در وبینار گام دوم لبنان مطرح شد:
انقلاب اسلامی و چالش های جهانی پیش رو
به مناسبت چهل و دومین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی ایران، رایزنی فرهنگی کشورمان در لبنان با همکاری پژوهشگاه فرهنگ و علوم اسلامی نشست وبیناری بررسی و تحلیل بیانیه گام دوم انقلاب مقام معظم رهبری با عنوان «رویکرد فکری برنامههای پیام گام دوم انقلاب» را با حضور شخصیتهای سیاسی و مذهبی از ایران، لبنان، عراق، مصر و تونس برگزار کرد.
به گزارش ایسنا، عباس خامه یار-رایزن فرهنگی کشورمان- در این مراسم طی سخنانی با تشریح پیام مقام معظم رهبری، گفت: بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی تصویری واقعی و جدید از وضعیت علمی و فکری جامعه ایران و جمهوری اسلامی در حال حاضر ارائه می کند. پیشنیه انقلاب اسلامی هنوز به درستی آن چنان که شایسته است معرفی نشده است و مقام معظم رهبری با ارائه گزارشی از گذشته ایران بیانیه خود را آغاز می کنند، چرا که ایشان از معدود شخصیت هایی هستند که خود در بطن اتفاقات حوادث گذشته حضور داشتند و از نزدیک شاهد این اتفاقات بودهاند و نه صرف یک روایتگر که تاریخ را مطالعه کرده باشد.
در ادامه حجت الاسلام و المسلمین شیخ نعیم قاسم- جانشین دبیرکل حزب الله لبنان به ایراد سخنرانی پرداخت.
سپس حجت الاسلام و المسلمین نجف لک زایی -رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی- با بیان این نکته که رهبر معظم انقلاب بر این نکته تأکید دارند که حکومت با موازین اسلامی باید اداره شود و احکام دین در جامعه اجرا شود، گفت: باید فهم درست از دین داشت و در برابر اوامر الهی تسلیم بود. نکته دیگر این که وقتی امت اسلامی برپا می شود، وظیفه ما نیز این است که به تعهدات خود نسبت به آن عمل نمائیم، لذا اگر امت به دین عمل کرد ما به تحقق امت اسلامی خواهیم رسید.
وی افزود: با کمک رهبر انقلاب، آموزه های اسلامی در حال پیاده شدن بوده و رهبر انقلاب عناصر اصلی تحقق امت اسلامی را بر هفت محور تبیین کردهاند.
علم و پژوهش؛ مسلمانان باید قله های علم را فتح کنند.
معنویت و اخلاق؛ خداوند پیامبر اکرم را برای اتمام کرامت های اخلاقی مبعوث کردند و وظیفه امت اسلامی عمل به تعالیم اخلاقی و معنوی اسلامی است.
اقتصاد؛ امت اسلامی باید از مصرف کننده به تولید کننده تبدیل شود.
عدالت؛ خداوند به عدالت دستور داده است، عدالت اجتماعی در تمام سطوح و مبارزه با فساد باید محقق شود.
استقلال و آزادی؛ استقلال از غربی ها و خارجی ها و آزادی از زیر سلطه ستمگران.
عزت در تمام ابعاد؛ و مهمترین آن عزت ملی است، روابط خارجی باید بر اساس عزت ملی تنظیم شود.
باید دشمن شناس بود؛ باید دشمن را شناخت و در برابرش ایستاد.
روش درست زندگی در جامعه اسلامی متمدن؛ برماست که روش زندگی خود را اسلامی و فارغ از هرگونه روش غربی و خارجی باشد.
در ادامه عصام نعمان- وزیر و نماینده اسبق پارلمان لبنان و دیگر سخنرانان به ارائه مطالب خود پرداختند.
هدایت شده از پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
✅دفاع با نیت الهی مشروعیت مییابد
⬅️حجتالاسلام نجف لکزایی با اشاره به فلسفه امنیت و دفاع در اندیشه علامه مصباح بیان کرد:
ایشان دو دیدگاه افراطی و تفریطی در این زمینه را مطرح و نقد فرموده و سپس به تبیین رویکرد اسلامی پرداخته است؛ بنابر این دیدگاه، دفاع فقط باید با نیت الهی انجام گیرد تا مشروعیت داشته باشد و تفاوت انسان و حیوان نیز در همین امر یعنی نیت نهفته است.
⬅️نشست «فلسفه سیاسی آیتالله مصباح یزدی»، سهشنبه، ۲۱ بهمنماه، با سخنرانی جمعی از اندیشمندان به صورت مجازی برگزار شد. حجتالاسلام والمسلمین نجف لکزایی، رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، در این نشست با موضوع «فلسفه امنیت و دفاع در اندیشه علامه مصباح» به ایراد سخن پرداخت و بیان کرد: بحث بنده پاسخ به یک پرسش در حوزه فلسفه امنیت و دفاع از منظر علامه مصباح است. این پرسش که در جاهای مختلفی از ایشان مطرح شده، این است که چرا جنگ وجود دارد؟ این پرسش ایشان از موضع هستیشناسی مطرح شده و پاسخها نیز از این موضع بوده است.
⬅️وی تصریح کرد: ایشان میگوید در پاسخ به این سوال، یک بینش افراطی ارائه شده که آن را قبول نداریم و یک دیدگاه تفریطی نیز هست که این دیدگاه را هم قبول نداریم. پس از نقد این دیدگاهها، دیدگاه اسلام را مطرح کردند که نظر منتخب ایشان است. دیدگاه افراطی که آیتالله مصباح طرد کردند، خود مشتمل بر دو نظریه است؛ یکی نظریه تنازع بقاء است که توسط داروین مطرح شد و از آن به داروینیزیم یاد میکنیم. از این حیث، جنگ یک قانون زیستشناسانه محسوب میشود تا اینکه اصلح باقی بماند. یک رویکرد نیز، رویکرد مارکسیستی است که بر این اساس، اصل تضاد، از اصول فلسفی حاکم بر جهان ماده است و پیداش هر پدیدهای نتیجه تضاد تِز و آنتیتز است. آیتالله مصباح، این دو دیدگاه که مربوط به بینش افراطی است، قبول ندارد.
💠دفاع در چه صورتی مشروع است؟
لک زایی در ادامه افزود: در دیدگاه دوم که تفریطی است، گفته شده که جنگ امر غیرطبیعی بوده و از جنس بیماری است و مکتب اصلی، مکتب ضدجنگ است و رویکردها نیز ضدجنگ هستند. لذا کسی جنگ را قبول ندارد و در این رویکرد، اعدام و کشتن حیوانات ممنوع است که ایشان این را نیز قبول ندارند. بینشی که آیتالله مصباح دارند، بینش اعتدالی اسلام است. ایشان میگوید که اصل دفاع و امور لازمالدفاع از چیزهایی است که اسلام به ما میگوید که باید این آمادگی را داشته باشیم و موظف هستیم که در برابر ظالمان بایستیم و از خود و از مظلومان دفاع کنیم. ایشان در ادامه هشت نوع دفاع مشروع و جنگ عادلانه را برشمردهاند و بحث میکنند که از همه چیزهایی که باید دفاع کنیم که از جمله آنها خانواده، ناموس، دین و عقل است. این دفاع مقید شده به اینکه اینها باید فی سبیل الله و با نیت الهی باشد و نه از روی تکبر و تبختر و از روی ریا و غرور.
⬅️رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تصریح کرد: ما باید از آب و خاک دفاع میکنیم، اما با نیت الهی این کار را انجام میدهیم. اگر کسی در دفاع از وطن، نیتش الهی نباشد، این کار مشروع نخواهد بود و ثوابی ندارد، لذا باید الهی باشد. ایشان میگویند از اولین آیاتی که در مورد جهاد نازل شده میتوانیم فلسفه جهاد، جنگ و امنیت نظامی را درک کنیم که در سوره حج، آیات ۳۸ تا ۴۰ آمده است و خداوند در این آیات میفرماید: «إِنَّ اللَّهَ يُدَافِعُ عَنِ الَّذِينَ آمَنُوا إِنَّ اللَّهَ لَا يُحِبُّ كُلَّ خَوَّانٍ كَفُورٍ أُذِنَ لِلَّذِينَ يُقَاتَلُونَ بِأَنَّهُمْ ظُلِمُوا وَإِنَّ اللَّهَ عَلَى نَصْرِهِمْ لَقَدِيرٌ الَّذِينَ أُخْرِجُوا مِنْ دِيَارِهِمْ بِغَيْرِ حَقٍّ إِلَّا أَنْ يَقُولُوا رَبُّنَا اللَّهُ وَلَوْلَا دَفْعُ اللَّهِ النَّاسَ بَعْضَهُمْ بِبَعْضٍ لَهُدِّمَتْ صَوَامِعُ وَبِيَعٌ وَصَلَوَاتٌ وَمَسَاجِدُ يُذْكَرُ فِيهَا اسْمُ اللَّهِ كَثِيرًا وَلَيَنْصُرَنَّ اللَّهُ مَنْ يَنْصُرُهُ إِنَّ اللَّهَ لَقَوِيٌّ عَزِيزٌ»، در حالی که تا پیش از این، اجازه دفاع نیز به مسلمانان داده نمیشد و میفرمود: «كُفُّوا أَيْدِيَكُمْ»، اما در سوره حج برای نخستین بار فرمود اگر ما اجازه دفاع ندهیم، عبادتگاهها از بین میرود و آیتالله مصباح میگوید همین مسئله، فلسفه جنگ و جهاد در ادیان الهی است، چون یاد خدا تنها حقیقتی است که انسان را به سعادت میرساند.
هدایت شده از پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
خداوند عزّوجلّ فرمود:
الشَّهرُ(رَجَب) شَهري و العَبدُ عَبدي و الرَّحمَةُ رَحمَتي فَمَن دَعاني في هذَا الشَّهرِ أجَبتُهُ و مَن سَألَني أعطَيتُهُ؛
ماه (رجب)، ماه من ، بنده، بنده من ، و رحمت ، رحمت من است ؛ هر كه در اين ماه مرا بخواند ، اجابتش كنم و هر كه حاجت آورَد ، عطايش كنم .
منبع : إقبال الأعمال ، ج 3 ، ص 174
با سلام و احترام. جلسه پنجاه و دوم کرسی«حکمرانی در قرآن» به صورت هفتگی، شنبه ها (شنبه 25 بهمن) ساعت 12:45با ارائه استاد نجف لک زایی و دبیری دکتر شیخ حسینی برگزار می شود. لینک حضور در جلسه انلاین: http://dte.bz/hokmconf. پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی
هدایت شده از پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
🔷 انتصاب #استاد_واعظی و #استاد_لک_زایی به عضویت در «کمیته راهبردی علمی نظامسازی قرآنی»
🔹 حجج اسلام والمسلمین احمد واعظی رییس دفتر تبلیغات اسلامی و نجف لکزایی معاون پژوهش دفتر تبلیغات اسلامی طی احکام جداگانهای از سوی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به عضویت در کمیته راهبردی علمی نظامسازی قرآنی منصوب شدند.
🔹 دکتر منصور غلامی در این حکم، راهبرد چهارم سند راهبردی را مهمترین مأموریت کمیته یادشده در سطح ملی دانست و ابراز امیدواری کرد که با عضویت ایشان و حضور مؤثر در کمیته و همکاری با دبیرخانه کمیسیون، فرآیند طراحی و پیادهسازی سازوکارهای این راهبرد، تصمیمسازی و محتوابخشی به مصوبات کمیسیون و اجرای سند تسریع یابد و زمینه هماهنگی و نظارت بر حسن اجرای آن فراهم شود.
هدایت شده از پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
✅سلسله نشست های علمی انقلاب اسلامی در گام دوم
⬅️پنل ۱ مبانی نظری اندیشه تمدنی انقلاب اسلامی
⬅️ظرفیت های تمدنی فقه سیاسی امام خمینی (ره)
👤ارائه دهنده:حجت الاسلام و المسلمین دکتر نجف لک زایی رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
👤دبیر نشست: حجت الاسلام والمسلمین دکتر محمد تقی کریمی
⏰زمان:یکشنبه ۲۶ بهمن ماه ۱۳۹۹ ساعت ۱۸:۳۰ تا ۲۰:۳۰
هدایت شده از رادیو پژوهش پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
آینده انقلاب اسلامی با تاکید بر اندیشه امام خمینی در جمع مراکز حوزوی خواهران در اصفهان.mp3
40.74M
📚نشست علمی _ پژوهشی آینده پژوهی انقلاب اسلامی با تکیه بر اندیشه امام خمینی (ره)
🎧از رادیو پژوهش بشنوید
🌐http://dte.bz/OaKFq
✍️استاد ارائه دهنده:حجت الاسلام و المسلمین جناب اقای دکتر لک زایی
⏰15 بهمن ماه، چهار شنبه ساعت ۱۳.۳۰
⬅️برگزار کنندگان: مدرسه علمیه فاطمه الزهرا سلام الله اصفهان و کلیه موسسات آموزش عالی حوزوی استان اصفهان
🌐https://eitaa.com/isca_seda/1317
هدایت شده از رادیو پژوهش پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
دومین نشست ویبناری بررسی و تحلیل بیانیه گام دوم.mp3
3.71M
✅دومین نشست ویبناری -بررسی و تحلیل بیانیه گام دوم انقلاب در ویبنار لبنان
💠سخنران: حجتالاسلام والمسلمین نجف لکزایی، رئیس پژوهشگاه علوم فرهنگ اسلامی ایران
🎧از رادیو پژوهش بشنوید
🌐http://dte.bz/L8tAd
⏰زمان:دوشنبه، ۲۰ بهمن 1399.
🌐https://eitaa.com/isca_seda/1319
هدایت شده از رادیو پژوهش پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
امنیت و تمدن 4 بهمن 99 در جمع مبلغان نخبه دفتر تبلیغات اسلامی.mp3
42.05M
✅نشست علمی امنیت و تمدن در جمع مبلغان نخبه دفتر تبلیغات اسلامی
🎧از رادیو پژوهش بشنوید
🌐http://dte.bz/u8HrC
⏰زمان: شنبه چهارم بهمن ماه 1399
👤سخنران: حجت الاسلام و المسلمین دکتر نجف لک زایی
🌐https://eitaa.com/isca_seda/1321