زمین بهتازگی به دورترین فاصلهاش از خورشید رسید؛ پس چرا هوا اینقدر گرم است؟🤔
مدار نهچندان دایرهای زمین بدین معنی است که در ۱۵ تیر، حدود ۲/۵ میلیون کیلومتر از میانگین فاصلهمان از خورشید فراتر بودیم، اما سرمایی حس نکردیم.
نکتهای که در اینجا وجود دارد این است که درواقع تغییر فصل به فاصلهی زمین از خورشید بستگی ندارد. دلیل واقعی تغییر فصل این است که محور چرخش زمین نسبتبه صفحهی مدار زمین حدود ۲۳ درجه کج شده است؛ بهاین ترتیب در طول یک سال قطب شمال زمین به سمت خورشید کشیده میشود یا از آن دور می شود.
#خورشید
🌔 @nojoom_et
سه کهکشان دراکو
این سه کهکشان زیبا که گاهی گروه دراکو نیز نامیده میشوند و در صورت فلکی شمالی اژدها قرار گرفته اند از چپ به راست NGC 5985 مارپیچی رو به روی، کهکشان بیضی شکل NGC 5982 و مارپیچ لبهای NGC 5981 هستند که همگی در این میدان دید تلسکوپی واحد یافت میشوند که کمی بیشتر از عرض ماه کامل است.
#کهکشان
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
صبحی
دیگر اتفاق افتاد
برخیز و خورشید را
از پشت پلکهای ابر بچین
نور را در آغوش بگیر
بگذار تمام اندوهت ذوب شود
در جای جایِ صبح...
صبح بخیر زندگی🌹
🌔 @nojoom_et
💬 | #پیام_جدید
متن پیام:
سلام
"اختر" یعنی چی؟
✍سلام مخاطب گرامی!
#اختر در لغت به معنای ستاره، كوكب، نجم است.
و به کسی که در زمینه "اختر" کار میکند ، منجم یا #ستاره_شناس گفته میشود.
📚 در حوزه علم، هرزمان عبارت "اختر" به عنوان پیش کلمه دیگری به کار میرود حوزه فعالیت آن علم را نشان میدهد.
به طور مثال 👇
#اخترفیزیک (مطالعه آسمان از منظر علم فیزیک) ،
#اخترشیمی (مطالعه آسمان از منظر علم شیمی) ، اخترزیست شناسی و ...
#Astrophysics , #astrochemistry , #astrobiology
⚠️ توجه کنید که معادل این عبارت در زبان انگلیسی ( astro ) میباشد.
💬 | #پیام_جدید
متن پیام:
سلام برای ستاره نوترونی که ارسال شده احتمالا اشتباه تایپ شده که جرم ان ۱۰۱۴ برابر آب است. باید خیلی بیشتر از این حرفا باشه.تشکر از کانال خوبتون.
⭐️ در مورد چگالی #ستاره_نوترونی
Neutron stars have overall densities of 3.7×1017 to 5.9×1017 kg/m3 (2.6×1014 to 4.1×1014 times the density of the Sun),
به عبارت دیگر 👈 چگالی ستاره نوترونی تقریبا 10 به توان 17 ، کیلوگرم بر مترمکعب است.
🌞 و یا حدودا 10 به توان 14 برابر چگالی #خورشید.
⛔️ توجه کنید
در پیام رسانهای متنی ( ایتا، سروش، تلگرام و ... ) این قابلیت وجود ندارد که "توان" را نشان دهد.
مثلا 10 به توان 14 بطور اشتباه 1014 تایپ میشود.
✍️#خانم_دکتر_کبیری
در 19 جولای 1975 فضاپیمای سایوز از فضاپیمای آپولو جدا شد.
این دو فضاپیما در 15 جولای 1975 به فضا پرتاب شدند و در طی آن، فضاپیمای آمریکایی آپولو و فضاپیمای روسی سایوز در مدار زمین به هم متصل شدند و فضانوردان آنها باهم عملیات مشترکی را به انجام رساندند.
آپولو بعد از جدا شدن، خورشید گرفتگی مصنوعی را برای عکسبرداری فضانوردان سایوز از تاج خورشید ایجاد کرد.
فضاپیمای سایوز بدون مشکل خاصی طبق برنامهٔ قبلی در 21 جولای به زمین فرود آمد. بازگشت و فرود آپولو در روز 24 جولای آغاز شد. در راه برگشت به خاطر اشتباه فضانوردان در مرحله آمادهسازی برای فرود، آپولو دچار مشکل جدی شد و سامانه موسوم «سامانهٔ کنترل واکنشها» به اشتباه روشن باقی گذاشته شده بود، و همین موضوع باعث شد کابین آپولو مملو از گاز شود.
فضانوردان آپولو برخلاف کیهاننوردان روسی در هنگام بازگشت به زمین لباس فضایی نمیپوشیدند، و به همین علت "ونس برند" در اثر مسمومیت گاز از هوش رفت و "دیک اسلیتون" دچار حالت تهوع شد.
در نهایت فضانوردان موفقیت در اقیانوس آرام فرود آمد، اما به مدت دو هفته در بیمارستان بستری و قرنطینه شدند.
🌔 @nojoom_et
🔴پدیده مرموز چشم صحرا
از پدیده های مرموز جهان ،چشم صحرا است
⭐این پدیده آنقدر بزرگ است که فضانوردان از آن به عنوان یک نشانه جغرافیایی استفاده می کنند
و حتی تا زمانی که انسان ها شروع به سفر به فضا کردند کشف نشد
زیرا به حدی بزرگ بوده که بصورت هوایی دیده نمیشده.دانشمندان هنوز نمیدونن این پدیده چطور شکل گرفته.
#چشم_صحرا
🌔 @nojoom_et
✨امواجی به رنگ آبی در سیاره سرخ! (۱)
✨اگرچه بهرام سیاره سرخ است، تصاویر با رنگ کاذب می توانند به ما کمک کنند تا در مورد آب و هوا و زمین شناسی آن بیشتر بیاموزیم؛ این تصویر انواع ویژگی های مربوط به باد را در سیاره سرخ در نزدیکی مرکز دهانه Gamboa نشان می دهد. تپه های ماسه ای بزرگتر، تاج های سینوسی و گنبدهای منفرد را تشکیل می دهند.
در بالای تپهها موجهای کوچکی وجود دارد که فاصله آنها از یک تاج به تاج دیگر، فقط چند فوت است. اینها به مگا امواج بزرگتر با فاصله ۳۰ فوتی از هم که از تپه های شنی به بیرون تابش می کنند، ادغام می شوند.
سازندهای بزرگتر و درخشانتر که تقریباً موازی هستند «برآمدگیهای بادی عرضی» (Transverse Aeolian Ridges و یا TAR) نامیده میشوند. این TAR ها با ماسه بسیار درشت پوشیده شده اند.
#ناسا_گالری
اعتبار تصویر: NASA/JPL-Caltech/دانشگاه آریزونا
🌔 @nojoom_et
✨ نگاه هابل به ناحیه پر ستاره آسمان (۱)
این تصویر مملو از ستاره تلسکوپ فضایی هابل NASA/ESA، قلب خوشه کروی NGC 6638 در صورت فلکی کمان (قوس - Sagittarius) را نشان میدهد.
⭐رصد پراکنده ستارگان، چگالی ستارگان را در قلب خوشه های کروی، که گروه های ثابت و محکمی از ده ها هزار تا میلیون ها ستاره هستند، نمایان می کند. هابل برای گرفتن داده های این تصویر از دو ابزار نجومی پیشرفته خود استفاده کرد: دوربین میدان دید گسترده ۳ و دوربین پیشرفته برای بررسی آسمان.
تلسکوپ هابل مطالعه خوشه های کروی را متحول کرد. اعوجاج ناشی از اتمسفر زمین، تشخیص واضح ستارگان در هسته خوشه های کروی را با تلسکوپ های زمینی تقریبا غیرممکن می کند.
ادامه دارد...
#ناسا_گالری
اعتبار متن: آژانس فضایی اروپا (ESA)
اعتبار تصویر: ESA/Hubble & NASA, R. Cohen
🌔 @nojoom_et
نگاه هابل به ناحیه پر ستاره آسمان (۲)
ادامه...
تلسکوپ هابل که در مداری حدود ۵۵۰ کیلومتری بالاتر از زمین می چرخد، می تواند نوع ستارگانی که خوشه های کروی را تشکیل می دهند، تشخیص دهد؛ چگونگی تکامل آنها و نقش گرانش در این سیستم های متراکم بدون اینکه جو زمین مشکلی ایجاد کند، مطالعه کند.
تلسکوپ فضایی NASA/ESA/CSA جیمز وب نیز درک ما را از خوشههای کروی با نگاه کردن به فضای داخلی پر از ستارههای آنها بیشتر خواهد کرد. “وب” در طول موجهای فروسرخ رصد میکند و اطلاعات منحصربهفردی درباره ستارههای خوشهای ارائه میکند که مکمل نماهای باورنکردنی “هابل” است.
#ناسا_گالری
🌔 @nojoom_et
نمایی زیبا از لحظه پرتاب راکت فالکون ۹ در ماموریت CRS-25 در سال ۲۰۲۲ و لحظاتی قبل از خاموش شدن موتور های مرحله اول ؛
🌔 @nojoom_et
✅در 15 ژوئن 1978 فضاپیمای سایوز -29 به فضا پرتاب شد این پرتاب دومین سفر طولانی مدت به ایستگاه مداری سالیوت 6 بود.
کیهانوردان این ماموریت "ولادیمیر کووالنوک" و " الکساندر ایوانچنکوف" در طی این ماموریت به مدت 139 روز در فضا حضور داشتند و میزبان دو خدمه بازدید کننده بودند : سایوز -30 با اولین کیهانورد لهستانی (میروسلاو هرماژوسکی) و سایوز -31 با اولین فضانورد آلمان شرقی (سیگموند جوهن).
در طی این ماموریت رکورد جدیدی از اقامت انسان در فضا ثبت شد (رکورد قبلی ، 96 روز ، توسط روماننکو و گرچکو ، اولین اعزام طولانی مدت به سالیوت -6 شکسته شده بود
🌔 @nojoom_et
💫🔭ستاره دنباله داری که سال ۱۶۶۳ ظاهر شد تمام اروپا را به لرزه انداخت چون همزمان با بروز وبا و آتش سوزی بزرگ لندن اتفاق افتاد، در آن زمان ستاره دنباله دار نشانه بدبختی عظیم بود.
🌔 @nojoom_et
✨زمین در بحرانیترین زمان به سر میبرد!
جیمز هنسن ، دانشمند شناخته شده در علوم آب و هوای ناسا که در سال ۱۹۸۸ در کنگره ایالت متحده آمریکا ، گرمایش جهانی را پیشبینی کرده بود ، اکنون میگوید که جهان در حال نزدیک شدن به یک «مرز آب و هوایی جدید» است .
⭐در این وضعیت جدید پیش بینی شده ، زمین به دمایی بالاتر از هر زمان در طول میلیونها سال گذشته میرسد و رسیدن به چنین گرمای بیسابقهای ، اثراتی مانند طوفانهایی شدید ، موجهای گرما و خشکسالی را به همراه دارد .
🌕این دانشمند میگوید بهنظر میرسد امسال گرمترین سالی باشد که تا به حال در سطح جهان به ثبت رسیده است .
#زمین
🌔 @nojoom_et
✨ برخورد دیدنی دنباله دار شومیکر-لوی ۹ با غول منظومه خورشیدی ۲۸ سال پیش در چنین شبهایی (۱)
بیست و هشت سال پیش، در شبهای ۱۶ تا ۲۲ جولای ۱۹۹۴ (شنبه ۲۵ تا جمعه ۳۱ تیر ۱۳۷۳)، بسیاری از رصدگران از روی زمین برخورد دنباله دار شومیکر-لوی 9 (SL9) با سیاره غول پیکر برجیس مشاهده کردند.
ستارهشناسان (آماتور و حرفه ای) شاهد بودند که این دنبالهدار زخمهای قابل مشاهدهای بر جای میگذارد که برای ماهها بر روی ابرهای برجیسی باقی میماند. این رویداد دیدنی اولین مشاهده در زمان واقعی از یک برخورد فرازمینی در سیستم خورشیدی ما بود که مردم سراسر جهان آن را دنبال کردند.
دانشمندان بعداً دریافتند که این دنباله دار آب را به جو برجیس می رساند؛ بر اساس مطالعات اخیر، آب هنوز در این سیاره وجود دارد!
ادامه دارد...
شرح تصویر: تصویر ترکیبی تلسکوپ فضایی هابل از برجیس و شومیکر-لوی ۹، در حالی که این دنباله دار کوچک برای برخورد با این سیاره غول پیکر در سال ۱۹۹۴ در فضا در حرکت بود. اعتبار تصویر از NASA/ ESA/ H. Weaver و E. Smith (STScI)/ و J. Trauger و R. Evans (آزمایشگاه رانش جت)
#سیاره_برجیس
🌔 @nojoom_et
🌕محققان با یک شبیه ساز غبار ماه در یک تونل باد مافوق صوت کار می کنند
🌒گرد و غبار ماه یک مشکل بسیار بزرگ برای ماموریت های ماه بوده و هست. خاک قمری متشکل از انواع ذرات از جمله قطعات سنگ، قطعات تک معدنی و انواع شیشه از جمله ذرات آگلوتینه، گلوله های آتشفشانی و ضربه ای است، 23 ژوئن 1960
🌔 @nojoom_et
یک سلام قشنگ و یک دعای ناب
سلاااام
صبحتون بخیروشادی
لبتون خندون
رزقتون زیاد
دلتان به پاکی صبح
افکار بلندتان سبز
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌔یافتن محل سقوط موشک مرموز در کره ماه
اواخر سال ۲۰۲۱، اخترشناسان چیزی را مشاهده کردند که مشخص شد یک موشک در پایان مراحل پرتاب در حال رفتن بسمت ماه است. اکنون مدارگرد شناسایی ماه ناسا که از سال ۲۰۰۹ از ماه عکاسی می کند، محل سقوط موشک را دیده است.
اما منشا این موشک هنوز یک راز است! کدام موشک بوده؟ همچنین زمانی که موشک اصابت کرد، یک دهانه دوتایی جالب بر جای گذاشت و این دهانه نیز مرموز است. چرا دهانه دوتایی؟
آنگونه که مشخص است، دهانه دوگانه عجیب (محل سقوط) ممکن است به شناسایی موشکی که سقوط کرده کمک کند، چرا که دهانه ای غیرمعمول ایجاد کرده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه چین Wang Wenbin در ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ گفت: "بر اساس گزارش سیستم های نظارتی چین، مرحله بالایی موشک متعلق به ماموریت Chang'e-5 وارد جو زمین شده و کاملاً سوخته است."
شرح تصویر: این تصویر متحرک موقعیت دهانه دوتایی که در اثر برخورد بدنه موشک، تازه تشکیل شده را تایید می کند.
تصویر اول، نمای مدار گرد ماه LRO از ۲۸ فوریه ۲۰۲۲ و تصویر بعد از ۲۱ می ۲۰۲۲ و عرض کادر ۳۶۷ متر است. اعتبار تصویر از ناسا/ مرکز فضایی Goddard/
دانشگاه ایالتی آریزونا
#ماه
🌔 @nojoom_et
✨ ربات های کوچک شناگر به دنبال حیات در دریاهای دیگر کرات (۱)
💫ربات های شناگر ریز مانند داستان های علمی تخیلی جالب به نظر میرسند و یک مهندس رباتیک JPL در حال توسعه آنهاست؛ آزمایشگاه پیشرانش جت ناسا در جنوب کالیفرنیا اعلام کرد Ethan Schaler که یکی از دانشمندان و مهندس مکانیک رباتیک است، جایزه فاز دوم را برای ادامه توسعه مجموعه ای از ربات های کوچک دریافت کرده است.
💫این ربات ها قادر به جستجوی حیات فرازمینی خواهند بود. با این حال، آنها خودروهای سطح نورد نیستند؛ در عوض آنها شناگرانی خواهند بود که برای کشف حیات در برخی اجرام دارای اقیانوس منظومه طراحی شده اند و از جمله امیدوارکننده ترین ماموریت های آینده در سیستم خورشیدی خواهند بود.
ادامه دارد...
#ربات_اقمار_اقیانوسی
شرح تصویر: این تصویر مفهومی، cryobot ناسا را نشان میدهد که ربات نفوذگر در یخ به نام PRIME است، کاوشگری که با استفاده از ایزوتوپ های رادیویی، برای اکتشاف قمرهای یخی سیارات است.
در مفهومی به نام SWIM و یا Sensing With Independent Micro-Swimmers، رباتهای شناگر کوچک در اقیانوس کرات دوردست مستقر میشوند. اعتبار تصویر از ناسا/ JPL-Caltech
🌔 @nojoom_et
✨ربات های کوچک شناگر به دنبال حیات در دریاهای دیگر کرات (۲)
ادامه...
💫ایده این است که ربات های شناگر را به قمر اروپا در اطراف برجیس یا قمر انسلادوس سیاره کیوان بفرستند. تصور میشود که این اقمار دارای اقیانوس های مایع قابل توجهی در زیر پوسته های یخی خود هستند.
حدود ۴ دوجین ربات به اندازه تلفن همراه میتوانند در یک کاوشگر باریک نفوذ کننده در یخ به نام cryobot قرار بگیرند؛ سپس cryobot به درون پوسته و زیر اقیانوس اقمار اروپا یا انسلادوس، فرو می رود.
شرح تصویر: تصویر گرافیکی دیگری از ربات های شناگر کوچک مفهومی با نام SWIM. دهها ربات کوچک از طریق کاوشگر سمت چپ که PRIME نام دارد و یک ربات cryobot است، وارد پوسته یخی دیگر اقمار منظومه ما میشوند؛ PRIME به پوسته یخی اقمار بیرونی منظومه نفوذ می کند و به زیر اقیانوس دیگر کرات رسیده و در آنجا، رباتهای شناگر به اندازه تلفن همراه را آزاد میکند.
یکی از دانشمندان گفت: با ورود این دسته از رباتها، میتوانیم به زیر اقیانوس دیگر کرات نگاه کنیم تا منظومه خود را بسیار بیشتر از آنچه که یک ربات cryobot اجازه میدهد کشف کنیم. اعتبار تصویر از JPL
#ربات_اقمار_اقیانوسی
🌔 @nojoom_et
✨مشاهده جواهر کهکشانی در حال ادغام توسط تلسکوپ فضایی هابل
💫این رصد تلسکوپ فضایی هابل NASA/ESA کهکشان CGCG 396-2 را به تصویر کشیده است؛ یک ادغام کهکشانی چند بازویی غیرمعمول که در فاصله ۵۲۰ میلیون سال نوری از زمین در صورت فلکی شکارچی (جبّار - Orion) قرار دارد.
✨این تصویر مربوط به مشاهدات جواهری از پروژه “باغ وحش کهکشان” (Galaxy Zoo) است، یک پروژه علمی شهروندی که شامل صدها هزار داوطلب از سراسر جهان است که کهکشانها را طبقهبندی کردهاند تا به دانشمندان کمک کنند تا مشکل با ابعاد نجومی را حل کنند: چگونگی مرتبسازی مقادیر عظیم دادههای تولید شده توسط تلسکوپها.
💫بر اساس یک نظرسنجی عمومی، جذاب ترین اجرام نجومی برای رصدهای بعدی با تلسکوپ فضایی هابل انتخاب شد؛ CGCG 396-2 یکی از این اجرام بوده است که در اینجا توسط دوربین پیشرفته هابل برای بررسی بیشتر تصویربرداری شده است.
#ناسا_گالری
اعتبار متن: آژانس فضایی اروپا (ESA)
اعتبار تصویر: ESA/Hubble &
NASA, W. Keel
🌔 @nojoom_et
اعجاب تصاویر (۱)
تلسکوپ فضایی جیمز وب که “انقلاب علمی” نوینی در کشفیات فضایی و کیهانشناسی پیش روی بشر قرار خواهد داد، اولین تصاویر اعجاب انگیز خود را امروز در معرض دید جستجوگران آسمان گذاشت که در ادامه توجه شما را به مشاهده این تصاویر جلب میکنیم:
۱- سحابی حلقوی NGC 3132 که توسط دو ابزار NIRCam و MIRI ثبت شده است.
تلسکوپ وب برای اولین بار فاش نمود که ستاره در حال مرگ، پوشیده از غبار است.
ستارگان و لایههای نوری آنها توجه بیشتری را در تصویر NIRCam جلب میکنند، در حالیکه غبار درخشان در تصویر MIRI حرف اول را میزند.
طی هزاران سال، این لایه های ظریف گازی در فضای اطراف پراکنده خواهند شد. سحابی حلقوی جنوبی را سحابی سیاره ای مینامند؛ علیرغم نام "سیارهای" بر روی این اجرام، که از چگونگی دیده شدن آنها توسط اخترشناسانی که صدها سال پیش آنها را رصد میکردند، ناشی میشود؛ اینها پوسته هایی از غبار و گاز هستند که توسط ستاره های در حال مرگ همچون خورشید ما ایجاد میگردند.
جزئیات جدید، درک ما را از چگونگی تکامل ستارگان و تأثیرگذاری بر محیط آنها تغییر خواهد داد.
اعتبار تصویر از:NASA، ESA، CSA و STScl
#تلسکوپ_وب
🌔 @nojoom_et
May 11
اعجاب تصاویر (۲)
ادامه...
تلسکوپ وب دانش ما را در مورد تشکیل ستاره و فعل و انفعالات گازی در داخل آن متحول خواهد کرد.
۲- مشاهده پنج کهکشان که چهار تا از آنها در تعامل با یکدیگر هستند؛ کهکشان سمت چپ نسبت به چهار کهکشان دیگر به ما بسیار نزدیکتر است.
در این تصویر، کهکشانها نسبت به صدها کهکشان بسیار کوچکتر و دورتر در پس زمینه، بزرگ دیده می شوند. هر پنج کهکشان دارای هسته های سفید روشن هستند که هر کدام اندازه، شکل، ساختار و رنگبندی کمی متفاوت دارند.
این کهکشان های در حال برخورد در حال کشیدن و کشش یکدیگر در یک رقص گرانشی هستند.
این تصویر موزاییکی بزرگترین تصویر وب تا به امروز است که مساحتی از آسمان به اندازه ۱.۵ برابر قطر ماه آنگونه که از زمین دیده می شود را پوشش می دهد.
این تصویر شامل بیش از ۱۵۰ میلیون پیکسل است و از حدود ۱۰۰۰ فایل تصویری ساخته شده است! تلسکوپ وب پیچیده ترین و قدرتمندترین تلسکوپ فضایی است که تاکنون ساخته شده است.
اعتبار تصویر از: NASA، ESA، CSA، و STScl
ادامه دارد...
#تلسکوپ_وب
🌔 @nojoom_et
اعجاب تصاویر (۳)
ادامه...
دیدگاه جدید وب به ما نگاهی نادر در مورد ستارگان در مراحل اولیه و سریع شکل گیری آنها می دهد.
۳- در ورای غبار و گاز، این صخره کیهانی ستارگان نوزاد را پنهان کرده است.
کافی است یک ثانیه وقت بگذارید و سحابی کارینا را با تمام شکوهش تحسین کنید.
تصویر به صورت افقی توسط یک خط مواج بین یک منظره ابری که یک سحابی را در امتداد قسمت پایینی و یک قسمت نسبتاً واضح بالایی تشکیل می دهد، تقسیم می شود.
در هر دو قسمت یک میدان ستارهای وجود دارد که ستاره های بی شماری را در اندازه های مختلف نشان می دهد.
قسمت بالایی تصویر مایل به آبی است و دارای رگه های ابر مانند نیمه شفافی است که از سحابی زیری بالا می آیند. ساختار ابری مایل به نارنجی در نیمه پایینی از نظر چگالی متفاوت است و از نیمه شفاف تا مات متغیر میباشد. رنگ ستارگان نیز متفاوت است و اکثر آنها رنگ آبی یا نارنجی دارند.
ساختار ابر مانند سحابی شامل برآمدگی ها، قله ها و درهها است که ظاهری بسیار شبیه به رشته کوه دارد. سه پراش کشیده نور از لبه سمت راست بالای تصویر، وجود یک ستاره بزرگ خارج از دید را القا می کند.
ادامه دارد...
#تلسکوپ_وب
🌔 @nojoom_et