💠 حج، فرصت اعلام انزجار مسلمین از صهیونیسم و آمریکاست
🔻حجتالاسلاموالمسلمین سیدعبدالفتاح نواب، نماینده ولیفقیه در امور حج و زیارت
🔹 اگر توطئههای دشمنان نباشد، شیعه و سنی با هم درگیری ندارند؛ چون شیعه و سنی سالهای زیادی با همدیگر همزیستی مسالمتآمیز داشته و دارند. این توطئههای استکبار جهانی است که سعی میکند بین شیعیان و اهلسنت ایجاد نفرت و تفرقه کند.
🔹 بهویژه از زمانی که غده سرطانی صهیونیست در منطقه رشد کرد. عامل تفرقه شیعه و سنی دولت حاکم بدکردار انگلیس و بعد صهیونیستها هستند. ما فراوان در کشورمان داریم که شیعه و اهلسنت با هم ازدواج میکنند، دادوستد دارند و با هم رفیقاند؛ ولی وقتی طبل تفرقه توسط دشمنان اسلام کوبیده میشود این مشکلات پیش میآید.
🔹 مسلمانان وقتی به سرزمین وحی میآیند، بر خودشان لازم میدانند که ضمن گرامیداشت توفیق الهی که نصیبشان شده است از نعمت حضورشان ابراز احساسات و قدردانی به برادران و خواهران مسلمان خودشان داشته باشند و از استکبار جهانی و صهیونیسم بینالملل ابلاغ و اعلام انزجار کنند.
📢 کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰http://Eitaa.com/ofogh_howzah
🌐 ofoghhawzah.ir
💠 #حدیث_روز
🔸پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله: سافِرُوا تَصِحُّوا و تُرزَقُوا .
🔹مسافرت كنيد تا تندرست مانيد و روزى داده شويد .
📚كنز العمّال : ح ١٧٤٦٩ .
📢 کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰http://Eitaa.com/ofogh_howzah
💠 #سخن_بزرگان
🔻مرحوم حضرت آیت الله العظمی علامه حاج سید علی قاضی تبریزی(نورالله قبره):
🔹اگر قبری از امام زادگان یا علما و بزرگان در اطرافتان یا شهرتان است حتما بروید.
📢کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰http://Eitaa.com/ofogh_howzah
🖼 عامل «پیشرفت و اقتدار ایران» - شماره 1
🔺ثمرات افزایش جمعیت و وظایف مسئولان در این زمینه براساس بیانات رهبرانقلاب
✅ رهبرانقلاب اسلامی در پیام به فعالان حوزه جمعیت، تلاش برای افزایش جمعیت را «از ضروریترین فرائض مسئولان و آحاد مردم» دانستند. ایشان در بیانات مختلف دربارهی ابعاد افزایش جمعیت و وظایف مسئولان نکاتی را بیان فرمودهاند که در این اطلاعنگاشت مرور میشود.
📢 کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰http://Eitaa.com/ofogh_howzah
🌐 ofoghhawzah.ir
📚#معرفی_کتاب
📘جامعةالاصول
🔹«جامعةالاصول»، تألیف علامه، مولی محمدمهدیبن ابیذر(مشهور به ملامهدی نراقی(ره)) متوفای (م ۱۲۰۹ ق)، به زبان عربی است. این کتاب که شامل بخشی از مباحث اصول فقه است، پس از کتاب معالمالاصول و پیش از کتاب قوانین میرزای قمی(ره) تألیف شده است.
🔹در این کتاب، اصول عملیه برائت و استصحاب و اصول لفظی مثل اصالةالحقیقة و نظایر آن و قواعد فقهی مثل اصالةالطهارة و اصولی که در ذیل آنها وجود دارد، مورد بررسی واقع شده است.
🔹ساختار و محتوا: کتاب، مشتمل بر یک خطبه، یک مدخل، ۱۲ فصل و یک خاتمه است. محقق نراقی، در مدخل، اصطلاح «اصل» را قابل اطلاق بر ۱۹ چیز میداند که پارهای از آنها عبارتند از: دلیل، قاعده، حالت راجحه، اصل برائت بهمعنای نفی حرمت و... وی، در فصول دوازدهگانه، به بررسی این امور میپردازد: اصل برائت بهمعنای اصل اباحه، اصل برائت بهمعنای اصالة عدم وجوب و استحباب، حکم شبهه در طریق حکم، استصحاب حال عقل ، استصحاب حال شرع، اصالة عدم تقدم حادث، اصل تمسک به عدم دلیل، اصل اخذ به اقل در صورت نبودن دلیل بر اکثر، اصالةالحقیقة در کلام، اصل نفی تخصیص و تقیید و نسخ و اشتراط، اصالت طهارت در همه اشیا و پارهای از اصولی که در میان علما متداول است؛ ولی این اصول، داخل در اصول یادشده میباشند: مثل اصل عدم بلوغ آب بهحد کر، اصل کفایت نکردن هیچ واجب و مستحبی از دیگری، اصل صحت در تصرفات مسلمان و...
👈 معرفی کامل کتاب
🔗 ofoghhawzah.ir/Newspaper/item/87668
📢 کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰http://Eitaa.com/ofogh_howzah
🌐 ofoghhawzah.ir
💠 #پرسش_پاسخ
❓چرا وقتی با جسم مادی مرتکب گناه می شویم، روح ما باید در آخرت عذاب شود؟
🔹اولاً: قبل از هر چیز باید اشاره شود که انسان مرکب از روح و بدن است؛ تنها به روح، انسان گفته نمیشود چه اینکه تنها به بدن بدون روح نیز انسان گفته نمیشود بلکه به تعبیر برخی از بزرگان انسان موجود چند طبقه است مثلاً یک طبقه آن بدن و جسم است و طبقه دیگر آن روح او است و به مجموع بدن و روح انسان گفته میشود و هر عملی را که انسان انجام میدهد در واقع با تمام طبقههای وجودی خود انجام میدهد نه اینکه گناه را جسم مادی انجام دهد عذاب را روح بچشد بلکه گناه را انسان انجام میدهد که مرکب از جسم و روح است.
🔹ثانیاً: در آخرت هم جسم و بدن عذاب میشود و هم روح زیرا معاد هم جسمانی است و هم روحانی، قرآن کریم ....
👈 شرح پرسش و پاسخ
🔗ofoghhawzah.ir/News/NewsItem?nid=1326
📢 کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰http://Eitaa.com/ofogh_howzah
🌐 ofoghhawzah.ir
💠 #فرزانگان
🔻علامه سیدمرتضی رازی
▫️تولد: ۴۴۰ قمری
▫️وفات: ۵۳۰ قمری
▫️اساتید: شیخ طوسی / سلار دیلمی
▫️شاگردان: شیخ منتجبالدین رازی
▫️ تألیفات: تبصرةالعوام
🔹فقیه، متکلم، محقق برجسته و توانا و محدث بزرگوار سیدمرتضی رازی از عالمان بزرگ قرن پنجم و ششم هجری است که طبق قرائن و شواهد متعدد، در حدود ۴۴۰ قمری در بیت علم و سیادت، پای به عرصه حیات نهاده است. بهگفته آیتالله مرعشی نجفی، نسب این سید جلیلالقدر به امام حسین مجتبی(ع) میرسد و از سادات جلیلالقدر صحیحالنسب حسنی بهشمار میآیند. نام کامل وی، صفیالدین ابوتراب سیدمرتضی است.
🔹سیدمرتضی رازی که از فقیهان بزرگ عصر خویش بهشمار میرفت، موفق شد در مکتب علمی خویش شخصیتهای برجسته و نامداری را تربیت نماید و نیز سیدمرتضی از ارکان طرق نقل حدیث است و شماری از عالمان بزرگ نیز، به محضر آن فرزانه علمی راه یافته و اخذ اجازه روایی کردهاند
🔹مهمترین آثار علمی این محدث عالیمقام عبارتند از:۱. تبصرهالعوام فی معرفه مقالاتالأنام: این کتاب مهمترین آثار ایشان در ملل و نحل و بهزبان فارسی بهشمار میرود.
۲. الفصولالتامه فی هدایتالعالم (کلامی به زبان عربی) ۳. بحرالانساب که محروم شیخ آقابزرگ تهرانی آن را مهمترین کتاب آثار امامیه شمرده است که در باره علم انساب و شجرهشناسی سادات است.
👈 شرح مطلب
🔗ofoghhawzah.ir/Newspaper/item/87650
📢 کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰http://Eitaa.com/ofogh_howzah
🌐 ofoghhawzah.ir
💠 #اخلاق_در_حوزه
🔸اهمیت نماز جماعت
🔻حضرتآیةالله مظاهری
🔹شخصی که نماز را به صورت فرادا و با حضور قلب بجا میآورد و مستحبات و تعقیبات نماز را نیز انجام میدهد، میتوان گفت نماز خوانده، ولی آنرا اقامه نکرده است و در فرهنگ قرآنی چنین نمازی کامل نیست؛ نماز باید در مسجد، در میان مردم و با جماعت خوانده شود. نماز باید در اجتماع مسلمانان زنده و پویا باشد. نماز جماعت یک شعار است و این شعار باید زنده نگه داشته شود.
🔹در زمان پیغمبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم مردم بجز در ضرورت و موارد خاص، نماز فرادا نمیخواندند؛ لذا در روایت آمده است که فردی نابینا خدمت آن حضرت رسید و گفت: یا رسول الله! نماز ظهر و عصر و مغرب و عشا را در مسجد و با جماعت میخوانم، اما برای نماز صبح کسی نیست که مرا بیاورد، اجازه دهید که نماز صبح را فرادا و در خانه بخوانم. پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم فرمودند: نه! ریسمانی از خانه تا مسجد به دیوارها بکش و هنگام نماز صبح، با کمک آن به مسجد بیا! (تهذیبالأحکام/3/266)
🔹در باب نماز جماعت و اهمیت آن، احادیث فراوانی از پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله و سلم و ائمه اطهار علیهم السلام نقل شده است. از مضمون کلی این احادیث، چنین برداشت میشود که اگر شخصی بدون دلیل نماز جماعت را ترک کرد، با او همنشینی، معاشرت و داد و ستد نکنید و با او پیوند ازدواج نیز برقرار ننمایید. در مقابل، کسانی که به نماز و نماز جماعت اهمیت میدهند و آنرا برپا میدارند را دارای مقام و منزلت بالایی دانسته و گرامی داشته است. (ر.ک: وسایلالشیعه/8/290-285)
📢 کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰http://Eitaa.com/ofogh_howzah
🌐 ofoghhawzah.ir
🌹#رواق_شهیدان
🔻شهید حجتالاسلام قنبر امیری
🔹حجتالاسلام قنبر امیری از طلاب رزمنده استان اصفهان بود که سال 1348ش در یکی از روستاهای سمیرم به دنیا آمد. دوره کودکیاش در خانوادهای متدین سپری شد. در کلاس درس از دیگران جلوتر بود و دو کلاس را در یکسال میخواند. پس از پایان کلاس پنجم با تشویق خانواده و طبق میل درونیاش، به تحصیل علوم دینی روی آورد
🔹در کنار علماندوزی، به تهذیب نفس و رعایت اخلاق هم اهمیت میداد و به همین خاطر نوشتهاند که حرفهایش در مردم و رزمندگان اسلام تأثیرگذار بود.
🔹این سرباز امام عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف با روحیه انقلابی و بصیرتی عاشورایی، به ندای «هل من ناصر» امام خمینی لبیک گفت و به مدد رزمندگان اسلام شتافت. یکبار در عملیات کربلای پنج از ناحیه دست مجروح شد.
🔹عاقبت در سال 1367 و اواخر دفاع مقدس در جزیره مجنون به شهادت رسید و جاودانه تاریخ گشت. جسد مطهرش پس از چهارده سال بهدست خانوادهاش رسید و پس از تشییع باشکوه در گلزار شهدای تنگ خشک سمیرم دفن شد.
📢کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰http://Eitaa.com/ofogh_howzah
🌐 ofoghhawzah.ir
💠فراخوان کنگره بین المللی اندیشههای قرآنی آیت الله خامنهای اعلام شد.
📢کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰http://Eitaa.com/ofogh_howzah
🌐 ofoghhawzah.ir
🔰 فارابی، فصل مشترک همکاری علمی و فرهنگی ایران و قزاقستان
🔻 رهبر انقلاب، در دیدار رئیس جمهور قزاقستان: فارابی بهعنوان یک فیلسوف و دانشمند اسلامی که اصالت قزاقستانی دارد و در ایران هزار سال درباره آثار او تحقیق و مطالعه شده است، میتواند مبنای همکاریهای فرهنگی و تشکیل یک کمیته مشترک علمی میان دو کشور شود. ۱۴۰۱/۳/۲۹
📢کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰http://Eitaa.com/ofogh_howzah
🌐 ofoghhawzah.ir
💠 #حدیث_روز
🔸امام باقر علیه السلام: ـ لَمّا سُئلَ عَنْ عِلَّةِ احْتِياجِ النّاسِ إلَى النّبيّ و الإمامِ ـ: لِبَقاءِ العالَمِ على صَلاحِهِ ، و ذلِكَ أنَّ اللّهَ عزّ و جلّ يَرْفَعُ العَذابَ عَنْ أهلِ الأرضِ إذا كانَ فِيها نَبِيٌّ أو إمامٌ .
🔹ـ در پاسخ به علت نياز مردم به پيامبر و امام ـفرمود : براى اين كه دنيا به سامان ماند؛ چه آنكه خداوند عزّ و جلّ، با وجود پيامبر يا امام در روى زمين، عذاب را از زمينيان بر مى دارد.
📚بحار الأنوار : ج ٢٣ ص ١٩ ح ١٤
📢 کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰http://Eitaa.com/ofogh_howzah