گاهی اوقات فرزندان خانواده های منظم و سختگیر هم شلخته می شوند. این نوع بی نظمی را شلختگی وارونه می نامند.
در بعضی خانواده ها تحکم و زورگویی پدر و مادر برای رعایت نظم و تکرار پیام های کلامی متوالی فرد را وادار به مقاومت می کند و در او نوعی شلختگی به وجود می آورد.
در بعضی از موارد هم فرد از ابتدا شلخته نیست ولی به خاطر شرایط خاصی دچار این رفتار می شود.
بعضی ها در بحران بلوغ به دلیل میل به استقلال در مقابل نظمی که خانواده روی آن تاکید دارد مقاومت می کنند. به عنوان نمونه نوجوان نمی گذارد مادرش اتاقش را منظم کند و می گوید این طور راحت تر است. سپس این رفتار به شکل عادت در می آید و فرد در باقی زندگی اش شلخته می شود.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
دغدغه اصلی در هفت سال اول تثبیت جنسیت بچهها هست. یعنی پسرها، پسر بزرگ بشن و دخترها، دختر. والدین هم مهمترین افراد برای تثبیت جنسیت هستند که با کارهای ساده ولی موثر میتونن این نقش رو ایفا کنند.
۲۵۶ دقیقه فیلم و صوت آموزشی و راهنمای کامل «تربیت جنسی در هفت سال اول» 👇👇
https://zarinp.al/269487
این پکیج توسط مجموعه نوردیده تهیه شده است.
کمک های بی جا به کودکان ممنوع
روزی سوراخ کوچکی در یک پیله ظاهر شد. شخصی نشسته بود و ساعت های تقلای پروانه برای بیرون آمدن از سوراخ کوچک پیله را تماشا می کرد. آن گاه تقلای پروانه متوقف شد و به نظر می رسید که خسته شده، و دیگر نمی تواند به تلاشش ادامه دهد.
آن شخص مصمم شد به پروانه کمک کند و با برش قیچی سوراخ پیله را گشاد کرد. پروانه به راحتی از پیله خارج شد، اما جثه اش ضعیف و بال هایش چروکیده بودند.
آن شخص به تماشای پروانه ادامه داد. او انتظار داشت پر پروانه گسترده و محکم شود و از جثه او محافظت کند. اما چنین نشد! در واقع ناچار شد همه عمر را روی زمین بخزد و هرگز نتوانست با بال هایش پرواز کند.
آن شخص مهربان نفهمید که محدودیت پیله و تقلا برای خارج شدن از سوراخ ریز آن را، خدا برای پروانه قرار داده بود، تا به آن وسیله مایعی از بدنش ترشح شود و پس از خروج از پیله.....
فرزندان ما باید در سختی ها قرار بگیرند باید در تلاش وتقلا برای انجام کارهایشان قرار بگیرند کمک ها و حمایت های زیادی و بی موقع آن ها رایک عمر از کار می اندازد.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
join @nooredideh
تربیت فرزند نوردیده
خشونت شخصیتی 1 ما راجع به شخصيت صحبت خواهيم كرد و الآن فقط به اين خشونت ها يك اشاره مي كنيم و فقط ر
خشونت شخصیتی 2
استفاده ابزاري از كودك در مناقشات همسران.
هر پدر و مادري كه اذعان مي كند هر كاري مي كنم به خاطر بچمه، من به او پرخاش مي كنم. ما بچه ها را تبديل به كيسه خاكريز جبهه هايمان كرده ايم. پدر و مادر به هم تيراندازي مي كنند و بچه را وسط گذاشته اند و هر چه تير است مي خورد به كودك.
بچه ها را نسبت به طرف مقابل چه پدر و چه مادر بدبين نكنيد. خيلي مي بينيم كه والدين با باج هاي عاطفي، كودك را به طرف خود مي كشند، با خريدن هاي افراطي و يا محبت هاي بي موقع كودك را به اردو گاه خود مي كشند، "بيا پيش من مامان يا بابا رو ول كن
زماني كه دعوايمان مي شود، احترام به يكديگر را نبايد فراموش كرد. و زماني كه كودك از دعواي ما ناراحت مي شود بايد با صداقت بگيم كه آره ما كمي ناراحتيم، مامان تو بهترين مادر دنياست و پدر تو بهترين پدر دنياست ولي ما كمي از دست هم ناراحت هستيم. به اين شكل و با تأئيد هردو طرف از بچه ها استفاده ابزاري نخواهد شد.
#خشونت {قسمت18}
[مباحث کودک متعادل ]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده
به دو منظور والدین باید به کودکان حق انتخاب بدهند:
۱- جلوگیری از نه گفتن های اضافی و قشقرق
۲- افزایش اعتماد به نفس
اگر به کودک بیش از ظرفیتش، حق انتخاب بدهید، انگار که به آن ها اعلام جنگ داده اید.
کودک توانایی انتخاب بین تعداد زیادی اشیاء را ندارد و قادر به انتخاب از بین تعداد زیادی وسیله نیست.
به دلیل گیجی حاصل از عدم توانایی در انتخاب، به رفتارهایی رو می آورد که ما آن ها را به اشتباه لجبازی تعبیر می کنیم.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
http://eitaa.com/joinchat/971833344C27493babe0
تشخیص اختلال نافرمانی و مقابله جوئی
اکثر کودکان در موقعیت هایی ممکن است نافرمانی و مقابله جویی داشته باشند.
در شرایط خستگی، گرسنگی، در جابجایی ها، استرس و یا در میانه بحران ها و ... رفتارهای مقابله جویی دیده می شوند.
در این موارد نمی توان گفت که کودک اختلال نافرمانی و مقابله جویی دارد.
در اختلال نافرمانی و مقابله جویی الگوی پایداری از منفی گرایی، لجبازی، رفتارهای خصمانه و پرخاشگری نسبت به منابع قدرت دیده می شود که باید حداقل ۶ ماه طول کشیده باشد و ناشی از تغییرات یا استرس های موقعیتی نباشد.
مداخلات زودهنگام در کودکانی که رفتارهای لجبازی و مقابله جوئی نشان می دهند می تواند از شکل گیری و تداوم این رفتارها در آینده جلوگیری کند. این مداخلات را از سنین پیش دبستان می توان شروع کرد.
در سنین پائین تر آموزش شیوه های مدیریت رفتار به والدین (PMT) و آموزش مهارت های اجتماعی، شیوه های مدیریت خشم، تعارضات و حل مسئله به کودک و مداخلات رفتاری از طریق مدرسه و کاهش عوامل استرس زا، تعارضات و خشونت در خانواده کمک کننده است.
در کودکان بزرگتر علاوه بر این موارد کمک به بهبود عملکرد تحصیلی و روابط با همتاها و ... نیز توصیه می شود.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
مادری که همواره کودکش را دعوا می کند و کودک را به زور مجبور می کند کار مشخصی را انجام دهد و بچه چون ضعیف است، در آخر با گریه قبول می کند.
این اتفاق چند سال بعد یک بار دیگر اتفاق خواهد ولی این دفعه برعکس است.
آن کودکی که اشتباه تربیت شده است حالا نوجوانی قوی شده است و زورش به مادرش می رسد و بازور به خواسته اش می رسد و در آخر گریه مادر را دَر می آورد.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
تربیت فرزند نوردیده
خشونت شخصیتی 2 استفاده ابزاري از كودك در مناقشات همسران. هر پدر و مادري كه اذعان مي كند هر كاري م
خشونت شخصیتی 3
حالت بسيار حاد استفاده ابزادی از فرزندان در مناقشات را در يكي از مراجعين داشتيم كه خانواده اي براي دختر 24 ساله شان مشكل داشتند، در حالي كه پدر و مادر با هم زندگي مي كردند و اصلاً هم حاضر به جدايي نبودند اما پدر به دخترش مي گفت: دعا كن مادرت بميرد من برات يك خونه ي مستقل مي خرم و مادر مي گفت دعا كن پدرت بميرد من برات يك ماشين آخرين مدل مي خرم! اين دختر به مرحله اي رسيده بود مي خواست آدمكش استخدام كند تا هردويشان را بكشد و آرزو مي كرد كه هردو بميرند تا راحت شود.
تا زماني كه زن بودن را مقدم بر مادر بودن و مرد بودن را مقدم بر پدر بودن بدانيم، از بچه ها به عنوان ابزار استفاده خواهيم كرد. آن دختر فقط و فقط به دليل منيت هاي پدر و مادرش فنا شد. (ادامه دارد... )
#خشونت {قسمت19}
[مباحث کودک متعادل ]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده