💠امام علی علیه السلام
لِكُلِّ امْرِئ عَاقِبَةٌ، حُلْوَةٌ أَوْ مُرَّةٌ.
🍃 برای هر كس سرانجامى است، شيرين يا تلخ.
📚نهج البلاغه حکمت ۱۵۱
افراد موفق و پيروز عاقبت انديش اند و سعى مى كنند از عاقبت «مُرّة» (تلخ) بپرهيزند و به عاقبت «حُلوة» (شيرين) روى آورند.
پرسمان اعتقادی #استادمحمدی 👇👇
🔸🔹🔸🔹🔸🔹
♨️ http://eitaa.com/joinchat/2846228496C6562595520
حکمت 151 نهج البلاغه.mp3
552K
💠شرح #نهج_البلاغه
🔸 حکمت 151
🎙 استاد محمدی شاهرودی
پرسمان اعتقادی #استادمحمدی👇👇
🔹🔸🔹🔸🔹🔸
♨️ http://eitaa.com/joinchat/2846228496C6562595520
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 چرا دوازده امام داریم نه بیشتر؟
پرسمان اعتقادی #استادمحمدی👇👇
🔹🔸🔹🔸🔹🔸
♨️ http://eitaa.com/joinchat/2846228496C6562595520
❓خداوند ما را مختار و ازاد خلق کرده و انتخاب عقیده و دین را به خودمان سپرده و میگوید در انتها یعنی پس از مردن اگر به او (خدا) اعتقاد داشته باشید که فبها و میرید بهشت و اگر بهش اعتقاد نداشته باشید میرید جهنم، خب این چجور ازادی هست؟
🔰 بله خداوند انسان را مختار آفریده است آیا اختیار داشتن به معنای بی قانونی است چون که شما مختار هستی باید هر کار که خواستی انجام دهی و هیچ ضابطه و قانونی نباشد که جلوی شما را بگیرد!!؟
اینکه شد هرج و مرج؛ و به این شکل هیچ سنگی روی سنگ دیگر بند نمی ماند و چنین چیزی را هیچ کس در هیچ جای دنیا قبول ندارد.
❓شاید شما بگویید من اختیار را فقط در رابطه با اصول اعتقادی و دینی می گویم یعنی هر کس با هر دینی که انتخاب نموده است باید جایگاه خوبی داشته باشد.؟
در صورتی که اختیار باز هم به این معنا نیست
بلکه با طراحی که خداوند متعال برای این دنیا و جهان قرار داده است دو راه بیشتر وجود ندارد راهی که انسان را به سعادت می رساند و راهی که به شقاوت می کشاند و خدا راه سعادت را به بندگانش به طرق مختلف نشان داده و بعد فرموده اختیار دارید راه سعادت را در پیش بگیرید یا راه شقاوت و بدبختی را انتخاب کنید.
مثل این است که شما هدف مسافرت به مشهد را داشته باشید و راه را هم برعکس بروید و بگویید حال که من اختیار دارم باید به هر سمتی که رفتم همان جا مشهد باشد.
به عبارت دیگر خداوند هیچ کس را بهشتی یا جهنمی نمی کند و عذابی در کار نیست و خداوند فقط راه بهشت و جهنم را به ما نشان داده و ما خودمان هستیم که با انتخاب مسیر درست و نادرست بهشتی یا جهنمی می شویم.
ما فکر می کنیم زمانی که خداوند نامه اعمال ما را میبیند براساس گناهان و ثواب هایی که داریم به ما می گوید تو برو به بهشت و تو برو به جهنم!
در صورتی که در حقیقت این باطن اعمال ما است که در قیامت به شکل عذاب یا مواهب بهشتی ظاهر می شود نه اینکه بهشت و جهنم دیگری باشد و ما را مثل دنیا بر اساس جرائمی که انجام دادیم بگویند شما فلان مقدار در زندان بمان.
پس بهشت و جهنم جایی است که ما باطن اعمال خود را در آنجا می بینیم.
پرسمان اعتقادی #استادمحمدی 👇👇
🔹🔸🔹🔸🔹🔸
♨️ http://eitaa.com/joinchat/2846228496C6562595520
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 چرا خداوند به شیطان فرصت داد تا انسان ها را گمراه کند؟
پرسمان اعتقادی #استادمحمدی👇👇
🔹🔸🔹🔸🔹🔸
♨️ http://eitaa.com/joinchat/2846228496C6562595520
❓ چه گناهانی عمر را کوتاه می کند؟
🔰 به طور کلی از نگاه قرآن و روایات، هر کسی خواه ناخواه روزی خواهد مرد و جلوی مرگ را نمیتوان گرفت اما بعضی کارهای ما در کوتاه شدن عمرمان مؤثر است و میتواند مرگ را جلو بیندازد،چون در احادیث دو قسم مرگ ذکر شده:
✍ یکی مرگ قطعی و اجل حتمی، دوم اجل معلق و غیر حتمی.
اجل حتمی و مرگ قطعی قابل تغییر نیست، ولی اجل معلق و غیر حتمی به وسیله برخی گناهانی که انسان انجام میدهد، قابل تغییر است و به وسیله آن عمر انسان کوتاه میشود،
✅ مثل:
1⃣ دورغگویی،
2⃣ قسم دروغ.
3⃣ قطع رحم.
4⃣ امر به کارهای زشت و نهی از کارهای خوب.
5⃣ آزار و رنجاندن دیگران به ناحق.
6⃣ زنا.
7⃣ظلم کردن.
8⃣ عاق والدین.
9⃣ کفران و ناسپاسی نسبت به احسان و نعمتهای دیگران.
🔟 کُشتن پدر و مادر.
1⃣1⃣توهین به پیامبر و امامان معصوم(ع) و علمای دینی.
2⃣1⃣ادعای پیامبری و امامت.
3⃣1⃣ کشتن فرد دیگری.
4⃣1⃣ بستن راه مسلمانان.
5⃣1⃣ نوشیدن مشروبات الکلی.
6⃣1⃣ علاقة شدید به مال و ثروت.
7⃣1⃣ آمیزش زیاد.
8⃣1⃣ سوء اخلاق و دشمنتراشی نیز در کوتاهی عمر مؤثر است.
9⃣1⃣ قمار
✳️ عوامل طبیعی دیگری وجود دارد که میتواند در کوتاهی عمر مؤثر باشد، مثل زندگی کردن در جای پر سر و صدا، به خصوص صداهای بلند، یا نخوردن غذاهای مناسب و یا پرخوری و مراعات نکردن بهداشت و عوامل دیگر.
📚 مرکز پاسخگویی به سوالات دینی
پرسمان اعتقادی #استادمحمدی 👇👇
🔹🔸🔹🔸🔹🔸
♨️ http://eitaa.com/joinchat/2846228496C6562595520
📖 تقویم شیعه
☀️ امروز:
شمسی: جمعه - ۱۶ آبان ۱۳۹۹
میلادی: Friday - 06 November 2020
قمری: الجمعة، 20 ربيع أول 1442
🌹 امروز متعلق است به:
🔸صاحب العصر و الزمان حضرت حجة بن الحسن العسكري عليهما السّلام
💠 اذکار روز:
- اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَعَجِّلْ فَرَجَهُمْ (100 مرتبه)
- یا ذاالجلال و الاکرام (1000 مرتبه)
- یا نور (256 مرتبه) برای عزیز شدن
❇️ وقایع مهم شیعه:
🔹امروز مناسبتی نداریم
📆 روزشمار:
▪️14 روز تا ولادت حضرت عبدالعظیم حسنی علیه السلام
▪️18 روز تا ولادت امام حسن عسکری علیه السلام
▪️20 روز تا وفات حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها
▪️23 روز تا شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها (روایت 45روز)
▪️45 روز تا ولادت حضرت زینب سلام الله علیها
✅ با ما همراه شوید...
♨️ @ostadmohamadi 👈
#تقویم_شیعه
💠امام علی علیه السلام
لِكُلِّ مُقْبِل إِدْبَارٌ، وَمَا أَدْبَرَ كَأَنْ لَمْ يَكُنْ.
🍃هر چيزى كه روى مى آورد روزى پشت خواهد كرد و چيزى كه پشت مى كند گويى هرگز نبوده است.
📚 نهج البلاغه حکمت ۱۵۲
🔸🔹🔸🔹🔸🔹
♨️ @ostadmohamadi
حکمت 152 نهج البلاغه.mp3
1.52M
💠شرح #نهج_البلاغه
🔸 حکمت 152
🎙 استاد محمدی شاهرودی
پرسمان اعتقادی #استادمحمدی👇👇
🔹🔸🔹🔸🔹🔸
♨️ http://eitaa.com/joinchat/2846228496C6562595520
چه کنيم که جزء ياران امام زمان عليه السلام باشيم؟.mp3
3.65M
سوال: 582
#یاران_امام_زمان
❓چه کنيم که جزء ياران امام زمان عليه السلام باشيم؟
پرسمان اعتقادی #استادمحمدی 👇👇
🔸🔹🔸🔹🔸🔹
♨️ http://eitaa.com/joinchat/2846228496C6562595520
گفته می شود بعد از ظهور امام زمان (عج) شيطان کشته می شود. این چگونه با عدابت سازگار است؟! افرادي در زمان وجود شيطان به دنيا آمدند و مورد تهديد قرار گرفتند و افرادی نیز زمانی که شيطان وجود ندارد و راحت هدا.mp3
793.8K
سوال: 859
#شیطان_در_آخرالزمان
گفته می شود بعد از ظهور امام زمان (عج) شيطان کشته می شود. این چگونه با عدالت سازگار است؟! افرادي در زمان وجود شيطان به دنيا آمدند و مورد تهديد قرار گرفتند و افرادی نیز زمانی که شيطان وجود ندارد و راحت هدایت می شوند؟
پرسمان اعتقادی #استادمحمدی 👇👇
🔸🔹🔸🔹🔸🔹
♨️ http://eitaa.com/joinchat/2846228496C6562595520
#جبر_و_اختیار
⁉️ شخصی که می خواهد از بین دو یا چند راه یکی را انتخاب کند چه عاملی باعث می شود که در این انتخاب به سراغ غیر حق یا حق برود؟ مثلا نقش وراثت و محیط و اقتصاد و... زیاد هست یا نقش اختیار؟؟
🔰 بحث عوامل مؤثر در تصمیم گیری، اراده و تربیت انسان از مباحث بسیار مهم در کلام و فلسفه است؛ عواملی مثل محیط، وراثت، فرهنگ، حکومت، مذهب، اقتصاد و غیره که عواملی بدیهی و قطعی و انکارناپذیر هستند. از طرفی اختیار هم امری بدیهی است.
🔹 ما قائل به اختیار مطلق برای انسان نیستیم و قائلیم که انسان در بسیاری از اعمالش مثل مرد یا زن بودن، مکان و زمان تولد،اصل وجود، انسان بودن و حتی در همین مختار بودن هم مجبور است.
🔸 انسان در برخی افعالش برخی عوامل تصمیم گیرنده در اختیار انسان است. به بیان دیگر، «جزء اخیر علة تامه» اراده خود انسان است.
برای این که معلولی به وجود بیاید ممکن است هزاران جزء دست به دست هم بدهند. این اجزاء که شامل محیط، وراثت، فرهنگ، آموزش و عوامل دیگر است را نمی توان انکار کرد اما در فعل اختیاری اراده انسان هم جزء همین عوامل و آخرین عاملی است که باعث به وجود آمدن یا نیامدن آن معلول می شود. تمامی این عوامل (وراثت، محیط، اقتصاد، حکومت و غیره) هر کدام به تنهایی علت ناقصه هستند -نه علت تامه- مجموع تمام این ها روی هم باز علت ناقصه هستند که نیاز به یک جزء دیگر هم دارد که همانا اراده انسان است.
✳️ در مورد مثال ها هم باید گفت آیا واقعا یزید مجبور بوده و هیچ نقشی در این تصمیم نداشته است؟!
اگر این گونه است پس چرا پدرش به او وصیت کرد که با امام حسین علیه السلام نجنگد؟ اگر یزید مجبور بود که این وصیت معنا نداشته است.
♻️بنابراین؛
اختیار امری بدیهی و وجدانی است ولی نه به صورت نامحدود بلکه به صورت محدود.
بهترین راه حل فهم آن هم در عمل است. یعنی اگر کسی اختیار را انکار کرد باید در عمل به او اختیار را فهماند مانند همان داستان معروف مولوی.
💢 عوامل متعدد دیگری هم وجود دارند که قطعاً در تصمیم سازی، اراده و اختیار انسان نقش دارند. هر کدام از این عوامل بخشی از اختیار انسان را محدود می کنند تا جایی که ممکن است هیچ اختیاری برای انسان باقی نماند که در این صورت هم هیچ مجازاتی متوجه انسان نخواهد بود
💯 مانند کسی که او را مجبور می کنند تا شراب بخورد.
💠 اگر انسان اختیار نداشته باشد مسئولیتی متوجه او نخواهد بود فلذا فرستادن پیامبران و کتب آسمانی و تعلیم و تربیت و جزا و پاداش و غیره تماماً بی اساس خواهد بود.
معنا ندارد به کسی که مجبور است به او بگویند فلان کار را انجام بده چون او مجبور است و یک راه بیشتر پیش رو ندارد. اگر سنگی به شیشه بخورد و شیشه را بشکند کسی این سنگ را مؤاخذه نمی کند چون فاعل مختار نیست علی رغم این که فاعل مباشر هست ولی آن دستی که این سنگ را پرتاب کرده است مؤاخذه می کنند چون فاعل مختار است.
🔸 میزان پاداش و کیفر هم به میزان اختیار بستگی دارد. هر چه اختیار انسان بیشتر باشد پاداش و کیفر او بیشتر خواهد بود. فلذا اگر کسی در یک محیط بسیار بدی بوده یک کار نیک و پسندیده و یک عبادت معمولی او از جانب خداوند متعال پذیرفته خواهد شد در حالیکه همین عبادت از شخصی که در یک محیط سالم و خوب رشد کرده است پذیرفته نخواهد شد.
🔰 خداوند متعال برخی پیامبران را به واسطه ترک اولی هایی به شدت مجازات کرده است که اگر یک انسان معمولی صد بار مرتکب آن اعمال می شد یک بار هم مجازات نمی شد؛ چون شرایطی که در اختیار پیامبران بوده در اختیار دیگران نبوده و از این جهت مسئولیت آنها را بسیار سنگین کرده است.
🔹 همین طور نسبت به عالم و جاهل، که در روایت آمده است: «حَفْصِ بْنِ غِيَاثٍ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع قَالَ قَالَ: يَا حَفْصُ يُغْفَرُ لِلْجَاهِلِ سَبْعُونَ ذَنْباً قَبْلَ أَنْ يُغْفَرَ لِلْعَالِمِ ذَنْبٌ وَاحِدٌ.» (کافی/ج1، ص 47) یعنی ممکن است خداوند گناهان بسیاری را از شخص جاهل ببخشد ولی یک گناه را هم از شخص عالِم نبخشد چرا که آن امکانات و عواملی که در اختیار عالم بوده در اختیار او نبوده است.
✳️ پس خداوند متعال همه انسان ها را با یک چوب نمی راند بلکه تمام عوامل محدود کننده اختیار شخص و میزانی که خود او در این فعل مؤثر بوده را در کیفر و پاداش افراد لحاظ می کند.
🔵 مثال دیگر آیه شریفه سوره احزاب است که می فرماید: «يا نِساءَ النَّبِيِّ لَسْتُنَّ كَأَحَدٍ مِنَ النِّساءِ»(سوره مبارکه احزاب/32) یعنی زنان پیامبر از این جهت که در خانه پیامبر هستند مثل بقیه نیستند و با اینان مانند بقیه رفتار نمی شود بلکه اگر گناه کنند مجازاتشان مضاعف است و اگر هم تقوا داشته باشند پاداششان مضاعف است.
📚 بیانات استاد محمدی شاهرودی
پرسمان اعتقادی #استادمحمدی 👇👇
🔸🔹🔸🔹🔸🔹
♨️ http://eitaa.com/joinchat/2846228496C6562595520