🔴غذای کارگری که لاکچری شد/ افزایش ۲۵۷درصدی قیمت تنماهی طی ۳سال
🔹قیمت تنماهی از فروردین ۱۴۰۰ تا فرودین ۱۴۰۳ بیش از ۲۵۷درصد گران شد.
🔹به گزارش چندثانیه، بررسی قیمت تنماهی از ابتدای دهه ۹۰ تا کنون نشان میدهد که تورم این محصول حدود ۱۸۰۰درصد بوده است.
🔹قیمت تنماهی فقط از سال ۹۲تا ۹۶ با ثبات همراه بوده روی ۶هزار و ۵۰۰ تومان ماند، در سال ۹۷به حوالی ۱۰هزار تومان و در سال ۹۸ به بیش از ۱۹هزار تومان رسید.
🔹درحالی که میانگین قیمت تنماهی در فروردین ۱۴۰۰ حدود ۲۸هزار تومان بود در اسفند ۱۴۰۲ به بیش از ۸۵هزار تومان رسید.
🔹از آنجایی که تنماهی یکی از غذاهای اصلی سبد کارگری بود با افزایش ۲۵۷درصدی قیمت آن، کم کم از سبد کارگران هم حذف شد.
🔹براساس مصوبه وزارت کار،پایه حقوق روزانه یک کارگر در سال ۱۴۰۲ نزدیک به ۱۸۰هزار تومان و میانگین قیمت تنماهی بیش از ۸۰هزار تومان بود، به عبارتی هر قوطی کنسرو ماهی بیش از ۵۰درصد حقوق روزانه یک کارگر قیمت داشت.
🔹همچنین حقوق کارگران در سال ۱۴۰۲ تنها ۲۷درصد افزایش یافت و قیمت تنماهی در همان سال بیش از ۱۱۵درصد گرانتر شد.
🧮 اخبار اقتصادی ایران
news_eghtesadi_iran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🟠 با این فرمول قیمت رهن و اجاره رو به راحتی حساب کنید.
🧮 اخبار اقتصادی ایران
news_eghtesadi_iran
🔸نرخ خرید تضمینی ۶ محصول اساسی اعلام شد.
قیمت خرید تضمینی انواع دانههای روغنی و جو بر اساس مصوبه شورای قیمتگذاری محصولات کشاورزی، مشخص شد. در این زمینه رضا حاجیپور، نماینده ناظر مجلس در شورای قیمتگذاری گفت: نرخ خرید تضمینی کلزا ۴۱۰ هزار ریال، سویا ۴۳۰ هزار ریال، آفتابگردان ۳۶۰ هزار ریال، کاملینا ۳۶۰ هزار ریال، ذرت 135 هزار ریال و جو 135 هزار ریال تعیین شد.
🧮 اخبار اقتصادی ایران
news_eghtesadi_iran
🔴 تهرانیها پساز چند سال «خانهدار» میشوند؛ ۱۵۲ سال؟
روزنامه «دنیایاقتصاد» نوشت:
🔹 خانوارهای ایرانی با رقم درآمد سال ۱۴۰۲ و میزان پساندازشان میتوانند بعداز ۵۹ سال صاحبخانه شوند؛ این رقم اما برای تهرانیها ۱۵۲ سال است.
🔹 متوسط درآمد خانوارهای شهری کشور در سال گذشته به رقم ۱۶۷ میلیون تومان رسید که با توجه به متوسط هزینه ۱۳۷ میلیون تومانی زندگی در ۱۴۰۲، ایرانیهای ساکن در مناطق شهری توانستند حدود ۱۸ درصد درآمدشان را پسانداز کنند.
🔹 شاخص جهانی «مدت زمان انتظار برای صاحب مسکن شدن» که از نسبت قیمت آپارتمان ۱۰۰ مترمربعی به پسانداز سالانه بدست میآید، با ارقام درآمدی خانوارهای ایرانی در ۱۴۰۲، سنجش شده است.
🔹 نتایج این سنجش مشخص میکند، «ماراتن مسکن» در کشور از ۷۴ سال در سال ۱۴۰۱ به ۵۹ سال در ۱۴۰۲ رسیده است که به معنای کاهش این مسیر طولانی است.
🔹 در تهران اما به رغم آنکه درآمد متوسط خانوارها در سال گذشته بیش از ۲ برابر سطح کشوری بوده، «ماراتن مسکن» ۱.۵ قرن طول میکشد.
🔹 مسیر نجومی تا کلید خانهاول در تهران در سال ۱۴۰۱، به میزان ۱۱۲ سال بود و سال گذشته طولانیتر هم شد.
🧮 اخبار اقتصادی ایران
news_eghtesadi_iran
❌ ۲۲۴ هزار میلیارد تومان؛ زیان انباشته سایپا و ایرانخودرو
🔹به گزارش «اقتصاد ۱۲۰»، براساس اطلاعات صورت مالی، مجموع زیان انباشته گروه سایپا و گروه ایرانخودرو در پایان سال ۱۴۰۲ به حدود ۲۲۴ همت رسیده که نزدیک به ۱۲۳ همت از آن مربوط به گروه ایرانخودرو و ۱۰۱ همت نیز مربوط به گروه سایپا است.
🔹زیان انباشته ۱۰۱ همتی گروه سایپا درحالیست که این میزان در سال ۸۹ و ۹۰ سود انباشته ۵۷۴ و ۴۸۳ میلیارد تومانی به ثبت رسانده و در گروه ایرانخودرو نیز زیان انباشته ۱۲۳ همتی درحالیست که در سالهای ۸۹ و ۹۰ سود انباشته گروه ۳۳۶ و ۲۹۹ میلیارد تومان بوده است.
🔹براساس اطلاعات صورت مالی، زیان انباشته گروه سایپا در دولت روحانی با رشد ۴۱ برابری از ۱۰۳۸ میلیارد تومان به ۴۲ همت رسیده و در گروه ایرانخودرو نیز این میزان با رشد ۸۶ برابری از ۵۲۹ میلیارد تومان به ۴۵/۵ همت رسیده است.در دوره سه ساله دولت شهید رئیسی نیز زیان انباشته سایپا ۲/۴ برابر و این میزان برای ایرانخودرو ۲/۷ برابر شده است./ منبع: اقتصاد ۱۲۰
🧮 اخبار اقتصادی ایران
news_eghtesadi_iran