👆این دستور رو اگر فردا هم شروع کردید مشکلی ندارد، تا فردای اربعین ادامه پیدا میکند
نشست جمع بندی
دوستان عزیز، آن چه در بیست و نه نشست گذشته دیدید و خواندید، سرآغاز راه یک نگاه به زندگی، انسان، خانواده، کودک، طبیعت و ارتباط آن ها با خداوند و یکدیگر بود.
اولین جلسه را با موضوع کودک آرزوها شروع کردیم و بررسی کردیم که کودک آرزوهای ما یا کودک متعادل چه ویژگی هایی دارد؟ تقریباً دیدیم که این کودک فقط در آرزوهاست و دست یافتنی نیست؛ در این 29 جلسه من تلاش کردم که بگم این کودک دست یافتنی است.
ویژگی ها و خصوصیات کودک متعادل را بررسی کردیم و به این جا رسیدیم که کودک متعادل نیاز به ذهن فعال و متعادل دارد. ذهن فعال را شرح دادیم که حاصل تجربه است، کشف، پردازش و ابداع می کند و ارضاء می شود و به احساس خوشایند می رسد.
ذهن فعال= تجربه =(کشف، پردازش و ابداع)
و برعکس ذهن منفعل با محفوظات پر شده و الگو برمی دارد و تکرار می کند و به انباشت می رسد و حاصل آن احساس ناخوشایند است.
ذهن منفعل = محفوظات = (الگو، تکرار و انباشت)
ذهن را در دو شکل مخروط روبه بالا و مخروط روبه پایین توضیح دادیم و گفتیم که ذهن مراحل مختلف دارد که شامل گیاهی، حیوانی و انسانی و ذهن الهی است. گفتیم که اگر ذهن، فعال و درجای خودش باشد، میل به بی نهایت خواهد داشت و جهت رشد آن به سمت بالا است و به بی نهایت متصل است. برعکس اگر ذهن منفعل و بسته باشد، هرچه جلوتر رود بسته تر می شود و به جای این که میل به بی نهایت داشته باشد، میل به سقوط و پایین و حجیم شدن خواهد داشت.
مقطع این دو مخروط را گفتیم دایره است، دایره ی ذهن متعادل، ابعاد مختلف این ذهن را گفتیم و توضیح دادیم. دایره ی ذهن را من تشبیه می کنم به اتاق فرمان، تصور کنید دایره ی ذهن، یک میز گرد است و ابعاد آن هیئت مدیره ی ذهن ما هستند البته باید بدانیم که این 8 بُعد همه ی ابعاد وجود ما نیست بلکه این مؤسسه بی نهایت سهامدار و عضو مجمع عمومی دارد و ما برای این مجمع عمومی یک هیئت مدیره ی هشت نفره انتخاب کردیم، هشت جنبه ی ذهن هستند که هرکدام حاوی یک زیر مجموعه ی مفصل هستند.
بُعد جسم را که در پنج جلسه صحبت کردیم. بُعد روح و معنویت را در مبحث امنیت گفتیم. بُعد اجتماعی یا شخصیت را در سه مبحث گفتیم که شامل اعتماد به نفس و عزت نفس و دوست داشتن و دوست داشته شدن بود. بُعد فکری و شناختی و شبکه ی عصبی مغز و چگونگی تشکیل آن را توضیح دادیم و بعد بُعد خلاقیت چگونه به وجود می آید. بُعد عاطفی را کمی بیشتر توضیح دادیم اما یک نکته ی کوچک را در این جا تکرار می کنم که امروزه ما خیلی می شنویم که می گویند «نیازهای عاطفی»! یا فلانی خیلی عاطفیه! یا من نیازهای عاطفی ام را دریافت نمی کنم!
حال من می گویم که ما چیزی به نام نیاز عاطفی در این رویکرد یعنی هوش متعادل، نداریم. به نظر من انسان نیازهای روحی و معنوی و نیازهای جسمی دارد؛ اگر این نیازها را دریافت کند، احساس خوشایند آن را در سیستم احساس و عواطف دریافت می کند؛ و اگر این نیازها را دریافت نکند به طبع احساسات ناخوشایند را تجربه خواهد کرد. در حقیقت ما چیزی به نام نیازهای عاطفی نداریم بلکه نیازهای معنوی و روحی داریم که اگر دریافت کنیم، حالمان خوب است(احساس خوشایند) و اگر دریافت نکنیم حالمان بد(احساس ناخوشایند) است. (ادامه دارد...)
#جمع_بندی_مطالب {قسمت1}
[استادسلطانی]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده
واما حق فرزندت این است که بدانی او از تو می باشد و در چند روز این دنیا٬ با هر خیر وشرش وابسته ی تو است.
وبدانی که از جمله وظایفی که بر عهده ات گذاشته شده این است که تربیت او را نیکو داری واورا به سوی پروردگارش راهنمایی کنی ودر فرمانبرداری خدا٬ یاری ومساعدتش کنی .
در باره ی خود واو مسؤل می باشی ودر این تکلیف یا به ثواب می رسی ویا مجازات می گردی ٬ پس در این باره همچون افرادی که توسط حسن اثرشان بر فرزند٬ نامه ی عمل خود را در این چند روز دنیا می آرایند رفتار کن ودر تربیتش آن نوع بکوش که در نزد پروردگارش معذور باشی وهیچ نیرویی نیست مگر از ناحیه ی خداوند.
[رساله حقوق امام سجاد علیه السلام ]
◾️السلام علیک یاعلی بن الحسین
Join @nooredideh
فرزندانمان را کارآفرین بار بیاوریم نه کارمند.
سیستم آموزشی ما به بچه ها میگه برید وکیل و مهندس و دکتر بشید، رسانه ها فوتبالیست شدن و هنرمند شدن رو تبلیغ میکنن، تو خونه همه دنبال اینیم که بچه هامون درس بخونن و تحصیل کرده بشن و...
کجای این آموزش و تربیت به بچه ها یاد میده کارآفرین باشن؟ برای خودشون کسب و کار داشته باشن؟ شرکت تاسیس کنن و صاحب کار باشن؟ تجارت کنن و تاجر بشن؟ تقریبا هیچ جا... کلا در حال آموزش به بچه هامون هستیم که توی زندگی اصلا ریسک نکنن و همیشه توی عافیت زندگی کنن. کارمند جاهای خوبی بشن و حقوق بگیر باشن. چکار کنیم که کارآفرین بار بیاریم بچه هامون رو؟
۱. پول تو جیبی دادن همیشگی به بچه ها عادتیه که ذاتا بچه ها رو غیر مستقل و حقوق بگیر بار میاره. بچه ها رو منتظر پرداخت منظم بار میاره. مواجب بگیر و این دقیقا مخالف روحیه کارآفرینیه. راه حل مناسب به نظر میرسه این باشه که پول تو جیبی بچه ها مشروط بشه به کمکی که به خانواده میکنن و ارزشی که برای خانواده ایجاد میکنن. یاد بگیرن که در صورت کمک به خانواده و انجام یک کار خلاقانه و خوب میتونن پول توجیبی های متغیر بگیرن. هم خلاقیت پروش پیدا میکنه و هم حقوق بگیر و مواجب بگیر نمیشن.
۲. هر شب براشون قصه نخونید. ۴ شب شما قصه بخونید و ۳ شب بخواید اونا برای شما قصه بگن. کارآفرین باید بتونه سناریو ایجاد کنه و دیگران رو تحت تاثیر قرار بده.
۳. بچه ها رو تشویق کنید جلوی دوستاشون راجع به اسباب بازیهاشون و بازی هایی که بلدن سخنرانی کنن. بهشون یاد بدید که روی بقیه تاثیر بزارن و دوستاشون رو با خودشون همراه و هم نظر کنن.
۴. اگه جایی مثلا توی رستورانی میرید و خدمات نامناسبی میگیرید به بچه ها یاد بدید که خدمات نامناسب رو تشخیص بدن و بتونن انتقاد کنن.
۵. بعضی از ویژگی های کارآفرینی که باید در بچه ها تقویت بشن اینها هستند: نتیجه گرایی، استمرار، رهبری، درون نگری، همبسته بودن
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
هدایت شده از گالری روسری مُنیرا 🎀
نوجوان خود را با انحرافات جنسی ، مواد مخدر،الكل و كليه آسيب های اجتماعی آشنا كنيد و از خطرات آن ها برايشان بگوييد.البته البته در حين اينكه با آنها رابطه دوستانه و عاطفی برقرار كرده ايد.
کنترل و مراقبت از دور را داشته باشيد به گونه ای با فرزند خود صحبت كنيد تا او با اشتياق همه مسائل مدرسه و محيط را برای شما تعريف كند.مطمئن باشيد اگر اينگونه پيش رويد هيچگاه و يا كمتر به سمت مواد مخدر و ديگر آسيب های اجتماعی می روند.
Join @nooredideh
کلام شما "ندایی درونی" برای
کودک است
که او مدام با خود مرور میکند...
پس طوری سخن بگویید
که از مکالمه با خود لذت ببرد.
#کانال_تربیتی_نوردیده
Join @nooredideh
ذهن متعادل یا ذهن باز و فعال چگونه به وجود می آید؟
ما برای این که به کودک آرزوها برسیم و برای این که یک ذهن متعادل و کودک متعادل داشته باشیم احتیاج به یک رویکرد داریم. منظور از رویکرد یعنی روش پرورش و آموزش کودک است. امروزه در دنیا شاید حدود 50 رویکرد متفاوت حاکم بر سیستم آموزش و پرورش کودکان است. ما نمی توانیم بدون رویکرد عمل کنیم. ممکن است که رویکرد داشته باشیم اما آن را نشناسیم.
رویکرد یعنی مجموعه ی آگاهی و دانایی برای پرورش کودک. رویکرد یعنی هر کاری که با کودک تحت عنوان تربیت او انجام می دهیم باید بدانیم که چرا این کار را انجام می دهیم؟ مثلاً فرزندتان را در اتاق حبس می کنید؟ بعضی روانشناس ها هم می گویند که به ازای هرسال سن یک دقیقه کودک را در اتاق بگذارید تا به رفتارش فکر کند. این توصیه برپایه ی یک رویکرد است. یا توصیه ی دیگر این است که کودک را از چیزی که می خواهد محروم کنید. در دنیا بر روی رویکردها خیلی کار شده و شفاف هستند و در دانشگاه ها تدریس می شوند. در ایران ما چنین چیزی نداریم و من همیشه می گویم که ما در ایران یک رویکرد بزرگ داریم به نام «رویکرد میگن» ما بچه هایمان را با «میگن این طوری» بزرگ می کنیم.! مثلاً میگن تو امریکا به بچه هایشان نه نمی گویند، دخترخالم از امریکا اومده و میگه اونجا این جوری ... تو اروپا میگن اون جوریه! مادربزرگم میگن ...
خلاصه بچه هایمان را با میگن ها بزرگ می کنیم. از مادر می پرسیم چرا این طوری رفتار می کنی؟ جواب میده که تلویزیون گفت! یا به من مراجعه می کنند که بچم بیش فعاله! می پرسم کی گفته و چنین تشخیصی داده؟ جواب میده که مردم میگن، اطرافیان میگن! رویکرد میگن در جامعه ی ما خیلی قوی است و این مسئله بحران ایجاد می کند چون از هر سفره ای یک لقمه برداشته.
رویکردهای معروفی هم که امروزه وارد ایران شده اند هیچ کدام به طور کامل و شفاف عرضه نشده و نمی شوند. جامعه ی ما کودک را نمی شناسد و نمی داند که در این زمینه چه کار باید کند، ما الگوی کودک نداریم که طبق آن الگو رفتار کنیم. بچه هایمان را کلاس های مختلف می گذاریم ولی نمی دانیم چرا؟ در می آوریمش باز نمی دانیم چرا؟ مهد کودک و مدرسه می گذاریم نمی دانیم چرا؟
این چراها را رویکرد باید جواب بدهد. تا زمانی که رویکرد نداشته باشیم قادر به دانستن این چراها نخواهیم بود. بنابراین اول باید بشناسیم که رویکرد چیست؟ به طور خلاصه ویژگی های یک رویکرد را دراین جا می گویم: همه ی کسانی که با من آشنا هستند می دانند که من هیچ وقت برای کسی نسخه نمی پیچم و مستقیم بگویم که راه حل مشکل شما این است بلکه روی معیارها با شما صحبت می کنم و معتقدم که شما باید رویکرد را بدانید تا متوجه شوید که رفتارتان برپایه ی کدام رویکرد است. بنابراین اولین قدم این است که ما بدانیم رویکرد چیست؟ چه ویژگی هایی دارد؟ (ادامه دارد...)
#جمع_بندی_مطالب {قسمت2}
[استادسلطانی]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده