کودکانی که در خانواده هایی بزرگ می شوند که خوبی های شان مورد قدردانی قرار میگیرد احساس خوبی درباره خود دارند.
چنین کودکانی بیشتر از بقیه کودکان از عهده مبارزه با زندگی برمی آید و به هدف های بالاتری در زندگی می رسد.
کانال تربیتی نوردیده 👇
@nooredideh
یکی از جانشین های تنبیه برای کودکان این است که احساس خود را با شدت اما بدون توهین به شخصیت بیان کنید.
انتظارات خود را جزء به جزء شرح دهید و راه جبران خطاها را به کودک نشان دهید.
برای بسیاری از کودکان این توضیحات کافی است تا آنها را به عمل مسئولانه تر تشویق کند.
پدر: از اینکه ابزار من در حیاط زیر بارون رها شده خیلی عصبانیم. انتظار من اینه که وقتی ابزار رو میگیری اونها رو با همون وضعیت قبلی برگردونی.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
با ورود بچه ها به مدرسه و فضای درس و کتاب، باید نظم و برنامه ریزی و... در شخصیت اونها تثبیت بشه. الان بهترین فرصت هست برای این کار. رفتار شایسته فرزندتان را برایش توصیف و در آخر با کلمه ای خلاصه کنید.
" تو مداد رنگی ها و خودکاراتو از هم جدا کردی و هر کدوم رو توی جعبه خودش گذاشتی. آفرین به این میگن سازمان دادن."
" می دونم که تو تمایل داشتی به اون اردوی مدرسه بری و وقتی برنامه اردو کنسل شد برنامه دیگه ای چیدی. این اون چیزیه که من بهش میگم انعطاف، ابتکار و سازگار بودن و این خیلی عالیه."
" تو پشت سر رفیقت ایستادی. هر چند که بچه های دیگه اون رو مسخره کردند این یه شجاعته پسرم"
" دخترم تو الان یک ساعته که داری تلاش میکنی این لغات رو حفظ کنی، من به این میگم استقامت"
" تو متوجه شدی که گل آب میخواد و اونا رو آب دادی به این میگن ابتکار به خرج دادن "
" پسرم تو گفته بودی که سر ساعت ۵ تمام تکالیفتو انجام میدی و الان درست ساعت ۵ هست و این چیزیه که من بهش میگم وقتشناسی"
کانال تربیتی نوردیده 👈 وارد شو
@nooredideh
🔸اعتدال در نصیحت کردن🔸
حرفی که به کسی یا فرزندت میزنی، دانه است و فکر او زمین.
ببین در این زمین چقدر بذر میتوان پاشید؟
اگر در یکمتر زمین یک کیلو گندم پاشیدی، همه دانهها سبز نمیشوند، تازه اگر هم دربیایند، همدیگر را خفه میکنند.
موعظه زیاد، باعث میشود که حرفها همدیگر را لِه کنند، همدیگر را بپوشانند.
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
@haerishirazi
هنرمند این اثر، دانشآموز کلاس نهم «آجونات» از ایالت کرالای هند است.
آجونات مدام از پدر میشنید که درباره (مادر آجونات) میگوید: «او خانهدار است، کار نمیکند» او متعجب میشد،چون مادر را هرگز بیکار ندیده بود.آجونات این نقاشی را کشید تا زحمات بیپایان مادرش را نشان دهد
@nooredideh
برای افزایش اعتماد بنفس، کودکان به توجه مثبت، تقدیر و عشق نیاز دارند. در صحبت های روزانه با فرزندتان و در شرایط مختلف سعی کنید از عبارات و جملات زیر استفاده کنید:
خوب، عالی، خیلی خوب، فوق العاده، من این کار را به صورتی که شما انجام می دهی خیلی می پسندم و دوست دارم، این نظر خیلی خوبی است، این نظر زیرکانه ای است، تو ثابت کردی که...، تو این کار را خیلی بهتر انجام داده ای، تو در این کار فوق العاده هستی، من خیلی خوشحالم که تو فرزند من هستی، با انجام این کار تو مسئولیت پذیری خودت را نشان دادی، دوستت دارم و...
Join @nooredideh
هیچ گاه نباید برای هوشیار کردن کودکان قصههای ترسناک برای آنها تعریف کرد چون این داستانها بچهها را در وحشت و اضطراب رها میکند و هیچ راهحلی به آنها یاد نمیدهد.
@nooredideh
اگر از کودک خود خواسته اید کاری را انجام دهد، بگذارید خودش آن کار را تمام کند.
حتی اگر در مقایسه با مدت زمانی که شما می توانید آن کار را انجام دهید، به دو برابر آن زمان یا مقدار بیشتری وقت نیاز داشته باشد.
حتی اگر جمع کردن لباس خواب برای او پنج دقیقه هم طول می کشد، بگذارید که او خودش این کار را انجام دهد. مگر اینکه واقعا عجله داشته باشید.
در این حالت، وقتی خودش کار را تمام میکند در مقایسه با زمانی که شما کار او را تمام کنید، او احساس موفقیت و اعتماد به نفس بیشتری تجربه خواهد کرد.
Join @nooredideh
تربیت فرزند نوردیده
حالا من می خوام بچه خودم رو به روش تدریجی از پوشک بگیرم چه کارهایی باید بکنم؟ اولین کاری که باید ان
بعد از این ما میخواهیم به صورت عملی وارد از پوشک گرفتن بشیم. یعنی از صبح شروع میکنید و از بعد از ظهر و شب نه. صبح که از خواب بیدار شدید صبحانه را که خوردید بچتون بیدار شد و صبحانش خورد اون موقع میخواید پوشکش رو تعویض کنید یعنی همیشه این یه زمانیه که مامانها پوشک بچه شون رو عوض میکنن و پوشاک جدید پاش میکنن. این موقع شما دیگه پوشک جدید را پای بچه تون نکنید یا از این شورت های آموزشی پاش کنید اگر خیلی نگران هستید ویا از شورت معمولی استفاده کنید بدون پوشاک. چون قبلش هم بازیهایی را انجام داده
لگن رو دیده بهش بگین مامان جان شما دیگه پوشاک پات نیست اگر جیش داری یا به مامان بگو یا بیا روی لگن بشین این مدت باید چهل، چهلو پنج دقیقه نهایت یک ساعت باشه این بستگی به شما و کودک شما داره
و اگر خیلی مادر نگرانی هستی خیلی میخوای بچت چک کنی هی میگی جیش داری. همون نیم ساعت شروع کن. اگر مادری هستی که راحت تری خیلی درگیری ذهنی برای خودت ایجاد نمی کنی خیلی بچت چک نمی کنی که ای وای جیش کنه چیکار کنم ای وای الان جیش داره یا نه. بهتره همون ۴۵ دقیقه تا یک ساعت باشه و خوبه که اینجوری باشید و بچه تون رو تحت فشار نگذارید در غیر این صورت اگر از خودتون شناخت دارید که اینگونه نیستید همون نیم ساعت .تو اون نیم ساعت بهش همون اول قضیه میگید که پوشک نداری و اگر خواستی جیش کنی به مادر بگو که مادر تو رو ببره دستشویی یا اینکه خودت بیا روی این لگن و خودت بشین لگن رو هم میزاری گوشه توالت.
بعضی ها می پرسن که این لگن رو داخل توالت باید بزاریم یا بیرون؟ این بستگی به شما و کودکتون داره. اگر کودکتون با فضای توالت آشناست و فضای توالت فضای خوشایندی براش بذارید داخل و اگرنه بگذارید جلوی در و بهش بگید هر وقت جیش داشتی روی لگن بشین یا به من بگو روی لگن بشونمت .خیلی مواقع مادر ها میگن میخواهیم از خود دستشویی استفاده کنیم. میتونید به بچه بگید بیاد داخل دستشویی کارش را انجام بده. پس همون نیم ساعت یک ساعت. بستگی به خودتون داره که چه جور مادری هستید اگر مادری هستی که خیلی اضطراب دارید هی به بچه میگی اگه جیش داری سریع به من بگو وهی چکش می کنید از همون زمان کم استفاده کنید که خودتون هم کمکم در روزهای آتی این اضطرابتون کمتر بشه که این اضطراب رو به بچه منتقل نکنید. این خیلی مهمه که اگر این اضطراب رو به بچه منتقل کنید این پروسه رو خراب کردید. (ادامه دارد....)
#پوشک_گرفتن {قسمت13}
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
امام حسن عسکری علیه السلام:
لا يَشغَلْكَ رِزقٌ مَضمونٌ عن عَمَلٍ مَفروضٍ
مبادا [سرگرم شدن به] روزى ضمانت شده، تو را از كار واجبى باز دارد
ميزان الحكمه جلد4 صفحه430
◼️ شهادت جانسوز حضرت امام حسن عسکری علیه السلام بر شما تسلیت باد
🆔 @hadisgraph
اصرار بر كنترل کودک براي اينكه دقیقاً
“همانی بشود كه ما می خواهيم”
دو نتيجه در پی خواهد داشت:
🔸يا يك رُبات حرف گوش کن و همیشه تسلیم خواهیم داشت
🔸و یا یک آشوبگر و یاغی که هر مرزی را در می شکند.
نتیجه وسواسها و اصرارهای بی مورد والدین بر آنچه الگوی از پیش ساخته تربیتی خود ساخته اند، این دو مورد است و حد وسطی هم ندارد!
پس اولاً هیچگاه لباس از پیش بریده ای را برای تربیت کودکمان قواره نکنیم...
و ثانیاً روی نسخه های تربیتی خود و دیگران اصرار بیش از اندازه نداشته باشیم...شاید این نسخه متناسب با کودک ما نباشد!
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
تربیت فرزند نوردیده
بعد از این ما میخواهیم به صورت عملی وارد از پوشک گرفتن بشیم. یعنی از صبح شروع میکنید و از بعد از ظ
والدین دقت داشته باشین اگر بچه ای ۲۰۰ سی سی یا ۱۰۰سی سی ۱۵۰ سی سی مایعات خورده باشه، یعنی مثانه در کودکان به این صورته که نیم ساعت ۴۰ دقیقه حداقل یک بار تخلیه دارند. پس حتماً این رو بدونید که اگر این بچه قبلا
این مقدار مایعات خورده شما حدود نیم ساعت ۴۰ دقیقه بعد باید انتظار یک بار تخلیه مثانه رو داشته باشید. که اگر کودک دسشویی داشت و به شما گفت و شما بر دیدش دستشویی این خیلی خوبه و اگر هم این اتفاق نیفتاد و شما دیدید که ۲۵ دقیقه است این همین طوری خودشو نگه میداره و هیچ خبری نیست اینجا لازمه که یکبار دیگه صداش کنید که دخترم پسرم من جیش دارم می خوام برم دستشویی جیش کنم ایا توام میای؟ آیا تو هم جیش داری مثل مامان؟
نه که بگی تو جیش داری؟ الان جیش داری؟ الان میخوای توی شلوارت جیش کنی؟ نه. ببینید این کار شما رو خراب میکنه چون شما خودتون دارید بهش مقاومت رو یاد میدین. یعنی تو جیش داری به من نمیگی. یعنی تو جیش داری خودتو نگه میداری. نه اینطوری نه. مامان. دخترم پسرم من الان جیش دارم می خوام برم دستشویی کارم بکنم آیا تو هم جیش داری؟ میخوای با من بیای دستشویی؟ اگر در این موقع گفت بله. که با هم میرید. اگر گفت نه. بازم اصراری براش ندارید. فاعل کار کیه؟ بچتون. آیا فاعل کار شمایید؟ نه. شما که اگر بخواهید انجام بدید خودتون میرید کارتون انجام میدید. شما می خواهید به عنوان اینکه اون مسئولیت کار خودش رو به عهده بگیره به اون بگید.
شما نقشتون فقط هدایت کننده و حمایت کننده است. کسی که میخواد هدایت و حمایت کنه خودش فاعل کار نیست حرص نمی خوره مضطرب نمیشه با آرامش اون شخص رو هدایت میکنه. خب پس من این پیام رو دادم اگر اومد که خوبه اگر نه خودم میرم کارمو انجام میدم و میام میگم وای چقدر راحت شدم جیش داشتم رفتم دستشویی (ادامه دارد...)
#پوشک_گرفتن {قسمت14}
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
روش های کنترل خشم در مادران
استراحت کنید. گاهی لازم است دست از کار ها بکشید و چند دقیقه با خودتان خلوت کرده و افکار خود را متمرکز کنید.
به آنچه هنگام عصبانیت و فریاد زدن به زبان می آورید دقت کنید. به یاد داشته باشید که شما همیشه الگوی فرزند خود هستید. اگر چیزی می گویید که دوست ندارید فرزندتان آن را یاد بگیرد و تکرار کند، پس چرا حرف زدن خود را اصلاح نمی کنید.
بهتر است آنچه باعث خشم شما می شود را بشناسید و از قبل در مورد کار هایی که می توانید هنگام عصبانیت انجام دهید برنامه ریزی کنید. این کار باعث می شود بهتر بتوانید واکنش های خود را کنترل کنید.
شما باید حفظ آرامش و خونسردی در مواقع عصبانیت را بار ها و بار ها تمرین کنید. تا این کار را یاد بگیرید.
Join @nooredideh
تربیت فرزند نوردیده
وقتي در شخصي خودپنداره ي كاذب منفي به وجودآيد شخص خود را خيلي حقير مي بيند و اگر در شخصي خودپنداره ي
اگر خودايده آل با خودپنداره واقعي فاصله ي زيادي داشته باشد و به سمت پايين و كاذب منفي برود، شخص از خودش برداشت منفي مثل: «من هيچي نمي شوم» خواهد داشت. چه قدر اين جمله را درمورد خودمان مي گوييم كه من هيچي نمي شوم، من نه درس خوانم نه عرضه دارم و .....
اگر خودايده آل به سمت بالا و خود پنداره ي كاذب مثبت برود « من همه چيز بايد بشوم ». اين خطر امروزه بين جوان هاي دبيرستاني و كنكوري زياد است. ما فكر مي كنيم كه اين حالت به آن ها انگيزه مي دهد. من در مشاوره هايي كه با نوجوانان دارم مي بينم كه اصلاً حاضر نيستند به دانشگاه پايين تر رضايت بدهند و اين القايي است كه خانواده ها به او داده اند و اگر اين نوجوانان كه تحت فشار القاي خانواده هستند در كنكور قبول نشوند، داغون مي شوند چون دچار خودپنداره ي كاذب مثبت بوده اند.
خطرناك تر از اين حالت وقتي است كه ما هر دو خودپنداره را با هم انجام مي دهيم، از يك طرف تحقير مي كنيم و از طرف ديگر مي گوييم كه تو استعدادت عالي است، تو نابغه اي و ... مواظب باشيد و آگاه باشيد كه به بچه ها چي مي گوييد و چه القابي مي دهيد.
من موارد زيادي را ديده ام كه جلوي خود بچه والدين اذعان داشتند كه « اين بي شعور نفهم استعدادش خيلي بالاست، اصلاً نابغه ست، ولي بي عرضه تن به كار نمي ده يك خورده اگر درس بخونه از همه بالاتر ميشه، بچه ي فلاني و فلاني نصف اين هم شعور ندارند اما اونا چي شدن بچه ي من چي شده!!!!»
تصور كنيد در اين مورد فاصله ي خود ايده آل تا خودپنداره ي واقعي را، گاهي آن بالاي بالا و گاهي اين پايين پايين، خوب اين بچه به معراج مي تواند برود؟ و متأسفانه اين بچه ها يك جايي مي بُرند و تبديل مي شوند به يك شخصيت نامطلوب. و متأسفانه ما چون فكر مي كنيم حرف باد هواست، بدون ملاحظه حرف مي زنيم و لقب و نسبت مي دهيم و هيچ احساس مسئوليتي هم نمي كنيم، همه ي بهم ريختگي ها را در خودپنداره ها به وجود مي آوريم و در نتيجه كودك از نظر ذهني آشفته مي شود و دچار اختلالات شخصيتي مي شود. (ادامه دارد...)
#شخصیت {قسمت10}
[مباحث کودک متعادل ]
@nooredideh 👈کانال تربیتی نوردیده
سبدهایی را در اتاق کودک قرار دهید
این سبدها بهترین دوست و یاری کننده والدین هستند. به کودک یاد دهید که مثلا سبد زرد شبیه حیوان شیر مخصوص قرار دادن اسباب بازی هایش در آن است و سبد آبی مخصوص لباسهایش.
چرا که کودکان کوچکتر قادر به تا کردن لباسهایشان یا به خاطر سپاری قرار دادن این همه وسایل هر یک در جای خود نیستند ولی سبد مخصوص هر قسمت را به راحتی به خاطر می سپارند.
@nooredideh
تربیت فرزند نوردیده
والدین دقت داشته باشین اگر بچه ای ۲۰۰ سی سی یا ۱۰۰سی سی ۱۵۰ سی سی مایعات خورده باشه، یعنی مثانه در ک
وقتی می بینید فرزندتون دستشویی داره ولی این پا و اون پا میکنه بیقراری داره، باهاش بازی کنید. مثلا عروسک رو بیارید بگید این نازی، این خرگوش کوچولو می میخواد بره جیش کنه کی میاد اینو ببره دستشویی؟ بعد دوباره اون میگه من میبرمش میگید خیلی خب بیا بشونش رو لگن و تو هم میخوای بری بشینی روی لگن و جیش کنی خرگوش کوچولو ببینه آیا تو هم میری تو دستشویی بشینی جیش کنی عروسکت ازت یاد بگیره؟ خب پس به این صورت بچه رو تشویق میکنیم که اگر کاری داره انجام بده.
موقعی که هم جیش کرد خیلی خیلی از خودتون خوشحالی وحشتناک نشون ندید یه خوشحالی معمولی. عه جیش کردی، خرگوش کوچولو یاد گرفت. ادای خرگوش کوچولو رو دربیارید و بگید من یاد گرفتم برم دستشویی، آهان پس اینجوری برم جیش کنم. اینجوری و از این طریق براش جالب میشه این کار. کوتاه، مختصر و بعد شلوارشو بپوشید بیاد بیرون.
خیلی این قضیه رو بزرگ نکنید چون اون وقت از اون ور بوم می افتیم. وقتی خیلی هیجان نشون میدیم و خوشحالی زیاد از حد انجام میدیم بچه ما این توجه رو میبینه بعد روزهای دیگه که اون توجه نیست برای اینکه این توجه رو به دست بیاره و این چیز رو از ما ببینه شروع میکنه به بازی دراوردن. بازی درمیاره که جیش ندارم، جیش دارم. پس خوشحالی معمولی و کوتاه نشون بدید که علاقه مندش کنید که این راه رو بره و در پیش داره. ممکنه روزهای بعد این اتفاق نیافته ولی بچه اوم انتظار رو از تون داره که شما همین هیجانات را روزهای بعد هم نشان بدید و بعد این دوباره کار رو خراب میکنه. پس نیم ساعت یک ساعتی که بچه مون رو باز گذاشتیم و این بچه یک بار دو بار دستشویی رفت و موفقیت آمیز بود که خیلی خوب اگر این دو بار رو توی شلوارش جیش کرد بازم چقدر خوب. چرا ؟ چون این قراره که یاد بگیره و یاد گرفتن همراه با آزمون و خطا هست. (ادامه دارد...)
#پوشک_گرفتن {قسمت15}
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
هدایت شده از تربیت فرزند نوردیده
تحقیقات نشان میدهد کودکانی که
آزادانه می توانسته اند به همه قسمت
های خانه ومحل زندگی خود دسترسی داشته باشند
و فعالیت آنها محدود نبوده است،
رشد مغزی بیشتری نسبت
به دیگر کودکان دارند
Join @nooredideh
به کودکان مهارت زندگی کردن را یاد بدهید تا هوشمند و هدف دار بار بیایند !!!
مهارتهایی چون
گفت و گو کردن را،
تخیل،
خلاقیت،
صبر و مدارا،
گذشت،
دوستی با طبیعت،
داشتن توان عذرخواهی،
دوست داشتن و مهربانی کردن،
دویدن و بازی کردن،
شاد بودن،
از زندگی لذت بردن،
راستی و صداقت را به آنها بیاموزیم.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
بچه ها دروغ نمی گویند،
حرفهایی رو اشتباهی می زنند
دروغ بار حقوقی دارد، با قصد و برنامه قبلی بوده برای مقاصد شخصی که باعث آسیب به دیگران می شود
بچه ها قصد دروغ گفتن ندارند
join @nooredideh
تربیت فرزند نوردیده
اگر خودايده آل با خودپنداره واقعي فاصله ي زيادي داشته باشد و به سمت پايين و كاذب منفي برود، شخص از خ
امروزه يكي از اختلالات شخصيتي كه در حال تبديل به بيماري است، دو شخصيتي بودن يا شيدايي – افسردگي است كه دربين جوان ها در حال افزايش است. اين بيماري در خانواده هايي كه خيلي روي درس فرزندشان فشار مي آورند و بچه هم موفق نمي شود، بسيار ديده مي شود.
شيدايي افسردگي به كساني گفته مي شود كه اصلاً رفتار قابل پيش بيني ندارند، وقتي عصبي مي شوند طوفان به پا مي كنند و وقتي شاد مي شوند از خودبي خود مي شوند. من موردي داشتم كه وقتي اين دختر خانم را در حالت عادي مي ديديم بسيار شاد و بذله گو كه آدم حظ مي كرد اما وقتي ناراحت و عصباني مي شد با تزريق آرام بخش آرام مي گرفت چون دچار اختلال شخصيتي بود. به همين دليل بحث شخصيت را نامحدود ادامه خواهيم داد.
وقتي شخصيت و رفتار غيرواقعي مي شوند، ارتباط ها نيز غيرواقعي مي شوند، چه ارتباط با محيط و چه ارتباط با انسان ها، رابطه هم غيرواقعي مي شود. امروزه در روابط اجتماعي چه مي بينيد؟ تعادل يا عدم تعادل؟ همه جا عدم تعادل است. چون اصلاً فرديت و ذهنيت برهم منطبق نيستند . جاي ارزش ها و اصول جابه جا شده.
نوجواني به خودي خود يك دوران بحران هويت است؛ وقتي در كل جامعه همه چيز غير واقعيت مي شود، هويت ها نيز غير واقعي مي شوند. ما اصلاً نبايد جوان ها را سرزنش كنيم بلكه بايد به فكر درمان ريشه ها باشيم و اصلاً هم دنبال مقصر نگرديد چون نه شما مقصريد، نه ما و نه ديگران و هيچ كس مقصر نيست؛ دنبال ريشه باشيد.
اين آشفتگي ها هستند كه باعث بهم ريختگي ذهن مي شوند. به خصوص كه در عصري هستيم كه باران اطلاعات است.
#شخصیت {قسمت11}
[مباحث کودک متعادل ]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده
مادر مهمترین منبع قابل دسترسی برای تقویت ریشه های اعتماد بنفس برای کودک به شمار میرود به طوری به بررسی ها نشان میدهد مادرانی که فرزند خود را مورد شماتت قرار میدهند، فرزندانی با اعتماد به نفس پایین تربیت می کنند.
طرح اولیه شکل گیری شخصیت افراد ناشی از برخورد مادر و کودک است به طوری که ریشه همه برداشت های کودک در آینده است که تغییر آن به سختی صورت می گیرد.
بعد از پدر ومادر،خواهر و برادر و همسالان نقش مهمی در برداشت کودک از خودش را دارند.
Join @nooredideh
تربیت فرزند نوردیده
وقتی می بینید فرزندتون دستشویی داره ولی این پا و اون پا میکنه بیقراری داره، باهاش بازی کنید. مثلا ع
من باید به کودکم اجازه بدم که اشتباه کنه این مرحله از رشد اوست. همون جوری که شما بهش اجازه دادید برای راه رفتن اشتباه کنه و بیفته اونموقع هیچ وقت بهش نگفتید نباید بیفتی و وقتی که می ایستی باید قدم هاتو درست برداری. هیچ مامانی این رو به بچه اش میگه؟ هرگز نمی گه .چرا؟ برای اینکه به عنوان یک مرحله طبیعی از رشدش این رو جزء قانونش میدونه. پذیرفتیم بچه که راه میفته اینجوریه.
هیچ مادری به بچه اش نمیگه که هر وقت خواستی دندون دربیاری حتما اول ً دندونهای جلو تو در بیار این قانون رو پذیرفتیم پس در مورد ادرار کردن هم همینطوره. وقتی دو بار سه بار انجام داد و این دوبار سه بار هردو بار سه بارش خطا رفت و شلوارشو خیس کرد، فرش خیس کرد ما به هم نمی ریزیم و بهش نمیگیم حتما حتما باید این اتفاق بیفته ما روز اول اصلاً کاری بهش نداریم فقط بهش میگیم اگر جیش داری باید بیای بریم توی دستشویی جیش کنی و یا توی لگن. این پیام یکبار دوبار بهش میدیم، کافیه. (ادامه دارد...)
#پوشک_گرفتن {قسمت16}
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
عامل پیشرفت تحصیلی کودکان وضعیت اجتماعی و اقتصادی بالا و یا شهرت مدرسه نیست.
یکی از عوامل مهم در پیشرفت تحصیلی، میزان تشویق کودک به آموختن از سوی والدین و مشارکت آنها در فرایند تحصیل است.
@nooredideh
در یک تحقیق به گروه اول گفته شد به خرس سفید فکر نکنند. اما هر زمان به خرس سفید فکر کردند زنگ بزنند.
به گروه دوم گفته شده به خرس سفید فکر کنند و هر زمان به خرس سفید فکر کردند زنگ بزنند.
نتایج نشان داد گروه اول که قرار بود به خرس سفید فکر نکنند بیشتر از گروه دوم زنگ زدند. این تحقیق و تحقیقات دیگر نشان میدهد به میزانی که فرزندتان را از کاری نهی کنید و "نکن" و "نباید" بگویید در حقیقت به صورت ناخودآگاه رفتار بد او را تقویت میکنید. به علاوه هیچ کار خوبی به او نیاموختید.
اگر کار فرزندتان خطرناک و آسیب زننده نیست بهتر است حواس او را معطوف به کار دیگری کنید به جای آن که "نه" و "نکن" بگویید.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
eitaa.com/nooredideh
تربیت فرزند نوردیده
امروزه يكي از اختلالات شخصيتي كه در حال تبديل به بيماري است، دو شخصيتي بودن يا شيدايي – افسردگي است
گفتيم ذهنيت غيرواقعي، برداشتي و القايي و هنجاري است. الآن هنجارهاي جامعه خيلي بهم ريخته است و اين سيل اطلاعات روي هنجارهاي جامعه ي ما تأثير مي گذارد و ما خيلي تحت فشار هنجارهاي اجتماعي هستيم. كه بيشترين تأكيد من در اين دوره روي هنجارهاي اجتماعي است. چون هنجارهاي اجتماعي باعث مي شوند ما شخصيتي به فرزندمان القاء كنيم كه آن شخصيت كاملاً غيرواقعي است و نگاهمان به هنجارهاي اجتماعي باعث مي شود كه يك برداشت غيرواقعي داشته باشيم.
يك مثال خيلي ساده مثل: « چرا همه از اين ماشين ها دارند ما، نداريم». اين مسائل هنجاري هستند كه راجع به آن ها صحبت خواهيم كرد. حال وارد بحث دانايي و چگونگي مي شويم.
چگونه مي توان شخصيت مطلوب ايجاد كرد؟
اولين مسئله اهميت نقش والدين، الگو بودن و حمايت كننده بودن است. در شكل گيري شخصيت كودك هيچ چيز مهم تر و اساسي تر از نقش والدين به خصوص نقش مادر نيست. شخصيت در خانواده شكل مي گيرد نه در مهدكودك و مدرسه.
پايه هاي اصلي شخصيت در خانواده شكل مي گيرد و به قول آقاي دكتر عبدالعظيم قريب بخش اعظم تربيت كودك در سكوت شكل مي گيرد. والدين هركاري مي كنند بچه ها تصوير برداري مي كنند. اصلاً دنبال اين نباشيد كه با نصيحت و موعظه شخصيت بچه ها را متعالي كنيد، مهمترين عامل اين است كه ما، چگونه رفتار مي كنيم؛ شخصيت از طريق والدين به كودك منتقل مي شود. عزت نفس ميراث والدين است. به قول دكتر هايم جينات: عزت نفس گران بهاترين ميراثي است كه پدر و مادر مي توانند براي كودك به ارث بگذارند كه با هيچ ثروتي قابل مقايسه نيست و مستقيم از رفتار والدين گرفته مي شود. (ادامه دارد...)
#شخصیت {قسمت12}
[مباحث کودک متعادل ]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده