آرامش پدر و مادر بزرگترین دلیل سلامت کودک خواهد بود.
پدر و مادر نگران، مضطرب یا عصبی باعث ایجاد اضطراب، نگرانی، احساس بیچارگی و افسردگی در فرزندشان می شوند.
join @nooredideh
پرورش اعتماد به نفس کودکان
چیزی که هر کودکی باید آن را باور کند این است که« من می توانم این کار را انجام دهم»
تمام تلاشی که والدین می توانند در این زمینه انجام دهند این است که به کودک فرصت دهند و از او حمایت کنند تا بتواند مهارت های تازه را به خوبی یاد بگیرد.
اگر کودک در کارهای خوب مورد تحسین قرار گیرد به آن کارها متمایل می شود و بالعکس.
تشویق آن ها هر چند کوچک احساس غرور را در آن ها ایجاد می کند. با تشویق مناسب کودک، به توانایی هایش دلگرم و نسبت به قابلیت هایش آگاه می شود.
@nooredideh
تربیت فرزند نوردیده
مطلب بعد اینکه ما یک سری آمادگیها را در کودک باید قبل از پوشک گرفتن به وجود بیاریم. تقریباً در سن ۲
بازی های دیگه ای که قبل از پوشک گرفتن کودک انجام میدیم یکی بازی بشین پاشو است. برای اینکه بچه میشینه پا میشه عضلات لگن و پای بچه توانمندی پیدا میکنه و میتونه دو دقیقه روی پا و لگن بشینه یا توی دستشویی بشینه.
یکی دیگر از بازی ها بازی است که بهش میگیم به اصطلاح فرمان بازی. من یه پیامی را به عنوان فرمان میدم و بچه باید این را انجام بده مثلا توپ رو می اندازم میگم مامان جون توپ رو بیار، مامان جون این کیفم رو بیار، یه لیوان آب به من بده.
ببینید شما باید یه پیام ساده به بچه بدید و بچه در اثر این پیام بتونه کاری رو براتون انجام بده این یعنی شما دارید یه پیام به بچه می دید و بچه مفهوم این پیام و انتظار شما از پیام را متوجه میشه. این کجا به درد میخوره؟ زمانی که شما بهش میگین جای دستشویی و جای جیش کردن توی دستشویی است. شما دارین بهش پیام میدید و بچه این پیام رو میفهمه چون قبلا پیامها را بازی کردیم باهاش.
این چند تا بازی بازی های خوبیه هر کدام از این بازیها با قسمتی از مغز کودک ارتباط داره. مثلاً خیسی و خشکی به قسمت شناخت و بشین پاشو قسمت حرکتی مغز. پس این هم یه سری از بازی هاست که با بچه انجام میدیم برای اینکه بتونیم بچه رو برای از پوشک گرفتن آماده کنیم. (ادامه دارد...)
#پوشک_گرفتن {قسمت5}
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
«بذار بابات بیاد... نشونت میدم!»
گفتن این جمله یا جملاتی نظیر این، انتخابی رایج برای مادرانی است که از رفتار کودک خود کلافه و درمانده شدهاند.
در اغلب موارد، پدرها مطلع نیستند که همسرشان از کوپن اعتبار پدرانه نزد کودک بهصورت پیدرپی استفاده میکند. اعتباری که برای سالهای بعد و سنین نوجوانی برای تعاملی سازنده و نه برای ترساندن، بهشدت مورد نیاز است.
Join @nooredideh
برخی از والدین را می بینیم که بیشتر از بچه درحال مشق نوشتن و تکلیف انجام دادن هستند. بعد می گوییم بچه های ما وابسته اند و مستقل نمی شوند.
#تکالیف بچه ها به خودشان ومعلمشان مربوط است، اصلا نباید دخالت کنید، حساس هم نباشید که ناقص انجام دهند
ناقصی که خودشان انجام دهند بهتر است.
[کودک متعادل]
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
تربیت فرزند نوردیده
پس ما شخصيت داريم، بي شخصيت نداريم بلكه شخصيت مطلوب و نامطلوب داريم. مطلوب، شخصيتي است كه ما طلب مي
برآيند رشد مطلوب و شخصيت متعادل، اعتماد به نفس و عزت نفس است. برآيند شخصيت نامتعادل نيز كمبود اعتماد به نفس و عزت نفس خواهد بود. هميشه گفته ايم كه ما يك درك از خود داريم كه بر اساس آن درك، يك تصور از خود داريم و بر اساس اين تصور يك انتظار "نیاز" داريم و برپايه ي اين نياز يك احساس داريم و در نهايت بر پايه ي اين احساس يك رفتار داريم.
از درك تا احساس در ذهن اتفاق مي افتند. من چه درك و تصوري از خودم دارم؟ اگر خودم را جوان 20 ساله مي بينم يك احساس دارم و يك رفتاري مي كنم و اگر 30سالمه ولي احساس پيري دارم به گونه اي ديگر رفتار مي كنم. هر كس يك خود واقعي دارد. اين خود واقعي همان فرديت است. برپايه ي اين خود واقعي يك خودپنداره وجود دارد كه روانشناسان به آن خويش واره هم مي گويند، خود پنداره يعني داشتن يك طرح از خود در ذهن. ذهنيتي است كه ما از خود داريم يا پنداري است كه ما از خودمان داريم و بر پايه ي آن يك خود ايده آل داريم يعني همان انتظار در فرمول بالا. ما برپايه ي اين سه عامل با محيط ارتباط برقرار مي كنيم.
وقتي كودك عملي انجام مي دهد و اطرافيان نسبت به آن يك واكنشي نشان مي دهند، كودك براساس نوع اين واكنش در ذهن خود يك خودپنداره از خود مي سازد و بدين ترتيب از ابتدا خودپنداره در ذهن كودك شكل مي گيرد. نوزاد كه بدنيا مي آيد از خود يك خودپنداره دارد كه" من ضعيف هستم و متصل به يك كل هستم اين كل اگر نباشد من مرده ام، من هيچي نيستم، هرچه كه هست اين كل يعني مادر است. "رفتار مادر است كه به كودك ميگه كه تو كي هستي و خودپنداره اش را شكل مي دهد. اگر مادر شاد و تأييد كننده باشد كودك از خودش حس خوبي پيدا مي كند و خودپنداره ي مثبت و واقعي در او شکل می گیرد. اگر مادرخوش حال نيست و نسبت به كودك احساس خوبي ندارد و يا دائم از او عيب جويي مي كند و .... كودك از خود خودپنداره ي كاذب مي سازد. (ادامه دارد... )
#شخصیت {قسمت6}
[مباحث کودک متعادل ]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده
🏴 پیامبر اکرم صلیاللهعلیهوآله :
«به راستی نوزادى كه در امّت من متولّد شود، براى من از آنچه خورشيد بر آن می تابد، محبوب تر است»
📚 وسائل الشیعه،ج۱۷، ص۱۳۷
✨امام حسن علیه السلام:
«کسانی که صاحب فرزند نمی شوند ، زیاد ذکر استغفار را بگویند، ان شاالله خداوند آنها را صاحب اولاد خواهد کرد.»
📚مصباح کفعمی حاشیه ص ۵۸
✨امام رضا علیه السلام:
"نگران نباش و فرزند بخواه، بدان خداوند روزی ایشان را می دهد..."
📚 اصول کافی، ج۶، ص۳
کانال«دوتا کافی نیست»
@dotakafinist1
🔴🔴چگونه میتوانم یک پدر یا مادر خوب باشم؟
✅هیچ قانون کلی برای پدر و مادر خوب بودن یا کودک خوب بودن وجود ندارد، اما برای آنکه یک کودک سالم و شاد را تربیت کنید:
🔸عشق و علاقه خود را به او نشان دهید.
🔹به حرفهای کودك تان گوش دهید.
🔸به او احساس امنیت بدهید.
🔹او را تشویق کنید.
🔸رفتارهای نامناسب او را مورد انتقاد قرار دهید، نه خود او را.
🔹صبور و شکیبا باشید.
🔸برای کودكتان وقت کافی بگذارید.
@nooredideh
تربیت فرزند نوردیده
بازی های دیگه ای که قبل از پوشک گرفتن کودک انجام میدیم یکی بازی بشین پاشو است. برای اینکه بچه میشینه
بازی های دیگری هم داریم برای اینکه بتونیم بچه مون رو آماده کنیم برای از پوشک گرفتن. مثلاً قصه گفتن های کوتاه و خوشایند. البته نه بصورت آموزش بلکه به صورت قصه روزمره. مثلا بگید یکی بود یکی نبود غیر از خدا هیچکس نبود یه خرگوش کوچولو بود که می خواست با مادرش بره پارک. مادر خرگوش کوچولو لباس هاشو به خرگوش کوچولو میده بعد میگه بریم بپوشیم. بعد میرن دستشویی دستاشونو میشورن باز میان بیرون دستاشونو میشورن لباسهاشون میپوشن، خوراکی هاشونو برمیدارن میرن پارک کیف کنن.
شما دارید یک کار ساده و روزمره خرگوش کوچولو رو می گید. اصلاً آموزش نمی دید که مثلا اول باید بریم دستشویی جیش کنیم وقتی میخوایم بریم پارک اصلاً همچین چیزی نیست. شما فقط یه قصه روایت می کنید. این قصه کمک میکنه ذهن کودک یه چیزی رو تو ذهنش ناخودآگاه پرورش بده که وقتی جیش داره میره تو دستشویی جیش میکنه یا وقتی میخواد بره بیرون اول میره دستشویی. یه الگو با قصه داریم به بچه می دیم.
آموزش موقعیه که شما بگید باید این کار رو بکنی باید این کار را نکنی اگر این کار را بکنی این اتفاق میافته خرگوش کوچولو باید این کار را بکند. آیا درسته این کار؟ آیا نا درسته یا نه؟ این میشه آموزش. پس شما همینطور که تو قصه دارید میگید که مادر خرگوش کوچولو یه هویج بهش میده بخوره چقدر خوشمزه است این هویج رو مادرش شسته بهش داده بخورن دوتایی. عین همین رو میشه برای دستشویی رفتن بگید. (ادامه دارد...)
#پوشک_گرفتن {قسمت6}
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
از تشويق فرزندتان نهراسيد:
تشويق و جايزه دادن به انگيزه ها و تلاش هاي فرزند شما باعث مي شود باهوش تر و در سنين جواني موفق تر شود.
صرف نظر از نتيجه اي که مي گيرد، تلاش وي را تحسين کنيد.
تحسين پيشرفت کودکان، نه فقط باعث خشنودي شان مي شود بلکه احساس "رضايت مندي" دروني نيز در کودک ايجاد خواهد کرد که باعث مي شود خود از انجام کار لذت ببرد.
و این تشویق الزاما نباید هدیه دادن باشد بلکه یک نگاه یا یک کلام .. هم کافی است.
@nooredideh
تربیت فرزند نوردیده
برآيند رشد مطلوب و شخصيت متعادل، اعتماد به نفس و عزت نفس است. برآيند شخصيت نامتعادل نيز كمبود اعتماد
از دوران نوزادي، عمل كودك و به دنبال آن واكنش والدين در اولويت و بعد محيط، خودپنداره ي كودك را مي سازند. معيار آن هم براي كودك احساس خوشايند يا ناخوشايندي است كه مي گيرد.
خودپنداره يك تابلو امتياز است. كودك عمل مي كند و والدين واكنش نشان مي دهند. اين واكنش از دو حال خارج نيست يا خوشايند است يا ناخوشايند. اگر خوشايند باشد كودك به خودش امتياز مثبت مي دهد " عملي كه من كردم، آن ها را خوش حال كرد" اگر واكنش ناخوشايند باشد و كودك احساس ناخوشايند دريافت كند، به خودش امتياز منفي مي دهد. چون كودك براي خودش ارزش وجودي قائل نيست همه چيز او پدر و مادر هستند و به خصوص مادر.
مادر و پدر در نظر كودك اصلاً عيب و نقصي ندارند، بسيار بزرگ هستند و كامل و جامع همه چيز هستند و اصلاً اشتباه نمي كنند" اون كه بده من هستم، اوني كه نمي فهمه من هستم" پس من بايد به آن ها نگاه كنم. به همين دليل است كه گفتيم وقتي كودكتان را كتك زديد نگران نباشيد چون آن ها اصلاً شما را محاكمه نمي كنند بلكه خودشان را سرزنش مي كنند و اين برداشت را دارندكه كتك حق من بود چون پدر و مادر من بهتر مي فهمند و بعد به خاطر احساس بدي كه شما داريد و او خود را باعث اين احساس بد مي داند، خودش را بد مي پندارد.
به اين دليل هميشه روي شادي والدين پا فشاري مي كنيم. احساس خوب والدين، خودپنداره ي مثبت در كودك مي سازد و احساس بد والدين به خصوص كه همراه با خشونت و پرخاشجويي و غم در مقابل رفتار كودك باشد، خودپنداره ي منفي در كودك مي سازد. (ادامه دارد... )
#شخصیت {قسمت7}
[مباحث کودک متعادل ]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده
خداگونه باشیم..
هر اندازه که برای کودک
پناهگاه امنتر و مطمئنتری باشیم
به همان اندازه کودک در آینده
به خدای خود
تکیه و اعتماد بیشتری خواهد داشت.
ما حق نداریم به خاطر کم تحملی امروز، آغوش امن خدا را از آینده او برباییم...
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
@nooredideh
درک عمومیت را جدی بگیرید.
بچه ها باید بتوانند دو نفری یا چند نفری از یک وسیله استفاده کنند و با همتعامل کنند.
به آنها بگویید که یا باهم صحبتکنند و از طریق صحبت وسیله را بگیرند یا نوبتی بازی کنند یا باهم همزمان از اسباب بازی استفاده کنند.
انحصار طلبی و زیاده خواهی در بزرگسالان از کودکی ونوع تربیتشان نشات میگیرد.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
هدایت شده از کانال حمید کثیری
جلسه دوازدهم دوره «تربیت کودک»
🕔 چهارشنبه، ساعت ۱۷.۰۰
(مدت زمان جلسه: ۵۰ دقیقه)
🎙️ مدرس: حمید کثیری
👈 موضوع جلسه دوزادهم: نظم و قانون
❗دوستانتون رو هم به این جلسات دعوت کنید
‼️ جلسات ذخیره نخواهد شد و فقط در زمان برگزاری لایو قابل استفاده است
پخش همزمان در «آپارات» و «اینستاگرام»
آدرس آپارات:
aparat.com/hamid_kasirii
آدرس اینستاگرام:
instagram.com/hamidkasiri_ir
#حمید_کثیری 👇👇
@hamidkasiri_ir
امام رضا علیه السلام:
هرگاه می خواهی دعایت به
عرش برسد و مستجاب گردد،
اول در حق پدر و مادرت دعا کن
📚بحار الانوار ج ۶۱ ص ۳۸۱
▪️السلام علیک یا علی بن موسی الرضا ع
Join @nooredideh
تربیت فرزند نوردیده
بازی های دیگری هم داریم برای اینکه بتونیم بچه مون رو آماده کنیم برای از پوشک گرفتن. مثلاً قصه گفتن ه
گذاشتن لگن و توالت فرنگی سیار گوشه اتاق خیلی کمک می کنه. لازمه که کودک این پدیده لگن و توالت فرنگی را قبلاً دیده باشه و ببینه که این چیه اصلاً.
پس یک ماه قبل از پوشک گرفتن، ما این لگن رو تهیه میکنیم و گوشه اتاق می گذاریم که هر از گاهی بلندش کنه بزار زمین اگر دری داره برداره اگر عروسکی داره مثلاً عروسک جیش داره میره روی لگن و اون دستشویی فرنگی میشینه بعد که تمام شد... همون بازی هایی که می کنیم بدون آموزش. قسمت از زندگی رو بازی میکنیم .
در قالب قصه این موارد رو میگنجونیم
مثلا تو قصه شب می خوابیم و خروس قوقولی قوقو میکنه و بیدار میشیم و میگیم صبح شده و حالا مادر میخواد این کار رو بکنه، اون کار رو بکنه. این لگن و دستشویی فرنگی هم باید توی قصه جا بگیره و بصورت طبیعی برای بچه دیده بشه و مادر و بچه بازی کنن. (ادامه دارد...)
#پوشک_گرفتن {قسمت7}
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
تصور کنید خانه تان آتش گرفته و شما دو لیوان در دست دارید؛ اولی آب و دومی نفت، کدام لیوان را روی آتش خالی می کنید؟
داد زدن، تهدید کردن، تمسخر، توهین و تحقیر کردن، انتقاد کردن، کتک زدن، قهرکردن و محروم کردن کودک مانند لیوان نفت دردست شما باعث شعله ور شدن آتش خشم شما و فرزندتان خواهد شد .
اما همدلی، درک متقابل، احترام، عشق، گوش دادن، آموزش دادن امیدوار بودن، آرام بودن، مدیریت رفتار خود را داشتن همان لیوان آبی است که نه تنها آتش را خاموش می کند، که به شما توانایی حل مشکلات را خواهد داد .
فراموش نکنید شما قدرت انتخاب دارید.
لیوان آب را انتخاب می کنید یا لیوان نفت را؟
#کانال_تربیتی_نوردیده👇
Join @nooredideh
مسؤولیت اشتباه خود را بپذیرید تا فرزندتان از شما یاد بگیرد.. مثلا بگویید:
«درست است، تو حق داری. من اشتباه کردم. اجازه بده تا خطای خود را جبران کنم.»
گاهی پیش می آید مثلا در بازی، توپ از دست شما می افتد، این گونه خطاها این فرصت را به شما می دهد تا مسائلی همچون پذیرفتن کارهای خود و درست کردن شرایط را به کودک خود بیاموزید. این کار، اعتماد به نفس کودک را نیز افزایش می دهد.
والدین با این کار احساس خویشتن پذیری را به کودک القا می کنند.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
تربیت فرزند نوردیده
از دوران نوزادي، عمل كودك و به دنبال آن واكنش والدين در اولويت و بعد محيط، خودپنداره ي كودك را مي سا
خودپنداره يعني قرائت اين تابلو
++++-------
- ---+--+++-
-++++++++
-----------
كودك هر لحظه به اين تابلو نگاه مي كند"اُه چه قدر چراغ قرمز روشنه پس من بدم" و يا "اُه چه قدر چراغ سبز روشنه پس من خيلي خوبم" يا اين كه تعداد مثبت ها و منفي ها مساوي است پس من نه بدم نه خوبم و .... همه ي ما اين محاسبه را در مورد خودمان داريم و هر لحظه در ناخودآگاه در حال محاسبه اين تابلو هستيم كه من كي هستم؟ هماهنگي يا ناهماهنگي اين تابلو باعث مي شود كه شخصيت مطلوب يا نامطلوب شكل بگيرد وخودپنداره كاذب باشد يا خودپنداره واقعي. هرچه قدر بيشتر نيازهاي كودك را بشناسيم و به اين نيازها پاسخ دهيم و هرچه كودك بيشتر خودپنداره ي مثبت از خود داشته باشد، خودپنداره ي واقعي در كودك شكل خواهد گرفت و در غير اين صورت خودپنداره ي كاذب شكل خواهد گرفت كه خودپنداره ي كاذب مي تواند منفي يا مثبت باشد.
خودپنداره ي كاذب مثبت در سطوح بالاتر از خودپنداره ي واقعي شكل مي گيرد و شخص خودش را بالاتر از آن چيزي كه هست ارزيابي مي كند و خودپنداره ي كاذب منفي در سطوح خيلي پايين تر از خودپنداره ي واقعي شكل مي گيرد و شخص خودش را پايين تر از آن چيزي كه هست ارزيابي مي كند. (ادامه دارد..)
#شخصیت {قسمت8}
[مباحث کودک متعادل]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده
مادر عصبانی: «مرا دیوانه کردی! چندبار به تو گفتم این کار را نکن؟!»
آنچه در ذهن کودک میگذرد: «لطفاً بس کن! حرفهایت مرا ناراحت میکند و میترساند. چرا این قدر فریاد میزنی!؟ من که هنوز شمردن بلد نیستم. پس از کجا بدانم که چندبار به من گفتی که آن کار را نکنم؟ حتماً بچهی بدی هستم. هنوز هم دوستم داری؟
نمیخواهم تو را عصبانی کنم. بعضی روزها دوسالهبودن واقعاً سخت است. کلی نقشه دارم که میخواهم امتحانشان کنم... وقتیکه لیوان را یکوری کردم، فکر نمیکردم شیر میریزد. وقتی که در وان حمام بازی میکردم، نمیدیدم که آب دارد روی کف زمین میریزد. امیدوارم وقتی سهساله شدم بهتر بتوانم بفهمم چه چیزهایی تو را عصبانی میکند.
امّا، حالا فریادِ تو مرا گیج میکند و میترساند. نمیدانم باید چه کنم، حتی نمیدانم چه کردهام!»
Join @nooredideh
تربیت فرزند نوردیده
گذاشتن لگن و توالت فرنگی سیار گوشه اتاق خیلی کمک می کنه. لازمه که کودک این پدیده لگن و توالت فرنگی ر
برای پوشک گرفتن از دو روش استفاده می کنیم. (مثل از شیر گرفتن) یک روش یک دفعه ای است. یعنی مثلاً بچه ما دوسالش شده، البته ما تو سن دوسال وسه ماه ۲ سال و چهار ماه تو این روش ما شروع میکنیم برای از پوشک گرفتن. به هیچ وجه از دو سالگی یا ۱۸ ماهگی، ۱۹ ماهگی شروع نمی کنیم برای پوشک گرفتن. حالا کسی میاد تو این روش میگه بچه من دو سالشه یا دوسال و یک ماهشه می خوام به صورت یک دفعه ای بچه رو از پوشک بگیرم پوشاکش رو یک دفعه در میارم میگم مامان جان هر وقت جیش داری یا به من بگو یا برو روی لگن بشین این بچه رو دیگه پوشک نمی کنم. این روش یکدفعه ای است که خب خیلی از مادرها هم استفاده میکنن و لازم به ذکر است که این روش روش درست و مناسبی برای بچه ها نیست.
برای بچه های زیر ۳ سال یا زیر ۳ سال و نیم این روش روش مناسبی نیست بچه تازه داره یاد میگیره کم کم کنترل ادرارش رو به دست بیاره وقتی که من کودک را یکدفعهای می خوام عادتی رو ترک بدم این بچه هیچ برنامهای رو به روی خودش نداره روبروی خودش هیچ چشم اندازی رو نداره و هیچ تجربه ای کسب نکرده انگار که یه بچه که میخواد شنا یاد بگیره رو ببریم و تو عمق چهار متری ولش کنیم. اصلا یه همچین چیزی امکان نداره. (ادامه دارد...)
#پوشک_گرفتن {قسمت8}
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
وقتی می خواهید کودکتان را تمجید کنید به جای ارزیابی و کلی گویی آن کار خوب را برای فرزندتان توصیف کنید.
❌ آفرین که اتاقتو تمیز کردی چه دختر خوبی.
✅ می بینم که کارهای زیادی انجام دادی. تمام وسایلت رو توی کمدت چیدی. اسباب بازی هاتو جمع کردی و لباس ها تو داری تا می کنی. آدم وقتی میاد توی اتاقت لذت میبره آفرین دخترم.
کانال تربیتی نوردیده 👈 وارد شو
@nooredideh
هدایت شده از گالری روسری مُنیرا 🎀
برای اینکه کودک و نوجوانی مستقل داشته باشیم؛ ضمن تلاش برای دور نگه داشتن آنها از یاس و ناامیدی، باید روح امید و کوشش و خیال پردازی را در آنها بپرورانیم و به جای سرکوب و تحقیر فرزندانمان از تحقق رویاهایشان حمایت کنیم.
💠 کودک: می خوام وقتی بزرگ شدم خلبان بشم
❌ مادر: با این نمرات ریاضی دورش رو خط بکش.
✅ پدر: البته که اگر تلاشتو بکنی تو میتونی.
کانال تربیتی نوردیده
@nooredideh
به کودکتان کمک کنید تا احساساتش را درک کند.
زمانی که کودک احساس درستی داشته باشد رفتار درستی از خود نشان خواهد داد واین امر میسر نمی شود جز با پذیرفتن عواطف و احساسات کودک.
انکار مداوم عواطف احساسات کودک موجب سردرگمی و خشم او می شود.
🔻کودک: مامان خیلی گرمم هست
🔻مادر: نه هوا سرده گرمکن ات رو در نیار
🔻کودک: ولی من خیلی گرممه
🔻مادر: گفتم که هوا سرده گرمکن ات رو در نیار.
❗️کودک: مادر من خسته ام
❗️مادر: نه خسته نیستی تازه از خواب بیدار شدی
❗️کودک: (بلندتر) اما من خسته ام
❗️مادر: نه تو خسته نیستی فقط کمی خواب آلودی. بیا لباساتو بپوش
❗️کودک: (با شیون) نه من خسته ام
همانطور که میبینید نه تنها تمام گفتگو هایمان منجر به بحث و جدل شد بلکه مدام به کودک آموختیم که به جای اعتماد به احساساتش به من اعتماد کند.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
تربیت فرزند نوردیده
برای پوشک گرفتن از دو روش استفاده می کنیم. (مثل از شیر گرفتن) یک روش یک دفعه ای است. یعنی مثلاً بچه
ما باید گام به گام به کودک تجربه کردن را بیاموزیم. تجربه اینکه تو میخوایی بدون پوشک ادرار کنی یک دفعه ای نیست و این روش روش درستی نیست. چون اولاً بچه تجربه نداره آزمون و خطایی انجام نداده که کنترل ادرار رو به دست بیاره چون کنترل ادرار با آزمون و خطا بدست میاد و به هیچ وجه بچه ما برای این قضیه آمادگی ندارد.
ممکنه این بچه من یک بار دوبار ناکام بشه در طول روز، یعنی نتونه ادرار خودش رو نگه داره و قبل از رفتن به دستشویی شلوارشو خیس کنه فرش رو خیس کنه. بیست و چهار ساعت انتظار داریم که این بچه بتونه خودشو نگه داره در صورتی که یک کودک دو سال و نیم خیلی بخواهد کنترل ادرار به دست بیاره ۵ ساعت ،۶ ساعت اصلا این یه مساله علمی است بیشتر از این نمیتونه. بعد شما میخواهید یک دفعه ای و ۲۴ ساعت خودشو نگه داره! پس این براش سخت خواهد بود و ما در پوشک گرفتن از روش یکدفعه استفاده نمی کنیم.
#پوشک_گرفتن {قسمت9}
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh