#قابل_تامل
علاج واقعه قبل از وقوع باید کرد!
🔸 این روزها پدیده فرهنگی جدیدی در حال شکلگیری است ...
چند مداح عزیز و نازنین
با همراهی تیم فنی خود و به پشتوانه برخی نهادهای فرهنگی،
با استفاده از ابزار موسیقی، نورپردازی، افکتهای ویژه و هیجانآفرینیهای خاص،
طرحی نو در اجتماعات دینی و دورهمیهای مذهبی درانداخته؛
و به جای انفعال در مقابل چالشهای فرهنگی، دست به کار شده و مضامین ارزشی، وحدتآفرین و خانوادهمحور را به شکلی جذاب برای نسل امروز ارائه میکنند.
🔹 دست این عزیزان را میبوسیم و نیمۀ پر لیوانِ حرکات آتشبهاختیار و انقلابیِ آنها را تحسین میکنیم 🧡
ماشاءالله؛
درود بر شما؛
خداقوت؛
خیر ببینید ...
🔻 اما شاید بد نباشد در کنار همه این تقدیر و تشکرها، لحظاتی هم لباس یک «دیدهبان فرهنگی» را بر تن کرده و فراتر از مرزهای «زمان حال» را هم نظاره کنیم ...
🔰 مسأله روشن است: اگر «جشنهای مذهبی موسیقیمحور» با همین روند فعلی ادامه پیدا کند، چه اتفاقاتی خواهد افتد؟
⭕️ اولا به طور طبیعی چهار «مداح خواننده» به چهل «مداح خواننده» تبدیل خواهد شد. به تدریج خواهیم دید که هر مداح جوان و خوشصدایی، در کنار جلسات مذهبی و سنتی خود، برای مردم در سطح شهر نیز خوانندگی و نوازندگی میکند.
⭕️ ثانیا وقتی «سبک مراسمات مذهبی موسیقیمحور» به رسمیت شناخته شد، به طور طبیعی و آهسته آهسته پای آن به خود هیئتها هم باز خواهد شد!
خوب تصور کنید ... مداح در حال مولودیخواندن یا نوحهسرایی است؛ هیئتیها هم با ریتم موسیقی تندی که به صورت زنده در حال پخش است، کف میزنند یا سینهزنی کرده و بالا پایین میپرند 🤭
نگران نباشید؛ اولین بار که این اتفاق بیفتد، قدری سر و صدا میشود؛ بعد نفر دوم این کار را میکند؛ بعد نفر سوم ... به تدریج «عادی» میشود ... اصلا غصه نخورید ...
⛔️ آن وقت اگر ریشسفیدی اعتراض کند که «حرمت هیئت امامحسین را رعایت کنید» بلافاصله خواهد شنید: «عموجان، مگر موسیقی حرام است؟!»
تحلیل مسأله دشوار نیست! در طول این سالها که «مناسک مذهبی موسیقیمحور» به صورت خزنده در حال گسترش بود، همه یا تعریف کرده بودند یا سکوت!
کسی نپرسیده بود:
آیا واقعا این موسیقیها حلال است؟! 😐
اگر فرضاً این موسیقیها حلال است، ترویج موسیقی حلال که منجر به «فرهنگسازی» و «شکلگیری سنتهای آیینی جدید» شود نیز حلال است؟ 🧐
آیا اگر فرضاً حلال و جائز است، مطلوب، مستحب و مستحسن نیز هست؟ 🤔
آیا شیوع موسیقی، با اغراض و مقاصد «دین مبین اسلام» تناسب دارد؟ 🧐
آیا ترویج موسیقی با اهداف «نظام مقدس جمهوری اسلامی» سازگار است؟ 🙄
🔻این مناسک نوظهور، صرفاً موسیقیمحور نیست؛ بلکه با چاشنی هیجان، جیغ، سوت، کف، پرش، جهش و اسالیب مشابه نیز همراه است. البته ابتدا فقط برای دخترخانمها و آقا پسرها ...
⛔️ گاهی که شور مراسم زیاد میشود، برخی از خانمهای محجبه و چادری هم نمیتوانند جلوی خود را بگیرند؛ حرکات موزون، بالا و پایینپریدن، هوراکشیدن و ...
در این میان، نباید از نقش آن بزرگواری که شور مجلس را بیشتر میکند نیز غافل شد ...
به عنوان مثال، مداح عزیزی که به مناسبت دهه کرامت، در میدان امام حسین تهران مشغول اجراء یکی از همین «کنسرتهای مذهبی» است، جملات زیر را بارها در طول مراسم تکرار میکند:
«هرچی بلدی بیار بالا!» 😎
«جیغ بلدی یا نه؟!» 😝
«قبل از اینکه شروع کنیم، تهرون رو بذارید روی سرتون!» 🤪
«صدای جیغت برسه!» 😬
«صدای هورات برسه!» 😏
👥 این نماهنگها و جشنها، در حال حاضر به صورت مختلط برگزار میشود؛ یعنی دختر و پسر در کنار یکدیگر، شعر میخوانند و دست میزنند و شادی میکنند.
ابتدا خیال میکنیم که اختلاط دختربچهها و پسربچهها که اشکال ندارد؛ هنوز کوچک هستند و به سن تکلیف نرسیدهاند 👧👦🏻
آهستهآهسته به این فکر میکنیم که چرا فقط دختربچهها و پسربچهها؟! مگر کنار هم ایستادن زن و مرد نامحرم با رعایت فاصله شرعی اشکال دارد؟! 🧍♀🧍♂
حالا زن و مرد نامحرم با هم دست بزنند و شعر بخوانند و اندکی هم جیغ بکشند🤦🏻♂️؛ این هم که شاید فینفسه (!) اشکال نداشته باشد 🤨
بعد ...
خودتان همین روند را بگیرید و جلو بروید ... کار به کجا خواهد کشید؟⚠️
🔹 چهبسا گفته شود این روزها، هنوز «مداحیهای موسیقیمحور هیجانزای مختلط» تبدیل به «ذائقه عمومی فراگیر» نشده است. هنوز چاشنی «خلاقیت» و «ابتکار» در برنامههای فرهنگی تا این حد توسعه نیافته است ... هنوز بحمدالله حضور در جلسات عزاداری و مولودی متعارف، سخنرانیگوشکردن، پای روضهها اشکریختن و سینهزنی کردن، دسته عزاداری راهانداختن و ... رایج است. خب خدا را شکر.
اما فراموش نکنیم؛
تغییر «فرهنگها» و «ذائقهها» به تدریج و بیسر و صدا رخ میدهد.
«علاج واقعه قبل از وقوع باید کرد»!
✍️ سید شهاب الدین دعایی
👇👇👇
@orve313
پشت پرده
🌐#پانزده_خرداد چه روزی است؟ قیام پانزده خرداد، #نهضتی خودجوش و مردمی در تهران، قم و برخی از شهرهای
🔰زمینه های #قیام_پانزده_خرداد:
1⃣تصویب لایحه انجمنهای ایالتی و ولایتی:
تصویب لایحه انجمنهای ایالتی و ولایتی، در ۱۶ مهر ۱۳۴۱ در کابینه اسدالله علَم، عامل اصلی برانگیختن احساسات دینی مردم بود.
هدف از تصویب این لایحه تشکیل انجمنهایی در روستاها و شهرها و استانها بر پایه آرای عمومی جهت اداره غیرمتمرکز امور اعلام شده بود،
اما سه شرط جدید مندرج در این لایحه یعنی:
۱-حذف قید اسلام از شرایط انتخاب کنندگان و انتخاب شوندگان،
۲-انجام مراسم تحلیف با هر کتاب آسمانی به جای قرآن
۳-حق رأی زنان
بشدت احساسات دینی مردم را برانگیخت و اعتراضات و مخالفتهای شدید مراجع و علما را درپی داشت.
مراجع این لایحه را، که در آن «قرآن کریم را در عرض اوستای زرتشت و انجیل و بعض کتب ضاله» قرار داده بودند، رویارویی علنی و جسورانه نظام حاکم با اسلام و قانون اساسی و عامل جدی تهدید استقلال مملکت و قرار دادن آن «در معرض قبضه صهیونیستها» میدیدند و به آگاه ساختن مردم از محتوای لایحه و مخالفت با آن پرداختند.
2⃣لایحه #اصلاحات_ارضی شاه:
هنوز بیش از چهل روز از لغو لایحه انجمنهای ایالتی و ولایتی نگذشته بود که شاه در ۱۹ دی در واکنش به اعتراضات و مخالفتهای علما، موضوع اصلاحات زیربنایی را پیش کشید و تلویحاً علما را مخالف آن خواند.
طرح این اصلاحات به سالهای آخر دهه ۱۳۳۰ بازمیگشت.
به دنبال نفوذ روبه گسترش ایالات متحده آمریکا در ایران در این دهه زمانی که در ۱۳۳۸ ش کندی، رئیس جمهور امریکا، طرح اصلاحات زیربنایی برای کشورهای زیر نفوذ آمریکا را بهمنظور جلوگیری از شکلگیری جنبشهای اعتراضآمیز مردمی و نفوذ کمونیسم شوروی مطرح کرد، شاه ایران از کسانی بود که این طرح را پذیرفت و اجرای اصلاحات ارضی را محور آن قرار داد.
لایحه اصلاحات ارضی در ۲۰ دی ۱۳۴۰ تصویب و با مقاومتها و اعتراضهایی از جانب برخی گروهها مواجه شد و علیرغم تبلیغات گسترده نظام حاکم و شخص شاه در ارائه تصویری عدالت جویانه از این اصلاحات و تلاش برای جلب نظر علما و مراجع تقلید ولی آنان از موافقت با این طرح «استنکار» ورزیدند و از لحاظ موازین شرعی آن را نادرست خواندند.
وجود شواهد متعدد بر اغراض سیاسی نیز عامل مؤثری در مواجهه علما و برخی صاحبنظران و مردم با این اقدامات بود.
پیش از آن نیز نمایندگانی از سوی شاه نزد مرجع تقلید وقت، آیتالله حاج آقا حسین بروجردی رفته و قصد دربار را برای اقدام به اصلاحات ارضی بهاطلاع ایشان رسانده بودند؛ اما پاسخ صریح ایشان مبنی بر تقدم اصلاحات اساسی در حکومت بر اصلاحات ارضی موجب مسکوت ماندن طرح شده بود.
بعد از درگذشت آیتالله بروجردی شاه اجرای این برنامه را آغاز کرد.
لایحه اصلاحات ارضی در دی ۱۳۴۰ در کابینه علی امینی و درپی انحلال مجلسین به تصویب رسید، هرچند در اجرا با موانع و مخالفتهایی، از جهات متعدد، روبرو شد.
3⃣ اعلام اصول ششگانه انقلاب سفید:
لغو اجباری لایحه انجمنهای ایالتی و ولایتی و عدم توفیق در اجرای اصلاحات ارضی و بروز مخالفتهای مختلف با آن، موجب شد که شاه اینبار در تحقق اصلاحات موردنظر خود، که آن را باعنوان «انقلاب سفید» (مشتمل بر شش اصل) اعلام کرد، خواستار برگزاری همه پرسی برای اجرای این اصول شود.
اصول ششگانه انقلاب سفید عبارت بود از:
۱) الغای رژیم ارباب و رعیتی با تصویب اصلاحات ارضی ایران بر اساس لایحه اصلاحی قانون اصلاحات ارضی مصوب ۱۹ دی ۱۳۴۰ و ملحقات آن.
۲) تصویب لایحه قانون ملی کردن جنگلها در سراسر کشور.
۳) تصویب لایحه قانون فروش سهام کارخانجات دولتی بهعنوان پشتوانه اصلاحات ارضی.
۴) تصویب لایحه قانون سهیم کردن کارگران در منافع کارگاههای تولیدی و صنعتی.
۵) لایحه اصلاحی قانون انتخابات.
۶) لایحه ایجاد سپاه دانش بهمنظور تسهیل اجرای قانون تعلیمات عمومی و اجباری.
گویا هدف نظام از برگزاری همهپرسی این بود که ضمن کسب تأیید مردم، هرگونه مخالفت را ناموجه نشان دهد.
اعلام اصول ششگانه انقلاب سفید و تصمیم به برگزاری همهپرسی برای تأیید آن، حساسیت قشرهای مختلف، بهویژه مراجع و علما، را برانگیخت.
"امام خمینی، در اعلامیهها و نامههای متعدّد، نگرانی خود را از این امر (که از آن به «انقلاب سیاه» تعبیر کرد) اظهار داشت و تأکید کرد که دشمنان اسلام میخواهند از راهی دیگر اغراض لایحه لغو شده انجمنهای ایالتی و ولایتی را اجرا کنند و آن را مقدمهای «برای از بین بردن مواد مربوط به مذهب» در قانون اساسی خواند که چون دولت متوجه شده که نمیشود با قوای مردم مقاومت کرد به «رفراندم اجباری» روی آورده است.
@orve313
6.88M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
تلاوت ترتیل رهبر معظم انقلاب 🎙
زیبا و شنیدنی 🌹
👇👇👇
@orve313
پشت پرده
🔹 به بهانه اظهارات اخیر محمد جواد ظریف 🔻 اگر تحلیلهای جناب ظریف درست بود: 🔻 سال ۹۴ پیشبینی نمیکر
گِلام های لیلیپوتِ جمهوری اسلامی (نگاهی به اظهارات اخیر آقای دکتر #ظریف)
این نقد، متفاوت است ...
احتمالاً همهی افرادی که همسن - یا بزرگتر از - نگارنده هستند، کارتون لیلیپوت🏞 و کاراکتر «#گلام» رو یادشون هست. شخصیتی چاق، تنبل، لجباز، بیحال، منفی باف و خودباخته که نه تنها خوش در راستای پیشرفت، اصلاح جامعه و مقابله با خطرات کاری نمیکرد، بلکه سنگِ مسیر دیگران هم بود.
متأسفانه #انقلاب_اسلامی نیز از همان ابتدا دچار #پیرمردهای_تنبل، بی انگیزه، خودباخته، و منفی بافی بوده است که کاری غیر از قُر زدن، سنگ اندازی و خودناباوری ندارند، و دائماً دنبالِ نانِ خود، در سفره ی دیگران هستند. خودباخته ها و واداده هایی که با حقوق ها و هدایای آنچنانی، به صندلی ریاست تکیه می زنند و چون با چسب صنعتی به آن چسبده اند، تا دم مرگ از آن جدا نمی شوند و بعد از مرگشان هم عوارض و ضایعاتشان تا سالهایِ سال دامنگیر جامعه ی اسلامی و مستضعفین است.
هدف نگارنده نقد کاملِ اظهارات آقای دکتر #ظریف نیست، که مجالی واسع می طلبد - زیرا این اظهارات مملوّ از مغالطه ی ابهام، تعمیم جزء به کل، دوگانه سازی باطل و ... است -، بلکه هدفِ ما بیان یک نکته عام پیرامون این اظهارات است؛
✅ اصولاً افراد خودباخته، غیر متکی به خدا، و بی توجه به داشته ها و قوای انسان، چون تواناییِ خود را محدود می بینند، افقی را که برای خود ترسیم می کنند نیز محدود است. به دیگر بیان: انسانی که نهایت توان خود را گرفتن مدرکِ دیپلم بداند، قطعاً مدرک دکتری برایش افق و هدفی دست نایافتی خواهد بود؛ تفکر کوتوله ای که «گلام»وار، نهایت #توان_صنعتی کشور را ساخت #آبگوشت_بزباش و #قوره_سبزی می داند و معتقد است آمریکا با یک #بمب می تواند تمام #سیستم_دفاعی_ایران را نابود کند، قطعاً رسیدن به فناوری #موشک_هایپرسونیک را در خواب هم نمی بیند. این پیرمردهای غُرغُرو، اگر #یوزی_رابین (مسئول اسبق برنامه موشکی رژیم صهیونیستی) درباره یکی از صنایع دفاعی بیاید و بگوید: «من از لحاظ تکنیکی به احترام افرادی که این کار را انجام دادند، کلاه 🎩 از سر برمیدارم و به آنها احترام میگزارم»، باز هم دست از نِق زدن و منفی بافی برنمی دارند.
امروز سالروز عروج #خمینی_ کبیر بزرگمردی است که در اوج خودباختگی و ناامیدی بسیاری از افراد، به ما آموخت که میتوانیم و خودش نیز #ما_میتوانیم را تحقّق بخشید.
حُسن ختام؛ مأيوس نباشيد از اينكه میتوانيم [هواپیما] درست كنيم. بايد بيدار بشويد، برويد دنبال اينكه آن صنايع پيشرفته را خودتان درست بكنيد. وقتى اين فكر در يک ملتى پيدا شد و اين اراده در يک ملتى پيدا شد، كوشش میكند و دنبال كوشش اين مطلب حاصل میشود. يأس از جنود ابليس است، يعنى شيطانها انسان را به يأس وامیدارند. همين ابليس هايى كه میبينيد در طول تاريخ ملت هاى ضعيف را مأيوس كردهاند. همين هايى كه به ملتهاى ضعيف تزريق كردند كه ما هيچ نمیدانيم و هيچ نمیتوانيم ... ما بايد اين جنود ابليس را كنار بزنيم. و اميد، كه از جنود اللَّه است در خودمان زنده بكنيم. به خودمان اميدوار باشيم. تكيه به اراده خودمان بكنيم. تابع اراده ديگران نباشيم ... نويسنده هاى ما، گويندگان ما دنبال اين باشند كه به اين ملت اميد بدهند. مأيوس نكنند ملت را. بگويند توانا هستيم. نگويند ناتوان هستيم ... اطمينان داشته باشيد كه اگر بخواهيد میشود ... خواستيد كه سلطنت جائر پهلوى نباشد و شد و از بين رفت. خواستيد كه قدرتهاى ديگر بر شما و بر ذخاير شما سلطه نداشته باشند، همين طور شد. (صحيفه امام، ج13، ص536-538)
👇👇👇
@orve313
✳️ #تعادل_قوا ✳️
☑️ این روزها،
ذهنم مدام میدوَد طرف تو
و هی دارم به این فکر میکنم که الان در چه حالی هستی
و تخیّلات میکنم که جایی در آن بالاها
به حالتی شبیه همین عکس
بر ارائک بهشتی ِ برزخ تکیه زدهای
و از پشت آن ابروهای پرپشتات
با لبخندی ملیح داری به نتیجهی دسترنج هایت نگاه میکنی
حالا دیگر آن غیرتی که در رگهایت جوشید
خیلی از جوانهای منطقه را هم به خروش درآورده وحتی اگر هنوز خیلی از حقائق را بلد نباشند
بر وحشت از مرگ غلبه کردهاند و یاد گرفتهاند که آزادگی و کرامت، از زنده ماندن مهمتر است و دیگر یقین کردهاند که بقول خودت، دوران بن بست و ناامیدی و تنفس در منطقه کفر بسر آمده است
خیالت راحت که آن نظم لعنتی که دائما نگرانش بودی، بدجور بهم ریخته و
نفَست، از دالانهای زمان گذشته و تاریخ را درنوردیده و بعد از سالها، تعادل قوا را در جهان به هم ریخته؛ #خمینی!
☑️ کاش بلد بودم بگویم و لفظها قدرتش را داشتند برسانند که چقدر دلم را ربودهای...
همیشه پیش خودم میگویم اگر پیرغلام ِاربابم، عظمت غیرتش و پولادین بودن ِ یقینش اینطور معجزه میکند،
پسای دل! دریاب ارباب را
✍️ حجتالاسلام محمدصادق حیدری
👇👇👇
@orve313
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
☑️ پایین کشیدن پرچم رژیم جعلی صهیونسیتی درباکو توسط جوانان و جایگزین کردن پرچم فلسطین
@orve313
👈 ارزیابی دیپلماسی اقتصادی دولت رئیسی از منظر یک اقتصاددان
🔹 حریری، رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و چین: در دولت سیزدهم تا کاری به سرانجام نرسد سروصدایی به پا نمیشود.
🔹 در سفر اخیر به چین برای افراد حاضر محرز بود که قضیه عربستان حلشده است، اعلام نشدن این خبر تا قبل از رسمی شدن آن اقدام خیلی خوبی بود.
🔹 دولت رئیسی در دیپلماسی خوب کار میکند؛ بهطور مثال حل کردن اختلاف ده ساله با ترکمنستان کار راحتی نبود اما حل شد.
🔹 تا قبل از این مرز شمال شرق بستهشده بود اما الآن بازشده است.
🔹 اکنون هم بهصورت جدی مطرح است که کرهایها پول ایران یعنی همان هفت میلیارد دلار معروف را باید برگردانند.
👇👇👇
@orve313
📸 تصویر کامل از ابر موشک هایپرسونیک «فتاح»
مشخصات موشک هایپرسونیک «فتاح» که امروز رونمایی شد:
🔹موشک بالستیک هایپرسونیک «فتاح» که توسط متخصصان نیروی هوافضای سپاه تولید شده است صبح امروز با حضور آیتالله سید ابراهیم رئیسی رونمایی شد.
🔹این موشک با قابلیتهای تاکتیکی، به دلیل برخورداری از پیشران سوخت جامد نازل متحرک مرحله دوم، قابلیت دستیابی به سرعتهای بسیار بالا و همچنین انجام مانورهای مختلف در داخل و خارج از جو زمین به منظور غلبه بر انواع سامانههای دفاع هوایی دشمن را دارد.
🔹برد موشک فتاح ۱۴۰۰ کیلومتر و سرعت آن پیش از اصابت به هدف ۱۳ تا ۱۵ ماخ است.
👇👇👇
@orve313