَرَهُ فَاسْتَغْلَظَ فَاسْتَوَی عَلَی سُوقِهِ یعْجِبُ الزُّرَّاعَ». (سوره فتح، آیه 29).
جوانان انقلابی که اکنون در مجلس یازدهم بر کرسی نمایندگی نشستهاند میتوانند و باید با بهرهگیری از تجربیات گذشته و استفاده از نظرات کارشناسی باسابقه مجلسی پویا و پرکاربرد و قوی را شکل بدهند و انقلابی بودن مجلس را در مقابل چشمها برجسته سازند.
#یادداشت
🆔@manaar_ir
📣 فردا در مَنار می خوانید:
📝 باید آدم باشید
🗂 تبیین و بررسی جایگاه مجلس شورای اسلامی از دیدگاه امام خمینی رضوان الله تعالی علیه
🔰 به مناسبت دهم آذرماه، سالروز شهادت آیت الله سید حسن مدرس و روز مجلس
🆔@manaar_ir
نهضتِ روایت
📣 فردا در مَنار می خوانید: 📝 باید آدم باشید 🗂 تبیین و بررسی جایگاه مجلس شورای اسلامی از دیدگاه اما
🔰 باید آدم باشید
✍️سردبیر مَنار
"من امیدوارم که انشاءالله شما معلم اخلاق جامعه باشید."
چهارم خرداد 1359، امام خمینی رضوانالله علیه در بین نمایندگان اولین دوره مجلس شورای اسلامی سخن میگوید و ضمن مقایسه وضع فعلی با دوران گذشته برجستهترین تفاوت مجلسِ پیش رو با قبل را جنگ و مبارزه برای رسیدن به برای آمال و هوسهای فردی و جناحی معرفی میکند و باور دارد که شاکله مجلسهای پیشین از اساس خراب بوده و حتی برخی آدمهای سالم و صالح را نیز در خودش هضم میکرده است.
نگاهی به مجموعه پیامها و سخنان حضرت روحالله درباره جایگاه و شأن مجلس ما را به این نتیجه میرساند که امام خمینی دیدگاه و امیدی بسیار ویژه به خانه ملت داشته است.
آیتالله خمینی، برتری دادن مصلحت اسلام و کشور را در انتخاب نامزدها توسط مردم، نشانه رشد و کمال انسانی، اسلامی و سیاسی میداند و به همین دلیل است که از ورود افراد کارشکن و جنجالآفرین به مجلس ابراز نگرانی میکند.
امام مجلس را محل مشورت و مباحثه عدهای متفکر میداند که میخواهند به ملت خدمت کنند و بنابراین بهشدت از اینکه مجلس به بزنگاهی برای تصفیهحسابهای شخصی تبدیل بشود پرهیز میدهد و بر این عقیده پافشاری میکند که اگر قرار است درگیری و تنش ایجاد بشود تنها درراه مقابله با برهم زنندگان آرامش و جایگاه مجلس سزاوار است و البته در این مورد هم شرطش آن است که این افراد با زبان خوش در مسیر هدایت قرار نگیرند.
نگاه اخلاقی و تربیتی رهبر کبیر انقلاب به مجلس در سراسر جملات ایشان موج میزند تا جایی که ایشان آرزو میکند مجلس بر محور عبادت بچرخد و نه نافرمانی خدا، و مرکز گسترش صلاح یا فساد در کشور را خانه ملت میداند.
در اندیشه آیتالله سید روحالله خمینی وکلای ملت باید نقد سازنده و خیرخواهی برای دولت را بهعنوان کسانی که پیرو عدالت و اسلام هستند موردتوجه جدی قرار بدهند و نباید عیبجویی و انتقام را با پوشش نظارت و استیضاح رواج بدهند. امام تصریح میکند که هرکسی که به وجدانش مراجعه کند تفاوت اینها را متوجه خواهد شد.
پیر جماران میخواهد که مجلس منظره خوشایندی را در برابر چشمان مردم به نمایش بگذارد و نمایندگان طوری رفتار کنند که مردم از رأی خود پشیمان نشوند و آنچه تصویر خانه ملت را زیبا میکند تلاش برای رسیدگی به حال مستضعفان و مستمندان است زیرا که مجلس عصاره زحمات طاقتفرسای ملت است و جز تحقق رضایت خدا و آرمان اسلام نباید دغدغه دیگری برای وکلای مردم وجود داشته باشد.
امام خمینی نمایندگان را عصاره فضیلتهای ملت میداند و خرداد 1360 یعنی یک سال پس از شروع به کار اولین دوره مجلس، از اینکه مجلس در طراز معلم اخلاق ظاهرنشده است ابراز تأسف میکند.
آیتاللهالعظمی سید روحالله خمینی مجلس را خانه واقعی ملت میداند و مجلس را با عینک اخلاق و تربیت سیاسی مینگرد و وکلای ملت را از بازیهای جناحی و سیاسی که خدمت به موکلان را به اولویت آخر تبدیل میسازد پرهیز میدهد.
مجموع سخنان امام خمینی خطاب به نمایندگان مجلس را میتوان اینگونه خلاصه کرد که ایشان میخواهد صندلی نشینان این خانه آدم باشند.
#یادداشت
#سخن_سردبیر
🆔@manaar_ir
⛔️غلط می کنی قانون را قبول نداری!
نمیشود از شما پذیرفت که ما قانون را قبول نداریم. غلط میکنی قانون را قبول نداری! نباید از کسی پذیرفت، که ما شورای نگهبان را قبول نداریم. مردم رای دادند به اینها. منتظرند که قانون اساسی اجرا بشود؛ نه هر کس از هر جا صبح بلند میشود بگوید من شورای نگهبان را قبول ندارم. 6 خرداد 1360
بيشتر بخوانيد: http://emam.com/-/NyDpH7
🔰 به مناسبت ۱۲ آذر روز تصویب قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران
#عکس_نوشته
#قانون_اساسی
🆔@manaar_ir
نهضتِ روایت
⛔️غلط می کنی قانون را قبول نداری! نمیشود از شما پذیرفت که ما قانون را قبول نداریم. غلط میکنی قانو
راه علاج.mp3
6.58M
🎵 به مناسبت دوازهم آذرماه، سالروز تصویب قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران -که در سال پنجاه و هشت انجام شد- پایگاه اطلاعرسانی KHAMENEI.IR کلیپ صوتی «راه علاج» را منتشر میکند.
این کلیپ چهار دقیقهای شامل بیانات بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی رحمهالله و حضرت آیتالله خامنهای است.
#پادکست
#قانون_اساسی
🆔@manaar_ir
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 «ما سینه زدیم بیصدا باریدند/از هر چه که دم زدیم، آنها دیدند/ما مدعیانِ صفِ اول بودیم/از آخر مجلس شهدا را چیدند»
حضرت آیتالله خامنهای در جریان یکی از دیدارها دو بیت از اشعار یکی از شاعران کشور دربارهی شهدا را قرائت کردند. به همین مناسبت پایگاه اطلاعرسانی دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب اسلامی KHAMENEI.IR نماهنگ «در آرزوی شهادت» را تهیه و منتشر کرد.
در این نماهنگ فیلم قرائت شعر توسط حضرت آیتالله خامنهای دربارهی شهدا برای اولینبار منتشر شده است. همچنین از دیگر بخشهای نماهنگ «در آرزوی شهادت»، تصاویری از حال و هوای گلزار شهدای بهشت زهرا سلاماللهعلیها در روزهای پایانی سال ۱۳۹۳ و صوت بیانات رهبر انقلاب در سالهای ابتدایی دهه شصت دربارهی مسأله شهادت است.
پنجشنبه ها با هشتگ #فرهنگ_شهادت، مَنار را دنبال کنید.
#ببینید
🆔@manaar_ir
نهضتِ روایت
🎥 «ما سینه زدیم بیصدا باریدند/از هر چه که دم زدیم، آنها دیدند/ما مدعیانِ صفِ اول بودیم/از آخر مجلس
📋 عطر جهاد و شهادت / بازخوانی اندیشه رهبر انقلاب درباره شهید و شهادت/ شماره ۱
✍️ طیبه قائمی بافقی، طلبه سطح 3 تعلیم و تربیت اسلامی و دانشجوی دکتری مدرسی معارف اسلامی گرایش اخلاق اسلامی
آیتالله خامنهای بزرگداشت فرهنگ شهادت را از نیازهای اساسی کشور بلکه جهان دانسته و آن را از مؤلفههای یاریگر دستیابی به اهداف بلند میشمارند.
ایشان بر این باوراند که حتی اگر کسانی با دین و مقدسات سروکار ندارند ولی به سرنوشت کشورشان علاقهمند هستند لازم است تا مقام شهیدان را بزرگ بدارند زیرا فرهنگ شهادت تلاش برای سرمایهگذاریهای معطوف به اهداف بلندمدت را ترویج میکند. بیانات در دیدار اعضای ستادهای کنگره شهدای امور تربیتی، کنگره شهدای دانشجو و کنگره شهدای هنرمند،1393/11/27
در نظام فکری رهبر انقلاب دوران دفاع مقدس تنها یک برههای از زمان نیست بلکه یک فرهنگ است. لذا با معرفی جنگ بهعنوان یک گنجینه عظیم تبیین آن را برای نسل جوان ضرورتی اجتنابناپذیر میدانند تا آنها با چگونگی شرایط، چرایی جنگ تحمیلی و سبک زندگی شهدا آشنا شوند. جنگ در اندیشه رهبر انقلاب اسلامی مجموعهای از صفات والا، فرهنگهای پسندیده و برگزیده و ممتاز است که در دوران انقلاب و دفاع مقدس به مرحله بروز رسید و روایتگران آن برهه از تاریخ باید مانند آیینه این خوبیها را بازتاب بدهند. بیانات در دیدار فعالان عرصه هنر دفاع مقدس،1388/06/24
آیتالله خامنهای بر این باور هستند که ما هنوز نتوانستهایم سبک زندگی شهیدان را بهدرستی شرح بدهیم. ما باید به مردم و بهویژه جوانان بگوییم که جنگ هشتساله یک مسئله ساده نبوده و دایره وسیعی داشته است که میخواسته حاکمیت اسلام را از بین ببرد و مهم است که دانسته شود جوانان در جنگ با چه ویژگیهایی بر این توطئهها پیروز شدند. بیانات در دیدار اعضای ستادهای برگزاری کنگره شهدای استانهای کهگیلویه و بویراحمد و خراسان شمالی،1395/07/05
حفظ و تداوم انقلاب اسلامی و تربیت نسلی طراز بسته به زنده نگهداشتن فرهنگ جهاد و شهادت است.
ادامه دارد...
#یادداشت
#فرهنگ_شهادت
🆔@manaar_ir
نهضتِ روایت
🔰 باید آدم باشید ✍️سردبیر مَنار "من امیدوارم که انشاءالله شما معلم اخلاق جامعه باشید." چهارم خ
🗒 مجلس شورای اسلامی؛ بایدها نبایدها
✍️زهرا نجاتی،طلبه سطح دو و مبلغه حوزه علمیه
«موقعیّت خوبی گیرتان آمده؛ چهار سال در مجلس شورای اسلامی، جایی که ادارهٔ کشور و قانونگذاری کشور آنجا است. اهمیّت این قانونگذاری خیلی زیاد است؛ این واقعاً ریلگذاری است.» 1395/03/16
آنچه خواندید، بخشی از بیانات رهبر انقلاب در جمع نمایندگان مجلس شورای اسلامی است.
مجلس همواره در نگاه امام امت و رهبری، از جایگاه والایی برخوردار بوده و نگرش امام و رهبری، همواره توجه ایشان را به این مرکز قانونگذاری، نشان داده است.
تا جایی که رهبری در خاطراتشان از ترجیح امام برای ورود افراد مؤثر و متعهد در مجلس، نسبت به ریاست جمهوری، سخن میگویند و دلیل آن را نقش تأثیرگذار در مجلس بهعنوان قانونگذار و ناظر بر دولت، ذکر میکنند.
ایشان اهتمام ویژهای برای تعیین نمایندگان با همه شرایط برای ورود به مجلس داشته و دارند. «آنکسی که بهعنوان وکیل این ملت انقلابی و مؤمن و شجاع به مجلس میرود، باید انقلابی، مؤمن و شجاع باشد، اگر نگوییم: «شجاعترین، مؤمنترین و انقلابیترین باشد.» بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در خطبههای نماز عید فطر، 1374/12/01
آیتالله خامنهای همچنین نسبت به کلیت وظایف مجلس که همواره بر شأن قانونی آن، تأکید داشتهاند، توصیههایی دارند که از خاطرتان میگذرانیم:
۱/ اقتدار مجلس:
رهبر انقلاب اسلامی در ذیل این توصیه، خاطرهای را مربوط به دوران پیش از انقلاب ذکر میکنند مبنی بر قدرت مجلس که در هنگام تأخیر رئیس دولت، جلسه را به زمان دیگری موکول کرد.
در سالهای پیش شاهد عدم توجه به این اصل و آسیب فراوان از این ناحیه بودهایم. دقیقاً در روزهای نگاشت این یادداشت، موضوعی بین مجلس و دولت، عامل برخی تنشها شده و باید دید آیا نمایندگان با پیش روی نهادن این دستور رهبری، در مقابل دولت اقتدار شایسته را نشان خواهند داد یا خیر؟
۲/همکاری و درعینحال پیگیری از دولت:
امامین انقلاب، همکاری دولت و مجلس در راستای قانون و ریلگذاری برای ساخت کشور وهم چنین نظارت و پیگیری مجلس نسبت به پیشرفت و عدم کارها را جزو وظایف مجالس برشمردهاند. ضمن اینکه به جد خواستار این بودهاند که هم مجلس وهم دولت، بهعنوان دو نهاد برخاسته از دل مردم، احترام و کرامت یکدیگر را حفظ کنند.
۳/وجود ابزارِ خود نظارتی در مجلس:
متأسفانه مجلس دهم، طرح خود نظارتی را تأیید نکرد و همین امر موجب دلسردی مردم و همچنین خارج شدن رشتهٔ بعضی امور از دست آن مجلس شد.
درحالیکه عمل به این موضوع میتواند هم عاملی برای جهتدهی به قوانین و جلوگیری از بیقیدی نمایندگان و هم دلگرمی برای مردمی باشد که گاهی حس میکنند تنها تا قبل از رسیدن وکلا به مجلس، دستشان به نمایندگان میرسد و بعدازآن دیگرکسی صدایشان را نمیشنوند.
۴/تلاش برای منافع نظام و موضعگیری در برابر اقدامات دشمن:
طبیعتاً مجلس وظیفه دارد قوانینی وضع کند که در جهت منافع نظام و رشد و تعالی عمومی جامعه باشد. مجلسی که بخواهد نسبت به قوانین موجود یا لوایح دولت صرفاً بهصورت منفعل، عمل کند، نه کاربرد خودش را دارد و نه مورد رضایت رهبری است.
ایشان در سال ۹۸ از کمکاری مجلس در مقابل اقدامات دشمن گلایه کرده و میفرمایند: «مجلس کنگره آمریکا -این آمار جالبی است- در سالهای ۹۶ و ۹۷، ۲۲۶ طرح و لایحه علیه جمهوری اسلامی، یا تصویب کرده، یا ارائه کرده! حالا البتّه اینجا من یک گِلهای هم از مجلس خودمان بکنم: مجلس شورای اسلامی خودمان چند طرح و لایحه در مقابل خباثتهای آمریکا ارائه یا تصویب کردهاند؟»
این موضوعی است که بهصورت جدی باید دنبال شود تا بخصوص چنانچه از سوی دولت، اقدام و برخورد صحیحی با دشمن صورت نگرفت، مجلس اولاً بهعنوان قوه مقننه کشور و ثانیاً بهعنوان نهاد الزامآور برای دولت، رفتار و قانونگذاری کند.
بهطور خلاصه شاخصه نماینده طراز را باید در رفتار و گفتار مرحوم آیتالله شهید مدرس جستجو کرد که امام خمینی رضوانالله علیه از او بهعنوان کسی که برای خودسازی و خدمت به این مرزوبوم تلاش میکرد تجلیل میکرد.
ایشان دربیانی میفرماید «اگر انسان بخواهد تمام آنچه اسلام دستور داده است را به شکل یک انسان ببیند، باید به مدرس نگاه کند.»
#یادداشت
#مجلس_شورای_اسلامی
مَنار (معارف ناب امام و رهبری)
🆔@manaar_ir