فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بگشای دلت را به مهربانی ...
دنیا هنوز قشنگیای خودشو داره!
پنجشنبه هست گذشتگان رو فراموش نکنیم میهمانشون کنیم با قرائت یک فاتحه 🌹
@nooredideh
هدایت شده از کانال حسین دارابی
خب امروز پنجشنبه بعداز ظهر اولین جلسه مدرسه والدین تشکیل میشه بصورت حضوری و با تعداد محدودی که قبلا از کانال حمید طی فرآیندی ارزیابی و ثبت نام شدن
جلسه فیلمبرداری میشه، تدوین میشه، تر و تمیز روز یکشنبه در پنل کاربریتون توی سایت قرار میگیره.
اگر ثبت نام نکردید هنوز فرصت برای ثبت نام هستش 👈 لینک ثبت نام
راستی همین الان اگه ثبت نام کردید 15 جلسه لایو تربیتی که توهمین سال 1402 برگزار شد بعنوان هدیه تو اکانتتون قرار گرفته میتونید بیینید.
توضیحاتی درباره این 15 جلسه لایو که کتابهای تربیتی خونده شد و شرح داده شد
جلسه اول
📗 کتاب نقش آزادی در تربیت فرزند
👈که درباره حد و مرز آزادی در تربیت در نگاه شهید بهشتی صحبت شد
جلسه دوم.
📗معرفی کتاب کودک و نوجوان
👈جلسه خیلی خاصی بود که بیش از ۱۰۰ کتاب مناسب برای کودک و نوجوان معرفی شد
جلسه سوم.
📗کتاب روانشناسی عزت نفس
👈که در مورد ایجاد و رشد عزت نفس در خودمون و فرزندانمون توضیحاتی داده شده
جلسه چهارم.
📗کتاب والدین سمّی
👈تو این جلسه سعی شد به اثرات مخربی که والدین میتوانند در تربیت داشته باشند اشاره بشه و البته بخش های از کتاب هم نقد شد
جلسه پنجم
📗کتاب بچههای مصرفگرا
👈در این جلسه در مورد مصرف گرایی و رفاه زدگی و اثر سویی که این نوع زندگی روی بچهها میذاره صحبت شد
جلسه ششم.
📗کتاب فرزندت رو فالو کن
👈در این جلسه سعی شد راهبرد درست و اصولی مدیریت رسانه و فضای مجازی برای کودک و نوجوان و کلا محیط خانواده بیان بشه
جلسه هفتم.
📗کتاب تابآوری
👈در این جلسه بیشتر در مورد اثرات خوب افزایش تاب آوری و نحوه ایجاد اون در فرآیند تربیت صحبت شد
جلسه هشتم، نهم و دهم
📗کتاب سلبریتی ایرانی
👈در این سه جلسه سعی شد به جایگاه مهم و اثرگزار افراد مشهور و سلبریتیها در فرآیند تربیت و کل جامعه اشاره بشه و البته نکات مهمی هم در مورد مواجه فعال من والد با این پدیده نوظهور گفته شد
جلسه یازدهم
📗چگونه ارزشها را به فرزندانمان منتقل کنیم
👈در این جلسه در مورد نحوه انتقال ارزشها و البته مسائل دینی به نسل بعدی توضیحات خوبی داده شده
جلسه دوازدهم
📗مادر ۶۰ دقیقهای»
👈 در مورد احساس مشترک مادری کردن در تمام دنیا صحبت شد
جلسه سیزدهم
📗۵۰ کار خطرناکی که باید اجازه داد بچهها انجام دهند
👈در مورد یکی از مهمترین مولفههای رشد شخصیت در بچهها مطالب مهمی ارائه شد
جلسه چهاردهم و پانزدهم
📗کتابی که آرزو میکنید والدینتان خوانده بودند
👈مورد ارتباط با فرزندان بحث خوبی شکل گرفت جایی که عموم خانوادهها مشکل دارند.!
واقعا قیمت 14 جلسه دوساعت، 590 تومن یعنی ساعتی 20 تومن میفته. جلسات مشاوره یک ساعت رو 350به بالا میگیرن. انصافا هزینه بالا نیست. هزینه همین لایوها رو بخوایم حساب کنیم معادل هزینه ترم یکه ولی رایگان قرار دادیم برای ثبت نام کنندگان
برای ثبت نام روی لینک زیر کلیک کنید و پرداخت نقدی یا قسطی رو انتخاب کنید👇
https://tarbiapp.com/school/
هر سوالی داشتید از آیدی پشتیبانی زیر بپرسید 👈@tarbiapp_edu
بزرگترین محبتی که پدر میتواند به فرزندانش بکند؛
این است که به مادرشان احترام بگذارد.
@nooredideh
کارهای نه چندان بد بچه ها را نبینید. این قدر اصرار نکنید که اشتباه بچه ها را ببینید. اجازه بدید که اشتباه کنند. مگر خود ما اشتباه نمی کنیم؟
یکی از بزرگترین مسائل جوانان امروز این است که به خودشان اجازه ی اشتباه نمی دهند و با کوچکترین اشتباه داغون می شوند. همه ی ما اشتباه می کنیم اما مهم واکنش بعد از انجام آن است. بعد از هر اشتباه چه بلایی سر خودتان می آورید؟ چون به شما اجازه ی اشتباه کردن داده نشده
ولی شما به بچه هایتان اجازه ی اشتباه بدهید، حتی بارها و حتی نبینید. کودک سهل انگاری می کند کمی تأمل کنیم، سریع نیش نزنیم.ما دائماً نگران این هستیم
مشکل از این جا شروع می شود که ما میخواهیم یک موجود بی عیب و نقص تربیت کنیم مگر ما عیب و نقص نداریم ؟
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دخترا بابایی اند😍
@nooredideh
Sheikh_Saeid_Shahitat_-_Harkas_Ye_Shabe_Jome_(128).mp3
1.58M
السلام علیک یا ابا عبدالله
#شبزیارتی
تربیت فرزند نوردیده
بچه ها را به سمت بهترین شدن هدایت نکنید. پدر و مادری مراجعه کرده بودند و در مورد فرزند دخترشان مسئله
" نشست تشویق و تنبیه "
در این مبحث نگاه رویکرد "کودک متعادل" به موضوع تنبیه و تشویق را بررسی می کنیم وتا آخر مبحث متوجه خواهید شد که همه ی مسایل قبلآ ودر مباحث پیشین گفته شده وحالا فقط این مطلب را در قالب تنبیه و تشویق جمع بندی می کنیم.
چرا تشویق و تنبیه این قدر مهم است؟؟؟ واقعیت این است که این موضوع بخش بزرگی از ذهن والدین را اشغال کرده است وبخش مهمی از رابطه ی والدین وکودک صرف تنبیه و تشویق میشود. آیا واقعا لازم است که این قدر وقت صرف این موضوع شود و یا این همه به آن فکر کنیم؟
در ایران از دیرباز و در نگاه سنتی تنبیه وجود داشته و حتی در گذشته تنبیه ها بسیار خشن بوده ولی تنبیه وتشویق به این صورت که این قدر مورد علاقه ی ما و به خصوص والدین جدید و تحصیلکرده ی امروزی است که چگونه تنبیه کنیم، چگونه تشویق کنیم و...... همه به این دلیل است که رویکرد حاکم بر فضای تعلیم و تربیت ما رویکرد رفتارگراست واین رویکرد بیشترین توجه را به حوزه ی تنبیه و تشویق دارد و بیش از صدسال است که رویکرد حاکم بر نظام آموزش و پرورش دنیاست و امروزه رویکرد غالب در آمریکاست، همچنین رویکرد غالب بر فضای تعلیم و تربیت ما از خانواده تا مدرسه حتی تا دانشگاه و سطح جامعه رفتارگرایی است، تنبیه و تشویق جایزه و پاداش. جایزه به خصوص از ویژگی های رویکرد رفتارگرایی است چون این رویکرد معتقد است که با محرک بیرونی می توان پاسخ گرفت و رفتارهای انسان پاسخی است به محرکهای بیرونی که دریافت می کند.
مثال بارز این عقیده آزمایش سگ پاوولف است، پاوولف یکی از نظریه پردازان مکتب رفتار گرایی است قفس اسکینز نیز از بزرگترین نظریه های رفتارگرایی است. رفتارگراها معتقدند که انسان به محرک بیرون پاسخ می دهد و واکنش نشان می دهد بنابراین باتغییر محرک می توانیم رفتار را عوض کنیم و تعلیم وتربیت حیوانات سیرک بر این اساس است واصولا رفتارگرایان در ابتدا نظریه هایشان را روی حیوانات آزمایش وتجربه می کردند مثل سگ پاوولف و موش قفس اسکینز که بسیار معروف است، بعد نتایج حاصله از این آزمایشات را به انسان تعمیم می دادند امروزه نظریه های جدیدی آمده است که در این مبحث نمی گنجد که بیان کنیم،اما همانطور که جوهره ی نظریه رفتارگراها این است که ما بامحرک های بیرونی می توانیم رفتار را تغییر دهیم، امروزه این نظریه ابطال شده و نظریات جدید معتقدند که ما نمی توانیم بامحرک رفتار انسان را تغییر دهیم چون رفتار انسان برپایه ی انتخاب است و انتخاب رفتار به دلیل نیازهای درونی اوست نه محرکهای بیرونی.
محرکهای بیرونی می تواند اجبار ایجاد کند و ما با اجبار نمی توانیم رفتار صحیح ایجاد کنیم بلکه با انتخاب می توانیم.امروزه نظریه انتخاب در مقابل نظریه اجبار است و نظریه انتخاب می گوید که انسان بر پایه ی نیازهای درونی اش انتخاب می کند تمام زندگی ما از تولد تا مرگ رفتار است واین رفتارها تماما بر مبنای انتخاب های ماست الان می بینیم که چقدر ما به محرکهای بیرونی می پردازیم.درک مقصر و مظلوم را به یاد دارید؟ هر دوی این درک ها به محرک بیرونی توجه دارند. نظریه اجبار از رویکرد رفتارگرایی می آید. ما کتابهایی را که مطالعه می کنیم ریشه آن ها را جستجو نمی کنیم بعد دچار تعارض می شویم. رویکرد رفتارگرایی برای اصلاح رفتار معتقد به محرکهای بیرونی است و ما هم متأسفانه امروزه به محرکهای بیرونی معتقدیم. (ادامه دارد...)
#نشست_تنبیه {قسمت1}
[مباحث کودک متعادل ]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
قند و نبات آوردم واستون🤗
اونی که خواهر داره انگار دوتا مادر داره😍😘
#فرزندآوری
@nooredideh
مسؤولیت اشتباه خود را بپذیرید تا فرزندتان از شما یاد بگیرد.. مثلا بگویید:
«درست است، تو حق داری. من اشتباه کردم. اجازه بده تا خطای خود را جبران کنم.»
گاهی پیش می آید مثلا در بازی، توپ از دست شما می افتد، این گونه خطاها این فرصت را به شما می دهد تا مسائلی همچون پذیرفتن کارهای خود و درست کردن شرایط را به کودک خود بیاموزید. این کار، اعتماد به نفس کودک را نیز افزایش می دهد.
والدین با این کار احساس خویشتن پذیری را به کودک القا می کنند.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
نه می توانیم از بمباران اطلاعاتی جلوگیری کنیم و نه فرزندانمان را به حال خود رها سازیم و شاهد پژمردگی روحی شان باشیم.
به روز بودن یعنی غذای روحی و روانی فرزندانمان را که همان فیلمها, شبکه های اطلاعاتی و تلویزیونی, روزنامه, مجله و کتاب است, همراه فرزندانمان, با دقت انتخاب کنیم و شیوه ی استفاده از آنها را برنامه ریزی کنیم تا موجب رشد علمی, فرهنگی و اعتقادی ما شود, نه موجب سقوط معنوی ما.
محیط خانه باید استریل باشد؛
در غیر اینصورت فضای اخلاقی و فرهنگی خانه میکروبی می شود و فرزندانی که در آن تربیت می شوند, افرادی ناکارآمد و از نظر روحی بیمار, مشوش و مضطرب خواهند بود.
کتاب:خطاهای تربیتی والدین/ سید مسعود راد
@nooredideh
تکالیف بچه ها را انجام ندهید
انجام دادن تکالیف مدرسه، مسئولیت کودک شماست ولی لازم نیست زمان انجام تکالیف از او فاصله بگیرید. حضور شما هر چند اندک به کودک کمک می کند تکالیف را بهتر انجام دهد و درس ها را بهتر بیاموزید.
هرگز به جای کودک تکالیف را انجام ندهید، اما برای پاسخ به سوالاتش کنارش باشید تا بتوانید از همان آغاز عادات مطالعه ای کودک را نیز نظر بگیرید و متوجه مشکلات او شوید. البته طوری که وابسته و متکی به شما نباشد حضوری نامحسوس برایش داشته باشید مثلا کنارش بنشینید و کتاب خودتان را مطالعه کنید..
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
تربیت فرزند نوردیده
" نشست تشویق و تنبیه " در این مبحث نگاه رویکرد "کودک متعادل" به موضوع تنبیه و تشویق را بررسی می کنی
نظریه ی جدیدی که در دنیا به روز و مطرح است می گوید که ما بر اساس نیازهای درونی مان است که رفتارمان را شکل می دهیم و انتخاب می کنیم بارها از من شنیده اید که ما "انتخاب می کنیم". انتخاب می کنیم که افسرده باشیم یا انتخاب می کنیم که شاد باشیم. عوامل بیرونی تأثیری در احساسات ما ندارند بلکه نیارهای درونی هستند که احساسات و برپایه ی آن بر رفتار ما تأثیر دارند.
در این مبحث می خواهم بر مبنای این نظریه جدید بحث تنبیه و تشویق را بررسی کنم. ابتدا تنبیه و بعد تشویق و بعد طبق معمول بحث کارکرد مطرح می شود. در کارکرد ما می خواهیم ببینیم که کارکرد تنبیه و تشویق چیست در مباحث قبل کارکرد را مفصل توضیح داده ایم. گفتیم که در کارکرد به دو سؤال پاسخ می دهیم " چرا و چگونه ". لطفا ذهن خود را پرسشگر بار بیاورید، چرای بی جواب!!!، چرا ما باید کودک را تنبیه کنیم؟ ما فوری می گوییم برای اینکه آدم شود، برای اینکه تربیت شود و بچه ی درستی بار بیاید. این چرا به درد نمی خورد چون این چرا که سریع به آن پاسخ می دهیم چرای اتهام است و چرایی است که جوابش را از قبل آماده کرده ایم این چرای با جواب، کمکی به رشد ما نمی کند.
چرای بی جواب است که به رشد ما کمک می کند، چرای کودکانه، بچه ها ذهنشان پر از چراهای کودکانه بی جواب است، بعد میره دنبال جواب چراهایش و نظریه پرداز می شود. چرا کودک باید تنبیه شود؟
حاضرین: یاد بگیرد، متوجه اشتباهش بشود، یکی از راه های یادگیری است،
استاد : آهان به همین دلیل است که هیچی یاد نمی گیریم.
حاضرین: اشتباهش را تکرار نکند، مسؤلیت کارش رو به عهده بگیرد.
استاد: واقعاً شما به همین دلیل فرزندتان را تنبیه می کنید؟؟؟ یعنی کتک می خورد که اشتباهش را متوجه بشود و تکرار نکند!
یکی از حاضرین: نه محرومش می کنیم از چیزهایی که دوست دارد،
استاد سلطانی: حالا به این موضوع هم می رسیم که اجازه داریم محرومش کنیم یا نه؟
حاضرین: بیشتر عصبانیت هایمان را خالی می کنیم.
پس اول مثل همیشه می رویم سراغ ریشه ی کلمه تنبیه، چون در مورد این کلمه هم بسیار بحران مفاهیم داریم. تنبیه یعنی چی؟؟؟ ما سه کلمه داریم: تنبیه، مجازات وکیفر این سه کلمه چه فرقی باهم دارند؟ (ادامه دارد...)
#نشست_تنبیه {قسمت2}
[مباحث کودک متعادل]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده
به کودکتان کمک کنید تا احساساتش را درک کند.
زمانی که کودک احساس درستی داشته باشد رفتار درستی از خود نشان خواهد داد واین امر میسر نمی شود جز با پذیرفتن عواطف و احساسات کودک.
انکار مداوم عواطف احساسات کودک موجب سردرگمی و خشم او می شود.
🔻کودک: مامان خیلی گرمم هست
🔻مادر: نه هوا سرده گرمکن ات رو در نیار
🔻کودک: ولی من خیلی گرممه
🔻مادر: گفتم که هوا سرده گرمکن ات رو در نیار.
❗️کودک: مادر من خسته ام
❗️مادر: نه خسته نیستی تازه از خواب بیدار شدی
❗️کودک: (بلندتر) اما من خسته ام
❗️مادر: نه تو خسته نیستی فقط کمی خواب آلودی. بیا لباساتو بپوش
❗️کودک: (با شیون) نه من خسته ام
همانطور که میبینید نه تنها تمام گفتگو هایمان منجر به بحث و جدل شد بلکه مدام به کودک آموختیم که به جای اعتماد به احساساتش به من اعتماد کند.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
پرتاب کردنهایی که از روی خشم و عصبانیت رخ میدهد را نادیده بگیرید، چرا که اگر کودک بفهمد به وسیله این رفتار میتواند نظر شما را جلب کند آن را بارها و بارها تکرار خواهد کرد.
در عوض به او بگویید «اگر عصبانی هستی بهتره حرف بزنی، اینجوری من بهتر میفهمم مشکلت چیه.» به روشهای مختلف او را به استفاده از کلمات و بیان احساساتش تشویق کنید.
اگر کودک شما با پرتاب کردن مثلا یک مکعب چوبی در حال آسیب رساندن به کودک دیگری است، با همان آرامش او را منع کرده و بگویید «این کار خطرناکه» و به طور موقت از روش محرومیت استفاده کنید که بسته به سن کودک از ۳۰ ثانیه تا چند دقیقه میتواند باشد.
مراقب تن صدایتان باشید، هیچ اشکالی ندارد اگر با تن صدا و لحنتان به کودک بفهمانید که از این کار او ناراحت شدید اما هرگز عصبانیت را در صدایتان نشان ندهید.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
join @nooredideh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
وقتی از زندگیِ خود ناراضی هستید،
این ویدئو رو بخاطر بسپارید.
@nooredideh
♦️ تاثیر تحرک در یادگیری بهتر ریاضی
یک پژوهش جدید نشان میدهد که اگر کودکان در هنگام یادگیری تحرک داشته باشند، این درس را بهتر یاد خواهند گرفت.
⚡️ به گزارش ایسنا به نقل از یونیورسیتی هرالد، یافتههای این پژوهش که توسط دپارتمان تغذیه دانشگاه کپنهاگ انجام شده نشان میدهد که ورزش و حرکات تمرینی در بهبود یادگیری ریاضی بسیار موثر بوده و کودکان در صورت داشتن تحرک، این درس را بهتر یاد میگیرند.همچنین نتایج نشان میدهد که هر کودک نیازمند یک روش آموزشی منحصر به فرد از جانب مدرس خود است.
⚡️ پژوهشهای پیشین نشان دهنده این بودند که فعالیتهای فیزیکی در بهبود تاثیر یادگیری بسیار موثر است اما در این پژوهش جدید مشخص شد که فعالیتهای_آرام نیز در یادگیری موثر بوده و مسئله مهم فقط استفاده از حرکات بدن در حین یادگیری است.این پژوهش در حدود شش_هفته به طول انجامید و رتبه تمامی کودکانی که در این آزمون 50 سوالی شرکت کرده بودند، بهبود یافت.
نتایج نشان داد کودکانی که از حرکات بدن خود در طی فرآیند یادگیری استفاده کرده بودند، نمره بهتری داشته و تا 7.6 درصد پیشرفت کرده بودند.محققان در حال انجام تحقیقات بر روی مناطقی از مغز هستند که در این نوع از راهبردهای یادگیری دخیل هستند.
⚡️ این نتایج مشابه یافتههای پژوهش دیگری بود که توسط دانشگاه گرونینگن در هلند صورت گرفته و نشان میداد کودکانی که از حرکات بدن در هنگام یادگیری ریاضی و املا استفاده میکنند در مقایسه با کودکانی که کاملا بیتحرک در کلاس مینشینند قدرت یادگیری بالاتری دارند.
Join @nooredideh
مهارت آموزی به کودکان
💫سعی می کنیم برخی از مهارتهایی که لازم است به کودکان آموزش داده بشود را اینجا به شما یادآوری کنیم
💫به کودکان خود یاد دهید که خودشان لباس بپوشند و لباس را نیز درست بپوشند. مثلا اول جوراب بپوشند بعد شلوار. به آنان یاد دهید که چگونه شلوار و پیراهن خود را بپوشند که ظاهری آراسته داشته باشند. و یاداوری کنیدکه باید لباس زیر داشته باشند چون ممکن است در محلی لباسشان کثیف شود و مجبور به تعویض آن بشوند.
@nooredideh
تربیت فرزند نوردیده
نظریه ی جدیدی که در دنیا به روز و مطرح است می گوید که ما بر اساس نیازهای درونی مان است که رفتارمان ر
#تنبیه یعنی؛ آگاهی دادن، بیدار کردن، هشیار کردن، توجه دادن. تنبیه اصلاً مجازات و کیفر نیست. یکی از دوستان به یکی از کشورهای عربی سفر کرده بودند گفتند که من آنجا متوجه شدم که تو چی می گی چون آنجا روی علامتهای راهنمایی به انگلیسی نوشته بودند Attention و به عربی نوشته بودند "تنبیه"، یعنی متوجه باش. این کارهایی که ما می کنیم اصلاً اسمش تنبیه نیست.
#مجازات یعنی چی؟ جزا دادن، پاداش دادن، مجازات هم اصلاً کتک وحبس و غیره نیست. مجارات یعنی جزا، نتیجه ی منطقی عمل. به طور مثال در فصل سرما لباس کم پوشیده ایم، مسلمه که سرما می خوریم. سرماخوردگی مجازات ماست. مجازات یک عامل از بیرون نیست؛ نتیجه ی منطقی عمل خود ما است.
#کیفر یعنی چی؟ کیفر در مقابل جرم است. یعنی مکافات، یعنی زندان، حبس، اعدام. کیفر برای جرم و مجرم است. جرم تعریف دارد. جرم توسط یک انسان بالغ و عاقل انجام می شود. پس جرم عملی است که توسط یک انسان بالغ، عاقل با نقشه قبلی برای کسب سود شخصی اجرا می شود وبه فردی یا جامعه آسیب می زند این شخص مجرم است و باید کیفر ببیند و به مکافات عملش برسد، حتی این حالت مجازات نیست چون مجازات جای دیگر تعیین می شود ولی کیفر را قاضی تعیین می کند قاضی بنابر قوانین وعمل شخص تعیین می کند که شلاق بخورد یا زندان برود و غیره.
ما بچه هایمان را کیفر می دهیم، تنبیه نمی کنیم."بیا اینجا ببینم باز تو این کار بد رو کردی" میریم تو قالب یک قاضی، مجازاتت اینه که بری تو اتاقت ده دقیقه در رو ببندی و به نتیجه ی اعمالت فکر کنی، خب به زندانی هم که میره زندان همین حرفهارو می زنن به زندانی که نمیگن می بریمت پدرتو در میاریم میگن ندامتگاهه، برو اونجا به کارهات فکرکن بعد میره اونجا قاچاق فروشی و کارهای جدید یاد می گیره و میاد بیرون دوباره!!!
به بچمون هم میگیم که برو تو اتاق به نتایج اعمالت فکر کن اونهم میره توی اتاق و بدتر میشه وجری تر میشه و میاد بیرون. چون درظاهر به ما گفته اند که بچه به نسبت سنش می تواند هرسال یک دقیقه توی اتاق تنها باشه و این میشه زندان انفرادی. این یعنی کیفر دادن نه تنبیه واین کار برای مجرم است. مگه بچه های ما چه جرمی مرتکب شدند وآیا بچه های ما عاقل هستند؟؟ بالغ هستند؟و مگر کارهایی که می کنند با قصد قبلی است؟ حالا اگه به خودشان و دیگران آسیب می زنند دچار اشتباه شده اند. بچه ها اصلاً این شرایط را ندارند که کیفر ببینند. (ادامه دارد...)
#نشست_تنبیه {قسمت3}
[مباحث کودک متعادل]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده
کودکان را دیدهاید؟
به خندههای شان خیره شدهاید؟ چنان به خاطر یک حرف ساده و اتفاق پیش پاافتاده از ته دل میخندند که گویا خندهدارترین حرف دنیا و اتفاق دنیا را دیده و شنیدهاند.
به بزرگترین شیطنتهای یواشکیشان دقت کردهاید؟ یک مداد دست گرفتن و یک گوشه قایم شدن و نقاشی کشیدن روی دیوار!
.
به دلخوریهایشان توجه کردهاید؟ در اوج دلخوری با یک نوازش و یک دوستت دارم کوچولو، شما را میبخشند و از آن به بعد واقعاً از ته دل همهچیز را فراموش میکنند.
مراقبان خوبی برای دنیای صادقانه ، صمیمانه و مهربانانه فرزندان مان باشیم.
@nooredideh
🔴 انضباط باید نرم و ملایم و به آرامی ایجاد شود. ایجاد انضباط با زور و اهرم فشار، سبب احساس ناامنی، ترس، تسلیم پذیری، طغیان، دروغگویی، چاپلوسی و وسواس خواهد شد.
🔴 کودکانی که با فشار والدین به انضباط وادار میشوند به طور معمول سرکش و مسأله آفرین خواهند بود و در برابر بزرگسالان مقاومت میکنند و به جهت فشارهای دوران کودکی، از آنان انتقام میگیرند.
🔴از دیدگاه روانشناسی امروز، انضباط زوری پاسخ «موقت» میدهد؛ ولی در آینده مشکلات جدی را پدید خواهد آورد.
این گونه کودکان در غیاب والدین قوانین را میشکنند؛ پس محدودیتها را باید به نرمی و با مهربانی و عطوفت به کودکان بیاموزید تا با ایمان و از روی اعتقاد، بدانها عمل کنند.
‼️در صورتی که عامل واداشتن کودک به پذیرش محدودیت ها و تن دادن به قانون ، اقتدار والدین یا اقتدار گروه ، مربی و اجتماع باشد، به طور معمول زیر بار نمیرود و اگر هم به جهت اهرم فشار به آن تن دهد، با برداشته شدن فشار، قانون را نقض خواهد کرد؛ اما اگر محدودیت برای کودک، مطلوبیت فردی داشته باشد، حتی در غیاب والدین و بدون اهرم فشار نیز به آن عمل خواهد کرد.
دلايل حساس شدن سيستم استرس بچه ها مي تواند :
💠امر و نهي زياد والدين ،
💠خستگي ،
💠گرسنگي ،
💠توقع هاي بيش از توان ،
💠روابط مشكل دار والدين ،
💠بي توجهي به نيازهاي عاطفي ،
💠كلام تند و
💠توهين والدين باشد .
براي رفع مشكل، دليل را جستجو و برطرف كنيد.
@nooredideh