⭕️مسلمین حق تکفیر هم را ندارند!
📌شهید آیت الله بهشتی
🔻این یک واقعیت انکار ناپذیر است که مسلمانان از مذاهب فقهی و کلامی متعددی پیروی می کنند که معروفترین آنها در فقه؛ حنفی، شافعی، جعفری، مالکی، حنبلی و زیدی و در کلام؛ اشعری و معتزلی و به یک نظر شیعی است.
🔻بسیار بعید به نظر می رسد که ما بتوانیم همه مسلمانان را به پیروی یکی از این مذاهب و رها کردن مذهبی که تاکنون پیرو آن بوده اند بکشانیم، ممکن است صد یا هزار با یک میلیون نفر با بیشتر را به این کار بکشانیم ولی همه را نه.
🔻این هم عملی به نظر نمی رسد که همه مذاهب موجود را به یک سو بگذاریم و همه را به مذاهب تازه ای درآوریم. تجارب مكرر نشان داده است که هر وقت به این فکر افتاده اند که مشکل اختلاف در مذاهب فقهی و کلامی را به این صورت حل کنند نه تنها موفق نشده اند بلکه اختلاف را شدیدتر و وسیع تر کرده و در حقیقت، مذهبی بر مذاهب قبلی افزوده اند.
🔻 راه حل، این است که بر طبق نص کتاب و سنت، هر مسلمان که به خدای یکتا و نبوت پیغمبران او و پیغمبر بزرگوار اسلام معتقد باشد و کتاب خدا و سنت رسول خدا(ص) را بی چون و چرا بپذیرد و اساس عقل و عمل خود بشناسد و به تعالیم مسلم اسلام از قبیل معاد و جزای اعمال، نماز، روزه، زکات، حج، جهاد، دوستی خاندان رسول خدا(ص)، اطاعت از ائمه عدل و مبارزه با ائمه جور، دفاع از سرزمین اسلام، امربه معروف و نهی از منکر و معتقد باشد، چنین شخصی مسلمان و عضو رسمی امت اسلام است .
🔻و اختلاف نظر در جنبه های دیگر که مربوط به طرز استنباط مطالب از کتاب و سنت و تابع علل و عوامل گوناگون است هرگز نباید سبب شود که صاحبان آراء فقهی یا کلامی گوناگون، یکدیگر را تکفیر کنند و هر یک، دیگری را خارج از اسلام و غیر مسلمان بشمارند.
📚کتاب اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان در اروپا، ص ۳۱
🔴 به کانال اخوت بپیوندید👇👇👇
@okhowahmag
⭕️ مجله علمی_رسانه ای اخوت برگزار میکند
🔻نشست نقد و بررسی رساله دکتری با موضوع اندیشه تقریب مذاهب اسلامی
📚عنوان رساله:
مطالعه جامعه شناختی _تاریخی اندیشه تقریب مذاهب اسلامی در بین روحانیون شیعه و دلالت های آن برای سیاستگذاری فرهنگی
🔸ارائه دهنده: دکتر رسول زرچینی
🔸ناقدین:
حجت الاسلام و المسلمین مهدی مسائلی
دکتر محمدصادق حسین زاده
⏰زمان: پنجشنبه ۷ دی ۱۴۰۲
ساعت ۱۶
🏫مکان: قم، میدان روح الله، حسینیه هنر، دفتر اخوت
🔴 به کانال اخوت بپیوندید👇👇👇
@okhowahmag
May 11
هدایت شده از مهدی مسائلی، مطالعات و یادداشتها
🔸️جولان آزاداندیشی در حوزه علمیه
✍مهدی مسائلی
آزاداندیشی در حوزه علمیه جولان میدهد اما فقط در سخنرانیها و شعارهای مسئولان حوزه. ولی در عمل، طلبه و پژوهشگر فقط در چهارچوب معین شدهای که حساسیتهای مذهبی بر روی آن وجود ندارد، میتواند اظهارنظر کند. وگرنه به جای نقد، با او برخورد میکنند و در لیست سیاه قرار میگیرید.
برای آقایان مهم نیست که پژوهشگر با استنادات علمی سخن میگوید یا نه، بلکه مهم این است که او درباره بعضی موضوعات اصلا سخن نگوید!
اینها را گفتم که بگویم حدود سه هفته پیش در یادداشتی به بیان ضرورت رعایت الزامات وحدت اسلامی در نقل وقایع تاریخی مرتبط با شهادت حضرت زهرا(س) پرداختم و جزئیاتی از تحمیل عقیده توسط مجادلهگران مذهبی را نشان دادم. این یادداشت حواشی زیادی برای بنده داشت، غیر از فحاشیها و حتی تکفیرها، جانشین مرکز مدیریت حوزه علمیه اصفهان نقدی بر آن یادداشت نوشت، بنده نیز محترمانه به آن پاسخ گفتم. آقایان احضارم کردند خدمتشان رفتم و توضیحات کافی را دادم تا درباره دین و مذهبم به شبهه نیافتند. اما به هر حال اسم بنده در لیست سیاه قرار گرفت، چون یک روز قبل از نوشتن آن یادداشت، به عنوان برگزیده جشنواره علامه حلی در اصفهان برگزیده شده بودم و قرار بود در مراسمی این تقدیر انجام بشود، آن جلسه به علت آلودگی هوای اصفهان به تعویق افتاد و به چهارشنبه ۶ دی موکول شد. اما اینبار اسم بنده را خط زدند. خدمت مسئولان حوزه رفتم، گفتند علتش همان یادداشت است، کمی نصیحتم کردند. در مقابل من از نقد علمی سخن گفتم و خدمتشان عرض کردم اگر مطالبم اشتباه است محترمانه نقد بنویسید، من هم در کانالم میگذارم. بیش از آنکه به تضعیف اعتقادات شیعه بیانجامد موجب تقویت مبانی آن میشود.
گفتند توضیحی بنویس از مطلبت شبههزدایی کن، ما هم میگوییم مشکل را حل کنند و اسمت را از لیست سیاه خارج کنند. یادداشت را نوشتم و توضیحات کافی را دادم، ولی ایشان به عهد خود وفا نکردند.
بنده سالهاست در حوزه علمیه اصفهان به نقد افراطگرایی مذهبی و شبههزدایی از وحدت اسلامی میپردازم، اما مسئولان حوزه تاکنون نه تنها حمایتی از بنده نکردهاند بلکه در سالهای اخیر با سعایتکنندگان همراهی کردهاند و بر محدودیتها برای من افزودهاند که فضای مخاطب عام جای درددل درباره همه آنها نیست.
من نمیگویم هرچه مینویسم صحیح است و عاری از خطا و ابهام است، ولی گویا طرد کردن و نفی انتساب به حوزه، راحتترین راهکار مسئولان در نقد سخنانی اینچنین است.
آری سخن گفتن از وحدت اسلامی که از مهمترین اصول جمهوری اسلامی به شمار میآید، اگر فراتر از شعار برود و به جزئیات آن پرداخته شود، چنین عواقبی را به دنبال دارد.
..........
@azadpajooh
⭕️حدیث غربت، نمادی از تقابل دو جریان
(نگاهی به بزرگترین نمایشگاه سوگواره فاطمی در قم )
✍ علی اکبری
🔻قم، عشّ آل محمد و یکی از مهمترین مراکز دینی جهان اسلام بشمار می آید. علاوه بر وسعت مراکز آموزشی، و پژوهشی این شهر مقدس، وجود فعالیت های فرهنگی و مذهبی گسترده در تمام ایام سال، باعث شده تا از قم به عنوان پایتخت مذهبی ایران یاد کنند. شاید برای ارزیابی این توصیف، لازم باشد تا از قم در ایام خاصی همچون محرم و فاطمیه بازدیدی به عمل آید.
🔻در این ایام خاص، که از آن به عنوان فاطمیه یاد میشود، در قم علاوه بر مجالس وعظ و خطابه، و دسته عزاداری، و دیگر فعالیت های مشابه، نمایشگاه های خاصی نیز تحت عنوان احیاء شعائر و بیان تاریخ، برپا می کنند. نمایشگاه حدیث غربت از مهمترین آنها به شمار می آید. در ادامه به گزارشی کوتاه از نمایشگاه و خط فکری آنان خواهیم پرداخت.
👈 متن کامل یادداشت را در سایت اخوت مطالعه نمایید: okhowah.com/fa/13964
🔴 به کانال اخوت بپیوندید👇👇👇
@okhowahmag
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️مغز متفکر حماس؛ یحیی سنوار از کلام امام علی« علیه السلام» میگوید:
🔻کلام امام علی رضی الله عنه و کرم الله وجهه را حفظ کردم.
در کدام یک از این دو روز از مرگ بگریزم؟ آن روزی که مرگ تقدیرم است، و یا آن روزی که مرگ تقدیرم نیست؟ چرا که دو روز بیشتر نداریم.
🔻 روزی که در آن مرگ نوشته شده و روزی نوشته نشده. روزی که در آن مرگ تقدیرم نیست نمیهراسم. هیچ کس در دنیا نمیتواند آسیبی به من برساند. و اگر تقدیرم باشد نمیتوانم از آن جلوگیری کنم.
🔴 به کانال اخوت بپیوندید👇👇👇
@okhowahmag
⭕️ گزارش نشست نقد و بررسی رساله دکتری با موضوع تقریب مذاهب اسلامی
🔻دکتر زرچینی پژوهشگر رشته جامعه شناسی در نشستی به میزبانی مجلهی فکری رسانهای اخوت به بررسی رسالهی دکتری خود با موضوع "مطالعهی جامعه شناختی- تاریخی اندیشه تقریب مذاهب اسلامی در بین روحانیون شیعه و دلالتهای آن برای سیاست گذاری فرهنگی" پرداخت.
🔻در این نشست حجتالاسلام مهدی مسائلی (کارشناس و پژوهشگر حوزهی علمیه و وحدت اسلامی و مؤلف آثاری همچون: لعن های نامقدس، اطلس توصیفی اهل سنت ایران، جریان شناسی افراط گرایی، پیشوایان شیعه پیشگامان وحدت) و دکتر محمد صادق حسین زاده ( پژوهشگر فقه و علوم قرآن و حدیث و مؤلف آثاری همچون تاریخ یار، ارجنامه انسان، رویارویی با مخاطب) به عنوان ناقد حضور داشتند.
🔖 این نشست عصر پنجشنبه ۷ دی ماه ۱۴۰۲ در دفتر مجلهی علمی_ رسانهای اخوت برگزار گردید.
🔸مشروح گزارش نشست را در سایت اخوت مطالعه نمایید.👇👇
okhowah.com/fa/13966
🔴 به کانال اخوت بپیوندید👇👇👇
@okhowahmag
11.79M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️شهید حاج قاسم سلیمانی؛
اشداءُ علی الکفّارِ رحماءُ بینَهم.
📌شهید حاج قاسم سلیمانی:
ما در کدام کشور اسلامی تلاش کرده ایم که برادران سنی را شیعه کنیم و بر عکس همواره جان ما سپر سنی ها بوده است.
(۱۳۹۴/۱۲/۲۳)
🔸از بغض دشمنان اسلام تا دلدادگی مسلمانان به حاج قاسم
🔸نامه سیدالشهدای مقاومت به یک اهل سنت
🔸نگاه عالمان اهل سنت به شهید سلیمانی
🔴 به کانال اخوت بپیوندید👇👇👇
@okhowahmag
هدایت شده از رب الناس/بقلم علیرضا کمیلی
🌹 خاطره ای از شیخ صالح که به آرزویش رسید
بالاخره شيخ مجاهد صالح العاروری که بدلیل فهم راهبردی و نفوذش در کرانه از مهمترین خطرها برای رژیم محسوب میشد به آرزوی خودش رسید.
چند باری ایشان را دیده بودم ولی حیا میکردم که بروم و وقت شان را بگیرم تا اینکه سال قبل برای سخنرانی در یک برنامه که در آن جوانانی از چهل کشور جهان در استانبول جمع شده بودند حضور یافت.
اواخر سخن به پرسش و پاسخ اختصاص داشت که یک جوان یمنی از طیف مخالفان حوثی ها خیلی تند از ایران انتقاد کرد و درباره نسبت حماس و ایران پرسید. جو مراسم عوض شده بود و شیخ می توانست جواب را صریح ندهد ولی خیلی شجاعانه اولا از لزوم وحدت جهان اسلام سخن گفت و بعد هم صراحتا گفت که تنها ایران بوده که ما را در حوزه نظامی کمک کرده و حالا جو جلسه کاملا برعکس شده بود.
محبوبیت حماس در جهان اسلام فرصتی برای وحدت بخشی به جریانات مختلف است و امیدوارم خون پاک این شهید بزرگ، که جبران وجود او آسان نیست، برکت کند و جوانانی با همت و اراده راه او را ادامه دهند.
📍 @komeilialireza
◾️ إِنَّا لِلَّٰهِ وَإِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعُونَ
از زائرانت هم هراس دارند...
@okhowahmag