امروز پنجشنبه (۲۶ اسفند)
ساعت ۱۶.۰۰
حرم مطهر رضوی، رواق دارالحجه (نزدیک دفتر برنامههای فرهنگی میشینم)
پینوشت: رواق خانوادگی هست.
ارادت 🙏🌹
#حمید_کثیری
پیامبر اکرم صلیالله علیه وآله وسلم:
به فرزندان خود احترام بگذارید و آنها را نیکو تربیت کنید تا مورد غفران پروردگار قرار گیرد.
@nooredideh
هدایت شده از کانال حمید کثیری
ای پادشــــه خــوبان، داد از غـــم تنهــایــی
دل بیتو به جان آمد، وقت است که باز آیی
عیدمون مبارک 😍😍
کاری که کودک باید انجام دهد را برایش توصیف کنید.
وقتی بزرگترها مسئله رو توصیف می کنند کودکان فرصتی می یابند تا بدانند چه باید بکنند و گیج و سردرگم نمی شوند.
❌ چند بار بهت بگم چراغ دستشویی رو بعد از اینکه بیرون اومدی خاموش کن.
✅ پسرم چراغ دستشویی هنوز روشنه.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
تربیت فرزند نوردیده
تنبیه سازنده در کودک اقتدار ایجاد می کند، ومهمترین مسئـله این است که کودک درون کنترل می شود. اما ما
تنبیه سازنده درون کنترل بار می آورد. انسان ها از ترس نیست که خودداری می کنند بلکه اختیار خودشان است؛ آگاهی است. در تنبیه سازنده، درک مسئول پیدا می کنند در حالی که اگر تنبیه ذیل احترام و مسئولیت نباشد تبدیل به خشونت می شود. یعنی ما داریم تنبیه می کنیم (خب عصبانی هستم حالا دوتا فحش که به جایی بر نمی خوره حالا یک کمی هم کتک زدم خب اعصابم خورده، چشمم را می بندم دهانم را باز می کنم، اصلاً هیچی نمی فهمم بعد عذرخواهی می کنم ها، ولی چی کار کنم خب من اینم دیگه یا وقتی عصبانیم تا 4 تا 5 تا تیکه ظرف نشکونم درست نمیشم)
این حالت از ذیل احترام و مسئولیت بیرون آمده وقتی هم بیرون آمد ارزش ها از بین می رود و خشونت می آید و وقتی خشونت بیاید تنبیه مخرب می شود کودک را تخریب می کند پدر و مادر را تخریب می کند و مانع مسیر رشد می شود به جای اینکه به مسیر رشد هدایت کند مانع می شود شخصیت نامطلوب ایجاد می کند، چون هر کاری که در بیرون با بچه می کنیم آنها را درونی می کند و تبدیل می شود به شخصیت نامطلوب.
در حالت اول "تنبیه سازنده" در کودک اقتدار ایجاد میکرد در این حالت ترس. کسی که در نیمه شب در تنهایی از چراغ قرمز رد نمیشود انسان مقتدری است (من می تونم رد شم اما رد نمیشم چون ارزش هام به من اجازه نمی ده) ولی اون کس که شخصیت نامطلوب داره و از چراغ رد نمیشه از روی ترس است که رد نمیشود چون می دونه ممکنه دوربین باشه جریمه بشه، خشونت ترس ایجاد می کند و ترس اجبار و اطاعت ایجاد می کند، کودک برون کنترل می شود و دایم باید از بیرون کنترل شود.
چه قدر میگیم (نمی تونم بچه هامو ول کنم ده دقیقه نباشم زار و زندگی و خودشان را نابود می کنند اسیر شدم به خدا) خب این بچه ها برون کنترل هستند همیشه باید بالای سرشان باشی و اصلاً نمیشه مسئولیت به آنها واگذار کرد چون درک مسؤل ندارند.
برون کنترلی ایجاد ترس و طمع می کند، مخصوص حیوانات است برای انسان نیست. انسان در مخروطی که قبلاً شرح داده شد از مرتبه ی حیوانات عبور کرده و به مرحله ی انسانیت رسیده نیازی به کنترل از بیرون ندارد. ایجاد ترس مال حیوانات است.ترس با شأن و فطرت انسان سازگاری ندارد و مانع رشد است. (ادامه دارد...)
#نشست_تنبیه {قسمت12}
[استادسلطانی]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده
ایام نوروز رو تبدیل کنید به یک بازی خوشاید و سازنده، آیا برای بچه ها این ایام خاطره خوبه یا تلخه؟
هی میدویم هی خسته می شیم نه غذای درست حسابی . همش هم داد میزنیم که بدو شب عیده. شب عید یعنی داد زدن؟ یعنی خستگی؟!!
بگذارید برای بچه ها خاطره خوب بماند.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
@nooredideh
نیمهی کودکی، زمانی است که پدر میتونه با بازی و فعالیتهای مشترک مدیریت کردن عواطف رو به فرزندش یاد بده.
پدر، روشهایی رو که برای حل مشترک مشکلات فرزندش تا دوران نوجوانی و بزرگسالی داره مستقیماً ادامهی همون درسهایی است که اون در حین بازیهای مختلف در خانه و جمع خانوادگی به فرزندش داده.
کودک وقتی میبینه پدرش چطور تعارضها و مشکلاتش رو توی خونه، خانواده، اجتماع و محیط کار، حل میکنه از پدرش یاد میگیره.
حتما این ضرب المثل رو شنیدین که میگه «دو صد گفته چون نیم کردار نیست» اگر پدری بتونه در رفتارهاش صادق، منصف، متفکر و انعطاف پذیر باشه، فرزند هم با احترام از پدرش پیروی میکنه.
یک پدر شاد و فعال میتونه به فرزندش در کشف احساسات و شناخت عواطف کمک کنه. میتونه به فرزندش نشون بده که چطور با ناراحتی، پیروزی و شکست روبرو بشه و عصبانیتش رو کنترل کنه.
Join @nooredideh
✨ یا مُقَلِّبَ الْقُلوبِ وَ الْاَبْصار
✨ يا مُدَبِّرَ الَّيلِ وَ النَّهار
✨ يا مُحَوِّلَ الْحَولِ وَ الْاَحْوال
✨ حَوِّلْ حالَنا اِليٰ اَحْسَنِ الْحال
💫 سـال نـو مبـارک 💫
#تحویل_سال
#سالنومبارک
مراسم تشیع جنازه یکی از آشنایان در یک روز سرد پاییزی در گورستان بودم. نوه متوفی اصلا گریه نمیکرد و محزون هم نبود.
سالها این موضوع برای من جای سوال بود با اینکه او سنگدل هم نبود.
بعدها از او علت را جویا شدم، گفت: پدر بزرگ من هر چند انسان بدی نبود ولی روزی یاد دارم، عید نوروز بود و به نوههای خود عیدی میداد و ما کودک بودیم، ما نوه دختری او بودیم و او به نوه های پسریاش 1000 تومنی عیدی داد ولی به ما 200 تومنی داد و در پیش آنها گفت: پدربزرگ اصلی شما فلانی است و بروید و از او شما 1000 تومنی عیدی بگیرید.
این حرکت او برای همیشه یاد من ماند و من تا زندهام او را پدربزرگ و خودم را نوه او هرگز نمیدانم.
برای نفوذ در دلها شاید صد کار نیک کم باشد ولی برای ایجاد نفرت ابدی، یک حرکت احمقانه کافی است. و بدانیم کودکان هرچند در مقابل محبت ما توان تشکر ندارند و خجالت میکشند و در برابر تندی و بیاحترامی ما، از ترس ما توان عکسالعمل ندارند و سکوت میکنند، ولی آنها تمام رفتار ما را میفهمند و محبتها و بدیهای ما را میبینند و میدانند و برای همیشه در ذهن خود حفظ میکنند و زمانی که بزرگ شدند، تلافی میکنند.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
فوائد کاشت دانه، گل و گیاه 👇
در این ایام که بچه ها در خانه هستند و فصل بهار است سعی کنید در حد امکان شرایطی را فراهم کنید تا کودکان با کاشت گل و گیاه آشنا شوند روزانه به آن سر بزنند و از گلدان ها مراقبت کنند. این کار فوائد زیادی برای کودکان دارد از جمله👇
💠 بچه ها با کاشت گل و گیاه، ریتم و برنامهریزی را تمرین می کنند.
💠 یکی دیگر از فواید کاشت گل و گیاه در خانه، درک فرایند در کودکان است. بچه های ما امروز نه درک منشا دارند نه درک فرایند. نمی دانند مواد غذایی که مصرف می کنند از چه منشایی می آید.
درک فرایند یعنی یک پدیده فرض کنید نان از گندم شروع میشه تا می رسد به سیلو، بعد آرد می شود و در نانوایی شیرینی پزی و بعد منزل و مصرف...
این فرایند است. بازی مزرعه سبز و کشاورزی کمک میکنه بچه ها درک فرایند پيدا کنند.
💠 سومین تاثیر؛ تمرین صبوری است.
درک فرایند زیر بنای تمرین صبوری هست مخصوصا از وقتی که گیاه جوانه میزند. کودک باید صبر کند تا دانه جوانه بزند و بالا بیاد دانه هایی مثل نخود، لوبیا، ماش، عدس خیلی زود جوانه می زند هسته ی پرتقال و نارنج هم طولانی تر است.
💠 یادگیری مهارت مراقبتی
ما در مهارت ها یک مهارت مراقبتی داریم که زیر بنایش تفکر مراقبت هست اینکه بچه ها تمرین می کنند که از چیزی به آرامی مراقبت کنند، اینگونه تفکر مراقبتی در آنها رشد می کند و این حتی در بزرگسالی و زندگی مشترکشان هم خیلی مفید است.
💠 مهارت ابزار مندی و استفاده از ابزار، مهارت استفاده از بیلچه یا حتی یک تکه چوب، مهارت استفاده از آبپاش و به اندازه آب دادن و...
💠 مسؤلیت پذیری
مسولیت مراقبت از گلدان ها را به بچه ها واگذار کنید که موظف باشند که در روز به اینها سر بزنند، آبیاری و مراقبت را یاد بگیرند مخصوصاً وقتی که جوانه می زند. ادامه دارد...
کانال تربیتی نوردیده 👇
Join @nooredideh
💢جدا شدن کودک از آغوش مادر...
کودک زمانی که جذابیت محیط خارج رو میبینه و خیالش ازعشق و آغوش مادر راحته مخصوصا از شش ماهگی شروع به رها کردن آغوش مادر میکنه.
اینجاست که میبینیم کودک کمتر تمایل به در آغوش ماندن دارند اما با دیدن مادر به سمت او میدوند و خودشونو در آغوش مادر می اندازند.
اما پدر و مادری که اشتیاقی برای در آغوش کشیدن کودک ندارن و کودک این حس رو میکنه، به مادر میچسبه و این چسبیدن نه از روی عشق بلکه از روی ترس است.
زمانی که از دست فرزندمان عصبانی هستیم چه کار کنیم؟
هرگز به عنوان تهدید از جمله "من مادرت نیستم" و یا "من دیگه پدرت نیستم" استفاده نکنید. لازم نیست ناراحتی و عصبانیت خود را با جمله "دیگه تو رو دوست ندارم" همراه کنید.
هنگام عصبانیت خیلی صادقانه می توانید فقط ناراحتی و خشم خود را بگویید و به کودک بگویید که از دست او ناراحت هستید! همین! "خیلی ناراحتم که اتاقت نامرتبه"
انتظار خود را از کودک بیان کنید. "دوست دارم وقتی بازی با اسباب بازی هات تموم شد اونا رو سر جاشون بذاری"
شما می توانید از دست کودک عصبانی شوید، غمگین شوید، ناراحت شوید و ... اما هیچ کدام از این موارد ربطی به دوست داشتن او ندارد.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
join @nooredideh
به کودکان جایزه بدهید،
ولی رشوه هرگز!
هیچگاه نباید خوراکی دلخواه را پیشاپیش به كودك بدهیم،
که او قول بدهد بچه خوبی باشد!
این روش در رفتار درمانی مطرود
شده است...
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
#تغافل
کارهای نه چندان بد بچه ها را نبینید. این قدر اصرار نکنید که اشتباه بچه ها را ببینید. اجازه بدید که اشتباه کنند. مگر خود ما اشتباه نمی کنیم؟
یکی از بزرگترین مسائل جوانان امروز این است که به خودشان اجازه ی اشتباه نمی دهند و با کوچکترین اشتباه داغون می شوند. همه ی ما اشتباه می کنیم اما مهم واکنش بعد از انجام آن است. بعد از هر اشتباه چه بلایی سر خودتان می آورید؟ چون به شما اجازه ی اشتباه کردن داده نشده
ولی شما به بچه هایتان اجازه ی اشتباه بدهید، حتی بارها و حتی نبینید. کودک سهل انگاری می کند کمی تأمل کنیم، سریع نیش نزنیم.ما دائماً نگران این هستیم
مشکل از این جا شروع می شود که ما میخواهیم یک موجود بی عیب و نقص تربیت کنیم مگر ما عیب و نقص نداریم ؟
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
در تربیت فرزند، زیاد سختگیر نباشید.
باغبان، درخت جوان را كه هنوز
خوب ریشه ندوانیده، به شدت
تكان نمی دهد....
کانال تربیتی نوردیده
@nooredideh