فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✨زباله های فضایی در حال چرخش به دور زمین
🌔 @nojoom_et
✨درست است که در فضا، هیچکس نمیتواند فریاد شما را بشنود. هنگامی که صدا از طریق امواج مکانیکی عبور می کند، به چیزی برای عبور نیاز دارد. در اینجا روی زمین، بیشتر از طریق هوا سفر می کند. ذرات آنقدر در فضا پخش شده اند که گوش ما نمی تواند امواج مکانیکی را بگیرد. 🔇
🌔 @nojoom_et
📢 تصویر روز ناسا
🗓 یکشنبه ۱۵ مهر ۱۴۰۳
عنوان: دم زیبای دنبالهدار مکنات
عکس از: رابرت اچ. مکنات
دنبالهدار مکنات، که به "دنبالهدار بزرگ ۲۰۰۷" معروف شد، دمی بسیار بلند و زیبا داشت. این دم شگفتانگیز در آسمان پخش شده بود و برای چند روز بعد از غروب آفتاب، در نیمکره جنوبی قابل مشاهده بود. دنبالهی یونیزهشدهی دنبالهدار در عکسهایی با نوردهی طولانی و زاویه باز، به بهترین شکل دیده میشد. حتی در برخی مواقع، فقط دم دنبالهدار برای ناظران در نیمکره شمالی، کمی بالاتر از افق قابل مشاهده بود. دنبالهدار C/2006 P1 (مکنات) که درخشش آن به حدود منفی ۵ رسیده بود، توسط کاشف آن در ژانویه ۲۰۰۷، درست بعد از غروب آفتاب از رصدخانه سایدینگ اسپرینگ در استرالیا ثبت شد. این دنبالهدار، که درخشانترین دنبالهدار در چند دهه اخیر بود، به تدریج کمنورتر شد زیرا به سمت آسمانهای جنوبی و دورتر از خورشید و زمین حرکت کرد.
🌔 @nojoom_et
🌟این روکشهای طلایی روی ماهواره
برای چه منظور هستن؟
✨روکش طلایی که روی ماهوارهها و فضاپیماها استفاده میشود، از طلا یا مواد دیگر با لایهای نازک از طلا ساخته شده و وظایف مهمی دارد که عمدتاً به کنترل دما و حفاظت از تجهیزات حساس مربوط میشود. از جمله وظایف آن میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
✨کنترل دما: در فضا، اختلاف دما میان نور مستقیم خورشید و سایه بسیار زیاد است. روکش طلایی به انعکاس تابش خورشید کمک میکند و از داغ شدن بیش از حد ماهواره جلوگیری میکند.
✨حفاظت از تشعشعات: روکش طلایی به کاهش تأثیر تشعشعات فضایی و خورشیدی کمک میکند که میتوانند به تجهیزات الکترونیکی ماهواره آسیب برسانند.
✨افزایش کارایی تجهیزات: برخی تجهیزات حساس در ماهوارهها نیاز به عملکرد در دمای ثابت و محدوده خاصی دارند، و این روکشها به ثابت نگه داشتن دما کمک میکنند.
🌔 @nojoom_et
9.25M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
♦️چین لباس فضایی مخصوص راهپیمایی بر سطح ماه را معرفی میکند
✨آژانس فضایی سرنشیندار چین (CMSA)، به تازگی از طرح لباس فضانوردی اعزام به ماه رونمایی کرده است. این لباس که برای اولین بار، و در سومین نشست فناوری لباسهای فضانوردی، به میزبانی مرکز تحقیقات و آموزش فضانوردی چین در معرض دید عموم قرار میگیرد
✨این لباس از مواد بسیار مقاوم در محدودهی دمای محیطی بین ۱۲۲- تا ۱۳۳+ درجه سانتیگراد و همچنین محافظ در برابر گردوغبار ماه، خلأ و تشعشعات کیهانی ساخته شده است.
✨از دیگر مشخصههای این لباس میتوان به تعبیه صفحهی کنترلی چندکارکردی سهلالوصل، دوربینهای تصویربرداری مسافتهای دور و نزدیک، و همچنین دستکشهای انعطافپذیر و قابل اطمینان اشاره کرد. نوارهای قرمز رنگ روی لباس، الهام گرفته از هنر باستانی چین و نشان دهندهی قدرت و افتخار ملی است.
چین قصد دارد که تا سال ۲۰۳۰ اولین فرود سرنشیندار خود روی کرهی ماه را تجربه کند.
#چین
#فضا
🌔 @nojoom_et
📢 چین تا سال ۲۰۲۸ نمونه هایی از مریخ را به زمین خواهد آورد!
◀️ خبرگزاری اسپوتنیک در گزارشی علمی مدعی شده که چین قرار است تا حوالی سال ۲۰۲۸ تحت عملیاتی با عنوان «تیانون ۳» نمونههایی از مریخ را به زمین بیاورد.
#چین
#مریخ
🌔@nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سیاهچاله ها کجا زندگی می کنند؟ 🤔
آنها اغلب در هسته کهکشان ها یافت می شوند. به لطف گرانش قدرتمند خود، آنها می توانند منظومه های ستاره ای را در فواصل بسیار وسیع نگه دارند و کهکشان هایی را که امروز می بینیم را تشکیل می دهند .
در مرکز کهکشان راه شیری ما نیز یک سیاهچاله کلان جرم وجود دارد که به نام Sagittarius A* شناخته می شود. جرم آن 4.02 میلیون بار بیشتر از جرم خورشید است و شعاع آن حدود 45 واحد نجومی است ( تقریباً فاصله خورشید تا پلوتون ).
علاوه بر سیاهچاله های بسیار پرجرم در مراکز کهکشان ها، سیاهچاله های "محلی" نیز وجود دارند که پس از مرگ ستارگان پرجرم به وجود می آیند. در کهکشان راه شیری، آنها عمدتاً در بازوهای مارپیچی کهکشان متمرکز هستند. اینجاست که ستارگانی با جرم کافی برای تشکیل یک سیاهچاله اغلب متولد می شوند.
🌔 @nojoom_et
امیدوارم خدا یه جور خاص واستون بچینه که ته همه اتفاق های زندگیتون
به خوشی ختم بشه 🦋
🌔 @nojoom_et
🌞 برای مطابقت با انرژی تولید شده توسط خورشید، باید ۱۰۰ میلیارد تن دینامیت در هر ثانیه روشن کنید. صد میلیارد تن دینامیت معادل تقریباً 400 تریلیون چوب دینامیت است.
🌔 @nojoom_et
حدود 400 میلیارد ستاره …
کهکشانِ آندرومدا.
اولین رصد ثبت شده از کهکشان اندرومدا توسط «عبدالرحمن صوفی» ستارهشناس ایرانی در سال ۹۶۴ میلادی انجام شد.
🌔 @nojoom_et
✨آپولو 8 ،اولین فضاپیماییست که مدار زمین را ترک نمود، به ماه رسید، در مدار آن چرخید. 3 روز طول کشید تا آپولو 8 به ماه برسد. این سفینه در مدت 20 ساعت، 10 بار به دور ماه چرخید.
🌔 @nojoom_et