⚡️نشست تخصصی تبیین اولویتهای تمدنی دوازده گانه (در مقایسه با سند توسعه پایدار 2030 ) روز یک شنبه ۴ تیرماه ۱۴۰۲ از ساعت ۸ صبح در شهر اصفهان برگزار می گردد.
🗞پیشخوان نشست:
https://eitaa.com/olgou4/2990
#نظام_سازی_فقهی
#اولویت_های_تمدنی
https://eitaa.com/olgou4
⚡️نمایشگاه تمدنی مسجد و اداره جامعه چه می گوید؟
👌 نمایشگاه تمدنی مسجد و اداره جامعه، دارای ۷ بخش است. در بخش چهارم این برنامه فقهی، راه حل مواجهه با ۴۰ مسئله و پرسش مطرح در محله ها -بر اساس روش تحقیق فقهی- تبیین شده است. برخی از این پرسش ها به شرح زیر است:
👌پرسش اول: چگونه اختلاف های یک محله را مدیریت کنیم؟ (معرفی راه حل های اورژانسی و سریع الاثر برای حل اختلاف های نمازگزاران مسجد و همسایگان یک محله )
👌پرسش دوم: چگونه سطح عقل در یک محله را ارتقاء دهیم؟ ( معرفی عوامل موثر بر افزایش عقل به نمازگزاران و همسایگان یک مسجد)
👌پرسش سوم: چگونه قیمت کالا های اساسی را دریک محله و شهر کاهش دهیم؟ (تبیین فواید بی بدیل بازارهای موقت)
👌پرسش چهارم (ویژه بانوان): چگونه پوست خود را شفاف و مو و ناخن خود را تقویت کنیم؟ (معرفی توصیه های اهل بیت علیهم السلام برای زیبایی پوست، مو و ناخن)
👌پرسش پنجم: چگونه بازی کودکان خود را مدیریت کنیم! (تبیین مسئله بازی و اسباب بازی از منظر آیات و روایات)
👌پرسش ششم: چگونه انسان های غمگین را شاد کنیم؟ (معرفی بسته فقهی تفریح و لذت های حلال به نمازگزاران و خانواده های محله)
👌پرسش هفتم: چگونه کودکان خود را با تفکرات انبیاء آشنا کنیم؟ (معرفی بسته فقهی اجتهاد برای کودکان)
👌پرسش هشتم: چگونه از پدیده شوم مس جن در خانواده ها جلوگیری کنیم؟ ( معرفی ده تدبیر مجرب مواجهه با مس جن از منظر آیات و روایات )
👌در بخش چهارم از "نمایشگاه مسجد و اداره جامعه" به ۴۰ پرسش و مسئله مطرح در محله ها پاسخ داده می شود. این برنامه فقهی نسبتاً جامع برای پشتیبانی از امام محله استنباط و تدوین شده است. شایان ذکر است که نمایشگاه تمدنی مسجد و اداره جامعه ۷ بخش دارد و به هفت پرسش درباره مسجد پاسخ داده است!
حجتالاسلام علی کشوری (دبیر شورای راهبردی الگوی پیشرفت اسلامی) - معرفی نمایشگاه تمدنی مسجد و اداره جامعه - پنج شنبه ۲۵ خرداد ۱۴۰۲ - قم مبارک
🗞خبر مرتبط:
https://eitaa.com/olgou4/5355
#الگوی_جدید_خدمت_در_مساجد
#کالبد_جدید_مساجد_محله
#بخش_چهارم_نمایشگاه_مسجد
https://eitaa.com/olgou4
AudioCutter_مسجد و اداره جامعه - جلسه چهارم ۲۶ خرداد ۱۴۰۲.mp3
38.27M
🔈 صوت دوره مباحثاتی مسجد و اداره جامعه - جلسه چهارم - جمعه انتظار ۲۶ خرداد ۱۴۰۲ - بنیاد هدایت
❓بررسی پرسش دوم دوره: مفاهیم پایه مسجد کدام است؟ (شرح روایات حدود کبیر صلات) - شرح مفهوم طهارت
#الگوی_جدید_خدمت_در_مساجد
#کالبد_جدید_مساجد_محله
#هفت_پرسش_درباره_مسجد
https://eitaa.com/olgou4
⚡️مفاهیم پایه مسجد و نماز کدام هستند؟ / توجه دادن مردم به طهارت های ۱۰ گانه، اولین کارکرد یک مسجد است!
👌 برای صلات چهار هزار معنا و حد وجود دارد؛ که ۷ معنای ۱- طهارت، ۲- وقت، ۳- قبله، ۴- تکبيرة الافتتاح، ٥- ركوع، ٦- سجود و ٧- دعا از بزرگترین معانی و حدود صلات محسوب می شوند. در روایات معانی دیگری هم، مانند: اذان، اقامه، قرائت، تسبیح، تشهد و... برای صلات تعریف شده است. روایات حدود کبیر صلات، روایات لا تُعاد و روایات فرض الصلاة همگی به نوعی شرح معانی اصلی نماز محسوب می شوند.
👌هرکدام از این معانی ۷ گانه، حاوی راه حل برای حلِ برخی از احتیاجات و مشکلات بشر هستند. به عنوان مثال: توجه دادن نمازگزاران و مردم محله به مسئله طهارت و اجزای آن مانند: ۱- اخذ شارب، ۲- بلند گذاشتن ریش، ۳- کوتاه کردن موی سر، ۴- مسواک زدن، ۵- خلال کردن، ۶- حذف موهای زائد بدن، ۷- ختنه، ۸- کوتاه کردن ناخن، ۹- غسل جنابت و ۱۰- طهارت گرفتن با آب، راه حل های ۱۰ گانه شارع برای پیشگیری از بیماری های جسمی و روحی محسوب می شوند.(بر اساس روایات سنن حنیفیه طهارت ۱۰ قسمت است؛ که پنج قسمت از آنها مربوط به سر است و پنج قسمت از آنها مربوط به بدن است!)
👌فهم و رعایت معنای طهارت -که اولین حد صلات است - به پیشگیری از بیماری و سلامت قلب می انجامد و در واقع شارع با تأکید بر اجزای ده گانه طهارت به دنبال حل مسئله بیماری های جسمی و روحی در جامعه است. به عبارت بهتر: روایات و آیات مرتبط با اقسام ده گانه طهارت، همان راه حل های مرتبط با پیشگیری از بیماری هستند و البته خاصیت های دیگری هم در حد طهارت نهفته است. ( ارتباط میان حد طهارت و حل مسئله بیماری های روحی و جسمی)
👌علاوه بر معنای طهارت، در صلات ۶ معنای بزرگ دیگر شامل: ۱- وقت، ۲- قبله، ۳- تكبيرة الافتتاح، ٤-ركوع، ٥-سجود و ٦- دعا وجود دارد؛ که جملگی برای حل مسائل یک محله و رفع احتیاجات زندگی مردم کارآمدی دارند. به عبارت دیگر: امام جمعه و امام جماعت با ترویج این معانی هفت گانه؛ مجموعه ای از مشکلات مردم را حل می کند و کارآمدی این مفاهیم محدود به تأمین سعادت اخروی نیست! (در آینده بقیه مفاهیم پایه صلات را شرح می دهیم- ان شاء الله)
حجتالاسلام علی کشوری (دبیر شورای راهبردی الگوی پیشرفت اسلامی) - تبیین مفاهیم پایه مسجد - جمعه انتظار ولی عصر ۲۶ خرداد ۱۴۰۲ - بنیاد هدایت
#مفاهیم_پایه_مسجد
#مفهوم_طهارت
#الگوی_جدید_خدمت_در_مساجد
https://eitaa.com/olgou4
هدایت شده از مدرسه تمدنی بینات
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 تماشایی | چرا حوزههای علمیه باید با رویکردی جدید به مکاسب ورود کنند؟
#فقه_المکاسب
#یادآوری
@olgou_mashhad
AudioCutter_مسجد و اداره جامعه - جلسه پنجم ۲۷ خرداد ۱۴۰۲.mp3
42.87M
🔈 صوت دوره مباحثاتی مسجد و اداره جامعه - جلسه پنجم - شنبه ۲۷ خرداد ۱۴۰۲ - بنیاد هدایت
❓بررسی پرسش دوم دوره: مفاهیم پایه مسجد کدام است؟
#الگوی_جدید_خدمت_در_مساجد
#کالبد_جدید_مساجد_محله
#هفت_پرسش_درباره_مسجد
https://eitaa.com/olgou4
AudioCutter_مسجد و اداره جامعه - جلسه ششم ۲۸ خرداد ۱۴۰۲.mp3
32.24M
🔈 صوت دوره مباحثاتی مسجد و اداره جامعه - جلسه ششم - یک شنبه ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - بنیاد هدایت
❓آغاز بررسی پرسش سوم دوره: ضرورت نظام مند کردن ذهن نمازگزاران و اهالی محله به محوریت روایات ساختاری
#الگوی_جدید_خدمت_در_مساجد
#کالبد_جدید_مساجد_محله
#هفت_پرسش_درباره_مسجد
https://eitaa.com/olgou4
⚡️چند پرسش از اساتید محترم دانشگاه/ چرا پیشگیری از بیماری تبدیل به یک افسانه شده است؟
👌 مدرسه تمدنی هدایت، سه پرسش مهم از اساتید محترم دانشگاه می پرسد و از آنها تقاضا می کند: به این پرسش ها پاسخ دهند:
👌 پرسش اول: چرا هر روز محیط زیست تخریب بیشتری پیدا می کند و آب، هوا، جنگل ها، رودخانه ها و آب های زیر زمینی هر روز آلوده تر می شوند؟ آیا میان آلوده شدن و فساد محیط زیست و معادلات علوم پوزیتیستی ارتباطی وجود دارد؟ (به عنوان مثال: بخش قابل توجهی از آب های سطحی زمین با پلاستیک های ناشی از بسته بندی صنعتی پوشیده شده است و قابل مشاهده نیست! )
👌پرسش دوم: چرا تعداد بیماری های بشر هر روز در حال افزایش است و پیشگیری از بیماری به یک افسانه تبدیل شده است؟ آیا ارتباطی میان معادلات علمی در حوزه های تغذیه، معماری، حمل و نقل و پزشکی و گسترش بیماری ارتباطی وجود دارد؟ یا علت بیماری ها به مسائل دیگری بازگشت دارند؟ (به عنوان مثال: ارزیابی و ترویج غذا بر اساس مولکول های زیستی و عدم توجه به ارزیابی غذا بر اساس قلب و مزاج خودش علت پیدایش بیماری است!)
👌پرسش سوم: چرا اختلال در روابط انسانی و اصطکاک در روابط انسانی (مانند: قتل) در سطح جهان بسیار زیاد است؟ آیا رابطه ای میان علوم تدریس شده در دانشگاه و مدارس و این اختلال های شدید در حوزه روابط انسانی وجود دارد؟ (به نظر مدرسه فقهی هدایت برای دستیابی به تنظیم صحیح روابط انسانی، تغییر کتب درسی مدارس و تغییر در طبقه بندی علوم لازم است.)
👌بر اساس نظریات مدرسه تمدنی هدایت؛ علت وقوع چالش های سه گانه فوق الذکر، تدریس و اعتماد به معادلات علمی پوزیتویستی است (به عنوان مثال: معادلات حاکم بر صنایع شوینده، علت گسترش بیماری اگزما و تخریب محیط زیست است) و لازم است برای مقابله با این چالش ها به تدریس طبقه بندی جدیدی از دانش بپردازیم.
حجتالاسلام علی کشوری (دبیر شورای راهبردی الگوی پیشرفت اسلامی) - دیدار و گفتگو با جمعی از اساتید دانشگاه شهر یزد - شنبه ۲۷ خرداد ۱۴۰۲ - قم
#علت_تخريب_محيط_زيست
#علت_گسترش_بیماری
#علت_اختلال_در_روابط_انسانی
https://eitaa.com/olgou4
AudioCutter_مسجد و اداره جامعه - جلسه هفتم ۲۹ خرداد ۱۴۰۲.mp3
26.16M
🔈 صوت دوره مباحثاتی مسجد و اداره جامعه - جلسه هفتم - دوشنبه ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - بنیاد هدایت
❓ بررسی پرسش سوم دوره: چند نوع خدمت در مسجد ارائه می شود؟
#الگوی_جدید_خدمت_در_مساجد
#کالبد_جدید_مساجد_محله
#هفت_پرسش_درباره_مسجد
https://eitaa.com/olgou4
⚡️ساختار خدمات قابل ارائه در یک مسجد چیست؟/ در معرفی کارکردهای مسجد کوتاهی کرده ایم!
👌بر اساس استنباط از روایات "من ادمن الاختلاف الی المساجد" ( مسعدة ابن صدقة از امام صادق علیه السلام- قرب الاسناد) و مجموعه آیات و روایات مرتبط با ثبت (بیان فوائد) حدود کبیر صلات، مسجد دارای ۹ دسته فایده برای نمازگزاران و اهالی محله است.
👌 ۱- خدمات مرتبط با سیاست و مدیریت، ۲- خدمات مرتبط با علم و آگاهی، ۳- خدمات مرتبط با بیان حکیمانه و قول سدید، ۴- خدمات مرتبط با معیشت و اقتصاد، ۵- خدمات مرتبط با عبرت و میراث فرهنگی، ۶- خدمات مرتبط با تنظیم وقت و نظم، ۷- خدمات مرتبط با فرقان و ارزیابی، ۸- خدمات مرتبط با نفی سبیل و امنیت، ۹- خدمات مرتبط با طهارت و تزکیه، بخشي از خدمات مساجد است.
👌امام جماعت و امام جمعه بايد به صورت مستمر خدمات قابل ارائه در مساجد را برای مردم و مسئولین بازخوانی کنند و به اين وسيله ذهنیت جامعه را درباره خدمات حکومتی و اجتماعی مسجد ارتقاء دهند. بی توجهی حوزه علمیه به کارکردهای مسجد، به تنزل جایگاه مسجد در قانون اساسی کشور انجامیده است!
حجت الاسلام علی کشوری (دبیر شورای راهبردی الگوی پیشرفت اسلامی) -بررسی آثار پرسش سوم دوره مباحثاتی مسجد و اداره جامعه - سه شنبه ۳۰ خرداد ۱۴۰۲
#الگوی_جدید_خدمت_در_مساجد
#کالبد_جدید_مساجد_محله
#هفت_پرسش_درباره_مسجد
https://eitaa.com/olgou4
AudioCutter_مسجد و اداره جامعه - جلسه هشتم ۳۰ خرداد ۱۴۰۲.mp3
29.15M
🔈 صوت دوره مباحثاتی مسجد و اداره جامعه - جلسه هشتم - سه شنبه ۳۰ خرداد ۱۴۰۲ - بنیاد هدایت
❓ بررسی پرسش چهارم دوره: برنامه های اجرایی مسجد کدام هستند؟
#الگوی_جدید_خدمت_در_مساجد
#کالبد_جدید_مساجد_محله
#هفت_پرسش_درباره_مسجد
https://eitaa.com/olgou4
⚡️قواعد اصولی فقه البیان چه می گوید؟ / تعبد مبتنی بر تفکر خواسته قطعی شارع است!
👌 قواعد اصولی فقه البیان زمینه ساز برای استنباط جنبه های تحریک کننده فکر شارع است. بخشی از جنبه های تحریک کننده فکر در ادبیات شارع، جنبه های توصیفی شارع و جنبه های علل الشرایعی شارع است. همچنین شکل بیان شارع مهمترین جنبه تحریک کننده فکر در بیان شارع محسوب می شود. قواعد اصولی فقه البیان به سه دسته قاعده کلی تقسیم می شود:
👌بخش اول قواعد اصولی فقه البیان (گروه قواعد بیان مبتنی بر ظرفیت و گروه قواعد بیان مبتنی بر تأمل) به تشریح مفهوم سؤال و تأمل در بیان شارع می پردازد. شارع محترم، سوال حَسن و نیکو را نصف علم و مفتاح علم و آغاز کننده تفکر می داند. فقاهت از فهم پرسش های شارع شروع می شود.
👌بخش دوم قواعد اصولی فقه البیان ( گروه قواعد اصولی بیان مبتنی مُکث) به تحلیل مسئله پاسخ و راه حل از منظر شارع می پردازد. تبیین مفهوم تنزیل در کنار مفهوم تأویل، تشریح مفهوم ظاهر در کنار مفهوم باطن بخشی از مباحث بیان مبتنی بر مُکث است. همچنین تحلیل ابعاد تنزیل، تأویل و تحلیل ابعاد باطن و ظاهر بخش دیگری از مباحث این بخش است. مهمترین بخشِ بیان مبتنی بر مُکث، تحلیل ابعاد ظاهر و نص از منظر شارع است. بیان شارع در بخش ظاهر، حداقل دارای سه بُعد ثبت (تصوير)، تحلیل (تعريف) و پردازش (تصميم) است.
👌بخش سوم قواعد اصولی فقه البیان (گروه قواعد اصولی بیان مبتنی بر مقایسه، گروه قواعد اصولی بیان مبتنی بر رفق، گروه قواعد اصولی بیان مبتنی بر منزلت، گروه قواعد اصولی مبتنی بر انفتاح، گروه قواعد اصولی مبتنی بر سیاق و گروه قواعد اصولی مبتنی بر کمیت) به تعمیق ۶ بعدی بیان شارع حکیم می پردازد. بخش سوم قواعد اصولی فقه البیان به سفرهای فکری شارع معروف است و در واقع ۶ جنبه تحریک کننده فکر، در بیان شارع را توصیف می کند.
👌رساله های عملیه و علمیه را در موضوعات مختلف، مبتنی بر این ساختار، استنباط و بیان می کنیم و معتقد هستیم؛ اينگونه از بیان، تحریک فکر و درایه بیشتری را براي مردم عزيز تأمین می کند. اساساً ارتقای امتثال مکلف، وابسته به میزان تدبر و ميزان درایه مکلف در بیان و تقدیر شارع است. (در استنباط از آیات و روایات مرتبط با مسجد از قواعد فقه البیان بهره برده ایم.)
حجت الاسلام علي كشوري (دبیر شورای راهبردی الگوی پیشرفت اسلامی) - تبیین روش استنباط از آیات و روایات مرتبط با مسجد -سه شنبه ۳۰ خرداد ۱۴۰۲ - قم
#قواعد_اصولی_فقه_البيان
#قواعد_ممهده
#هفت_پرسش_درباره_مسجد
https://eitaa.com/olgou4