جمهوری اسلامی توقعات و انتظارات را بالا برد و گاهی زیادی بالا برد!
سالهاست بحث این است که جمهوری اسلامی گفته بوده که آب و برق را هم مجانی خواهد کرد و خیلی ها فریاد فریاد که دیدید نشد!
در حالی که هم این حرف از ریشه شایعه بوده و برگرفته از کلامی از دولت موقت بوده و هم اینکه اصلا حرف معقولی نیست هرکه بگوید...
الان در دنیا در توسعهیافتهترین کشورها بجهت اقتصادی که قرنی از انقلابهاشون گذشته، هزینه انرژی بالاترین هزینه هاست. اما با این وجود باز جمهوری اسلامی هزینههای انرژی را بسیار پایین نگه داشته که در زمستان عموما با لباس نازک و راحتی در خانه میچرخند و اگر باز هم گرمشان شود بخاری و شوفاژ را کم نمیکنند پنجره را باز میکنند...
یا در تابستان در هر اتاق یک کولرگازی کار گذاشتهاند، چون هزینه برق و گاز رقمی نمیشود که در این خصوص صرفهجویی کنند. و این در حالی است که ایرانیان خارجنشین فقط درک میکنند وقتی زمستان میشود سیستم گرمایشی اتاقهای دیگر را قطع میکنند و فقط یک فضا را گرم نگه میدارند. چون هزینه سنگینی متحمل نشوند.
طبق تجربهام چه در هلند چه در فرانسه یعنی کشورهایی که باید غرق نعمت باشند، هزینههای انرژی بسیار گران بود. و اصلا از این بریز به پاشها نبود. خوب خاطرم هست در دانشگاه با کاپشن و دستکش باید سر کلاس مینشستم و در خانه سیستم گرمایشی تا ماه زمستان اصلا از مرکز روشن نمیشد! در تابستان هم که اصلا کانال کولر یا کولرگازی در خانه وجود نداشت و این دو سه سال اخیر که تابستان گرمی داشت، واقعا تحمل گرما آزاردهنده بود.
در تمام این مدت هم کسی نمیآمد بگوید چرا مصرف انرژیها را رایگان نمیکنید؟! مگر شما کشور توسعهیافته نیستید به زعم خودتان. اینهمه استعمار مواد خام کشورها و اینهمه جنگ و اینهمه فروش کالا به کشورهای دیگر بعد از انقلاب صنعتی، چرا هزینههای انرژی را صفر نکرده؟ این چه حکومتی است!
اعتراض مردم فرانسه با عنوان جلیقهزردها که خودم از نزدیک شاهدش بودم که چقدر شیشههای مغازهها را خرد کرده بودند یا سطل زباله و عابربانکها را به آتش کشیده بودند، این بوده که تو رو خدا بیش از این، مالیات بر همه چیز را بیشتر نکنید. همهٔ اعضای خانواده داریم کار میکنیم باز نمیتوانیم دخل و خرج را هماهنگ کنیم!
یا در هلند همین یکسال اخیر همه چیز دو تا سه برابر گران شده و ۵۵ درصد حقوق افراد برای مالیات کسر میشه و میگویند همینه که هست و انتظار از این بیشتر گران شدن هم داشته باشید.
اینگونه است که در هلند غالب مردم نه چون ماشین ندارند، چون هزینه بنزین و شارژ برق ندارند، در سرما که تصورش برای ما باورنکردنی است، زیر برف و باران با دوچرخه به مدرسه و دانشگاه و سر کار میروند.
جمهوری اسلامی که متشکل از عموم مردم مومن و متعهد است، داشت مدینه فاضله برای ایران میساخت که الگوی جدید حکومتداری شود و نظم نوین جهانی را به نمایش بگذارد که
غربیها این را فهمیدند و ظالمانهترین تحریمها را اعمال کردند که مردم دنیا به سرشان انقلابی دیگر نزند که تازه مردم ایران فریادشان بلند شده است که این بود ادعای شما برای آب و برق مجانی؟؟
الان در اوج گرانی هنوز هزینه های ایران به پای اروپا با همان درآمد خودشان نمیرسد. با اینکه زن، مرد و فرزند از سن دبیرستان، سر کار میروند. چون صرفا پدر نمی تواند تامین کننده هزینههای زندگی یک خانواده و گاهی حتی تک همسرش باشد.
اما در ایران همچنان بسیار بسیار بسیار خانوادهها هستند که فقط مرد در آن شاغل است و با همین گرانی تامین کننده نیاز پایه خانواده هست. و تازه خانوادههایی هستند که فاجعهای در جمهوری اسلامی میدانند که زن هم مجبور شود کار کند که خرج خانواده در بیاید. آن هم نه فرزندان. فقط زن.
بعد هم در بسیاری موارد مشخص میشود که هدف از کار کردن زن نه برطرف کردن نیاز اولیه خانواده که بالا بردن امکان خرج کردن راحت برای تشریفات زندگی شخصی و خانوادگیاش است.
از خرید انواع لازم بهداشتی و آرایشی تا پوشاک و دکوریهای جورواجور و زر و زیور...
هرکس یک تامل و مطالعه ساده در خصوص ۲۰ خانواده اطراف خود در ایران داشته باشد. به صحت و درستی این نکات پی میبرد.
همچنین اگر دنبال کننده ۲۰ خانواده در خارج از ایران باشد. هر نقطه جهان که صادقانه از هزینههای زندگی و سبک حکومت داری آن کشورها بگویند عالی میشود.
این مطلب را داشته باشید تا از مکالماتم با دو خانم ایرانی ساکن خارج بنویسم. ان شالله
✍ثبت مشاهدات، تجارب و یادداشتهای یک ایرانی 🇮🇷 در هلند، فرانسه و ایران
@ninfrance
#خلاصه_نویسی_هایم
#الله_اکبر🇮🇷
«من، برخلاف گروهي از ملايان امروز، كه ناوابستگي به وطن را اوج اسلام خواهي مي دانند، اين وطن را دوست دارم و بر اين اعتقادم كه «ايران آرزوي اسلام است» و اسلام، اگر براي كشت و كار نياز به زمين خوبي دارد، آن زمين خوب اينجاست. ايران سرزمين اسلام است و ملت ايران، مسئول اسلام است.
بنابراين من از آن ملاهايي كه به بهانۀ «دين مرز ندارد» خودشان را از همۀ تعهدات و مسئوليت ها خلاص مي كنند، نيستم. دين گياهي ست آسماني و الهي. خاكِ خوب مي خواهد تا بارور شود، و خاكي بهتر از ايران، براي باروري ايمان، خداوند مصلحت ندیده است که موجود باشد. "ایران برای من یک موجود الهی است که بر بال فرشتگان نشسته است" و اراده ی خداوند بر این قرار گرفته است که این مملکت پرچم دار اسلام ناب محمدی باشد.»
کتاب سه دیدار؛ (داستان زندگی امام خمینی) نادر ابراهیمی
*جملات به نقل از امام خمینی در قالب داستان است و آن جمله در گیومه نقل واقعی حضرت امام است.
🌸✍ثبت مشاهدات، تجارب و یادداشتهای یک ایرانی 🇮🇷 در هلند، فرانسه و ایران
@ninfrance
الحمدلله که ایرانم.
الحمدلله که ایرانیام.
الحمدلله که تفاوت زندگی در غرب و ایران را تجربه کردم...
مردم خاص، متفاوت، منحصر به فرد، مومن، انقلابی و بزرگوار...
امروز به کنار شما بودن از صمیم قلب افتخار کردم....
خداوند به شما عمر پربرکت بدهد و بیش از آنچه همین الان هم دارید، عزت.
هیچ جای دنیا به این شکل مردمی، همه قشر، همه سن، همه شکل، ۴۵ سالگی نهضت و انقلاب مردمیاش را جشن نگرفته است...
🎉✍ثبت مشاهدات، تجارب و یادداشتهای یک ایرانی 🇮🇷 در هلند، فرانسه و ایران
@ninfrance
اعتراض و انتقاد او
پاسخها و استدلالهای من
گفت: چه طور میتوانید از (امام) خمینی خوشتان بیاید، وقتی نه تحصیلات داشتهاست، نه احساسی به مردم داشته که وقتی از او مصاحبه میکنند میگوید: هیچ احساسی ندارم... یعنی مردم برایش ارزشی نداشته...
گفتم: خب تو امام خمینی را نمیشناسی. حتی یک جلد کتاب هم درباره شخصیتش، افکارش، دانشش، باورهایش و فداکاریهایش نخواندهای. تحصیلات را برای من تعریف کن؟
تحصیلات یعنی این چندسال درس در دانشگاه و چند کتابی که خوانده میشود؟ درست است؟
امام خمینی در علوم مختلف در سطح یک عالم و دانشمند تمام عیار، کتابها خوانده، درسها داده و کتابها نوشته... شاعر بوده. دیوان شعر داشته. پروفسورِ فرانسوی کتاب مینویسد درباره ایشان با عنوان خمینی عارف ناشناخته قرن و...
امام خمینی ما آقای خمینی شماست که ماهواره و کانالهای مجازی پولی، ساختهاند. چون شغلشان این است که نگذارند جوانان حقیقت وجود ایشان را بشناسند. چرا که اگر بشناسند کاری میکنند که جوانانِ اولِ انقلاب و دفاع مقدس انجام دادند...
گفتم: این رسانهها و تلاششان چیز جدیدی نیست. در تاریخ اسلام میخوانیم زمانی که اسلام دشمن خارجی هم نداشت. معاویه نامی که فقط شهوت ثروت و قدرت داشت، تا حدی دم و دستگاه تبلیغاتی راه انداخته بود که وقتی حضرت علی را در حین نماز در سجده ضربت زدند و فرق سرش را شکافتند و خبر پیچید، بسیاری از مردم آن زمان گفتند: مگر علی نماز میخواند!؟
علی همان امام علی است که تو دوستش داری و میگویی ما ۱۲ امام داریم. چرا به آقای خمینی میگویید امام...
تازه آنها مردم عصر و زمان حضرت علی بودند. در زمان حیات حضرت علی بودند و فرصت تحقیق و کشف حقیقت را به آسانی داشتند، نه چهل سال بعد!
خیلی طبیعی هست که اگر اهل مطالعه درست از منابع درست نباشی، به اینجا بررسی که با تعجب بپرسی مگر خمینی خوب بود؟!
کوتاهی امثال من در معرفی امام خوبان، یک طرف، اما جنایت دم و دستگاهی که نمیخواهند تو این مرد بزرگ قرن را بشناسی هم یک طرف.
حیف است. حیف است چون تویی این حد به ماهواره و... اعتماد کنی اما به ذهنت نرسد دو خط کتاب بخوانی...
امام خمینی اگر مردم برایش ارزش نداشت، در زمانی که احتمال ترور ایشان بسیار بالا بود، به محضی که هواپیما در خاک ایران نشست مستقیم به گلزار شهدای تهران نمیرفت که در کنار شهدای کشته شده در فرایند تحقق انقلاب سخنرانی کند و به ایشان و خانواده داغدار ایشان ادای احترام کند.
امام خمینی اگر گفت احساسی ندارد چون ترس و ذوق دنیا را در قلب خود مهار کرده بود. همچون اولیای خدا در هیچ شرایطی نه خوف داشت نه حزن و نه ذوقزدگی که موفق شدم...
تماما به وظیفه و تکلیف خود فکر میکرد و ما مردمی که با شخصیت او آشناییم، هیچ وقت این جمله امام را آنطور که برای شما تفسیر کردند، برداشت نکردیم.
اگر امام خمینی احساسی به دوستدارانش و مردم سرزمینش نداشت، همانجا در پاریس در گوشهای در آرامش زندگی میکرد. نه اینکه در مصاحبه بگوید: «در اولین فرصت که راه باز شود به ایران بر میگردم و در کنار مردم یا کشته میشوم یا این قیام را با مردم به پیروزی میرسانم...»
✍ثبت مشاهدات، تجارب و یادداشتهای یک ایرانی 🇮🇷 در هلند، فرانسه و ایران
@ninfrance
31.9M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
نوجوان بودم که این سریال پخش میشد. خوب خاطرم هست که چقدر سر این قسمت و این لحظات نفسگیر، اشک ریختم... اشکی سرشار از غرور و حماسه از زندگی شهید شیرودی و کشوری...
ما ادامه این نسل هستیم...
ما ادامه نسلی هستیم که امام خمینی چنان شخصیت و هویتی به آنان بخشید که برای دور افتادهترین روستاها و مردمانش هم شان و شخصیت قائل باشند و چند رای ایشان را هم دارای ارزش و احترام بدانند...
سالهاست این سرزمین مردمانی دارد که احساس شخصیت میکنند و #رأی میدهند و از جان گذشتگانی که احساس ماموریت میکنند و از این رأیها با جسم و جان حفاظت میکنند... بگذار اغیار هرچه میخواهند مثل همیشه ببافند...
مردان خدا اینگونه در آن روزها، از ایران و مردم و رأیهایش حراست و حفاظت کردند.
این روزها که روزهای سربلندی است...
روزهای پر از شیر زنان و مردان خدا...
✍️ثبت مشاهدات، تجارب و یادداشتهای یک ایرانی 🇮🇷 در هلند، فرانسه و ایران
@ninfrance
یک گروهی از مردم در آمستردام برای موضوعی تظاهرات کردند. سبک تظاهرات هم به گونهای بوده که جاده را بستهاند.
بعد پلیس ۴۰۰ نفر را دستگیر کرده و گفته چنین اقدامی نفری ۲۰۰ یورو جریمه دارد. استدلال هم این بوده است که: «به گفته دادستان عمومی، "همه حق دارند تظاهرات کنند و این بخش مهمی از حاکمیت قانون ما است." اما یک بزرگراه مکانی غیرمسئولانه برای تظاهرات است. مسدود کردن یک بزرگراه اصلی که سرعت مجاز آن 100 کیلومتر در ساعت است، بدتر از نافرمانی مدنی است.»
دانستن سختگیریهای قانونی در سراسر دنیا و اطلاع رسانی آن به همه، برای اینکه افرادی هدفمند از بیاطلاعی مردم ما سوء استفاده نکنند و #تلقین_نبود_آزادی به نظر بسیار مهم است.
پیوند خبر:
https://nltimes.nl/2024/02/22/six-protestors-fined-extinction-rebellion-blockade-a10-amsterdam
✍️ثبت مشاهدات، تجارب و یادداشتهای یک ایرانی 🇮🇷 در هلند، فرانسه و ایران
@ninfrance
فعالیتهایم در فضای مجازی
در این سالهای دور از وطن، به ناچار فعالیتهایم در فضای مجازی گسترش یافت. همهٔ دغدغهام رشد و بالندگی مردم سرزمینم ایران و تمام فارسیزبانان در سراسر دنیاست. و البته آرزو دارم پس از آن برای همهٔ مردم جهان نیز محقق بشود.
📗کانال «تا انتهای افق»: شرح مشاهدات، تجارب و یادداشتهایم در فرانسه، هلند و ایران
eitaa.com/ninfrance
📒کانال «منِ بابرنامه»: آموزش چشمانداز نویسی، تعیین هدف و برنامهریزی استراتژیک در زندگی فردی و اجتماعی به همراه تکنیکهای مدیریت زمان و انرژی
eitaa.com/manebabarname
📘کانال «منِ نوجوانِ بابرنامه»: محتوای فوق با بخشهای جدید، مخصوص نوجوانان
eitaa.com/nojavanebabarname
📙کانال «چهل حدیث به زبان ساده»: روخوانی و توضیح کتاب شرح اربعین حدیث امام خمینی، که یک کتاب اخلاقی است و در اصلاح و بهبود اخلاق الهی ما تحول بنیادین ایجاد میکند.
eitaa.com/chelhadisemam
📗کانال «آموزش زبان فرانسوی»: آموزش زبان فرانسوی به زبان ساده از صفر و برای افراد کاملا مبتدی. با دریافت مدرک بینالمللی دلف، از کشور فرانسه
eitaa.com/ninfrance2
📒 کانال «سیر مطالعاتی آثار کمتر خوانده شدهٔ علامه شهید مرتضی مطهری»
eitaa.com/shahidmotahari_asar
📕روخوانی کتاب «دفتر دل»؛ هرآنچه باید درباره قلب خود بدانید...
eitaa.com/resaledel
📘 کانال «حجاب جهانی»؛ ثبت مطالب مرتبط با انتخاب پوشش جهان و ایران
eitaa.com/hejabjahani
📌تمامی این کانالها در بله، ایتا، اینستاگرام و آپارات هم برقرار است. و صوتها در پادکست شنوتو نیز بارگزاری شده است.
✨🌸✨🌸✨
💡 مشاهدات، تجارب و یادداشتهای یک ایرانی🇮🇷 در فرانسه، #هلند و ایران
@ninfrance
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
در این ایام جنایات سهمگین اسرائیل بدون ذرهای رحم و انسانیت علیه مردم مظلوم غزه، همه در جریان قرار گرفتیم که بسیاری از صبر و جانبازی مردم فلسطین متحیر شدند و به سمت مطالعه دین و مکتب آنان رفتند که چه باوری از ایشان چنین شخصیتهایی ساخته است؟
حالا به طرز عجیبی گرایش مردم دنیا به اسلام روز به روز بیشتر و بیشتر میشود و یکی از کشورهایی که به این ترتیب مردمش در حال بیدار شدن هستند، #هلند است که فقط در همین ایام چند ماهه بین ۳۰۰۰ تا ۴۰۰۰ نفر هلندی مسلمان شدهاند.
در برخی موارد خانوادگی مسلمان و بانوانشان محجبه شدهاند.
این چکیده را داشته باشید تا به مرور برشهایی از تنوعی از مردم مسلمان شده هلندی را در همنیجا با شما به اشتراک بگذارم.
داستان مردم فلسطین مانند داستان کربلاست...
هرچند صفحه سیاه داستان جنایات جانیان است اما روی سفیدی هم دارد که نورش نجات بخش بشریت خواهد شد...
پیشاپیش از نقص در ترجمه فارسی فیلم عذرخواهی میکنم. ترجمه ماشینی است.
✍️ثبت مشاهدات، تجارب و یادداشتهای یک ایرانی 🇮🇷 در هلند، فرانسه و ایران
@ninfrance
گفتم: همه #رأی میدهید دیگه؟
گفتند: ما بله. اما برخی نه!
گفتم: چه عجیب! پس دغدغه ندارند برای حل مسائل سرزمینشان.
گفتند: دارند. اما سیستم را چون قبول ندارند، رأی دادن را بیفایده میدانند.
گفتم: درختی را تصور کنید که شاخ و برگش آفت زده. هرچند کلی بار و میوه داده.
راه حل یک باغبان دلسوز چیه؟
از ریشه درخت را میکنه؟ درختی که با خون عزیزترینهاش آبیاریش کرده؟ هزاران جوان غیرتمند برای تبدیل باغ ویران شده به یه باغ زنده و ثمرده آمدند و بر این زمین و این درختان کار کردند و رفتند. حالا نوبت این باغبان رسیده تنها ایدهاش از ریشه کندن این درخت باشه؟!
یا اینکه نه معقول اینه که شاخ و برگ خراب شده را هرس کنه؟ به فکر فرو رفتند...
حرف زدن و مثال آوردن کلا خوبه.
افراد را به فکر فرو میبره.
آخه استادی فرمود:
«استعمار نو یعنی تعطیلی فکر. نه به آن معنا که اجازه ندهند شما فکر کنید، بلکه به آن معنی که به شما فرصت ندهند که فکر کنید...»
✍️ثبت مشاهدات، تجارب و یادداشتهای یک ایرانی 🇮🇷 در هلند، فرانسه و ایران
@ninfrance
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فقط مشکل اینه: نمیدونیم...
و شبکههای پولی هم کارشون این بوده برعکس این رو مدام القا کنند.
وظیفه ما هر روز جدیتر میشه در معرفی ایران و مردم تلاشگر ایران به خودمان!
و ما واقعا در مسیر بلوغیم...
در هیچ #انتخاباتی تا به حال ندیده بودم اینطور آحاد مردم تلاش کنند که ایران را و دستاوردهایش را به هم بشناسانند و یکدیگر را دعوت به #مشارکت_بیشتر و بهتر و عاقلانهتر بکنند...
از هر زاویه نگاه میکنیم، آینده درخشانی در انتظار ایران ماست...
الحمدلله رب العالمین.
همیشه میگویم: خدایا! به تلاشمون نمره و برکت بده... هرچند ضعف زیاد داریم، اما داریم تلاش میکنیم...
نمیدونم چند نفر را موفق شدم به مشارکت دعوت کنم. اما موفق شدم چند نفری را. و چه شیرین است.
🌸🍃دست در دست هم دهیم به مهر
میهن خویش را کنیم آباد...
✍️ثبت مشاهدات، تجارب و یادداشتهای یک ایرانی 🇮🇷 در هلند، فرانسه و ایران
@ninfrance
۱. بهش گفتم بیا بریم رای بدیم و قبول نکرد...
۲. توضیح دادم رای ندیم چی ممکنه در انتظارمون باشه
۳. پذیرفت اما گفت: سفید میدم...
۴. تصویری از لحظه شیرین که داشتیم با هم می نوشتیم...
کل فهرست را پر کرد و تازه نگران یک اسم بود که بیکد نوشتیم... گفت: نکنه حساب نکنن...
☺️😍😄
پاسخ پیامکی من بعد از اینکه از هم جدا شدیم:
ممنونم اومدی...
ممنونم فهرست رأیها رو کامل نوشتی.
حتی اگر برخی به وظیفشون درست عمل نکنند. تو درست عمل کردی. و مسئولیتی که به عهده داشتی و تکلیفت رو عمل کردی. قبول باشه ازت. نور باشه تو زندگیت...
#جا_نمونید...
✍️ثبت مشاهدات، تجارب و یادداشتهای یک ایرانی 🇮🇷 در هلند، فرانسه و ایران
@ninfrance
گفت: چه طور به این حکومت فاسد رأی میدهی؟!
گفتم: حکومت و حاکمانش نزدیک ۱۰۰ درصد فاسد شده بودند. مردمانش رعیت خطاب میشدند و یا حق و فرصت رأی نداشتند یا امکان رأی نداشتند. این مردمان تا ۸۵ درصد زیر خط فقر و بیسوادی و نبود امکانات رفاهی بودند.
انقلاب شد...
انقلابیون تلاش کردند.
حالا این درصد فساد و خط سواد و فقر در حکومت و حاکمان و مردمانش به درصدهای تک رقمی رسیده.
رأی دادن ندارد؟
فقط کافیه تاریخ بخوانیم.
ما در مسیر رشد و تعالی هستیم.
نرسیدیم به قله،
اما مسیر زیادی را از قعر به سمت قله پیش آمدیم...
دیدت تغییر کند و دانشت افزایش پیدا کند، متوجه میشوی خط سیر انقلابها از قعر تا قله همه شبیه هم بوده است.
با این تفاوت که ایران تازه چهل ساله شروع کرده، در حالی که ۲۰۰ سال عقبگرد بوده و این تفاوت که آنها زودتر شروع کردند و مثل مسابقه دویی میماند که آنها دیروز شروع کردند و ما امروز. خیلی بیشتر و سریعتر باید بدویم که به آنها برسیم و جلو بزنیم.
اما بدون، نه تنها بازی و مسابقه عادلانه شروع نشده. عادلانه هم پیش نمیره. وقتی هر نوع سنگاندازی داخلی و خارجی هم مانع طی مسیر عادی شده.
این روزها هم خواهد گذشت و ثبت خواهد شد چه کسانی این کشتی را در امواج طوفانها پیش بردند. و چه کسانی یا غر زدند یا از خشم نارضایتی که چرا آنچه میخواهیم هنوز نشدیم جای جای این کشتی را آسیب زدند...
تا بوده تاریخ بشریت اینگونه بوده...
و برای ما شیرین است این سیر تاریخی. چون میدانیم چه بودیم و امروز به چه سمت در حرکتیم و چقدر نمودار رشد و پیشرفت و موفقیت صعودی است و نمودار موانع و نقصها و آسیبها نزولی.
وقتی بحرانهای پیچیده و فشرده و چندوجهی دهه ۶۰ را میخوانم، با خود میگویم در بهترین و بالاترین و سالمترین زمان کشورمان به سر میبریم... پر واضح قله پیداست...
💫آفرین به برندگان امتحان دیروز👏
✍️ثبت مشاهدات، تجارب و یادداشتهای یک ایرانی 🇮🇷 در هلند، فرانسه و ایران
@ninfrance
یک سوال بزرگ
قبول دارید مشکل افراد مخالف نظام، اقتصادی نیست؟
به نظر میرسد غالب افرادی که در رأی دادن مشارکت نکردند، دغدغه اقتصادی نداشتند. هرچند این موضوع را بهانه کنند.
چند نمونه: بازار فرش دارد. منزلش چیزی شبیه قصر است. یک پایش خارج از کشور است و خلاصه از نظر مادی در ایران در بازه زمانی ۳۰سال به ثروت انبوه رسیده.
اما نه خودش رای داد و نه گذاشت خانوادهاش رأی بدهند.
اما در مقابل خانوادهای را میشناسم با سه فرزند. شغل متوسط پدر در خانواده امکان پشتیبانی مالی خانواده را نداشت. دو پسر کار میکنند تا خانواده را حفظ کنند. همیشه مستاجر... اما مادر عضو بسیج محل است. در تمامی فعالیتهای فرهنگی برای رضای خدا بدون ریالی حقوق و درآمد کار میکند. همیشه در همه انتخابات یکی از ناظران صندوقهای رای بوده، سختگیرانه، که خللی در سلامت و امنیت رایگیری ایجاد نشود. بارها شرایط خانوادگی به حدی رسیده که به کمک مالی فوری نیاز پیدا کردهاند. اما تابحال حتی یک بار یک جمله ضد نظام، مملکت، دین، آیین، رهبر و حکومت از خانواده ایشان نشنیدهام.
و این دو مقایسه بسیار مشابه دارد.
دخترخانمی همین اواخر گفت در دیجیکالا کار میکند. ماهانه ۲۲ میلیون حقوق دارد. موفق به خرید ماشین و خانه به شکل قسطی شده در این سال ها و...
اما با بدترین ادبیات از ایران و اقتصادش میگفت و اینکه اینجا جای ماندن نیست. و وقتی پرسیدم دقیقا چه انتظاری با این سن و سال از خودت داری که داشته باشی و نداری، پاسخ مشخصی نداشت.
آقا پسری در یک جلسه کارآفرینی از موفقیتش در زدن چندین کافه در شهرش میگفت و سود و سرمایه چند میلیاردی ظرف سه سال؛ اما به طرز بدی به حکومت بد و بیراه میگفت و احساس نقصان و بدبختی میکرد...
خانمی ایرانی از گرانی قیمت خانه در کانادا میگفت که بیداد میکند. از حتی روغن زیتونی که توان خریدش را دیگر ندارد. از هزینههای سنگین انرژی میگفت. از اینکه پسرش بعد از ۱۵ سال! موفق به استخدام در شغلی با ۴۰۰۰ دلار درآمد شده که ۲۰۰۰ دلار را باید به بانک بابت خرید قسطی خانه بدهد و حدود ۷۰۰ دلار پول هزینه انرژی میدهد و ۵۰۰ دلار هم پول خرید قسطی ماشین و به همین خاطر خانمش هم کار میکند که خرج زندگی در بیاید. اما با این وجود در هر حال خودش را قانع میکرد که احتمالا وضعیت بحرانی اقتصاد کانادا بهتر از ایران است...
یا تمام کسانی که در پایتخت زندگی میکنند به جهت رفاه و دسترسی به شغل و امکانات و تحصیلات و سیستم پزشکی خیلی جلوتر از بسیاری شهرستانها هستند، اما میزان مشارکت مردم در بسیاری از این شهرها از میزان مشارکت مردمان پایتخت و امکانات رفاهیاش که توسط حکومت فراهم شده، بیشتر است.
واقعا چه تجزیه تحلیلی در این خصوص دارید؟
✍️ثبت مشاهدات، تجارب و یادداشتهای یک ایرانی 🇮🇷 در هلند، فرانسه و ایران
@ninfrance
استاد بزرگواری که تجربه زندگی در غرب دارند و این روزها برای روشنگری و آگاهی بخشی در کنار فعالیت میدانی در ایران، فعالیت مجازی هم دارند، دیدم مطلب زیر را در کانالشان نوشتهاند.
این مطلب را هم لطف کنید بخوانید، تا از جمع بندی نظراتی که شما بزرگواران هم نسبت به متن فوق بنده ابراز داشتید، یک جمعبندی داشته باشم ان شالله
«چه کسانی در ایران بیشتر غر میزنند ؟؟!
از میان فرزندان خانواده، برادری دارم که بیشترین درآمد و بیشترین هزینه را دارد و پدرم هم بیشترین کمک مالی را به او میکند، اما بیشترین غر زدن و بی احترامی به پدر و خانواده متعلق به اوست...
در بین اقوام و فامیل، پولدارترینها و مرفهترینها، بیشتر از بقیه غر میزنند و از زندگی ناراضیاند و مشکلات اجتماعی بیشتری دارند...
درکلاس دانشجویانم، دانشجوی مرفه که پدرش کارخانهدار است، بیشتر از مابقی غر میزند و امواج منفی میپراکند...
در شهرمان، مردم مناطق مرفه و پولدار بیشتر از مناطق فقیر و بیبضاعت غر میزنند و از زندگی و مملکت مینالند...
در مرکز استان، با وجود بیشترین رفاه و سهم بودجه، بیشتر از شهرستانها غر میزنند و مینالند ...
استانهای مرفه و برخوردار، بیشتر از استانهای محروم غر میزنند و خودتحقیر و ابراز فلاکت میکنند...
در تهران با وجود رفاه و امکانات بهتر، بیشتر از دیگر شهرها غر میزنند و ناامیدی همراه با مشکلات روحی و روانی بیشتری دارند...
لطفا بفرمایید چرا؟
آیا با سبک زندگی غربی خانواده ارتباطی دارد؟
آیا زمان آن نرسیده که محرومان جامعه جایگاه واقعی خود را بیابند؟ و این غر زنندگان مرفه، مالیات واقعی خود را بپردازند؟؟؟
✍🏻 کانال ناگفتههای غرب،
آدرس و لینک کانال ایتا:
https://eitaa.com/dr_mirzaee
💡ثبت مشاهدات، تجارب و یادداشتهای یک ایرانی 🇮🇷 در هلند، فرانسه و ایران
@ninfrance
هنوز خانه تکانی نکرده این دل من
و ماندهام که بگویم کجا بفرمایی...
@ninfrance
طلبکار یا بدهکار؟
چیزی که باید در برخی از ما مردم تغییر کند. روحیه طلبکاری است.
گفتیم بسیاری از کسانی که مخالف با نظام حاکم شدهاند و مثلا در انتخابات شرکت نمیکنند، مبتلا به مشکل و ضعف اقتصادی، که پررنگترین اعتراض امروزی است، نیستند و اتفاقا برخی بسیار دارا هستند و انگار اصلا هرچه داراتر، طلبکارتر...
انقلاب اسلامی به دست داراها شکل نگرفت و رهبری نشد. جمهوری اسلامی به دست داراها حفظ و حراست نشد و غالب پاسداران این مرز و بوم، از خانوادههای دارا نبودند.
آنچه برایم پررنگ شده است موضوعی عمیقتر از بحثهای سیاسی روز است.
جنس انقلاب ایران اصلا اقتصادی نبوده. یعنی مردم بخاطر مشکلات مالی، خون ندادند. چیزی مهمتر مردم آن زمان را غیرتی کرد و به حرکت واداشت و از بین رهبران متعدد شکل گرفته، رهبری یک عالم دینی را پسندید و انتخاب کرد.
جنس این انقلاب، دینی بوده. استقرار احکام الهی بر مردم و جامعه و سیاست و حکومت.
و جنس اعتراضات امروز که متاثر از رسانههای هدایت شده غربی است، باز هم اقتصادی نیست. چیزی دقیقا در رویارویی دین و ملزومات آن است.
درک این مسأله شکل تفکر ما را زمین تا آسمان نسبت به مسائل روز، تغییر میدهد.
برخی گفتند میشناسند افرادی که نارضایتی اقتصادی مانع رأی دادن ایشان شده. این گروه اصلا در جنگ امروز نقشی ندارند. اینها همان گروهی هستند که وقتی میگوییم رأی ندهی اعتبار کشور ضعیف و احتمال حمله به ما و جنگ زیاد میشود، میگوید: رأی نمیدهم اما اگر جنگ شد میجنگم...
نه. جنگ آخرالزمان، بین دو گروه خواهان دین و معنویت و هویت الهی بشر و خلاف آن است.
ادامه دارد...
@ninfrance
طلبکار یا بدهکار؟
قسمت دوم
به هزار نشانه در کشور دو گروه از مردم را داریم. برخی از ما طلبکاریم. طلبکاریم که چرا این جمهوری اسلامی مشکل دارد. چرا همه را پولدار و بیدرد و مرفه نکرده است هنوز...
اما گروه دیگری هستند که حس بدهکاری دارند مدام. میگویند جمهوری اسلامی به ما عزت داد. آبرو داد. قدرت داد. اسلام را زنده کرد. معنویت را احیا کرد. حیا و عفاف آورد. جوانان ما را از محیطهای ناسالم به سمت اهداف متعالی کشاند. زنان ما را از جاهای نامناسب و دور از شان، به دانشگاه و تحقیق و مسئولیتهای بزرگ کشاند. عمق فقر مادی معنوی را کاهش داد. مردم را از رعیت به سالار رساند. پس خودم و فرزندانم فدای جمهوری اسلامی.
این جمهوری اسلامی کیست؟
برخی مردم جمهوری اسلامی را تعدادی مسئول سیاسی و اقتصادی میدانند که خطا زیاد از آنان دیده شده پس ارزش حمایت و دفاع ندارد.
اما برخی مردم، جمهوری اسلامی را مردان و زنان زیادی میدانند که از همین در و همسایهشان برای اعتلای اسلام و ایران از جان و مال و آبرو میگذرند و همین ایران را از قعر جدول در ۴۰ سال در هر حوزهای به صدر جدول در این کره خاکی رسانده اند.
برخی از ما مردم گوشه نشستهایم و فقط خدمات میطلبیم. این میشود که یک خطا را هم نمیبخشیم. مثل وقتی هتل میرویم...
اما مردمانی در این سرزمین داریم که وطن را خانه خود میدانند که هرجایش هم عیب کند فقط درصدد رفع نقص برآیند. جایی برای طلبکاری نمیبینند.
پس یک بحث هم تفاوت ریشهای نگاه به ماجراست. و اینکه تو در کدام گروه پرورش یافته باشی.
ادامه دارد...
@ninfrance
انرژی سال نو من هستی...
سال نو برای من همیشه وقتی نو میشود که سخنرانی روز اول رهبر فرزانهام را گوش میدهم.
هرچه در خاطر دارم از سالهای نوجوانی به این ور، سخنرانی ایشان افق و چشمانداز و شور و انرژی و هدف و انگیزه و مأموریت برایم ساخته است.
همیشه بعد از گوش دادن به سخنرانی، خودم را آدمی دیگر یافتهام که پر از انرژی و دغدغه، میخواهم کاری برای کشورم بکنم.
امسال، بعد از سالها... از سخنرانی رئیس جمهور هم لذت بردم و کامل گوش دادم.
اینکه رئیس جمهور بداند بجای حرفهای احساسی و سیاستزده، باید گزارش اجرایی بدهد از سالی که گذشت و آنچه از برنامهها در پیش رو در نظر دارند، با پیوست تزریق امید و انرژی، عالیست حقیقتا. آدم احساس میکند همه چیز در جای خودش قرار گرفته است...
متنهای اخیر را ادامه خواهم داد، اما قصد داشتم به همین فرمایش ایشان برسم که #ما_مردم #غریق_نجات کشوریم نه هیچ کس دیگر...
✍️ثبت مشاهدات، تجارب و یادداشتهای یک ایرانی 🇮🇷 در هلند، فرانسه و ایران
@ninfrance
#اعتماد_به_نفس ۱
در ایران تو ماشین اسنپ بودم، دوست راننده زنگ زد. با هم صحبت میکردند که راننده با تعجب و گله و شکایت گفت: ممد واقعا رفتی رأی دادی؟! نمیدونم شاید اون بنده خدا انکار میکرد که میگفت: فردا شناسنامهات رو باید بیاری ببینم... وای به حالت اگر مهر خورده باشه... بنده خدا در جریان نبود دیگه شناسنامه مهر نمیکنند... بعد هم با تأسف گفت: چی بگم البته که مادر و خواهر خودم هم یواشکی رفتند رأی دادند...
رفتم خونه همسایه. گفت: مامان بابام خیلی معتقدند. پدرم چاپخانه کار میکرده زمان شاه، با تودهایها و... بحثها میکرده... به ما میگه شما نمیدونید چی بود ایران... با این سن و سال به سختی با مادرم رفتن رأی دادن... اما تاکید کردن به من که داداشت نفهمه...
زنگ زدم به دوستم. گفتم یادت نره رأی بدی. گفت نمیدونی اگر خانوادهام بفهمن چی کار میکنن باهام! باید یه نقشهای بکشم به یه بهونهای بزنم بیرون...
رفتیم سفر؛ چندتا از بچهها میخواستن نماز بخونن؛ بخاطر تمسخر دوستای دیگشون منصرف شده بودن از خوندن. برخی هم یواشکی میخوندن یا به بهانهای از جمع فاصله میگرفتن.
رفتم هلند، دوستم میگفت: داستانی دارم برای نماز خوندن. روم نمیشه تو شرکتی که کار میکنم نماز بخونم. هر روز نیمساعت پیاده میرم یه نمازخونه اهل سنت، نماز میخونم بر میگردم.
و اما بعد...
گفت: ولی یه روز یه دختر مراکشی محجبه در شرکت استخدام شد. بخش مدیریت منابع انسانی. همون روز اول دیدم یه اتاق رو دارن آماده میکنند. آخر فهمیدم دختر خیلی جدی و رسمی گفته من هر روز ساعتی زمان عبادتم هست و مکان مشخصی برای نماز خواندن لازم دارم! و شرکت هم سریعا اتاقی را برای او داشت آماده میکرد!
رفتم در پارکی در هلند. با دوستم روی یک صندلی گپ و گفت داشتیم. دختر پسرهای جوان روی چمن نشسته بودند و بگو بخند. ناگهان چند دختر خانم محجبه را دیدم که آمدند و میان آن جمعیت چیزی پهن کردند و آنها هم به گپ و گفت مشغول شدند. توجه ام بهشان جلب شده بود و گاهی نگاهشان میکردم که ناگهان دو تا از دختر خانمها بلند شدند و ایستادند به نماز. شاید یک ایرانی محجبه این اعتماد به نفس را نداشت که در آن فضا و بین آن جمعیت اینگونه عمل کند...
تو را چه شده؟!
چرا دین، عقاید، باورهایت را باید قایم کنی؟
چرا تو که بر حقی کار حقت را باید پنهانی انجام دهی. او که ناحق میگوید تا این حد جسورانه عمل کند و حتی بیعقیده بودن خود را تحمیل کند؟
چه کسی باید اعتماد به نفس داشته باشد و سرش را بالا بگیرد؟
دختری که به این نتیجه رسیده که عفاف و وقار و حجب و حیا شأن و شخصیت ساز است و تاج بندگی بر سر دارد یا دختری که همه چیز را به هیچ باخته است؟
به نظرم دیگر بس است.
ورق را برگردانیم...
چه زیبا گفت نادر ابراهیمی در کتاب مردی در تبعید ابدی از زبان ملاصدرا که:
« نمازت را بلند بخوان؛ اعتقاد، جهان را آباد خواهد کرد.»
تا امروز در بیاعتقادی به دین، وطن، سیاست حق، فرهنگ سالم و ارزشهای الهی انسانی، هیچ دستاوردی یافت نشده است.
هیچ انسانی با حذف اینها از زندگیاش انسانتر نشده است.
هیچ افتخاری در این خصوص به دست نیاورده است.
عجیب است این حجم اعتماد به نفس...
و غریب است این حجم خودکم بینی از کسی که در مسیر حق است و حق میگوید و حق عمل میکند.
سرت را بالا بگیر و با عزت نفس به آنچه بر حق است عمل نما... خواهی دید که بسیاری به تو خواهند پیوست...
✍️ثبت مشاهدات، تجارب و یادداشتهای یک ایرانی 🇮🇷 در هلند، فرانسه و ایران
@ninfrance
#اعتماد_به_نفس ۲
من اعتماد به نفس خوبی داشتم تا وقتی ایران بودم. دین داشتم. اعتقاد به راهی که در آن هستم و افق ظهور داشتم. دغدغه فعالیتهای فرهنگی مهارتی برای ارتقا جامعه داشتم و از هیچ کوششی دریغ نمیکردم.
اما وقتی تجربه خارج از کشور به تجاربم اضافه شد اعتماد به نفسم چندین برابر شد. وقتی حقیقت غرب را دیدم. وقتی فهمیدم بسیاری از این بندگان خدا که غرب میروند و بهبه چهچه میکنند، چقدر حفظ ظاهر میکنند. وقتی دیدم خود غربیها در چه ابتلائات و فسادهای متنوعی غوطه ور هستند و اینها هم از جهل و بیخبری ما سوء استفاده میکنند و ویترین خود را حفظ کردهاند، احساس قوت درونی و ایمان قلبیام به این که آینده از آن مومنین جهان است، بسیار بیشتر شد.
وقتی با مسلمانان جهان از نزدیک آشنا شدم و با شیعیان حضرت که چه جدی و بانشاط در مسیر تبلیغ حق تلاش میکنند ولی دیدم بسیاری از مردم ایران یا غیر آن در دنیا که با دین و خدا و معنویت و وطن قهر کردهاند، چه روزگاری را جسمی و روحی در غربت تجربه میکنند، یقین پیدا کردم که جهان به سمت سرنوشت محتوم خود که ارث رسیدن جهان به بندگان حقیقی خدا و صالحین است در حرکت است.
وقتی در سفرهای متعدد به ایران میآمدم و میدیدم مومنین و معتقدین به امام عصر، چه جدی و محکم در برابر جنگهای چندجانبه در حال تلاش هستند و هر روز دستاوردی از کنار دستاورد قبلی به ثمر مینشانند، به اطمینان قلبی رسیدم که هرچند مقابله حق و باطل هر روز شفافتر و علنیتر و پیچیدهتر میشود. اما پر واضح هر روز حق در حال قدرتمندتر شدن و باطل در حال تضعیف و فروپاشی از درون است.
دلایل و مثالها بیشمار است که در پست بعدی به برخی از آنها که با چشم خود شاهد بودم، اشاره میکنم.
✍️ثبت مشاهدات، تجارب و یادداشتهای یک ایرانی 🇮🇷 در هلند، فرانسه و ایران
@ninfrance
هر رستورانی در #هلند میریم، عمدا میپرسیم حلال چی دارین؟
یه رستوران انقدر هربار پرسیدیم، آخرین بار دیدیم روی همه چی #نشان_حلال زده.
خاطر جمعمون کرد که همه چی در این بخش حلال تهیه شده...☺️
#اعتماد_به_نفس
✍️ثبت مشاهدات، تجارب و یادداشتهای یک ایرانی 🇮🇷 در هلند، فرانسه و ایران
@ninfrance
رفتیم یک پاساژ خیلی بزرگ در #هلند.
اول که از تعداد زیاد محجبه ها خیلی تعجب کردم.
دوم از زیادی #نشان_حلال؛ رستورانهای زیادی گواهی حلال بودن گوشت خود را به ورودی زده بودند.
سوم هم تجربه جالب دوستمون:
وقت نماز شد. گفت: بیایید از اطلاعات بپرسیم جایی برای نماز خواندن دارد؟
البته خیلی امید نداشت.
اما یک دفعه با خوشحالی آمد و گفت: طرف خیلی عادی گفته بله داریم. نشانی داد و رفتیم دیدیم اتاقکی برای نماز هست و یک سجاده هم پهن.
بعد گفت: چند ماه پیش همینجا آمدم و همین سوال را از اطلاعات پرسیدم و گفتند نه چنین جایی نداریم.
احتمالا انقدر مردم پرسش و درخواست کردند، که به نتیجه رسیدند که تعبیه کنند.
اینگونه اقدام و پیگیری و درخواست پاسخ میدهد. حتی در اروپا.
#اعتماد_به_نفس
✍️ثبت مشاهدات، تجارب و یادداشتهای یک ایرانی 🇮🇷 در هلند، فرانسه و ایران
@ninfrance
ابراز وجود، برای #فلسطین...
اول دبیرستان بودم که درگیر مفهوم بحران فلسطین شدم. فیلمهای جانسوز را در تلویزیون میدیدم و بهم میریختم. از فکر به خودم و حواشی سطح پایین ناراحتیهای خودم دور شده بودم و به رنج عظیم هم سن و سالهای خودم در آنجا فکر میکردم.
طاقت نیاوردم و گفتم باید کاری کنیم! بُردی در مدرسه داشتم که داستانش مفصل است. از مدیر خواسته بودم جایی باشد که من کار فرهنگی کنم. مطلب مینوشتم و روی آن نصب میکردم. امکاناتم برگه آچهار و ماژیک و عکسهای برش داده شده از روزنامهها بود...
دوست همکلاسیام به من پیوست. گفت باید کار بزرگتری کنیم. گفتم ما چه توانی داریم! گفت توان ما بیش از این است.
پیشنهاد داد نمایشگاه عکس در مدرسه راه بیندازیم و یک صندوق درست کنیم و پول جمع کنیم. گفت که با افراد معتبر که این پول را به فلسطین برسانند آشنایی دارد.
گفتم: کسی پول نمیدهد! بچههای دبیرستانی که پول ندارند! گفت: ما مامور به تکلیفیم، نه نتیجه!
متاثر شدم و شروع کردیم.
رفتیم کاغذ رنگی خریدیم. سبز. قرمز. سیاه... امکاناتمان همین بود. هر دو کمی خط خوبی داشتیم. شروع کردیم نصب تصاویر و نوشتن متنهایی از حقایق فلسطین. طناب کشی کردیم و عکسها را با گیره از آن آویزان کردیم. یک سرود حماسی فلسطینی هم گذاشتیم که زنگهای تفریح پخش میکردیم. ما را مملو از هیجان و حماسه میکرد. همه خودجوش...
روی تصاویر می نوشتیم:
بیایید ما هم سهمی در نجات مظلومان و محرومان تاریخ ایفا کرده باشیم...
صندوق را کلاس به کلاس میبردیم و پول جمع میکردیم. برای ایجاد رقابت با اعتماد به نفس گفتیم هرکلاسی بیشترین مبلغ را بپردازد اردو میبریم... (که بعد از طرف مدرسه توبیخ شدیم که چرا از خودمان وعده دادیم؛ البته بعدا مدرسه همراهی کرد و به وعده ما عمل کرد)
دوستم اعتماد به نفس بیشتری داشت. صندوق را در دفتر دبیران هم برد و با یک سخنرانی حماسی و تاثر برانگیز کوتاه از معلم و مدیر هم پول جمع آوری کرد...
صندوق شفاف بود و داخلش پیدا. خیلی ذوق میکردیم وقتی پول روی پول قرار میگرفت. پایان هفته پولهای جمعآوری شده را محاسبه کردیم. باورم نمیشد از بچههای مدرسه ما این مبلغ با یک حرکت کوچک ما جمع شود! پول را به حساب مورد نظر واریز کردیم و این بار امانت را زمین گذاشتیم.
هرگز نمیتوانم از حال تلخ و شیرین آن روزهایم بگویم. تلخی دیدن کودکان و زنان بیدفاع و شیرینی اینکه ما هم به نوبه خود کاری کردیم و بیتفاوت و بیدرد نبودیم.
این روزها هم در تاریخ ثبت خواهد شد...
شنیدم بانوانی در ایران طلاهای خود را برای کمک به مردم مظلوم و مقتدر غزه وسط گذاشتهاند... دستمریزاد...
حالا باز همین دوست قدیمی، شماره حسابی معتبر معرفی کرده است برای کسانی که میخواهند نقدی به یاری این مردم غریب بشتابند. این کمکها اثر دارد در پیشگاه خداوند. در یاری و رحمتش برای نجات این مظلومان وقتی همه جهان متفق القول و اقدام شوند که هرکس هرجور دستش میرسد به یاری بشتابد...
💫بنيادخيريه ام اليتامىٰ الخديجة الكبرىٰ سلام الله عليها
——————————————-
بانک پاسارگاد
شماره کارت : 5022291329674046
شماره حساب : 2308100179177931
شماره شباء : IR710570023081017917793101
——————————————
بانک ملت
شماره کارت: 6104338926896834
شماره حساب : 8899889953
شماره شبا: IR210120020000008899889953
✍️ثبت مشاهدات، تجارب و یادداشتهای یک ایرانی 🇮🇷 در هلند، فرانسه و ایران
@ninfrance
#اعتماد_به_نفس ۳
بخش مهمی از اعتماد به نفس، با خواندن تاریخ شکل میگیرد و افزایش پیدا میکند.
شناخت شخصیتهای بزرگ تاریخ سرزمینت. شناخت حق و باطل در دل این شناخت. شناخت اینکه تجسم حق چگونه میتواند باشد و تجسم باطل چگونه.
و تو فطرتا دوست داری شبیه کدام شخصیت تاریخ باشی... (انتخاب شخصیت خود با فکر و ساخته شدن هویت خودساخته، اعتماد به نفس تولید میکند)
به دلیل دیگر هم، خواندن تاریخ به تو اعتماد به نفس میدهد. چرا؟ چون سیر و فرایند تاریخ خیلی تکراری است. تاریخ در هر زمان و مکان مدام در حال تکرار است و فقط نقشها و آدمهایش تغییر میکنند.
تو از حفظ میشوی که آدم بدها چه ویژگیهایی دارند و چه سبک زندگی و چه فرجامی. و آدم خوبها هم به همین ترتیب.
تو میآموزی که همیشه حق مظلوم است اما مقتدر. باطل ظالم است هرچند زبون و ذلیل شده.
باطل به خود و کشور خود بخاطر ثروت و قدرت و شهرت حاضر است خیانت کند. حق بخاطر عزت نفس خود و سرزمین خود، از مال و جان و آبروی خود میگذرد.
این میشود که ظاهرها و ویترینها، لحظهها و حادثهها، حرفهای بی پشتوانه و شعارها، تو را متاثر خود نمیکند. سیر تاریخ و وقایع را میدانی و بر هر چه دو رویی و دروغ و تظاهر و ادعای بی عمل هست صبر میکنی. چون حرکت و رشد و ثمر و گسترش حق را به وضوح میبینی و با شخصیتهای شکل گرفته از حق و حقیقت که ظاهر و باطنی مشابه دارند حق است بمانی و میمانی.
خواندن کتابی همچون #بر_جادههای_آبیسرخ نوشته #نادر_ابراهیمی، یکی از این دست تاریخهاست. کتابی داستانی تاریخی است که سیری از تاریخ سرزمینت را، داستان وار میخوانی و در ذهن به تصویر میکشی و در این میان با مردی حماسی، مومن و مبارز آشنا میشوی. یک ایرانی تمام عیار، وطنخواه و حافظ و حراست کننده خاک وطن و دارایی هایش و مبارز سرسخت با دست و چنگال استعمار پلید. مردی به نام #میرمهنایدغابی. اینگونه همهٔ وجودت میشود اعتماد به نفس که ما همه، از یک تباریم و آینده از آن ماست...
راهی بلند طی شده است به دست مردان مَرد و شیرزنان مردآفرین که ظاهر و باطن و عقاید و اعمال و گفتارشان مشخص است و پایانی به غایت روشن دارد. هرچند با عبور از دل دالانها و دهلیزهایی از درد و رنج و سختی این دنیایی.
این از این. اگر به دنبال افزایش اعتماد به نفس خود هستید. که چه کسی هستید و کجای تاریخ ایستادهاید و دوست دارید در این بازی و امتحان و ابتلای دنیا، چه نقشی را به عهده بگیرید، بر شما باد به خواندن این کتاب و پیشنهاد دادنش به نوجوان و جوان سرزمینت #ایران.
✍️ثبت مشاهدات، تجارب و یادداشتهای یک ایرانی 🇮🇷 در هلند، فرانسه و ایران
@ninfrance