🔰جملات مهم امام خامنهای در دیدار با دانشجویان - 6 اردیبهشت 1401
بخش 1️⃣
🔹انقلاب، دانشگاه را یک جایگاهی برای نخبهپروری میدانست برای پیشرفت کشور و حلّ مسائل کشور
🔸کار بزرگی که انقلاب برای دانشگاه کرد عبارت بود از هویّتبخشی به دانشگاه، و به تبع هویّتبخشی به ملّت ایران.
🔹امروز شماها با احساس استقلال چندان احساس شیرینی نمیکنید؛ شما همهی عمرتان را در یک کشوری زندگی کردهاید که شاید یکی از مستقلترین کشورها از لحاظ سیاست بوده؛ یعنی [عدم] پیروی و تبعیّت [از قدرتهای بزرگ]. آن ذلّت دنبالهرَوی را شماها اصلاً نچشیدید،
🔸به برکت انقلاب، میراث عظیم اندیشه و فرهنگ در کشور احیا شد
🔹امروز ما دهها میلیون جوانی داریم در کشور که اینها آمادهی صعود به قلّههایند
🔸امروز جهان در آستانهی یک نظم جدید است؛ یک نظم بینالمللی جدید در پیش است برای دنیا
🔹این جنگ اوکراین را به نظر من باید یک مقداری با یک دید عمیقتری نگاه کرد؛ این جنگ صرفاً یک حملهی نظامی به یک کشور نیست. ریشههای این حرکتی که امروز انسان دارد در اروپا مشاهده میکند، ریشههای عمیقی است و آیندههای پیچیده و دشواری را انسان حدس میزند که وجود داشته باشد.
🔸اگر قرار شد که کشور بخواهد یک چنین کار بزرگی را انجام بدهد یعنی حضور سختافزاری و نرمافزاری داشته باشد در تشکیل نظم جدید جهانی، بیشترین مسئولیّت به عهدهی کیست؟ صفوف مقدّم چه کسانی هستند؟ دانشجوها، دانشگاهیان؛ یعنی شماها باید جلوتر از همه باشید؛ شماها بایستی تأثیرگذارترین قشرها باشید.
🔹من چند توصیه دارم؛ اوّلین توصیهی من به شما دانشجوها پرهیز از انفعال و ناامیدی است؛ مواظب باشید؛ یعنی مواظب خودتان باشید، مواظب دلتان باشید، مواظب باشید دچار انفعال نشوید، دچار ناامیدی نشوید. شما باید کانون تزریق امید به بخشهای دیگر باشید.
خب پس این توصیهی اوّل من: مواظب باشید به افق پشت نکنید، به قلّه پشت نکنید، همیشه به سمت قلّه و به سمت افق روشن حرکت کنید.
🔸در دانشگاه دو چیز لازم است: علم و فکر. علم بدون فکر مشکلساز میشود، علمی که بدون فکر باشد، راه را غلط میرود؛
🔹فکر «بایدها» و «نبایدها» را معیّن میکند، علم «واقعیّتها» را به ما میگوید
🔸مرحوم آقای مصباح (رضوان الله علیه) یک استادِ فکر بود؛ البتّه ایشان کارهای سیاسی و فکرهای سیاسی هم میکردند، دربارهی آنها [یعنی] مسائل سیاسی بحثی ندارم، [لکن] دربارهی مسائل فکری یک راهنما و مرشدی بود که میتوانست مرجع و ملجأ باشد. این جور آدمها لازمند که استاد فکر باشند؛ همچنانی که علم استاد میخواهد، فکر هم استاد میخواهد؛
🔹با مسائل کشور مماس بشوید. انسان [وقتی] مسائل کشور را از دور نگاه میکند، یک جور است، [امّا] وقتی تماس با مسائل پیدا میکند، یک جور دیگر است
@nomov_ir
🔰جملات مهم امام خامنهای در دیدار با دانشجویان - 6 اردیبهشت 1401
بخش 2️⃣
🔸طبیعت دانشجو مطالبهگری است؛ مطالبهگری کنید و از مسئولان بخواهید که کار جدّی بکنند؛ یکی از کارهایی که شماها میتوانید بکنید این است؛ شما برحذر بدارید مسئولان را از کارهای نمایشی؛ از آنها بخواهید کارهای جدّی و واقعی انجام بدهند
🔹میتوان منطقی و هوشمندانه و کاملاً جدّی وارد میدان مطالبهگری شد و مطالبهگری کرد که وقتی آن جور بشود، دانشجو را دیگر متّهم نمیکنند به نقزنی؛ وقتی تند صحبت میکنید، متّهمتان میکنند میگویند «آقا! دانشجو میآید فقط نق میزند»؛ نه، وقتی که منطقی و جدّی و با منطق و استدلال مطالبهگری کردید، متّهم به نقزنی هم نمیشوید.
🔸 باید دانشجوها مبانی اعتقادی خودشان را محکم کنند؛ مبانی اعتقادی را، مبانی ایمانی را دانشجوها باید در خودشان مستحکم کنند که این هم البتّه راههای مخصوص خودش را دارد، [از جمله] مطالعه و مجالست با علما. در دعای ابوحمزه که به خدای متعال عرض میشود چرا من در یک مواردی حال دعا پیدا نمیکنم، حال توجّه پیدا نمیکنم، یکی از چیزهایی که به عنوان علّت از قول امام سجّاد نقل شده این است که «اَو لَعَلَّکَ فَقَدتَنی مِن مَجالسِ العُلَماء». حالا لزوماً مراد از «عالمان» معمّمین نیستند؛ [یعنی] عالِم اخلاق، عالِم دین؛ در مجالس اینها باید شرکت کرد، باید حضور پیدا کرد، باید از آنها استفاده کرد.
🔹در مطالبهگریها ــ که من به شما توصیهی مطالبهگری میکنم ــ مراقبت کنید دشمن نتواند از مطالبهی بحقّ شما سوء استفاده کند؛ هم در صورتبندی مسئله، هم در راه حلّی که ارائه میدهید، سعی کنید با دشمن وجه مشترک و مانند اینها پیدا نکنید؛ مخرج مشترک پیدا نکنید با دشمن.
🔸من به این جوانهای عزیزی که حالا الحمدلله وارد میدان کار شدند ــ چه در قوّهی مقنّنه، چه در قوّهی قضائیّه، چه در قوّهی مجریه ــ توصیهای که میکنم این است که اینها سعی کنند این مسئولیّت کنونی را پلّهای برای مسئولیّتهای بالاتر قرار ندهند؛ توصیهی اوّل من و توصیهی مهمتر من این است. این جور نباشد که ما بگوییم: «حالا این یک سابقه برای ما درست میکند برای مسئولیّتهای بالاتر»؛ نه، بچسبید به همین کار. برای خدا کار کنید.
🔹به نظرم امسال روز قدس با سالهای دیگر فرق دارد. فلسطینیها، هم در ماه رمضان گذشته و هم ماه رمضان امسال دارند فداکاریهای بزرگی از خودشان نشان میدهند، و رژیم صهیونیستی هم انصافاً منتهای رذالت و جنایت را دارد انجام میدهد؛ دیگر از این بیشتر و خبیثانهتر کمتر قابل تصوّر است.
🔸🔹فلسطین، هم مظلوم است، هم مقتدر است؛ مقتدرِ مظلوم.
@nomov_ir
متن کامل بیانات امام خامنه ای در دیدار رمضانی با دانشجویان.pdf
641.5K
📗بخوانیم
🔻#متن_کامل بیانات امام خامنه ای در دیدار رمضانی با جمعی از دانشجویان
📱مناسب برای مطالعه درگوشی
#بیانات_رهبری
#امام_خامنهای
#ماه_رمضان
📎 پیوند دریافت در پایگاه:
http://dl.nomov.ir/basirati/b-333.pdf
@nomov_ir
7.02M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🛑🎥 روایتی از دیدار دیروز دانشجویان با رهبر انقلاب
🔹مستند کامل این روایت امشب ساعت ۲۲:۵۰ از شبکه یک سیما پخش میشود.
@nomov_ir
13.54M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 بازخوانی «سلام فرمانده» در صبحگاه دبستان دخترانه
💎سرود با اخلاص و عشق، با دلهای پاک این نوجوانان، حرارتی در دل مؤمنین نسبت به فرمانده کل عالم خلقت ایجاد میکند.
🌷اللهم عجل لولیک الفرج
@nomov_ir
🔰امام خامنهای مدّظلهالعالی:
📌امامت بهمعنای پیشوایی جمعی از مردم است که در راهی یا در کاری به حرکتی مشغول هستند.
📌یک جمع ساکت و بدون تحرک احتیاج به امام و پیشوا ندارد. یک عده خوابیده را یا بیهوش و تخدیر شده را نمیشود گفت که امامشان و پیشوایشان کیست. امامت برای عمل، برای تحرک و برای پویندگی است.
💠پس امام یعنی پیشوا و پیشرو جمعی که در حال حرکت و پویاییاند.
📚انسان۲۵۰ساله[حلقه سوم]، ص۳۵
#بصیرتی
#امام_خامنهای
#انسان_دویستوپنجاه_ساله
@nomov_ir
هدایت شده از نمو | محتوا
5.73M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 فضیلت صلوات
🔹 آیتالله مصباح یزدی
#صلوات
📱کانال نمو|محتوا
@mohtava_nomov
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🔰جمعه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۱ ساعت ۱۶؛
👈 سخنرانی تلویزیونی رهبر انقلاب اسلامی به مناسبت روز قدس
🔻 حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در آخرین جمعه از ماه مبارک رمضان مصادف با روز جهانی قدس به صورت زنده و تلویزیونی سخن خواهند گفت.
🕰 این سخنرانی ساعت ۱۶ روز ۹ اردیبهشت ۱۴۰۱ از رسانه KHAMENEI.IR و شبکههای داخلی و برونمرزی رسانه ملی پخش خواهد شد.
🌙 @Khamenei_ir
✍️استاد شهید، آیت الله مرتضی مطهری (ره)
⚠️نگو «نمیدانم!» ... بگو «دروغ است!»
▫️اگر فردى درباره شخصی يا مؤسسهاى حرفى زد، ما چه وظيفهاى داريم؟
آيا وظيفه داريم سكوت كنيم؟ نه!
آيا وظيفه داريم حتى بگوييم «ما كه نمىدانيم، خدا عالم است»، «من چه مىدانم؟ شايد باشد، شايد [هم] نباشد»؟ نه!
آيا وظيفه داريم در مجالس نَقل كنيم، بگوييم «چنين چيزى مىگويند»؟ به طريق اولى نه!
▫️پس وظيفه ما چيست؟ مادام كه بيّنۀ شرعى اقامه نشده و شرعاً بر ما ثابت نشده است، بايد بگوييم «دروغ است». مادام كه بيّنه شرعى نيست، نه حق داريم بازگو كنيم، نه حق داريم بگوييم « #نمی_دانيم ، چه مىدانيم، شايد هست، شايد نيست» و نه حق داريم #سكوت كنيم؛ بلكه وظيفه داريم بگوييم «#دروغ_است».
▫️هر وقت شرعاً ثابت شد، آنوقت وظيفه ما مبارزه كردن است. البته در هر موردى وظيفهاى داريم. در بعضى از مسائل، بايد مبارزه كنيم، در بعضى از مسائل حاكم شرعى بايد وظيفه اش را انجام بدهد، مثل مورد زنا.
▫️قرآن مىگويد: «اى مسلمين - نسبت به تهمتی که به یکی از همسران پیامبر (ص) زده شد (قضیه افک) - با اين زبان به زبان كردن، دهان به دهان كردن، گناه بزرگى مرتكب شديد. اگر نبود براى شما مسلمانها فضل و رحمت الهى در دنيا و در آخرت، هر آينه مىرسيد به شما عذاب عظيم، هم در دنيا و هم در آخرت، به خاطر چيزهايى كه در آن وارد شديد، يعنى درباره آن چيزها بدون دليل حرف زديد. فقط لطف خدا جلو عذاب دنيا و آخرت را گرفت. پس متوجه باشيد، ديگر چنين كارى نكنيد. (نور : ۱۳-۱۱)
برگرفته از مجموعه آثار استاد شهيد مطهرى؛ جلد ۲۶؛ صفحه ۴۱۳
@nomov_ir