💠ضیافت حقیقی(16)
بیانات آیت الله محمدشجاعی (ره) در خصوص ماه مبارک رمضان
💠حضور قلب در نماز
🌷 از طرف دیگر، سعى کنید نمازتان، نماز باشد. از لحاظ حضور از لحاظ آن که توضیح دادم، رکوع واقعاً حقش ادا شود، سجده حقش ادا بشود، قیام حقش ادا شود، نیَت حقش ادا بشود، اینها که ارکان نماز است. یعنى اینها اگر حقش ادا نشود، نماز دیگر نماز نیست.
🌷 اینها را اگر شما انجام بدهید، همه آنچه که در دعا آمده است انجام بدهید، روزه تان، روزه می شود. روزه همان می شود که انسان دقیقاً در ضیافت الهى است. در این شبهه نیست. یعنى اگر کسى چشمِ بازى داشته باشد یک روزه دار اینجورى را ببیند، خوب می بیند که چطور در ضیافت است. یعنى در این هیچ شبه ای نیست که وقتى ما روزه می گیریم در یک ضیافت بسیار عجیبى هستیم که اگر پرده از مقابل چشم مان کنار برود و انسان پشت پرده را ببیند، آنچه که روزه دار واقعى در آن هست چه می کند! اصلاً نزدیک می شود که عقل از سر ما بپرد که آن ضیافت، چه ضیافتى است، چه حسابها هست.
📚 بیانات حضرت آیت الله محمد شجاعی (رضوان الله تعالی علیه)
🌻کانال افق معرفت🌻
👇👇👇
@ofogh_marefat
💠ضیافت حقیقی(17)
بیانات آیت الله محمدشجاعی (ره) در خصوص ماه مبارک رمضان
💠صدق نیت
🍃 این صدق نیّت هم مسئله ای است. از جمله آن چیزهایى هم که شما به آن توجه نکرده اید، صدق نیّت است. این صدق نیّت چیزى است که اگر بدست آوردید کارها درست می شود.
این نکته خوبى است که بیادم آمد به شما بگویم که تا بحال به شما نگفته ام. در دعاها می خوانید:
اللهم انّی اسئلک عرفان الحرمة و صدق النیّة.
یعنى : نیّت صادق در دعاها زیاد آمده و صدق نیّت از خدا خواسته است. نمی دانم تا بحال هیچ فکر کرده اید صدق نیّت چیست؟ کسى صدق نیّت داشت، در نیّتش صادق بود در عبودیت برده است و آنچه که ما نداریم، معمولاً نداریم، صدق نیّت است. نیّت داریم، نیّت کارهاى خیر و قدمهاى خیر عبودى را داریم ولى در نیّتمان صادق نیستیم! نیّتمان مشوب است. یعنى آمیخته است. حالا این حرفى را که من امروز گفتم شما رفتید بعد از این خودتان را بسنجید. خود صدق نیّت را تحصیل کردن یک ریاضتى لازم دارد. مثلاً شما می خواهید بیائید اینجا، ممکن است نیّتتان این باشد که چیزهایى یاد بگیرید. اینها آمیخته می شود به اینکه مثلاً من اگر نروم از دیگران عقب می افتم، بد می شود. یک تفریحى هم می کنیم. در اینصورت نیّت شما صادق نخواهد بود.
🍃 این نیّت تا جایی که صادق باشد، در نتیجه گیرى از اینجا آمدن، از زمین تا آسمان فرق می کند. شما بیرون می روید اگر با صدق نیّت از خدا بخواهید که خدایا مرا از گناه حفظ کن و با صدق تلاش کنید براى ترک گناه موفق می شوید.
ولى اگر دعا کردید، زیاد با صدق نبود، شُل بود و خودتان هم تلاشتان کاملاً با صدق نبود، آن وقت می بینید با اینکه دعا کردید و تلاش هم کردید به گناه آلوده شدید. صدق نیّت خیلى چیز بالایى است. من خودم گاهى می بینم مثلاً شب خطایى کردم اگر با صدق نیّت استغفار کردم، خودم فهمیدم که با صدق بود چون انسان خود می فهمد که نیّتش صادق بوده یا نه ـ اگر با صدق نیّت استغفار کردم که کردم، ولى اگر موفق نشدم که با صدق نیّت استغفار بکنم ـ چون موفقیت در استغفار با صدق نیّت خودش کار سختى است ـ [خودم می فهمم که چوبش را می خورم].
🍃 گفتم تحصیل صدق نیّت چیز آسانى نیست. یادتان باشد بعد از این خودتان آزمایش می کنید و می بینید که تحصیل صدق نیّت در کارها به آسانى به دست نمی آید. گفتم وقتى موفق شدم با صدق نیّت استغفار کنم می دانم که چوبش را نخواهم خورد. اگر دیدم که نمی توانم با نیّت صادق استغفار کنم، گرچه استغفار می کنم ولى با نیّت صادق نمی آید، استغفار آمد اما صادقانه نیامد، یک خللهایى در آن است که انسان خودش مى فهمد؛ خوب می فهمم که آنچه که مثلاً در ساعات فلان انجام مى دادم، آن نخواهد شد! یقیناً می دانم. بهانه هایى هم خواهد آمد، آن را هم یقیناً می دانم و به چشمم هم فوراً می بینم.
📚 بیانات حضرت آیت الله محمد شجاعی (رضوان الله تعالی علیه)
🌻کانال افق معرفت🌻
👇👇👇
@ofogh_marefat
💠 آثار تلاوت سوره قدر
حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری :
🔹تلاوت سوره قدر انسان را به درک ليلة القدر، نزديکتر و نزديکتر ميکند. خوشا به حال آن کساني که با این سوره انس داشتهاند و زياد ميخواندهاند. چون وقتي اين حرکت شروع شد دیگر پايان ندارد.
🔸 مرحوم آيت الله بهجت به اين سوره خيلي علاقه داشتند و از بعضي اساتيدشان، نقل ميکردند (شايد مرحوم کمپاني بوده) که وقتي ميپرسيدند از ایشان که شما چه ميخوانيد که اينقدر مشغول هستيد؟ نميگفت چه ميخوانم؛ ولی ميگفت: هر کسي در شبانه روز 1000 مرتبه سوره قدر بخواند، عمودي از نور بين او تا آسمان برقرار خواهد شد. چه انسی! چه لذتی! چه معرفتی! چه شهودی! چه درکی! چه يقينی! چه اطمينانی! چه ليلة القدری!!!
🔹 ولی اينها يک ورودی و لازمه دارد و آن طلب مغفرت از حق تعالي است. استغفار و طلب مغفرت، مقدمات توبه را فراهم ميکند؛ توبه، مقدمات فضل و رحمت الهي را؛ فضل و رحمت الهی مقدمه ميشود براي اتصاف به تهذيب و تزکيه؛ تهذيب و تزکيه، راه را بازتر و بازتر ميکند و شب قدر، شب عظيمي است. شب انس با خدا است. شب قدر است نه فقط براي رزق مادي، آنقدر سفرهها هست که انبياء ميدانستند چه بخواهند: «رَبَّنا أَنْزِلْ عَلَينا مائِدَةً مِنَ السَّماءِ تَکونُ لَنا عيداً لِأَوَّلِنا وَ آخِرِنا» ديگر يک نفر نيستند.
🔸 انسان وقتي شروع ميکند، يک نفر است. خودش است و خودش. وقتي به باور رسيد فضا متفاوت ميشود. سفره بزرگتر ميشود. ديگر خودش نيست. یک تفکر است، يک حرکت و باور است. در يک مدار ديگر قرار ميگيرد. فقط مانع در گامهاي اوليه بسته بودن در است که فتحش با استغفار است و توبه، و برون رفت از تشتت فکري و به کار بستن اخلاص و صلاة و سجده.
🌻🌻🌻
💠ضیافت حقیقی(18)
بیانات آیت الله محمدشجاعی (ره) در خصوص ماه مبارک رمضان
💠بجا آوردن رکن هاى نماز
💠استمرار ارکان در زندگی
🌿 سؤال: این که فرمودید حق رکنهاى نماز را بجا بیاورید که از آداب روزه دار است، حق قیام نماز و رکعتهاى نماز که از ارکان هستند چگونه بجا آورده می شود؟
🌿 جواب: کسى که می خواهد حق قیام نماز را بعنوان رکنى از ارکان نماز را ادا بکند، معنایش این است که قیام در پیشگاه خدا براى عبودیت را در همه لحظات داشته باشد.
قل انّما اعظُکُم بواحدة اَنْ تقومُوا لله مثنى و فُرادی؛ اَنْ تقُوموا لله، این همان قیام است. قیام در عبودیت، معنى قیام این است. البته این رکن است، حق این رکن را انسان این طور ادا می کند که در کل ساعاتى که بر او می گذرد، همتش، نظرش دوخته بر عبودیت باشد.
🌿 یعنى صبح که از خواب بیدار می شود براى عبودیت بیدار می شود، اصلاً همتى ندارد جز عبودیت. و هر کار دیگرى هم غیر از عبودیت بظاهر انجام می دهد، آن هم براى عبودیت است؛ در نیّت این شخص بنوعى براى رسیدن به عبودیت است. غذا می خورد، خوردن به تنهایى براى او مطلوب نیست. براى حفظ حال و احوال و سلامتى و این که نیرو و اعتدال و اینها حفظ شود تا او بتواند عبودیت کند.
🌿 کسى که شب و روز «تابَ الى الله» است یعنى شب و روز قدم در عبودیت برمی دارد! کارهاى دیگرى هم که هر که بظاهر از دور نگاه بکند، غیر عبادت به نظر مى رسد از این شخص سر می زند مثل غذا خوردن، خوابیدن، زن گرفتن، شوهرکردن، کارکردن، مثلاً چیزى از بازار خریدن، مثلاً فرشى خریدن و امثال اینها، کارهایى که غیر از خدا خواستن است.
از بندگان خدا آنهایى که واقعاً بندگیشان را قبول داریم، آن کارهایى را که انجام می دادند که ظاهرش شبیه غیرعبادت است، باطنش کاملاً جداى از کارهاى اهل دنیا است.
🌿 او براى خدا این کارها را می کند فلذا آن کارها هم در محدوده ای که در عبودیت تأثیر دارد انجام می گیرد. دیگر وقتى می خورد آن خوردن نیست که اهل دنیا براى خوردن می خورند. آن خوردنى است که اهل عبادت براى عبودتیش می خورد. طبعاً کمّش، کیفش، وقتش، خصوصیاتش حتى ظاهراً ممکن است با خوردن اهل دنیا فرق بکند. این فرق ظاهری از آن باطن سرچشمه می گیرد. ممکن هم هست ظاهراً فرقى نداشته باشد.
📚 بیانات حضرت آیت الله محمد شجاعی (رضوان الله تعالی علیه)
🌻کانال افق معرفت🌻
👇👇👇
@ofogh_marefat
🌳🌷🌳🌷🌳
🌸🌷🌸شب های قدر(1)
🌴 ويژگى هاى شب قدر(1)
💠1. تقدير هر چه در سال خواهد شد، در شب قدر است
🌱امام باقر عليه السلام (درباره آيه «در آن شب، فرشتگان و روح، فرود مى آيند»): در آن شب، فرشتگان و نگارندگان [اعمال]، به آسمان دنيا فرود مى آيند و كارهايى را كه به بندگان در طول سال خواهد رسيد، مى نويسند و كار، بسته به فرمان خدا و خواست اوست. آنچه را بخواهد، جلو، و آنچه را بخواهد، عقب مى اندازد، و آنچه را بخواهد، محو يا ثابت می کند و امّ الكتاب (كتاب اصلى) پيش اوست.
🌱امام باقر عليه السلام: در شب قدر، هر چه در آن سال تا شب قدر آينده (از: خير و شرّ يا اطاعت و معصيت، يا مولود و مرگ و يا روزى) خواهد شد، مقدّر مى گردد. پس، آنچه در آن شب، مقدّر و حتمى گردد، از امور قطعى خواهد بود و خواست خداوند، همان است.
🌱 الكافى (به نقل از مَسمَعى): وى شنيد كه امام صادق عليه السلام هرگاه ماه رمضان وارد مى شد، به فرزندانش چنين سفارش مى كرد:
«خود را به تلاش افكنيد، كه در اين ماه، روزى ها تقسيم مى شوند و اجَل ها نوشته مى شوند، و در اين ماه، ميهمانان خدا كه به زيارت خانه اش مى روند، نوشته (معيّن) مى شوند و در آن، شبى است كه عمل در آن بهتر از عمل در هزار ماه است».
🌱امام رضا عليه السلام: ماه رمضان ... در آن، شب قدر است كه از هزار ماه، بهتر است. در آن شب، هر كار حكمت آميزى فيصله داده مى شود و آن، آغاز سال است و هر خير و شر، يا زيان و سود، يا روزى و يا اجَلى كه در آن سال خواهد بود، در آن شب، مقدّر مى شود. از اين رو، «شب قدر» ناميده شده است.
🌳🌷🌳🌷🌳
🌸🌷🌸شب های قدر(2)
🌴 ويژگى هاى شب قدر(2)
💠2. آغاز و پايان سال است
آغاز سال بودن شب قدر، به اعتبار «مقدّر شدن كارها» است، به اين معنا كه در شب قدر، كارهاى آن سال، مقدّر مى شود. پايان بودن هم به اعتبار این است؛ که آنچه در سال گذشته مقدّر شده است، به شب قدرِ اين سالْ منتهى مى شود.
🌱امام صادق عليه السلام: شب قدر، آغاز سال و پايان آن است.
🌱امام صادق عليه السلام: سرِ سال، شب قدر است. در آن شب، آنچه از اين سال تا سال آينده خواهد شد، نوشته مى شود.
🌳🌷🌳🌷🌳
🌴 ويژگى هاى شب قدر(3)
💠3. شب قدر اختصاص به دوازده امام معصوم دارد
🌱پيامبر خدا صلى الله عليه و آله: آمِنوا بِلَيلَةِ القَدرِ؛ إنَّها تَكونُ لِعَلِيِّ بنِ أبي طالِبٍ و لِوُلدِهِ الأَحَدَ عَشَرَ مِن بَعدي=
به شب قدر ايمان بياوريد. آن شب، پس از من، از آنِ على بن ابى طالب و فرزندان يازده گانه اوست (الكافي: ج1ص 533 ح 12، الخصال: ص 480 ح48، الإرشاد: ج 2 ص 346).
🌱امام جواد عليه السلام: امير مؤمنان عليه السلام به ابن عبّاس فرمود: «شب قدر، در هر سال هست. در آن شب، برنامه سال، فرود مى آيد و پس از پيامبر خدا، آن برنامه را عهده دارانى است».
ابن عبّاس گفت: آنان كيان اند؟
[امير مؤمنان عليه السلام] فرمود: «من و يازده نفر از نسل من، پيشوايانى مُحدَّث [كه از عالم غيب با آنان سخن گفته مى شود]» ( الكافي: ج1 ص 532 ح11 و ص 247ح 2، الإرشاد: ج 2ص 346، الغيبة للطوسي: ص 142ح 106، الخصال: ص 479 ح 47).
🌱امام على عليه السلام: پيامبر خدا به من فرمود: «اى على! آيا مى دانى معناى شب قدر چيست؟».
گفتم: نه، اى پيامبر خدا!
فرمود: «خداوند متعال در آن شب، آنچه را تا روز قيامت خواهد شد، مقدّر كرده است و از جمله آنچه مقدّر كرده، ولايت تو و ولايت امامان از نسل تو تا روز قيامت است» (معانی الاخبار: ص 315 ح 1).
🌷ادامه دارد🌷
🌻کانال افق معرفت🌻
👇👇👇
@ofogh_marefat
🌴 ويژگى هاى شب قدر(4)
💠3. شب قدر اختصاص به دوازده امام معصوم دارد(2)
🌱امام باقر عليه السلام: اى گروه شيعه! با سوره «إنّا أنزلناه» مخاصمه و مجادله كنيد تا چيره شويد. به خدا سوگند كه اين سوره، پس از پيامبر خدا، حجّت خداى متعال بر مردم است و اين سوره، سَرور آيين شما و نهايت دانش ماست.
اى گروه شيعه! با سوره «حم* وَ الْكِتَبِ الْمُبِينِ* إِنَّا أَنزَلْنَهُ فِى لَيْلَةٍ مُّبَرَكَةٍ إِنَّا كُنَّا مُنذِرِينَ» مخاصمه كنيد، كه اين آيات، ويژه پيشوايان الهى پس از پيامبر خداست.
🌱معانى الأخبار (به نقل از مفضّل بن عمر): نزد امام صادق عليه السلام از سوره «إنّا أنزلناه» ياد شد. فرمود: «چه قدر روشن است فضيلت آن بر [ديگر] سوره ها!».
گفتم: فضيلت آن چيست؟
فرمود: «ولايت امير مؤمنان عليه السلام در آن نازل شده است».
گفتم: در شب قدرى كه در ماه رمضان به آن اميد داريم؟
فرمود: «آرى. آن، شبى است كه آسمان ها و زمين در آن مقدّر شده اند و ولايت امير مؤمنان عليه السلام نيز در آن، مقدّر شده است».
🌻کانال افق معرفت🌻
👇👇👇
@ofogh_marefat
💠ضیافت حقیقی(19)
بیانات آیت الله محمدشجاعی (ره) در خصوص ماه مبارک رمضان
💠چند تذکر برای روزه
🌾 در اینجا من تذکراتى هم به شماها می دهم، تذکراتى که از روایات استفاده شد که به اجمال به شما می گویم:
تغییر رویه ؛ اولاً در ماه مبارک، بطور کلى برنامه ما یک برنامه دیگر خواهد بود. در ماه مبارک سعى بکنید که به روزه ای که گفتیم در حدى که خدا بخواهد موفق بشوید. از بعضى چیزها کم بکنید، آنچه را که می توانید، نکنید و آنها را حذف بکنید و با حذف آنها موفق به چنین روزه ای بشوید آنها را بکنید. خودتان را ملزم نکنید که مانند غیر ماه مبارک برنامه هایى که داشتید، کارهایى که می کردید، مراوده هایى که داشتید، آنها را اگر همینطور ادامه بدهید قهراً نمی توانید روزه را به این شکل که گفتم، انجام بدهید.
🌾 انسان اگر می خواهد روزه را آنچنان که هست، حتى المقدور، بگیرد و به ضیافت خدا برود بدانید که صاحب دار خداست، اگر می شود از کارتان کم کنید، اگر بجایى برخورد نمی کند و می توانید از آنچه که می شود کم بشود کم بکنید، تا به روزه آنچنان که هست موفق بشوید. زمینه را آماده بکنید، از فعالیتتان کم بکنید، از معاشرتها و مراوده ها و برخوردها، آنچه را می شود حذف کنید فرصت را مغتنم بشمارید. ماهى نیست که ماه ضیافة الله باشد جز این یک ماه در هر سال و آن هم اگر خدا عمر داد به این ماه هم رسیدیم. معلوم نیست براى سال آینده باز برسیم. خیلى مغتنم است، عجب مغتنم است! درصدر اسلام برخورد با ماه مبارک این طور نبود. الان متاسفانه همه چیز آن حقیقت و سرّ و ابعاد مختلفش را از دست داده. ماه مبارک هم همین طور. اولاً تذکر من این بود که از برنامه های معمولى کم بکنید.
📚 بیانات حضرت آیت الله محمد شجاعی (رضوان الله تعالی علیه)
🌻کانال افق معرفت🌻
👇👇👇
@ofogh_marefat
💠ضیافت حقیقی(20)
بیانات آیت الله محمدشجاعی (ره) در خصوص ماه مبارک رمضان
💠درخواست توفیق در هر شب برای روزه روز بعد
🌸 تذکر دوم من، درخصوص این که موفق بشویم به آن روزه اى که توضیح دادیم این است که: در هر شبى براى روزه فردا، در هر روزى براى قیام شب آینده ـ به لحاظ این که دعاى قبل از وقت به هر چیز اثر خاصّى دارد ـ با تضرع از خدا توفیق بخواهید.
🌸 مثلاً شب پنجم ماه مبارک است براى فردا روز پنجم از خدا توفیق بخواهید، براى روزه اش و جزئیاتش. روز پنجم براى شب ششم توفیق قیام شب و عبادات شب را از خدا بخواهید. تاکید می کنم با تضرع، چون خیلى مجرب است. از این دعاى قبلى هیچ وقت غفلت نکنید.
💠احیای همه شبهای ماه مبارک
🌷 تذکر سومى که درخصوص ماه مبارک عرض می کنم، اگر می توانید مخصوصاً آن وقت ها که شبها کوتاه است، احیاء کل ماه مبارک را بکنید که سرّى دارد که اهلش می دانند. کل ماه مبارک را می گویم، احیاء کل شبهاى ماه مبارک، اگر توانستید، اگر برایتان امکان داشت، شبهاى کوتاه حتى براى افراد مبتدى آسان است، احیا کنید.
🌷 فرصتى است، مغتنم است، نمی شود بفهمیم چیست، غفلت نکنید و از خدا بخواهید هر قدر ماه مبارک را که شما درمی یابید شما را به احیاء همه شبهایش موفق بکند.
این تذکر سوم من بود. البته همه اینها مضمون آیات و روایات است منتها گفتم من بصورت تذکرات فشرده براى شما می گویم.
📚 بیانات حضرت آیت الله محمد شجاعی (رضوان الله تعالی علیه)
🌻کانال افق معرفت🌻
👇👇👇
@ofogh_marefat
🌴 ويژگى هاى شب قدر(5)
💠3. شب قدر اختصاص به دوازده امام معصوم دارد(3)
🌱 امام صادق عليه السلام: مردى به امام باقر عليه السلام گفت: آيا اوصيا (جانشينان پيامبران) چيزى مى دانند كه پيامبران ندانند؟
فرمود: «نه؛ چگونه وصى، چيزى جز آنچه به او وصايت (آموخته) شده است، بداند؟».
سؤال كننده پرسيد: آيا مى توانيم بگوييم يكى از اوصيا چيزى را مى داند كه ديگرى نمى داند؟
فرمود: «نه؛ هيچ پيامبرى از دنيا نرفته، مگر آن كه دانش او در دل وصىّ اوست. و فرشتگان و روح در شب قدر، حكمى را فرود مى آورند كه با آن، ميان بندگان داورى كند».
سؤال كننده پرسيد: آيا آن حكم را نمى دانستند؟
فرمود: «چرا مى دانستند؛ ليكن آنان هيچ يك از آنها را نمى توانند اجرا كنند، تا آن كه در شب هاى قدر به آنان دستور داده شود كه تا سال بعد چگونه عمل كنند».
سؤال كننده گفت: اى ابو جعفر! من حقّ انكار اين را ندارم؟
فرمود: «هر كس انكارش كند، از ما نيست».
سؤال كننده گفت: اى ابو جعفر! به نظر شما، آيا در شب هاى قدر، چيزى بر پيامبر صلى الله عليه و آله گفته مى شد كه پيشتر آن را نمى دانست؟
فرمود: «بر تو روا نيست كه از چنين چيزى بپرسى. امّا درباره دانش آنچه بوده و خواهد شد. هيچ پيامبرى و وصى اى نمى ميرد، مگر آن كه جانشينِ پس از او آن را مى داند. و امّا اين دانشى كه از آن مى پرسى: خداوند متعال نخواسته است، مگر اين كه خودِ جانشينان را از آن آگاه سازد».
🌻کانال افق معرفت🌻
👇👇👇
@ofogh_marefat