فرانسه در موج دوم ۱۶۰۰۰ مبتلا در یک روز را هم تجربه کرد.
از وقتی رستورانها و کافهها باز شده، حجم زیاد جمعیت به شکل فشرده را در سطح شهر شاهد بودهام. چه در فضای باز، چه سربسته.
تنها قانون اینه که هنگام راه رفتن ماسک داشته باشی اما وقتی نشستی برداشتن ماسک مجازه. خب در این تصویر میبینید که فاصله اجتماعی وجود نداره. و سطح شهر پر هست از این دور هم نشینیها.
حالا به شکل آزمایشی شهر مارسی رستورانهاش رو تعطیل کرده تا ببینن چه اثری بر میزان ابتلا داره.
اما سر همین مسأله هم برخی مردم جهت اعتراض به بسته شدن رستورانها با ماسک ولی بی فاصله راهپیمایی کردن.
حتی تابحال چندین تجمع اعتراضی در همین مدت هم برپا شده است. مثل گروهی که مخالف اجباری شدن ماسک هستند...
هر کشوری با مسائلی درگیره و واقعا کرونا به عنوان یک موضوع مشترک جهانی میزان سنجش و مقایسه خیلی چیزها شده است.
@ninfrance
#خلاصه_نویسی_هایم
«علیرغم ِ شرایط، شاد بودن؛ علیرغم شرایط، مؤمن ماندن؛ علیرغم شرایط، تن به فسادِ روح ندادن، صداقت و سلامت را حفظ کردن، سرسختانه و پیوسته جنگیدن، و تسلیم دلمُردگی نشدن؛ این وظیفهانسان است؛
انسانی که میداند در چه روزگاری به دنیا آمده است و در چه سرزمینی، و چه مسئولیتهایی را خداوند بر عهده او نهاده است... انسانی که حق دارد از اندوهِ سقوط ِ روحِ هموطنانِ کاردارِ خویش، خون گریه کند، و حق دارد به جنون گرفتار شود، و حق دارد قَدّارهکشان، جمیع دزدان و باج خواهان و نامردان روزگار را به جهنم بفرستد؛ اما تا لحظه موعود، دندان بر جگر فرو میبَرَد و از این حق مقدسِ مسلّم، استفاده نمیکند...»
برگرفته از کتاب برجادههای آبی سرخ
نویسنده: نادر ابراهیمی
@ninfrance
از جمله تجارب جالب برایم داخل خانههای اصیل و با قدمت فرانسوی است.
عموما چوبی. با آشپزخانه کاملا جدای دردار.
بعد دیدم فرانسویها به مدل آشپزخانههایی که هیچ در و حفاظی ندارد - که ما اُپن میگوییم- آنها آشپزخانهی آمریکایی میگویند.
🌸مشاهدات، تجارب و یادداشتهای یک ایرانی🇮🇷 در فرانسه
@ninfrance
توهین نبوده! شوخی کردن...
قسمت سوم
سال 2012 این نشریه (شارلی اِبدو) مجموعه ای از کاریکاتورهای طنز ( شرمسارم که بگم حتی برهنه) از کسی که از عزیز قلب ماست منتشر می کنه.
کار به جایی می رسه که رئیس دولت آمریکا هم اظهار مخالفت می کنه. وزیر امورخارجه فرانسه انتقاد می کنه و می گه این روغن روی آتش ریختنه... اما سردبیر از انتشار کاریکاتورهایش دفاع می کنه، با این جمله که ما با همه این کار را می کنیم و استثنا نداره.
ادامه دادن این تمسخرهای زشت، منجر به حادثه کشنده میشه، 7 ژانویه 2015 دو فرد مسلح فرانسوی الجزایری به این دفتر حمله می کنن که نتیجه اش 12 کشته میشه. من جمله کاریکاتوریستی که این تصاویر را کشیده بوده.
بلافاصله روز بعد، کارکنان باقی مانده اعلام می کنند که انتشاری خواهند داشت. 13 ژانویه اولین شماره پس از این کشتار منتشر میشه . تصویر هم همان شمایل سابق با چهره ناراحت است که کاغذی در دست دارد با این عنوان که: "من شارلی هستم". به این معنا که خود پیامبر هم از این خشونت ناراحت است و خودش را طرف کشته های این حادثه قرار داده است.
از این شماره 3 میلیون! چاپ میشه و به گفته خودشون با تقاضای زیاد به 5 میلیون میرسه. با این تبلیغ که درآمد حاصل از این فروش به خانواده قربانیان می رسه...
همچنین این نشریه در شهر نیویورک در مرکز آمریکایی Good ale جایزه ی شجاعت در آزادی بیان را می گیره!
دولت فرانسه یک میلیون یورو برای حمایت از این مجله هدیه می ده.
250 هزار یورو از بودجه گوگل اهدا می شه.
از مطبوعات فرانسه و صندوق کثرت گرایی فرانسه 100 هزار یورو کمک مالی می شه.
حامیان آزادی بیان هشتک من شارلی هستم را در توییتر فعال می کنند.
10 و 11 ژانویه 2015 تجمعاتی در شهرهای فرانسه با این شعار در حمایت از نشریه شارلی ابدو انجام می شه.
در مقابل اما ناآرامی هایی در نیجریه به دلیل تظاهرات علیه این توهین های آشکار ایجاد می شه. ۱۰ کشته و ده ها زخمی و اینکه ۹ کلیسا به آتش کشیده می شه و برخی پرچم کشور فرانسه را می سوزانند.
در الجزایر و اردن هم تظاهراتی شکل می گیره.
تظاهراتی مسالمت آمیز در خارطوم، سودان، روسیه، مالی، سنگال، موریتانی هم برپا می شه.
در چچن بیش از یک میلیون نفر تظاهرات می کنند با اعلام اینکه اسلام دین صلح است. رهبر چچن اعلام می کنه که برخی فرانسویها فاقد ارزشهای معنوی و اخلاقی هستند و این کار توهین آمیز را محکوم میکنه.
یک هفته بعد از این داستان ها رئیس دولت آمریکا ـ ترامپ ـ با تمسخر کار این مجله را کاری تند و زننده و نادرست اعلام می کنه! و می گه این مجله در آستانه سقوط مالی بوده که دست به چنین کاری برای افزایش فروش زده.
در کنارش سازمان سکولار جامعه ملی بریتانیا، برای پاسخ شجاعانه این نشریه به حمله تروریستی، 5000 یورو جایزه مربوط به صندوق حمایت به خانواده کاریکاتوریست ها اهدا می کنه...
کمی با فاصله که به روال این اتفاقات نگاه کنیم بازیچه شدن مردم و تحقق اهداف صرفا اقتصادی خیلی واضح به چشم میاد.
مجموعهای که احساسات بیش از دو میلیارد مسلمان را تحریک کنه. در این میان دو نفری که معلوم نیست که بودند حادثه تروریستی به وجود آورند. بعد احساسات مردم غیر مسلمان برانگیخته بشه، بعد مجموعههای مخالف دین و بخصوص گسترش اسلام در فرانسه به میدان بیان و تامین مالی بیشتر کنند. بعد در کشورهای مسلمان مردم با قلبهای جریحهدار ابراز ناراحتی کنند، باز در این میان معلوم نیست چه کسانی به کلیساها آسیب بزنند و تفرقه و خشم و ناراحتی و فاصله، بین ادیان ایجاد بشه و...
ادامه دارد...
🌸مشاهدات، تجارب و یادداشتهای یک ایرانی 🇮🇷 در فرانسه
@ninfrance
بی خبری از وضعیت زنانِ جهان در ایران
ایران که بودم هربار خبری می شنیدم از فلان کنوانسیون جهانی حمایت از حقوق زنان، که از وضعیت زنان در ایران اظهار نگرانی کرده!
همیشه کلافه میشدم، چون مطالعاتی داشتم و می دانستم در این موضوع در جهان وضعیت بسیار وخیم است و بهتر این است که برای جوامع خود اظهار نگرانی کنند...
سفرم به فرانسه خیلی دید بازتری به من بخشید، بخصوص که با یادگیری زبان فرانسه امکان مطالعه بیشترم فراهم شد.
چند روز پیش بود که در خانه دوستم صدای آه و ناله و فریاد زن جوان همسایه اعصابم را حسابی به هم ریخت و وقتی از دوستم جویا شدم گفت که این صدای هر روزه است. مرد خانه دائم الخمر است. زن جوان تنهایی کار می کند. هر روز در خانه دعواست. زن می گوید چرا من باید بجای تو کار کنم... و ضرب و شتم و آه و ناله و گریه...
در یک خانه کانکسی حدودا 30 متری زندگی می کنند و هر دو هم فرانسوی هستند...
تحمل آن صداها انقدر برایم سخت بود که به جاری شدن اشکم انجامید. از صدای مظلومانه ای که می شنیدم و کاری از دستم بر نمی آمد...
بعد از اخبار ایران می شنوم که فلان آقا در مناظره ای از چاره نداشتن برای همسو شدن با جامعه متجدد جهانی و هماهنگ شدن با تمدن آن سخن به میان می آورد!
سایت زیر اخبار و آمار کشته شدن زنان فرانسوی در خشونت های خانگی است. با این عنوان:
«بیش از 100 زن هرساله زیر ضربات همسر خود، می میرند.»
این سایت از موسسه آماری اروپا نقل می کند که فرانسه یکی از کشورهای اروپایی است که بیشترین آمار کشته شدن زنان در خانه توسط زوج خود را دارد و بعد آن آلمان و بعد آن انگلستان...
سال گذشته بود که استاد فیلمی از همین داستان خشونت خانگی برایمان نشان داد. حتما لینکش را پیدا می کنم و در کانال قرار می دهم.
برخی در ایران از جهل و بی خبری زنان و دختران جوان کشورم سوء استفاده می کنند.
از ما بپرسید...
ما که خارج از ایران را تجربه کرده ایم...
بر اساس فیلم ها و سفرهای توریستی فکر نکنید، قضاوت نداشته باشید و اذهان جوانان بی خبر جامعه را به راهی که عاقبتش در غرب کاملا هویدا است منحرف نکنید.
https://fr.euronews.com/2019/09/03/plus-de-100-femmes-meurent-chaque-annee-en-france-sous-les-coups-de-leur-conjoint
در تظاهراتی که زنان فرانسوی در پاریس داشتند برگه هایی شماره گذاری شده در دست داشتند که یعنی صد نفر بعدی ممکن است ما باشیم...
🌸مشاهدات، تجارب و یادداشتهای یک ایرانی 🇮🇷 در فرانسه
@ninfrance
امشب منزل یکی از دوستان ایرانی دعوت بودیم.
وقتی رسیدیم لحظات پنالتی زدن تیم ایران و عربستان بود.
شهدای منا جلوی چشمم آمد و دعا کردیم...
چه شیرین بود پیروزی ایران...
چه شیرین است خبر پیروزی ایران ما؛
هر نقطهی جهان باشیم...
🇮🇷👏🎉🎊
🌸مشاهدات، تجارب و یادداشتهای یک ایرانی در فرانسه
@ninfrance
پرورش و آموزش
تمام دوران تحصیلم کلاس های پرورشی، فوق برنامه بود.
غالب کلاس های اصلی، دروسِ علومی بود که اگر نمی آموختم چیزی در زندگی انسانی ام از دست نمی دادم، اما کلاس های پرورشی، دروسِ علومی بود که هرکدام گرهی از زندگی ام باز می کرد.
دوران ابتدایی که خیلی بخاطر نمی آورم. دوران راهنمایی، یک کلاس یک ساعت و نیمه پرورشی داشتیم که چند درس خیلی مهم در زندگی ام را مدیون آن معلم در آن دوران هستم. اما هر زمان معلم ریاضی و ... زمان کم می آوردند ساعت غیرمهم! پرورشی را از مربی ما می گرفتند که چند فرمول بیشتر یاد ما بدهند.
دوران دبیرستان هم به همین ترتیب.
انقدر که به مدیر مدرسه نامه نوشتم و گلایه کردم که ما که گُلِ وقتمان را در مدرسه می گذرانیم و عملا فرصت تربیتمان از والدین گرفته شده و به گردن مدرسه افتاده، فقط آموزش می بینیم و از پرورش خبری نیست.
در حالی که طبق نظر اسلام و هدف ارسال رُسُل و دغدغه انقلاب اسلامی توسط مردم، تربیت بر آموزش مقدم است و باید طبق این نگاه حرکت کرد.
امروز با خودم فکر می کردم اصلا از نام گذاری اصلی، ضعف حواس جمعی کسانی که مسئولیت این مهم را به عهده گرفته اند به چشم می آید. باید می گفتند نظام پرورش و آموزش یا نظام تربیت و تعلیم. همین مقدم نکردن دومی در جایگاه اولی، نشانِ درجه دو دادن رتبه به اهمیت و فوریت و ضرورت تمامی اهداف و رویکردها و خط مشی ها و ماموریت های یک خرده نظام بزرگ در دل یک نظام انسانی بنام امروزیِ آموزش و پرورش است.
چندسال پیش، مجموعه ای، دغدغه تربیتی، برای نوجوانان تحت پوشش اش داشت. یعنی برنامه ای فرای مدرسه و ساعات درسی می خواست. قبول کردم که برای سه سال برنامه تربیتی آن ها سرفصل طراحی کنم.
طبق معمول دچار ضیق وقت بودند و از آنجا که عمیقا دغدغه داشتم یک شب تا صبح بیدار ماندم و برای سه سال 540 سرفصل محتوایی طراحی کردم. ساعت ده شب شروع کردم، ساعت 6 صبح تمام شد.
تالیف و تدوین این سرفصل ها هم به عهده خودمان گذاشته شد. (جدولش را ضمیمه می کنم؛ متذکر شوم که عناوین در این جدول کلی است؛ جزئیات هر جلسه در این تصویر تعریف نشده).
تصورم این بود که اگر هر نوجوانی در پنج حوزه اخلاق، احکام، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی سرفصل های تعیین شده را بیاموزد زندگی متفاوتی را تجربه خواهد کرد... حتی اگر این پرورش کامل هم انجام نشود به هر میزان به او منتقل شود امکان باز شدن گره ای از ذهن و قلبش برای بهتر زندگی کردن با برد آخرتی را تجربه خواهد کرد.
امروز در سر می پرورانم که آن طرح سابق را به روز کرده و برای تحققش برای هر خانواده ای که مشتاق است، تمام توانم را خرج کنم.
با توجه به مجازی شدن کلاس ها این طرح هم می تواند به شکل مجازی راه اندازی شود و فرزندان هر خانواده ای که تمایل داشته باشند را پذیرش کند ـ در هر نقطه ای از این کره ی خاکی که باشند ـ.
🌸مشاهدات، تجارب و یادداشتهای یک ایرانی در فرانسه
@ninfrance
از جمله تجارب عجیب و جالبم در اینجا دادن بقیه پول خرید است.
به شکل رایج عموما قیمتها را برای جذب مشتری شکسته مینویسند.
(که البته فکر میکنم همه جا رایج باشد اما در این حد واقعا بامزه است.)
مثلا بجای 2 یورو می نویسند 1,99 سنت.
و خیلی دقیق اون یه سنت رو بر میگردونن اگر پول کاغذی داده باشی.
مثل این میمونه که در ایران یک چیز ۲هزارتومانی را نوشته باشه ۱۹۹۰ تومان و ده تا تک تومنی بهت برگردونن.
ده تا ده سنت میشه صدسنت. یعنی یک یورو. حالا از اون دهسنت، یک سنت برمیگردونن!☺️
خلاصه که در اون مدتی که با پول کاغذی خرید میکردم نه کارت بانکی و یا در برخی جاها مثل بازارهای روز که کارتخوان ندارن و فقط پول کاغذی قبول میکنن، خروجیاش شده یک کیسه سکههای یک سنتی و دو سنتی و پنج سنتی و موندم باهاش چی کار کنم.
البته تا بحال چندبار که سکهها زیاد شده شمارش شده، به مغازهدار تحویل دادم که نتیجهاش شده شمارش یک سنت دو سنت من به شکل دقیق. یعنی اینطور نیست که پول را بدهی و بگویی این شصت سنت و او هم بپذیرد. حتما باید شمارش شود.
اینجاست که باید از صبر مشتریهای پشت سر تشکر کنی که البته برای خودشان عادی است.☺️
فرانسه
@ninfrance
6.84M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
من فرانسه
تو عراقی
چه فراقی
چه فراقی...
بعد از سالها پارسال موفق شدیم برای ایام اربعین بلیط تهیه کنیم که از طریق ایران برویم پیاده به سوی کربلا...
اما ایران که رسیدیم، دلتنگی مادر، دو دلم کرد.
مادر دوست داشت این مدت که ایرانم با او باشم.
از دل اول عبور کردم و دل دوم را انتخاب...
و در نهایت تصمیمم این شد که همسر با برادر برود و من کنار مادر بمانم.
قرار بود امسال همگی با هم برویم، مادر هم بیاید... که دنیا زیر و رو شد...
شاید امسال اربعین نرفتهها حال و روز دل هرساله ما را عمیقا درک کنند...
آنها که میخواهند و میتوانند بروند اما باید تکلیف را انتخاب کنند.
خوشا به حال کسانی که هرجا هستند هر قدمی که بر میدارند نیت میکنند.
خوشا به حال خدمتگزاران از خودگذشته، در هر پست و هر جایگاهی...
از همه خیلی التماس دعااا
@ninfrance
پیش از این در کانال گفته بودم که ورودی مترو حفاظ ندارد و به مردم اعتماد شده که برای استفاده از وسایل نقلیه عمومی وجدانا کارت بزنند. و فقط هر چند روز یکبار مامورین سیاه پوش کنترل میآمدند و هرکس بلیط ۱.۵ یورویی پرداخت نکرده بود را ۳۵ تا ۷۰ یورو جریمه میکردند.
در خبرها دیدم ظاهراً در کنترلها مشخص شده افراد زیادی بدون کارت زدن از مترو استفاده می کنند و دیدم تمام ایستگاههای مترو در حال مجهز شدن به درهای شیشهای است که با کارت زدن باز شود.
کسانی هم شاید از این وضع ناراضی باشند که هنوز فعال نشده دیدم یکی از شیشهها را شکستهاند...
فرانسه
@ninfrance
فرانسه ۲۷۰۰۰ نفر ابتلا در ۲۴ ساعت رو هم تجربه کرد...
حوادث آخرالزمانی...
@ninfrance