🔷سه نکته دربارۀ شک در غسل
🔹1.اگر مکلف نمی داند غسل کرده یا نکرده، چنانچه نمازی خوانده، صحیح است ولی برای نمازهای بعدی باید غسل کند.
🔹2. اگر پس از تمام شدن غسل شک کند که غسلش صحیح است یا نه، بنا را بر صحت می گذارد و به شک اعتنا نمی کند.
🔹3. اگر در بین غسل شک کند که سر و گردن را غسل داده یا نه، اگر وارد سمت راست بدن شده، نباید به شک خود اعتنا کند و اگر وارد سمت راست بدن نشده، آن قسمت از سر و گردن را که شک دارد، غسل داده باید بشوید و غسل را ادامه دهد. همچنین اگر شک کند که قسمتی از سمت راست را غسل داده یا نه، اگر وارد سمت چپ بدن شده، نباید به شک خود اعتنا کند و اگر وارد سمت چپ بدن نشده، آن قسمت از سمت راست را که شک دارد، غسل داده و غسل را ادامه دهد.
📚( احکام دو دقیقه ای، جلد سوم، صفحه 29)
#احکام
◻️حضرت آیت الله خامنه ای در پاسخ به استفتائی درباره انجام غسل و کفن بر میّتی که براثر ویروس کرونا فوت کرده فرمودند: باید حداقل واجب در مورد غسل، حنوط، کفن، نماز میت و دفن انجام گیرد.
◽️متن استفتاء:
اگر شخصی بر اثر بیماری واگیردار کرونا ویروس که طبق نظر متخصصان، سرایت سریعی دارد، فوت کند در خصوص غسل، کفن و نماز چنین میتی وظیفه چیست؟
در پاسخ به این سوال مقام معظم رهبری حضرت آیت الله العظمی خامنه ای فرمودند:
جواب: مجرد ابتلای به این بیماری، موجب سقوط احکام واجب مربوط به میت نمی شود؛ بنابراین با مراعات کامل نکات بهداشتی و استفاده از تجهیزات ایمنی – هر چند با صرف هزینه – باید حداقل واجب در مورد غسل، حنوط، کفن، نماز میت و دفن انجام گیرد.
در صورت عدم امکان غسل ترتیبی، باید به صورت ارتماسی، غسل داده شود و در صورت عدم امکان غسل، با دست میت، میت را به ترتیب، بدل از غسل با آب و سدر، غسل با آب و کافور و غسل با آب خالص، تیمم داده و حنوط کنند و - هر چند از روی لباس - کفن کرده و دفن نمایند.
#رهبری
❓درباره غسل و اهمیت آن توضیح دهید؟
🔰«وَ إِنْ کُنْتُمْ جُنُباً فَاطَّهَّرُوا »؛مائده (۵ )، آیه ۶. ؛ «هنگامى که جنب شدید، خود را بشویید (غسل دهید )».
«غسل» در لغت به معناى شستن چیزى براى از بین بردن چرک آن است و در اصطلاح فقه عبارت است از: «شستن تمام بدن، به قصد قربت و اطاعت از فرمان الهى».
غسل دو نوع است: غسل واجب و غسل مستحبى.
غسل هاى واجب عبارت است از: غسل جنابت، حیض، نفاس، استحاضه، مس میت، غسل میت و غسلى که به واسطه نذر و قسم و مانند آن واجب مى شود.
تعداد غسل هاى مستحبى فراوان است که در کتاب هاى مفصل از آنها نام برده شده است.
🔸در میان غسل هاى واجب مهم ترین آنها غسل جنابت است. اصل غسل جنابت به تنهایى واجب نیست ؛ بلکه براى انجام برخى کارها (مانند نماز، مس قرآن و... ) به دستور شرع واجب شده است و انجام دادن این گونه اعمال بدون غسل، گناه است ؛ بلکه در برخى موارد عمل باطل خواهد بود.
🔻غسل جنابت داراى دو فایده و فلسفه مهم است:
🔸۱. طبق تحقیقات دانشمندان، در بدن انسان دو سلسله اعصاب نباتى وجود دارد که تمام فعالیت هاى بدن را کنترل مى کند: اعصاب سمپاتیک و اعصاب پاراسمپاتیک. این دو رشته اعصاب در سراسر بدن انسان گسترده است. وظیفه اعصاب سمپاتیک، تند کردن و وظیفه اعصاب پاراسمپاتیک، کند کردن فعالیت دستگاه هاى مختلف بدن است. گاهى جریان هایى در بدن رخ مى دهد که این تعادل را به هم مى زند ؛ از جمله آنها حالت ارگاسم (اوج لذت جنسى ) است که معمولاً مقارن خروج منى صورت مى گیرد. از امورى که مى تواند اعصاب سمپاتیک را به کار وا دارد و تعادل از دست رفته را تأمین کند، تماس آب با بدن است و از آنجا که تأثیر ارگاسم روى تمام اعضاى بدن به طور محسوس دیده مى شود، دستور داده شده که بعد از آمیزش جنسى یا خروج منى، تمام بدن با آب شسته شود.
🔸۲. غسل جنابت یک دستور اسلامى براى پاک نگه داشتن بدن و رعایت بهداشت، در طول زندگى است. همواره عده اى از نظافت خود غافل مى شوند ؛ ولى این حکم اسلامى آنان را وادار مى کند که در فاصله هاى مختلف خود را شست و شو دهند و بدن را پاک نگه دارند. البته موارد یاد شده، تنها به عنوان حکمت و فلسفه غسل به شمار مى آید و به هیچ وجه ملاک اصلى وجوب غسل نیست ؛ چه اینکه غسل یک واجب تعبدى است و نیاز به قصد قربت دارد. از این رو کسى که تازه بدن خود را شسته ؛ ولى از او منى خارج شده است، باز باید غسل را انجام دهد. تفسیر نمونه، ج ۴، ص ۲۹۴.
🔻غسل را به دو صورت مى توان انجام داد: ترتیبى و ارتماسى. در غسل ترتیبى ابتدا سر و گردن، سپس نیمه راست و بعد از آن نیمه چپ بدن شسته مى شود. باید دانست که برخى مراجع در ترتیب شستن اعضا احتیاط واجب دارند. در غسل ارتماسى بدن یکباره در آب قرار مى گیرد (مانند غسل در استخر ). در هر دو روش، دست کشیدن لازم نیست ؛ بلکه همین اندازه که به نیت غسل، آب به تمام نقاط بدن برسد، کافى است. تمام شرطهایى که براى صحیح بودن وضو لازم است، در صحیح بودن غسل نیز شرط است ؛ ولى در چند چیز با وضو تفاوت دارد:
🔸۱. در غسل موالات شرط نیست.
🔸۲. در غسل شستن از بالا به پایین لازم نیست. البته برخى مراجع (آیةاللَّه بهجت ) شستن از بالا به پایین را احتیاط واجب مى دانند.
🔸۳. در غسل باید آب به پوست بدن برسد ؛ ولى در وضو اگر پوست صورت از لاى موها پیدا نباشد، لازم نیست.
کیفیت انجام دادن غسل براى انواع واجب و مستحب آن، به یک شکل است و هیچ تفاوتى با هم ندارد.
#پرسش_و_پاسخ
📓قال رسول الله (صلی الله علیه و آله ):
الْوُضُوءُ مُدٌّ وَ الْغُسْلُ صَاعٌ وَ سَیَأْتِی أَقْوَامٌ بَعْدِی یَسْتَقِلُّونَ ذَلِکَ فَأُولَئِکَ عَلَى خِلَافِ سُنَّتِی وَ الثَّابِتُ عَلَى سُنَّتِی مَعِی فِی حَظِیرَهِ الْقُدْس
✔️ رسول خدا (صلی الله علیه و آله) فرمود:
آب وضو یک مدّ است و آب غسل یک صاع، و در آتیه نزدیک پس از من گروههائى خواهند آمد که این مقدار آب را اندک شمارند و آن جماعت بر خلاف سنّت من هستند و هر که استوار و پا بر جا بر سنّت من است در حظیره قدس (بهشت) با من خواهد بود.
منبع: من لا یحضره الفقیه، جلد ۱ ، صفحه ۳۵، باب مقدار الماء للوضوء و الغسل
نکته :
یک مد یعنی ۷۵۰ گرم و یک صاع یعنی ۳ لیتر (۲ بطری نوشابه ی خانواده)
#منبر_کوتاه
🔰👇🔰👇🔰👇🔰👇🔰👇🔰👇
#درس_اخلاق
🔹یکی از شاگردان #آیت_الله_مجتهدی تعریف میکند که:
🔹یک روز با اصرار بعد از کلاس درس استاد را برای ناهار به منزل خودمون بردم،
بعد از یک بار غذا کشیدن از من خواست دوباره برایشان غذا بکشم ،
خیلی تعجب کردم اما چیزی نگفتم،
بعد از جمع کردن سفره طاقت نیاوردم از ایشان پرسیدم حضرت استاد ببخشید که ازتون این سوال رو میپرسم ،
آخه شما اهل غذا نیستید چطور دوبار غذا کشیدید؟
البته برای من باعث افتخار و خوشحالیست...
🔹استاد فرمودند سوال رو از من کردی برو جوابشو از خانومت بگیر.
رفتم از همسرم پرسیدم موقع پختن غذا چه کردی؟
کمی فکر کرد و گفت با #وضو بودم.
رفتم به ایشان گفتم خانومم با وضو بوده.
فرمودند اینکه کار همیشگی شان است، بپرس دیگر چکار کرده؟
🔹رفتم پرسیدم، خانومم کمی فکر کرد و گفت وقتی داشتم غذا میپختم کمی باخودم روضه سیدالشهدا علیه السلام رو زمزمه کردم و قطره اشکی هم ریختم .
نزد استاد رفتم و این را گفتم لبخندی زدند و گفتند بله دلیل رفتارم این بود.
🔹اگر نیت کنید ثواب این غذای هر روز #نذر یکی از ائمه شود، آنوقت هم آشپزی برایت دلنشین تر است، هم اینکه خانواده هر روز سر سفره یکی از ائمه نشسته اند.
🔻🔻
https://eitaa.com/joinchat/2013659171C5b2d884d14
18.06M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔘 #آیت_الله_مجتهدی(ره)
🔵 #پیامبر_اکرم(ص) فرمود: ای على، جبرئیل به سبب هفت خصلت، آرزو داشت که از فرزندان آدم باشد.
🔵 آن خصلتها (عبارت است از) نماز را به جماعت خواندن، همنشینی او با دانشمندان، آشتی دادن بین دو نفر، احترام نهادن (و خدمت به) یتیم، عیادت بیمار، و تشییع جنازه کردن و آب دادن در حج. پس (علی جان!) بر (حفظ) این خصلتها حریص باش.
🔵 یَا عَلِیُّ! تَمَنَّی جَبْرئِیلُ اَنْ یَکُونَ مِنْ بَنِی آدَمَ بِسَبْعِ خِصَالٍ وَ هِیَ الصَّلَوه فِی الْجَمَاعَه وَ مُجَالَسَتُهُ الْعُلَمَاءَ وَالصُّلْحُ بَیْنَ الاِثْنَیْنِ وَ اِکْرَامُ الْیَتِیمِ وَ عِیَادَه الْمَرِیضِ وَ تَشْیِیعُ الْجَنَازه وَ سَْقیُ الْمَاءِ فِی الْحَجِّ فَاحْرُصْ عَلَی ذَلِکَ
📚مواعظ العددیه
🔻🔻
https://eitaa.com/joinchat/2013659171C5b2d884d14
7.9M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
♦️♦️♦️شبهه.
🔸🔸بیان حدیث جعلی
🔻 از امام علی
👆👆👆👇👇👇