🔥اتفاقی که تنها یکبار در طول عمر شما رخ میدهد؛ تابستان امسال منتظر انفجار ستارهای باشید
🔹ناسا پیشبینی کرده است در سال جاری میلادی و به احتمال زیاد تابستان، شاهد انفجار ستارهای یا رویدادی نواختری باشیم. این اتفاق را که احتمالاً فقط یک بار در عمر ما رخ میدهد، با چشم غیرمسلح نیز میتوان رصد کرد. این انفجار ۳۰۰۰ سال نوری با ما فاصله دارد.
🔹این انفجار نواختری که تاریخ دقیق وقوعش مشخص نیست، کوتاه خواهد بود و فقط کمتر از یک هفته قابلمشاهده است اما گفته میشود تمام کشورها میتوانند آن را رصد کنند.
#فضا
🌔 @nojoom_et
💢 دیوار بزرگ هرکول-کورونا بوریلیس (به
Hercules-Corona Borealis Great Wall)
💫یک اَبَرساختار غولپیکر از کهکشانهاست که گسترهای نزدیک به ۱۰ میلیارد سال نوری دارد (گستره ی تمام کائنات ۹۰ میلیارد سال نوری تخمین زده میشود)
💫این ساختار بزرگترین و پرجرمترین ساختار شناختهشده در گیتی است.
این دیوار بزرگ را به اختصار به صورت Her–CrB GW نمایش میدهند.
🚀
💫این ساختار بزرگ در نوامبر سال ۲۰۱۳ و توسط نقشهبرداری انفجارهای پرتو گامایی که در جهان دور دست رخ میداد، کشف شد.
💫اخترشناسان از دادههای به دست آمده از ماموریت انفجار پرتو گامای سوییفت و تلسکوپ فضایی پرتو گامای فرمی استفاده نمودند تا به این کشف رسیدند.
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
صدای تولید شده از ادغام ستاره های نوترونی.
.
سیستمهای دوتایی حاوی ستارههای نوترونی زمانی متولد میشوند که هستههای دو ستاره در حال چرخش در انفجارهای ابرنواختری فرو میریزند.
ستاره های نوترونی جرمی معادل جرم خورشید ما را به اندازه یک شهر کوچک متراکم میکنند.
آنها به قدری متراکم و فشرده هستند که مرزهای هسته اتم ها ناپدید می شوند.
در چنین سیستمهایی، نظریه نسبیت عام اینشتین پیشبینی میکند که ستارههای نوترونی تشعشعات گرانشی، امواج فضا-زمان، ساطع میکنند.
این امر باعث کوچک شدن مدارها میشود و به تدریج ستاره های نوترونی را به هم نزدیک می کند.
در اینجا چنین سیستمی نشان داده شده است، زمانی که دو ستاره ی نوترونی هم جرم با سرعت 60000 بار در دقیقه به دور یکدیگر میچرخند.
ستارگان در چند میلی ثانیه با هم ادغام میشوند و انفجاری از امواج گرانشی و انفجاری کوتاه و شدید پرتو گاما را منتشر میکنند.
#ستاره
#ستاره ی_نوترونی
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سحابی bubble با 7100 سالِ نوری فاصله از ما.
🌔 @nojoom_et
❇️ هیچکس از رای من مطلع نخواهد شد.
✅ مقام معظم رهبری:
«رهبری، یک رأی بیشتر ندارد. بندهی حقیر مثل بقیهی مردم، یک رأی دارم؛ این رأی هم تا وقتی که در صندوق انداخته نشود، هیچ کس از آن مطّلع نخواهد بود. حالا ممکن است آن کسانی که صندوق دست آنها است، بعد باز کنند، خط این حقیر را بشناسند، بفهمند بنده به چه کسی رأی دادم؛ اما تا قبل از رأی دادن، کسی مطّلع نخواهد شد. اینجور نیست که کسی بیاید نسبت بدهد که رهبری نظرش به فلان است، به بهمان نیست. اگر چنین نسبتی داده شد، این نسبت درست نیست.»
🗓 ۱۳۹۲/۰۱/۰۱
https://khl.ink/f/22680
🏷 #مقام_معظم_رهبری #انتخابات #اصلح
🌔 @nojoom_et
چه چیزی می تواند باعث انفجار بزرگ شود؟ 💥
یکی از تئوری های اصلی در مورد آنچه که می تواند باعث انفجار بزرگ شود، ایده نوسانات کوانتومی است. نوسانات کوانتومی نوسانات تصادفی میدان های کوانتومی در خلاء هستند که مطابق با اصول مکانیک کوانتومی رخ می دهند. آنها بخشی جدایی ناپذیر از خلاء کوانتومی هستند و خود را به عنوان ظهور کوتاه مدت ذرات و ضد ذرات نشان می دهند که می توانند متقابلاً از بین بروند و ناپدید شوند .
13.8 میلیارد سال پیش، یکی از این نوسانات کوانتومی ممکن است منجر به ایجاد یک نقطه بسیار داغ و متراکم به نام تکینگی شود. تکینگی حالتی است که در آن چگالی ماده و انرژی به مقادیر بی نهایت می رسد. در نقطه ای، این تکینگی به سرعت شروع به گسترش کرد و فضا و زمان را ایجاد کرد. این رویداد که به بیگ بنگ معروف است، آغاز جهان ما را رقم زد. از این نقطه در حال گسترش، تمام ماده و انرژی که همه چیزهایی را که می دانیم تشکیل می دهد، به وجود آمد.
🌔 @nojoom_et
سازمان فضایی چین اعلام کرد کاوشگرِ change6 به همراه محموله ای حاوی خاک و سنگ ماه، به زمین بازگشت.
🌔 @nojoom_et
🛰رئیس سازمان فضایی ایران با بیان اینکه ساخت پایگاه فضایی چابهار پس از ۱۰ سال در دولت سیزدهم انجام شد، گفت: امسال با اتمام فاز نخست این پایگاه، اولین پرتاب را انجام خواهیم داد و اگر در فاز نخست پایگاه فضایی از نظر فنی و اقتصادی به تثبیت پرتابگر با قیمت مناسبت و قابلیت اعتماد بالا برسیم، پرتاب بینالمللی را نیز آغاز خواهیم کرد.
📌قرارداد برای پایان یافتن فاز نخست تا نیمه سال ۱۴۰۴ است، اما با توجه به اینکه بخشهای خوبی از زیرساختهای حیاتی در پایگاه فضایی چابهار مهیا شده، ظرفیت پرتاب از همین امسال فعال میشود.
📌اولین پرتاب سوخت جامدی که در پایگاه فضایی انجام خواهیم داد، در حوزه دستیابی به مدارهای خورشید آهنگ است که برای نخستین بار در کشور انجام میشود. این پرتاب در نیمه دوم سال با یک ماهواره سنجشی- تحقیقاتی انجام خواهد شد./ایرنا
✨قطب نجوم استان آذربایجان شرقی
✨پژوهشسرای دانشآموزی شهید فخری زاده مراغه
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 اصلی ترین چالش فرود بر سطح مریخ
همین سنگ ریزه های کوچیک و تیزه که میتونه برای هرنوع فرودگری خطرناک باشه.
🌔 @nojoom_et