اولین پرتاب موشک نیوگلن در روز 31 دسامبر (اخرین روز سال میلادی) انجام میشود
این یک پرتاب ازمایشی است ، محموله آن سیستم بلورینگ می باشد که در اینده توانایی تحویل چندین ماهواره به مدار های مختلف را دارد
🌔 @nojoom_et
ثبت زیبایی از ماهواره آزمایشی ACS 3
Advanced composite solar sail
بادبان خورشیدی آزمایشی بسیار سبک که قرار است با دریافت انرژی از ذرات فوتون ارسالی از خورشید مدار آن تغییر کرده و برای استفاده در سفرهای طولانی مدت آینده با کمترین انرژی مورد استفاده قرار بگیرد.درست مانند کشتیهای بادبانی که با دریافت انرژی باد حرکت می کنند.
انرژی دریافتی از فوتونها بسیار بسیار کم بوده ولی بدلیل تعداد بسیار زیاد و پیوسته آنها و با توجه به مساحت زیاد و سبک بودن ماهواره انتظار بر افزایش ارتفاع مداری آن می باشد.
مساحت صفحات آن 81متر مربع و ارتفاع مداری آن در حدود هزار کیلومتر است.
متاسفانه همانطور که تصویر نشان می دهد ظاهراً در نتیجه باز نشدن کامل یکی از بومها (میله های قطری مربع)،صفحات ماهواره بطور کامل باز نشده و ماهواره تقریبا در هر شش ثانیه یکبار دور خود می چرخد.
جالب است بدانید ابعاد بسته بندی شده ماهواره در زمان ارسال در حدود بیست تا سی سانتیمتر بوده است.
در این تصویر سیارات اورانوس و مشتری بهمراه خوشه زیبای پروین هم ثبت شده است.
ابزار:دوربین نیکون دی ۷۵۰ و سی ثانیه نوردهی
در یک هوای نیمه ابری ساحل بوشهر
🌔 @nojoom_et
اسپیس ایکس تلسکوب اخترفیزیکی SPHEREx را پرتاب خواهد کرد
در 27 فوریه 2025، ماموریت علمی طیف فتومتر ناسا برای تاریخچه کیهان، عصر یونیزاسیون و کاوشگر یخ (SPHEREx) از مرکز فضایی وندنبرگ در کالیفرنیا با موشک فالکون 9 به مدار زمین مرکزی (GTO) قطبی پرتاب می شود. در ارتفاع 700 کیلومتری از سطح زمین.
🌔 @nojoom_et
🌞کاوشگر خورشیدی پارکر خورشید را لمس کرد
✨روز گذشته سهشنبه ۴ دیماه ۱۴۰۳، کاوشگر خورشیدی پارکر با رسیدن به فاصله ۶.۲ میلیون کیلومتری از سطح خورشید، رکورد قبلی خود را شکست.
این کار با یک محافظ حرارتی که تنها ۱۱ سانتیمتر ضخامت دارد، انجام شد!
این سپر حرارتی حدود ۲.۴ متر عرض داشته و از یک کامپوزیت کربن-کربن ساخته شده که در اطراف هسته سبک فوم کربنی، ساندویچ شده و برای مقاومت در برابر گرمای شدید تاج خورشیدی طراحی گردیده است.
تمام ابزار فضاپیما باید در پشت این سپر حرارتی نگهداری شود تا بتواند هنگام عبور سفینه از کنار خورشید، جان سالم به در ببرد.
از آنجایی که فضاپیما بار دیگر به نزدیکترین فاصله بشر به مهر تابان رسید، ارتباط آن با مرکز کنترل این ماموریت قطع و دانشمندان منتظر شنیدن صدایی به عنوان پیام سلامت از سوی کاوشگر خورشیدی پارکر طی روز جمعه هفتم دیماه جاری هستند که نشان میدهد از عبور خورشیدی، جان سالم به در برده و مدتی پس از آن، محققان شروع به دریافت دادهها خواهند کرد.
شرح تصویر: فاصله کاوشگر پارکر از خورشید، در طول نقاط عطف و اکتشافاتش. اعتبار تصویر از NASA/ Mary P. Hrybyk-Keith
#خورشید
🌔 @nojoom_et
🔸تلسکوپ جیمز وب ریزسیاره جدیدی با ساختار شیمیایی عجیب و منحصربهفرد کشف کرد
🔹تلسکوپ فضایی جیمز وب بهتازگی یکی از عجیبترین اجرام منظومه شمسی را کشف کرده است: سانتور یا ریزسیارهای با نام «۲۰۶۰ کایرون» (2060 Chiron).
🔹ریزسیارهها اجرام آسمانی کوچکی هستند که در بین مشتری و نپتون دور خورشید میگردند و ترکیب متفاوتی از یخها و گازهایی دارند که آنها را از سایر اجرام منظومه شمسیِ بیرونی متمایز میکند. این اجرام بهدلیل ماهیت دوگانهای که دارند، سانتور یا ریزسیاره نامیده میشوند.
🔹دانشمندان معتقدند سانتورها از مناطق یخی دوردست فراتر از نپتون نشأت گرفتهاند و بعدها بهدلیل برهمکنشهای گرانشی با این سیاره، به منظومه شمسیِ درونی کشیده شدهاند. با نزدیک شدن به خورشید، گرمای خورشید مقداری از یخ سطح این اجرام را تصعید و هالهای از گاز یا «کما»، مانند دنبالهدارها، اطراف آنها ایجاد میکند.
🔹مشاهدات جدید جیمز وب از Chiron به رهبری شامبو و «نوئمی پینیلا-آلونسو» از دانشگاه اویدو اسپانیا، نشان داده است ترکیب یخهای سطحی کایرون کاملاً با سایر سانتورهای مشاهدهشده متفاوت است. البته یخها بهتنهایی غیرعادی نیستند، بلکه به گفته محققان، ترکیب آنها در کایرون غافلگیرکننده است.
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
انتهای عمر دنباله دار کوچکی که از روز گذشته در میدان دید تلسکوپ خورشیدی سوهو قرار گرفت.
در یک محاسبه کاملآ تقریبی از زمان ظاهر شدن دنباله دار در روز گذشته و مسافت طی شده تا لحظه نابودی ، سرعت حدود یکصد کیلومتر در ثانیه برای دنباله دار بدست می آید.
بیشترین سرعت ثبت شده برای یک دنباله دار در مجاورت خورشید(نقطه حضیض مداری) به حدود ششصد کیلومتر در ثانیه می رسد در حالیکه در بیشترین فاصله از خورشید(نقطه اوج مداری )سرعت بعضی از آنها در حدود بیست متر در ثانیه می باشد.
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
در طول ماه های زمستان، نوار راه شیری می تواند به ویژه روشن باشد.
#کهکشان_راهشیری
🌔 @nojoom_et
📢 تصویر روز ناسا
🗓 پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳
عنوان: کهکشان مارپیچی بزرگ NGC 5643
تصویر: ESA / Hubble & NASA
کهکشان مارپیچی بزرگ NGC 5643 که از روبرو دیده میشود، در این تصویر کیهانی رنگارنگ ظاهری جشنگونه دارد. این کهکشان حدود ۵۵ میلیون سال نوری دورتر است و بیش از ۱۰۰,۰۰۰ سال نوری گستردگی دارد و در محدوده صورت فلکی جنوبی گرگ دیده میشود. ۴۰,۰۰۰ سال نوری داخلی آن با جزئیات دقیق در این ترکیب دادههای تصویری تلسکوپ فضایی هابل نشان داده شده است. بازوهای مارپیچی شگفتانگیز این کهکشان از ناحیه مرکزی زردرنگی که نور ستارگان قدیمی بر آن غالب است، پیچیده شدهاند، در حالی که خود بازوهای مارپیچی با خطوط غبار، ستارگان جوان آبی و نواحی قرمز رنگ شکلگیری ستارگان مشخص شدهاند. هسته فشرده و روشن NGC 5643 نیز به عنوان یک منبع قوی امواج رادیویی و اشعه ایکس شناخته میشود.
#تصویر_روز_ناسا
🌔 @nojoom_et
31.07M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
تلسکوپ فضایی اقلیدس نگاهی خیرهکننده به جهان انداخت. مأموریت اقلیدس آژانس فضایی اروپا اولین بخش از نقشه کیهانی خود را آشکار ساخت. این نقشه شامل یک موزاییک خیرهکننده با وضوح ۲۰۸ گیگاپیکسل است که حدود صد میلیون منبع، از جمله ستارگان کهکشان راه شیری و کهکشانهای دوردست را نمایش میدهد.
برخی از این کهکشانها آنقدر دور هستند که حدود ده میلیارد سال طول کشیده تا نورشان به ما برسد. این تصویر که تنها یک درصد از نقشهبرداری نهایی اقلیدس را نشان میدهد، آغاز مأموریتی است که هدف آن کشف اسرار ماده تاریک و انرژی تاریک است.
انرژی تاریک ۶۸ درصد جهان را تشکیل میدهد.انرژی تاریک، شکل ناشناختهای از انرژی است که همهٔ کیهان را در بر گرفته و به سرعت انبساط جهان میافزاید.
مادۀ تاریک نیز اثر گرانشی دارد نیز ۲۷ درصد کیهان را تشکیل داده و نامرئی است،اما از روی اثرات گرانشی میتوان به وجود آن پی برد. در طول شش سال آینده، اقلیدس بزرگترین نقشه سهبعدی کیهانی را ایجاد خواهد کرد.
🌔 @nojoom_et
اخیراً، اخترشناسان در خوشه ستارهای عظیم اومگا قنطورس (Omega Centauri) شواهدی از حضور تعداد زیادی سیاهچاله کشف کردهاند.
این خوشه که در فاصله حدود ۱۷٬۰۰۰ سال نوری از زمین واقع شده، حاوی حدود ۱۰ میلیون ستاره است و تصور میشود بقایای یک کهکشان کوتوله باشد.
پیش از این، تصور میشد که در مرکز اومگا قنطورس یک سیاهچاله با جرم متوسط وجود دارد.
اما تحقیقات جدید نشان میدهند که این جرم ممکن است ناشی از مجموعهای از سیاهچالههای کوچکتر باشد که بهصورت جمعی در مرکز خوشه قرار گرفتهاند.
این کشف به درک بهتر از تکامل خوشههای ستارهای و نقش سیاهچالهها در آنها کمک میکند.
🌔 @nojoom_et
هدایت شده از حاج ابوذر بیوکافی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #ریل
🔉 #نواهنگ | چی بگم از حال دلم؟!
🎙 با نوای #حاج_ابوذر_بیوکافی
👤 شاعر: سید علی کاظمینسب
♾ مشاهده و دریافت با کیفیتهای مختلف
🎵 فایل صوتی قطعه
🖌 متن شعر
🎬 تنظیم: علی افسری
🎵 نسخۀ #استودیویی
🎞 تهیه شده در رسانهٔ هیأت ثارالله (ع) رشت
✨ #امام_حسین_ع
🇮🇷 کانالرسمیحاجابوذربیوکافی
▫️ AbozarBiukafi_ir
جالبه بدونید کاوشگرِ curiosity یک دوربین داره که فقط برای ثبت لحظه ی فرود کاوشگر کار گذاشته شده بود
اما با گذشت سالها هنوز فعاله و تصاویری ثبت میکنه که با کمی پردازش کیفیت خوبی رو ارائه میدن.
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🍃 بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحيمِ 🍃
🤲 الهی به امید تو
🤲 الهی در هفتمین روز دی ماه
🌱🌸 روز جمعه تون بخیر
روزتون ختم به زیباترین خیرها
امیدوارم امروز حاجت دل پاک و
مهربانتون با زیباترین حکمتهای خدا یکی گردد
آرامش نصیب حالتون 🌸🌱
🗓 امروز جمعه
7 دی 1403
25 جمادی الثانی 1446
27 دسامبر 2024
📿 ذکر روز
صلوات اللهم صل علی محمد وال محمد وعجل فرجهم
🌺🍃﷽🍃🌺
🌔 @nojoom_et
✨کشفهای شگفتانگیز نجومی
۱۵ اکتشاف نجومی که ممکن است دید شما به جهان را تغییر دهد.
۶. تعداد ستارگان کهکشان راه شیری احتمالاً بیشتر از تعداد انسانهایی است که تاکنون متولد شدهاند
اگر از یک ستارهشناس بپرسید که در کهکشان راهشیری چند ستاره وجود دارد؛ پاسخ از «صدها میلیارد» تا یک مقدار تقریبی متغیر است: «حدود ۱۰۰ میلیارد»، «۳۰۰ میلیارد»، "۵۰۰ میلیارد"
اما باید یک پاسخ صحیح وجود داشته باشد، پس چرا مقدار آن اینقدر متفاوت است؟
متأسفانه، پی بردن به تعداد ستارگان در کهکشان ما فقط به شمارش نیست. بیشتر کهکشان راه شیری از دید پنهان است و مناطقی که ما میبینیم آنقدر وسیع و دور هستند که ستارگان تنها، حتی با تلسکوپهای قدرتمند به راحتی قابل شناسایی نیستند. پس تعیین جمعیت کهکشان بر اساس مشاهدات، فرضیات و برآوردهای آگاهانه است.
عجیب است که انسان شناسان در مورد تعداد کل انسانهایی که تاکنون بر روی زمین زندگی کردهاند (حدود ۱۱۰ میلیارد) اطمینان بیشتری دارند؛ بنابراین، میتوان گفت که احتمالاً تعداد ستارههای کهکشان بیش از هر انسانی است که تا به حال به دنیا آمده است!
#عجایب_فصا
🌔 @nojoom_et
سلام
وقت بخیر
آیا سیارات گازی منظومه ی خورشیدی نیز همانند ستارگان همجوشی هسته ای دارند؟
و اگر این حالت وجود داشته باشد آیا این سیاره ها بزرگ تر می شوند؟
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
✍️سلام.
بله.
رنگ نور خورشید در واقعیت سفید است و بسته به جنس مولکولهای جو، هر مولکول گازی که در جو باشد،طول موجهای خاصی را جذب و بقیه را پخش میکند،مثلا به هنگام غروب خورشید تمام رنگهای سفید خورشید غیر از نارنجی و قرمز جذب میشوند.
#دکتر_ریحانه_کبیری
🌷🌷🌷
سلام
میخواستم بپرسم آیا اسمان در سایارات مختلف رنگهای متفاوتی دارد؟ چرا؟
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
✍️سلام.
بله.
رنگ نور خورشید در واقعیت سفید است و بسته به جنس مولکولهای جو، هر مولکول گازی که در جو باشد،طول موجهای خاصی را جذب و بقیه را پخش میکند،مثلا به هنگام غروب خورشید تمام رنگهای سفید خورشید غیر از نارنجی و قرمز جذب میشوند.
🌷🌷🌷
🔹این تصویر خوشه کهکشانی آبل 2125 را نشان میدهد که در فاصله 3 میلیارد سال نوری از ما قرار دارد. هر نقطه زرد طلایی یک کهکشان منفرد است و نقاط بنفش و مه ابرهای گازی هستند که در نور پرتو ایکس دیده میشوند. این خوشه کهکشانی عظیم شامل هزاران کهکشان است و دادههای مختلف نشان میدهند که چندین کهکشان در آبل 2125 گاز خود را از دست خواهند داد.🔹
🌔 @nojoom_et
سلام
تفاوت سحابی با خوشه ستاره ای چیست؟
تا کنون نمونه خاک از مریخ به زمین آورده شده است یا خیر؟
ممنون از شما.
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
✍️
سلام.
سحابی ابری از گاز و گرد و غبار است ولی خوشه ستاره ای به تعدادی ستاره در کنار هم گفته میشود.
فعلا فضاپیماهایی که در مریخ هستند، در مرحله جمع آوری نمونه از خاک مریخ هستند و هنوز به زمین نیاورده شده.
#دکتر_بهاره_رمضانلو
🌷🌷🌷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
- ثبت فعالیت غیرمعمول روی خورشید نشاندهنده تغییرات مغناطیسی پیچیده و احتمالاً فورانهای خورشیدی است.
- این نوع فعالیتها میتوانند بر تکنولوژیهای ما تأثیر بگذارند، مثلاً بر ارتباطات رادیویی و ماهوارهها.
- فعالیت خورشیدی از جمله شعلههای خورشیدی در طول چرخه ۱۱ ساله خورشید بیشتر میشود و این پدیده به احتمال زیاد در فاز حداکثر خورشیدی اتفاق افتاده است.
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فیلم مسحور کننده از ایستگاه فضایی بین المللی! 🌏
🌔 @nojoom_et
📢 تصویر روز ناسا
🗓 جمعه ۷ دی ۱۴۰۳
عنوان: سیاره زمین در گرگ و میش
عکس از: گروه مأموریت دوم ایستگاه فضایی بینالمللی، درگاه عکاسی فضانوردی از زمین، ناسا
در این نمای زیبا از اقیانوس و ابرها بر فراز سیاره زیبای زمین، هیچ مرز ناگهانی و تیزی نشاندهنده گذر روز به شب نیست. در عوض، خط سایه یا ترمیناتور بهصورت محو دیده میشود و گذر تدریجی به تاریکی که ما بهعنوان گرگ و میش تجربه میکنیم را نشان میدهد. با تابش خورشید از سمت راست، بالای ابرها نور خورشید ملایم و سرخرنگی که از لایهی گرد و غبار تروپوسفر، پایینترین لایه از جو محافظ زمین، عبور کرده را منعکس میکند. یک لایه شفاف در ارتفاع بالا، که در لبه بالایی سمت روز دیده میشود، نور آبی خورشید را پراکنده کرده و به تاریکی فضا محو میشود. این عکس از ایستگاه فضایی بینالمللی که در ارتفاع ۲۱۱ مایل دریایی در حال گردش است گرفته شده است. البته از خانه هم میتوانید وضعیت فعلی زمین را بررسی کنید....
#تصویر_روز_ناسا
🌔 @nojoom_et
سلام
وقت بخیر
آیا سیارات گازی منظومه ی خورشیدی نیز همانند ستارگان همجوشی هسته ای دارند؟
و اگر این حالت وجود داشته باشد آیا این سیاره ها بزرگ تر می شوند؟
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
✍️سلام.
خیر.همجوشی هسته ای فقط در ستاره ها رخ میدهد.
🌷🌷🌷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ویدیویی جذاب از سمتِ تاریک زمین، از ایستگاه فضایی بین المللی.
همچنین شفق های قطبی قابل مشاهده هستند.
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
موشک Delta IV Heavy یکی از قدرتمندترین و بزرگترین موشکهای فضایی در دنیا است که توسط شرکت United Launch Alliance (ULA) ساخته و عرضه میشود.
🚀
این موشک، برای حمل بارهای سنگین به فضا و ارسال انواع ماهوارهها و بارهای دیگر به مدارهای ژئواستاندارد (GEO) استفاده میشود.
🚀
Delta IV Heavy
از موتورهای مایع راکتی استفاده میکند که قدرت بسیار زیادی دارند.
موتورهای این موشک شامل سه موتور RS-68A هستند که هر کدام قدرت ۶۱۵ هزار کیلونیوتن دارند.
در واقع، موتورهای RS-68A توسعهیافتهترین موتورهای مایع راکتی سوخت مایع هستند که تا به امروز ساخته شدهاند.
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پنجمین ماهواره سنجش از دور زمین "ریسورس-پی" به فضا پرتاب شد!
امروز در ساعت ۱۱:۱۵ به وقت ایران راکت فضایی "سایوز ۲.۱-بی" همراه با ماهواره "ریسورس-پی" شماره ۵ به فضا پرواز کرد.
تزریق ماهواره به مدار مشخص و جداسازی آن از مرحله سوم راکت طبق استاندارد انجام شد.
این پرتاب دو هزارمین پرتاب راکتهای فضایی خانواده آر-۷ بود.
🌔 @nojoom_et
استارشیپ با سپر حرارتی قرمز (مثل مرد آهنی) !!!!!
در چند روز گذشته تصاویری از دماغه شیپ ۳۶ که در Star factory در حال ساخت بود، منتشر شد که در قسمت پایین دماغه در سمت درب محفظه ، ردیفی از سپر های حرارتی به رنگ قرمز🤥 دیده میشد.
پس از ویدیویی که چنل What about it در مورد آن منتشر کرد حواشی آن به شدت افزایش یافت.
اما در واقع این کاشی های قرمز ، اصلا قرار نیست پرتاب شوند،بلکه این کاشی ها برای تراز کردن کاشی های زیر ان بکار میروند،این سازوکار برای کسانی که پروژه استارشیپ را از گذشته دنبال میکنند،بسیار آشناست و همیشه از این روش استفاده شده است.
در تصاویر بالا دماغه شیپ۳۶ را مشاهده میکند که با فاصله ده روز از آن عکس گرفته شده است و اثری از کاشی حرارتی قرمز رنگ 🤞دیده نمیشود
در حال حاضر پرتاب هفتم با شیپ ۳۳ صورت میگیرد که اولین استارشیپ بلوک۲ است و سپر حرارتی ان (به گفته شرکت اسپیس ایکس) کاملا با شیپ های قبلی متفاوت است.
تغییراتی ممکن است،در صورت شکست این ورژن نیز در قسمت باله ها صورت بگیرد و از روش خنک کاری با هیدروژن مایع در نواحی اسیب پذیر ، استفاده شود.
🌔 @nojoom_et
احتمالا تا ۲۰ روز دیگه شاهد هفتمین پرتابِ فضاپیمای Starship خواهیم بود.
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♥️✨با توکل به اسم الله
⚪️✨روزمون را آغاز میکنیم
♥️✨براتون روزی عالی
⚪️✨پراز لطف و رحمت الهی
♥️✨پراز خیر و برکت و سلامتی
⚪️✨به دور از غصه و غم آرزومندم
♥️✨شروع روزتون پراز بهترینها
⚪️✨بسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
♥️✨الـــهــی بــه امــیــد تـــو💖
🌔 @nojoom_et