🔹تولید خودروهای معروف ایرانی متوقف میشود؟
طبق مصوبه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید، پایان شهریور آخرین مهلت خودروسازان برای اجرای استانداردهای اجباری، است. به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از مهر، بر اساس مصوبه یکصد و هفتادمین جلسه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید، در تاریخ ۷ شهریور ۱۴۰۳، طبق پیشنهاد وزارت صمت مقرر شده برای حمایت از واحدهای تولیدی، آماده سازی قطعه سازان، شکل دهی زنجیره تأمین و اجرای استاندارد بر روی تمام محصولات، بعد از دریافت فهرست خودروسازان و تأیید معاونت حمل و نقل وزارت صمت برای آخرین بار مهلت اجرای استانداردهای اجباری برای خودروهای سواری تا ۳۱ شهریور ۱۴۰۳ و برای خودروهای تجاری تا ۲۹ اسفند ۱۴۰۳ تمدید شود. ستاد تسهیل و رفع موانع تولید تاکید کرده، مصوبه مذکور قابل تمدید نیست و بعد از تاریخهای مذکور هیچ خودروسازی حق تولید خودرو بدون استانداردهای مربوط را ندارد.
🧮 اخبار اقتصادی ایران
news_eghtesadi_iran
42.4M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 ترامپ برای ایران بهتر است یا هریس؟
🧮 اخبار اقتصادی ایران
news_eghtesadi_iran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💵 نحوه تشخیص دلار تقلبی
🧮 اخبار اقتصادی ایران
news_eghtesadi_iran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❌ مراقب باشیم...
🧮 news_eghtesadi_iran
🟡 حراج بعدی سکه فردا برگزار میشود.
شانزدهمین حراج سکه طلا شنبه ۱۷ شهریور از ساعت ۱۲ الی ۱۵ برگزار خواهد شد.حداکثر حجم سفارش و خرید برای هر متقاضی مجموعا ۵ قطعه سکۀ ربع، نیم یا تمام است.
🧮 اخبار اقتصادی ایران
news_eghtesadi_iran
🔹اولین نشست شورای عالی بورس با حضور وزیر اقتصاد دولت جدید برگزار میشود.
هادی محمدپور، عضو جدید شورای عالی بورس و نماینده مجلس: سهشنبه هفته آینده اولین جلسه شورای عالی بورس با حضور وزیر اقتصاد برگزار میشود.
🧮 اخبار اقتصادی ایران
news_eghtesadi_iran
🔴 بازنشستگان کارگری با حقوقی زندگی میکنند که تقریباً یکسوم خط فقر است!
🔹بازنشستگان کارگری با حقوقی زندگی میکنند که تقریباً یکسوم خط فقر است و درواقع برای ده روز از ماه هم کفاف نمیدهد. متوسط حقوق بازنشستگان کارگری که ۶۵ درصد از مستمریبگیران کشور را تشکیل میدهند، فقط ۱۱ میلیون تومان است؛ این در حالیست که نه ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی و لزوم تطابق مستمریها با خط فقر و نه متناسبسازی علیرغم تبلیغات فراوان و وعدههای بسیار، هیچ یک اجرایی نشده است.
🔹پنج ماه از سال سپری شده و هنوز خبری از متناسبسازی نیست؛ در این مدت بارها مستمریبگیران سازمان تامین اجتماعی در استانهای مختلف تجمع اعتراضی ترتیب دادند و مقابل سازمان تامین اجتماعی آمدند اما اوضاع تغییری نکرد؛ مدیران این سازمان حاضر نشدند پاسخگوی بازنشستگان باشند و بگویند متناسبسازی و افزایش حقوق دقیقاً چه زمانی و چگونه اجرا خواهد شد.
🔹در این میان، وضعیتِ ازکارافتادگان و مستمریبگیران زیر حداقلی که کمتر از ۳۰ سال سابقه بیمه پردازی دارند، به مراتب بدتر است؛ این بخش از مزدبگیران با حقوقی که کمتر از ۱۰ میلیون تومان یا حدود این رقم است و در حالیکه به دلیل بیماریهای ناشی از کار سخت، توان انجام کار جدید ندارند، با سختی بسیار زندگی میکنند و حتی قادر به تامین یک سفرهی بسیار حداقلی نیستند.
🧮 اخبار اقتصادی ایران
news_eghtesadi_iran
🟢 دامنه نوسان از امروز مثبت و منفی ۳ درصد میشود.
دامنه نوسان معاملات سهام، حق تقدم و صندوقهای سرمایهگذاری قابل معامله (به استثنای بازارهای قرمز و نارنجی پایه و بازار توافقی فرابورس) از امروز شنبه ۱۷ شهریورماه در محدوده مثبت و منفی ۳ درصد انجام خواهد شد.
🧮 اخبار اقتصادی ایران
news_eghtesadi_iran
🔹درآمد فروش ایران خودرو بیش از ۲ برابر سایپا و پارس خودرو
آمارها بیانگر این است که مجموع درآمد حاصل از فروش سه خودروساز داخلی در 5 ماهه امسال 119 همت بوده است. براین اساس، درآمد حاصل از فروش شرکت خودروسازی ایران خودرو با 81 همت بیش از دو شرکت «سایپا و پارس خودرو» بوده است. پس از ایران خودرو، به ترتیب سایپا با 29 همت بیشترین درآمد حاصل از فروش را داشته در حالی که پارس خودرو با 9 همت کمترین رقم درآمد حاصل از فروش را در بین 3 خودروساز بزرگ بورسی در 5 ماه نخست سال به خود اختصاص داده است.
🧮 اخبار اقتصادی ایران
news_eghtesadi_iran
❌حاشیه سازی وام های عشقی
🔸رسانه ای شدن نامه اخیر سازمان بازرسی به وزیر اقتصاد که در آن نسبت به مصوبه شورای عالی بورس برای ارائه ۵ فقره وام میلیاردی و ارزان به ۵عضو هیئت مدیره هشدار داده شده،حاشیه ساز شده است.
🔸انتشار یک نامه داغ سازمان بازرسی
به تازگی رسانه ها نامه ای منتسب به سازمان بازرسی خطاب به وزیر اقتصاد را منتشر کرده اند که تاریخ آن به ۱۰شهریور برمی گردد،معاونت نظارت و بازرسی امور اقتصادی سازمان بازرسی، با قید «خیلی فوری» آورده است:«در بررسی ها مشخص شد به موجب مصوبه ۸خرداد ۱۴۰۳شورای عالی بورس و اوراق بهادار و ضوابط پرداخت تسهیلات به کارکنان سازمان بورس و اوراق بهادار،در تیرماه سال جاری(در دوره زمانی تغییر دولت)در مجموع مبلغی حدود ۱۰.۵میلیارد تومان تسهیلات با نرخ کارمزد ۴ درصد،دوره بازپرداخت ۱۰ساله و از محل منابع داخلی سازمان بورس و اوراق بهادار، آن هم در ازای دریافت تضمین به صورت چک معادل مبلغ تسهیلات،به اعضای هیئت مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار پرداخت شده است».این نامه در ادامه جدول مشخصات تسهیلات گیرندگان مذکور(شامل ۵نفر از جمله عشقی رئیس هیئت مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار)را آورده که نشان می دهد در مجموع بیش از ۱۰.۵میلیارد تومان وام به ۵ عضو هیئت رئیسه پرداخت شده و مبلغ مربوط به عشقی(رئیس هیئت مدیره – ۲.۷میلیارد تومان) نیز بیش از بقیه(که ۱.۹میلیارد تومان دریافت کرده اند) بوده است.سازمان بازرسی با بیان این که شورای عالی بورس به عنوان بالاترین رکن بازار اوراق بهادار،وظیفه نظارت بر فعالیت سازمان بورس را داشته و در عین حال حقوق و مزایای رئیس و اعضای هیئت مدیره سازمان یادشده را نیز تعیین می کند،آورده است:با توجه به این که تصمیم فوق،در شورای عالی بورس و در دوران گذار از دولت سیزدهم به دولت چهاردهم،آن هم در زمانی که عملکرد کلی سازمان بورس در مدیریت و نظارت بر این بازار نیز کمتر از حد انتظار بوده،اتخاذ چنین تصمیمی آن هم در روزهای پایانی دولت قبل و پیش از استقرار دولت جدید،واجد ابهامات جدی است که در صورت اطلاع سهامداران و فعالان بازار به ویژه سهامداران خرد،بر نارضایتی اجتماعی آنان ناشی از عملکرد مسئولان بازار اوراق بهادار خواهد افزود.»
🔸دستور همتی برای رسیدگی به وام قرض الحسنه هیئت مدیره بورس
وزیر اقتصاد در فضای مجازی «ایکس» نوشت:«پس از نامه سازمان بازرسی در مورد وام قرض الحسنه دریافتی توسط رئیس و اعضای هیئت مدیره سازمان بورس، موضوع را جهت بررسی سریع کارشناسی و اعلام نظر به بازرسی وزارتخانه ارجاع داده ام.» بر اساس گزارش مذکور،وزیر اقتصاد همچنین دستور داده تا مدیران بورس،مستندات و دلایل این تصمیم را منتشر کنند.
🔸عشقی:وام پرداختی، قانونی بوده است.
«مجید عشقی» در یک گفتوگوی تلویزیونی اظهار کرد: این که گفته میشود هیئت مدیره سازمان وام را برای خودشان تصویب و پرداخت کرده،قطعا یک دروغ بزرگ است.شورای عالی بورس براساس ماده ۴ قانون اوراق بهادار مسئولیت تعیین حقوق و دستمزد مزایای هیئت مدیره سازمان بورس را برعهده دارد، این مبالغ هم براساس مصوبه شورا پرداخت شده و پرداخت چنین مبالغی در تمامی نهادهای پولی و مالی متناظر یک روال کاملا عادی است و حتی گاه در برخی نهادها مبالغ پرداختی بیشتر از این ارقام است.مدیران و کارکنان سازمان بورس، به خاطر شرایط خاص این نهاد،بامحدودیتهای متعددی مواجهاند،در نتیجه برای حفظ منابع انسانی نهاد ناظر بازار سرمایه، لازم است این تسهیلات پرداخت شود.شورای عالی بورس هم براساس همین موضوع با پرداخت تسهیلات موافقت کرده است.ما هم تمام مدارک و مستندات را برای بررسی به دستگاههای نظارتی ارائه کردهایم تا مشخص شود هیچ گونه ابهامی در پرداخت این وامها وجود نداشته است.بهدلیل وجود تعارضات منافع، این مبالغ از محل منابع خود سازمان پرداخت شده و از منابع بانکی نبوده است.
🔸واکنش ها:از بدسلیقگی تا غیرقانونی خواندن وام های سازمان بورس
محمدپور عضو جدید شورای عالی بورس و نماینده مجلس،با بیان این که از آقای عشقی در این زمینه سوال خواهم کرد و باید آیین نامه های مربوطه مورد بررسی قرار بگیرد،گفت:اگر در آیین نامه دیده شده باشد که اعضای هیئت مدیره میتوانند به این وامهای میلیاردی دسترسی داشته باشند،این اقدام تخلف نیست اما هر چند تخلف هم نباشد،بدسلیقگی است.صادق الحسینی کارشناس اقتصادی نیز در یادداشتی نوشت:«شورای عالی بورس حق نداره برای هیئت مدیره سازمان وام تصویب کنه.شورای عالی فقط می تونه حقوق و مزایا رو مشخص کنه.مطابق قانون تجارت اعضای هیئت مدیره حق ندارند از شرکت وام بگیرند!در حالی که تعیین حقوق و مزایای اعضای هیئت مدیره با مجمعه! »در این حال مقصودی سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس خبر از ورود این کمیسیون به پرونده وام های بورس داد.
🧮 اخبار اقتصادی ایران
news_eghtesadi_iran
🟢 برنامه های سه گانه برای مهار فقر شدید
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان این که هماکنون امکان هدف قراردادن فقر مطلق نیست تعداد افراد زیر خط فقر شدید را ۵ میلیون نفر عنوان و سه برنامه برای بهبود این خط فقر را تشریح کرد.
بررسی ها نشان می دهند در سال های اخیر، خط فقر مطلق که نشان دهنده ناتوانی افراد در تامین نیازهای اولیه شان (خوراک، پوشاک، مسکن و...) است، اگرچه از سال 98 با جهش روبهرو شده و از حدود 25 به 30 درصد رسیده است، اما از آن سال تا لااقل انتهای سال 1401، روندی نسبتاً با ثبات و با کاهشی اندک را طی کرده است.داده های دیگر همچنین حاکی از این است که از حدود سال 96 به بعد، در سایه تورم بالا و کاهش شدید ارزش پول ملی، سطح رفاه غیر فقرا نیز تنزل پیدا کرده است. به طوری که فاصله متوسط رفاه آن ها تا خط فقر (به استثنای دهک دهم) از حدود 1.8 برابر خط فقر، به 1.6 کاهش یافته است.همزمان با موارد فوق، مشاهده می شود که به دلیل وجود محدودیت های بودجه ای و ادامه روند تورمی در کشور، اقشار مشمول حمایت، با عدم کفایت یارانه نقدی و مستمری نهادهای حمایتی روبه رو شده اند.احمد میدری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در گفت وگو با «جماران» وضعیت فقر در کشور را تشریح کرد و گفت: به لحاظ شاخصها الآن حدود 30 درصد از جمعیت کشور ما زیر خط فقر هستند و از بین بردن فقر مطلق یک آرمان و هدف است که باید به سمت آن حرکت کرد. وی یادآور شد: تا اواسط دهه 80 حدود 12 تا 15 درصد فقر مطلق داشتیم که بعد از موج اول تحریمها تا میانه دهه 90 به حدود 20 درصد رسید، اما با شروع موج دوم تحریمها و تورم شدید، از سال 1397 با شیب تندتری افزایش پیدا کرده و به 30 درصد در سال 1398 رسید. بر اساس دادههای مرکز آمار ایران و گزارش مرکز پژوهشهای مجلس، از سال 1398 تا 1401 نرخ فقر نسبتاً ثابت و حدود 30 درصد یا 25 میلیون و 400 هزار نفر بوده است.وی با اشاره به دو نوع فقر مطلق و شدید گفت: فقر مطلق به موضوع تأمین حداقل نیازهای اساسی (مانند خوراک، پوشاک، مسکن، حمل و نقل و...) میپردازد.در حالی که فقر شدید یعنی درآمد یک فرد کفاف هزینه خوراک او را نمیدهد.در این راستا و بر اساس دادههای مرکز آمار، نرخ فقر شدید در کل ایران حدود ۶درصد با جمعیتی حدود۵میلیون نفر بوده است. وی تصریح کرد: اگر ما الآن نمیتوانیم فقر مطلق را هدف قرار بدهیم، در عوض میتوانیم خطهای کمتر را بگیریم و به تدریج آن را بهبود ببخشیم.
۱.لزوم ایجاد هماهنگی در نظام حمایتی
وزیر رفاه در ادامه به ۳برنامه دولت در راستای مهار فقر شدید اشاره کرد و گفت: یکی از این برنامه ها، هماهنگی بین نهادهای عمومی دولتی، غیردولتی و مؤسسات خیریه برای همافزایی است. هماکنون نظام حمایتی ما خیلی چندگانه است و این چندگانگی در خیلی از کشورها نیز دیده می شود، اما آن ها از طریق سازوکارهایی مثل شهرداری اقدام به هماهنگی در این زمینه می کنند. یعنی در هر شهر کسانی که در زمینه فقر کار میکنند، دور هم جمع میشوند و جمعیت را بین همدیگر تقسیم میکنند. وی افزود: از طریق یک سامانه متمرکز این کار میتواند انجام شود که مشخص شود هرکسی از کجا خدمات میگیرد. این سیاستی است که در برنامه هفتم طرح عنوان پنجره واحد خدمات حمایتی آمده و ما باید آن را اجرا کنیم.مقدماتش در دو دولت قبل فراهم شده و باید بتوانیم این را اجرا کنیم.
۲.پالایش سیاست های ناکارآمد
میدری کار دیگری را که انجام نشده و در عین حال بسیار برای اقتصاد کشور و بهخصوص فقر زدایی ضروری است، ارزیابی اثربخشی سیاست ها بیان کرد. وی با ذکر مثالی گفت: ما برای جوانی جمعیت خیلی سیاستها را انجام میدهیم ولی پول کم داریم؛ و حالا که پول کم داریم باید ببینیم کدام کار مؤثرتر است نه این که سیاستی با اثربخشی کمتر را اجرا کنیم. باید ببینیم از بین این بسته سیاستی کدامش اثربخشی بیشتری دارد. در کاهش فقر هم باید همین کار را بکنیم.
۳.میدان دادن به بخش خصوصی
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی سومین گام دولت چهاردهم برای مهار فقر شدید را این گونه بیان کرد: ما باید این ایده را در عرصه سیاست گذاری بپذیریم که برخی از اموری که الآن دولت در ایران انجام میدهد، شیوههای تأمین مالی آن ها وجود دارد. یعنی خیلی از امور هست که دولت دارد با منابع خودش تأمین مالی میکند و باید آن حوزهها را به بخش خصوصی واگذار کنیم ولی یک سری حوزهها مثل بحث آموزش و پرورش، بهداشت و حمایتهای اجتماعی کاری نیست که آن را به بخش خصوصی واگذار کنیم. وی در عین حال افزود: برای کارهای حمایتی مؤسسات خیریه هستند، ولی کفاف نیاز ما را نمیدهند؛ ما باید منابع بیشتری به بخش حمایتی انتقال بدهیم.
🧮 اخبار اقتصادی ایران
news_eghtesadi_iran
🔸واکنش معاون پارلمانی دولت سیزدهم به وام میلیاردی عشقی
سید محمد حسینی نوشت:
جناب رئیس بورس! مگر شورای عالی بورس حق دارد پرداخت وام میلیاردی را که مصداق تبعیض ناروا و خلاف قانون اساسی است، تصویب کند؟!
مگر مدیران حق دارند در اموال مردم و بیتالمال که نزدشان امانت است به نفع خود تصرف کنند؟!
مگر مولایمان نفرمود: ان عملک لیس لک بطعمة و لکنه فی عنقک امانة!
🧮 اخبار اقتصادی ایران
news_eghtesadi_iran
✅ کیهان: بانک جهانی بر گزارش «اسب زین شده» مهر تایید زد.
🔹کیهان در این مطلب نوشت:«اسب زین شده» یکی از تعابیری است که با استناد به آمارهای مختلف درباره عملکرد دولت سیزدهم در حوزههای مختلف مطرح شد و خیلی زود مورد استقبال گروه بزرگی از مردم و کارشناسان قرار گرفت.
🔹آنها که به تعبیر بانک جهانی، «دهه سوخته اقتصاد ایران» را در دولت حسن روحانی رقم زدند،تنها راه فرار از نتیجه عملکردشان را در تخطئه دستاوردهای دولت ناتمام رئیسجمهور شهید یافتهاند. آنها با کتمان موفقیتهای دولت سیزدهم،تقلا میکنند تا شاید عملکرد دهه ۹۰ را بپوشانند و روی ناتوانیهایشان در دولت چهاردهم سرپوش بگذارند.
🔹اما حقیقت پنهان نمیماند. دو ماه قبل بود که بانک جهانی گزارشی درباره موفقیتهای دولت سیزدهم منتشر کرد و بر گزارش اسب زین شده مهر تأیید زد. گزارش ۲۰۲۴ بانک جهانی از اقتصاد ایران در پایان دولت شهید رئیسی که در تیرماه منتشر شد، نشان داد که رشد اقتصادی بهصورت پایدار پنج و یک دهم درصد رسیده است؛ آنهم در میان تنشهای ژئوپلیتیک منطقه.
🔹این در حالی بود که این مرجع بینالمللی، پیش از این با اشاره به رشد سالانه منفی ۶ دهم درصدی تولید ناخالص داخلی سرانه ایران در ۸ ساله دولت روحانی و دو سال قبل از آن، از این سالها با عنوان دهه سوخته اقتصاد ایران یاد کرده بود.
🔹آمار صندوق بینالمللی پول نشان میدهد ایران با نرخ بیکاری هشت و 9 دهم درصدی در جایگاه ۱۷ جهان قرار گرفته و از شش کشور اروپایی نیز پایینتر است.»
🧮 اخبار اقتصادی ایران
news_eghtesadi_iran