💠 #حدیث_روز
🔸امام صادق علیه السلام: مَن صامَ ثَلاثَةَ أيّامٍ مِن آخِرِ شَعبانَ ووَصَلَها بِشَهرِ رَمَضانَ ، كَتَبَ اللّهُ لَهُ صَومَ شَهرَينِ مُتَتابِعَينِ .
🔹هر كس سه روزِ آخر شعبان را روزه بدارد و آنها را به ماه رمضان متّصل كند ، خداوند براى او پاداش روزه دو ماه پياپى را مى نويسد .
📚كتاب من لا يحضره الفقيه ج ٢ ص ٩٤ ح ١٨٢٩
📢 کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰http://Eitaa.com/ofogh_howzah
💠 #سخن_بزرگان
🔻علامه طباطبايی رحمه الله علیه
🔸تخم سعادت، مراقبت است. مراقبت يعني كشيك نفس كشيدن يعني حريم دل را پاسباني كردن. يعني سر را از تصرفات شيطاني حفظ داشتن پاسبان حرم دل بودن. اين تخم سعادت را بايد در مزرعه دل كاشت و بعد به اعمال صالحه و آداب و دستورات قرآني، اين نهال سعادت را پروراند.
📢کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰http://Eitaa.com/ofogh_howzah
💠 رها نکردن منبر از جمله ویژگیهای مهم حضرت آیتالله علوی گرگانی بود
🔻استاد رفیعی در مراسم گرامیداشت ارتحال حضرت آیتالله علوی گرگانی در قم:
🔹 اولین خصوصیت این عالم ربانی، تواضع و فروتنی ایشان است؛ هروقت بنده برای منبر و سخنرانی به دفتر حضرت آیتالله علوی گرگانی میرفتم، خود ایشان شخصاً تماس میگرفتند و در نهایت فروتنی دعوت به سخنرانی میکردند.
🔹ایشان در مواجهه با عموم مردم بسیار متواضعانه و با صمیمیت برخورد میکردند و همیشه لبخند بر لب داشتند و بدون واسطه پاسخگوی مسائل شرعی و عرفی مردم بودند.
🔹 رهانکردن منبر از جمله ویژگیهای مهم حضرت آیتالله علوی گرگانی بود، آن هم منبرهای بسیار تاثیر گذار که بنده شاهد سخنرانیهای ایشان یکسال در گرگان بودم؛ توجه به وعظ، ارشاد و منبر و روضه در طول زندگانی ایشان مشهود بود.
🔹 علمیت بالایی که ایشان داشتند بسیار قابل توجه است؛ تألیف بیش از ۶۰ جلد کتاب که اکثر آنها را خودشان نوشتهاند از آثار و تولیدات ماندگار این عالم بزرگوار است.
📢 کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰http://Eitaa.com/ofogh_howzah
💠 میتوانیم و باید در کالاهای اساسی به خودکفائی برسیم
🔻 رهبر انقلاب: کشور در محصولات پایهی غذائی بایستی به امنیّت کامل و به خودکفائی لازم حتماً دست پیدا کند. ما بایستی در مورد گندم، در مورد خوراک دام -ذرّت، جو، امثال اینها- و موادّ اصلی تولید روغن... در بقیّهی چیزهایی که کالاهای اساسی نامیده می شود، حتماً به خودکفائی برسیم. ۱۴۰۱/۱/۱
📢 کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰http://Eitaa.com/ofogh_howzah
💠 #اخلاق_در_حوزه
🔸محبت واقعی
🔻آیتالله شیخ محمدتقی آملی رحمه الله علیه
🔹طبق صریح آیه قرآن که میفرماید: «یحبّهم و یحبّونه»؛ محبت مقولهای دو طرفه است؛ یعنی به همان اندازه که در دل مؤمن محبت خدا هست، از ناحیه او هم نسبت به بندگان محبت است.
🔹در روایت به این مضمون آمده که اگر میخواهی بدانی که خدا چقدر نسبت به ما محبت دارد، علامتش این است که ببینیم ما چه اندازه او را دوست داریم و این نشان از دو طرفه بودن مقوله محبت است. تاکنون بحث ما در اطراف محبت بنده نسبت به حق بود و اکنون میخواهیم ببینیم که محبت خدا نسبت به بنده به چه معناست؟
🔹محبت حق نسبت به بنده، مثل محبت بنده به حق نیست؛ زیرا ذات مقدس حق منزه از آن است که محل تغییرات و تبدیلات واقع شود، بلکه معنای محبت حق به بنده، عبارت است از اینکه بندهاش را از دشمنانش حفظ میکند. «کفی بالله وکیلا» و «کفی بالله نصیراً»؛ و از آنجا که بزرگترین دشمن انسان نفس اوست که فرمودهاند: «اعدی عدوک نفسک التی بین جنبیک».
🔹در روایت وارد است که «اذا احبّ الله عبداً لم یضره ذنب»؛ یعنی وقتی خدا بندهای را دوست بدارد، دیگر هیچ گناهی, به آن بنده آسیب نمیرساند. در خبر دیگر است که «یعطی الدنیا من یحب و من لا یحب و لایعطی الایمان الا من یحب»؛ یعنی خدا دنیا را به همه کس میدهد ولکن ایمان را به کسی میدهد که او را دوست داشته باشد.
📢 کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰http://Eitaa.com/ofogh_howzah
🔰 با حکم رهبر معظم انقلاب اسلامی انجام شد؛
👈 انتصاب حجتالاسلام سیدسعید حسینی به امامت جمعه و نمایندگی ولیفقیه در کاشان
🔻 حضرت آیتالله خامنهای در حکمی حجتالاسلام سیدسعید حسینی را به امامت جمعه و نمایندگی ولیفقیه در کاشان منصوب کردند.
📝 متن حکم رهبر انقلاب اسلامی به این شرح است:
بسم الله الرّحمن الرّحیم
جناب حجةالاسلام آقای سید سعید حسینی دامتافاضاته
اکنون که مسئولیت جناب حجةالاسلام آقای سلیمانی در کاشان به پایان رسیده است جنابعالی را که بحمدالله در زمینههای علمی و فرهنگی و مراجعات مردمی دارای توفیقاتی میباشید به امامت جمعه آن شهر مُکرَّم و نمایندگی خود در آن منطقه منصوب میکنم.
گذشتهی کاشان سرشار از افتخارات علمی و ادبی، و تاریخ معاصر آن مزیّن به مجاهدت انقلابی و بصیرت دینی و سیاسی است، و این همه به برکت ایمان و مسئولیتپذیری مردم عزیز آن خِطّهی نخبهپرور و با استعداد است. از شما انتظار دارم با همه توان در خدمت نیازهای معنوی و فکری و اجتماعی آنان بوده و بویژه جوانان عزیز را با زبان و عمل در جهت اعتلای دینی و انقلابی کمک نمائید. تکریم خانوادههای معزَّز شهیدان و ایثارگران وظیفهی همیشگی همهی ما است و لازم است به آن توجه ویژه نمائید. محتوای خطبههای نماز جمعه و دیگر نشستهای دینی و تبلیغی را بهگونهی شایسته ارتقاء دهید، و رفتار مردمی را شیوهی همیشگی خود قرار دهید. توفیقات جنابعالی را از خداوند متعال مسألت میکنم.
سیّدعلی خامنهای
۹ فروردین ۱۴۰۱
📢 کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰http://Eitaa.com/ofogh_howzah
💠 تقوا مهمترین عامل تحکیم خانواده است | در خانواده اسلامی زن و مرد هر دو سالارند
🔻آیت الله سعیدی در حرم مطهر رضوی
🔹اگر ما سنگ بنای خانواده را بر اساس تقوا بچینیم خانوادهای سعادتمند خواهیم داشت چرا که تقوا از مهمترین عوامل تحکیم خانواده است. در دین مبین اسلام اصلیترین هدف ازدواج و تشکیل خانواده فاصله گرفتن از گناه و رعایت تقوای الهی است؛ اگر کسی با این دیدگاه به ازدواج نگاه کند در پرتو تشکیل خانواده به کمالات انسانی نیز دست خواهد یافت.
🔹متاسفانه زوجین در هنگام انتخاب همسر به بسیاری از معیارهای مادی از جمله، شغل، میزان درآمد، محل سکونت و ... توجه میکنند ولی به مهمترین معیار که تقوا است توجهی ندارند. اگر زن و شوهر هر دو باتقوا و پرهیزکار باشند، به راحتی خطاهای یکدیگر را میپوشانند و در برابر مشکلات و سختیهای زندگی صبر میکنند و میدانند با توکل به خدا مشکلات زندگی را حل خواهند کرد.
🔹یک زن و شوهر با ایمان که بر اساس معیارهای دینی با هم ازدواج کردهاند باید در امر دین یکدیگر را یاری کنند. به عنوان مثل زن با قناعت و پرهیز از زیادهخواهی موجب میشود که مرد به کسب درآمد حرام و شبهه ناک روی نیاورد.
📢کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰http://Eitaa.com/ofogh_howzah
💠 #حدیث_روز
🔸امام رضا علیه السلام: مَنِ استَغفَرَ اللَّهَ في كُلِّ يَومٍ مِن شَعبانَ سَبعينَ مَرَّةً ، حُشِرَ يومَ القيامَةِ في زُمرَةِ رَسولِ اللَّهِ صلى اللّه عليه و آله ووَجَبَت لَهُ مِنَ اللَّهِ الكَرامَةُ...
🔹هر كس سه روزِ آخر شعبان را روزه بدارد و آنها را به ماه رمضان متّصل كند ، خداوند براى او پاداش روزه دو ماه پياپى را مى نويسد .
📚 الخصال : ص ٥٨٢ ح ٦
📢 کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰http://Eitaa.com/ofogh_howzah
💠 #سخن_بزرگان
🔻علامه محمدتقی جعفرى رحمه الله علیه
🔸تنها حیات معقول است كه مىتواند عظمت و ارزش تكلیف را، عنصر اساسى حیات تلقى نماید. آن انسان رشدیافته كه انسانها را اجزاء خود مىداند، با سقوط هر یك از آنها، تباهى جزیى از خود را مشاهده مىكند.
📢کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰http://Eitaa.com/ofogh_howzah
💠 سخنان آیت الله العظمی جوادی آملی درباره دو ماه مبارک شعبان و رمضان
🔹 ...کسانی که در مسائل اخلاقی کار میکنند اول سالشان ماه مبارک رمضان است لذا ماه شعبان آخر سال اخلاقی اینهاست در آخر سال نظیر اینکه نزدیک امتحانات کنکور میشود انسان چگونه تلاش و کوشش میکند مطالعه کند و حضور ذهن داشته باشد, اینها که سال اخلاقی دارند تمام تلاش و کوشش آنها این است که در این ماه شعبان بدهکاریهایشان را بدهند حقّالله دارند حقّالناس دارند توبهای باید بکنند واجبی ترک کردند حرامی مبتلا شدند تمام این دِیْنهای حقّاللهی و حقّالناسی را در ماه شعبان بدهند که وقتی اول سال فرا میرسد اینها با سود همراه باشند.
🔹ماه شعبان مده از دست قدح کاین خورشید از نظر تا شب عید رمضان خواهد شد
🔹 همین است یعنی الآن ماه شعبان, آخر سال است یازده ماه گذشت این ماه آخر سال است آخرین ماه است اگر بخواهی چیزی بنوشی بنوش وگرنه ماه مبارک رمضان که آمد ماه کار است ماه جایزه نیست شب و روز این ماه مبارک رمضان را باید تلاش و کوشش کنی تا شب عید رمضان یعنی شب عید فطر که شد و روز عید رمضان یعنی عید فطر که شد آنجا به عنوان لیلةالجوائز یا یومالجوائز چیزی به تو بدهند.
📢 کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰http://Eitaa.com/ofogh_howzah
💠آخرین اثر آیتالله ریشهری مصداق «جهاد تبیین» است
🔻💬 گفتاری از حجتالاسلام هادی صادقی، رئیس اسبق دانشگاه علوم حدیث و رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوهی قضائیه
🔹 آخرین اثر مکتوب زندگی ایشان کتابی است که در افشاگری توطئهها و در بیان بصیرت امام راحل رحمةاللهعلیه و در برابر تحریفهایی که از راه امام صورت گرفته بود، به رشته تحریر درآورد و همین تازگیها با عنوان «روشن بینی امام در نامه ۱۳۶۸/۱/۶» منتشر شد.
🔹مرحوم آیتاللّه ریشهری، در آخرین لحظات عمرش بر خود لازم دید که قلم مجاهدت را بر جریده کاغذ بکشد بهنحوی که تبیینگر و هدایتکننده باشد. ایشان در آخرین کتاب خود، بصیرت امام را خوب تبیین کرد.
🔹این کار مصداق برجسته جهاد تبیین است.، بدون اینکه بخواهد کار سطحی کرده باشد، بلکه یک کار روشنگرانه بصیرتافزایی انجام داد که بهخوبی آنچه حضرت امام و دیگران انجام دادند تبیین کند.
📢کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰http://Eitaa.com/ofogh_howzah
💠 آثار فردی و اجتماعی صله ارحام
🔹 صله رحم (ارتباط داشتن با خویشاوندان نَسَبی) یکی از واجبات است و قطع ارتباط (قهر کردن) با خویشاوندان از گناهان است.
🔹 به طور کلی صله رحم را می توان در سه محور ذیل تعریف کرد:
۱. کمک رسانی با مال و مقام و احساسات و عواطف؛
۲. احسان و نیکی به نزدیکان؛
۳. حفظ و تقویت همه ارتباطات لازم بین خویشان و دیدار با آنان.
🔹برخی تصور می کنند انجام صله رحم مخصوص افرادی است که تمکن مالی دارند و می توانند هزینه های مربوط به دید و بازدیدها را متقبل شوند، در حالی که صله رحم لزوماً به معنای رفت و آمد به منزل اقوام (دید و بازدید) نیست، بلکه به معنای قهر نبودن و قطع نکردنِ رابطه است. این تصور صحیح نیست، زیرا هدف از صله رحم برقراری ارتباط بین خویشاوندان است؛ چنان که امام علی «علیه السلام» فرموند: «صِلُوا أرحامکم ولو بالتسلیم»؛ «با بستگان خود صله رحم کنید گر چه با سلام کردن به آن ها باشد.»
🔹 صله رحم و دید و بازدید از اقوام و خویشان طبق دستورات اسلام و حتی از دیدگاه علم امروزی اثرات مثبت بسیاری به دنبال دارد که از آن جمله: روابط منسجم، رواج تعامل های دو جانبه، یادگیری رفتارهای شایسته، رشد روحیه حمایت اجتماعی و تعاون، تلاش جهت رفع حاجت های مادی و معنوی دیگران، افزایش عواطف انسانی، کمک به سلامت روانی ارحام و ارتقای سطح امید به زندگی، طولانی شدن عمر، زیاد شدن روزی، دفع شدن بلا و پاکیزه شدن اعمال و رشد معنوی انسان است
📢کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰http://Eitaa.com/ofogh_howzah