تفاوت یادگیری و حافظه در چیست؟
حافظه و یادگیری ارتباط بسیار نزدیکی با یکدیگر دارند. آنقدر که مردم غالبا آنها را با یکدیگر اشتباه می گیرند. اما متخصصانی که در مورد هردو مطالعه نموده اند، آندو را دو پدیده متمایز می دانند.
شما زبان جدیدی را با مطالعه یاد می گیرید، سپس آن زبان را با استفاده از حافظه تان در بازیابی کلماتی که یادگرفته اید، بکار می گیرید. حافظه برای تمام یادگیریها ضروری است، چون به شما اجازه می دهد ذخیره و بازیابی نمایید اطلاعاتی که یادگرفته اید. اساسا حافظه چیزی بیش از ثبت فرایند یادگیری نیست و اساس و پایه یادگیری را تشکیل می دهد.
حافظه به یادگیری وابسته است و یادگیری نیز به حافظه. چون دانش ذخیره شده در حافظه شما، چارچوبی را مهیا می کند برای ارتباط با دانش های جدیدی که این چارچوب را توسعه می دهند.اگر حافظه را از زندگی انسان حذف کنیم قادر به انجام هیچ کاری، حتی عمومی ترین رفتارهای اختیاری، مثل غذا خوردن، لباس پوشیدن، سخن گفتن و مانند آن نخواهد بود. بدون یاری حافظه، شما نمی توانید حتی درباره خودتان بیندیشید؛ زیرا همین مفهوم (خود) مستلزم نوعی احساس پیوستگی است که تنها حافظه می تواند برای شما فراهم کند و باعث سودمندی یادگیری گردد.
از حافظه تعاریف گوناگونی به عمل آمده است؛ از جمله:
حافظه عبارتست ازتوانایی انسان برای گرفتن، نگهداری و بازیابی اطلاعات.
یادگیری را نیز می توان اینگونه تعریف نمود:
فرایند ایجاد تغییر نسبتاً پایدار در رفتار (رفتار آشکار و نهان(مانند احساس و تفکر)) یا توان رفتاری که حاصل تجربه (تمرین) است.
خلاصه؛ می توان گفت حافظه پایۀ یادگیریست و یادگیری، تنها راه ورودی اطلاعات به حافظه.
#پرسش و پاسخ
#یادگیری علوم
هدایت شده از واعظین
13.66M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
﷽
🔶 #فایل_تصویری ۵ 📺
🎙واعظ: حجت الاسلام #دارستانی
○ موضوع: 【 ۹ سوال از مادر 】
🌎 @vaezin_com
🌎 www.vaezin.com
🌎 instagram.com/vaezincom
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
#یادگیری علوم
#رهبری
جلسه اخلاق هفتگی جامعه علمیه امیرالمؤمنین(ع) با سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین صدیقی، امام جمعه موقت تهران :
حجت الاسلام و المسلمین صدیقی گقت: راه طلبگی راه انبیاست و طلبه باید راه پیغمبر(ص) را ادامه دهد و خودبینیِ خود را نفی کند و همه اعمال و وجودش خدایی باشد.
با اشاره به آیه 108 سوره یوسف تصریح کرد: در میان همه اشتغالاتی که بشر در زندگی دارد کاری اشرف از کار انبیا نیست و کار ایشان منحصر در دعوت الی الله بوده است به طوری که تمام اعمال ایشان برای بشر هدایت بود و راه طلبگی راه انبیاست و طلبه باید راه پیغمبر را ادامه دهد و خودبینیِ خود را نفی کند و همه اعمال و وجودش خدایی باشد.
وی در ادامه افزود: طلبه باید به تدریج رنگ خدا بگیرد و تمام درس ها و اعمال او خدایی شود و در واقع نیت الهی است که باعث می شود اعمال ما رنگ خدایی بگیرد. اگر نور هدایت در طلبه وجود داشت همه اعمالش برای خدا می شود و اهل بیت(ع) به او نظر دارند.
امام جمعه موقت تهران با اشاره به آیه 12 سوره حدید اظهار داشت: روز قیامت نور مؤمن جلوی روی او و یمین او را روشن می کند و مؤمن وجه الله است و « فَأَینَما تُوَلُّواْ فَثَمَ وَجهُ الله». آیت الله بهجت(ره) که با رفتن شون ما را بیچاره کرد، ایشان می فرمودند: من پشت سرم را همان طور می بینم که پیش رویم را می بینم.
حجت الاسلام و المسلمین صدیقی در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه به طور معمول کار طلاب به دو بخش مرجعیت و تبلیغ تقسیم می شود، ابراز داشت: منظور از مرجعیت معنای عام کلمه است یعنی اینکه طلبه ملاّ شود و بتواند مشکلات دینی، ابهام و شبهات مردم در معارف دین را پاسخگو باشد و در عرصه های مختلف صاحب نظر باشد و تولید علم کند و برخی از طلاب تولیدات علما و حوزه را تبلیغ می کنند و معارف دینی را در عرصه جامعه گسترش می دهند.
وی در ادامه افزود: هم مسئله تبلیغ و هم مسئله مرجعیت در قرآن آمده است. در مورد مبلّغین می فرماید: الَّذِینَ یُبَلِّغُونَ رِسَالاتِ اللَّهِ وَیَخْشَوْنَهُ وَلایَخْشَوْنَ أَحَدًا إِلَّا اللَّهَ (سوره احزاب، آیه 39) که با توجه به این آیه ما باید به دل خود مراجعه کنیم و ببینیم که این دل جای خدا است یا غیر خدا، در مورد مرجعیت هم فرموده است: فَاسْأَلُواْ أَهْلَ الذِّکْرِ إِن کُنتُمْ لاَ تَعْلَمُون (سوره انبیا، آیه 7).
استاد اخلاق حوزه، با اشاره به حدیث امام صادق(ع) در مورد شدیدترین اعمال، عنوان کرد: امام صادق(ع) فرمودند: شدیدترین اعمال سه چیز است: 1- انصاف نسبت به مردم 2- همدردی با مردم 3- ذکر الهی در همه حال. انصاف با مردم یعنی اینکه انسان خود را به مردم تحمیل نکند و اگر نمی توانیم درد مردم را دوا کنیم حداقل با مردم همدردی کنیم و ذکر الهی یعنی ترک گناه برای خدا و انجام وظیفه برای خدا.
حجت الاسلام و المسلمین صدیقی در انتهای سخنان خود در توصیه به طلاب اظهار داشت: اول برای خودمان منبر برویم و بعد برای دیگران و در تبلیغ خودتان را تبلیغ نکنید بلکه رسالات الله را تبلیغ کنید و مبلّغ حرفش اثر ندارد بلکه نورش اثر دارد.
#یادگیری علوم
#اخلاقی
✳️نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه ها در نظر دارد جهت تكميل منابع انساني در دفاتر نهاد و امر تبليغ، از بين فضلا و روحانيون داراي شرايط جذب، ثبت نام به عمل آورد.
🔰شرایط پذیرش
1️⃣ آشنايي كافي با فضاي علمي، فرهنگي دانشگاه و دانشگاهيان.
2️⃣سابقه حضور علمي، تبليغي يا فرهنگي در دانشگاه.
3️⃣ حداقل سوابق علمی: اشتغال به تدوین رساله سطح 4 حوزه یا تدوین رساله دکترای دانشگاهی + اتمام پایه 10
4️⃣ حداكثر سن 35 سال (متولدين فروردين سال 1364 به بعد).
5️⃣ قبولي در مراحل جذب (آزمون و مصاحبه). تذكر: داوطلبان خدمت در مناطق محروم در اولویت جذب هستند
📅مهلت ثبت نام: از 26 بهمن تا 16 اسفند98
🌐ثبت نام از طریق درگاه اینترنتی jazb.nahad.ir
📞ضمنا شماره تلفن آماده پاسخگويي به سوالات عزيزان مي باشد. 84222612 - 021
💪باید قوی شویم
✅ امام خامنه ای(حفظه الله):
علاج مشکل ما با دشمنان قویپنجهی بیرحمِ بینالمللی این است که باید قوی بشویم؛ یکی از مؤلّفههای قوی شدن این است که #مجلس_قوی داشته باشیم.
#باید_قوی_شویم
#مجلس_انقلابی
🇮🇷 @iransiasat_ir👈
soleimany_vasiatnameh.pdf
485.8K
🔴 وصیت نامه بی پیرایه شهید قاسم سلیمانی
♦️ سردار اسلام، سرباز ولایت و فدایی ملت ایران
♦️ او در این وصیت نامه خویش حجت را بر همه تمام کرده است.
🌹🌹🌹🌹🌹
🆔 @eisavim
درس های از زندگی حضرت زهرا.pdf
476.9K
🔰 #درسهایی_از_زندگی_حضرت_زهرا 🔰
📩pdf
📚📚 #فیش_منبر
💥 #میلاد_حضرت_زهرا 💥
🌼هزینه استفاده یک صلوات 🌼
#متن_سخنرانی (ویژه مبلغین)
👇👇👇👇
http://eitaa.com/joinchat/3126001697C2bcef19fa0
⏱ اتلاف وقت ممنوع!
🖌طلبه باید به گونه ای برنامه خود را سامان بخشد که نگذارد یک ساعت از عمر و وقتش تلف شود.
⛔️گعدههای بیخودی
⛔️ ولنگاریهای از دست دادن وقت
⛔️ مشغول شدن به کارهای غیر مفید را
👈بایستی با تمرین و خویشتن مراقبتی کنترل کرد.
#طلاب_انقلابی
@TollabEnghelabi
https://eitaa.com/TollabEnghelabi
15.13M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
حتما دانلود کنید بسیار جالب.
*شهید زنده، کسی که به سردخانه برده شده بود و زنده شد.*
برای کسانی که دوستشون دارید بفرستید
#طلاب_انقلابی
@TollabEnghelabi
https://eitaa.com/TollabEnghelabi
🌀 وظیفه روحانیت در انتخابات
📝 تبلیغ برای حفظ اسلام
🔹 ما مکلفیم در امور سیاسی دخالت کنیم، مکلفیم شرعا، همان طور که پیغمبر [دخالت] میکرد، همان طور که حضرت امیر [دخالت] میکرد. در این ایام که اعلان میکنند مسئله انتخابات، آن اشخاص [روحانیت] که در حوزهها هستند باید دست از کارها بردارند و راه بیفتند در شهرها و دهات و روستاها و آن جاهای دورافتاده و کمک کنند و اگر نکنند، فردا مسئولند پیش خدا.
🔹 اگر شما [تبلیغ] نکنید، آنهایی که بر ضد شما هستند، میکنند این کار را، تبلیغ می کنند آنجاها. شماها مبلغ اسلام هستید، امروز تبلیغ اسلام برای حفظ خود اسلام [است].
📌 مناهج:
مراکز فقهی حوزه علمیه قم تا چه حد دغدغه اسلام دارند؟! نه اسلام حداقلی؛ اسلامی که امام خمینی تبیین میکند. فقیهی که انتظار دارد روحانیت آمادگی ویژه برای انتخابات داشته باشند.
نکته: بیان فوق از حضرت امام درباره انتخابات ریاست جمهوری مطرح شده؛ اما با مطالعه دیگر بیانات ایشان روشن میشود انتخابات مجلس نیز بسیار مهم است و روحانیت برای مجلس نیز باید فعال باشند
دریافت بروز ترین #خبرهای_داغ_سیاسی👇👇👇
@khabarsyasi
#هشدار_امام9
⭕️ اگر ما از زی متعارف روحانیت خارج بشویم و خدای نخواسته، توجه به مادیات بکنیم، در صورتی که خودمان را با اسم روحانی معرفی میکنیم، این منتهی ممکن است بشود به اینکه روحانیت شکست بخورد.
🔻 من این نگرانی که همیشه در دلم هست این است که من خوف این را دارم که مردم به واسطه امثال من به بهشت بروند؛ آنها برای خدا توجه به آقایان دارند، و ما هم و شما هم دعوت میکنید مردم را به خیر و صلاح؛ من خوف این را دارم که آنها برای خاطر ما و شنیدن حرف ما به بهشت بروند و ما برای خاطر اینکه خودمان مهذب نبودیم به جهنم.
🔺 و آن خوف زیادی که من دارم این است که ما روبرو بشویم با آنها، ما در جهنم باشیم، آنها در بهشت باشند و اشراف به ما پیدا کنند. و این خجالت را انسان کجا ببرد که اینها برای خاطر ما به آن مقامات رسیدهاند و ما برای خاطر هواهای نفسانی به این درجه سُفلی.
🗓 28 تیر 1362
#طلاب_انقلابی
@TollabEnghelabi
https://eitaa.com/TollabEnghelabi