شاید اگر بخواهیم با تصویر، تفاوت انسان بدون گرایش عقیدتی را با انسانی با دغدغههای عقیدتی، توضیح دهیم، بشود تصاویر فوق.
تصویر سمت چپ، بالا را، در هلند گرفتم. پیرمردی کهنهپوش که با دوچرخهٔ گلکاری شدهٔ زیبایش در سطح شهر میچرخید.
و دو تصویر دیگر را در ایران، #روز_قدس گرفتم که پیرمردی دیگر همهی عقایدش را با دوچرخهٔ گلکاری شدهاش به میدان آورده بود.
به محض دیدنش یاد عکسی افتادم که در هلند گرفته بودم... تجربهٔ جالبی شد.
احتمال زیاد برای هر دو، گل نماد صلح و صفا و دوستی و محبت است. اما پیرمرد ایرانی داستان ما، به شکل تصویری توضیح داده است که صلح را، تسلیم نمیبیند. خنثی بودن و بیتفاوت بودن نسبت به ظلم و ظالم نمیداند. و عقایدش برای او افق بلندی ساخته است که صلح و آرامش و امنیت را برای همه مستضعفین جهان بخواهد، به نمایش بگذارد و دنبال کند.
🌸مشاهدات، تجارب و یادداشتهای یک ایرانی 🇮🇷 از فرانسه، هلند و ایران
@ninfrance
12.86M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#سلام_فرمانده
برای دوست شیعه بلژیکی فرستادم؛ میدانستم غیر از زبان فرانسوی، انگلیسی هم میداند. خیلی ابراز احساس کرد...
گفت: عالی است. کار زیبایی ست. خیلی خوشم آمد و البته باید فرماندمون خوشش بیاید...
دیدم یک مجریِ خارج نشینِ فارسیزبان، این اجرا را به تمسخر گرفته. و از نزدیک دیدم، در روز قدس، بزرگ و کوچکِ ایراننشینِ فارسی زبان، سر هر چهارراه، از آخرین احساس قلب، این سرود را همخوانی میکردند...
🌸مشاهدات، تجارب و یادداشتهای یک ایرانی 🇮🇷 از فرانسه، هلند و ایران
@ninfrance
هزینههای زندگی
معمولا رایج هست که ایرانیهای داخل ایران از ایرانیهای خارج از کشور میپرسند: چقدر حقوق میگیرید به یورو؟ و وقتی رقم را می شنوند با حسرت میگویند خوش به حالتون...
اما کسی نمیپرسه اجاره خانه، انواع مالیات، پول آب و برق و گاز و اینترنت و حتی اشتراک تلویزیون، بیمه و هزینه حمل و نقل عمومی به چه شکل هست!
چه در فرانسه، چه در هلند، دوستان زیادی را دیدم که زن و شوهر با هم کار میکردند که از پس هزینههای زندگی برآیند.
نسبت افراد خوش درآمد که سالیان سال در خارج زندگی میکنند با عموم ایرانیهایی که با ویزای دانشجویی یا کار مهاجرت میکنند بسیار زیاد و متفاوت است.
بارها شاهد ایرانیهایی بودم که برای صرفهجویی هزینههای زندگی، جابجا شدهاند و به محلهای ارزانتر نقل مکان کردهاند تا از پس خرج و مخارج برآیند یا بتوانند صرفهجویی کنند. یا ایرانیهایی که در خانههای بسیار کوچک برای کاهش هزینهها زندگی را سپری میکنند.
متأسفانه افراد از حقایق زندگی خود در خارج کامل نمیگویند...
🌸مشاهدات، تجارب و یادداشتهای یک ایرانی 🇮🇷 از فرانسه، هلند و ایران
@ninfrance
داشتم یک سریال کرهای میدیدم. در یک قسمت نشان میدهد که تیم کهنهکار رقیب که در برابر یک تیم جوان، احساس شکست میکند، سراغ رسانههایی میرود، که با ساختن اتهام و شایعهسازی رسانهای آنها را زمین بزنند.
دیالوگ این صحنه برایم جالب بود. مرد رسانهای میگوید: بلاخره زندگی ما هم با اتهام زدن به دیگران و رجزخونی میگذره.
این صحنه را که دیدم یاد آن آقایی افتادم که اخیرا فیلمش در نت پخش شده که قیمت خوراکیها را در آمریکا و ایران مقایسه میکند. و از این طریق کلی دنبالکننده جمع کرده است.
حالا غیر از اینکه در حال خیانت است که دل و فکر مردم کشورش را خالی میکند، اما اگر افراد آگاهی داشته باشند میدانند که این مقایسه پر از اشکال است؛ اینکه فقط بیایی قیمت خورد و خوراک را مطرح کنی، ولی حرفی از هزینههای سنگین اجارهخانهها، یا پول آب و برق و گاز آن، یا هزینههای تاکسی، یا مالیات ماهانه و سالانه، یا رقم عجیب بیمه و درمان آمریکا نزنی، چقدر غلط است.
حتی رقم حقوقی که میگوید هم برای کارمند معمولی، ما در #هلند و #فرانسه ندیدیم.
یا اصلا مقایسه تومان و دلار منطقی نیست. چون مردم در ایران به تومان خرج میکنند.
@ninfrance
کمبود روغن آفتابگردان در هلند
بین دوستانی که در هلند روغن آفتابگردان، مصرف ثابت زندگیشان هست بحث هست که چه کنند. چون یا این نوع روغن نیست، یا بسیار گران شده.
در اخبار دیدم که از تبعات جنگ اوکراین هست. چون بخش اعظم این روغن از اوکراین وارد می شده.
در خبری که پیوندش را ارسال کرده ام کامل توضیح داده است که تا چند وقت دیگر کامل روغن آفتابگردان از دسترس خارج می شود. و مردم باید از روغن های جایگزین مانند کلزا و سویا و پالم استفاده کنند که اغلب گران تر است. در این میان برخی دست به احتکار زدند و به این خاطر در برخی از سوپرمارکت ها، مردم فقط مجاز به خرید یک بطری در یک زمان هستند.
تاریخ این خبر برای ماه گذشته است و تیتر خبری دیگر برای دو ماه گذشته با این عنوان است: روغن آفتابگردان ۴ تا ۶ هفته دیگر تمام می شود: یک مشکل بزرگ.
https://www.rtlnieuws.nl/economie/artikel/5299914/zonnebloemolie-uit-oekraine-import-cbs-eu
🌸مشاهدات، تجارب و یادداشتهای یک ایرانی 🇮🇷 از فرانسه، هلند و ایران
@ninfrance
تصویر فوق برای مراسم نیمه شعبان دوستان ایرانی و افغان و... در #هلند است. توفیق شیرینی بود که من هم دعوت شدم...
بانوی ارائه دهنده به زبان فارسی و هلندی، امام زمان را به بچهها میشناساند.
بانویی دیگر کیک میلاد منجی عالم بشریت را آماده کرده بود که کامها شیرین شود.
آقایانی که تهیه تدارکات با ایشان بود...
و خانوادهها که با اشتیاق فرزندان خود را با خود همراه کرده بودند که قلبشان با این امام غائبِ شاهدِ قیامکننده، پیوند بخورد...
کجا؟ در هلند... ایران که جای خود دارد...
حالا این رسانههای فارسیزبان، کلا در عالم خود سیر میکنند و این روزها، با هر موج محکم اجرای سرود #سلام_فرمانده، از هر تیپ و ظاهر و کودک و نوجوان و بزرگسالی، از هر زن و مردی، از هر جای این کرهی خاکی، سیلی حقیقت میخورند...
چیزی به ظهور و قیام نمانده...
اقبال جهانی یک سرود، با تسخیر قلبها، گواه این حقیقت روشن تر از خورشید است...
🌸مشاهدات، تجارب و یادداشتهای یک ایرانی 🇮🇷 از فرانسه، هلند و ایران
@ninfrance
#تکنوپولی؛ اصل این کتاب سال ۱۹۹۲ نوشته شده و در ایران سال ۱۹۹۴ ترجمه شده. این سرعت ترجمه در آن زمان خیلی ارزشمند است!
به تاریخ ما چاپ اول این کتاب در سال ۱۳۷۳ انجام شده. من آن زمان تقریبا ۱۰ ساله بودم.
۱۰ سال بعد، دانشجوی مقطع کارشناسی در رشته علوم اجتماعی بودم.
۱۰ سال از نشر این کتاب در کشورم ایران می گذشت اما حتی یکی از اساتید ما در آن ۴ سال، که انواع اقسام کتب خارجی مرتبط با جامعه شناسی و فرهنگ و رسانه را خواندیم، این کتاب را به ما پیشنهاد نداد!
۱۰ سال و اندی دیگر گذشت و باز هم من جایی اثری یا نامی از این کتاب ندیدم و نشنیدم.
تا اینکه گویی خود خداوند تقدیر کرد که باید این کتاب را بخوانم...
در رفت و آمدهای بین ایران و فرانسه در دیدار با یکی از اساتید فرهنگی ایران، بر اساس بیان دغدغه هایم درباره کشورم ایران، ایشان به من این کتاب و کتاب دیگری از این نویسنده که یک استاد دانشگاه و جامعه شناس آمریکایی بود را معرفی و تاکید به خواندن کرد. این کتاب شرح تاریخ فرهنگی آمریکا از ظهور صنعت چاپ تا ظهور تکنولوژیهای رسانهای بود...
ادامه دارد.
🌸 یادداشتهای یک ایرانی 🇮🇷 از فرانسه، هلند و ایران
@ninfrance
@manebabarname
#تکنوپولی
قسمت دوم
#زندگی_در_عیش_مردن_در_خوشی
#نیل_پستمن
وقتی استاد از اهمیت و ضرورت خواندن این دو کتاب برایم گفت؛ سریع نامشان را کنار کاغذی که نکات صحبتهای ایشان را مینوشتم برای خود یادداشت کردم. تکنوپولی از قدرت تأثیر رسانه با گردانندگان آن، بر ذهن و فکر و روان مردم میگوید، که کار را به تسلیم فرهنگ و دین در آمریکا رسانده است. و البته این یک فرایند مشخصی بوده است که مهد آن به دلیل ظهور تکنولوژی رسانه در این کشور بوده است.
روزها گذشت و این جلسه فراموشم شده بود تا با بازخوانی آن یادداشت، باز با نام این کتب مواجه شدم. اینبار بلافاصله در نت جستجو کردم. تصور میکردم بعد این همه سال فایل پیدیاف این کتاب در نت باشد، اما نبود. جز چند صفحه و چند مطلب بسیار محدود چیزی نیافتم. و البته خوشبختانه سایت سفارش اینترنتی خرید این کتاب به شکل چاپی موجود بود. بلافاصله با دوستم در ایران تماس گرفتم و درخواست کردم که این کتاب را برای من تهیه کند تا در سفر بعدی از او تحویل بگیرم. لطف او این کتب را به دست من رساند.
و مطالعه آغاز گشت...
توصیف حال و هیجانم کار سختی است. بیش از حد انتظارم کتاب عالی، سنگین و غنی بود. انقدر که تقریبا تمام خطوط کتاب را رنگی کردهام و در بخشهای زیادی از کتاب حاشیه نوشتهام. روزها به کتابخانه میرفتم، ولی بیش از چند صفحه نمیتوانستم بخوانم. مابقی وقت به تفکر میگذشت و نوشتن نکاتی که به ذهن میآید...
هرچند بسیار حسرت میخورم از دیر پیدا کردن این کتاب. هرچند بسیار افسوس میخورم از سطح اساتیدی که در برنامهریزی درسی خود یا حداقل در حد پیشنهاد هم که شده، حتی یک نفر این کتاب را به ما معرفی نکرد. اما عمیقا و با بندبند وجودم خوشحالم که در هر حال امروز و شاید فی احسن تقویم من و این کتابها به هم رسیدیم و امیدوارم عنایت ویژه خداوند شامل حالم شود تا بتوانم در معرفی این کتاب بکوشم و تدریس و ساده سازی محتوای این کتاب را برای نوجوان، جوان و بزرگسال برای هر پدر و مادر دغدغهمندی، هر معلم و مربی و برای هر مدیر و سیاستگذاری ارائه کنم. تا انشاالله راه رفته به سمت سقوط و فروپاشی دینی فرهنگی اولین قربانی این جهان یعنی آمریکا - به نقل از خود نویسنده این کتاب - شامل حال ما نشود.
و البته به فقط این راضی نیستم و دغدغه دارم که با آموزش، نقاط ضعف جوامع امروزی را کاملا متوجه شویم و با همه وجود مانع ایجاد این ضعف به شکل کشنده برای نسل امروز کشور خود شویم. چرا که ما در حال تربیت و کادرسازی هستیم و این آینده سازان عصر آخرالزمان باید از بیماری همهگیر این عصر، در امان بمانند.
پس ما در این دورهٔ آموزشی صرفا آسیب شناسی نمیکنیم که پرهیز کنیم. ما یاد میگیریم که چگونه خود را بیمه کنیم. چگونه خود را قوی کنیم و چگونه خود را در همین میدان آلوده شده، سلامت نگه داریم. به پیش ببریم و حتی ورق را برگردانیم.
عصر ما عصر ظهور مردان و زنان سالم و سلامتی است که از دل دنیای بیمار شده جهانی قیام میکنند و نفر به نفر به نجات مردم این جهان اقدام میکنند.
عصر ما عصر خروج انسانها از ظلمات ساخته و پرداخته شده با تکنولوژی رسانهها به سمت نور معنویت و تعالی و استفاده صحیح از یک تکنیک است.
عصر ما عصر بیدار کردن مردم از هیپنوتیزمی است که در آن مات و متحیر شدهاند و رباتوار از یک فرایند دیکته شده، پیروی میکنند.
خروجی این مطالعات و تحقیقات یکساله، به علاوه تجربه زندگی در غرب و مشاهداتم، بازخوانی این کتاب با ارائه مصادیق مرتبط با کشور خودمان است. به زودی پوستر این دوره آموزشی را در کانال قرار خواهم داد. انشاءالله
🌸 مشاهدات، تجارب و یادداشتهای یک ایرانی 🇮🇷 از فرانسه، هلند و ایران
@ninfrance
@manebabarname
خبری شوکآور و غمانگیز، از نبود امنیت جسمی و روحی زنان در #فرانسه که توسط یک شبکه خبری #هلند پوشش داده شده، خواندم.
در این خبر با جزئیاتی دردآور توضیح میدهد، زنان زیادی از تعدی و تجاوز پزشک متخصص زنان، به خود، شکایت به دادگاه بردند...
(یکی از صدها عوارض تبلیغ و القای میل به همجنس در رسانههاشون...)
از جمله راهحلهای پیشنهادی که به زنان فرانسوی ارائه شده این است که زنان با یک همراه، به پزشک زنان مراجعه کنند! و از ترس این موضوع درمان خود را به تعویق نیندازند...
پیوند خبر:
https://nos.nl/l/2406283
📌از این پس جدیتر از واقعیتِ وضعیتِ زندگی و امنیت زنان در غرب خواهم گفت.
توضیح در ادامه خواهد آمد...
🌸 مشاهدات، تجارب و یادداشتهای یک ایرانی 🇮🇷 از فرانسه، هلند و ایران
@ninfrance
وقتی مطلب فوق که درباره آزار و اذیت ها و تجاوزات جنسی متخصصان زن به زنان بیمار در فرانسه است را گذاشتم، دوستی پیام دادند که با نشر این مطلب برخی دوستانشان گفته اند که این تجاوز الزاما تجاوز جنسی نیست که ما فکر می کنیم. لمس یا متلک هم شاملش می شود.
غیر این که متاسف میشوم از این پاسخ ها. که باز هم مغز برخی افراد در مسیر تطهیر حوادث غرب است که خود مردمش از آن در عذاب هستند. و اینکه سعی در تقلیل حادثه میکنند، در حالی که همین حدها هم که میگویند باز زشت و زننده است که توسط یک پزشک متعهد که بیمار به او اعتماد کرده انجام شود، نمیدانم بگویم خوشبختانه یا متاسفانه این خبرگزاری با جزئيات کامل معنی کلمه تجاوز را شرح داده و افراد آسیب دیده هم با جزئیاتی رنجآور بلاهایی که در اتاق پزشک بر سرشان آمده را تشریح کردهاند.
من روی قرار دادن ترجمه متن این خبر را ندارم. اما امروز تکنولوژی در این بخش به کمک ما آمده و شما میتوانید به راحتی با گوگل ترنسلیت کل متن را به فارسی برگردانید و از جزئيات این مشکل خجالت آور با خبر شوید.
ترجمه بخش هایی از این خبر:
در فرانسه در راستای جنبش me too بخش جدیدی درباره «متخصص زنان» مطرح شده. هزاران زن با داستان هایی مبنی بر تبعیض جنسی، سرکوب و حتی تجاوز جنسی توسط متخصصان زنان خود را مطرح کردهاند.
بعد یک قربانی با جزئياتی شرمآور از تجربه اش میگوید و در ادامه، خبر میگوید زنان تجارب ناراحت کننده خود را به انجمن قربانیان گزارش میدهند و رئیس این انجمن میگوید که ماهی ۲۰۰ شکایت در این خصوص داریم...
بعد مجدد از تجربه یک زن که خودش را معرفی کرده و از حال بدش که بعد آن نیاز به مراجعه به روانشناس پیدا کرده اما به پلیس هم شکایت کرده میگوید.
بعد آن ۶ زن در پاریس تصمیم به شکایت گرفتند که حتی پزشک متخصص مشکوک به تجاوز به یک نوجوان ۱۵ ساله بوده است... بعد خیلی شفاف معنای تجاوز جنسی را در قانون فرانسه توضیح می دهد که به چه معناست که من روی نوشتن آن را ندارم و خودتان بخوانید.
بعد توضیح می دهد که موارد مشابه بسیار زیاد شده که دیگر عنوان موردی را نمی توان روی آن گذاشت. لذا از دولت خواسته شده که رسما وارد قضیه شود.
حالا منشوری طراحی کرده اند که در اتاق انتظار کلینیک ها نصب شود... که یکی از موارد آن این است که با یک همراه به پزشک مراجعه شود! یعنی یک خانم برای مراجعه به یک پزشک خانم با خود همراه ببرد... و مشاوران احساس نگرانی می کنند که زنان بخاطر مطلع شدن از این حوادث از ترس به پزشک مراجعه نکنند و مصاحبه با خانمی انجام شده که نیاز به مراجعه به پزشک دارد اما نمی داند به کدام پزشک اعتماد کند... او می گوید من اگر این بار بخواهم به پزشک مراجعه کنم تنها نمی روم و میخواهم کسی همراه من باشد.
پیوند خبر:
https://nos.nl/l/2406283
🌸 مشاهدات، تجارب و یادداشتهای یک ایرانی 🇮🇷 از فرانسه، هلند و ایران
@ninfrance
هیچ راهی جز شناخت «او» نیست... اگر قصد تحول بنیادین در این دنیا را داری...
و یکی از بهترین این شناخت ها آشنایی با آثار این پدیده قرن است.
انقدر سطح آثارش بالاست که برای درک و دریافت کامل آن باید آموزش دید. چون سطح های ما خیلی پایین آمده. ما اسیر محتواهای سطح پایینی در این دنیا هستیم. رسانه ها سطح فکری و افق دیدمان را به پایین ترین سطح ممکن رسانده اند. ساعت ها گشتن در بستری بنام اینستاگرام و تماشای هزاران تصویر سرگرم کننده. دنبال کردن هزاران شخصیت از درون خالی و فقط هیجان در جریان قرار گرفتن و خواندن هزاران خبری که دانستن و ندانستنش هیچ اثری بر پیشرفت و تعالی ما ندارد اگر نگوییم که اثر عکس دارد.
اما او دنیای بزرگتری را به روی ما گشود...
من او را در آثار بی نظیری مثل کتاب سه دیدار نادر ابراهیمی در دوران نوجوانی شناختم. نمی دانم چندبار این دو جلد را خوانده ام.
من صحیفه او را که از پیش از سال ۱۳۴۲ آغاز می شود شروع به خواندن کردم و هر صفحه ای که می خواندم از این همه فهم و کمالات و انسانیت و شخصیت خودساخته متحیر می شدم و در دل آرزو می کردم که نسخه ای نه نزدیک به او اما حداقل ذره ای شبیه به او شوم.
من دوست دارم این شخصیت بدون مثل و مانند قرن را به همه بخصوص نوجوانان و جوانان که زمان شکل گیری شخصیت ایشان و ساخته شدن سرنوشتشان هست آشنا کنم.
توفیق زیادی در این زمینه نداشتم جز راه اندازی یک کانال
@Chelhadisemam
که در آن کتاب خاص اخلاقی ایشان را به زبان ساده (به اندازه اندکی که آموخته ام) برای علاقه مندان توضیح دهم.
تصور کنید دنبال کننده یک بازیگر باشید چون فقط زیباست یا زیبا بازی می کند. همین. یا دنبال کننده چهره ای باشید که قدرت داشت به سمت رشد و تعالی جهانی را تکان بدهد و جوانان بیشماری بدون اینکه او را از نزدیک دیده باشند یا حتی در عصر و زمان او تنفس کرده باشند با شناخت او و شخصیتش و آثارش بهترین های عصر و زمان خود در همه ابعاد انسانی و الهی، سیاسی و اجتماعی و اخلاقی و دینی شوند.
چقدر یک الگو می تواند جامع باشد؟
الگویی که در کنار جدیت سیاسی، دیوان شعر هم داشته باشد. شعرهایی عارفانه عاشقانه که حتی خواندن همین اثرش هم انسان را از زمین بکند و به آسمانیان پیوند زند.
من به خال لبت، ای دوست! گرفتار شدم
چشم بیمار تو را دیدم و بیمار شدم
فارغ از خود شدم و کوسِ اناالحق بزدم
همچو منصور خریدار سر دار شدم
غم دلدار، فکنده است به جانم شرری
که به جان آمدم و، شهرهٔ بازار شدم
آرزوی من بالا بردن سطح فکر و عمق نگاه و قدرت حرکت میلیون ها نوجوان و جوانی است که می توانند با شناخت این شخصیت و آثار و آموزش های او تحول بنیادین در زندگی را تجربه کنند.
نوجوان و جوانی که از این طریق می توانند سقف کوتاه و سطح پایین زندگی دنیایی ساخته و پرداخته شده توسط این رسانه ها و این فضاهای مجازی و ماهواره ها را بشکافند و طرحی نو در اندازند...
سلام بر روح الله الموسوی الخمینی
ابرمرد تاریخ و عصر و قرن ما
🌸 مشاهدات، تجارب و یادداشتهای یک ایرانی 🇮🇷 از فرانسه، هلند و ایران
@ninfrance
در راستای مطلب فوق که در خصوص کتاب #تکنوپولی نوشتم...
این دوره توسط بنده برگزار میشود:
🔔بازخوانی کتاب #تکنوپولی (تسلیم فرهنگ به تکنولوژی) اثر نیل پستمن؛ جامعه شناس آمریکایی
📌این دوره ویژه سیاست گذاران و مدیران فرهنگی، معلمان و مربیان؛ و هر فرد دغدغهمندی است که تمایل به حفظ فرهنگ و رشد و تعالی خود، خانواده و جامعهٔ خود را دارد.
🔸مدرس: نرگس مهاجر
📣 شروع دوره اول در ۱۰ جلسه: تیرماه ۱۴۰۱
💡برای دریافت اطلاعات بیشتر و ثبت نام به ادمین محترم مراجعه بفرمایید:
🔹ارتباط با ادمین جدید:
@babarname_admin
✨✨✨✨✨
@manebabarname
@ninfrance