🔹سیرۀ مرحوم علّامه حسینی طهرانی در روضۀ سیّدالشهداء علیه السلام🔹
آیةالله حاج سیّدمحمّدصادق حسینی طهرانی مدّظلّه العالی
▪️با وجود كهولت سنّ و درد مفاصلى كه داشتند در مجلس عزاى حضرت اباعبدالله الحسين عليه السّلام همراه با عزاداران گاهى تا حدود چهل دقيقه سرپا مىايستادند و عمامه را برداشته و سينه مىزدند و به پهناى صورت، اشك مى ريختند؛
▪️و گريه ايشان مثل گريه مرحوم آقاى انصارى بود؛ بدون صدا باران اشک بر گونه شان جارى مىشد و گاهى صورت و محاسن همه خيس مى گشت.
📚 «نور مجرّد» ج ۲ ص ۴۷۰
🆔 @nooremojarrad_com
🔹اندازه یاد خدا🔹
حضرت امام صادق علیه السلام
🔸ما مِن شَی ءٍ الّا وَلَهُ حَدٌّ ینتَهی الَیهِ الّا الذّکرَ فَلَیسَ لَهُ حَدٌّ ینتَهی الَیهِ
💠 هیچ کاری نیست مگر آنکه برایش حدّی قرار داده شده غیر از یاد خدا که برای آن اندازه نهایی معیّن نشده است.
📚 کافی ج 2 ص 498
🆔 @nooremojarrad_com
🔹 خاطرۀ آخوند ملّاعلی همدانی از علّامه طباطبائی رضوان الله علیهما🔹
▪️ما همیشه مرحوم آیةالله علّامه طباطبائی رضوان الله علیه را به حال سکوت می دیدیم که ابداً ظهور و بروز نمی کند. تا آنکه شبی در خارج شهر مشهد در محلّی که آیة الله میلانی و مرحوم حاج سیّدمحمود ضیابری و علّامه طباطبائی و من با چند نفر دیگر بودیم،
▪️بالمناسبه مطلبی پیش آمد که علّامه در پیرامون آن دو ساعت تمام بیاناتی داشتند و چنان بسط و گسترش داده شد که من پس از اتمام کلامشان عرض کردم:
▪️من در اعمال -ظاهراً- شب جمعه خوانده بودم که هر کس فلان عمل را انجام دهد خداوند به وی گنجی عنایت می فرماید یا از مال و یا از علم.
▪️من چون مال نمی خواستم آن عمل را بجای آوردم تا خداوند گنج علم را نصیب من گرداند؛ للّه الحمد و الشّکر امشب به آن مراد رسیدم و گنج علم را پیدا کردم.
📚 «مهر تابان» ص 80
#حکایت #علامه_طباطبائی
🆔 @nooremojarrad_com
🔹در انتهای مجالس چه بگوییم؟🔹
💠 حضرت امام صادق عليه السّلام فرمودند: كفّاره مجالس (يعنى آنچه غفلت از ياد خدا را در مجلس جبران نموده و اگر مجلس بدون ياد خدا و اولياى خدا گذشته باشد، اثر و كدورت آن را از بين مى برد) آنست كه در هنگام برخاستن بگوئى:
سُبْحنَ رَبّكَ رَبّ الْعِزَّةِ عَمَّا يَصِفُونَ* وَ سَلمٌ عَلَى الْمُرْسَلِينَ* وَ الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعلَمِينَ.
📚«نور مجرّد» ج ۲ ص ۵۳۷ از «وسائل الشیعة»
🆔 @nooremojarrad_com
▪️یک تصوّر غلط دربارۀ عاشورا▪️
علّامه آیةالله حاج سیّدمحمّدحسین حسینی طهرانی قدّس سرّه
🔹برخى مى پندارند: وقايع روز عاشوراء بر سيّد الشهداء عليه السّلام امرى عادى بوده است، چون براى امام عليه السّلام كه روحش ملكوتى مى باشد، عطش و گرسنگى و زخم و آفتاب و شمشير برّان اثرى ندارد.
🔹 اين برداشت، برداشت نادرستى مىباشد. سيّد الشهداء عليه السّلام بشر بوده است، عطش را خوب ادراک مى نموده است. زخم و جراحت را خوب مى فهميده است. نالۀ الْعَطَش أطفال و نوحه و زارى زنان حرم را خوب مى دانسته است.
🔹بلكه از امثال ما صدها برابر بيشتر. زيرا به مقتضاى كمال در انسانيّت، ظهور و بروز محبّت و مودّت به مخلوقات الهى و ادراک لوازم بدنى و طبيعى كه لازمۀ مقام جمع الجمعى مى باشد، در وى عميقتر و ريشه دارتر بوده است.
📚«امام شناسی» ج ۱۵ ص ۳۱۲ و ۳۱۳ با تلخیص
🆔 @nooremojarrad_com
1.mp3
11.6M
💠 بیانات حضرت آیت الله حاج سیّدمحمّدصادق حسینی طهرانی مدّظلّه العالی در جمع طلّاب
🍃موضوع: #ولایت
🆔 @nooremojarrad_com
▪️از حقوق مهم برادران ایمانی▪️
قَالَ عَلِيُّ بْنُ الْحُسَيْنِ عَلَيْهِ السَّلَامُ:
🔹منْ كَانَ عِنْدَهُ فَضْلُ ثَوْبٍ فَعَلِمَ أَنَّهُ بِحَضْرَتِهِ مُؤْمِنٌ يَحْتَاجُ إِلَيْهِ فَلَمْ يَدْفَعْهُ إِلَيْهِ أَكَبَّهُ اللَّهُ فِي النَّارِ عَلَى مَنْخِرَيْه
💠هر کس لباس اضافه داشته باشد و بداند که مؤمنی هست که به آن احتیاج دارد و آن را به آن مؤمن ندهد، خداوند او را به رو در آتش می اندازد.
📚«المحاسن» ج ۱ ص ۹۸
🆔 @nooremojarrad_com
♦️خطر ارتباط با مخالفان راه خدا♦️
آیةالله حاج سیّدمحمّدصادق حسینی طهرانی مدّظلّه العالی
◾️باری سالک باید از معاشرت با صاحبان اعتقاد سوء درباره خداوند جلّ شانه و نیز با مخالفان محجه البیضای توحید و عرفان اجتناب کند،
◾️والّا از کسب ظلمت آنان و از شبهات و شرک به پروردگار ایمن نیست.
📚«نور مجرّد» ج ۱ ص ۶۵۸
🆔 @nooremojarrad_com
🔹دو قضیّه از هیبت و جلال حضرت امام حسن مجتبی علیه السلام🔹
محمّد بن اسحاق گوید:
◾️بعد از رسول خدا صلّی الله علیه وآله، هیچ کس به اندازۀ حضرت حسن بن علی علیهما السلام هیبت و شرافت نداشت؛
◾️مردم جلوی خانۀ آن حضرت فرش پهن می کردند؛ وقتی ایشان تشریف می آوردند و می نشستند، راه بند می آمد زیرا هیچ کس به خاطر عظمتِ آن حضرت، عبور نمی کرد؛ وقتی حضرت متوجّه این مطلب می شدند، برخاسته و داخل خانه می شدند. و مردم حرکت می کردند.
◾️و من در راه مکّه دیدم که آن حضرت از مرکب خود پیاده شده اند و راه را پیاده طی میفرمایند؛ پس همه مردم از مرکبها پایین آمده و پیاده می رفتند.
📚 «بحار الانوار» ج ۴۶ ص ۳۳۷
🆔 @nooremojarrad_com