💢پیشتازی هند در برابر روسیه برای فرود در ماه
🌟بدنبال اعلام آژانس فضایی روسیه Roscosmos مبنی بر سقوط فضاپیمای لونا-۲۵ روسیه در روز یکشنبه ۲۹ اَمرداد، در حین فرود که پس از اصابت با سطح ماه منفجر شد؛ هند چهارمین کشوری است که موفق شد کاوشگر خود را بر روی کره ماه بنشاند.
🌔سازمان فضایی روسیه اعلام کرد، موتور فرودگر روسی به جای اینکه ۸۴ ثانیه کار کند، ۱۲۷ ثانیه کار کرده و این عامل اصلی سقوط فضاپیما بود. تماس روسکوسموس با لونا ۲۵، روز شنبه ۲۸ اَمرداد قطع و این ماموریت روز بعد خاتمه یافته اعلام گردید.
اما خبر فرود کاوشگر هندی بر روی ماه تنها ۳روز پس از سقوط کاوشگر لونا-۲۵ روس منتشر شد.
💢دانشمندان فضائی هند اعلام کردند که کاوشگر Vikram و خودرو مَهنورد Pragyan، روز چهارشنبه اول شهریورماه جاری و پس از جدایی از Chandrayaan-3، در منطقهای نزدیک به قطب جنوب ماه فرود آمد.
اعلام این خبر به این معنا است که پرجمعیتترین کشور جهان اکنون به جمع قدرتهای بزرگ فضایی پیوسته است
شرح تصویر: سلام کاوشگر هندی به ماه پیش از فرود
#مقصد_ماه
🌔 @nojoom_et
📕 سحابی اومگا
🔻 فاصله : 5000 الی 6000 سال نوری
🔻 قدر ظاهری : +6/0
🔻 صورت فلکی : کمان
🔻 ابعاد : 11 دقیقه قوسی
🔻 نامهای دیگر : M17, NGC 6618,SwanNebula,Sharpless45,RCW160,Gum81
🔻 جرم کل سحابی اومگا 800 برابر جرم خورشید است .
🌔 @nojoom_et
ابرماه خاویاری🌕
در این ماه شاهد دومین ابرماه سال بودیم که به ابرماه خاویاری معروف است، این عکس نهایی یک موزائیک است که هر تکه آن از 4000 فریم تشکیل شده است و فرق آن با ابرماه های قبلی اینه که این یک عکس از ابرماه با روش (Moon HDR) است✨
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
حدود ۴ میلیارد سال دیگر کهکشان ما یعنی راهشیری و همسایه آن یعنی کهکشان آندرومدا به قدری بهم نزدیک خواهند شد که کهکشان آندرومدا کل آسمان شب را پر خواهد کرد.
کهکشان راه شیری در آن زمان به واسطهی نیروی جاذبهی آندرومدا تغییر شکل آشکاری خواهد داد.
نتیجهی ترکیب این دو کهکشان تولید یک کهکشان غولپیکر بیضوی خواهد بود. در واقع محققان بر این باورند که تمام کهکشانهای بیضوی نتیجهی ترکیب کهکشانهای مارپیچی (یا در مورد کهکشانهای مورد بحث، دو کهکشان مارپیچی مسدود) میباشند...
📌 چه منظره با شکوهیست این جلوه از کیهان...
📎 عناصر بدن من و شما هم در این ادغام و آمیختگی، راه شیری را همراهی خواهند کرد....
🌔 @nojoom_et
🌗اگر قادر باشید کره زمین را به اندازه یک حلقه ازدواج کوچک کنید می تواند تبدیل به یک سیاه چاله شود. انسان نیز اگر به اندازه یک اتم کوچک شود می تواند به یک سیاه_چاله مبدل شود.
#سیاهچاله
, 🌔 @nojoom_et
🌗 تاریکی مطلقی بنام بئوتز ووید (Boötes void) [فضای خالی میان کهکشانی]،
هیچ ذرهای وجود ندارد حتی فوتونها، دانشمندان این فضای خالی را بیابان_فضایی می نامند. طول این بیابان فضایی ۳۳۰ میلیون سال نوری است.
#بیابان_فضایی
🌔 @nojoom_et
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻مأموریت فضایی هند برای فرود ملایم بر روی سطح کره ماه با موفقیت انجام شد. فرود ماهنشین ویکرام بر سطح قطب جنوب ماه، صدها میلیون نفر از مردم این کشور را در موجی از شادی و هیجان فرو برد. این اولین باری است که کشوری موفق میشود یک ماهنشین را بر روی قطب جنوب کره ماه فرود بیاورد. بخشی از ماه که اگر آب در آنجا کشف شود، نقطه عطفی در تاریخ اکتشافات فضایی رقم میخورد.
🌔 @nojoom_et
🍒ســـــلام
🍎صبح تابستونیتون بخیر
🍒ان شـاءالله کـه
🍎جسم و جانتون سالم
🍒لبتـون خـنـدون
🍎خـوبیهاتون پـایـدار
🍒لحظاتتون پـر از برکت
🍎و زندگی تون پراز
🍒شادی و آرامــش باشه
🍎صبحتون زیبـا
🌔 @nojoom_et
🌟اگرروزی بتوانیم به سیارات گازی منظومهٔ شمسی سفر کنیم، ممکن است پایتان را که از سفینه بیرون بگذارید، کمی جا بخورید. چون سیارههای مشتری، زحل، اورانوس، نپتون سطح جامد ندارند. آنها هستهٔ جامد و سنگی دارند، اما توپهای بزرگی هستند که بخش اصلی آنها از گازهای هیدروژن و هلیوم تشکیل شده است.
#دانستنی_نجومی
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚨🚨🚨 بزرگ ترین موشک غرش باشکوه خود را به نمایش گذاشت! 🔥🔥🔥
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚨 اسپیس اکس منتشر کرد:
🚀 نمای پهپادی ویژه از غرش موشک سوپرهِوی ⚡️
🥇 طبق اعلام رسمی این شرکت، علیرغم خروج ۲ موتور رپتور-۲ از چرخه احتراق، دومین تست احتراق-ثابت بوستر شماره ۹ کاملاً موفقیت آمیز بوده و ۶ ثانیه به طول انجامیده است. در طی این ۶ ثانیه، سوپرهِوی نیروی رانشی بالغ بر ۷/۹ میلیون پوند تولید کرد، نیرویی فراتر از قدرت ۱۰۰ درصدی موشک فوق سنگین فالکُن هِوی در لحظه پرتاب 📈
🏆 قدم بعدی، مونتاژ فضاپیمای شیپ ۲۵ بر روی این موشک خواهد بود. قدم به قدم به دومین پرتاب هیجان انگیز استارشیپ نزدیک و نزدیک تر می شویم!
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚀 نمایی دیگر از غرش وحشتناک سوپرهِوی، بزرگترین و قدرتمندترین موشک فضایی جهان! 🔥
📝 ایلان ماسک موفقیت آمیز بودن این تست حساس را تایید کرد.
🌔 @nojoom_et
🔭 - #نجوم
فضانوردانی که در فضا میمیرند چه سرنوشتی پیدا میکنند؟
یکی از ساز و کارهای پیشبینی شده، بازگرداندن سریع جسد از طریق کپسول یا با کمک هیئت اعزامی است؛ طوری که در چند ساعت یا چند روز، پیکر فضانورد به زمین برسد. البته در چنین سناریوهایی، اولویت با امنیت فضانوردان است؛ نه حفظ جسد!
ولی اگر در مسیر مریخ چنین اتفاقی بیفتد، چالشهای تازهای به همراه دارد. بُعد مسافت، بازگردان سریع جسد به زمین را غیر ممکن میسازد و باید فکر دیگری کرد. در چنین شرایطی، پیکر فضانورد شاید سالها بعد، همراه با نخستین گروه از فضانوردانی که ماموریت خود را تکمیل کردهاند، به زمین بازخواهد گشت. طی این مدت، احتمالا جسد در محیط کنترل شدهای درون فضاپیما نگهداری میشود تا از فساد و تجزیه آن، جلوگیری شود.
احتمال دیگر، مرگ فضانوردان حاضر در مریخ است. در چنین شرایطی هم برگزاری مراسم تدفین سنتی یا سوزاندن جسد، کاری پرچالش و انرژیبر خواهد بود. بهنظر میرسد بهترین راهکار، در این مورد هم استفاده از کیسههای مخصوص برای نگهداری جسد و در نهایت، بازگرداندن آن به زمین باشد.
البته وقتی که فضانوردان در محیط خشن یک کره خاکی دیگر یا مشغول پیادهروی فضایی هستند؛ اگر نقص فنی یا حادثهای رخ دهد، شاید چیزی از جسد آنها هم باقی نماند
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌟لحظه پرتاب Crew-7 به سمت ایستگاه فضایی بینالمللی
💫طبق برنامهریزی قبلی آژانس فضایی ناسا، ساعت ۱۰:۵۷ صبح امروز شنبه ۴ شهریور (به وقت ایران) موشک فالکون ۹ با ۴ خدمه فضاپیمای Endurance را راهی ایستگاه فضایی بین المللی کرد. (ویدئو بالا)
فضاپیما Endurance ساعت ۱۶:۲۰ عصر فردا یکشنبه ۵ شهریورماه جاری (به وقت کشورمان) به ایستگاه فضایی متصل خواهد شد.
💫پخش زنده پرتاب Crew-7 از ساعت ۷ صبح امروز شنبه ۴ شهریور در تلویزیون ناسا و وبسایت این آژانس انجام شد.
کپسول Dragon حامل خانم یاسمین مقبلی فضانورد ایرانی تبار ناسا به عنوان فرمانده Crew-7، فضانورد Andreas Mogensen ESA (آژانس فضایی اروپا) خلبان پرواز و متخصصان این ماموریت فضانورد Satoshi Furukawa از JAXA (آژانس اکتشافات هوافضای ژاپن) و Konstantin Borisov فضانورد Roscosmos روسیه میباشد.
خانم یاسمین مقبلی از پدر و مادر ایرانی در آلمان متولد و اکنون تبعه آمریکا میباشد؛ او یکی از اعضای تیم آرتمیس ناسا برای سفر به کره ماه است. ایشان پس از خانم انوشه انصاری دومین ایرانی تبار مقیم امریکاست که به فضا میرود.
🌔 @nojoom_et
🌞قوی ترین طوفان خورشیدی که 2600 سال پیش رخ داد
🌟 زمین شناسان با بررسی هسته های یخی گرینلند، حاوی یخ تا 100000 سال، شواهدی از طوفان خورشیدی بسیار قدرتمندی یافته اند که در سال 660 قبل از میلاد رخ داده است.
🌟 سیاره ما دائماً توسط ذرات کیهانی پرانرژی بمباران می شود، اما در لحظات طوفان های خورشیدی این شار به ویژه قوی است.
🌟 دو طوفان بزرگ خورشیدی در زمان ما، در سالهای 1989 و 2003، میلیونها نفر را برای مدتی بدون برق گذاشت، ارتباطات رادیویی را در سراسر جهان قطع کرد و باعث ایجاد شفق قطبی شد
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✨کیهان همیشه به شما نشان می دهد که از قبل همه چیز را در درون خود دارید
✨زندگی یک سفر به سوی توست✨
🌔 @nojoom_et
📌 هلال های ونوس ( زهره )
🟣 این دنباله از تصاویر تلسکوپی، تغییرات مداوم زهره را در طول ظهور اخیر آن در سال 2023 به عنوان ستاره عصر ما نشان می دهد.
🔵 زهره که در امتداد مدار داخلی خود بین زمین و خورشید می چرخد، در آن دوره بزرگتر می شود زیرا در حال نزدیک شدن به سیاره زمین است. با این حال، هلال آن باریک می شود، زیرا سیاره درونی به خط دید ما به خورشید نزدیک تر می شود.
🟣 زهره در 13 آگوست نزدیکترین به خط زمین-خورشید، اما با عبور از حدود 8 درجه از جنوب خورشید، به پیوند پایینتر (غیر قضاوتی) خود رسید. و اکنون زهره بر فراز افق شرقی در آسمان های پیش از طلوع می درخشد و گذر خود را از سیاره زمین تکمیل می کند.
🔵 در 21 آگوست، کاوشگر خورشیدی پارکر ناسا ششمین پرواز کمکی گرانشی خود را با زهره تکمیل کرد و از این برخورد برای مانور دادن کاوشگر به سمت نزدیکترین فاصلهاش به خورشید استفاده کرد.
🌔 @nojoom_et
🔺نیمه پنهان ماه ...!!!
فضاپیمای روسی Luna-25 اولین تصویر از سمت دور ماه را ارسال کرده است.
یک فضاپیمای روسی روز چهارشنبه با موفقیت وارد مدار ماه شد و اولین تصویر خود را از سمت دور ماه ارسال کرد. فضاپیمای لونا-25 اولین مورد از سری سه ماموریتی است که روسیه قصد دارد به ماه بفرستد. این تصویر دهانه ای را در سمت دور ماه نشان می دهد. این دهانه حدود 100 کیلومتر عرض دارد و تصور می شود حدود 3.8 میلیارد سال قدمت داشته باشد. موفقیت ماموریت Luna-25 یک دستاورد بزرگ برای برنامه فضایی روسیه است. این نشانه آن است که روسیه هنوز یک بازیگر اصلی در زمینه اکتشافات فضایی است. ماموریت Luna-25 همچنین نقطه عطف مهمی در اکتشاف ماه است. این اولین گام در یک سری ماموریت است که به ما کمک می کند تا ماه و منابع بالقوه آن را بهتر درک کنیم.
#ماه
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌 لحظه پرتاب موشک فضایی فالکن ۹ به سمت ایستگاه بین المللی فضایی 🔥
🌔 @nojoom_et
🚨🚨🚨 فضانوردان ماموریت کرو-۷ پس از سفری ۲۹ ساعته، امروز عصر به ایستگاه فضایی بین المللی متصل میشوند 🎯
🔸️ لحظه اتصال:
📅 امروز (یکشنبه، ۵ شهریور ماه ۱۴۰۲)
⏰ راس ساعت ۱۶:۲۰ (به وقت تهران)
🌔 @nojoom_et
💢گِل_مریخی
💫افزایش شانس وجود حیات با وجود گِل لانه زنبوری باستانی در سیاره سرخ بهرام! (۱)
💫همانطور که میدانیم سیاره بهرام زمانی بسیار مرطوب با رودخانهها، دریاچهها و احتمالاً اقیانوس بوده است و البته جایی که آب هست، گل و لای هم هست.
💫مریخنوردها قبلاً آثاری از گِل مریخی باستانی را دیده بودند، اما اکنون مریخنورد کنجکاوی ناسا با چیزی مواجه شده که ممکن است بهترین بقایای تَرَکهای گِلی باشد که تاکنون دیده شده است.
این تَرکها درست مانند شکافهایی که بعد از خشک شدن گِل در زمین میبینیم، نه تنها بخوبی حفظ شدهاند، بلکه سرنخهایی درباره شرایط خاصی در سیاره سرخ ارائه میدهند که به پیدایش حیات میکروسکوپی میلیاردها سال پیش میتوانسته کمک کند.
شرح تصویر: مریخنورد Curiosity ناسا اولین بار در سال ۲۰۲۱ این شکافهای گِلی ۶ ضلعی را در مکانی به نام Pontours دید. الگوهای شش ضلعی که برای وضوح در سمت راست به رنگ سرخ مشخص شدهاند، شواهدی از عصر مرطوب و خشک چرخهای در دورههای زمانی طولانی در مریخ کهن هستند.
گِل و لای خشک شده روی این سیاره به طرز قابل توجهی حفظ شده است.
#سیاره_سرخ
🌔 @nojoom_et
گِل_مریخی
💢افزایش شانس وجود حیات با وجود گِل لانه زنبوری باستانی در سیاره سرخ بهرام! (۲)
💫فرآیندی که طی آن شش ضلعیها به وجود آمدند مشابه روند روی زمین است؛ با خشک شدن گِل، منقبض شده و به شکافهای T شکل تبدیل شد. مریخنورد کنجکاوی (Curiosity) قبلاً اینها را در مکانی به نام Old Soaker دیده بود. این شکستگیها زمانی ایجاد شدند که گِل، تنها یک بار خشک شده باشد؛ اما در Pontours، گِل خشک شده و چندین بار دوباره مرطوب گردیده است. در نتیجه، تَرَکهای T شکل به تدریج نرم شدند و به شکل Y در آمدند. بعدها این شکافها با هم ادغام شدند و الگوهای شش ضلعی یا لانه زنبوری (honeycomb) را تشکیل دادند.
💫مریخنورد کنجکاوی همچنین دریافت که تَرَکها حتی با وجود رسوبات جدید در منطقه، همچنان به شکل گیری ادامه میدهند؛ این بدان معناست که شرایط چرخهای مرطوب-خشک باید در سیاره سرخ بهرام برای مدت طولانی ادامه داشته باشد.
💫تَرَکها همچنین دارای پوستههای نمکی در لبههای خود هستند، این نکته به حفظ آنها برای میلیاردها سال کمک کرده است.
ناسا این یافته های وسوسه انگیز را در طی روزهای گذشته اعلام کرد.
#سیاره_سرخ
🌔 @nojoom_et
📌 عکسی از فرودگر ژاپنی 📸
🟣 فرودگر ژاپنی iSpace HAKUTO-R این عکس خیره کننده را در مدار ماه ما در حالی که یک خورشید گرفتگی در زمین در حال رخ دادن بود، گرفت.
🔵 شما می توانید سایه تاریک ماه را ببینید که از بالای استرالیا به عنوان یک لکه تاریک عبور می کند.
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌞رفتار خورشید در قطب شمال
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌انیمیشن تغییر مداری فضاپیمای دراگن 🔥
🟣 فضاپیمای دراگن در راه خود به سمت ایستگاه فضایی، که در 250 مایلی بالاتر از زمین قرار دارد، یک سری سوختگی انجام داد.
🔵 کمتر از دو ساعت تا اتصال به ایستگاه بین المللی فضایی
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#اخبار
#هوافضا
| یاسمین مقبلی به ایستگاه فضایی رسید!
🔸سر انجام ۳۰ ساعت پس از پرتاب کپسول Dragon توسط موشک Falcon-9، فضانوردان مأموریت Crew-7 با موفقیت به ایستگاه فضایی بینالمللی رسیدند. فرمانده یاسمین مقبلی و تیم سه نفرهاش به مدت ۶ ماه در فضا اقامت خواهند داشت. ویدیو مربوط به لحظه ورود سرنشینان کپسول دراگون به ISS است.
🌔 @nojoom_et