تربیت فرزند نوردیده
در بین همین مراحل شروع میکنیم به مرحله ی از مدفوع گرفتن کودک "یعنی بدون پوشک بچه روی لگن مدفوعشم بکن
حالا یه نکته برای همه مامان ها پیش میاد یعنی تقریباً ۹۰ درصد بچه ها بعد از سه، چهار ماه تثبیت دوباره شلوارشونو خیس میکنن. ناامید نشید که ای وای اینکه خوب بود چی شد اینجوری شد نگید شاید از چیزی ترسیده. یا شاید داره لجبازی میکنه نه. این بهش میگن قضیه "برگشت پذیری" بچه ها بعد از اینکه تثبیت کامل براشون انجام میشه یه دوره برگشت پذیری دارند ممکنه یه روزه باشه اگه یه مادر بدونه که باید چیکار کنه و ممکنه ده روز بشه و طول بکشد باید این یه روز دو روز یه هفته که بچه شما برگشت کرده عقب وشما اطمینان کردید که این بچه کنترل ادرار شو بدست آورده دوباره وقتی که جیش کرد قشقرق به پا نکنید، مثل اینکه یادت رفت یادت رفت جای جیش تو دستشویی بود توی شلوارت نبود دیگه از این به بعد یادت نره بدو بشین توی دستشویی حالا اگر الان نداری بیا لباستو عوض کنم لباس تمیز تنت کنم همین..
دیگه بیشتر از این اذیتش نمی کنیم اگر اذیت کنیم این دوره طول میکشه ولی اگر درست برخورد کنید و خودتون به هم نریزید ممکنه دو سه روزه یک هفته این دوره تموم بشه. هیچ نگران نباشید. یه دوره برگشت داره.
پروسه از پوشک گرفتن تمام شد به شما خیلی تبریک میگم برای اینکه از پوشک گرفتن یه مرحله مهم از زندگی بچه شماست اگر این مرحله را به خوبی بگذرونید که رمز هاشم گفتیم که اون باورهای غلط تون بریزید کنار و به این مرحله به عنوان رشد بچه نگاه کنید که هم رشد جسمی رو در بر داره وهم رشد روانی که برای بچه یه مرحله از رشدشه که با صبوری و آرامش و هدایت و حمایت مادر این پروسه تمام میشه.
#پوشک_گرفتن {قسمت22}
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
آموزش صبر به کودکان
🔸به کودک باید صبر کردن رو آموخت اما قبل از آن باید اعتماد به نفس و پشتکارش رو تقویت کرد و برای این کار:
🔹تا قبل از چهارده ماهگی تمام جهان باید به میل کودک باشه، به محض آنکه صورتش رو برگردوند غذا دادن رو متوقف کنید.
🔹اگر اتاق دیگری هستید با شنیدن صدای گریهاش شروع به حرف زدن کنید تا بدونه در راهید، این به کودک مثبت بودن امنیت و آرامش رو یاد میده.
🔹اما از دو سالگی موضوع بر عکسه، اگر فرزندتون از شما خواستهای داشت چند ثانیه تا چند لحظه درنگ کنید. مثلا بگید بذار یه لیوان آب بخورم بعد کاری که خواستی رو انجام میدم اینجاست که کودک با صبر آشنا میشه.
@nooredideh
دزدی تعریف داره
بچه ها دزدی نمی کنن، فقط یه چیزیو که دوست دارن از یه جا بر میدارن
اگر بچتون از خونه فامیل چیزی رو برداشت شروع نکنید نصیحت کردن که این کار خیلی بدی بود چون بچه اینو نمی فهمه
سوار ماشین بشید برید اون وسیله رو پس بدید، دیگه تاعمر داره یادش نمیره
با عمل نشون بدید که این کار بده نه با زبان
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
تربیت فرزند نوردیده
يكي از اركان ايجاد شخصيت در كودك كلام است. از چه كلماتي با بار ارزشي آن ها استفاده مي كنيم؟ چه قدر ك
يكي از مسائلي كه در فرهنگ ما زياد شده اين است كه ما لقب زياد مي دهيم. القاب در ادب كلام بسيار مهم است. در تاريخ ما نيز القاب زياد بوده اند مثل دوره ي قاجار كه پشت اسم همه يك سلطنة الدوله مي گذاشتند كه امروزه به آقا و خانم دكتر، مهندس و غيره تغيير كرده است.
اين القاب خاص جامعه ي ما است و در هيچ جاي ديگر دنيا وجود ندارد. مهندس يك كلمه ي بي معني است و به انگليسي engineer معني مي دهد و معني آن به فارسي موتوريست است، كسي كه با موتور كار مي كند. آن مهندسي كه ما ترجمه مي كنيم از هندسه مي آيد.
كلمه ي ليسانس در ايران يك بار ديگر پيدا كرده كه ليسانس هم ترجمه ي انگليسي licence يعني اجازه نامه مثل گواهينامه كه driving licenceگفته مي شود و هر كس كه اين اجازه نامه را داشته باشد اجازه ي رانندگي كردن دارد. اما در جامعه ي ما اين كلمه بار ارزشي پيدا كرده و تبديل به يك لقب شده است. اين القاب در تاريخ ريشه دارند و همان جنبه ي خودپنداره ي كاذب مثبت هستند .
#شخصیت {قسمت16}
[مباحث کودک متعادل ]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده
اگر کودک زیر سه سال حرف زشت میزند به او توجه نکنید نه مثبت نه منفی تا خاموش شود این مدت ممکن است بین یک هفته تا یک ماه طول بکشد.
اگر هم بالای سه سال تا هفت سال دارد بهتر است از روش باز استفاده کنید یادتان باشد شما به عنوان مادر یا پدر نباید به هم بریزید حرف بد طبیعیه و بچه ها از هر صد مفهومی که یاد می گیرند یکی دوتا حرف بد هم یاد می گیرند و این نشانه خوبی است که شبکه عصبی مغزشان در حال رشد است. اگر کسی توقع داشته باشد فرزندش در هیچ جا و به هیچ عنوان حرف بدی نزند که غیر ممکن است.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
join @nooredideh
برای فرزندتان، از ۵ درخواست،
۳ مورد را انجام دهید،
🔸۱ مورد را با تاخیر
🔸۱ مورد را رد کنید...
با این روش ، صبر و تحمل «نه »
شنیدن را در فرزندتان افزایش
خواهید داد!
join @nooredideh
تربیت فرزند نوردیده
حالا یه نکته برای همه مامان ها پیش میاد یعنی تقریباً ۹۰ درصد بچه ها بعد از سه، چهار ماه تثبیت دوباره
یکی از سوال ها اینکه استفاده از لگن بهتره یا توالت فرنگی یا دستشویی؟ من خودم به شخصه تجربه خودم به این صورته و خیلی از بچه های دیگرم دیدم که لگن خیلی بهتره چون از دستشویی راحت تره یعنی بچه ای که از محیط دستشویی خوشش نمیاد این اجازه رو بهش میده بیرون از دستشویی جلوی در کارش را بکند خیلی بچه ها می ترسن تو دستشویی در بسته شه مادر نباشه کنترل ادرار داره ولی نمیخواد تنها باشه باز لگن این اجازه رو میده که این بچه در کنار مادر بیرون از دستشویی باشه و کارشو بکنه و با خیال راحت این امنیت رو به دست میاره اصلا نگران نباشید که من بعداً باید بچه رو از لگن بگیرم، انقد این پروسه خودش تمیز و آروم منتقل میشه به دستشویی که اصلاً شما متوجه نمیشید که کنار گذاشته شد دومین فایده مربوط به مدفوع میشه که بچه ها از این طریق امنیت روانی بیشتری میگیرن که توی لگن بعد از رفتن بچه لگن رو شستشو کنیم و نگران ترس بعضی بچه ها نباشید که نمیدونن پی پیشون چی میشه.
دومین فایده اینه که شما شب ها میتونید لگن رو کنار تخت بچه بذارید و بچه که شب احتیاج دستشویی داشت به جای اینکه ببریم دستشویی و اذیت بشه و.. بهش میگید همونجا کارشو انجام بده حتی اگر خوابم باشه اگر قبلا بهش گفته باشید با شما همکاری میکنه بچه ها روی لگن راحتترن. نشستنش روی لگن مثل صندلی میمونه. بعضی بچه ها هنوز عضلات لگنشون خیلی قوی نیست روی لگن خیلی راحتتر کارشون انجام میدن.
توالت فرهنگی هم اینجوری هست ولی بچه ممکنه بترسه بیفته توش واین ها مانع میشه بخواد از توالت فرنگی استفاده کنه خیلی بچه ها بازیگوش هستن و نمیخوان از بازی دست بکشن به خاطر همین دستشویی شون نگه میدارن، لگن به بچه ها کمک می کنه که همین قسمت دم در دستشویی کارش بکنه.بهش بگید ماشین تو بیار اسباب بازی هات بیار اینجا کارت بکن، ماشینتم دستت باشه. این ترفندی برای بچه های بازیگوش که بیاین همونجا کارشو بکنه در اوایل میشه این کار را انجام داد که کم کم خودش یاد بگیره یه لحظه بتونه کارش رها کنه بره کارش را انجام بده بعد بیاد.
#پوشک_گرفتن {قسمت23}
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
هدایت شده از کانال حمید کثیری
جلسه چهاردهم دوره «تربیت کودک»
🕔 چهارشنبه، ساعت ۱۸.۰۰
(مدت زمان جلسه: ۵۰ دقیقه)
🎙️ مدرس: حمید کثیری
👈 موضوع جلسه چهاردهم: #هوش
(تکرار بحث هفته گذشته)
❗دوستانتون رو هم به این جلسات دعوت کنید
‼️ جلسات ذخیره نخواهد شد و فقط در زمان برگزاری لایو قابل استفاده است
پخش همزمان در «آپارات» و «اینستاگرام»
آدرس آپارات:
aparat.com/hamid_kasirii
آدرس اینستاگرام:
instagram.com/hamidkasiri_ir
#حمید_کثیری 👇👇
https://eitaa.com/joinchat/2151219200Cf6cb8914a4
اجازه بدهید حسّ کنجکاوی کودکانِ با خراب کردن اسباببازی ها یشان، پاسخ داده شود تا آرام آرام، جذّابیت این کار برای آنها از بین برود.
برخی معتقدند باید مراقبت از وسایل شخصی را از همان ابتدا به فرزند یاد داد؛ امّا این دسته از دو نکته غافلاند که
اوّلاً کودک، بویژه در سنین دو یا سه سالگی و پایینتر از آن، مراقبت از اشیای شخصی را در سالم نگهداشتن آنها نمیداند. او دوست دارد از وسایلش استفاده کند و خراب کردن اسباببازی را هم نوعی استفاده از آن میداند
ثانیاً کودکان هر اندازه به هفت سالگی نزدیکتر میشوند، حسّ مراقبت از وسایل در درونشان قویتر میشود.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
به نظرتون در گفتگو با فرزندانمان کدام زبان موثر تر است؟
زبان کنترل بیرونی:
اتاقت مثل خوک دونیه. یا همین الان میری تمیزش میکنی یا آخر هفته از ماشین خبری نیست.
یا زبان تئوری انتخاب:
ببین دیگه برای من کار به جایی رسیده که تمام چیزی که اَزَت میخوام اینه که درِ اتاقت رو بسته نگه داری. اما صادقانه بگم: دوست دارم اتاقت رو تمیز کنی. این وضعیت منو ناراحت میکنه. اگرمیخواهی من کمکت کنم بگو. خوشحال میشم کمکت کنم، اما دیگه اتاقت رو تمیز نمی کنم.
کمی فکر کنیم....
Join @nooredideh
خواب ناکافی، احساسات کودک را به هم میریزد
بنا بر نتایج تحقیقات، کمبــود خــواب در کــودکان موجـب :
کاهـش شدید در پاسـخ بـه احساسـات مثبـت و افزایـش قابلتوجه در پاسـخ بـه احساسـات منفـی میشود.
فقــدان خــواب منجــر بــه کاهــش قــدرت کنتــرل احساســات منفــی میشــود .
ایــن حالت بــه علــت در هـم گسـیختگی عملکـرد قشـر جلـوی پیشـانی بـه وجـود میآیـد.
@nooredideh
تربیت فرزند نوردیده
يكي از مسائلي كه در فرهنگ ما زياد شده اين است كه ما لقب زياد مي دهيم. القاب در ادب كلام بسيار مهم اس
يك سري القاب هم داريم كه توهين آميز هستند كه متأسفانه اين القاب در جامعه ي ما باب شده اند و در مورد بچه هايمان به كار مي بريم.
القابي كه به كودكان مي دهيم موجب ايجاد خودپنداره مي شوند چه مثبت، چه منفي. باز هم روي يك كاغذ بدون احساس گناه يادداشت كنيد كه چه لقب هايي به فرزندتان داده ايد و چه قدر به او بي شعور و نفهم گفته ايد.
مادري اذعان مي كرد كه يك روز فرزندم آمد و گفت:"مامان! من ديگه همه چيز رو خوب مي فهمم؟" گفتم: آره عزيزم چطور مگه؟ گفت: "آخه ديگه بهم نمي گي نفهم" !!!!!!!!!
كودك درك انتزاعي ندارد بنابراين اين القاب را به عنوان شخصيت برداشت مي كند.
مادر و پدر براي كودك در اوج قله ي قدرت قرار دارند وقتي به كودك مي گويند نفهم براي او رد خور ندارد كه "پس من نفهم و بي شعور هستم" و اين حالت در ناخودآگاه ذهن كودك مي نشيند و اين كودك تا آخر عمرش نقش يك آدم نفهم را بازي خواهد كرد چون شخصيت شكل گرفته است.
#شخصیت {قسمت17}
[مباحث کودک متعادل ]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده