💠 #پرسش_پاسخ
❓آیا خواب حجیت دارد و میتواند ملاک عمل یا ترک عمل قرار بگیرد؟
🔹از منظر قرآن کریم و روایات معصومان(ع) خواب دیدن (رؤیا) اهمیّت و جایگاه والایی در زندگی انسان دارد تا آنجا که قرآن کریم به ۹ خواب از خوابهای انبیای الهی(ع) و افراد عادّی اشاره نموده و در مواردی تعبیر آن را نیز بیان فرموده است و روایات بسیاری نیز، بر اهمیّت و نقش ویژه برخی از آنها در زندگی انسان تأکید نموده و آن را در بردارنده الهامها و بشارتهای هدایتبخش الهی به انسانهای صالح و شایسته معرفی کردهاند.
👈 شرح کامل پرسش و پاسخ
🔗 ofoghhawzah.ir/Newspaper/item/87543
📢 کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰http://Eitaa.com/ofogh_howzah
🎤#گفت_و_گو | تفکر فلسفی در چیستی و چرایی فلسفه و نسبت آن با دیگر علوم و معارف
🔻دکتر محمد فنائی اشکوری
🔹در پشت جلد این کتاب میخوانیم: فلسفه، تفکر عقلی روشمند درباره پرسشهای بنیادین بشر و از زیربناییترین عناصر سازنده فرهنگ و تمدن است. بسیاری از اثرگذارترین شخصیتهای متفکر تاریخ در جوامع مختلف فیلسوفان هستند. از اینجاست که شناخت چیستی و چرایی فلسفه اهمیت بسزایی دارد. درباره فلسفه، اهمیت و اعتبارش پرسشها و ابهامهای فراوانی مطرح است.
❓برخی از این پرسشها بدین قرار است: روش تفکر فلسفی چیست؟ چگونه میتوان در فلسفه نوآوری کرد؟
❓فلسفه با علوم و معارف دیگر چه نسبتی دارد؟ نسبت فلسفه با دین چیست؟ فلسفه چه نقشی در زندگی بشر دارد؟
❓چرا گروهی با فلسفه مخالف هستند؟ برای آشنایی با این اثر، که توسط انتشارات حکمت اسلامی منتشر گردیده است گفتوگوی پیش رو را میخوانید.
👈 شرح گفت و گو
🔗 ofoghhawzah.ir/Newspaper/item/87550
📢 کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰http://Eitaa.com/ofogh_howzah
🌐 ofoghhawzah.ir
💠 حجاب به معنای عدم حضور زن در فعالیتهای اجتماعی نیست
🔻حجت الاسلام و المسلمین سیدمحمدعلی آل هاشم
🔹رهبر معظم انقلاب میفرمایند اسلام میخواهد رشد اجتماعی و فکری و فرهنگی زنان به حد اعلا برسد و میفرمایند مفهوم حجاب به معنای منزوی کردن زن نیست، حجاب به معنای عدم حضور زن در فعالیتهای اجتماعی نیست، بلکه اسلام ارتباط میان زن و مرد در محیط خارج از خانه را منوط و مشروط به حجاب در رفتار و گفتار میداند.
🔹اسلام زنان را به خانه نشینی فرا نمیخواند، بلکه حضور آنها در اجتماع را مشروط به حجاب در رفتار و گفتار میداند و تاکید دارد حجاب تنها برای زن نیست، بلکه شامل زن و مرد است و تنها به پوشش اکتفا نمیکند، بلکه باید در رفتار و گفتار هم متجلی شود.
🔹حفاظ و حجابی بین زن و مرد وجود دارد و این به معنای این نیست که زنان، عالم جداگانه ای نسبت به مردان دارند، بلکه زنان در کنار مردان فعالیت اجتماعی میکنند، اما آن حفاظ و حجاب در بیرون از محیط خانه و خانواده باید حفظ شود و این نکته اصلی در الگوسازی اجتماعی است.
📢 کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰http://Eitaa.com/ofogh_howzah
🌐 ofoghhawzah.ir
📣 نکوداشت هفتادمین سال تألیف کتاب گرانسنگ
«منتخب الأثر في الإمام الثاني عشر علیهالسلام» تالیف مرجع عالیقدر آیت الله العظمی صافی گلپایگانی قدس سره
📘 به همراه رونمایی از کتاب «ارجنامه منتخب الأثر»
به قلم جمعی از اندیشمندان و فرهیختگان
📜 با پیام مرجع عالیقدر: *حضرت آیت الله العظمی سبحانی دام ظله الوارف*
🎤 سخنران: حضرت آیت الله استادی
📆 زمان: سه شنبه ۱۰ خرداد ۱۴۰۱ - از ساعت ۱۸ الی ۲۰
🕌 مکان: سالن همایشهای خواجه نصیر الدین طوسی (قم. چهارراه شهدا، ابتدای خ معلم، ساختمان سابق پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی)
📢 کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰http://Eitaa.com/ofogh_howzah
🌐 ofoghhawzah.ir
💠 سفر آیت الله اعرافی به ایتالیا و واتیکان
🔹 آیتالله علیرضا اعرافی مدیر حوزههای علمیه به دعوت مراکز علمی و شخصیتهای دینی، به ایتالیا و واتیکان سفر کرد.
🔹 در این سفر، حجج اسلام والمسلمین مقیمی حاجی معاون پژوهش حوزه و حسینی کوهساری رئیس مرکز ارتباطات و بینالملل حوزه، آیت الله اعرافی را همراهی میکنند.
🔹 نخستین برنامه هیئت حوزوی در این سفر، سخنرانی در مراسم بزرگداشت امام خمینی(ره) در شهر رم است که با حضور جمعی از مسلمانان، شیعیان و علاقهمندان به اسلام و انقلاب در ایتالیا برگزار میشود.
📢 کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰http://Eitaa.com/ofogh_howzah
🌐 ofoghhawzah.ir
💠 #حدیث_روز
🔸پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله: مَن خافَ أدلَجَ ، ومن أدلَجَ بَلَغَ المَنزِلَ. ألا إنَّ سِلعَةَ اللّهِ غالِیَةٌ، ألا إنّ سِلعَةَ اللّهِ الجنَّةُ.
🔹آن که [از خطر راه و راهزنان] میترسد، شبانه حرکت کند و کسی که شبرو است، به مقصد میرسد. بدانید که کالای خدا گرانبهاست. بدانید که کالای خدا بهشت است.
📚المستدرك علی الصحیحین: ج۴ ص۳۰۸
📢 کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰http://Eitaa.com/ofogh_howzah
💠 #سخن_بزرگان
🔻ملا حسینقلى همدانى قدسسره:
🔸پس از ترک گناه به مجاهده بپرداز و با تمام کوشش از لحظهاى که سر از بستر بر مىدارى تا شب که به خواب مىروى، "مراقبت" داشته باش و در محضر مقدس الهى، با ادب، همراه و ملازم باش و بدان که تو با سراسر وجود و تمام اجزایت، اسیر قدرت الهى هستى، لذا حرمت حضور او را رعایت کن...
📢کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰http://Eitaa.com/ofogh_howzah
📰 پیشخوان روزنامههای کشور - دوشنبه ۹ خرداد ۱۴۰۱
📢کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰http://Eitaa.com/ofogh_howzah
💠 از پیری جمعیت باید ترسید
🔻 رهبر انقلاب: در مقولهی مسائل اجتماعی و غیره ... مسئلهی فرزندآوری و مسئلهی نسل بسیار مهم است؛ این موضوعی است که بنده بارها در این چند سال اخیر تکیه کردهام و تأکید کردهام، [ولی] متأسّفانه حالا که انسان نتایج را نگاه میکند، معلوم میشود که خیلی این تأکیدها تأثیر زیادی نداشته.
👈 اینها احتیاج دارد به قانون، احتیاج دارد به دنبالگیری جدّی دستگاههای اجرائی و بایستی بِجِدْ مسئلهی فرزندآوری را مهم دانست و از پیری جمعیّت ترسید.۹۹/۴/۲۲
🌷 بازخوانی توصیهها و تدابیر رهبر انقلاب در موضوعات مختلف | سبکزندگی و جمعیت
📢کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰http://Eitaa.com/ofogh_howzah
💠 منابع روایی ما پاکیزه نشده است
🔻آیتالله علیدوست
🔹به دنبال سلسله بحثهای آسیبشناسی تفسیر، به یک آسیب اشاره میکنیم که اختصاص به تفسیر ندارد و آن قرآنبسندگی است. در تعامل با قرآن و نقش سندی آن یعنی استفاده از قرآن بهعنوان یک منبع معرفتی، ما میتوانیم سه رویه داشته باشیم؛ رویه تفریط، رویه افراط و رویه اعتدال. رویه تفریط به این صورت است: آنگونه که باید از قرآن استفاده نشود، چه در تفسیر، چه در غیر تفسیر. پس یک رفتار، رفتار تقصیرگونه و تفریطگونه است که از آن بهعنوان مهجوریت قرآن یاد میشود و گاهی مراکز علمی را متهم میکنند؛ آنگونه که باید از قرآن استفاده نکردید. بحثهایی خوبی اینجا مطرح است؛ از جمله اینکه عوامل مهجوریت قرآن چیست؟ مهجوریت قرآن، هم عوامل اجتماعی دارد، هم عامل اعتقادی و هم عامل فلسفه فقه. پس رفتار اول در تعامل با قرآن و استفاده از قرآن، رفتار تفریطگونه است.
👈 شرح مطلب
🔗 ofoghhawzah.ir/Newspaper/item/87552
📢 کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰http://Eitaa.com/ofogh_howzah
🌐 ofoghhawzah.ir
💠 #اخلاق_در_حوزه
🔸چهار عامل سعادت
🔻آیتالله العظمی مکارم شیرازی
🔹رسول خدا صلّی الله علیه وآله وسلّم در روایتی می فرماید: چهار چیز موجب خوشبختی انسان است. اول اینکه همسرش صالحه باشد. دوم اینکه فرزندان خوبی داشته باشد، سوم اینکه دوستانش انسان های صالحی باشند و چهارم اینکه رزق و زندگی او در شهر خودش باشد تا مجبور نباشد در بیابان ها و این شهر و آن شهر سرگردان باشد و دنبال روزی بگردد.
🔹 این چهار مورد همه به دست خود انسان است. انسان از همان اول باید در انتخاب زوجه دقت کند و دنبال مال و اموال پدری او و یا جمال و زیبایی او نباشد بلکه صفات و کمالات اخلاقی را در نظر بگیرد.
🔹همچنین انسان می تواند با تربیت صحیح دارای فرزندانی خوب باشد. انسان باید دقت کند که فرزند او با چه افرادی رفت و آمد دارد و چه کارهایی انجام می دهد. همچنین دوستان انسان هم بسته به انتخاب خود انسان هستند. انسان باید ببیند که دوستانی که انتخاب می کند به سبب مال و منال آن هاست یا به سبب صلاحیت های اخلاقی و صفات برجسته ی خدایی در آنها وجود دارد.
🔹اما اینکه رزقش در بلدش باشد شاید اشاره به این نکته باشد که کسانی که زندگی اشان در یک نقطه متمرکز است آنها می توانند منبع اقتصادی بهتری برای خود و جامعه باشند بر خلاف کسانی که دائما به اینجا و آنجا می روند.
📢 کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰http://Eitaa.com/ofogh_howzah
🌐 ofoghhawzah.ir
📜 پیام مهم حضرت آیتالله مکارم شیرازی به آیت الله اعرافی، پیش از دیدار با پاپ
📢 کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰http://Eitaa.com/ofogh_howzah
🌐 ofoghhawzah.ir
💠 امام خمینی احیاگر دین در عصر جدید است
🔻مدیر حوزههای علمیه درجمع مسلمانان و شیعیان ایتالیا:
🔹 امام خمینی حق بزرگی بر ملت ایران و بر همه دینداران و آزادیخواهان جهان دارد. بسیاری از تحلیلگران در سالهای قبل از انقلاب، تصور کردند عصردین داری به پایان رسیده است؛ اما حضرت امام ثابت کرد که دین در متن حوادث و تحولات زندگی بشر همیشه زنده است. امام خمینی نشان دادند که میتوان به عصری جدید و محوریت دین و #معنویت و اخلاق امیدوار بود.
🔹 امام خمینی در فقه به عالیترین سطوح فقهی و مرجعیت دست یافته بود؛ ایشان در سنین جوانی به عالیترین درجات علم فلسفه رسیده، در علوم پیچیده و ظریف عرفانی و گرایشهای معنوی مهمترین کتابهای عرفانی را در سنین جوانی تألیف کرد. شخصیت و مقام سیاسی امام نباید مانع از توجه به شخصیت و جایگاه فاخر و کم نظیر علمی ایشان شود؛ امام خمینی در مهمترین علوم اسلامی در قله قرار داشت در حالی که رسیدن به هر کدام از این قله ها و به دهها سال تلاش و مجاهدت علمی نیاز دارد.
🔹 تألیفات امام خمینی برای جامعه فکری و معرفتی بشریت امروز گنجینه ای ارزشمند و قابل مطالعه است.
📢 کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰http://Eitaa.com/ofogh_howzah
🌐 ofoghhawzah.ir
💠 امام خمینی جامع معقول، منقول، مشهود و سیاست بود
🔻آیتالله العظمی جوادی آملی در همایش حضور صد ساله خورشید
🔹برخی جامع بین معقول و منقول کرده اند اما جمع بین معقول، منقول و مشهود نکرده اند و آنکه جامع بین معقول و منقول و مشهود باشد گاهی ضعیف جمع کرده اند اما به نحو جمع مکسر نه جمع سالم و آنکه بین نقل، عقل و شهود جمع تام و جمع دقیق کرد از او به عنوان کسی که جمع سالم دارد یاد می کنند که امام امت بین معقول، منقول و مشهود جمع سالم کرد.
🔹امام بین اندیشه و انگیزه جمع سالم کرد و آنچه را که می فهمید درست می فهمید و آنچه را که عمل می کرد درست عمل می کرد، نه علمش از عمل معذور بود و نه عملش از علمش معذور بود و جامع بین علم و عمل و جامع بین نقل و شهود به جمع سالم بود.
🔹نقصی به لطف الهی در برنامه های علمی و برنامه های عملی این بزرگ مرد الهی دیده نشد.
📢 کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰http://Eitaa.com/ofogh_howzah
🌐 ofoghhawzah.ir
افق حوزه
📜 پیام مهم حضرت آیتالله مکارم شیرازی به آیت الله اعرافی، پیش از دیدار با پاپ 📢 کانال رسمی هفتهن
📜 متن نامه حضرت آیت الله مکارم شیرازی به این شرح است:
جناب مستطاب آیت الله اعرافی (دامت تاییداته)
با اهداء سلام و تحیت؛
مطلع شدم عازم سفر به واتیکان و دیدار جناب پاپ هستید. لازم دیدم نکاتی را در این زمینه بیان کنم:
اولا: شما را شایسته برای چنین سفر و ملاقاتی میدانم و امیدوارم مسئولین واتیکان و خصوصا جناب پاپ همان طور که به این دیدارها و گفتوگوها روی موافق نشان داده اند، به آن نیز اهمیت بدهند.
ثانیا؛ سزاوار است متذکر شوید اختلاف میان ادیان موجب تضعیف و خسارت برای همه خواهد شد و کارهایی مثل توهین به مقدسات که احساسات دینی را تحریک می کند از جمله این امور زیان بار است که منشأ کینه و کدورت میان انسانها و بندگان خدا می شود.
ثالثا: ضمن تأکید، تکیه و توجه بر مشترکات، زمینه توافق بر همکاری را خاطرنشان کنید که این باعث عظمت ادیان، و عمق نفوذ آنها خواهد شد؛ هرچند که این مسئله بر خلاف میل سیاستمداران شرق و غرب و صاحبان قدرت می باشد، چرا که منافع آنها در اختلاف میان ادیان است نه در وحدت آنها.
رابعا: پیشنهاد کنید هیئتی متشکل از نمایندگان ادیان معروف و معتبر گرد هم بنشینند تا درباره طرق همکاری بیشتر، بیاندیشند و به صورت سالانه جلساتی را برای بررسی این موضوع برگزار کنند تا به نتایج عینی و اجرایی منتهی شود؛ نتایجی مانند وضع قوانین بین المللی و الزام آور جهت احترام به مشترکات و مقدسات ادیان و مذاهب و مجازات تفرقه افکنان، و یا محکومیت تضعیف آنچه از مسلمات همه ادیان است مانند جایگاه خانواده و مقابله با ایجاد انحراف در آن.
من این سفر را سفر مبارکی می دانم و از خداوند متعال توفیق و عزت شما و سربلندی اسلام و مسلمین و عموم مؤمنین را خواستارم.
والسلام علیکم و رحمة الله
قم - ناصر مکارم شیرازی
📢 کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰http://Eitaa.com/ofogh_howzah
🌐 ofoghhawzah.ir