✨تقاضای مؤثر✨
📢افزایش حقوق کارگران | مهار تورم، رشد تولید
📜در این یادداشت میخواهیم عنوان تقاضای مؤثر را از کینز اقتصاد دان مشهور قرن بیستم که با طرح نظریه تقاضای مؤثر توانست اقتصاد آمریکا را از رکودی سنگین و بی سابقه بیرون اورد ، وام بگیریم و در الگوی دیگری محقق کنیم که متفاوت با طرح اوست .
✴️کینز برخلاف نظریات اقتصاد کلاسیک، منتقد رویکرد به اقتصاد آزاد و سپردن اقتصاد به نیروهای بازار بود. وی این نظریه را که جامعه در حالت تعادل به اشتغال کامل میرسد رد کرد و اعتقاد داشت که سطح اشتغال با میزان تولید و میزان تولید با میزان تقاضای مؤثر (یعنی میزان خرید کالاها و خدمات) ارتباط مستقیم دارد؛ بنابراین وی معتقد بود که برای کاهش بیکاری، دولت میبایست اشتغال ایجاد نماید؛ هرچند که این اشتغال غیرمولد باشد.
⛔نقد رویکرد کینز
کینز تقاضای مؤثر را به واسطه تمرکز بر اعطای وام های بانکی (بدهی) با دخالت دولت و تبلیغات را برای تحریک مصرف دنبال کرد بدون کنترل و قیدی
💢اعتبار دهی بی مهابای بانک ها خیلی سریع و معجزه آسا اقتصاد زیر بار رکود سنگین را بیرون اورد ، تقاضا به وجود امد و حرکت چرخ های اقتصاد شتاب گرفت ، اما تنها بازار کالا ها نبود که با تقاضا روبرو شد بلکه بازار های کاذب و مخرب هم قارچ گونه رشد فزاینده کردند به همراه رشد بدهی ها ، روایت شده مردم آمریکا با اعتبار بانکی خانه خریداری میکردند و با سند همان خانه وام مجدد از بانک دریافت میکردند برای خانه بعدی و این سیکل چندبار تکرار میشد، همین امر موجب حباب و جهش قیمت در بازار مسکن شد که دریافت وام برای سوداگران را سود ده میکرد اما این روند پایدار نماند و با شکسته شدن حباب مسکن به صورت دومینو کل اقتصاد دچار رکود جدیدی شد و تقریباً پایان کنزینیسم در اقتصاد ...
⭐اما ایده ما در اینجا ایجاد تقاضا به واسطه اعتبار بانکی و ایجاد عطش برای تقاضا های مخرب و کاذب نیست بلعکس کنترل ان است ، بلکه تقاضای موثر و واقعی با افزایش حقوق کارگران ، کارمندان و کارکنان اتفاق می افتاد ، وام بانکی از این جهت که مبلغ قابل توجهی را را در اختیار افراد و خصوصا افراد سرمایه دار که اعتبار بانکی دارند قرار میدهد ، بازار ملک ، مسکن، خودرو ، ارز ، سکه و دیگر بازار های کاذب را دچار التهاب میکند .
در واقع در مدل کینز بازار بر اثر دوپینگ بانکها و خلق پول دچار هیجان میشود سپس دچار التهاب و حباب ها و در نهایت دوباره به رکود میرسد ، سیکلی که برای یک فرد معتاد می افتد ، اینجا برای #اقتصاد ...
اما افزایش حقوق به جای سیلاب #نقدینگی زیانبار همچون جوی ابیست که با حرکتش حیات میبخشد، چرا ؟
چون حقوق مکفی یعنی توان خرید ایجاد کردن برای قشر کثیر جامعه که خریدار کالای مصرفی هستند نه تبدیل ان به سرمایه و ابزار سوداگری ، که در مدل اعتبار بانکی کینز مطرح بود و خرید کالا یعنی تقاضای بیشتر که به دنبالش عرضه بیشتر و حرکت چرخ تولید را به همراه دارد .
🌡️تحلیل اقتصاد ایران از همین منظر
در بسیاری از کشورهای صنعتی مانند ژاپن ، کره ، چین و ... #تولید کالاها عمدتاً با انگیزه #صادرات و عرضه در بازارهای جهانی شکل میگیرد فلذا عدم دسمزد کافی و نبود قدرت خرید داخلی چندان به رشد تولید ضربه نمیزند گرچه بی عدالتی و استثمار نیروی کار را همراه دارد ، که البته واژه های #عدالت و #استثمار برای آقایان اقتصاد خوار غریب است ، بگذریم... اما در ایران که عمده کالاهای تولید شده به مصرف داخلی میرسد و در بازارهای جهانی به هر دلیلی ، تحریم ، عدم عضویت در wto و ... با محدودیت روبه رو است ، افزایش حقوق با افزایش تولید رابطه مستقیم دارد ، استدلال اقایون این است که افزایش تقاضا باعث افزایش قیمت میشود ، که کاملا غلط است چراکه افزایش تقاضا تا زمانی که از عرضه پیشی نگیرد یعنی از توان تولید بالفعل و بالقوه بیشتر نشود چنین اتفاقی نمیافتد حتی به شهادت همان تئوری های ابکی که در دانشکده های اقتصاد برسر کلاس ها تکرار میشود و این واضح و مبرهن است که کارخانه های ما با ظرفیت های بسیار پایینی نسبت به توان تولیدیشان ، تولید میکنند و دولت محترم اگر به فکر #رشد_تولید_مهار_تورم است باید گفت راه تورا میخواند به شرط انکه گوشت را از نجوای شیاطین تعلیم دیده برداری و در راه قدم بگذاری ...
💯 تحقق رشد تولید به واسطه تحریک تقاضای واقعی که لکوموتیو تولید است و مهار تورم ، به جهت خارج کردن تمرکز ها از بازارهای کاذب و جذاب تر شدن تولید و جذب نقدینگی های سرگردان و اسیب زننده ی تورم افرین .
همچنین عدم اعتبار دهی بانکی به افراد به صرف داشتن سرمایه در بانک که جلوگیری شود از سرمایه گذاری های کاذب .
♨️ و اما شیرینتر از همه چرخیدن چرخ زندگی است .
🌟حضرت امیر علیه السلام:
در عدالت گشایش است و آن که عدالت را برنتابد ستم را سخت تر یابد.
#فریب_بزرگ
✍️ مهدی اخلاقی
https://eitaa.com/ommat_Dream
رویای امت
✨تقاضای مؤثر✨ 📢افزایش حقوق کارگران | مهار تورم، رشد تولید 📜در این یادداشت میخواهیم عنوان تقاضای
🌟حضرت امیر علیه السلام:
((فان فى العدل سعه و من ضاق علیه العدل فالجور علیه اضیق)).(6)
در عدالت گشایش است و آن که عدالت را برنتابد ستم را سخت تر یابد.
🔥برسد به اقایانی که دستمزد کارگر را پایین نگه میدارند با نجوای اقتصادندانان کارنشناس ، واعضین لیبرال سرمایه داری به بهانهی گشایش اقتصادی و کنترل تورم با پایین آوردن هزینه تمام شده با مکیدن کارگر.
در حالی که حضرت گشایش را در عدالت میداند .
کاش این جماعت ساینس پرست کمی به همان تئوری های نازله یشان پایبند باشند که مفهومی یرتکرار تر و مهمتر از عرضه و تقاضا در علم باطل و نخوانده شان ندارند .
#فریب_بزرگ
✍️ مهدی اخلاقی
https://eitaa.com/ommat_Dream
💢 استاد سید محمد مهدی میرباقری :
انسان منتظر آن کسی است که از کل دستگاه باطل و مظاهرش تبری می جوید .
اگر تبری نجستید، استحاله میشوید .
تا به او میگویی طرح اقتصادی بنویس ، مفاتیح را میگذارد زیر میز و کتاب کینز را روی میز قرار می دهد ، اینکه تبری ندارد ، در فلان وزارتخانه همه شب ها ابوحمزه میخوانند و صبح ها مفاتیح زیر میز است و کتب غربی های مادی روی میز ، این تبری نیست .
این افراد دلشان این طرف است اما فکرشان سمت دیگر است .
اگر فکرت راهم گرفتی و حست را نگرفتی احساست را میبرد ، همه مجاری ما باید تبری بجوید.
https://eitaa.com/ommat_Dream
هدایت شده از مهدی الهیفرد
🔺کتاب «#مس_های_طلاشده» را سال ۹۴ نوشتم و سال ۹۷ به چاپ رسید و برگزیده سیزدهمین جشنواره آثار پژوهشی حوزههای علمیه خراسان شد.
✍️استاد ارزیاب آثار پژوهشی حوزه، پس از بررسی و اظهارنظر نوشته بود: «لذت بردم. کتابی است بسیار انگیزشی. توصیه میکنم تمام ادارات و نهادها حتما نسخهای از آن را تهیه و در اختیار کارکنانشان بگذارند.»
👈نام کتاب، اقتباس از کلام آقاست و محتوای آن، خاطرات بچههای جهاد سازندگی اوایل انقلاب. آن زمان نمیدانستم که شاید روزگاری مدیر مجموعهای شوم که الگو و مدل کاریاش، همان جهاد سازندگی است، اما بعدها که به نمایندگی از #بنیاد_علوی کارم را در مانه و سملقان شروع کردم، واژههای این بخش از کتاب برایم جلوهگر شد؛ «و هنگامی که مینشینی و با حوصله به گفتههایشان گوش فرا میدهی؛کولهبار معرفتیات پر میشود و میفهمی که مدیریت اسلامی یعنی چه؟!و پی میبری که اگر روزگاری در حکومت اسلامی، مدیریتی بر دوشت گذاردند؛باید چگونه رفتار کنی!»
📌و حالا نهادی که زیرمجموعه رهبر معظم انقلاب بود،کاری را در کل کشور آغازیده و باری را هم بر دوش من نهاده بود. و من میبایست کل تیم را به آن مسیر مقدس،که «خدمت به مردم، برای خدا» بود،رهنما میشدم؛ البته زیره به کرمان میبردم!
✍️واقعا جا دارد از همه تیم بنیاد علوی،از امنا و سفرا گرفته تا معاونین و همکارانم،تشکر کنم که توانستند مدیریت اسلامی را با خدمت بیمنت،معنا کرده و در همه حال کمککارم باشند.
•┈┈••••✾•🍃🌺🍃•✾•••┈┈•
مهدی الهیفرد؛ مدیرعامل موسسه آبادانی و پیشرفت و مجری طرحهای محرومیتزدایی #بنیاد_علوی در مانهوسملقان
🇮🇷 @revayatekhedmat
رویای امت
یادداشتی پیرامون وضعیت هنر هفتم👇 https://eitaa.com/ommat_Dream
✨یادداشتی پیرامون وضعیت هنر هفتم✨
سالها پیش که فصل اول ستایش از صدا و سیما پخش میشد ، شخصیتی از قاب تلویزیون به خانه های ما ایرانی ها امده بود که دلزخم های ما از زمانه را مرحم میشد ...
ستایش دختری از جنس زن ایرانی ... صبور ، با وقار ، اهل ادب ، متین، عفیف ، مستور و «مادر »... ستایش ، ستایش زن و دختر ایرانی بود و همه صفات زیبا را در لوای چادرش جمع کرده بود و همین زیبایی ها مارا پای شیشه رنگی مینشاند ، او مظهر دختر ، خواهر ، همسر و مادری بود که هر کسی با داشتنش احساس امنیت میکرد ...
سرباز بودم سال ۹۰ ، سرباز بخش تاسیسات پادگان نیروی هوایی ارتش به گمانم برای بازدید رفته بودیم داخل خانه سازمانی ها از متورخانه ورزشگاه بازدید کنیم ... یکی از بچه ها که مخفیانه موبایل اورده بود (داشتن موبایل در پادگان ممنوع بود) ویدئویی از نرگس محمدی در یکی از پاساژهای تهران با پوششی زننده و رفتارهایی به دور از حرمت زن ایرانی با قه قهه های خنده... نشانم داد.
اصلأ دلم نمیخواست تماشا کنم ابتذال بانوی قهرمان قصه را ، تلخندی زدم و از سرم وا کردم ... شاید بگویید فیلم است دیگر و این خانم نقش بازی میکرد ... بله میدانم من هم فرزند همین زمانه ام ، اما چرا؟
این چه هنر و هنرمندیست که اثر هیچ رنگی از صاحب اثر ندارد و انقدر خالی از معناست !
انسانها تا انجا که تاریخ زبان دارد بیگانه با هنر نبودند و از ان مهمتر هنرمند با هنرش هرگز بیگانه نبوده .
اثر هنری شیرازه جان هنرمند ، تبلور روحیات ، احساسات و اعتقادات اوست که در لحظهی غلیان ظهور بیرونی پیدا میکرد . شعرا ، ادیبان ، نگارگران ، موسیقیدانان و حتی معماران و مجسمه سازان ، حتی رقص را اگر هنر بنامیم گرچه مبتذل اما نشان از شخصیت و روحیات ادمی بوده و هست.
اما سینما هنر هفتم ، هنر مدرن که خود را تلفیق و مظهر تمام هنرهای قبل خود میداند ، فرم را گرفته و معنا را تهی کرده ، اصالت با تکنیک است و محتوا در گرو سودآوری ...
و سودپرستی چقدر با غفلت گره خورده ...
نمیگویم تکنیک را نمیشود تصرف کرد و ذات سینما مسئله است... همچنین نمیشود تکنیک را حذف کرد ، تکنیک ظرف تحقق محتواست ، اما انچه هست این است که تا این لحظه نتوانسته ایم ، سینمایی مکتبی و با اصالت محقق کنیم که هنرمندش با اعتقاد و باورهایش جلوی دوربین حاضر شود و خودش را به پول و شهرت نفروشد .
، فیلم میسازیم سلیمان نبی و آنکه در نقش یک پیامبر ظاهر شده و تصویرش در ذهن یک ملت نقش بسته ، در فضای مجازی مردم را به چالش رقص فرا میخواند ...
استثناهایی داشته ایم (داریوش ارجمند) اما میان ماه من تا ماه گردون ...
دنیای امروز دنیای تکنیک است و انجا تکنیک اصالت پیدا میکند که انسان ها هویت های معنوی ، اجتماعی و تاریخی خود را از دست میدهند و از ان مهمتر آنجا که جهانی برای جنگیدن و هدفی بلند برای گذشتن از لذت های اکنون ندارند.
تعلق نداشتن به آینده ای قوی ، زندگی در لحظه را ارزش میکند ، لحظه ای که عمرش یک لحظه و لذتش هم یک لحظه است و در همان لحظه میمیرد .
باید دست بالای ابرو گذاشت نگاهی به پشت سر و افق های دورش کرد از برج دیده بانی بالا رفت و دوربینی به انسوتر ها انداخت، انوقت سستی و بی حاصلی و سرگشتگی ها را به عزمی راسخ مبدل کرد و به سوی اینده قدم ها را در راه به رژه انداخت .
تا هنرمندش زبان اراده ها شود و تکنیک مرکب راه .
#سینما #هنر
#سلبریتی
✍️ مهدی اخلاقی
https://eitaa.com/ommat_Dream
45.4M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
به ما گفتن هرکس اهل دنیا نیست میمیره ، دروغ گفتن
دروغ گفتن...
دلم پرواز میخواد
دلم همراز میخواد
زمین پایان من نیست
دلم اغاز میخواد .
https://eitaa.com/ommat_Dream