💠 ماه مبارک رمضان، اول سال عرفاست
🌴آیت الله جوادی آملی دامت برکاته:
🌷 انسان در دنیا با اجتماع زندگی می کند و مشکلات خود را به کمک دیگران رفع می نماید اما در آخرت، گرچه زندگی جمعی هست اما زندگی اجتماعی نیست؛ یعنی هر کس در کنار سفره خود نشسته و مشکل خود را باید خود برطرف کند لذا هر کس بخواهد در آن دنیا راحت باشد باید سفره و مادبه خود را به همراه داشته باشد و توشه و زاد انسان بعد از مرگ چیزی جز تقوا نیست.
🌷راحله انسان در قیامت که می تواند با آن سریعتر طی مسیر می کند «محبت» است؛ تمام ما محب خدا هستیم چرا که همه هستی ما از خداست، اما تمام تلاش و کوشش ائمه علیهم السلام این است که ما از مرحله محب بودن به مرحله محبوب بودن برسیم!
🌷 اگر کسی بخواهد از مرحله محب بودن به مرحله محبوب بودن برسد باید از «حبیب الله» پیروی کند لذا خداوند در قرآن به پیامبر(ص) فرمود از طرف من به مردم بگو از پیامبر من اطاعت کنید و در مدار محبت او حرکت نمایید.
🌷 ماه مبارک رمضان، اول سال عرفاست، پیامبر(ص) در آخرین جمعه ماه شعبان خطبه ای خواندند و بیان داشتند این ضیافت الهی یک ضیافت همگانی است و همه دعوتند، همانطور که در ایام حج، حاجیان در مکه ضیوف الرحمان هستند روزه داران در ماه مبارک رمضان ضیوف الرحمانند.
🌷حضرت رسول در این خطبه فرمود گناه یک بار سنگینی است که این بار را جز صاحب بار، کسی حمل نمی کند؛ باربری در قیامت نیست! هر کس باید بار خود را خود بر دوش بکشد، فرمود پشتتان از سنگینی بار گناه خم شده است، در این ماه این بار گناه را سبک کنید.
🌷در این نوع بدهکاری خود انسان را به عنوان رهن گرو می گیرند، اینکه برخی می گویند هر چه تلاش می کنیم نمی توانیم گناه نکنیم! بخاطر همین است که در بند و رهن هستند، لذا حضرت فرمود ماه رمضان ماهی است که می توانید فک رهن کنید و خود را آزاد سازید، ماه رمضان ماه رها شدن از بند هاست، این تنها یک اراده می خواهد که حقیقتا انسان به سمت خدا حرکت کند و مهمان واقعی او شود و با همه وجود بگوید «استغفرالله ربي واتوب اليه» که امیدواریم همه علاقمندان به قرآن و عترت مهمان حقیقی این ضیافت الهی باشند.
📚درس اخلاق
🗓97-02-20
🌻کانال افق معرفت🌻
👇👇👇
@ofogh_marefat
✅ بلاهایی که از روی نادانی، خودمان بر سر خودمان میآوریم
🔸در این که هیچ کس دشمن خودش نیست و هر فردی دوست خودش میباشد تردیدی نیست، زیرا که حبّ ذات، غریزی انسان است. هر کوششی که انسان میکند به سود خود و به منظور تحصیل سعادت میکند، نه برای زیان و بدبختی.
🔹دشمن به دشمن آن نپسندد که بیخرد
🔹با نفس خود کند به مراد و هوای خویش
🔸انسان اگر بشنود یک نفر خودش را عمدا از بام پرت کرد یا در آتش انداخت یا چاقو را برداشت بیجهت سر و صورت و اندام خودش را زخمی نمود، تعجب میکند و میگوید شخص عاقل این کارها را نمیکند، در صورتی که اگر درست و از روی بصیرت در روش زندگی که غالب مردم انتخاب کردهاند دقت کنیم میبینیم کارهایی میکنند و سخنانی میگویند که ضررش برای خودشان از چاقو خوردن و توی آتش رفتن بیشتر است اما نمیفهمند.
📝 استاد مطهری، حکمتها و اندرزها، ج۲ ص۳۶-۳۵
🌻کانال افق معرفت🌻
👇👇👇
@ofogh_marefat
💠 عظمت ماه مبارک رمضان
آیت الله تحریری:
🌷با توجه با بیانات قرآن کریم و روایات ، ماه مبارک رمضان، از بهترین ماه های خداوند متعال است که حق تعالی اسباب گوناگونی را در این ماه برای بندگانش مهیا فرموده است تا ارتباط ویژه ای با او داشته باشند.
در روایت شریفی داریم:
🌹 إِنَّ لِرَبِّكُمْ فِي أَيَّامِ دَهْرِكُمْ نَفَحَاتٍ أَلَا فَتَعَرَّضُوا لَهَا. در ایام و روزگاران شما، وزشهایی از ناحیه خداوند متعال صورت میگیرد، آگاه باشید که متعرض آن شوید و از آن اعراض نکنید.
🔹در حقیقت ماه مبارک رمضان از نفحات خاص الهی است .
انسان باید به عالم قدس و ملکوت توجه خاص پیدا کرده و آن را دنبال کند و از این توجه حسن استفاده را ببرد، اگر دنبال شد، توجهات دیگری از ناحیه حق تعالی به او میشود و دریچه قلب او را میگشاید.
🔺 ماه مبارک رمضان از این نفحات خاص قدسی حق تعالی است که خداوند متعال در این ماه ریزشی خاصی دارد، ریزش رحمت های رحیمیه که ظهور این رحمت رحیمیه در وجود انسان، مغفرت هایی است که شامل حال او میشود. منتها ما باید آن ظرفیت را فراهم کرده و آماده کنیم، تا بتوانیم این رحمتها را دریافت و از آن استفاده کنیم و در وجود خود آن را حفظ کرده و رشد بدهیم. البته رشد دادن هم به عنایت الهی است اما زمینه رشد دادن در ما باید پیدا شود.
🌼کانال نشر بیانات استاد تحریری
🌻کانال افق معرفت🌻
👇👇👇
@ofogh_marefat
💠 جلوتر ایستادن زن در نماز:
⭕️آيا محل ايستادن خانمها در نماز، بايد عقبتر از مردها باشد؟
✅ جواب مراجع عظام تقلید:
☘آيات عظام امام، بهجت، صافى و نورى: خير، اگر جلوتر از مرد هم بايستد اشكال ندارد؛ ولى بهتر است زن عقب تر از مرد بايستد. [۱]
☘ آيةالله خامنهاى: بنا بر احتياط واجب بايد حداقل بين زن و مرد يك وجب فاصله باشد و با رعايت فاصله، اگر زن هم جلوتر بايستد، نمازش صحيح است. [۲]
☘ آيات عظام فاضل و مكارم: زن بايد عقب تر از مرد بايستد؛ وگرنه نماز او باطل است و فرقى بين محرم و نامحرم نيست. [۳]
☘ آيةالله سيستانى: بنابر احتياط لازم، زن بايد عقبتر از مرد بايستد و فرقى بين محرم و نامحرم نيست. [۴]
📚 پینوشت:
[۱]. توضيح المسائل مراجع، م ۸۸۶ و نورى، توضيح المسائل، م ۹-۸۸۷
[۲]. توضيح المسائل مراجع، م ۸۸۶ و خامنهاى، اجوبة الاستفتاءات، س ۳۷۴
[۳]. توضيح المسائل مراجع ، م ۸۸۶
[۴]. توضيح المسائل مراجع، م ۸۸۶
🌻کانال افق معرفت🌻
👇👇👇
@ofogh_marefat
هدایت شده از مدرسه انقلاب بصیرت ،شیعه،مهدوی ،جهاد
👇👇👇
🔶🔸سوال:
🔰چرا زمان سلام دادن به امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف، دست را روی سر می گذاریم؟
✍پاسخ:
✅دست بالاي سر گذاشتن و صلوات فرستادن در هنگامي که اسم امام زمان (علیه السلام) ذکر ميشود، در راستاي احترامي است که به ساحت مقدس امام زمان (علیه السلام) شکل ميگيرد. در برخي از روايات تصريح شده است که جهت احترام به ساحت مقدس امام زمان (علیه السلام) برخي معصومان اين کار را ميکردند.
همان گونه که هر گاه اسم حضرت حجت برده ميشد، قيام مينمودند. (1)
🍀 مرحوم شيخ عباس قمي مينويسد: روايت شده که دعبل خزاعي وقتي که قصيده تائيّه خود را براي حضرت امام رضا (علیه السلام) سرود چون به اين شعر رسيد:
خروج امام لا محاله خارج يقوم علي اسم اللَّه بالبرکات
امام رضا (علیه السلام) چون نام قائم را شنيد، برخاست و سر خود را به سوي زمين خم کرد، پس از آن کف دست راست خود را بر سر گذاشت و فرمود: «اللهم عجل فرجه و مخرجه و انصرنا به نصراً عزيزاً». (2)
پينوشتها:
1 . منتهي الامال، ج 2، ص 488 - 489.
2 . همان، ص 490.
@madresseinqhilab
#اعتقادی
هدایت شده از احمدرضا
حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها :
مَا يَصْنَعُ الصَّائِمُ بِصِيَامِهِ إِذَا لَمْ يَصُنْ لِسَانَهُ وَ سَمْعَهُ وَ بَصَرَهُ وَ جَوَارِحَه;
روزه دارى كه زبان و گوش و چشم و جوارح خود را حفظ نكرده روزه اش به چه كارش خواهد آمد.
دعائم الاسلام ج 1 ، ص 268 - بحار الانوار(ط-بیروت) ج 93 ، ص 295 ، ح 15
#حدیث_روزه
💠مساله مهم شرعی
مسائلی را که انسان غالباً به آن ها احتیاج دارد واجب است یاد بگیرد.
📚رسالۀ ۱۶ مرجع، مسأله ۱۱
🌻کانال افق معرفت🌻
👇👇👇
@ofogh_marefat
💠امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف
🌴حجت الاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
🍁حقیقتش این است که ما باید بیشتر روی توقیعات و نامه های امام زمان علیه السلام کار کنیم. نکات مهمی در این نامه ها هست؛ از جمله در روایت آمده که ابن أبی غانم یک شبههای را بین مردم انداخت که امام عسکری علیه السلام فرزند نداشتند و این شبهه در بین مردم پخش شد و به آن مشغول شدند. توقیعی از ناحیه امام زمان علیه السلام در این رابطه صادر شد. در آن توقیع حضرت می فرمایند: خبر آنچه که در مورد انکار جانشین برای امام عسکری علیه السلام گفته شده به ما رسید. بعد حضرت می فرمایند:
فَغَمَّنَا ذَلِک لَکمْ لَا لَنَا وَ سَاءَنَا فِیکمْ لَا فِینَا لِأَنَّ اللَّهَ مَعَنَا وَ لَا فَاقَةَ بِنَا إِلَى غَیرِهِ وَ الْحَقُّ مَعَنَا فَلَنْ یوحِشَنَا مَنْ قَعَدَ عَنَّا (الغیبة (للطوسی) ص، 285)
ترجمه: ما از این موضوع به خاطر شما غمگین شدیم نه به خاطر خودمان و درباره ی شما ناراحت شدیم نه درباره ی خودمان؛ زیرا خدا با ماست و جز به خدا به هیچ کس نیازى نداریم و حق با ماست و هر کس از ما رو برگرداند ما را به وحشت نمی اندازد.
حضرت می فرمایند: از این اخبار نارحت شدیم؛ اما برای شما نه برای خودمان؛ چون که احتیاج ما فقط به خداست.
🍁بعد در ادامه این توقیع حضرت می فرمایند: وَ لَوْ لَا مَا عِنْدَنَا مِنْ مَحَبَّةِ صَلَاحِکمْ وَ رَحْمَتِکمْ وَ الْإِشْفَاقِ عَلَیکمْ لَکنَّا عَنْ مُخَاطَبَتِکمْ فِی شُغُل (الغیبة (للطوسی) ص، 286)
ترجمه: اگر ما علاقه به صلاح شما و محبت به شما نداشتیم و دلسوز شما نبودیم، گفتگوى با شما را ترک می کردیم.
این خیلی حرف است که «اگر علاقه و مهربانی ما به صلاح شما نبود و خیرخواهی برای شما نبود، اصلاً از ورود در این کارها و مخاطبت با شما خودداری می کردیم و مشغول کار خود می شدیم.»
بعد حضرت، ابن أبی غانم را نفرین میکنند و میفرمایند: «جزای این عمل زشتی که انجام داد، به زودی او را هلاک خواهد کرد.»
📚کانال رسمی حجت الاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری
🌻کانال افق معرفت🌻
👇👇👇
@ofogh_marefat
🌷آداب ورود به ماه مبارک رمضان(9)
✅ويژگى ها و بركات ماه رمضان(2)
✳️ماه رمضان آغاز سال معنوی و ملکوتی است
از ويژگى هاى مهمّ ماه رمضان، كه در روايات اهل بيت عليهم السلام بر آن تأكيد شده، اين است كه اين ماه، آغاز سال است. در پرتو اين نكته، این سؤال پيش مى آيد:
معناى «آغاز» سال و مقصود از آن چيست؟
ظاهرا «آغاز سال» معناى حقيقى ندارد، بدين معنا كه شروع زمان به صورت تكوينى، لحظه خاصّى ندارد تا تنها همان لحظه، آغاز سال به شمار آيد و نه لحظات ديگر. به نظر مى رسد كه اين «آغاز»، از جمله امور اعتبارى است كه در پى تنوّع و تعدّد اعتبارها، معانى گوناگونى مى يابد.
با اين حساب، هر روزى به اعتبارى خاص مى تواند آغاز سال يا پايان آن باشد و آنچه ميان اقوام مختلف به عنوان آغاز سالشان وجود دارد و با هم مختلف است، اين گونه تفسير مى شود. به عنوان نمونه، ايرانيان باستان، نخستين روز از ماه فروردين (برابر با 21 مارس ميلادى) را آغاز سال، برگزيده و آن را عيد شمرده اند و اين سنّت، هنوز هم داير است، در حالى كه عربها، روز اوّل محرّم را آغاز سال خود دانسته اند و مسيحيان نيز روز ميلاد حضرت مسيح عليه السلام را آغاز سالشان قرار داده اند.
🌻کانال افق معرفت🌻
👇👇👇
@ofogh_marefat
🌷آداب ورود به ماه مبارک رمضان(10)
✅ويژگى ها و بركات ماه رمضان(3)
✳️آغاز سال و تجديد حيات معنوى
وقتى مفهوم «آغاز سال» را در پرتو فرهنگ اسلامى بررسى مى كنيم، چنين مى يابيم كه اين پديده، به اعتبارهاى گوناگونى وابسته است. برخى از متون دينى تأكيد دارند كه ماه رمضان، آغاز سال است؛ برخى از آنها «شب قدر» را آغاز سال دانسته اند؛ و برخى نيز «عيد فطر» را اوّل سال، تعيين كرده اند.
همچنان كه آغاز فروردين، شروع سال طبيعى است (چون در اين هنگام، زمين، جامه نو مى پوشد و درختان، سبز مى شوند)، ماه رمضان هم آغاز سال انسانيّت از نگاه اسلام است؛ چرا كه در اين ماه عزيز، حيات معنوىِ اهل سير و سلوك، تجديد مى شود و آنان كه در مسير حركت به سوى كمال مطلق اند، جانشان شكوفا شده، آماده ديدار خداوند مى شوند.
از اين رو، مى توان گفت كه «فروردين»، آغاز تجديد حيات مادّى براى گياهان در دنياى طبيعت و «ماه رمضان»، آغاز تجديد حيات معنوىِ انسان در عالم انسانيّت است.
امّا روايتى كه «شب قدر» را آغاز سال مى داند، به اين اعتبار است كه آن شب، آغاز سالِ تقدير است و همه مقدّرات يك سال، در آن رقم زده مى شود.
روايتى هم كه «عيد فطر» را آغاز سال مى شمارد، به اين اعتبار است كه آن روز، اوّلين روز سالى است كه خوردن و نوشيدن در آن حلال مى شود آن گونه كه در متن روايت، تصريح شده است و يا براى اين است كه عيد فطر، آغاز دور تازه اى از زندگى انسان و از سرگيرى اعمال است، پس از اين كه گناهانش در كوره گداخته روزه ذوب گرديده و از پرونده اعمالش كاملًا زدوده و ريشه كن شده اند.
🌻کانال افق معرفت🌻
👇👇👇
@ofogh_marefat
هدایت شده از احمدرضا
امام علی بن موسی الرضا علیه السلام :
إِنَّمَا أُمِرُوا بِالصَّوْمِ لِكَيْ يَعْرِفُوا أَلَمَ الْجُوعِ وَ الْعَطَشِ فَيَسْتَدِلُّوا عَلَى فَقْرِ الْآخِرَة.
مردم به انجام روزه امر شده اند تا درد گرسنگى و تشنگى را بفهمند و به واسطه آن فقر و بيچارگى آخرت را بيابند.
وسایل الشیعه ج 10 ، ص 9 ، ح 12701
#حدیث_روزه
#حدیث_عبادت_تبلیغ
امام صادق علیه السلام
لَيسَ عَلَى الجَوارِحِ عِبادَةٌ أخَفُّ مَؤونَةً وأفضَلُ مَنزِلَةً وأعظَمُ قَدرا عِندَ اللّهِ مِنَ الكَلامِ في رِضَا اللّهِ ولِوَجهِهِ ونَشرِ آلائِهِ ونَعمائِهِ في عِبادِهِ؛
هيچ عبادتى براى اعضا ، سبُك بارتر و در نزد خدا جایگاهش برتر و اندازه اش بزرگتر از سخن گفتن براى رضايتِ خداوند و براى خاطر او و انتشار نعمت هاى ظاهرى و باطنى اش در ميان بندگانش نيست. *بحار الأنوار ج ۷۱ ص ۲۸۵