امام حسن عسکری علیه السلام:
لا يَشغَلْكَ رِزقٌ مَضمونٌ عن عَمَلٍ مَفروضٍ
مبادا [سرگرم شدن به] روزى ضمانت شده، تو را از كار واجبى باز دارد
ميزان الحكمه جلد4 صفحه430
◼️ شهادت جانسوز حضرت امام حسن عسکری علیه السلام بر شما تسلیت باد
🆔 @hadisgraph
اصرار بر كنترل کودک براي اينكه دقیقاً
“همانی بشود كه ما می خواهيم”
دو نتيجه در پی خواهد داشت:
🔸يا يك رُبات حرف گوش کن و همیشه تسلیم خواهیم داشت
🔸و یا یک آشوبگر و یاغی که هر مرزی را در می شکند.
نتیجه وسواسها و اصرارهای بی مورد والدین بر آنچه الگوی از پیش ساخته تربیتی خود ساخته اند، این دو مورد است و حد وسطی هم ندارد!
پس اولاً هیچگاه لباس از پیش بریده ای را برای تربیت کودکمان قواره نکنیم...
و ثانیاً روی نسخه های تربیتی خود و دیگران اصرار بیش از اندازه نداشته باشیم...شاید این نسخه متناسب با کودک ما نباشد!
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
تربیت فرزند نوردیده
بعد از این ما میخواهیم به صورت عملی وارد از پوشک گرفتن بشیم. یعنی از صبح شروع میکنید و از بعد از ظ
والدین دقت داشته باشین اگر بچه ای ۲۰۰ سی سی یا ۱۰۰سی سی ۱۵۰ سی سی مایعات خورده باشه، یعنی مثانه در کودکان به این صورته که نیم ساعت ۴۰ دقیقه حداقل یک بار تخلیه دارند. پس حتماً این رو بدونید که اگر این بچه قبلا
این مقدار مایعات خورده شما حدود نیم ساعت ۴۰ دقیقه بعد باید انتظار یک بار تخلیه مثانه رو داشته باشید. که اگر کودک دسشویی داشت و به شما گفت و شما بر دیدش دستشویی این خیلی خوبه و اگر هم این اتفاق نیفتاد و شما دیدید که ۲۵ دقیقه است این همین طوری خودشو نگه میداره و هیچ خبری نیست اینجا لازمه که یکبار دیگه صداش کنید که دخترم پسرم من جیش دارم می خوام برم دستشویی جیش کنم ایا توام میای؟ آیا تو هم جیش داری مثل مامان؟
نه که بگی تو جیش داری؟ الان جیش داری؟ الان میخوای توی شلوارت جیش کنی؟ نه. ببینید این کار شما رو خراب میکنه چون شما خودتون دارید بهش مقاومت رو یاد میدین. یعنی تو جیش داری به من نمیگی. یعنی تو جیش داری خودتو نگه میداری. نه اینطوری نه. مامان. دخترم پسرم من الان جیش دارم می خوام برم دستشویی کارم بکنم آیا تو هم جیش داری؟ میخوای با من بیای دستشویی؟ اگر در این موقع گفت بله. که با هم میرید. اگر گفت نه. بازم اصراری براش ندارید. فاعل کار کیه؟ بچتون. آیا فاعل کار شمایید؟ نه. شما که اگر بخواهید انجام بدید خودتون میرید کارتون انجام میدید. شما می خواهید به عنوان اینکه اون مسئولیت کار خودش رو به عهده بگیره به اون بگید.
شما نقشتون فقط هدایت کننده و حمایت کننده است. کسی که میخواد هدایت و حمایت کنه خودش فاعل کار نیست حرص نمی خوره مضطرب نمیشه با آرامش اون شخص رو هدایت میکنه. خب پس من این پیام رو دادم اگر اومد که خوبه اگر نه خودم میرم کارمو انجام میدم و میام میگم وای چقدر راحت شدم جیش داشتم رفتم دستشویی (ادامه دارد...)
#پوشک_گرفتن {قسمت14}
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
روش های کنترل خشم در مادران
استراحت کنید. گاهی لازم است دست از کار ها بکشید و چند دقیقه با خودتان خلوت کرده و افکار خود را متمرکز کنید.
به آنچه هنگام عصبانیت و فریاد زدن به زبان می آورید دقت کنید. به یاد داشته باشید که شما همیشه الگوی فرزند خود هستید. اگر چیزی می گویید که دوست ندارید فرزندتان آن را یاد بگیرد و تکرار کند، پس چرا حرف زدن خود را اصلاح نمی کنید.
بهتر است آنچه باعث خشم شما می شود را بشناسید و از قبل در مورد کار هایی که می توانید هنگام عصبانیت انجام دهید برنامه ریزی کنید. این کار باعث می شود بهتر بتوانید واکنش های خود را کنترل کنید.
شما باید حفظ آرامش و خونسردی در مواقع عصبانیت را بار ها و بار ها تمرین کنید. تا این کار را یاد بگیرید.
Join @nooredideh
تربیت فرزند نوردیده
وقتي در شخصي خودپنداره ي كاذب منفي به وجودآيد شخص خود را خيلي حقير مي بيند و اگر در شخصي خودپنداره ي
اگر خودايده آل با خودپنداره واقعي فاصله ي زيادي داشته باشد و به سمت پايين و كاذب منفي برود، شخص از خودش برداشت منفي مثل: «من هيچي نمي شوم» خواهد داشت. چه قدر اين جمله را درمورد خودمان مي گوييم كه من هيچي نمي شوم، من نه درس خوانم نه عرضه دارم و .....
اگر خودايده آل به سمت بالا و خود پنداره ي كاذب مثبت برود « من همه چيز بايد بشوم ». اين خطر امروزه بين جوان هاي دبيرستاني و كنكوري زياد است. ما فكر مي كنيم كه اين حالت به آن ها انگيزه مي دهد. من در مشاوره هايي كه با نوجوانان دارم مي بينم كه اصلاً حاضر نيستند به دانشگاه پايين تر رضايت بدهند و اين القايي است كه خانواده ها به او داده اند و اگر اين نوجوانان كه تحت فشار القاي خانواده هستند در كنكور قبول نشوند، داغون مي شوند چون دچار خودپنداره ي كاذب مثبت بوده اند.
خطرناك تر از اين حالت وقتي است كه ما هر دو خودپنداره را با هم انجام مي دهيم، از يك طرف تحقير مي كنيم و از طرف ديگر مي گوييم كه تو استعدادت عالي است، تو نابغه اي و ... مواظب باشيد و آگاه باشيد كه به بچه ها چي مي گوييد و چه القابي مي دهيد.
من موارد زيادي را ديده ام كه جلوي خود بچه والدين اذعان داشتند كه « اين بي شعور نفهم استعدادش خيلي بالاست، اصلاً نابغه ست، ولي بي عرضه تن به كار نمي ده يك خورده اگر درس بخونه از همه بالاتر ميشه، بچه ي فلاني و فلاني نصف اين هم شعور ندارند اما اونا چي شدن بچه ي من چي شده!!!!»
تصور كنيد در اين مورد فاصله ي خود ايده آل تا خودپنداره ي واقعي را، گاهي آن بالاي بالا و گاهي اين پايين پايين، خوب اين بچه به معراج مي تواند برود؟ و متأسفانه اين بچه ها يك جايي مي بُرند و تبديل مي شوند به يك شخصيت نامطلوب. و متأسفانه ما چون فكر مي كنيم حرف باد هواست، بدون ملاحظه حرف مي زنيم و لقب و نسبت مي دهيم و هيچ احساس مسئوليتي هم نمي كنيم، همه ي بهم ريختگي ها را در خودپنداره ها به وجود مي آوريم و در نتيجه كودك از نظر ذهني آشفته مي شود و دچار اختلالات شخصيتي مي شود. (ادامه دارد...)
#شخصیت {قسمت10}
[مباحث کودک متعادل ]
@nooredideh 👈کانال تربیتی نوردیده
سبدهایی را در اتاق کودک قرار دهید
این سبدها بهترین دوست و یاری کننده والدین هستند. به کودک یاد دهید که مثلا سبد زرد شبیه حیوان شیر مخصوص قرار دادن اسباب بازی هایش در آن است و سبد آبی مخصوص لباسهایش.
چرا که کودکان کوچکتر قادر به تا کردن لباسهایشان یا به خاطر سپاری قرار دادن این همه وسایل هر یک در جای خود نیستند ولی سبد مخصوص هر قسمت را به راحتی به خاطر می سپارند.
@nooredideh
تربیت فرزند نوردیده
والدین دقت داشته باشین اگر بچه ای ۲۰۰ سی سی یا ۱۰۰سی سی ۱۵۰ سی سی مایعات خورده باشه، یعنی مثانه در ک
وقتی می بینید فرزندتون دستشویی داره ولی این پا و اون پا میکنه بیقراری داره، باهاش بازی کنید. مثلا عروسک رو بیارید بگید این نازی، این خرگوش کوچولو می میخواد بره جیش کنه کی میاد اینو ببره دستشویی؟ بعد دوباره اون میگه من میبرمش میگید خیلی خب بیا بشونش رو لگن و تو هم میخوای بری بشینی روی لگن و جیش کنی خرگوش کوچولو ببینه آیا تو هم میری تو دستشویی بشینی جیش کنی عروسکت ازت یاد بگیره؟ خب پس به این صورت بچه رو تشویق میکنیم که اگر کاری داره انجام بده.
موقعی که هم جیش کرد خیلی خیلی از خودتون خوشحالی وحشتناک نشون ندید یه خوشحالی معمولی. عه جیش کردی، خرگوش کوچولو یاد گرفت. ادای خرگوش کوچولو رو دربیارید و بگید من یاد گرفتم برم دستشویی، آهان پس اینجوری برم جیش کنم. اینجوری و از این طریق براش جالب میشه این کار. کوتاه، مختصر و بعد شلوارشو بپوشید بیاد بیرون.
خیلی این قضیه رو بزرگ نکنید چون اون وقت از اون ور بوم می افتیم. وقتی خیلی هیجان نشون میدیم و خوشحالی زیاد از حد انجام میدیم بچه ما این توجه رو میبینه بعد روزهای دیگه که اون توجه نیست برای اینکه این توجه رو به دست بیاره و این چیز رو از ما ببینه شروع میکنه به بازی دراوردن. بازی درمیاره که جیش ندارم، جیش دارم. پس خوشحالی معمولی و کوتاه نشون بدید که علاقه مندش کنید که این راه رو بره و در پیش داره. ممکنه روزهای بعد این اتفاق نیافته ولی بچه اوم انتظار رو از تون داره که شما همین هیجانات را روزهای بعد هم نشان بدید و بعد این دوباره کار رو خراب میکنه. پس نیم ساعت یک ساعتی که بچه مون رو باز گذاشتیم و این بچه یک بار دو بار دستشویی رفت و موفقیت آمیز بود که خیلی خوب اگر این دو بار رو توی شلوارش جیش کرد بازم چقدر خوب. چرا ؟ چون این قراره که یاد بگیره و یاد گرفتن همراه با آزمون و خطا هست. (ادامه دارد...)
#پوشک_گرفتن {قسمت15}
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
هدایت شده از تربیت فرزند نوردیده
تحقیقات نشان میدهد کودکانی که
آزادانه می توانسته اند به همه قسمت
های خانه ومحل زندگی خود دسترسی داشته باشند
و فعالیت آنها محدود نبوده است،
رشد مغزی بیشتری نسبت
به دیگر کودکان دارند
Join @nooredideh
به کودکان مهارت زندگی کردن را یاد بدهید تا هوشمند و هدف دار بار بیایند !!!
مهارتهایی چون
گفت و گو کردن را،
تخیل،
خلاقیت،
صبر و مدارا،
گذشت،
دوستی با طبیعت،
داشتن توان عذرخواهی،
دوست داشتن و مهربانی کردن،
دویدن و بازی کردن،
شاد بودن،
از زندگی لذت بردن،
راستی و صداقت را به آنها بیاموزیم.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
بچه ها دروغ نمی گویند،
حرفهایی رو اشتباهی می زنند
دروغ بار حقوقی دارد، با قصد و برنامه قبلی بوده برای مقاصد شخصی که باعث آسیب به دیگران می شود
بچه ها قصد دروغ گفتن ندارند
join @nooredideh
تربیت فرزند نوردیده
اگر خودايده آل با خودپنداره واقعي فاصله ي زيادي داشته باشد و به سمت پايين و كاذب منفي برود، شخص از خ
امروزه يكي از اختلالات شخصيتي كه در حال تبديل به بيماري است، دو شخصيتي بودن يا شيدايي – افسردگي است كه دربين جوان ها در حال افزايش است. اين بيماري در خانواده هايي كه خيلي روي درس فرزندشان فشار مي آورند و بچه هم موفق نمي شود، بسيار ديده مي شود.
شيدايي افسردگي به كساني گفته مي شود كه اصلاً رفتار قابل پيش بيني ندارند، وقتي عصبي مي شوند طوفان به پا مي كنند و وقتي شاد مي شوند از خودبي خود مي شوند. من موردي داشتم كه وقتي اين دختر خانم را در حالت عادي مي ديديم بسيار شاد و بذله گو كه آدم حظ مي كرد اما وقتي ناراحت و عصباني مي شد با تزريق آرام بخش آرام مي گرفت چون دچار اختلال شخصيتي بود. به همين دليل بحث شخصيت را نامحدود ادامه خواهيم داد.
وقتي شخصيت و رفتار غيرواقعي مي شوند، ارتباط ها نيز غيرواقعي مي شوند، چه ارتباط با محيط و چه ارتباط با انسان ها، رابطه هم غيرواقعي مي شود. امروزه در روابط اجتماعي چه مي بينيد؟ تعادل يا عدم تعادل؟ همه جا عدم تعادل است. چون اصلاً فرديت و ذهنيت برهم منطبق نيستند . جاي ارزش ها و اصول جابه جا شده.
نوجواني به خودي خود يك دوران بحران هويت است؛ وقتي در كل جامعه همه چيز غير واقعيت مي شود، هويت ها نيز غير واقعي مي شوند. ما اصلاً نبايد جوان ها را سرزنش كنيم بلكه بايد به فكر درمان ريشه ها باشيم و اصلاً هم دنبال مقصر نگرديد چون نه شما مقصريد، نه ما و نه ديگران و هيچ كس مقصر نيست؛ دنبال ريشه باشيد.
اين آشفتگي ها هستند كه باعث بهم ريختگي ذهن مي شوند. به خصوص كه در عصري هستيم كه باران اطلاعات است.
#شخصیت {قسمت11}
[مباحث کودک متعادل ]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده
مادر مهمترین منبع قابل دسترسی برای تقویت ریشه های اعتماد بنفس برای کودک به شمار میرود به طوری به بررسی ها نشان میدهد مادرانی که فرزند خود را مورد شماتت قرار میدهند، فرزندانی با اعتماد به نفس پایین تربیت می کنند.
طرح اولیه شکل گیری شخصیت افراد ناشی از برخورد مادر و کودک است به طوری که ریشه همه برداشت های کودک در آینده است که تغییر آن به سختی صورت می گیرد.
بعد از پدر ومادر،خواهر و برادر و همسالان نقش مهمی در برداشت کودک از خودش را دارند.
Join @nooredideh