✨ ربات های کوچک شناگر به دنبال حیات در دریاهای دیگر کرات (۱)
💫ربات های شناگر ریز مانند داستان های علمی تخیلی جالب به نظر میرسند و یک مهندس رباتیک JPL در حال توسعه آنهاست؛ آزمایشگاه پیشرانش جت ناسا در جنوب کالیفرنیا اعلام کرد Ethan Schaler که یکی از دانشمندان و مهندس مکانیک رباتیک است، جایزه فاز دوم را برای ادامه توسعه مجموعه ای از ربات های کوچک دریافت کرده است.
💫این ربات ها قادر به جستجوی حیات فرازمینی خواهند بود. با این حال، آنها خودروهای سطح نورد نیستند؛ در عوض آنها شناگرانی خواهند بود که برای کشف حیات در برخی اجرام دارای اقیانوس منظومه طراحی شده اند و از جمله امیدوارکننده ترین ماموریت های آینده در سیستم خورشیدی خواهند بود.
ادامه دارد...
#ربات_اقمار_اقیانوسی
شرح تصویر: این تصویر مفهومی، cryobot ناسا را نشان میدهد که ربات نفوذگر در یخ به نام PRIME است، کاوشگری که با استفاده از ایزوتوپ های رادیویی، برای اکتشاف قمرهای یخی سیارات است.
در مفهومی به نام SWIM و یا Sensing With Independent Micro-Swimmers، رباتهای شناگر کوچک در اقیانوس کرات دوردست مستقر میشوند. اعتبار تصویر از ناسا/ JPL-Caltech
🌔 @nojoom_et
✨ربات های کوچک شناگر به دنبال حیات در دریاهای دیگر کرات (۲)
ادامه...
💫ایده این است که ربات های شناگر را به قمر اروپا در اطراف برجیس یا قمر انسلادوس سیاره کیوان بفرستند. تصور میشود که این اقمار دارای اقیانوس های مایع قابل توجهی در زیر پوسته های یخی خود هستند.
حدود ۴ دوجین ربات به اندازه تلفن همراه میتوانند در یک کاوشگر باریک نفوذ کننده در یخ به نام cryobot قرار بگیرند؛ سپس cryobot به درون پوسته و زیر اقیانوس اقمار اروپا یا انسلادوس، فرو می رود.
شرح تصویر: تصویر گرافیکی دیگری از ربات های شناگر کوچک مفهومی با نام SWIM. دهها ربات کوچک از طریق کاوشگر سمت چپ که PRIME نام دارد و یک ربات cryobot است، وارد پوسته یخی دیگر اقمار منظومه ما میشوند؛ PRIME به پوسته یخی اقمار بیرونی منظومه نفوذ می کند و به زیر اقیانوس دیگر کرات رسیده و در آنجا، رباتهای شناگر به اندازه تلفن همراه را آزاد میکند.
یکی از دانشمندان گفت: با ورود این دسته از رباتها، میتوانیم به زیر اقیانوس دیگر کرات نگاه کنیم تا منظومه خود را بسیار بیشتر از آنچه که یک ربات cryobot اجازه میدهد کشف کنیم. اعتبار تصویر از JPL
#ربات_اقمار_اقیانوسی
🌔 @nojoom_et
✨مشاهده جواهر کهکشانی در حال ادغام توسط تلسکوپ فضایی هابل
💫این رصد تلسکوپ فضایی هابل NASA/ESA کهکشان CGCG 396-2 را به تصویر کشیده است؛ یک ادغام کهکشانی چند بازویی غیرمعمول که در فاصله ۵۲۰ میلیون سال نوری از زمین در صورت فلکی شکارچی (جبّار - Orion) قرار دارد.
✨این تصویر مربوط به مشاهدات جواهری از پروژه “باغ وحش کهکشان” (Galaxy Zoo) است، یک پروژه علمی شهروندی که شامل صدها هزار داوطلب از سراسر جهان است که کهکشانها را طبقهبندی کردهاند تا به دانشمندان کمک کنند تا مشکل با ابعاد نجومی را حل کنند: چگونگی مرتبسازی مقادیر عظیم دادههای تولید شده توسط تلسکوپها.
💫بر اساس یک نظرسنجی عمومی، جذاب ترین اجرام نجومی برای رصدهای بعدی با تلسکوپ فضایی هابل انتخاب شد؛ CGCG 396-2 یکی از این اجرام بوده است که در اینجا توسط دوربین پیشرفته هابل برای بررسی بیشتر تصویربرداری شده است.
#ناسا_گالری
اعتبار متن: آژانس فضایی اروپا (ESA)
اعتبار تصویر: ESA/Hubble &
NASA, W. Keel
🌔 @nojoom_et
اعجاب تصاویر (۱)
تلسکوپ فضایی جیمز وب که “انقلاب علمی” نوینی در کشفیات فضایی و کیهانشناسی پیش روی بشر قرار خواهد داد، اولین تصاویر اعجاب انگیز خود را امروز در معرض دید جستجوگران آسمان گذاشت که در ادامه توجه شما را به مشاهده این تصاویر جلب میکنیم:
۱- سحابی حلقوی NGC 3132 که توسط دو ابزار NIRCam و MIRI ثبت شده است.
تلسکوپ وب برای اولین بار فاش نمود که ستاره در حال مرگ، پوشیده از غبار است.
ستارگان و لایههای نوری آنها توجه بیشتری را در تصویر NIRCam جلب میکنند، در حالیکه غبار درخشان در تصویر MIRI حرف اول را میزند.
طی هزاران سال، این لایه های ظریف گازی در فضای اطراف پراکنده خواهند شد. سحابی حلقوی جنوبی را سحابی سیاره ای مینامند؛ علیرغم نام "سیارهای" بر روی این اجرام، که از چگونگی دیده شدن آنها توسط اخترشناسانی که صدها سال پیش آنها را رصد میکردند، ناشی میشود؛ اینها پوسته هایی از غبار و گاز هستند که توسط ستاره های در حال مرگ همچون خورشید ما ایجاد میگردند.
جزئیات جدید، درک ما را از چگونگی تکامل ستارگان و تأثیرگذاری بر محیط آنها تغییر خواهد داد.
اعتبار تصویر از:NASA، ESA، CSA و STScl
#تلسکوپ_وب
🌔 @nojoom_et
May 11
اعجاب تصاویر (۲)
ادامه...
تلسکوپ وب دانش ما را در مورد تشکیل ستاره و فعل و انفعالات گازی در داخل آن متحول خواهد کرد.
۲- مشاهده پنج کهکشان که چهار تا از آنها در تعامل با یکدیگر هستند؛ کهکشان سمت چپ نسبت به چهار کهکشان دیگر به ما بسیار نزدیکتر است.
در این تصویر، کهکشانها نسبت به صدها کهکشان بسیار کوچکتر و دورتر در پس زمینه، بزرگ دیده می شوند. هر پنج کهکشان دارای هسته های سفید روشن هستند که هر کدام اندازه، شکل، ساختار و رنگبندی کمی متفاوت دارند.
این کهکشان های در حال برخورد در حال کشیدن و کشش یکدیگر در یک رقص گرانشی هستند.
این تصویر موزاییکی بزرگترین تصویر وب تا به امروز است که مساحتی از آسمان به اندازه ۱.۵ برابر قطر ماه آنگونه که از زمین دیده می شود را پوشش می دهد.
این تصویر شامل بیش از ۱۵۰ میلیون پیکسل است و از حدود ۱۰۰۰ فایل تصویری ساخته شده است! تلسکوپ وب پیچیده ترین و قدرتمندترین تلسکوپ فضایی است که تاکنون ساخته شده است.
اعتبار تصویر از: NASA، ESA، CSA، و STScl
ادامه دارد...
#تلسکوپ_وب
🌔 @nojoom_et
اعجاب تصاویر (۳)
ادامه...
دیدگاه جدید وب به ما نگاهی نادر در مورد ستارگان در مراحل اولیه و سریع شکل گیری آنها می دهد.
۳- در ورای غبار و گاز، این صخره کیهانی ستارگان نوزاد را پنهان کرده است.
کافی است یک ثانیه وقت بگذارید و سحابی کارینا را با تمام شکوهش تحسین کنید.
تصویر به صورت افقی توسط یک خط مواج بین یک منظره ابری که یک سحابی را در امتداد قسمت پایینی و یک قسمت نسبتاً واضح بالایی تشکیل می دهد، تقسیم می شود.
در هر دو قسمت یک میدان ستارهای وجود دارد که ستاره های بی شماری را در اندازه های مختلف نشان می دهد.
قسمت بالایی تصویر مایل به آبی است و دارای رگه های ابر مانند نیمه شفافی است که از سحابی زیری بالا می آیند. ساختار ابری مایل به نارنجی در نیمه پایینی از نظر چگالی متفاوت است و از نیمه شفاف تا مات متغیر میباشد. رنگ ستارگان نیز متفاوت است و اکثر آنها رنگ آبی یا نارنجی دارند.
ساختار ابر مانند سحابی شامل برآمدگی ها، قله ها و درهها است که ظاهری بسیار شبیه به رشته کوه دارد. سه پراش کشیده نور از لبه سمت راست بالای تصویر، وجود یک ستاره بزرگ خارج از دید را القا می کند.
ادامه دارد...
#تلسکوپ_وب
🌔 @nojoom_et
اعجاب تصاویر (۴)
ادامه...
تلسکوپ Webb میتواند مستقیماً از سیاره های فراخورشیدی تصویربرداری کند.
۴- ابرهای سیاره فراخورشیدی WASP - 96 b ! تلسکوپ فضایی جیمز وب نشانههای واضحی از آب، مه و شواهدی مبنی بر وجود ابرها را که زمانی تصور میشد در آنجا وجود ندارند در این سیاره مشاهده کرده است!
با تجزیه و تحلیل این نورها، دانشمندان میتوانند بدنبال نشانه های مشخصه عناصر یا مولکول های خاص در طیف سیاره باشند. به عبارت دیگر، شما می توانید این طیف را به عنوان یک بارکد برای اتمسفر WASP-96 b در نظر بگیرید. WASP - 96 b که در صورت فلکی سیمرغ (Phoenix) در نیمکره جنوبی آسمان واقع شده است، ۱۱۵۰ سال نوری از ما فاصله دارد.
این سیاره بزرگ و داغ، با جوی «پف کرده» به دور ستاره ای شبیه به خورشید ما می چرخد. در واقع، دمای آن بیش از ۵۳۷ درجه سانتیگراد و به طور قابل توجهی گرمتر از هر سیاره در منظومه خورشیدی ما است. تلسکوپ Webb مستقیماً از این سیاره یا جو آن تصویربرداری نکرده است.
اعتبار تصویر از: NASA، ESA، CSA و STScl
#تلسکوپ_وب
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
زیبایی کهکشان ها...
تا اخر هفته بعد که فعال تر خواهیم بود شباتون خوش و پر از خواب های زیبا
🌔 @nojoom_et
✨"کوه مرموز" سحابی کارینا
درون سحابی طوفانی کارینا، «Mystic Mountain» قرار دارد. این قله کیهانی با ارتفاع سه سال نوری که توسط دوربین میدان وسیع تلسکوپ فضایی هابل ۳ در سال ۲۰۱۰ تصویربرداری شد، عمدتاً از غبار و گاز تشکیل شده است و نشانههایی از فعالیت شدید ستارهزایی را نشان میدهد.
✨رنگ ها در این تصویر ترکیبی با درخشش اکسیژن (آبی)، هیدروژن و نیتروژن (سبز) و گوگرد (قرمز) مطابقت دارند.
✨سحابی کارینا در فهرستی از اجرام کیهانی است که تلسکوپ وب برای اولین مشاهدات خود هدف قرار داده است.
✨تلسکوپ فضایی جیمز وب ناسا، با همکاری آژانس فضایی اروپا و آژانس فضایی کانادا، با انتشار اولین تصاویر تمام رنگی و داده های طیف سنجی خود، نماهای بی سابقه و دقیقی از کیهان را نشان خواهد داد.
اعتبار تصویر: ناسا، ESA، M. Livio و تیم بیستمین سالگرد هابل (STScI)
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
رویدادهای جالب فضا و نجوم مردادماه ۱۴۰۲
(یکیش ایرانی ایرانی هست)
منبع : مجله نجوم
🌔 @nojoom_et
💬 | #پیام_جدید
متن پیام:
سلام ، وقت بخیر
با سپاس از مدیر کانال و مطالب علمی و جالب نجوم ، که بنده دیوانه وار به این علوم علاقه دارم...
یه سؤال از خدمتتون داشتم؟
آیا سیاره مریخ هم مثل زمین در مدار زاویه شیب داره و اینکه حرکت وضعی ( چرخش به دور خود) داره یا ثابت به دور خورشید میگرده؟
ممنون.
✍️سلام مخاطب گرامی!
🔹 مدت زمان گردش وضعی مریخ، بسیار شبیه به زمین است و یک روز خورشیدی در مریخ فقط کمی بیشتر از یک روز زمینی است: 24 ساعت، 39 دقیقه و 35.244 ثانیه.
🔹 انحراف محوری مریخ 25.19 درجه نسبت به صفحه مداری آن است که شبیه به شیب محوری زمین است. در نتیجه، مریخ فصلهایی مانند زمین دارد.
✍️#خانم_دکتر_کبیری
🖤🖤🖤
✨ رابطه همجوشی هستهای و درخشش ستارهها
💫به تازگی دانشمندان از احتمال وجود ستارگانی از ماده تاریک خبر دادهاند و آنها را ستارههای تاریک نامیدهاند که با ستارگان معمولی که توسط واکنشهای همجوشی در اعماق فضای داخلی خود نیرو میگیرند، متفاوتند.
✨واکنش همجوشی هستهای، عامل ایجاد نیروی خورشید و سایر ستارگان است. در یک واکنش همجوشی، دو هسته سبک از اتمها با هم ادغام و یک هسته سنگینتر را تشکیل میدهند. جرم باقیمانده به انرژی تبدیل میشود.
✨معادله E=mc2 انیشتین که تا حدی میگوید جرم و انرژی میتوانند به یکدیگر تبدیل شوند، توضیح میدهد که چرا این فرآیند رخ میدهد.
شرح تصویر: نحوه عملکرد همجوشی هستهای برای تامین انرژی خورشید و ستارگان.
در این تصویر، کرههای آبی نشاندهنده نوترونها و گویهای زرد نشانگر پروتونها هستند. به عنوان مثال، دو اتم هیدروژن با هم ترکیب میشوند تا یک اتم سنگینتر هلیوم (He) را بسازند. در این فرآیند، انرژی باقیماندهای وجود دارد که ستارهها را قادر میسازد تا بدرخشند. تصویر از وزارت انرژی ایالات متحده
#همجوشی_هسته
🌔 @nojoom_et
آرامش یڪ هدیه است
هدیه ایے ارزشمنـد 🥀
از انسان های خـوب
هدیہ اے گرانبها با رنگ عشـق♡
و آرامش همان عشق است
از خدا عمری سرشار از🍃
عشـق و آرامش برایتان آرزومندم
سلام
⚡️صبح بخیر⚡️
🌔 @nojoom_et
💫💫 در شبهای بارش شهابی
از بین همه شهاب ها ، شهابی اتفاق میوفته که بسیار بزرگ، درخشنده است و در بعضی وقتها صدای سوختنش در برخورد با جو رو میشنویم.
✅ فوق العاده زیباست 👍
و تقریبا از یک سمت آسمان تا طرف دیگه آسمون کشیده میشه به این شهاب میگن آذرگوی
⚡️⚡
#بارش_شهابی
#آذر_گوی
🌔 @nojoom_et
هدایت شده از فراتر از افق ☆ آموزش نجوم
💥 تعریف #شهابسنگ
✅ شهابوارهای را که پس از ورود به جو زمین از هم نپاشد و به زمین برخورد کند، #شهابسنگ (Meteorite) مینامند.
⛔️ باتوجه به اینکه حدود ۷۱ درصد سطح زمین را آب دریاها و اقیانوسها پوشانده است، بسیاری از #شهابسنگها در اقیانوسها فرود میآیند.
📃 لیست مهمترین بارشهای_شهابی سال 2023
✨ دقت کنید اسم هر بارش شهابی به نام صورت_فلکی است که بارش شهابی در آن پدیدار میشود.
#بارشهای_شهابی
#صورت_فلکی
🌔 @nojoom_et
✅مشاهده لکه قرمز بزرگ برجیس توسط کاوشگر Voyager 1
💢فضاپیماهای دوقلوی وویجر که در سال ۱۹۷۷ پرتاب شدند، طولانیترین ماموریت ناسا و تنها فضاپیماهایی هستند که تا به حال فضای میان ستارهای را کاوش کردهاند. هنوز پس از ۴۵ سال بعد از پرتاب، وویجر ۱ و ۲ همچنان مشاهداتی را از دورترین نقاط فضا به ما ارائه می دهند!
کاوشگر وویجر ۱ در ژانویه و فوریه ۱۹۷۹ (دی و بهمنماه ۱۳۵۷) به سمت سیاره برجیس متمرکز شد و صدها تصویر از این سیاره غول پیکر در طول نزدیک شدن به آن گرفت که از جمله این نمای نزدیک از ابرهای چرخان در اطراف لکه قرمز بزرگ برجیس (چشم مشتری) میباشد.
لکه قرمز بزرگ برجیس، چرخشی به رنگ قهوه ای - نارنجی است که در لبه های بیرونی روشن و تا نارنجی کم رنگ است. در سمت چپ آن چرخش های قهوه ای، سفید و نارنجی وجود دارد. در پایین، چرخش و موج های آبی و سفید دیده می شود. گویا کل این تصویر اثر رنگ هایی است که در آب چکیدهاند!
#برجیس
#فضاپیما
#ناسا_گالری
🌔 @nojoom_et
اعتبار تصویر: NASA/JPL
✅تصویری از هلال زمین در افق ماه!
💢این منظره از کره زمین بر فراز افق ماه، طی ماموریت فرود آپولو۱۵ بر روی کره ماه ثبت شده است.
✨آپولو۱۵ دوشنبه ۲۶جولای ۱۹۷۱ (۴ اَمرداد۱۳۵۰) از مرکز فضایی کندی با موشک Saturn V به فضا پرتاب شد. خدمهای متشکل از ۳فضانورد: David R. Scott فرمانده مأموریت، James B. Irwin خلبان ماژول مه نشین و Alfred M. Worden خلبان ماژول فرماندهی در اطراف ماه.
✨آپولو۱۵ برای اکتشاف ماه با مدت و ابزارهای بیشتر نسبت به قبل طراحی شد و شامل یک وسیله نقلیه ماهگرد ۴۰میلیون دلاری (LRV) بود که میتوانست با حداکثر سرعت ۱۶کیلومتر در ساعت در سطح ماه حرکت کند.
فرود موفقیت آمیز آپولو۱۵ بر روی ماه اولین مورد از ۳ماموریت پیشرفته برنامه آپولو بود.
اهداف علمی اولیه: مشاهده سطح ماه، بررسی و نمونهبرداری از مواد و ویژگیهای سطحی در یک محل از پیش انتخاب شده در منطقه Hadley-Apennine، راهاندازی و فعال کردن آزمایشهای سطحی و انجام آزمایشهای حین پرواز و انجام عکاسی از مدار ماه بود.
آپولو۱۵ اولین پرتاب از ماه را از تلویزیون پخش کرد و پیادهروی در اعماق فضا را توسط Worden ضبط نمود.
#ناسا_گالری
#زمین
اعتبار تصویر: ناسا
🌔 @nojoom_et
✅اولین و آخرین دیدار ما از نپتون
💢۳۳سال پیش، در ۲۵ آگوست۱۹۸۹ (جمعه ۳شهریور ۱۳۶۸)، فضاپیمای Voyager 2 ناسا از نزدیکی سیاره نپتون عبور کرد و اولین نمای نزدیک از سیاره هشتم منظومه خورشیدی را به بشریت ارایه داد.
✅این دیدار همچنین پایان سفر بزرگ ماموریت وویجر در ۴سیاره غول پیکر گازی سامانه خورشیدی، برجیس، کیوان، اورانوس و نپتون است. از آن زمان هیچ کاوشگر دیگری از نپتون بازدید نکرده است.
💫شرح تصاویر:
بالا: وویجر۲ این تصویر را کمتر از ۵روز قبل از نزدیکترین فاصله به نپتون در ۲۵ آگوست۱۹۸۹ بدست آورد.
میتوانید نقطه تاریک بزرگ نپتون (چشم نپتون) که طوفانی در جو آنست را همراه با لکههای درخشان و آبی روشن ابرهای همراه با طوفان ببینید. اعتبار تصویر از NASA/JPL-Caltech
پایین چپ: وویجر۲ این تصویر از حلقههای نپتون را روز شنبه ۲۶ آگوست۱۹۸۹ (۴شهریور ۱۳۶۸)، درست پس از نزدیکترین فاصله به این سیاره گرفت؛ ۲حلقه اصلی نپتون بوضوح دیده میشود و ۲حلقه کم نورتر با نوردهی بیشتر هنگام ثبت عکس و حذف نور خورشید قابل مشاهده شده است. اعتبار تصویر از ژورنال عکس ناسا
پایین راست: تصویر نپتون و قمر بزرگش Triton از دید وویجر۲
#نپتون
🌔 @nojoom_et
✅نگاه متفاوت تلسکوپهای وب و هابل به کائنات!
💢آژانس فضایی اروپا ESA این تصاویر را از M74 موسوم به کهکشان شبح منتشر کرد. سمت چپ تصویر هابل و سمت راست تصویر وب به طرز چشمگیری متفاوتند.
تصویر وب انبوه غبار درون بازوهای کهکشان و خوشه متراکم ستارگان را در هسته نمایان میکند؛ رنگهای قرمز، غبارهای بسمت مرکز را نشان میدهند که از میان بازوهای کهکشان عبور میکند، رنگهای نارنجی روشنتر مناطقی از غبار داغتر هستند؛ ستارگان جوانتر در بازوها و هسته کهکشان به رنگ آبی و مکان تشکیل ستارههای فعال در حبابهایی از مناطق H II به رنگ صورتی میباشند. ستارگان سنگینتر و قدیمیتر بسمت مرکز کهکشان، فیروزهای و سبزند و با درخششی شبحوار از هسته کهکشان بیرون میآیند.
تصویر مرکزی نیز ترکیبی از دادههای نوری هابل و فروسرخ وب است.
مسیه ۷۴ در فاصله ۳۲ میلیون سال نوری ما در جهت صورت فلکی ماهی (حوت-Pisces) قرار دارد.
به این دلیل این کهکشان شبح نامیده میشود که روشنی سطحی آن بعلت مکان قرار گیری نسبت به زمین، کم میباشد.
شرح تصویر:مقایسه کهکشان M74 از نگاه تلسکوپهای هابل و وب. اعتبار تصاویر از هابل/وب/ESA
#تلسکوپ_وب
🌔 @nojoom_et
✨ پیشی گرفتن درخشش ستاره صورت فلکی سوسمار از یک کهکشان در این صورت
⭐ستاره TYC 3203-450-1 ستارهای است که تاکنون کمی در مورد آن مطالعات رصدی صورت پذیرفته است، با رتبهای بالاتر از نظر ⭐درخشندگی از یک کهکشان، در این تصویر تلسکوپ هابل که مربوط به دسامبر ۲۰۱۷ مشاهده میشود.
این ستاره و کهکشان هر دو در زمینه صورت فلکی سوسمار (چَلپاسه -Lacerta) هستند؛ با این حال، این ستاره بسیار نزدیکتر به زمین نسبت به این کهکشان بسیار دور است.
اخترشناسانی که در حال مطالعه اجرام دوردست هستند، این ستارگان را "ستارههای پیش زمینه" می نامند و اغلب از مشاهده آنها خوشحال نیستند، زیرا درخشش بالای آنها نور ضعیف اجرام دورتر و جالبی را که ستارهشناسان واقعاً می خواهند بر روی آنها مطالعه کنند را آلوده می کند.
اعتبار تصویر: هابل NASA و ESA
اعتبار متن: آژانس فضایی اروپا
#ناسا=گالری
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✨ گنبد پرستارە
مشخصات:
دوربین: Canon 5Ds
لنز: 105-24 Canon (برخی تصاویر با لنز 14 Samyang)
نام اثر: Moxica & the horse
موسیقی از: Vangelis
عکاس: دوست فعال نجومی جناب آقای هادی مصطفوی؛ بوکان-آذربایجان غربی
✅توضیحات عکاس: در تصویر اول شاهد طلوع صورت فلکی اسب بالدار بر فراز مقبرە فخریگا (دوران ماناها و مادها) در نزدیکی مهاباد در سال ۱۳۹۷ هستید.
تصویر دوم عبور راه کاهکشان و سیارە کیوان در بالای قلەای صخرەای و صعب العبور، بقایایی از دوران مادها بنام ترغه در اطراف بوکان- ۷ شهریور ۱۴۰۱
مکان سوم حرکت وضعی زمین، طلوع خوشه پروین، کهکشان آندرومدا، صور فلکی اسب بالدار و ذات الکرسی از بلندای کوە باستانی قلای کچان مربوط بە دوران ماناها و مادها، بین بوکان و سقز- اَمرداد ۱۴۰۰
تصویر چهارم همان مکان، اما نمای جنوبی آسمان و عبور راه شیری از گنبد نوری شهرستان بانه و کوه های لب مرز هم در دور دست
مکان پنجم کوه بردە زرد بوکان و گوسفندان در حال چرا، با دخمە هایی تاریخی مربوط بە دوارن مانایی و مادها، در این تصویر شاهد غروب ستارە نسر واقع هستید- پاییز۱۳۹۸
مکان آخر کوه قلای کچان اوج بارش پرساوشی-اَمرداد۱۴۰۰
🌔 @nojoom_et
✅آیا فضا قوانین بین المللی دارد؟
⭐بسیاری بر این باورند که پرتاب Artemis 1 به ماه، آغاز عصر جدیدی در اکتشافات فضایی انسان خواهد بود.
همانطور که بشریت برای کاوش در ماه و شاید سیاره سرخ بهرام به بیرون از کره زمین میرود، آیا ماجراجوییهای ما در فضا صلحآمیز و منظم خواهد بود، یا فضای بیرونی تبدیل به یک غرب وحشی جدید خواهد شد؟ Kuan-Wei Chen مدیر اجرایی مرکز تحقیقات حقوق هوا و فضا دانشگاه مک گیل و همکارانش در یک مقاله، اینگونه استدلال میکنند که قوانین فضایی بینالمللی از داراییهای ارزشمند بسیاری از کشورها محافظت میکند. آنها به کتابچه راهنمای مک گیل که توسط مؤسسات سراسر جهان تهیه شده است، اشاره میکنند که ۵۲ قانون را تشریح مینماید که قوانین فضایی را روشن می سازد.
در حقیقت قوانین بین المللی فضایی برای اطمینان از همکاری و حفاظت از داراییهای ارزشمند کشورها، از جمله ماهوارههای مورد استفاده در کشاورزی، جستجو و نجات، سیستمهای مالی و غیره وجود دارد.
اکتشافات فضایی در حال تبدیل شدن به یک واقعیت عملیتر است و نیاز به همکاری بین المللی دارد. اعتبار تصویر از ناسا / Unsplash
🌔 @nojoom_et