سئوال👇
سلام
اگر انسان وامی را از بانک بگیرد و برای باز پرداخت این وام همین وام اخذ شده را در بانک سپرده کند و از سود حاصل از ان اقساط وام را پرداخت کند. ایا از نظر شرعی دارای اشکال است ؟
مرجع تقلید:حضرت آیت الله سیستانی
پاسخ👇
سلام علیکم
بانکها و مؤسسات دولتی از نظر معظم له اموالشان مجهول المالک است و تصرف در آن با اجازه حاکم شرع جایز است بنا بر این در فرضی که سپرده گذار شرط سود نکند اگر سودی به او داده شود ، ایشان اجازه می دهند که آن سود مجهول المالک را تملک کنند مشروط بر این که نصف سود را به فقرای متدین صدقه بدهند .
و اما سود بانکها و مؤسسات غیر دولتی را به هیچ عنوان نمی توان مالک شد ولی اگر انسان بداند که اصحاب سرمایه راضی به تصرف او در این مال اند هرچند شرعا مالک نباشد - که غالبا چنین است - می تواند تصرف کند و اگر با ان چیزی خرید مالک می شود.
و این در صورتی است که بانک با سپرده گذار معامله شرعی انجام ندهد ولی اگر معامله شرعی صحیح با رعایت شرایط باشد و احتمال بدهند که بانک طبق قرارداد با مبلغ سپرده معامله شرعی انجام می دهد سود حلال است.
#احکام_بانکها
#وام_بانکی
#سودبانکی
#مطابق_بافتوای_آیت_الله_سیستانی
سئوال👇
با سلام آیا خانم میتواند به آهنگ هایی که خانم خونده گوش بدهد .
با اینکه آهنگش شاد هم نیست
مرجع تقلید:آیت الله خامنهای
پاسخ👇
سلام علیکم
گوش دادن به موسیقی حرام جایز نیست و فرقی بین زن یا مرد بودن خواننده و شنونده ندارد.
#احکام_موسیقی
#فلسفه_احکام
#فلسفه_غسل
روایتی از امام رضا (ع) نقل شده است که در آن راوی میپرسد: علّت غسل جنابت چیست، با این که انسان با حلال نزدیکى کرده و حلال نیز موجب ناپاکى نیست؟
حضرتش در جواب فرمود: علّت غسل جناب نظافت و تطهیر نفس است از آلودگى آن و پاک نمودن جسد از قذارت و خباثت؛ زیرا جنابت از تمام جسد خارج مىشود؛ از این رو بر شخص واجب است تمام بدن را تطهیر کند. و علّت تخفیف حکم در ادرار و غائط این است که این دو مورد بسیار بیشتر از جنابت اتفاق میافتد؛ لذا شارع مقدس به دلیل کثرت و مشقّت و اخراجشان بدون اراده و شهوت به وضو راضى شده، ولى منی بیرون نمىآید، مگر با لذتخواهی؛ از این رو در مورد آن غسل را واجب کرده است.
علّت غسل عید فطر و عید قربان و جمعه و اغسال دیگر، یکى آن است که بدین وسیله بنده پروردگارش را بزرگ داشته و رو به خداوند کریم آورده و از درگاهش براى گناهان خود طلب آمرزش نموده است، و دیگر آن که براى بندگان این ایّام، عید معروفى بوده که در آنها جمع شده و ذکر خدا را مىگویند؛ لذا غسل در آنها تشریع شده تا بدین وسیله بندگان این ایّام را مورد تعظیم و بزرگداشت قرار داده و بر سایر ایّام برتری دهند و دیگر آن که وقتى در جمعه غسل نمودند از آن روز تا جمعه دیگر از لحاظ معنوی پاکند.
📚بحارالأنوار، ج 6، ص 95
📣ما را در نشر احکام الهی یاری کنید.
✅ کانال پاسخگوئی به احکام شرعی
@Pasokhgoey_Ahkam
✅ پیج اینستاگرام
www.instagram.com/noorolaeme
سئوال👇
سلام
سخن باطل چه جور سخن هایی هستند؟ یعنی چه گونه باشند ما گوش ندهیم؟ ....خیلی ممنونم باتشکر که وقتتونو میزارید
پاسخ👇
سلام علیکم
هر سخنی که نه فایده دنیایی برای انسان دارد و نه فایده اخروی را سخن باطل گویند شاید این سخن حرام هم نباشد.
حال اگر حرام باشد مثل دروغ تهمت غیبت و... عذاب نیز به دنبال دارد.
#احکام_صحبت_کردن
#سخن_باطل
سئوال👇
باسلام.
پولی جمع آوری کردیم برای هیئت که گذاشتیم به حساب...
آیامیتوان ازاین پول برای کارای شخصی برداشت و بعدا بذاریم روش؟
مقلدمقام معظم رهبری
پاسخ👇
سلام علیکم
این پول به صورت امانت در اختیار شماست و شما امانت دار محسوب می شوید. هرگونه دخل و تصرف در مال امانی اشکال داشته و حرام است زیرا متعلق به افراد متفاوت است و آنها به منظور هزینه در هیئت در اختیار شما قرار داده اند.
#احکام_امانت
#تصرف_درمال_امانی
سئوال👇
سلام پولی جمع کردیم گذاشتیم برای هزینه روضه فاطمیه سال خمسی داره میرسه آیا به این پول که برای روضه کنارگذاشتیم خمس میرسه
مرجع مقام معظم رهبری
باتشکر
پاسخ👇
سلام علیکم
اگر پول شخصی خود انسان است که پس انداز شده تا روضه خوانی شود زمان سال خمسی که فرا می رسد و هنوز آن پول هزینه نشده به آن خمس تعلق می گیرد.
اگر پول افراد است به این معنا که مثلا یک هیئتی است پول جمع می کنند برای روضه خوانی این از بحث پس اندازهای شخصی جدا بوده و خمس ندارد.
#احکام_خمس
#خمس_پس_انداز
سئوال👇
سلام علیکم
خانمی همسرش در روستای شوهرش
بهشون ارث رسیده،خانه ای دارند
رفت و امدشان به آنجا زیاده،میگه گاهی میبینی ده روز ،بیست روز اونجا هستن ولی به شهر هم رفت وآمد دارن در این مدت ،مثلا برای کاری به شهر آمده دو مرتبه برمیگردن،امام خامنه ای
پاسخ👇
سلام علیکم
اگر کسی مرتب به یک مکان خاص رفت و آمد می کند که عرف مردم او را مسافر نمی گویند با دو شرط نمازش کامل و روزه اش صحیح می باشد:
1_حداقل هفته ای دو روز در آنجا حضور داشته باشد.
2_ در آن مکان سرپناهی داشته باشد یعنی منزلی متعلق به خود یا ملکی یا اجاره ای پس میهمان کسی در آن مکان نباشد حتی والدین خود
#احکام_مسافر
#نمازمسافر
#مطابق_بافتوای_آیت_الله_خامنه_ای