فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
گروهی از دانشمندان یک سیاره جهنمی با شرایط بسیار بدجوی را بررسی کردند. این سیاره که به شکل کشندی(جزر و مدی) به ستاره میزبان خود قفل شده، بادهای شدیدی را در سطح خود تجربه میکند که حاوی مقادیر بالایی از اتمهای آهن هستند که از لایههای پایینی به بالایی در اطراف جو آن جریان مییابند.
این سیاره یک غول گازی فوق داغ است که ۶۴۰ سال نوری از ما فاصله دارد و به حدی به ستارهی خود نزدیک است که یک بار چرخش به دور آن تنها ۲ روز زمینی طول میکشد.
این نزدیکی به ستاره منجر به دمای شدید این سیاره در طول روزهای آن شده است که دمای آن را به بیش از ۲۰۰۰ درجه سانتیگراد میرساند. به همین دلیل این گرمای شدید، آهن را تبخیر میکند که سپس در شب به مایع تبدیل میشود و به صورت بارانی از آهن میبارد.
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فضانورد ناسا jessica meir درحال تمرین حفظ تعادل با لباس فضانوردی
این لباس و تعادل سفر به ماه راه شبیه سازی میکند
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
طرح خودروی مریخ نورد ناسا که در مجموعه ی Nasa kennedy قرار دارد
مسافران مریخ به خودرو های ایمن برای کاوش در مریخ نیاز دارند
ناسا و اسپیس ایکس هر دو طرح هایی برای ساخت خودروی مریخی دارند که البته شرکت اسپیس ایکس هنوز طرحی رو به مرحله ی تولید نرسونده
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
طرح خودروی مریخ نورد ناسا که در مجموعه ی Nasa kennedy قرار دارد
مسافران مریخ به خودرو های ایمن برای کاوش در مریخ نیاز دارند
ناسا و اسپیس ایکس هر دو طرح هایی برای ساخت خودروی مریخی دارند که البته شرکت اسپیس ایکس هنوز طرحی رو به مرحله ی تولید نرسونده
🌔 @nojoom_et
دوم جولای روز جهانی بشقاب پرنده است! 👽
این تعطیلات در درجه اول توسط یوفولوژیست ها جشن گرفته می شود - افرادی که به اشیاء پرنده ناشناس علاقه مند هستند.
در حال حاضر، ساکنان سیاره زیبای ما به دو گروه تقسیم می شوند:
کسانی که به وجود تمدن فرازمینی اعتقاد دارند و کسانی که به آن شک دارند.
از طرف خودم؛ جامعه علمی هنوز یوفولوژی را به عنوان یک علم به رسمیت نمی شناسد. با این حال، در بسیاری از کشورهای جهان، سازمان های بزرگی وجود دارد که به تحقیقات یوفولوژیک مشغول هستند، جایی که دانشمندان جدی در آنجا کار می کنند.
من شخصاً در طی ۴ پرواز فضایی خود هیچ نشانه ای از حیات فرازمینی ندیده ام، اما به وجود آنها ایمان دارم و اعتراف می کنم که ما در کیهان تنها نیستیم!
✍آنتون اشکاپلروف کیهانورد روسی
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
علاقه مندان به سیاه چاله
🌔 @nojoom_et
سیاره مریخ تقریبا هر دو سال یکبار به نزدیک ترین فاصله با زمین می رسد که امکان ارسال فضاپیما به این سیاره را مهیا می کند
بنابراین فضانوردانی که به این سیاره می روند اگر هر مشکلی برایشان پیش بیاید باید صبر کنند تا مریخ و زمین در مکان مناسب قرار بگیرن و بعد فضاپیمای ارسالی از زمین سفر ۵۶ میلیون کیلومتری خود را شروع کند که با سریعترین کاوشگر هم چیزی حدود ۵ ماه طول می کشد تا به مریخ برسد و این یعنی تمدن مریخی باید کاملا خودکفا باشد
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌏سفر به کهکشان آندرومدا در حدود ۱۳ دقیقه!
🌍مثالی دیگر از نسبیت خاص انیشتین
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پنجـرهای که
رو به قاب خندههایت باز نشود
هیـچ فرقی با دیوار ندارد
پس لبخـنـد بـزن ☺️
تا طلوع کند خورشید شـادی
از پنجره امیـد
روزتون بخیر
🌔 @nojoom_et
توکانا دومین خوشه کروی درخشان، بعد از امگا قنطورس است که از سیاره زمین دیده میشود و در فاصله 13000 سال نوری از ما قرار دارد. میتوان آن را با چشم غیرمسلح، نزدیک به ابر ماژلانی کوچک در صورت فلکی توکان مشاهده کرد.
این خوشه متراکم از صدها هزار ستاره در حجمی به وسعت حدود 120 سال نوری تشکیل شده است. در این پرتره تلسکوپی، ستارگان غول قرمز در حومه خوشه، بهراحتی بهعنوان ستارههای زرد رنگ قابل تشخیص هستند.
خوشه کروی فشرده 47 توکانا نزدیکترین خانه ستارهای با مدار شناختهشده به دور سیاهچاله است
🌔 @nojoom_et
سرعت نور در خلاء، که یکی از ثوابت بنیادی فیزیکی است، حدود 299,792,458 متر بر ثانیه میباشد. این مقدار به طور متناوب به شکل سرسخت نزدیک به 300,000 کیلومتر بر ثانیه نیز بیان میشود.
برای مثال، فرض کنید که یک پرتو نور از یک منبع نوری شروع به حرکت میکند و پس از یک ثانیه، فاصله آن تا مقصد را محاسبه میکنیم. با در نظر گرفتن سرعت نور حدود 299,792,458 متر بر ثانیه، فاصلهای حدوداً برابر با 299,792,458 متر خواهیم داشت.
این مقدار اندکی کمتر از یک نورثانیه است، یعنی فاصلهای که نور در طول یک ثانیه در خلاء طی میکند. این مقدار به طور همهگیر در تجهیزات اندازهگیری دقیق استفاده میشود و به عنوان یک مرجع دقیق در فیزیک مورد استفاده قرار میگیرد
🌔 @nojoom_et
یک فضانورد روسی رکورد «۸۷۸ روز» زندگی در فضا را شکست!
روسکوسموس، گفت اولگ کونوننکو، فضانورد روسی روز یکشنبه ۱۵بهمن رکورد جهانی جدیدی را در سفرهای فضایی ثبت کرد او با این رکورد از هموطن خود گنادی پادالکا که بیش از ۸۷۸ روز در مدارزمین بود، پیشی گرفت به گفته سازمان فضایی روسیه کونوننکو ساعت ۸:۳۰ به وقت گرینویج این رکورد را ثبت کرد و انتظار می رود ۱۶ خرداد ۱۴۰۳ در مجموع هزار روز را در فضا گذرانده باشد و تا ماه مهرماه به ۱۱۱۰ خواهد رسید
او در مصاحبهای از ایستگاه فضایی بینالمللی که در مدار ۴۲۳ کیلومتری بدور زمین میچرخد به خبرگزاری تاس گفت: «من به این دلیل به فضا سفر میکنم که به آن علاقه دارم و نه برای رکورد زنی»او همچنین گفت نه تنها به این دستاورد افتخار میکند بلکه بیشتر افتخارش برای این است که یک فضانورد روسی هنوز رکورددار کل مدتی است که انسان در فضا سپری کرده است
🌔 @nojoom_et
قوی ترین طوفان خورشیدی که 2600 سال پیش رخ داد
زمین شناسان با بررسی هسته های یخی گرینلند، حاوی یخ های 100000 ساله، شواهدی از طوفان خورشیدی بسیار قدرتمندی یافته اند که در سال 660 قبل از میلاد رخ داده است.
سیاره ما دائماً توسط ذرات کیهانی پرانرژی بمباران می شود، اما در لحظات طوفان های خورشیدی این شار به ویژه قوی است.
دو طوفان بزرگ خورشیدی در زمان ما، در سالهای 1989 و 2003، میلیونها نفر را برای مدتی بدون برق گذاشت، ارتباطات رادیویی را در سراسر جهان قطع کرد و باعث ایجاد شفق قطبی شد
🌔 @nojoom_et
فاصله بین ستارگان ،
(فواصل بین ستارگان به قدری زیاد است که اگر زمین در فاصلهٔ ۱ متری از خورشید قرار گیرد ، نزدیکترین ستاره با نام پروکسیما سنتائوری ۲۷۰ هزار کیلومتر دورتر قرار خواهد گرفت)
🌔 @nojoom_et
مردی که ماهواره را گرفت
این عکس که در سال 1984 از شاتل فضایی دیسکاوری گرفته شده است، فضانورد دیل آلن گاردنر را در حین پیاده روی فضایی با استفاده از یک کیسه مانور کنترل شده به تصویر می کشد.
او برای سهولت در قرار دادن ماهواره در داخل شاتل، یک دستگاه کنترلی را به ماهواره چرخان وستار 6 متصل کرد. پس از آن، ماهواره در شاتل به زمین فرود آمد و پس از تعمیر فروخته شد.
🌔 @nojoom_et
سازمان فضایی روسیه روسکاسموس، مسابقهای برای بهترین سوال از کیهاننوردان اعلام مکرد.
در تاریخ ۲۷ سپتامبر، در مرکز آموزش کیهاننوردان، کنفرانس خبری پس از پرواز اعضای روسی مأموریت طولانیمدت ایستگاه فضایی بینالمللی (اکسپدیشن ۷۰/۷۱) برگزار خواهد شد.
اولگ کونوننکو و نیکولای چوب بیش از یک سال در مدار بودند (۳۷۴ روز) و با این کار رکورد قبلی کیهاننوردان روسی در ایستگاه فضایی بینالمللی را شکستند.
روسکاسموس از خوانندگان و دنبالکنندگان خود درخواست کرده سوالاتی که مایلند از کیهاننوردان بپرسند را در قسمت نظرات پست کانال روسکاسموس ارسال کنند.
بهترین سوالات در کنفرانس خبری مطرح خواهند شد و برندگان هدیهای یادگاری دریافت میکنند ( عکسی از خدمه با امضای کیهاننوردان)
🌔 @nojoom_et
کهکشانهای آنتن به شکل قلب
آیا واقعاً این دو کهکشان جذب یکدیگر شدهاند؟ از نظر گرانشی، بله، و نتیجه آن به شکل یک قلب عظیم به نظر میرسد در تصویر، این جفت کهکشان با نامهای NGC 4038 و NGC 4039، معروف به کهکشانهای آنتن هستند
از آنجایی که این کهکشانها تنها 60 میلیون سال نوری از ما فاصله دارند، یکی از بهترین کهکشانهای برهم کنشی در آسمان شب به حساب میآیند جاذبه قوی آنها حدود یک میلیارد سال پیش زمانی شروع شد که این دو کهکشان به شکلی غیرعادی از نزدیکی یکدیگر عبور کردند
ستارگان آنها به ندرت با هم برخورد می کنند، اما وقتی گازهای بین ستاره ای آنها به هم برخورد می کنند، ستاره های جدیدی تشکیل می شوند برخی از ستارههای جدید قبلاً در آنتنهای بلندی که از دو طرف این دو رقصنده بیرون آمده، شکل گرفتهاند
تا زمان کامل شدن ادغام کهکشانها، احتمالاً بیش از یک میلیارد سال بعد، میلیاردها ستاره جدید ممکن است شکل گرفته باشند
🌔@nojoom_et
با انبساط خورشید در 500 میلیون سال آینده، زمین در غیرقابل سکونت خواهد شد
ما اینو میدونیم
ولی اگر فقط 10% زمان بیشتری لازم داشتیم تا به این آگاهی برسیم، هیچوقت به این نتیجه نمیرسیدیم تا به فکر ساخت منزلگاه دوم باشیم
حالا فکر کنید چند سیاره در گذشته وجود داشتند که موجوداتش دیر به فکر ترک سیاره اشون افتادن ؟
یا اصلا تکامل روی اون سیاره اونقدر طولانی نشده که موجود هوشمندی پدید بیاد …
و به یک دلیل طبیعی ممکنه نابود شده باشند
«نقل شده از ایلان ماسک»
🌔@nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💗عصرتون پراز عشق و امید
🌷و سرشار از اتفاقهای عالی
🌸امیدوارم
💗زندگی به کامتون
🌷و خوشبختی
🌸سرنوشت تون
💗و سایه عشق مهمان
🌷همیشگی دلتون باشه
🌸عصرتون عالی در کنار عزیزانتون
🌔 @nojoom_et
یک #موشک «فالکون ۹» روز نهم فوریه ۲۲ ماهواره «استارلینک» شرکت «اسپیسایکس» را به مدار زمین پرتاب کرد.
شرکت «اسپیسایکس»(SpaceX) یک گروه دیگر از ماهوارههای اینترنتی «استارلینک»(Starlink) خود را روز جمعه، نهم فوریه پرتاب کرد.
یک موشک «فالکون ۹»(Falcon 9) حامل ۲۲ ماهواره استارلینک روز جمعه ساعت ۷:۳۴ شب به وقت منطقه زمانی شرقی از «پایگاه نیروی فضایی #وندنبرگ» در کالیفرنیا بلند شد.
این پرتاب در سومین تلاش اسپیسایکس انجام شد. اسپیسایکس ابتدا پرواز را برای اوایل صبح چهارشنبه و عصر پنجشنبه برنامهریزی کرده بود، اما هر دو را به دلیل آبوهوای نامساعد به تعویق انداخت.
اولین مرحله #فالکون ۹ همان طور که برنامهریزی شده بود، حدود ۸.۵ دقیقه پس از بلند شدن، برای فرود آمدن روی سکوی فرود شناور بدون سرنشین اسپیسایکس در اقیانوس آرام به زمین بازگشت.
شبکه ماهوارهای #استارلینک، یک شبکه پهنباند متعلق به اسپیسایکس در مدار پایین زمین است که در حال حاضر حدود ۵۴۰۰ ماهواره عملیاتی را در بر دارد. تعداد ماهوارهها همچنان در حال افزایش یافتن است.
🌔 @nojoom_et
فضانورد ایستگاه فضایی بینالمللی که به همراه سه فضانورد دیگر با فضاپیمای SpaceX Crew Dragon در راه بازگشت به کره زمین است در هنگام بازگشت، تصاویر خیرهکنندهای از کره #زمین را ثبت کرد.
"مارکوس واندت" #فضانورد ایستگاه فضایی بینالمللی که به همراه سه فضانورد دیگر با فضاپیمای SpaceX Crew Dragon در راه بازگشت به کره زمین است در هنگام بازگشت، تصاویر خیرهکنندهای از کره زمین را ثبت کرد.
🌔 @nojoom_et
🔴 صفر مطلق کمترین درجه حرارت در فضا است
کمترین دما در فضا 27315- درجه سانتیگراد یا به سادگی 0 در مقیاس کلوین است
اما حداکثر دمای ممکن توسط کل جرم-انرژی جهان محدود می شود
در مرکز خورشید، دما حدود 15 میلیون درجه است در مرکز ستارگان نوترونی تازه متولد شده، 100 میلیارد تا یک تریلیون درجه است
🌔 @nojoom_et
خوشه کروی توکان
خوشه کروی توکان 47 جواهر آسمان جنوبی است این خوشه با نام دیگر NGC 104 ، همراه با حدود 200 خوشه کروی دیگر هاله کهکشان راه شیری قرار دارند توکان 47 با فاصله حدود 13 هزار سال نوری از زمین، دومین خوشه کروی درخشان آسمان شب پس از اومگا قنطورس است
میتوان آن را با چشم غیر مسلح نزدیک ابر ماژلانی کوچک و در صورت فلکی توکان تشخیص داد در این خوشه چگال، صدها هزار ستاره درون فضایی حدود 120 سال نوری جمع شدهاند
غولهای سرخ در این تصویر تلسکوپی واضح به صورت ستارگانی با رنگ متمایل به زرد مشخص هستند خوشه فشرده توکان 47 همچنین میزبان کوچکترین مدار ستارهای به دور یک سیاهچاله است
🌔 @nojoom_et
یک دانه شن 0.2 میلی متری به پنجره شاتل فضایی چلنجر آسیب رساند.
در مجموع 170 مورد از این برخورد فضاپیماها با دانه های زباله ثبت شده است
🌔 @nojoom_et
در 7 فوریه 2001 شاتل فضایی آتلانتیس که ماموریت داشت ماژول آزمایشگاهی Destiny را به ISS تحویل داد (در 9 فوریه پهلوگیری کرد) به فضا پرتاب شد
این ماموریت 102مین پرواز شاتل فضایی و 23 امین پرواز برای آتلانتیس بود
🌔 @nojoom_et
ستاره ی Rigel یک ستاره ی ابرغولِ آبی است که در صورت فلکی شکارچی در فاصله تقریباً 864 سال نوری از زمین قرار دارد
این یکی از بزرگترین و درخشان ترین ستاره های قابل مشاهده با چشم غیر مسلح است
این تصویر گرافیکی، مقایسه ی rigel و خورشید رو نشون میده:
🌔 @nojoom_et
کهکشانِ آندرومدا چقدر بزرگ است ؟
1 تریلیون ستاره
در این تصویر یک زوم میبینید به بخش بسیار کوچکی از این کهکشان 🙂✨
🌔 @nojoom_et
این تصویرِ کهکشانی است که سیاهچاله ای با ۳۳ میلیارد برابرِ جرمِ خورشیدِ ما در اون قرار داره
پایین گوشه ی تصویر نوشته شده 10k pc
نمادِ واحد پارسِک،
یک پارسِک برابر با ۳۰٫۹ تریلیون کیلومتر معادلِ ۳٫۲۶ سال نوری است
و شما شاهد تصویری با وسعتِ 10 هزار پارسِک هستید🙂
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تصویری گرافیکی از یک اَختروش (Quasar)
اختروشها پیشتر به عنوان منابع انرژی الکترومغناطیسی شامل امواج رادیویی و نور مرئی با انتقال به سرخ زیاد شناخته میشدند که به ستارهها شبیه بودند با وجود بحث های مختلف بر سر موجودیت این شیء آسمانی؛ همگی دانشمندان به یک توافق علمی رسیدند که یک اختروش، هالهٔ متراکمشدهٔ ماده است که اَبَرسیاهچاله ی یک کهکشانِ جوان را احاطه کردهاست
اختروشها کاربردهای زیادی در Geodesy دارند (شاخهای از ریاضیات کاربردی و علوم زمین که به اندازهگیری و نمایش شکل و ابعاد زمین، تعیین موقعیت دقیق بر روی آن و بررسی میدان ثقل زمین و تغییرات زمانی آن میپردازد) بهطور مثال سامانه ویالبیای با استفاده از امواج رادیویی اختروشها میتواند تا دقتهای نانوثانیه فاصله بین دو آنتن را محاسبه کنند
یک اختروش نتیجه برخورد دو کهکشان با همدیگر است و زمانی که دو سیاهچاله مرکز کهکشانها به هم نزدیک میشوند؛ گازهای اطراف انرژی زیادی به صورت نور آزاد میکنند که هشت تریلیون بار درخشانتر از خورشید است
🌔 @nojoom_et