فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
روح الله زم،مدیر آمدنیوز: ماخواستیم #روحانی رئیس جمهوربشه تاضعف مدیریتیش باعث نارضایتی وخیزش مردم بشه!
اگه #قالیباف یا #رئیسی انتخاب شده بودند نارضایتی عمومی نبود.
https://eitaa.com/ostovarmeymandi
🔰باید غبار صحن تو را طوطیا کنند
« آنان که خاک را به نظر کیمیا کنند»
میلاد با سعادت امام الرئوف علی بن موسی الرضا علیه السلام مبارک باد.🌹
https://eitaa.com/ostovarmeymandi
🔰بانک قرض الحسنه!
✍ در اصطلاح فقها «قرض» نوعی تملیک مال به دیگران در مقابل عوض واقعی یا ضمان آن است و به عبارت دیگر «قرض»، عقدى است كه به موجب آن قرض دهنده مقدار معيّنى از مال خود را به طرف ديگر تمليك مىكند و قرض گیرنده نیز قبول می کند که مثل آن را از حيث مقدار و جنس و وصف، بازگرداند و در صورت عدم امکان بازگرداندن مثل، قيمت آن را بپردازد.
در آموزه های دینی قرض دادن یک ارزش بوده و مورد سفارش پیشوایان دینی نیز بوده است تا جایی که حتی ثواب آن را از صدقه نیز بیشتر دانسته اند.
🔷متاسفانه با ترویج مادی گرایی تحت سلطه نظام اقتصاد لیبرالیستی این عمل پسندیده، آرام آرام به فراموشی سپرده شده و ذائقه تعجیل در کسب منفعت، مردم را به سمت دیگری سوق داده است.
📢 چند روز اخیر #تولیت محترم آستان قدس رضوی خبر از درخواست مجوز برای راه اندازی بانک قرض الحسنه آستان قدس را داد. خبری که از یک سو نویدی به احیای فرهنگ قرض الحسنه در جامعه اسلامی است، اما از سوی دیگر موفقیت ماهیتی به نام «قرض الحسنه» را در قالبی با ماهیت «بانک» با تردید جدی روبرو می کند.
✅ صرف نظر از نام متناسبی که برای این بنگاه مالی باید انتخاب شود اما آنچه که موجب می شود این اقدام تولیت محترم قابل تقدیر باشد اهتمام ایشان به اقامه سنت حسنه «قرض» است که اگر بتوانند با سازمان بخشی و ایجاد ساز و کار مناسب به این کار همت بورزند گام بلندی در جهت زمینه سازی اقتصاد اسلامی و درمان غده چرکین ربا از جامعه اسلامی برداشته اند و قطعا غرض ورزی های سیاست ورزان بیمار، نورانیت این کار را کم نخواهد کرد.
🔷خداوند در آیه ۲۴۵ سوره مبارکه بقره و آیه ۱۱ سوره مبارکه حدید به کسانی که کار خوب می کنند مژده چند برابر شدن اموال آنها را می دهد:
«مَنْ ذَا الَّذي يُقْرِضُ اللَّهَ قَرْضاً حَسَناً فَيُضاعِفَهُ لَهُ أَضْعافاً كَثيرَةً وَ اللَّهُ يَقْبِضُ وَ يَبْصُطُ وَ إِلَيْهِ تُرْجَعُونَ»
ترجمه: کیست ﺁﻧﻜﻪ ﺑﻪ ﺧﺪﺍ ﻭﺍم ﻧﻴﻜﻮ ﺩﻫﺪ ، ﺗﺎ ﺁﻥ ﺭﺍ ﺑﺮﺍﻳﺶ ﭼﻨﺪﻳﻦ ﺑﺮﺍﺑﺮ ﺑﻴﻔﺰﺍﻳﺪ ؟ ﻭ ﺧﺪﺍﺳﺖ ﻛﻪ [ ﺭﻭﺯﻯ ﺭﺍ ] ﺗﻨﮓ ﻣﻰ ﮔﻴﺮﺩ ﻭ ﻭﺳﻌﺖ ﻣﻰ ﺩﻫﺪ ؛ ﻭ [ ﻫﻤﻪ ﺷﻤﺎ ﺑﺮﺍﻯ ﺩﺭﻳﺎﻓﺖ ﭘﺎﺩﺍﺵ ] ﺑﻪ ﺳﻮﻯ ﺍﻭ ﺑﺎﺯﮔﺮﺩﺍﻧﺪﻩ ﻣﻰ ﺷﻮﻳﺪ .
https://eitaa.com/ostovarmeymandi
🔰دیوار کوتاه روحانیت!
✍ می گویند چرا روحانیت در این شرایط ساکت است؟ چرا از مطالبات مردم حمایت نمی کند؟ چرا به فسادها و اختلاس ها و تخلفات مسئولین اعتراض نمی کند؟
می گویند روحانیتی که در رویدادهای انقلاب در خط مقدم بود و کفن می پوشید و به میدان می آمد امروز کجاست؟ چرا امروز با یک فتوا یا حضور خیابانی به رسالت خود در دفاع از محرومان عمل نمی کند؟
این ها سوالاتی است که این روزها در فضای مجازی و فضای حقیقی از عده ای شنیده می شود، اما آیا به راستی اصل این ادعا صحیح است؟ و آیا به راستی روحانیت در این شرایط ساکت است و مطالبه ای ندارد؟
📢 امروز مراجع و علمای حوزه های علمیه به شدت از وضعیت اقتصادی و معیشتی کشور ناراضی هستند و بارها و بارها نارضایتی خود را به گوش مسئولان رسانده اند اما گویا بناست حرف آنها شنیده نشود.
مگر مراجعی مثل آیت الله مکارم شیرازی، آیت الله نوری همدانی و آیت الله سبحانی بارها و بارها جریمه دیرکرد و فعالیت های ربوی بانک ها را حرام اعلام نکرده اند؟ و مگر آیت الله جوادی آملی بر سیستم ربوی برخی از بانک ها اشک تاسف نریخت؟ مگر نه این بود که وقتی آیت الله نوری همدانی اشتباهات و کم کاری ها و وادادگی های دولت و کوتاهی در دفاع از منافع ملی را دید اما گوش شنوایی از آنها ندید رئیسشان را به حضور خود راه نداد؟
مگر نه اینکه بیانیه های مختلف تشکل های مختلف حوزوی مثل جامعه مدرسین، مجمع نمایندگان طلاب، تشکل اساتید و انجمن اساتید انقلابی به مسئولین بخش های مختلف حاکمیت در همین یکی دو ماه اخیر رسانه ای شد؟ و مگر نه اینکه ائمه جمعه در سراسر کشور هر جمعه در خطبه های خود دادخواهی ملت را با صدای بلند فریاد کرده اند؟ تا جاییکه بسیاری از مال باختگان و متضرران شرکت های ورشکسته پناهگاهی بهتر از نماز جمعه را برای خود پیدا نکردند.
آری، امروز حوزه و روحانیت خود مطالبه گر است و هیچگاه از حقوق اصلی مردم کوتاه نیامده است اما مراقب است که در زمین دشمنانی که به دنبال زیر میز زدن هستند و می خواهند با آشوب و اغتشاش وضعیت را از این نیز بدتر کنند بازی نکند و در این میان این طلاب مظلوم هستند که از یک سو از کلیت نظام اسلامی، ولایت، منافع ملی و تمامیت ارضی کشورشان دفاع می کنند و از طرف دیگر در این شرایط اقتصادی با درآمدی پایین تر از متوسط جامعه صورت خود را با سیلی سرخ نگاه می دارند و از طرف دیگر چوب ناکارآمدی های غرب گرایانی که با اجرای اقتصاد فاسد لیبرالیستی خون مردم را در شیشه کرده اند را نیز می خورند.
🔷جرم روحانیت این است که در نظام مردم سالار، رأی مردم را پاس می دارند و تعرضی جز نصیحت و انذار به مسئولین برخاسته از رای مردم نمی کنند.
🔷و اما امروز کسانی باید پاسخگو باشند که چهار سال رکود و بی تحرکی و بی هنری این دولت و ناکامی سیاست هایش را دیدند اما به جای اصلاح مسیر خود با همه حربه های ناجوانمردانه همان ها را برای تشکیل دولتی دیگر برگزیدند و در مجلس نیز به اکثریتی رای دادند که با وابستگی به کانون های فاسد ثروت و قدرت با «تکرار می کنم»هایشان کشور را به سوی پرتگاه بردند، پس اینان فقط خود را ملامت کنند نه اینکه توپ را در زمین روحانیتی بیندازند که دیروز همه مشکلات امروز را پیشبینی کرده بود.
◀️ آری... گویا عده ای در این شرایط دیواری کوتاه تر از روحانیت نمی بینند اما با این جنگ روانی نیز نمی توانند روحانیت اصیل و انقلابی را از صحنه دفاع از انقلاب و ولایت خارج کنند.
✅سوره مبارکه حج آیه 38: «إِنَّ اللَّهَ يُدافِعُ عَنِ الَّذينَ آمَنُوا إِنَّ اللَّهَ لا يُحِبُّ كُلَّ خَوَّانٍ كَفُورٍ».
ترجمه: خداوند از كسانى كه ايمان آورده اند دفاع می کند خداوند هيچ خيانتكار ناسپاسى را دوست ندارد.
🔷نمونه ای از مطالبات اقتصادی تشکل های حوزوی 👇
http://kayhan.ir/fa/news/136641
https://www.tasnimnews.com/fa/news/1397/04/14/1768774
https://eitaa.com/ostovarmeymandi
محمد استوار میمندی
🔰دیوار کوتاه روحانیت! ✍ می گویند چرا روحانیت در این شرایط ساکت است؟ چرا از مطالبات مردم حمایت نمی ک
📢📢📢📢📢
بيانيه حضرت آيت الله العظمى مكارم شيرازى درباره مسائل جارى كشور
✍بسم الله الرحمن الرحيم
🔷بسيارى از مردم از طرق مختلف با ما تماس مىگيرند و می گویند چرا مشكلات ما از طريق مراجع، به مسئولين تذكر داده نمىشود؟
ما بارها در جلسات خصوصى و عمومى اين مشكلات را گوشزد كردهايم، باز هم عرض مىكنيم مردم از چند موضوع به شدت از مسئولين شكايت دارند:
✅ اول اينكه در مسائل اقتصادى با تورم شديد و بالا رفتن جهشى قيمتها تهيّه نيازهاى اوليه زندگى براى آنها بسيار مشكل شده. مىگويند گرچه تحريمهاى خارجى فشار بر اقتصاد ما وارد مىكند، امّا چنان نيست كه راهحلى نداشته باشد. همچنين آنها معتقدند، تيم اقتصادى دولت ضعيف است. چه اصرارى دارند كه مشكلات به دست آنها حل شود؟ چرا اين تيم ضعيف را عوض نمىكنند؟ چرا صاحبنظران باتجربه اقتصادى را فرا نمىخوانند؟ چرا به جاى اينكه كارخانهها را فعال كنند و جوانان ما را به كار دعوت نمايند، ثروتهاى مردم را از گردش اقتصادى خارج كرده و به صورت سكه و دلار در خانهها محبوس مىكنند؟ چرا نقدينگى بدون در نظر گرفتن راهكارهاى اقتصادى از طريق استقراض از بانك مركزى، بىحساب و كتاب افزوده مىشود؟
✅ مردم از دستگاه قضايى نيز به شدت شكايت دارند. مىگويند اگر آنها با قاطعيت، شجاعت و سرعت با مفسدان اقتصادى برخورد كنند اين جرثومههاى فساد به سرعت برچيده مىشوند. اگر ده، بيست نفر از آنها با محاكمه سريع، يعنى حداكثر در يكى دو ماه، نه چند سال، محاكمه كنند و اموالشان مصادره و به اشد مجازات، مجازات شوند، اوضاع عوض مىشود و اگر آنها به افراد صاحب نفوذى مربوطند ـ كه حتماً مربوطند ـ آن صاحبان نفوذ را با شجاعت پاى ميز محاكمه بكشند و با محاكمه سريع، حكم آنها را اجرا كنند و آنها را با مجازات شديد، مجازات كنند، به يقين كسى جرأت نمىكند كه سرمايههاى عظيم مردم را به حساب خود بريزد.
اگر در مسألۀ چهار- پنج هزار خودروى قاچاق كه اسناد آن كاملاً در دست است، در چند هفته حكم صادر و اجرا شود، ديگران جرأت آن سوء استفادههاى كلان را نخواهند كرد.
تكرار مىكنم، مردم قضاتى مىخواهند شجاع، با قاطعيت و با سرعت كه به اين وضع شرمآور مفسدان پايان دهند.
✅ در ضمن به مردم عزيزمان اين توصيه را دارم كه آنها حق مطالبه حل مشكلاتشان را دارند ولى بدانند بدون انسجام داخلى و اتحاد همه گروهها، مشكلات حل نمىشود. آنها كه از خارج مردم را به آشوب دعوت مىكنند، دشمنان قسم خورده ملت ايرانند و تشنه خون ما مىباشند، هرگز نبايد به شيطنتهاى آنها توجه كرد.
✅ خداوندا! به مسئولين بيدارى، هوشيارى، اراده و تصميم براى حل مشكلات مردم خوبمان عنايت فرما.
والسلام عليكم و رحمه الله
🔷🔷🔷🔷🔷🔷
بيانيه حضرت آيت الله العظمى مكارم شيرازى درباره مسائل جارى كشور
https://makarem.ir/main.aspx?typeinfo=4&lid=0&mid=411703&catid=6412
محمد استوار میمندی
🔰دیوار کوتاه روحانیت! ✍ می گویند چرا روحانیت در این شرایط ساکت است؟ چرا از مطالبات مردم حمایت نمی ک
⚡️ بیانات تند آیتالله نوری همدانی علیه دولت و قوه قضائیه (همزمان با بیانیه آیتالله مکارم)
♨️ به دولت بطور خصوصی و عمومی تذکر دادیم و خواهش هم کردیم که به وضع مردم رسیدگی کنید.
♨️ مردم در رنج هستند، خیلی از مشکلات معیشتی ربطی به تحریم ندارد، مدیریت صحیح و نظارت بر بازار و قیمت ها حل می شود.
♨️ مردم ناراحت هستند وقتی میشنوند فلان آقا چند هزار میلیارد اختلاس میکند ولی عدهای در رنج هستند.
عدهای هم از این وضعیت در حال سوءاستفاده هستند. با هر کسی در اقتصاد کشور اخلال ایجاد کند و موجب افزایش مشکلات مردم شود، به عنوان یک خائن باید برخورد شود.
♨️ دستگاه قضایی باید هرچه سریعتر به پرونده مفسدان اقتصادی رسیدگی کند و به مردم گزارش دهد.
🌐 متن کامل: farsnews.com/amp/13970511000333
محمد استوار میمندی
🔰دیوار کوتاه روحانیت! ✍ می گویند چرا روحانیت در این شرایط ساکت است؟ چرا از مطالبات مردم حمایت نمی ک
🌞🌞🌞🌞🌞
سخنان آیت الله العظمی صافی گلپایگانی در جمع گروهی از مردم نسبت به وضعیت بد اقتصادی
چرا میلیاردها از سرمایه ملّت را غارت کردند؟/گرانی و فساد، کمر مردم را شکسته است./چرا نباید مدیران نالایق را به سزای اعمال خود رساند؟
امروز پنج شنبه ۱۱ مردادماه ۹۷ جمعی از مردم با مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی دامت برکاته دیدار کردند.
معظم له در این دیدار، با اشاره به مشکلات اقتصادی کشور فرمودند: آیا وقت آن نرسیده است که مسئولان، به وضعیت بد اقتصادی مملکت، سر و سامان بدهند و قشر ضعیف جامعه را از این مشکلات طاقت فرسا نجات دهند؟
ایشان در قسمت دیگری از توصیه های خود خطاب به مسئولان افزودند: اینجانب بارها و بارها در ملاقات ها و پیام ها و نامه های خود درباره این مشکلات و راه حلّ آن تذکر داده ام و اکنون هم تذکر می دهم که زندگی برای بسیاری از مردم دشوار شده است. عدم ثبات اقتصادی، گرانی، بیکاری، طلاق و مفاسد اخلاقی روز به روز بیشتر می شود.
ربا و رشوه و منکرات بجای احقاق حق و عدالت در بعضی از ادارات به طور سرسام آوری وارد شده است. چرا نباید بعضی از مدیران نالایق -اگر نگوییم فاسد- که این همه ضرر و خسارت به مملکت و مردم ضعیف می رسانند را به سزای اعمال خود رساند؟
منابع خبری اعلام کردند که طیّ دو سه ماه اخیر، میلیاردها دلار ارز تخصیص داده اند.
چه اندازه از آن به کشور برگشته است خدا می داند.
آیا می دانید با این همه پول که سرمایه انبوهی برای مردم است، چه خدمت ها می شد به کشور نمود؟
میلیاردها دلار را غارت نموده و ارزش پول مملکت را پایین آوردند. آیا بهتر نبود مسئولان فقط با مقداری از آن، مایحتاج اولیه مردم را تامین می کردند تا اجناس ضروری گران نشود؟ چرا آنها را به مصرف دارو و درمان و تجهیزات پزشکی نرساندند؟ آیا پیش خدا مسئول نیستند؟
مرجع عالیقدر در بخش دیگری از سخنان خود، راه حل مشکلات موجود را همت جهادی و کنارگذاشتن منافع جناحی دانسته و بیان کردند: مسئولان باید ببینند مردم چه می خواهند نه اینکه خود را نماینده مردم معرّفی کنند ولی بر خلاف میل آنها رفتار نمایند!
مردمِ همیشه در صحنه ی ما، عزّت و شرف و سربلندی مملکت را می خواهند و مسئولان باید پاسخگوی این همه خوبیِ مردم باشند.
از تمامی مسئولان و دست اندرکاران می خواهم که با کنارگذاشتن منافع حزبی و جناحی و با وحدت کلمه و نیّت خالص، همین امروز در رفع مشکلات مردم، همّت جهادی نمایند که دیگر، فردا دیر است؟
http://saafi.com/news/7313
محمد استوار میمندی
🔰دیوار کوتاه روحانیت! ✍ می گویند چرا روحانیت در این شرایط ساکت است؟ چرا از مطالبات مردم حمایت نمی ک
🔰🔰🔰🔰🔰🔰
«بیانیه مجمع عمومی جامعه مدرسین خطاب به مسئولین و ملت عزیز ایران اسلامی به مناسبت اتفاقات اخیر کشور بویژه مسائل اقتصادی»
بسم الله الرحمن الرحیم
مروری کوتاه بر تاریخ مجاهدتهای روحانیت شیعه خصوصاً در سده اخیر و بالاخص از آغاز نهضت انقلاب اسلامی تا پیروزی انقلاب و سپس ایام پس از پیروزی انقلاب اسلامی به رهبری بنیانگذار جمهوری اسلامی، امام خمینی(قدسسره الشریف)، مقاطع مختلفی مشاهده میشود که از ابعاد گوناگون قابل بررسی، درس آموز و عبرت انگیز است، که در تمام این دوره پر تلاطم همواره روحانیت محترم همدوش وهمگام با مردم شریف ایران در سختیها و شیرینیهای این مسیر، همراه بوده و هستند.
چه قبل از انقلاب و چه بعد از انقلاب مراجع عظام(دامت برکاتهم) و علما با تمام وجود از حیثیت دینی و مباحث معیشتی، تمام قد دفاع کرده و خواهد کرد، اینکه امروز مراجع بزرگوار تقلید و علما با لحنی تند و دلسوزانه، مسئولین را مورد خطاب قرار داده، ناشی از همان پایبندی به اصول دینی و انقلابی میباشد که هیچگاه با کسی عقد اخوت نبسته و مصلحت اسلام و مسلمین را بر تمام امور مقدم، میدارند که بیانات اخیر حضرات آیات عظام صافی گلپایگانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی و دیگر بزرگان حوزه، نشان استواری ایشان و حوزههای علمیه بر عهدی است که با خدای متعال و امت مسلمان بستهاند.
در این برهه حساس مخاطب فریاد حوزویان، مسئولین نظام بخصوص سران سه قوه میباشد که همه به یک اندازه مقصر، مسئول وضع موجود و باید پاسخگوی مطالبات به حق مردم شریف، باشند. آنها باید بدانند زمان سخن گفتن، تصویب قوانین بیهوده، تصمیمات و اجرای بدون اثر آنها گذشته و ناراضایتی مردم از عملکرد خود را ببینند، بفهمند و اگر لایق خدمت به این مردم شریف نیستند، کار را به کاردان و نیروهای متعهد و متخصص بسپارند.
جای تعجب است در نظام اسلامی اختلاسهای نجومی و رانتهای خسارتبار، بصورت بیسابقهای اتفاق میافتد که مسئولین و دستگاه قضایی، نباید فقط نظاره گر امور باشند و دل را به سخنرانیهای بیهوده، خوش کنند. از مجلس شورای اسلامی! نیز به جز اسمی از آن چیزی باقی نمانده، نه قانون کارآمدی و نه نظارت حسابگرانهای، قوه مجریه نیز که با ضعف تمام بخصوص در مسأله اقتصادی و معیشتی مردم منفعلانه و بسیار ضعیف بروز و ظهور دارد.
آیا در این زمان حساس - چنانکه رهبر فرزانه انقلاب در جمع هیئت دولت فرمودند - مسئولین به جای آنکه پاسخگوی مطالبات مردم باشند، باید در پشت پردهها مخفی گردند؟ اینها حق این مردم ایثارگر و صبور نمیباشد و مسئولین بدانند که اگر اقدامی درخور و مناسب، نداشته باشند، فردا دیر خواهد بود، چنانکه رهبر کبیر انقلاب اسلامی فرمودند:بترسید از روزی که یوم اللهی دیگر در این مملکت اتفاق بیفتد.
ملت شریف ایران اسلامی!
استقرار نظام اسلامی پس از قرنها، وجود جریانهای مختلف، هزینههای جانی و مالی برای رسیدن به اهداف متعالی مبتنی بر معارف دینی، دشمنیهای گوناگون با گزینههای متفاوت و....از اموری است که تاریخ انقلاب اسلامی را متفاوت از دیگر حرکتها و انقلابهای اجتماعی، میکند. آنچه بیش از همه روشن است بیداری و پایداری ملت مؤمن بر اهداف و رسیدن به آرمانهای مقدس انقلاب اسلامی بوده که در این مسیر سختیها را با جان و دل، پذیرفته و عداوتها و شقاوتهای طراحان و عاملان معاند و منافق در عزم مردم شریف ایران، خللی وارد نکرده که این همان صبر برآمده از بصیرت ملت بزرگ ایران دارد.
یکی از موارد قابل دقت در مقاطع مختلف انقلاب اسلامی، بررسی ماهیت دشمنیهای دشمنان مردم مؤمن و غیور ایران اسلامی است که هر دورهای از انقلاب اسلامی، جبهه استکبار به سردمداری شیطان بزرگ، آمریکای جنایت کار و صهیونیسم بین الملل، دشمنی خود را به اشکال مختلف به کار بستهاند.
تحمیل جنگ، تحریم ها ،تهدیدها و توطئههای مختلف با هدف آسیب زدن به نظام اسلامی و مقابله با پیشرفت های خیره کننده در حوزه های مختلف، نشان دهنده خوی استکباری بدخواهان مردم شریف ایران است. گستاخان مغرور در جبهه شیطانی غربی-عربی گاه سخن از تغییر رفتار وگاه تغییر نظام اسلامی، بر زبان جاری می کنند که واضح و مشهود است مجموعه جنایت ها و خیانت های آنان در چهل سال گذشته ناشی از عصبانیت آنان در پایداری اعجاب انگیز مردم غیور کشورمان در رسیدن به آرمان های متعالی انقلاب اسلامی است، شاید از این رو به خیال خام خود سعی در نرسیدن انقلاب الهی مردم عزیز ایران اسلامی به چهل سالگی خود دارد؟! امروز دشمنان بی عهد و فاقد اعتماد کشورمان تمامی نقشههای گذشته را در زمان واحد تجمیع و تمام سعی خود را در عملی ساختن آنها دارد.
جبهه فراگیر دشمنان با بهره گیری از تمام توان و امکانات خود حتی مزدوران روسیاه منافق، اغتشاشگری، جنگ روانی، دروغ پردازی، فشارهای اقتصادی و ... از هیچ تلاشی مضایقه ندارند، نکته مهم که اصلی ترین گزینه د
محمد استوار میمندی
🔰دیوار کوتاه روحانیت! ✍ می گویند چرا روحانیت در این شرایط ساکت است؟ چرا از مطالبات مردم حمایت نمی ک
شمنان در این
روزها بیشتر مشهود است،کلید زدن اختلاف میان مردم و مسئولین و دامن زدن به اختلافات سیاسی و قومی با توجه به تنوع قومیتی کشور عزیزمان ،باهدف شکستن انسجام ملی میباشد.
ملت شریف ایران!
ماهیت دشمنان جمهوری اسلامی جز شرارت چیز دیگری نبوده و نخواهد بود که البته با بصیرت ،صبر،استقامت،همواره شرمساری نصیب آنها گردیده که همین ها رمز پیروزی و سربلندی وگسترش قلمرو فکری و معنوی ،انقلاب اسلامی در جهان بوده است.
مجمع عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با تبعیت و پیروی از رهنمودهای رهبری معظم انقلاب اسلامی حضرت آیت الله العظمی خامنه ای و مراجع عظام تقلید (دامت برکاتهم) ضمن توصیه به حفظ وحدت میان مسئولین در قوای سهگانه و تمام رده های مختلف مدیریتی، مجدانه از مسئولین محترم میخواهد با درک زمان حاضر و اقدام شایسته و قاطعیت برخاسته از مطالبه مردم در برخورد با مفسدان اقتصادی لحظهای درنگ ننموده و به تکلیف شرعی خود عمل نمایند.
مجمع عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم؛ انسجام ملی را رمز پیروزی برتمام عداوت ها و مشکلات می داند و باردیگر تاکید می کند مسئولین محترم باتوکل بر خداوند متعال و اتکا به ملت و جوانان مستعد ،با تصویب قوانین متقن در موضوع راهبردی اقتصاد مقاومتی ،مبارزه واقعی و مشهود با مفاسد اقتصادی را پیشه کار خود کنند که دشمنان پیمان شکن هرگز قابل اعتماد نبوده اند که این بی اعتمادی در مسائلی همچون برجام و تصمیم آنان بر تحمیل FATF و سند 2030 آشکار و هویدا است.
والسلام علیکم ورحمة الله و برکاته.
۹۷/۵/۱۳
مجمع عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم.
@majmaomomi
https://eitaa.com/majmaomomi
⚫️بای ذنب قتلت ...
و باز هم تکرار جنایتی دیگر با دست های پشت پرده یهود و چنگال های خونین آل سعود...
آخر این ۵۰ دانش آموز چه گناهی داشتند که باید اینگونه قطعه قطعه می شدند؟😔
نهادهای حقوق بشری در دنیا با کدامین دلارهای نجس خفه خون گرفته اند؟!
آری؛ این است باطن وحشی عصر مدرنیته
https://eitaa.com/ostovarmeymandi
🔰نعمت ناشناخته
✍ چند ماه پیش بود که خبری از مرحوم حاج آقا مرتضی تهرانی استاد اخلاق و سالک الی الله در فضای رسانه ای کشور پیچید که در مورد آیت الله خامنه ای گفته بود: « بلند همتی و اخلاص خاص ایشان بی نظیر است و اراده خداست که وجود ایشان را از دیگران متمایز کرده است» و در جای دیگری نیز از ایشان نقل شد که در مورد مقام معظم رهبری گفته بود:« این جمله دربسته ای است که به نظر من خیلی عمق دارد و خدا به این بزرگوار این نعمت شناخت دشمن را عطا کرده است کسانی که خیال می کنند ایشان دارد تند می رود اشتباه می کنند، خدا این شناخت را به ایشان عطا کرده و دارد جلوی پای خودش و جلوی پای ملت چاه ها و چاله ها را می بیند».
از این دست سخنان در مورد شخصیت آیت الله خامنه ای از عارفانی مثل آیت الله بهاءالدینی، آیت الله خوشوقت و آیت الله حسن زاده آملی کم نشنیده ایم اما آنچه که مهم است این است که تا فرصت نگذشته قدر این نعمت را بدانیم چرا که اگر قدرش دانسته نشود آنگاه است که خدا نعمتش را از ما بگیرد و دیگر باید حسرت خورد و خود را ملامت کرد.
❓به راستی در کجای دنیا رهبری حکیم، دانشمند، عادل و شجاع مثل رهبر ایران می توان پیدا کرد که از این قدرت الهی هیچ برای خود و خانوده اش نخواسته اما همه چیز را برای مردمش خواسته است؟
🔷بی جهت نیست وقتی که عدالت طلبان و حقیقت جویان کشورهای دیگر را می بینم در حسرت داشتن چنین رهبری رویاپردازی می کنند.
📢 اما آنچه که مهم است این است که قدر گوهر وجودش را بیشتر بدانیم و اشارات او را برخاسته از هدایت های الهی و نه فقط یک نظر شخصی بدانیم و پس از دریافت اشاراتش، با عمل خود بگوییم: «از تو به یک اشاره از ما به سر دویدن...» که سر را هدیه دادن در راه او کمترین چیزی است که حججی ها را جاودانه کرد و فرشته ها را مدحت خوان او نمود، همان آزمونی که مردم گوی سبقت را در آن از مسئولان ربوده اند و ای کاش روزی می رسید که مسئولان نیز فرامین او را به گوش جان و نه از سر زور قانون و بخشنامه می شنیدند.
هموطن خوبم! بدان که تا پیوند امام و امت در این کشور پابرجاست و مردم محور وحدت خود را در بیت ولایت می جویند پیروزی و عزت و پیشرفت را تجربه خواهیم کرد حتی اگر همه دشمنان در صف واحد انواع موج ها و تلاطم ها را در اقیانوس بی کران ملت بیندازند.
✅ شوکتش بی نهایت و سایه اش مستدام باد.
✍ محمد استوارمیمندی
https://eitaa.com/ostovarmeymandi
السلام علیک یا محمد بن علی الباقر
امام محمد باقر علیه السلام: «سخن نيك را از هر كسي ، هر چند به آن عمل نكند ، فرا گيريد».
سالروز شهادتش تسلیت باد.
https://eitaa.com/ostovarmeymandi
🔰عرفان عرفه
✍ عرفه روزی است که به قول سید بن طاوس«ره» در کتاب اقبال یکی از بزرگترین عیدهاست اگر چه نام عید بر آن گذاشته نشده است. عرفه عید بندگی خدا قبل از رسیدن به مقام قربان پروردگار است و چه زیبا روزی است که معبود، کریمانه عبدش را می بخشد و دعاهایش را مستجاب می کند و حتی فرزندان در شکم مادرانشان نیز از مواهب آن بهره می گیرند.
خوشا به حال آنانکه در عرفات هستند و در آن وادی به وصال عرفان عرفه می رسند و به حضور رب العالمین بار می یابند و چه زیباست آنکس که وسیله باریابی خود را حسین علیه السلام قرار داده است.
آری؛ بی جهت نیست که پیامبر صلی الله علیه و آله در این روز زیارت حسین علیه السلام را به منزله حضور در صحرای عرفه دانسته است.
امید آنکه در این روز انسان کامل و محور خلقت همو که حجت پروردگار بر زمین است و در میان خیل حاجیان در صحرای عرفات مناجات خوان کوی معبود است عرفان ما را نیز از او بخواهد شاید که آدم شویم.
🔹یا مَوْلَايَ أَنْتَ الَّذِي مَنَنْتَ أَنْتَ الَّذِي أَنْعَمْتَ أَنْتَ الَّذِي أَحْسَنْت🔹
🔹أَنَا الَّذِي غَفَلْتُ أَنَا الَّذِي أَسَأْتُ فَاغْفِرْهَا لِي🔹
نسال الله منازل الشهدا
https://eitaa.com/ostovarmeymandi
🔰درنگی بر یاداشت آقای سروش محلاتی درباره غدیر(بخش اول)
✍محمد استوار میمندی
اخیرا استاد محترم جناب آقای سروش محلاتی نکاتی را درباره برداشت های از واقعه غدیر بیان کرده اند ایشان می گوید: «در جامعه امروز ما، دو رویکرد نسبت به عید غدیر از سوی دو گروه وجود دارد؛ یکی رویکرد سیاسی که غدیر را دستمایه مباحث سیاسی روز قرار داده تا با آن مبانی حکومت در عصر غیبت را تثبیت کنند و نشان دهند که حکومت یک امر الهی است و رای مردم در مشروعیت آن دخالتی ندارد و دیگری کسانی که غدیر را دستمایه تداوم بخشیدن به مجادلات کلامی قرار داده و دینداری بدون ولایت را کفر میدانند» و سپس هر دو برداشت را نفی کرده و شواهدی بر عدم صحت آنها بیان می کند.
چند نکته به عنوان تعلیقه بر فرمایشات ایشان تقدیم می شود:
۱-ایشان می گوید: «گروه اول کسانی هستند که می خواهند نشان دهند که حکومت یک امر الهی است» سوال این است که آیا ایشان حق حاکمیت بر انسان ها را یک امر الهی نمی داند؟ آیا ایشان حکومت را یک امر زمینی می داند که خداوند نسبت به آن توصیه ای ندارد و فقط خود انسان ها حق دارند سرنوشت خود را مشخص کنند؟ براستی آیا ایشان نقش دین در مدیریت اجتماعی زندگی بشر را حداقلی می داند؟ شاید پاسخ ایشان منفی باشد اما نوع ادبیات یادداشت ایشان مطلب دیگری را به مخاطب القاء می کند.
۲-ایشان خواسته از جمله «اولی بالمومنین من انفسهم» استفاده کند که واژه ولایت در حدیث غدیر ربطی به ولایت فقیه ندارد و نمی توان ولایت فقیه را با آن اثبات کرد!! و شاهدی از کلام موسس حوزه ذکر نموده است در حالیکه فکر نمی کنم فقهای شیعه بخواهند اصل ولایت فقیه را از حدیث غدیر اثبات کنند چون ادله عقلی و نقلی ولایت فقیه ادله مشخصی است که در جای خود مورد بررسی فقها قرار گرفته اند، بلکه سخن، در این است که مفهوم ولایت مفهومی است که لاجرم باید منتهی به ولایت مطلقه الهیه شود، امام باقر علیه السلام به نقل از بصائر الدرجات می فرماید:« نَحْنُ وُلَاةُ أَمْرِ اللَّهِ فِي عِبَادِهِ» یعنی ولایت معصومین بر مردم ناشی از اوامر الهیه است حال همانطور که ولایت انبیاء الهی و امامان معصوم علیهم السلام از سرچشمه ولایت خداوند سرچشمه می گیرد ولایت فقیه نیز در صورت اثبات از همان سرچشمه سریان می یابد و این سخن که ولایت فقیه استمرار غدیر است ترجمان همین سخن است پس نزد کسی که ولایت فقیه اثبات شده است بین ولایت امیرالمومنین علیه السلام و ولایت فقیه در منشأ مشروعیت آن فرقی نیست، بله؛ در گستره ولایت آنها قطعا تفاوت هایی وجود دارد همانطور که در نصب شخصیت حقیقی در ولایت معصوم و شخصیت حقوقی در ولایت فقیه این تفاوت بدیهی است. پس الهام از حدیث غدیر در مسائل اجتماعی و سیاسی در دوران غیبت کبری توجه دادن به تسرّی ولایت مطلقه الهیه در نظام تشریع می باشد.
۳-استاد محترم گویا با نقل نامه ۶۲ نهج البلاغه سعی دارد این مطلب را القاء کند که اولا حضرت علی علیه السلام علم به حوادث پس از رحلت نبی اکرم صلی الله علیه و آله نداشته و ثانیا به سبب بیعت مردم با دیگران امام علیه السلام دست از حق خود برداشته و به کمک آنها شتافته چرا که بیعت مردم را فصل الخطاب می دانسته است در حالیکه چنین برداشتی ناشی از عدم دقت در مجموعه روایات دیگر و عدم تامل در گزارش های تاریخی حوادث صدر اسلام است. به صورت خلاصه در پاسخ این سخن باید گفت:
🔸اولا در مقاطع مختلفی از نهج البلاغه و منابع روایی دیگر مثل کتاب الحجة اصول کافی ولایت یک امر الهی دانسته شده که جز با جعل و نصب خداوند قابل تحقق نیست همانطور که در ابتدای خطبه۲۱۶ می فرماید:«فقد جعل الله لی علیکم حقا بولایة امرکم».
🔸ثانیا این سخن مخالف با نظریه علم معصوم است که روایات متعددی در کتب حدیثی از جمله کتاب الحجه اصول کافی برای آن وجود دارد، بله؛ فتنه سقیفه برای خیلی از مردم عادی و حتی اصحاب امیر المؤمنین غیر منتظره بود اما برای حضرت نامعلوم نبود به همین دلیل شاید مقصود حضرت از آن جمله که فرمود: «فَوَاللَّهِ مَا كَانَ يُلْقَى فِي رُوعِي وَ لَا يَخْطُرُ بِبَالِي» تبیین "بلیغ" آن فتنه بوده چرا که ۷۰ روز بیشتر از واقعه غدیر و نصب علی بن ابیطالب علیه السلام به خلافت نگذشته بود و به حسب ظاهر نباید فتنه غصب خلافت رخ می داد مثل خود ما که گاهی برای بیان بلیغ یک رویداد می گوییم فکرش را هم نمی کردم که فلانی فلان کار را بکند در حالیکه در مقام احتمال آن را منتفی نمی دانستیم.
ادامه دارد....
https://eitaa.com/ostovarmeymandi
🔰درنگی بر یاداشت اقای سروش محلاتی درباره غدیر(بخش دوم)
🔸ثالثا منابع حدیثی که گزارش های تاریخی را روایت کرده اند مثل کتاب سلیم بن قیس گویای این هستند که از یک طرف رسول خدا صلی الله علیه و اله همه حوادث بعد از رحلت را به علی علیه السلام خبر داده بود و از طرف دیگر در ماجرای سقیفه عده معدودی از سران قبائل از مهاجرین و انصار در سقیفه بنی ساعده جمع شدند و تصمیم به انحراف خلافت گرفتند و پس از آن با تطمیع و فریب و تهدید، بقیه مردم را نیز از گرد علی بن ابیطالب پراکنده نمودند و اگر امیرالمؤمنین علیه السلام از تعبیر «ان العرب تزعج» استفاده می کند مرادشان نتیجه کار است که تاثیرگذاران در جامعه آن روز موفق شدند به هدف خود برسند پس بیعت مردم با دیگران نشانه حقانیت و مشروعیت آنها نیست مخصوصا در نظام قبیله ای آن زمان که اگر رؤسای قبایل بیعت می کردند بقیه هم کورکورانه تبعیت می نمودند.
۴-تامل در خطبه شقشقیه نهج البلاغه (خطبه سوم) نشانگر این است که امیرالمؤمنین علیه السلام ماجرای غصب خلافت را هیچ گاه فراموش نکرده است تا جاییکه جمله معروف «فصبرت و فی العین قذی و فی الحلق شجا» که در این خطبه از حضرت صادر شده نشان می دهد که امیر مومنان در شرایط اضطراری ناچار به صبر در مقابل این ظلم بزرگ شده است و هیچگاه به سبب بیعت مردم با دیگران خلافت آنان را بر حق نمی دانسته است همانطور که در برخی متون روایی و تاریخی که در کتاب سلیم نیز نقل شده امیر المومنین علیه السلام به همراه حضرت زهرا و حسن و حسین سلام الله علیهم چهل شب درب خانه مهاجر و انصار را زدند و بر خلافت خود احتجاج کردند و از آنها خواستند اگر می خواهند حضرت را یاری کنند فردا سربتراشند و در میدان شهر حاضر شوند و اگر چه همگی در آن شب اذعان به حق حضرت می کردند اما فردا که می شد هیچ کس جز عده بسیار اندکی حاضر به یاری او نمی شدند پس توجیهاتی که برای حقانیت خلافت دیگران طرح می شود و علی را نیز راضی به خلافت آنها معرفی می کنند چیزی جز اجتهاد در مقابل نص نیست.
۵-همراهی امیرمؤمنان در برخی مقاطع به دلیل حمایت از اسلام یک امر کاملا فقهی است که مربوط به باب تزاحم است و باب تزاحم نیز مقام تقدیم اهم است چرا که در دَوَران امر بین حفظ پوسته اسلام و ظواهر شریعت و بین از بین رفتن اسلام ظاهری معلوم است که حفظ ظاهر اسلام اهمیت بیشتری دارد از اینکه همان مقدار اندک از بقایای اسلام نیز از بین برود، البته این در صورتی است که امکان اجرای اسلام واقعی که همان اسلام به همراه ولایت است وجود نداشته باشد و الا پرواضح است که همه معصومین علیهم السلام به دنبال توسعه فرهنگ ولایت که حقیقت اسلام مبتنی بر آن است در جامعه اسلامی بوده اند پس نسبت دادن پذیرش خلافت خلفا، به امیر المومنین علیه السلام به عنوان اولی نسبتی نارواست چرا که همکاری امام به حکم ثانوی بوده و به این جهت بوده که لااقل پوسته اسلام حفظ شود تا به تدریج شرایط برای اصلاح امت آماده گردد پس اگر مصالح اسلام به خطر نمی افتاد امام حاضر به همکاری با آنها نبود اما در یادداشت ایشان همکاری امام به معنای ارزشمند بودن اسلام منهای ولایت القاء می شود که چنین برداشتی قطعا خلاف نظر متسالم فیه علمای امامیه است.
۶- از مجموع ادله ولایت استفاده می شود که در لسان روایات یک ولایت ظاهری و یک ولایت باطنی وجود دارد ولایت ظاهری همان حکومت دنیوی است که به سبب آن نظم و انتظام جامعه اسلامی محقق می شود و کارگزاران حکومتی و لشکریان مسلح تحت آن شکل می گیرند اما ولایت باطنی به معنای ولایت تکوینی و تشریعی معصومین علیهم السلام متوقف بر ولایت ظاهری نیست حال در حدیثی که ایشان از نامه۶۲ نقل می کند که حضرت فرمود: مصیبت اسلام نزد من اعظم از فوت ولایت است و یا فرمود: ولایت متاع روزهای گذرا و اندک است مقصود ولایت ظاهری یعنی همان حکومت است.
امام باقر علیه السلام در ذیل آیه ۵۴ سوره نساء «وَ آتَيْناهُمْ مُلْكاً عَظِيماً» می فرماید: «الْمُلْكُ الْعَظِيمُ أَنْ جَعَلَ فِيهِمْ أَئِمَّةً مَنْ أَطَاعَهُمْ أَطَاعَ اللَّهَ وَ مَنْ عَصَاهُمْ عَصَى اللَّهَ فَهُوَ الْمُلْكُ الْعَظِيمُ»، پس فرمانبرداری از امامان معصوم همان ولایت باطنی آنهاست که در قامت «ملک عظیم» به عنوان ولایت ظاهری تبلور پیدا کرده است.
بنابراین همانطور که گفته شد درست است که در دوران بین حفظ ظاهر شریعت و از بین رفتن آن، اولیاء دین حفظ ظاهر شریعت را مقدم دانسته اند و به ظاهر دست از پیگیری ولایت ظاهری خود برداشته اند اما این به معنای نفی ولایت باطنی آنها نیست همانگونه که در حدیث غدیر تعبیر «من کنت مولاه فعلی مولاه» علاوه بر اطلاق آن، از قرائن متعدد مقالیه و مقامیه نیز استفاده می شود که قطعا مقصود از نصب ولایت امیرالمؤمنین هم، ولایت باطنی و هم ولایت ظاهری بوده است.
ادامه دارد...
https://eitaa.com/ostovarmeymandi
🔰درنگی بر یادداشت آقای سروش محلاتی درباره غدیر(بخش سوم)
۷-با مراجعه به روایات باب کفر و اسلام متوجه می شویم در ادبیات دین چند قسم کفر وجود دارد یکی کفر فقهی است که آثاری چون نجاست بر آن مترتب است، یکی کفر عملی به معنای معصیت و نافرمانی از خدا و رسول خداست و یکی نیز کفر اعتقادی به معنای نفی برخی از اجزاء منظومه شریعت اسلام است بنابراین اگر در روایات منکر ولایت را کافر دانسته اند و بیشتر علما نیز از آن تبعیت کرده اند این کفر به معنای کفر اعتقادی است و اما بحث کفر فقهی آنها یک مساله فقهی است که در فقه باید مورد بحث قرار گیرد و اگر چه عده ای از فقها مخصوصا در میان قدما قائل به کفر فقهی منکران ولایت هستند اما نظر مشهور فقهای امامیه بر خلاف نظر آنان است. پس به نظر می رسد در این نوشتار بین مقام بحث فقهی و کلامی و معرفتی خلط صورت گرفته است.
۸- در روایات متعدد سبب قبولی اعمال عبادی مسلمین، ولایت اهل بیت علیهم السلام دانسته شده است که این نشان دهنده اهمیت جایگاه ولایت و امامت در طی کردن مسیر توحید و خداپرستی است مثل حدیث شریفی که در مستدرک نقل شده که امام سجاد علیه السلام پس از بیان برخی از اجزاء و شرایط نماز در پاسخ مردی که سوال می کند سبب قبول شدن نماز چیست می فرماید: « قَالَ وَلَايَتُنَا وَ الْبَرَاءَةُ مِنْ أَعْدَائِنَا» در این حدیث نه فقط ولایت اهل بیت علیهم السلام شرط قبولی اعمال است بلکه برائت از دشمنان آنها نیز لازم است و یا مثل روایتی که در اصول کافی نقل شده که امام باقر علیه السلام به نقل از رسول خدا می فرماید: «قَالَ اللَّهُ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى اسْتِكْمَالُ حُجَّتِي عَلَى الْأَشْقِيَاءِ مِنْ أُمَّتِكَ مِنْ تَرْكِ وَلَايَةِ عَلِيٍّ وَ الْأَوْصِيَاءِ مِنْ بَعْدِكَ» یعنی خداوند فرمود حجت من بر اشقیاء از امت اسلام وقتی تمام می شود – و به قول ملا صالح مازندرانی موجب خلود آنها در آتش می شود- که ولایت علی و امامان پس از او را رها کنند.
◀در پایان تذکر این نکته ضروری است که اگر چه غدیر فرصتی برای بازگویی آن واقعه مبارک و یادآوری مقام ولایت و امامت امیرالمؤمنین علیه السلام است اما پرداختن به غدیر به معنای استمرار بخشیدن به مجادلات کلامی نیست بلکه غدیر را می توان با بیان صحیح، متقن و ادیبانه به نقطه وحدت فرق و مذاهب مختلف اسلامی و راهی برای تقریب و وحدت به سمت محور اصلی ولایت خدای متعال و توحید حقیقی تبدیل نمود.
✅الحمد للّه الذي جعلنا من المتمسّكين بولاية أمير المؤمنين و الأئمة عليهم السّلام
https://eitaa.com/ostovarmeymandi
لینک یادداشت آقای محمد سروش محلاتی جهت اطلاع
http://www.irna.ir/fa/News/83016850
چند نکته در نقد مطلب استاد سروش محلاتی دربارهٔ واقعهٔ غدیر « مباحثات
http://mobahesat.ir/16624
🔰مجالس محبوب
✍ چند سالی است که دستگاه رسانه ای دشمن تمرکز خود را بر ایجاد گسست بین مردم و خاندان مکرم پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله قرار داده و همه راه های ارتباطی با آن حضرات را نشانه گرفته است.
یک وقت نام گذاری فرزندانمان به نام مقدس آنها را نشانه می گیرد و آنها را قدیمی یا عربی می خواند، دگر بار زیارت مراقد مطهر آنها را به بهانه های مختلف شماتت می کند و بار دیگر اقامه مجالس ذکر و عزاداری آنها را به تمسخر می گیرد.
علت این دشمنی ها مشخص است چون می بینند که در مدرسه اهل بیت عصمت و طهارت مردان و زنانی تربیت شده اند که اجازه عرض اندام به کسانی که به دنبال انحطاط بشریت و چپاول ثروت های دینی و دنیایی آنها هستند را نمی دهند آنها به خوبی می دانند که شهید حججی ها در این دستگاه تربیت شده اند و این نهضت همچنان ادامه دارد.
و امروز که روزهای آغازین ماه محرم -ماه حماسه و فریاد و ماه خون و قیام- است یکی از بزرگترین ضربه هایی که می توان به دشمنان آزادگی و شرافت وارد کرد اقامه مجالس ذکر اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام است چرا که این جلسات جلساتی است که محبوب خدا و اولیاء خداست.
📢هر چه می توانیم با حضور خود، بر شکوه این مجالس بیفزاییم.
✅قال الصّادق علیه السّلام لِلفُضَیل:
«تَجْلِسُونَ وَ تُحَدِّثُونَ؟ فَقالَ: نَعَمْ، قالَ: اِنَّ تِلْکَ الْمَجالِسَ اُحِبُّها فاءَحْیُوا اَمْرَنا، فَرَحِمَ اللّهُ مَنْ اَحْیى اَمْرَنا».
ترجمه :
امام صادق علیه السّلام از فُضیل پرسید:
آیا (دور هم ) مى نشینید و حدیث و سخن مى گویید؟
گفت : آرى
فرمود: اینگونه مجالس را دوست دارم، پس امرِ (امامت ) ما را زنده بدارید. خداى رحمت کند کسى را که امر و راه ما را احیا کند.
وسائل الشیعه ، ج ۱۰، ص ۳۹۲
https://eitaa.com/ostovarmeymandi
🔰قاتلان حسین؛ کوفی یا شیعی؟
✍ سال ۹۲ در شهر مدینه و در کنار دیوار قبرستان بقیع عده ای مبلغ وهابی را دیدم که با زبان های مختلف مشغول هجمه به شیعیان بودند وقتی نزدیک شدم از یکی از آنها شنیدم که می گفت: «کوفیان همه از شیعیان علی بن ابیطالب بودند و همینان بودند که حسین را کشتند پس دیگر نباید یزید و بزرگان اهل سنت را در کشته شدن حسین مقصر بدانید و به آنها ناسزا بگویید!».
این سخن را که شنیدم آن را سخنی آشنا دیدم.
آری؛ مدتی است در میان شیعیان هم، چنین سخنانی گفته می شود، چرا که این پیام را چند بار شنیده بودم که«حسین را شیعیانش کشتند پس شیعیان به هوش باشید که امام زمانتان را نکشید».
❓اما آیا این سخن، سخن صحیحی است؟
⚫️ جهت پاسخ به این سوال ابتدا گزارشی کوتاه از بافت اجتماعی آن زمان کوفه باید ارائه نمود:
در آن زمان مردم کوفه به سه گروه تقسیم می شدند؛
◀️ گروه اول اقلیتی از شیعیان که معتقد به خلافت بلافصل علی بن ابیطالب علیه السلام بودند و امام حسین علیه السلام را امام مفترض الطاعه می دانستند مثل سلیمان بن صرد، حبیب بن مظاهر و مسلم بن عوسجه
◀️ گروه دوم اقلیتی اموی بودند که طرفدار یزید و بنی امیه بودند مثل عمر سعد و محمد بن اشعث
◀️ و گروه سوم اکثریتی سنی بودند که خاطرات خوش دوران حکومت علی علیه السلام را به یاد داشتند و از تبعیض دستگاه بنی امیه به ستوه آمده بودند، اینان حسین را امام مفترض الطاعه نمی دانستند اما او را فرزند رسول خدا که مورد احترام است می دانستند مثل شبث بن ربعی، عمرو بن الحجاج و حر بن یزید ریاحی و اتفاقا عده زیادی از همین گروه سوم نامه های دعوت به امام حسین علیه السلام را نوشتند و سپس خیلی از آنها پیمان شکستند و به عنوان سیاهی لشکر به سپاه عمر سعد پیوستند و رسیدن به متاع دنیا حسابی کور و کرشان کرد.
⚫️اما در پاسخ به این سوال که چه عاملی باعث شد که مردم کوفه خیانت کنند و امام حسین علیه السلام را تنها بگذارند مفصل سخن باید گفت که در این مقال، مجال بیان آن نیست. کتاب داستان واره «نامیرا» در پاسخ به این سوال به خوبی قلم زده است.
🔸و اما اقلیت شیعیان نیز یا مانند مختار زندان بودند و یا مانند هانی به شهادت رسیدند و یا مفتون به فتنه عبیدالله زیاد شدند و گوشه عزلت اختیار کردند (و به بهانه عدم اذن مسلم به جهاد او را تنها گذاشتند) و هیچگاه باور نمی کردند حسین را به این راحتی به مسلخ ببرند اما در کمال ناباوری بعد از چند روز خبر شهادت حسین و اصحابش را شنیدند. همینان بودند که پس از مدتی نهضت توابین را راه انداختند و در راه انتقام خون مولایشان به شهادت رسیدند.
🔸در این میان معدودی از شیعیان کوفه مثل حبیب بن مظاهر و مسلم بن عوسجه موفق شدند از تاریکی شب استفاده کنند و از کوفه خارج شوند و به سپاه حضرت ملحق شوند و عده زیادی از شیعیان هم در محاصره ماموران ابن زیاد اجازه خروج از کوفه را نیافتند.
✅پس صحیح این است که گفته شود:«حسین را عده ای از منتظرانش به مسلخ بردند نه شیعیانش» چرا که شیعیان همواره آماده اند تا جان خود را فدای امام خویش کنند تنها مشکل شیعیان در طول تاریخ این بوده که گاهی فریب تزویر دشمنان را خورده اند و در بزنگاه های حضور، غفلت زده شده اند.
✍محمد استوار میمندی
https://eitaa.com/ostovarmeymandi
◀ چکیده ی سخنرانی دهه اول محرم ۹۷
❇️هیئت فاطمیون مسجد جامع میمند
▫حاج آقا استوار
▪شب ششم
1️⃣️روایتی از انس بن مالک صحابی پیامبر (ص):
روزی پیامبر (ص) فرمودند که جبرئیل در شب معراج خبر شهادت حسینم را به من داد.
جبرئیل گفت: یا رسول الله (ص)، روزی می رسد که حسین (ع) توسّط عده ای از امّت تو که دم از اسلام می زنند خونش بر زمین ریخته می شود. می خواهی آن جایی که خون فرزندت حسین (ع) ریخته می شود به شما نشان دهم؟
⚫️پیامبر (ص) خیلی متأثّر شدند و گفتند دوست دارم آن جا را ببینم؛ و جبرئیل پیامبر (ص) را در شب معراج به کربلا برد.
جبرئیل به سمت زمین رفت و مقداری از خاک زمین کربلا را برای پیامبر (ص) آورد. پیامبر (ص) دید خاکی معطر و به رنگ قرمز است (اگرچه سیّد الشهداء (ع) هنوز به شهادت نرسیده است).
خدا حقیقت این خاک را به پیامبر (ص) نشان داد.
⭕️جبرئیل به پیامبر (ص) گفت: یا رسول الله (ص)، هر گاه این خاک تبدیل به *خون* شد آن روز روز قتل حسین (ع) توست.
پيامبر (ص) معراج های متعددی داشتند.
ام سلمه همسر پیامبر (ص) نقل می کند:
یک شب دیدیم پیامبر (ص) نیست. بعد از ساعاتی پیامبر (ص) آمد و چیزی در مشت داشت.
پيامبر (ص) ماجرا را برای ام سلمه نقل کرد و خاک را به ام سلمه به امانت سپرد و فرمود هر گاه این خاک به خون تبدیل شد روزی است که حسین (ع) مرا کشته اند.
ام سلمه خاک را گرفت و در شیشه ای در بسته ریخت و نگه داشت. پيامبر (ص) از دنیا رفت و سال ها گذشت.
ام سلمه هر روز *شیشهٔ خاک* را نگاه می کرد.
*روز عاشورا* مصادف با همان ساعات شهادت سیّد الشهداء (ع) ام سلمه دید خاک درون شیشه مرطوب شده و به رنگ *خون* در آمده...
آن جا بود که ام سلمه شیون و غوغا به پا کرد.
2️⃣️روایت داریم:
🔶️السجود علی تربة ابی عبدالله [علیه السّلام] تخرق الحجب السبعه...
سجده بر تربت امام حسین (ع) حجاب های هفت گانه را پاره می کند [و ما را زودتر به خدا می رسانَد].
توضیح حدیث:
🔷️هر انسانی برای رسیدن به خدا حجاب هایی بر سر راهش هست.
بعضی از این حجاب ها مثل گناه *حجاب ظلمانی* و بعضی دیگر مثل علم *حجاب نورانی* اند.
علم مقدّس است و در سرتاسر قرآن و روایات به فراگیری آن سفارش شده؛ امّا علمی که با آن خدا را فراموش کنیم، حجاب می شود.
اگر عبادات، زیارات و کارهای خیر که نورند باعث غرور و تکبّر در دل ما شوند، حجاب نورند.
3️⃣️ امام حسین قبلهٔ دل هاست؛ قبله نما هم هست یعنی ما را به توحید می رسانَد.
4⃣ همانطور که خدا به تربت امام حسین برکت داده به زیارت امام حسین هم برکت داده است.
زیارت عاشورا *اعلام تولّی و تبرّی* نسبت به حسین (ع) و دشمنان او است.
⭕️نقل است که در سامرا مرض وبا فراگیر شد و مردم دسته دسته می مردند. آمدند نزد میرزای شیرازی. یکی از شاگردان با اخلاص میرزای شیرازی اجازه خواست که حکم کند.
حکم کرد که همهٔ شیعیان چهل صبح در حرم امامین عسکریین *چلّهٔ زیارت عاشورا* بردارند.
هنوز چلّه به نیمه نرسیده بود که مرض وبا بین شیعیان ریشه کن شد و هر کسی که می مرد از اهل سنّت شهر بود.
بعد از چند روزی اهل سنّت متوجّه شدند که تلفات فقط از آن هاست. آمدند از شیعیان سؤال کردند. شیعیان جواب دادند ما به دستور بزرگان و علماءمان هر روز زیارت عاشورا می خوانیم.
اهل سنّت هم شروع کردند به خواندن زیارت عاشورا. بعد از مدّتی بیماری وبا از میان آن ها هم رخت بربست.
❗️ *شبهه*: بعضی می گویند پول را خرج فقرا کنید؛ نه هیئت!
هر چیز سر جای خودش؛ خیلی از هیئات در مناسبات مختلف فقرا را تحت پوشش قرار می دهند.
تا معنویت را با توجه به اولیای حق در جامعه نهادینه نکنیم، روحیهٔ احسان، انفاق، صدقه، همدلی و مهرورزی نسبت به مستمندان جامعه نهادینه نمی شود.
🔴️امام حسین (ع) خون خودش را تقدیم خدا کرد و خدا به آن برکت داد.
⬛️امروز به برکت نام مقدّس اباعبدالله الحسین (ع) قدرت و شکوه *تشیّع* را در عالَم می بینیم.
✳️اللّهم عجّل لولیّک الفرج
https://eitaa.com/ostovarmeymandi
◀️چکیدهٔ سخنرانی دههٔ اوّل محرّم ۹۷
❇️هیئت فاطمیون مسجد جامع میمند
◽️حاج آقا استوار
◾️شب هفتم
🔸️ *انگیزه های قیام امام حسین (سلام الله علیه)* 🔸️
1️⃣️شب های گذشته جلوه هایی از عظمت سیّد الشهداء (ع) بیان شد.
گفتیم که تربت، زیارت و شرکت در روضهٔ او چه آثار و برکاتی در عالَم خلقت دارد.
2⃣ امّا چه شد که خدا به امام حسین (ع) چنین مقام و برکاتی داد؟ مگر امام حسین چه کرد؟
اگر بخواهیم در یک جمله انگیزه امام حسین علیه السلام از این قیام را بیان کنیم می گوییم ایشان برای خدا قیام کرد.
اما وقتی جملات سیّد الشهداء (ع) را بررسی می کنیم، حداقل ۴ انگیزه را می توانیم از آن ها استخراج کنیم:
۱- انگیزهٔ دینی
۲- انگیزهٔ اجتماعی
۳- انگیزهٔ فرهنگی
۴- انگیزهٔ سیاسی
✳️ انگیزهٔ دینی
امام حسین (ع) در وهلهٔ اوّل به عنوان یک مسلمان و بعد به عنوان ولی خدا و نیز نوهٔ پیغمبر خاتم (ص) خود را مسئول می داند که در مقابل کجروی ها و انحرافات واضحی که یزید (لعنة الله علیه) - به عنوان کسی که خود را خلیفهٔ مسلمین می داند - در دین وارد کرده، سکوت نکند و قیام کند.
بدعت هایی از همان لحظات پس از رحلت پیامبر (ص) توسّط خلفا در دین به وجود آمد؛ تفاوت آن ها با زمان یزید (لعنة الله علیه) این بود که حداقل آن ها ظاهر دین را رعایت می کردند امّا یزید همان ظاهر را هم حفظ نمی کرد.
میگساری، هوسبازی و میمون بازی کارهایی بود که یزید به صورت علنی انجام می داد. به عنوان مثال یزید میمونی به اسم «ابو قیس» داشت که همه جا با او بود و وسیله لهو و لعبش بود در روزی که این میمون مرد ۷۰ هزار نفر در تشییع آن شرکت کردند.
پس فرق دوران خلفای قبل از یزید و دوران یزید این بود که یزید ظواهر شریعت را هم رعایت نمی کرد.
🔴️امروز هم بعضی می گویند فرق الان که انقلاب شده با زمان طاغوت چیست؟
آن وقت فساد بود؛ الان هم هست!
این مقایسه، مقایسهٔ غلطی است.
در زمان طاغوت، ظواهر شریعت در دستگاه حاکمیتی رعایت نمی شد، فرد اوّل جامعه فرد میگسار و فاسدی بود که از هیچ فسق و فجوری ابا نمی کرد؛ امّا اکنون فرد اوّل جامعه با آن وقت قابل مقایسه است؟؟
امروز، مجتهد و عالِم شجاع و با تقوایی بر سر کار است که از کوچکترین معاصی هم پرهیز می کند.
بله، *فساد* در جامعه و بین برخی از مسئولین وجود دارد که همین هم بخشی به خاطر کوتاهی خودمان است اما این، فرق دارد با اینکه یک حکومت، خود عامل فساد و بی دینی باشد.
قیام سیّد الشهداء (ع) مقدّمه ای شد برای لرزان شدن پایه های حکومت بنی امیّه.
3️⃣️بعضی وقت ها وقتی عدّه ای بخواهند با دین بازی کنند، خداوند به این راحتی از آن نمی گذرد.
در ماجرای گوسالهٔ سامری که بنی اسرائیل پس از هدایت به آئین موسی مجددا مشرک شدند و با دین خدا بازی کردند خداوند جریمهٔ سختی برای بنی اسرائیل قرار داد.
طبق آیه ۵۴ سورهٔ بقره خدا شرط قبولی توبهٔ بنی اسرائیل را کشتن خودشان قرار داد و فرمود یکدیگر را بکشید تا خدا توبه شما را قبول کند ( *فاقتلوا أنفسکم* )
فتنهٔ سامری در ۱۰ روز اتّفاق افتاد امّا فتنهٔ سقیفه چند ساعت پس از رحلت پیامبر (ص) اتفاق افتاد.
جریمهٔ مسلمانان چیست؟ آیا منحرف شدن جامعهٔ اسلامی از خط اصلی خود که نتیجه اش این همه بدبختی امروز جوامع اسلامی و این همه کشتار و ظلم و فساد بین مسلمین است، جریمهٔ آن نبوده است؟
✅️اللّهم عجّل لولیّک الفرج
📚️معرفی کتاب:
القطره، سید احمد مستنبط
https://eitaa.com/ostovarmeymandi