💠تفاوت فعل ولیّ خدا با دیگران💠
🔹حضرت علّامه آیةالله حاج سیّدمحمّدحسین حسینی طهرانی قدّس سرّه
✨ انسان تا چشمش به جمال پروردگار گشوده نشده و مراتب هستی خود را فراموش ننموده، تمام افعال را از خود می بیند و حتماً برای غایت و نتیجه ای انجام می دهد.
✨ولی اگر در مرحلۀ عبودیّت قدم به صدق گذاشت، رفته رفته در اثر انکشاف مراحل توحید، دیگر از خود وجود و هستی ادراک نمی کند تا برای حفظ آن یا برای جلب نفع و رفع ضرر کاری انجام دهد.
✨ با طلوع خورشید حقیقت و مشاهدۀ جمال مطلق و حیات و علمِ مطلق، وجود خود را سراب دیده و نمی تواند چیزی را برای خود و به مصلحتِ خود انجام دهد.
✨هر کاری که از او در این صورت و این حال سر می زند کارِ حقّ است و بس.
📚 «امام شناسی» ج 1 ص 202 (به صورت خلاصه)
#ولی_خدا #فناء
🆔 @nooremojarrad_com
🔸حضرت امام صادق علیه السلام و استماع قرآن 🔸
🍃ابواُسامه گوید: با حضرت امام صادق علیه السلام در یک محمل همسفر شدم. فرمودند: «قرائت کن» پس شروع کردم به قرائت سوره ای از قرآن.
🍃حضرت منقلب شدند و گریستند. سپس فرمودند: «ای ابااسامه! قلبهایتان را با ذکر خدا حفظ کنید و نسبت به آلوده شدن آن توجّه داشته باشید...»
🔹عنْ أَبِي أُسَامَةَ قَالَ: زَامَلْتُ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ عَلَيْهِ السَّلَام قَالَ فَقَالَ لِيَ اقْرَأْ قَالَ فَافْتَتَحْتُ سُورَةً مِنَ الْقُرْآنِ فَقَرَأْتُهَا فَرَقَّ وَ بَكَى ثُمَّ قَالَ يَا أَبَا أُسَامَةَ ارْعَوْا قُلُوبَكُمْ بِذِكْرِ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ وَ احْذَرُوا النَّكْت...
📚 «کافی» ج 8 ص 167
#قرآن #قلب
🆔 @nooremojarrad_com
💠علّامه حسینی طهرانی قدّس سرّه و رزمندگان اسلام💠
آیةالله سیّدمحمّدصادق حسینی طهرانی مدّظلّه:
🔹 ... از رشادت و شهامت و اخلاص و ایثار و از خود گذشتگی رزمندگان و شهدای جنگ تحمیلی مطالبی بیان میفرمودند؛
🔹و آنها را در ایثار و اخلاص الگویی مناسب برای جوانان ایران اسلامی و بلکه برای برخی از سالکین راه خدا می دانستند؛
🔹و در ادعیه خود با حال خاصّی برای رزمندگان اسلام دعا می نمودند و گاه به شدّت منقلب شده و اشکشان در هنگام دعا برای ایشان جاری می شد.
📚 نور مجرد ج 3 ص 214
#دفاع_مقدس #جهاد
🆔 @nooremojarrad_com
🔹نعمت عمر🔹
🔸جاءَ رَجُلٌ إلَى الصَّادِقِ عَلَيْهِ السَّلَامُ فَقَالَ: قَدْ سَئِمْتُ الدُّنْيَا، فَأَتَمَنَّى عَلَى اللهِ الْمَوْتَ. فَقَالَ: تَمَنَّ الْحَيَاةَ لِتُطِيعَ لَا لِتَعْصِىَ؛ فَلَانْ تَعِيشَ فَتُطِيعَ خَيْرٌ لَكَ مِنْ أَنْ تَمُوتَ فَلَا تَعْصِىَ وَ لَا تُطِيع
🍃 «شخصى خدمت حضرت صادق عليه السّلام رسيد و عرض كرد: از دنيا ملول شدم، و آرزوى مردن خود را از خدا ميكنم.
🍃حضرت فرمودند: از خدا آرزوى حيات و زندگى كن براى آنكه اطاعت خدا كنى نه معصيت؛ اگر تو در دنيا زنده بمانى و اطاعت كنى بهتر است از آنكه بميرى نه معصيت كنى و نه اطاعت.»
📚«معادشناسی» ج 1 ص 131 از «عیون أخبار الرضا علیه السلام»
🆔 @nooremojarrad_com
🌴حکایتی در اهمّیت «بسم الله الرحمن الرحیم»🌴
◼️مرحوم علامه مجلسی از حضرت امام صادق علیه السلام روایت می کند:
🔹عبدالله بن یحیی به محضر امیرالمؤمنین علیه السلام مشرّف شد. مقابل حضرت یک صندلی بود و به او فرمودند که روی آن بنشیند.
🔹همین که نشست، صندلی کج شد و او با سر به زمین افتاد؛ سرش به طوری شکافته شد که استخوانش آشکار و خون جاری شد.
🔹حضرت امیرالمؤمنین علیه السلام دستور دادند که آب آوردند و خودشان سر عبدالله را شستشو دادند. بعد در حالی که او از شدّت درد بی تاب شده بود، به او فرمودند نزدیک من بیا!
🔹حضرت دستشان و آب دهان خود را به موضع جراحت کشیدند؛ بلافاصله آن جراحت خوب شد؛ انگار از اوّل نبوده است.
🔹در اینحال، امیرالمؤمنین علیه السلام فرمودند: «ای عبدالله! حمد مختصّ خدایی است که گرفتاریها را مایۀ پاک شدن گناهان شیعیان ما در دنیا قرار داد تا طاعاتشان محفوظ مانده و به ثوابش برسند.»
🔹عبدالله عرض کرد: «ای امیرالمؤمنین! مرا بهره مند ساختید و به من آموختید؛ اگر می شود، به من بفرمایید در این مجلس چه گناهی از من سر زد که مستحقّ این بلا شدم تا دیگر تکرار نکنم.»
🔹حضرت فرمودند: «اینکه موقع نشستن، بسم الله الرحمن الرحیم نگفتی. خداوند بخاطر این خطا و ترک امر مستحبّی این بلا را نازل فرمود تا تو را پاک کند.
🔹مگر نمی دانی که رسول خدا صلّی الله علیه و آله به من از جانب خداوند جلّ وعزّ فرمودند که هر کار قابل توجّهی که با بسم الله شروع نشود، ناتمام می ماند؟
🔹عرض کرد: «چرا؛ می دانم. پدر و مادرم فدای شما! دیگر بسم الله را ترک نمی کنم.» حضرت فرمودند: «در این حال، سربلند و سعادتمند می شوی»
📚 «نور مجرد» ج 3 ص 302 از «بحارالانوار»
#حکایت #بلا
🆔 @nooremojarrad_com
🔵کلام علّامه آیةالله حسینی طهرانی قدّس سرّه دربارۀ صحیفۀ سجّادیه🔵
▪️...اين است نمونه اى از صحيفه كامله سجّاديّه كه اولوا الألباب را غرق تحيّر نموده و زيركان عالم را به تفكّر واداشته و حكيمان انديشمندان را به دنبال خود كشيده، و عالمان ذى درايت را به قبول واداشته، و عارفان روشن ضمير را به خضوع و خشوع در برابر اين مكتب به زانو درآورده است.
📚 «امام شناسی» ج 15 ص 40
🆔 @nooremojarrad_com
🕯تأثیر قرائت قرآن حضرت امام سجّاد علیه السلام🕯
▪️كلينى با سند متّصل خود از حضرت أبى الحسن موسى بن جعفر عليهما السّلام آورده است كه: چون نَوفِلى در محضرش سخن از صوت به ميان آورد، فرمودند:
🔹إنّ علىّ بن الحسين عليهما السّلام كان يقرأ فربّما مرّ به المارّ فصعق من حسن صوته. و إنّ الإمام لو أظهر من ذلك شيئا لما احتمله النّاس من حسنه...
▪️ «حضرت امام زين العابدين عليه السّلام در وقتى كه مشغول خواندن قرآن مى شدند، از زيبائى و حسن صداى او چه بسا عابرى كه از آنجا مى گذشت مدهوش مىشد.
▪️اگر امام مقدار كمى از آن حسن و نيكوئى صوت خود را ظاهر نمايد، از شدّت دلربائى و دلبرى، مردم طاقت شنيدن ندارند...»
📚 «نور ملکوت قرآن» ج 3 ص 267 از «کافی»
#امام #قرائت_قرآن
🆔 @nooremojarrad_com