11.86M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎙سخنرانی آیت الله سید روح الله خاتمی پیرامون تکبر و حسد #سخنرانی
❓❓❓پیامبران چه زمانی از منطق مباهله استفاده می کردند؟ در ادیان مختلف چگونه بوده است؟
♦️۱- مباهله به معنی نفرین کردن دو نفر به یکدیگر است، به این ترتیب که وقتی استدلال های منطقی سود نداشت، افرادی که با هم درباره یک مسأله مهم دینی گفتگو دارند در یک جا جمع می شوند و به درگاه خدا تضرع می کنند و از او می خواهند که دروغگو را رسوا سازد و مجازات کند. بر اساس روایتی که از امام صادق علیه السلام در کیفیت مباهله وارد شده است مباهله به این شکل است که در صورتی که استدلالهای منطقی در مباحثه با خصم در مسایل کلی دین همچون نبوت پیامبر ویا ولایت امیر مومنان سودی نبخشید میتوان طرف مقابل را به مباهله دعوت کرد به این شکل که فرد مباهله کننده سه روز روزه میگیرد ونیتش را خالص میکند غسل میکند وبا طرف مقابل به صحرا رفته ودست راست خود را در دست طرف مقابل گذاره به گونه ای که انگشتانشان داخل هم شود آنگاه میگوید «اللهم رب السموات السبع ورب الارضین السبع عالم الغیب والشهاده ان کان ....جحد حقا او ادعی باطلا فانزل علیه حسبانا من السماء او عذابا الیما و ان کان فلان جحد حقا او ادعی باطلا فانزل علیه حسبانا من السماء او عذابا الیما .مضمون این جملات این است که فرد مباهله کننده میگوید پروردگارا خداوند آسمانهای هفت گانه و زمین های هفت گانه وعالم نهان وپیدا اگر من {واسم خود را می گوید}حقی را انکار کرده وباطلی را ادعا مینمایم بر من عذابی در دردناک را نازل کن . وهمین جملات نسبت به طرف مقابل گفته میشود . {وسائل الشیعه ج ۷ ص ۱۳۵, کافی ج۲ ص ۳۷۲ , بحار ج۹۲ ص ۳۵۰}.
🔷۲- از نظر کاربردی ، مسئله مباهله حکم و مسئلهای کلی و عمومی است. «مباهله» پیامبر(ص) با مسیحیان نجران برگرفته از سنتی متداول، در میان اقوام سامی و پذیرفتن مباهله توسط مسیحیان نشانی از وجود این سنت در میان مسیحیان نیز بوده است.
#مناسبت
#روز_مباهله
#پرسش_و_پاسخ
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔷صبر در احکام شرعی
🔰در احکام فقهی گاهی واژۀ صبر به کار رفته است. در اینجا به چند نمونه از آنها اشاره می نماییم:
🔸1.مستحب است انسان نماز را در اول وقت آن بخواند، مگر آن که تأخیر آن از جهتی بهتر باشد، مثلاً صبر کند تا نماز را به جماعت بخواند.
🔹2. هرگاه انسان عذری دارد که اگر بخواهد اول وقت نماز بخواند، ناچار است با تیمم نماز بخواند و چنان چه بداند یا احتمال دهد که عذر او تا آخر وقت باقی است، می تواند در اول وقت نماز بخواند ولی اگر احتمال می دهد که عذر از بین می رود، بنا بر احتیاط واجب باید صبر کند تا عذرش برطرف شود و چنان چه عذر او برطرف نشد، در آخر وقت نماز را بخواند.
🔸3. در آداب مریض چند چیز آمده است: یکی از آنها صبر و شکر برای خداوند است و نیز مستحب است بر مریض در مراجعه به طبیب و خوردن دارو عجله نکند، مگر این که از ابتدا بداند بدون مراجعه به طبیب و خوردن دارو بهبودی حاصل نمی شود.
🔹4. صبر بر مصیبت مستحب است.
📚( احکام دو دقیقه ای، جلد سوم، صفحه 58 )
#احکام
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎙سخنرانی کوتاه از آیت الله العظمی جوادی آملی با موضوع لزوم صبر و بردباری در وقایع تلخ نظام #سخنرانی