🌴درس های زندگی قرآنی14
1️⃣امیدواری به رحمت الهی (حجر/56)
🌻مومنان کسانی هستند که به دلیل ایمان به خدا و ایمان به #رحمت، فضل و احسان الهی در زندگی خویش چه در #بُعدفردی و چه در #بُعداجتماعی، چه در #بُعدمادی و چه در #بُعدمعنوی #یأس_وناامیدی به خود راه نمی دهند بلكه همواره امیدوارانه زندگی می كنند و اگر ناملایمات، مصائب و شكست هایی برای آنها پیش آید این شكست ها را پلی برای پیروزی قرار می دهند.
☀️پیامبر اعظم صلی الله علیه و آله مى فرماید:
🍃#امید، رحمت خدا برای امت من است و اگر امید نباشد هیچ مادری فرزندش را شیر نمی دهد و هیچ درخت كاری اقدام به غرس درخت نمی كند.🍃
📚نهج الفصاحة، ص 936
💎از این سخن معلوم می شود، بدون #امید انجام هیچ كاری ممكن نیست. با اینكه مادر به فرزند به عنوان شیرة جان می نگرد اما اگر امید به آینده نباشد از فرزند خود شیر را كه عامل حیات اوست دریغ می دارد.
#سبک_زندگی_قرآنی
#جزءچهاردهم
#امید_به_رحمت_الهی
#ن_والقلم
🍃🌷@noonevalghalam99🌷🍃
2️⃣قدرشناس نعمت #کانون_خانواده (نحل/72)
💎اسلام براي خانواده قداست و منزلت خاصي قايل شده است؛ به نحوی که بنا و نهادی با آن قابل مقایسه نیست و در آیه 72 سوره مبارکه نحل، خانواده «نعمت الاهی» نامیده است.
💠 پس بر بنده، شکر این نعمت لازم است.
🌻رسول گرامی اسلام تشکیل خانواده را محبوب¬ترين و عزيزترين بنا نزد خداي سبحان توصيف كرده است.
📚مستدرك الوسائل، ج14، ص153
⁉️مگر خانواده چه فایده و کارکردی دارد که چنین از آن ستایش شده است؟
🌸الف. از نظر قرآن، خانواده #فراموش_خانه_رنج_های-روزانه است. سوره روم آیه 21
🌼ب. خانواده مأمنی برای ارضای مشروع #غریزه_جنسی است. سوره نور آیه32
🌷ج. خانواده کانون #مهرومحبّت است. خانواده نياز انسان به دوست داشتن و محبوب واقع شدن را تامین و تضمین می نماید؛ زیرا خداوند میان زوجین مودت و محبت برقرار نموده است. سوره روم، آیه21
💐د. خانواده كانون پرورش #نسل_صالح است. فرزنداني كه محصول پيوند زن و مرد هستند، براي پرورش سالم و صالح، نياز به يك كانون مناسب دارند؛ خانواده این بستر را بخوبی فراهم می نماید. تحریم آیه6
#سبک_زندگی_قرآنی
#جزءچهاردهم
#نعمت_خانواده
#ن_والقلم
🍃🌷@noonevalghalam99🌷🍃
3️⃣جامع ترين #برنامه_اجتماعى (نحل/90)
✍️طبق این آیه، خداوند مردم را به سه چیز فرمان مىدهد و از سه چیز باز مىدارد.
🌸 آن سه چیز كه خدا به آن فرمان مىدهد، عدل و احسان و دادن حق خویشاوند است .
💎#عدل همان قانونى است كه تمام نظام هستى بر محور آن مى گردد و به معنى واقعى كلمه آن است كه هر چيزى در جاى خود باشد;
⚖️بنابراين , هرگونه انحراف , افراط, تفريط, تجاوز از حد, تجاوز به حقوق ديگران بر خلاف اصل «عدل» است .
🗜اما از آنجا كه عدالت با همه قدرت و شكوه و تاثير عميقش در مواقع بحرانى و استثنايى به تنهايى كارساز نيست , بلافاصله دستور به احسان را پشت سر آن مى آورد.
⛔️و سه امری که خداوند مردم را از آنها بازمیدارد نیز عبارتند از دوری از فحشاء، منکر و بغی.
⭕️#فحشا اشاره به گناهان پنهانى , «منكر» اشاره به گناهان آشكار, و #بغى هرگونه تجاوز از حق خويش و ظلم و خودبرتربينى نسبت به ديگران است .
📌احياى اصول سه گانه عدل و احسان و ايتا ذى القربى و مبارزه با انحرافات سه گانه فحشا و منكر و بغى در سطح جهانى , كافى است كه دنيايى آباد و آرام وخالى از هرگونه بدبختى و فساد بسازد.
📌با رعایت این اصول ششگانه رشد و تعالی جوامع بشری امکانپذیر خواهد شد و در نتیجه حرکت به سوی کمالات بالای انسانی آسانتر میگردد.
#سبک_زندگی_قرآنی
#جزءچهاردهم
#جامع_ترین_برنامه_اجتماعی
#ن_والقلم
🍃🌷@noonevalghalam99🌷🍃
4️⃣پرهیز از #بدعت_گذاری (نحل/116)
✍️اموری که در جامعه مرسوم شود و مردم آنها را بسازند و به دین نسبت دهند را #بدعت گویند(نوآوری هایی که مربوط به دین نیست ولی به آن نسبت می دهند.)
🌻حضرت علی(ع) فرمود:
✨هیچ چیزی مانند بدعت دین را منهدم نمی کند.✨
📚کنزالفوائد، کراجکی: ج 1، ص 350
🍂بدعت های #ضدارزشی که در جامعه شیعه در حال افزایش است و مردم به این بدعت ها بیشتر از دستور دین اهمیت می دهند، مثلاً بدعت جدید، #ازدواج_سفید است که حامیان آن می گویند، نیازی به جاری شدن صیغه نمی بینند و نظر آنها بر این است که علاقه طرفین به یکدیگر حکم جاری شدن صیغه را دارد و تا زمانی که این علاقه برقرار است به یکدیگر محرم هستند.
#سبک_زندگی_قرآنی
#جزءچهاردهم
#بدعت_گذاری
#ن_والقلم
🍃🌷@noonevalghalam99🌷🍃
🍁#عهدآدینه
••⚜••
حواسمان باشد!
سبڪ زندگیمان مانع ظهور نشود....
به عشقش این #جمعه به سبڪ #امامزمان عمل ڪن،
فڪرش رابڪن!
مثلا یڪ روز بدون #گناه...
••⚜••
📌 #عهدآدینه
⏱ #جمعهها
🍃🌷@noonevalghalam99🌷🍃
🌴درس های زندگی قرآنی 15
1️⃣#کثرت_جمعیت از نعمتهای الهی است (اسراء/6)
✍️در آموزه های دینی، #تولیدمثل و زادآوری، امری #پسندیده و ممدوح بوده و نسبت به آن تأکید و ترغیب فراوانی صورت گرفته است.
🌸از منظر متون دینی، #فرزندشایسته، #نعمتی از نعمتهای الهی و #گلی از گلهای بهشت است .
🌻امام صادق علیه السلام فرمود:
فرزند صالح، گلی🌼 ازگلهای بهشت است.
📚فروع کافی، ج 6، ص 3، ح 10
✍️ علاوه بر اين، فرزند، مایه #زینت_زندگی، #یار_و_مددکار انسان، #یادگار_و_جانشین_پدر_و_مادر در دنیاست و استغفارگویی و اعمال نیک او سبب #آمرزش و #نیکبختی_والدین در حیات اخروی میشود.
💎وجود این مقدار تأکید و ترغیب، کافی است تا انگیزه #تولیدنسل و داشتن فرزند را در انسان تقویت کند. از سوی دیگر، در روایات متعددی نسبت به تکثیر اولاد، تأکید و سفارش شده است.
🌻امام صادق(ع) از قول رسول خدا(ص) فرمود:
✨فرزندان خود را زیاد کنید تا فردا به واسطه (کثرت) شما بر دیگر امتها افتخار نمایم.✨
📚فروع کافی، ج 6، ص 3، ح 10
#سبک_زندگی_قرآنی
#جزءپانزدهم
#کثرت_جمعیت
#ن_والقلم
🍃🌷@noonevalghalam99🌷🍃
2️⃣#برادرانِ_شیطان (اسراء/27)
✨..... بىتردید #اسراف_کنندگان و #ولخرجان، برادران شیاطیناند...✨
✍️#تبذیر در اصل از ریشه #بذر و به معنى پاشیدن دانه مىآید، منتهی این کلمه مخصوص مواردى است که انسان #اموال خود را به صورت #غیرمنطقى، مصرف مىکند که معادل آن در فارسى #ریختوپاش است.
📌#تَبذير، گرچه بيشتر در #مسائل_مالى است ، ولى در مورد نعمت هاى ديگر نيز وجود دارد، مانند #هدر_دادن_عمر و جوانى ، به كار گرفتن فكر، چشم ، گوش و زبان در راه #ناصحيح ، سپردن مسئوليّت ها به افراد ناصالح ، پذيرش مسئوليّت بدون داشتن لياقت و بيش از حد توان و ظرفيّت ، آموزش و آموختن مطالب غير ضرورى وغير مفيد و امثال اينها.
📚 تفسير اطيب البيان و فرقان
🍁تعبیر به «#اخوان_برادران_شیطان»👇
🍂یا برای آن است که اعمالشان همردیف و هماهنگ اعمال شیاطین است؛ همچون برادرانى که یکسان عمل مىکنند
🍂و یا به دلیل آن است که در دوزخ همنشین شیطان اند.
📚تفسیر نمونه ج۱۲ ص۸۶ و 88
#سبک_زندگی_قرآنی
#جزءپانزدهم
#اسراف_وتبذیر
#برادان_شیطان
#ن_والقلم
🍃🌷@noonevalghalam99🌷🍃
3️⃣اجتناب از #سخنِ_بدون_علم_وآگاهی (اسراء/36)
🗣#سخن گفتن، جزء اعظم #نعمتهای خداوند است که به انسان داده شده و در قرآن کریم می فرماید: «علمه البیان».
🙏شکر این نعمت در سبک زندگی ایمانی به آن است که سخن انسان، #آگاهانه، #مستند و #مبتنی_برآگاهی باشد.
⛔️سخن گفتن #بدون_علم و آگاهی در همه ی موارد ناپسند و مذموم است ولی اظهار نظر بیجا در #اموردینی و #قضاوت درباره بندگان خدا، بیش از همه #ناپسند بوده و به شدت بیشتری نهی شده است.
🌻امام علی علیه السلام می فرماید:
🍃هرکس که جمله #نمی_دانم را ترک کند، خود را به کشتن خواهد داد. 🍃
📗نهج البلاغه، حکمت 85
👄#اظهارنظر بدون آگاهی درباره ی مسائل دینی باعث #گمراه_شدن افراد و انواع گرفتاری ها و زیان های مادی و معنوی می گردد؛ دچار شدن آن ها به #ضررهایی که گاه جبران ناپذیر خواهد بود.
⭕️بسیاری از مسائل با ایمان، جان، مال، آبرو، و روابط خانوادگی و دیگر شئون زندگی مردم ارتباط دارد و سخن گفتن #بدون_تفکر در این موارد، همه ی زندگی فرد را به خطر می اندازد .
#سبک_زندگی_قرآنی
#جزءپانزدهم
#سخن_بدون_علم
#ن_والقلم
🍃🌷@noonevalghalam99🌷🍃
4️⃣#تسلیم_محیط_نشدن (کهف/9و10)
♻️مطابق این آموزه قرآنی متوجه می شویم که منطق:
#خواهی_نشوی_رسوا_همرنگ_جماعت_شو
منطق غلط🚫 و نادرستی است.
💢امروز در خیلی از بازارها #معاملات_حرام انجامی می گیرد، #دروغ گفته می شود، #قسم_ناصحیح خورده می شود، در خیلی از ادارات #رشوه می دهند، رشوه می گیرند، #ربا بین مردم رایج شده، می دهند، می گیرند، اما آیا اینها باعث پاکی اموال فوق می شود!؟ مال و کسب حرام خبیث است، چه اکثریت طرفدارش باشند چه نباشند.
✅پس صحیح این است که بگوییم:
#خواهی_نشوی_هم_رنگ_رسوای_جماعت_شو
#سبک_زندگی_قرآنی
#جزءپانزدهم
#تسلیم_محیط_نشدن
#ن_والقلم
🍃🌷@noonevalghalam99🌷🍃