فرزندتان را نیکو صدا بزنید
🔸ما در طول روز، بارها و بارها فرزندمان را صدا می زنیم. هر اندازه حضور ما و فرزندمان در کنار هم بیشتر باشد، این صدا زدن هم بیشتر خواهد بود.
🔸هر بار صدا زدن، یک فرصت برای ابراز محبت است. کیفیت این ابراز محبت، به میزان هنرمندی ما در انتخاب لحن و واژه ای بستگی دارد که برای صدا زدن برمی گزینیم.
🔸علی، فاطمه / علی آقا، فاطمه خانم/ علی جان، فاطمه جان/ پسر، دختر/ پسر جان، دختر جان/ پسر عزیزم، دختر عزیزم
🔸هر کدام از این صدا زدن ها، پیام خاصی دارند. با اضافه کردن یک «َ م» به آخر پسر یا دختر، می توانید دنیایی از تفاوت تولید کنید.
@nooredideh
مادر که میشوی
نمیدانی از کجا ، کی ، چطور اینهمه تغییر ، اینهمه صــــبر ، اینهمه عشق پیدا می شود....
مادر که میشوی همه چیز به یکباره خودش را تمام قد به تو نشان میدهد و تو دیگر خود قبل نیستی که نیستی.
تمام وجودت سرشار از خنده های بی دلیل و با دلیل او میشود....
مادر که باشی اصلا مهربان تر می شوی.
دلت حتی برای مورچه های کنار دیوار هم می لرزد. مبادا پا رویشان بگذاری. مبادا مادری منتظرشان باشد..
مادر که باشی دل نازک تر می شوی.
join @nooredideh
هدایت شده از معلم تمدن ساز
حجت الاسلام والمسلمین رضایی شورکی 1 آذر۱۴۰۳ جلسه بیست و پنجم.mp3
13.32M
#مولفه_های_نسل_جدید و راهکارهای ارتباط موثر با آنها #استاد_رضایی_شورکی
#جلسه_بیست_و_پنجم
پنجشنبه۱ آذر ۱۴۰۳
جهت دریافت کامل #فایل_های_صوتی جلسات از لینک ذیل استفاده کنید.
👇👇👇
https://eitaa.com/m_tamadoni/709
┄┅─✵🍃🌸🌼🍃✵─┅┄
#معلم_تمدن_ساز
محتواهای آموزشی و مهارتی برای معلمان و اساتید
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یه دستورزی شیرین ببینیم 😍
@nooredideh
معاون آموزش ابتدایی در وزارت آموزش و پرورش در مورد #فقر_یادگیری در مدرسه صحبت کرده و گفته:
۴۰ درصد دانشآموزان فقر یادگیری دارند، یعنی دانشآموزان با وجود حضور در مدرسه مهارتهای پایه سواد را به درستی کسب نمیکنند این مهارتها شامل خواندن، نوشتن، حساب کردن و سخن گفتن است.
👈 در جلسهای که در شیراز با دانشجویان دانشگاه فرهنگیان داشتیم در مورد #یادگیری صحبت کردیم. اونجا آقای کثیری هرم یادگیری بنجامین بلوم را بسیار مختصر توضیح دادن و با تقسیمبندی مخاطبین بر اساس نوع یادگیریشون، مدلی برای تعمیق یادگیری عرضه کردن.
#پادکست_تختهسیاه 👇👇
@takhtesiah_podcast
میکروپادکست سوم.mp3
11.74M
تا حالا اسم بنجامین بلوم به گوشتون خورده؟🤔
یکی از مهمترین روانشناسان تربیتی که نظراتش درباره یادگیری عمیق، میتونه برای معلما و والدین خیلی جذاب باشه.
توی این میکروپادکست، از هرم یادگیری معروفش صحبت کردیم و نگاهی ویژه به مراحل تعمیق یادگیری انداختیم
#میکرو_پادکست
#قسمت_سوم
@takhtesiah_podcast
کریگ رمی، پروفسور روانشناسی کودک می گوید:
«واقعا لازم است والدین بدانند که چقدر داده هایشان به فرزندان مهم و سرنوشت ساز است و کودک از سنین بسیار پایین و بدو تولد تحت تأثیر تربیت والدین قرار می گیرد.» تحقیقات دانشمندان روی دو گروه شاهد و آزمایشی از کودکان نشان داده است که تجارب و تعالیم دوران کودکی روند رشد و تکامل فکری را تسریع و تقویت می کند.
دو سال اول زندگی به نوعی دوره طلایی رشد مغزی کودک است و این زمان دوران ایجاد ارتباطاط مغزی به حساب می آید. در این سن در مغز بیش از ۳۰۰ تریلیون ارتباط وجود دارد و در همین زمان سلولهایی که هنوز مرتبط نشده اند و مورد استفاده قرار نگرفته اند غیر قابل استفاده می شوند.
@nooredideh
تربیت فرزند نوردیده
در همین فضای مبحث اتاق جدا، بحث اسباب بازی کودک هم مطرح می شود، وقتی اتاق جدا و مبلمان جدا برایش می
کارکرد عکس و فیلم چیست؟ یادگاری، خاطرات، ضبط خاطرات. عکس و فیلم ضبط خاطرات خوش مرده که اگر همه شان را هم بیرون بیاندازیم هیچ اتفاقی نمی افتد.
وقتی به عکس های قدیم نگاه می کنیم چه اتفاقی می افتد؟ بهترین حالت عکس های عروسی است. به قول آقای محمد جعفر مصفا کارکرد عکس در بهترین حالت، زنده نگهداشتن یک خاطره ی خوش مرده است. این یک نظر کلی است، عکس و فیلم خوبه و داشته باشید ولی به چگونگی استفاده از آن دقت کنید، برای دیدن است یا دیده شدن؟ استفاده هایی که امروزه ما می کنیم برای دیده شدن است.
بعضی از خانه ها تمام سطح دیوارشان را عکس های بچه هایشان پوشانده. چرا؟ وقتی آلبوم ها را باز می کنیم چه قدر عکس تکی داریم؟ من جلوی تخت جمشید، من جلوی چهل ستون و.... چه قدر از این عکس های «من» داریم؟ چه قدر عکس های«ما» داریم؟ چرا به دیوارهای خانه های ما این قدر عکس تکی بچه هایمان است؟ (من با باورها کار دارم دنبال مقصر نمی گردم).
می دانید وقتی بچه ها به این همه عکس های تکی خودشان نگاه می کنند چه اتفاقی می افتد؟ اِ این ها همه من هستم، مهمان های محترم توجه کنید، این ها من هستم توی اتاق ها هم هست، مواظب باشید با من درست صحبت کنید. و این معضل در حال حاضر در عکس های عروسی به حد فاجعه رسیده است. یک روز به یک آتلیه عکاسی رفتم و دیدم آن جا یک سری عکس های نمونه ی عروسی گذاشتند به تمام معنا از دیدن این عکس ها خجالت کشیدم، عروس شب عروسی این ژست ها و قیافه ها را دربیاره؟!! این ها عکس مُدِ یا عکس عروسی.
بحث ازدواج و عروس و داماد بحث حرمت است چون دو نفر در حال آغاز زندگی مشترک هستند. و متأسفانه این عکس ها چاپ می شوند و آخر عروسی به همه داده می شوند. ازدواج یک مرحله ی مهم دیدن است و ما آن را تبدیل می کنیم به یک مرحله ی مهم در دیده شدن. عکس خوب است مهم است و باید بگیریم و یادگاری بسیار خوبی است ولی چرا این قدر عرضه می کنید؟(ادامه دارد)
#شخصیت {قسمت35}
[مباحث کودک متعادل ]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده
بر اساس یک تحقیق؛ بچههایی که بیشتر بابت تلاششان مورد ستایش قرار میگیرند -تا بابت تواناییهایی که دارند- شانس بیشتری برای موفقیت دارند چرا که آنها از انگیزه بالاتری برخوردا هستند.
همین تحقیقات به این نکته اشاره دارد که اگرچه طبیعیست که پدر و مادرها از هوش و ذکاوت فرزند خود تعریف و آن را ستایش کنند، اما ضرری که این کار میتواند برای بچهها داشته باشد این است که این بچهها برای اینکه ثابت کنند باهوش هستند و چیزی کم ندارند ممکن است به تقلب کردن برای بهتر شدن روی بیاورند.
#کانال_تربیتی_نوردیده
@nooredideh
ترسهای اکتسابی
یادتان نرود که شما الگوی فرزندتان هستید. مادری که با دیدن یک سوسک جیغ میکشد و تا روی مبلها میدود و یا پدری که از ارتفاع میترسد و مواردی از این دست، باعث میشود که کودک هم الگوبرداری کند.
او نیز باور میکند این مسائل ترسناک هستند و حتما از آنها خواهد ترسید. بنابراین سعی کنید ترسهای خود را از بین ببرید یا دستکم جلوی کودک، آنها را بروز ندهید.
البته این به معنی مخفیکاری نیست. خیلی ساده با او در مورد ترسهایتان صحبت کنید که فکر نکند اگر میترسد، احساس غیرعادی را تجربه میکند.
خوب است که او بداند شما هم میترسید به دندانپزشک بروید و آمپول بیحسی دندانپزشکی واقعا دردآور است اما میروید چون سلامتی مهم است. منظور از اینکه الگوی خوبی در شجاعت باشید عکسالعملهایی مانند جیغزدن و غیره است که کودک میتواند به سادگی الگوبرداری کند وگرنه هر آدمی ممکن است از چیزی بترسد.
@nooredideh
در برابر بیاحترامی فرزندتون قاطعانه عمل کنید
🔸هرگز به فرزندتون اجازه ندید با شما یا هر فرد دیگهای گستاخانه صحبت کنه یا از کلمات آزاردهنده استفاده کنه. اگه بچهتون کلمات بدی استفاده کرد قاطعانه بهش یادآوری کنید که هیچ بیاحترامی رو تحمل نمیکنید.
برنامه تربیتی خودتون رو به دیگران منتقل کنید
🔸بقیه مراقبانِ فرزندتون اعم از همسر، پدرومادربزرگ، مربیان مهد و پرستار کودک رو برای تقویت ارزشها و رفتاری که میخواید تو بچهتون ببینید، بسیج کنید. این برنامه تربیتی میتونه شامل هر چیزی باشه، از گفتن «ممنونم» تا مهربون بودن با دیگران و ناله نکردن.
@nooredideh
زود باش
میدانیم که آماده کردن کودک و راه انداختن همسرتان کار آسانی نیست اما حتی اگر احساس میکنید دیرتان شده، مدام به فرزندتان نگویید «زود باش!».
به جای آنکه چنین استرسی را به او وارد کنید و امنیت روانش را با همیشه عجله کردن به خطر بیندازید، بهطور نامحسوس به فرزندتان در سرعت دادن به کارهایش کمک کنید.
گفتن «زود باش، کلافهام کردی!» نه تنها کمکی به شما برای رسیدن به نتیجه بهتر نمیکند، بلکه با درگیر استرس کردن کودکتان، باعث میشود که بیشتر از قبل کارهایش به تاخیر بیفتد و احساس بیکفایتی و ناتوانی آزارش دهد.
@nooredideh