فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#ارسالی_مخاطبین
رمانهای #روسیه
کتاب گویا ۲
روایت داستانی رمان «آناکارنینا» نوشته یکی از بزرگترین نویسندگان ادبیات روسیه و جهان، «لئو تولستوی»
پیام داستان «آناکارنینا» آن است که اگر همچون «آنا» برای رسیدن به معشوق، شرافت خود را زیر پا بگذارید، نتیجهای تلخ و سرانجامی بد در انتظار خواهد بود و اگر همچون «لوین» در راه عشق صبوری و نجابت پیشه کنید، درنهایت به سعادت خواهید رسید.
#روسیه
🆔 @osveh_mehrabani
دانشگاه های #روسیه
دانشگاه ملی لومونسف مسکو ۲
دانشگاه ملی لومونسف مسکو از دانشگاه های برتر جهان محسوب می گردد که در برخی از شاخه های علمی مانند علوم اقتصاد، ریاضیات، شیمی، هوا و فضا و پزشکی جزء رتبه های ۱ تا ۷ جهان می باشد.
بیش از ۱۷ هزار نفر از بهترین اساتید روسیه و جهان مشغول کار و تحقیق در این دانشگاه بوده و بیش از ۶۰ هزار دانشجو در مقاطع مختلف تحصیلی در دانشگاه ملی لومونسف مسکو مشغول تحصیل می باشند در حالی که برای مثال در دانشگاه هاروارد ایالات متحده تنها ۱۳۰۰۰ کارمند و تنها ۱۹ هزار دانشجو در آن مشغول تحصیل هستند.
فارغ التحصیلان برجسته دانشگاه لومونسف:
ایوان تورگنیف (شاعر و رمان نویس مشهور روس)
آنتوان چخوف (پزشک، رمانویس و شاعر مشهور روس)
ویتالی گینزبرگ (فیزیکدان، دارنده نوبل)
آندره ساخاروف (پدر بمب هسته ای روسیه، دارنده نوبل)
میخاییل گورباچف ( رهبر اتحاد جماهیر شوروی، نوبل)
میخاییل سوسلف (دبیر حزب کومنیست شوروی)
ولادیمیر ارنولد (ریاضیدان برجسته روس)
بوریس دمیدروف (شیمیدان و ریاضیدان)
آندری کولموگروف (ریاضیدان)
و هم چنین جوایز متعدد فیلدز مارشال کانادا و آلما ماتر آلما نیز از دست آورد های برجسته دانشگاه ملی لومونسف مسکو می باشد.
#روسیه
🆔 @osveh_mehrabani
Katyusha-Alexander-Marshal-SoftGozar.com.mp3
2.28M
#ارسالی_مخاطبین
سرود های #روسیه
سرود کاتیوشا
سرود کاتیوشا یکی از تاثیر گذار ترین نواها در دوران جنگ جهانی دوم بود.
این سرود ابتدا توسط دختران یک مدرسه صنعتی در مسکو برای سربازانی که به جنگ جهانی دوم اعزام میشدند، خوانده شد. طولی نکشید که ترانهای مشهور شد و نقشی کلیدی را در تقویت روحیه سربازان روسی ایفا کرد.
متن این سرود توسط میخائیل ایساکوفسکی سروده شده و توسط ایوان ربروف خوانده شده است.
همچنین این سرود در سال ۱۹۴۰ توسط یک نویسنده جهود به عبری ترجمه شد و سپس بازخوانی گردید و مانند کاتیوشا به ترانهای معروف در بین جنبش جوانان جهود تبدیل شد.
ترجمه متن این سرود:
شاخههای درختان سیب و گلابی شکوفه دادند.
مه به آهستگی از روی رودخانه میگذشت
کاتیوشا از کنارههای رودخانه گذر میکرد
از کنارههای بلند و پرشیب راه میرفت و آواز میخواند.
آواز عقاب خاکستری رنگ مرغزار را
برای عشق راستینش
برای آنکه نامههایش را نگه داشته بود.
تو ای آواز! آوازک دوشیزه
به آن سوی خورشید درخشان برو
و به سربازی که در مرزهای دوردست است برس.
با درودهایی از جانب کاتیوشا
بگذار تا یک دختر ساده را به یاد آورد،
و آوازهایش را بشنود.
بگذار تا از سرزمین مادری پاسداری کند
همانطور که کاتیوشا از عشقشان پاسداری میکند.
#روسیه
🆔 @osveh_mehrabani
مساجد #روسیه
مسجد قل شریف کازان
مسجد قل شریف در کازان، از مساجد اصلی و بزرگ قرون وسطی در کازان تاتارستان قرار دارد. این مسجد ابتدا در قرن ۱۶ و در کازان کرملین ساخته شد و مرکز آموزش مذهبی و گسترش علوم در قسمت مرکزی روسیه بوده است.
در ۱۵۵۲ زمانی که ایوان مخوف به کازان حمله کرد، تخریب شد، اما در ۲۱ فوریه ۱۹۹۶ به درخواست مینتیمر شایمیف رئیس جمهور تاتارستان بازسازی آن آغاز و در ژوئیه ۲۰۰۵ مصادف با جشن 1001 ساله کازان، دوباره برپا شد. نماز جمعه در این مسجد اقامه می شود.
مسجد قل شریف در زمان ساختش به عنوان یکی از بزرگ ترین مساجد روسیه شناخته می شد و ابتدا برای آموزش و گسترش علوم دینی بود اما اکنون در 2 طبقه مجزا که یکی مخصوص نیایش و دیگری موزه اسلامی است در خدمت مردم است.
این مسجد به افتخار آخرین امام جماعت خود «سید قلشریف» به این اسم نامگذاری شد. در متون تاریخی آمده است که قل شریف یک رهبر دینی برجسته و فردی فیلسوف، متفکر و همچنین از اربابان یکی از مناطق تاتارستان بود. قل شریف در بین تاتارها شخص مهم و مورد قبولی بود تا جایی که به وی لقب "امیر" داده بودند و در جریان تسخیر کازان در سال 1552 م توسط روسها کشته شد.
#مسجد
#روسیه
🆔 @osveh_mehrabani
15.07M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
نفوذ فرهنگی در #آذربایجان
پاسخ اتباع باکو به این سؤال که «دشمن ما چه کشورهایی هستند»؟
ارمنستان، روسیه، ایران و فرانسه در فهرست سیاه؛ اتباع علیاف و تلقی آنها از دشمن!
اینها همه نتایج کار میدانی دشمن در جمهوری آذربایجان بوده که با جعل تاریخ، فرهنگ و هویت اصلی مردم، آنها را طبق آمال شیطانی خود تربیت میکنند.
جمهوری آذربایجان یکی از چهار کشور دنیا با اکثریت جمعیت شیعه می باشد.
خطر نفوذ فرهنگی به مراتب بیشتر از جنگ اتمی است و باید به لزوم کار فرهنگی در #روسیه و قفقاز توجه بیشتری نمود.
#روسیه
🆔 @osveh_mehrabani
وهابیت در #روسیه ۲
دادن بورس و کمک هزینه تحصیلی به جوانان بیبضاعت مناطق جنوبی روسیه و نیز فرستادن این جوانان به اماکن مقدسه مکه و مدینه برای انجام مراسم حج، از جمله مواردی است که سبب گرایش آنان به فرقه وهابیت گردیده است.
احمد عبدالله اف مفتی داغستان ضمن تأکید بر تهدید وهابیت در قفقاز، وهابیها را متهم میکند که از وضع بد اقتصادی مردم داغستان سوءاستفاده کرده و جوانان را مسلح ساخته و کمکهای مالی در اختیار آنها قرار میدهند. وی برخی از مقامات دولتی را نیز به همکاری با وهابیها متهم میکند.
به اعتقاد مردم این مناطق، آئین وهابیگری از سوی اسرائیلیها و یهودیان برای ایجاد تفرقه در بین مسلمانان هدایت و رهبری میشود.
جوانان افتاده در دام وهابیها معمولاً ریشهای بسیار بلندی گذاشته و لباسهای بلندتر عربی را میپوشند و دارای افکار بسیار ارتجاعی و متعصبانه هستند. آنها با این اقدامات و نماز خواندن بسیار متعصبانه تر نه تنها مورد نفرت مسلمانان داغستان بلکه مورد انزجار تمامی مسلمانان روسیه هستند. روستاهای کره ماخی و چبان ماخی از جمله روستاهایی هستند که وهابیون فعالیت زیادی در آنجا نمودهاند و اکثر آنان به آئین وهابیت گرویدهاند.
وهابیون اگرچه در بعضی از جمهوریها مانند چچن و داغستان نفوذ زیادی نمودهاند، ولی بنا به عللی مانند برخوردهای نامناسب با مفتیها و روحانیون، حنفی بودن مسلمانان و گرایش به آیینهای تصوف و ... نفوذ آنها متوقف شده است.
#وهابیت
#روسیه
🆔 @osveh_mehrabani
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#ارسالی_مخاطبین
رمانهای #روسیه
کتاب گویا ۳
روایت داستانی رمان «آناکارنینا» نوشته یکی از بزرگترین نویسندگان ادبیات روسیه و جهان، «لئو تولستوی»
پیام داستان «آناکارنینا» آن است که اگر همچون «آنا» برای رسیدن به معشوق، شرافت خود را زیر پا بگذارید، نتیجهای تلخ و سرانجامی بد در انتظار خواهد بود و اگر همچون «لوین» در راه عشق صبوری و نجابت پیشه کنید، درنهایت به سعادت خواهید رسید.
#رمان
#روسیه
🆔 @osveh_mehrabani
اقتصاد #روسیه
قدرتهای اقتصادی آینده
بر اساس برآورد مؤسسه بینالمللی PWC چهار عضو از پنج عضو بریکس، یعنی چین، هند، روسیه و برزیل تا سال 2050 جز ده اقتصاد برتر جهان خواهند بود.
این برآورد و پیشبینیهای مشابه بیان میدارد که آمریکا دیگر قدرت نخست اقتصادی جهان نخواهد بود و به رتبه سوم اقتصادی جهان سقوط خواهد کرد.
روسیه تا سال 2050 با حدود 8000 هزار میلیارد دلار گردش اقتصادی به رتبه ششم دنیا خواهد رسید.
#اقتصاد
#روسیه
🆔 @osveh_mehrabani
شیعیان #روسیه
به منظور آشنایی با امام زمان علیه السلام و عقائد و احکام شیعه، اردوی تفریحی و کلاس های آموزشی برای کودکان و نوجوانان شیعه در مرکز اسلامی شهر مسکو در طول سه روز گذشته برگزار شد.
ضرورت برگزاری چنین اردوهایی در سراسر روسیه وجود دارد. هم چنین نیاز مبرمی به اقلام فرهنگی برای کودکان و نوجوانان شیعه وجود دارد.
#امام_زمان
#روسیه
🆔 @osveh_mehrabani
فرهنگ #روسیه
ضرب المثل های روسیه
Не все то золото, что блестит
هر چیزی که می درخشد طلا نیست.
هر چیزی که روشن، جذاب و آشکار است ارزش واقعی را نشان نمی دهد. در مورد چیزی (یا کسی) گفته می شود که با وجود ظاهر زیبا و درخشان، شایستگی زیادی ندارد.
#فرهنگ
#روسیه
🆔 @osveh_mehrabani
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
زیارت اربعین
آغاز سفرهای اربعین 1445 قمری و خوشامدگویی عراقیها به زوار بین المللی امام حسین علیه السلام
#اربعین
#امام_حسین
🆔 @osveh_mehrabani
تعامل فرهنگی با #روسیه
سَماوَر ( Самовар)
واژه سماور از زبان روسی آمده و در آن زبان به معنای «خودجوش» است. نخستین بار نیز سماور از روسیه به ایران آورده شد.
اولین سماورسازان ثبت شده در تاریخ، برادران روسی لیسیسین، ایوان فئودوروویچ و نظر فیودورویچ بودند. آنها از کودکی در کارخانه برنج پدرشان فئودور ایوانوویچ لیسیسین به فلزکاری مشغول بودند. در سال 1778 آنها یک سماور ساختند و در همان سال نظر لیسیسین اولین کارخانه سماورسازی را در روسیه به ثبت رساند. شاید آنها مخترع سماور نبودند، اما اولین سماور سازان مستند بودند.
اولین سماور ساخت روسیه در شهر تولا (Tula) ساخته شد، بعدها این شهر (عکس بالا) به عنوان مرکز تولید سماور روسیه مشهور گردید و تا تاریخ ۱۹۰۰ م چهل کارخانه سماورسازی در آن فعالیت داشت.
در مغازه های عتیقه فروش مسکو می توان سماورهای ساخته شده تبریز و شیراز را دید.
#روسیه
🆔 @osveh_mehrabani
اسلام شناسان #روسیه
الکسی خیسماتولین
الکسی الکساندرویچ خیسمتولین(Алексей Александрович Хисматулин) متولد 1966شهر سوردلوفسک شرقشناس، ایرانشناس روس و دکترای تخصصی علم تاریخ است.
در سال 1984وارد بخش تاریخ افغانستان دپارتمان شرقشناسی دانشگاه دولتی سن پترزبورگ شد و در سال 1991با موفقیت عالی، فارغ التحصیل شد. از سال1991 تا 1995دانشجوی کارشناسی ارشد انستیتو نسخ خطی شرقی آکادمی علوم روسیه در پترزبورگ شد.
در سال 1997تحت نظارت علمی اولگ آکیموشکین و استانیسلاو پروزوروف از پایان نامه دکترای علوم تاریخی خود با موضوع تصوف عملی در طریقت نقشبندیه (براساس منابع مکتوب فارسی قرنهای دوازدهم و شانزدهم) دفاع کرد.
وی از سال 1997پژوهشگر ارشد بخش خاورمیانه شعبه سن پترزبورگ انستیتو شرق شناسی آکادمی علوم روسیه و سپس انستیتو نسخ خطی شرقی آکادمی علوم روسیه می باشد که بارها به عنوان مترجم زبان فارسی به جمهوری اسلامی ایران سفر نمود.
یکی از کتابهایی که در پانزدهمین دوره جایزه جهانی کتاب سال جمهوری اسلامی ایران در سال 1386حائز رتبه و به عنوان کتاب برگزیده معرفی شد، ترجمه دفتر اول مثنوی مولانا جلال الدین محمد بلخی به زبان روسی بود. این ترجمه توسط گروهی از پژوهشگران و ایران شناسان روسی انجام گرفت که سرپرست این گروه، الکسی خیسماتولین بود.
از آثار دیگر او:
1.ترجمه و مقدمه کیمیای سعادت ابوحامد غزالی
2.ترجمه و تصحیح رسائل امام غزالی
3.آموزه اهل حق در پژوهشهای ولادیمیر ایوانف
4.مشاوره و نمایه سازی در تهیه دوره دایرةالمعارف اسلام در سرزمین امپراتوری سابق روسیه
5.تصوف سن پترزبورگ
#اسلام
#روسیه
🆔 @osveh_mehrabani
اقتصاد #روسیه
پوتین: صنعت تولید در روسیه قوت گرفته است.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه با روسای موسسات صنعت تولید در روسیه دیدار کرد. وی در ابتدای این مراسم به حفظ اشتغال در صنعت و رشد دستمزدها اشاره کرد.
همانطور که در وب سایت کرملین آمده، پوتین اعلام کرد: این دو عامل یعنی حفظ اشتغال و افزایش دستمزدها نشان دهنده ی شتاب گرفتن و رشد صنعت روسیه و همچنین دریافت سفارشات و توسعه مسیر های جدید است.
رئیس جمهور روسیه بیان کرد که حدود 10 میلیون نفر در صنعت تولید مشغول به کار هستند که این شامل، 14 درصد از کل افراد شاغل در اقتصاد است. به عقیده وی، شرایط حال حاضر مناسب است. سطح متوسط دستمزدها، 69.2 هزار روبل است که نسبت به سال گذشته 20 درصد رشد داشته است. بر اساس نتایج نیمه اول سال، رشد اقتصادی این بخش 6.2 درصد بوده است.
https://www.kommersant.ru/doc/6137915
#اقتصاد
#روسیه
🆔 @osveh_mehrabani
تقسیمات #روسیه
جمهوری تاتارستان
جمهوری خودمختار تاتارستان (Респу́блика Татарста́н) در مشرق قسمت اروپایی فدراسیون روسیه و در وادی رود وُلگا واقع است. از شمال به جمهوری خودمختار اودمورت، از شمالشرقی به جمهوری خودمختار ماری، از مشرق به جمهوری خودمختار باشقیرستان، از جنوب به «اوبلاست » (ولایت)های اولیانوفسک و سامارا و اورنبورگ و از مغرب به جمهوری خودمختار چوواش محدود است. 43 «رایون » (ناحیه اداری) و نوزده شهر دارد و مرکز آن شهر بندری کازان است.
مساحت آن حدود 68 هزار کیلومتر مربع، حداکثر فاصله شمال تا جنوب آن 290 کیلومتر و شرق تا غرب آن 460 کیلومتر بوده و فاقد مرز بینالمللی است.
جمهوری تاتارستان به سه ناحیه تقسیم میشود: ساحل راست رود ولگا (پرد ولژیه) شمال رود کاما (پردکامیه) و جنوب و جنوبشرقی کاما (زاکامیه).
در کناره رودها چند شهر بندری فعال وجود دارد. به غیر از کازان، که بزرگترین بندر رودخانهای این جمهوری (و رود ولگا) است، بنادر زلنودولسک ، چیستوپل ، نابرژنیه چلنی و چند بندر دیگر، از بنادر فعالاند.
در مسیر رودها، حملونقل آبی متراکمی جریان دارد. حمل منظم مسافر نیز بنادر تاتارستان را به مسکو و اغلب شهرهای حوضه ولگا متصل میکند.
#روسیه
🆔 @osveh_mehrabani
همکاری ایران و روسیه
تصویب لایحه موافقتنامه ایران و روسیه در حوزه امنیت اطلاعات
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس از تصویب لایحه موافقتنامه همکاری در حوزه امنیت اطلاعات بین ایران و روسیه در جلسه امروز این کمیسیون خبر داد.
ابوالفضل عمویی افزود: این موافقتنامه در سال ۱۳۹۹ بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت فدراسیون روسیه در ۹ ماده به امضا رسید و در قالب لایحه برای تصویب به مجلس شورای اسلامی ارسال شده است.
براساس این موافقتنامه، ایران و روسیه تقویت امنیت اطلاعات، مبارزه با جرائم با فناوری اطلاعات، ارائه کمکهای فنی و فناورانه با هدف حفظ صلح، امنیت و ثبات بین المللی و چارچوب مقررات داخلی و مبتنی بر هنجارهای حقوق بین الملل، همکاری خواهند کرد.
#ایران
#روسیه
🆔 @osveh_mehrabani
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#ارسالی_مخاطبین
رمانهای #روسیه
کتاب گویا ۴
روایت داستانی رمان «آناکارنینا» نوشته یکی از بزرگترین نویسندگان ادبیات روسیه و جهان، «لئو تولستوی»
پیام داستان «آناکارنینا» آن است که اگر همچون «آنا» برای رسیدن به معشوق، شرافت خود را زیر پا بگذارید، نتیجهای تلخ و سرانجامی بد در انتظار خواهد بود و اگر همچون «لوین» در راه عشق صبوری و نجابت پیشه کنید، درنهایت به سعادت خواهید رسید.
#رمان
#روسیه
🆔 @osveh_mehrabani
طبیعت #روسیه
در نزدیکی بندر ولادی وستوک روسیه ساحلی به اسم استکلیاشکا (Steklyashka) هست که داستان جالبی دارد .
این ساحل چند دهه قبل و در زمان شوروی محل تخیلهی بطری و تکههای چینی کارخانهی چینیسازی بود. هر روز کامیونها به این ساحل میآمدند و تکههای شیشه و چینی را داخل خلیج و ساحل میریختند و میرفتند.
برای همین آنقدر اینجا ساحل آلوده و خطرناکی شده بود که حتی ورود به آن هم ممنوع بود.
سالها گذشت و فرسایش همیشگی امواج، به این ساحل ظاهری رویایی داد و جادوی طبیعت، اشتباه انسانها را جبران کرد.
طبیعت راهی پیدا کرد تا از این زبالهها، جاذبهای تماشایی درست کند و همه آن زبالههای دردسرساز را تبدیل به ساحل رنگارنگ شیشهای کرد. سالها فرسایش، تکه های شیشه و چینی را صیقل داد و اینجا را یکی از دیدنیترین ساحل ها کرد.
#روسیه
🆔 @osveh_mehrabani